Találatok a következő kifejezésre: Nem értem informatikát, (10 db)

2012-es felvételinél (egyetem, főiskola) az informatika érettségit is elfogadják? Mert most nem értem pontosan ezeket a tersmészettudomány tárgyakat

Legjobb válasz: Érettségizni nem kötelezõ természettudományos tárgyból, választhatod ötödiknek az informatikát. Természettud-os tárgynak (fizika, kémia, biológia, vagy földrajz) az utolsó két év év végi jegyét kell beszámmítatni a tanulmányi pontokba.

Érettségizni nem kötelezõ természettudományos tárgyból, választhatod ötödiknek az informatikát. Természettud-os tárgynak (fizika, kémia, biológia, vagy földrajz) az utolsó két év év végi jegyét kell beszámmítatni a tanulmányi pontokba.
Ez engem is érdekel, mivel én eredetileg az informatika jegyemet akartam beleszámítani a tanulmányi pontjaimba, de ahogy látom nem lehet, mivel csak természettudományos tantárgyat lehet(ne) választani...ennek ellenére választott természettudományos tárgyként minden további nélkül ki lehet választani az informatikát (helytelenül). Ergo helyette simán a legjobb term. tudományos tárgyból elért eredményemet írjam be annak ellenére, hogy infóból érettségizek, és az infó jegyem amúgy is jobb? Nem értem, miért csak természettudományos tantárgyat lehet választani a pontszámításnál...
Köszönjük, Emese. Próbálj megírni egy software-t úgy, hogy nem használsz matekot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor én se leszek már informatikus:( Valami szak amelyhez nem kell 5/4-es matek és ami viszonylag jól fizet? nem feltétlenül magyarországra spanyol német svájc minden jöhet
Algoritmikus szemlélet Logika Geometria Trigonometrikus függvények Adatszerkezetek ... egytõl egyig matematika Végsõ soron az informatika is matematika.
A hardverek tényleg egyszerûek amíg mûködnek viszont utána nem mindig megy gondolkodás nélkül. Abban viszont egyet értek hogy lehetne külön hardver és szoftveres szak.
Bennem is felmerült ez a kérdés annó.Minek ehhez matek?Most h infón programozunk és egyre bonyolultabb feladatokat oldunk(az elején még szintén nem észleltem)észrevettem h vmi hiányzik, ahhoz h össze tudjak dobni 1 programot.és mint kiderült ez a matek.Soha nem volt az erõsségem, és a programok összerakása is nagyon gyászosan megy egyedül.Informatikát szeretnék tanulni.(most abból is fogok érettségizni)Viszont én nagyon támogatnám ha lenne a fõiskolán hardver szakosodás.Gépek szerelése.mivel az jobban is érdekell és jobban is megy :) (föleg h minimális gondolkodást igényel :D).de ha jól tudom ilyen nincs, szóval lesz ami lesz.
Matek kell, vagy nem kell ez itt a kérdés. Tény, ha sarkalatosan akarok válaszolni: összedobj egy egyszerû java kódot, vagy valami html-sql kombinációs b..iságot nem feltétlenül kell a matek mélységi ismerete. Ettõl függetlenül a programozás, pontosabban algorizmizálás gondolkodásmódjának kialakításához szükség van a matematikai gondolkodás használatára. Ha ez nem fog menni, ne is álmodj komoly programozói karrierrõl, max valami kis kódoló kisfiú lehetsz 150ezer nettóért havonta valami nagy cégnél eldugva egy 2x2m-es lyukban. Ragozhatom ezerrel, de jó programozó csak jó matematikai ismeretekkel leszel.
Matek nélkül semmire nem mész... Rendkívül egyszerû, gagyi programokat megtudsz írni, optimalizálatlan algoritmussal, de ha bármi értelmeset szeretnél, ahhoz kell a matek. Persze nem fogod közel sem 100%ig kihasználni a matektudásod, az elsõsorban a készségek, gondolkozás fejlesztésére és a problémák "felülrõl" rálátásához kell.
Egyébként közép iskolai tanulmányaid során ne várj csodákat mivel nem fogtok mesteri szintre jutni. Az arra jó hogy legyen alapod felsõ oktatási szintre.
Általános iskolás vagy? A programozás - azon kívül hogy saját nyelvet használ - matematikai mûveletekbõl áll. Ahhoz hogy egy parancsot le tudj írni, ismerned kell a programozási nyelvet. Ahhoz hogy meg tudd fogalmazni, és értsd mi mit csinál, matek kell hozzá. Ha te nem szereted vagy nem érted a matekot, akkor a programozás sem fog menni.
Programozó matematikus. A neve szerintem elég sok dolgot elárul. Egyébként szerintem kezdj el a suli mellett erõsen hardverekkel is foglalkozni önképzés szinten, mivel ott valószínûleg nem sokat fogtok velük foglalkozni.
Más országokban szinte minden munkából meg lehet élni. :D

Informatikát tanulni úgy hogy nem értem?

Informatikai szakmacsoportba vagyok középiskolában és rohadtul nem értem a programozást, sem az áramköröket, kapcsolásokat, gyakorlatnál se tudok semmit csinálni.

Legjobb válasz: Magántanár? Vagy egy osztálytársad korrepetálhatna, aki jobban ért hozzá. Mondjuk a dolog fejben dõl el. Ha már eldöntötted, hogy sötét vagy ezekhez a dolgokhoz, akkor semmi sem segít rajtad.

Magántanár? Vagy egy osztálytársad korrepetálhatna, aki jobban ért hozzá. Mondjuk a dolog fejben dõl el. Ha már eldöntötted, hogy sötét vagy ezekhez a dolgokhoz, akkor semmi sem segít rajtad.


Egyáltalán nem értek az informatikához. :S Tudnátok segíteni? 1. Hogyan hozunk létre mappát grafikus illetve parancs vezérelt operációs rendszer esetén?

2. Milyen hibaüzenetet kapunk, ha az "elsõ. Txt" állományt "második"-ra szeretnénk átnevezni? Parancsai közül! 3. Milyen menüket tartalmaz egy átlagos ablak menüsora? 4. Hogyan lehet megtekinteni windows operációs rendszer esetén a mappa szerkezetét? 5. Írj fel 5db parancsot, parancs vezérelt operációs rendszer parancsai közül!

Legjobb válasz: A 2. kérdésben a "Parancsai közül" véletlen.

A kérdező hozzászólása: A 2. kérdésben a "Parancsai közül" véletlen.

Egyáltalán nem értek az informatikához. :S Tudnátok segíteni?

1. Hogyan hozunk létre mappát grafikus illetve parancs vezérelt operációs rendszer esetén? 2. Milyen hibaüzenetet kapunk, ha az "elsõ. Txt" állományt "második"-ra szeretnénk átnevezni? Parancsai közül! 3. Milyen menüket tartalmaz egy átlagos ablak menüsora? 4. Hogyan lehet megtekinteni windows operációs rendszer esetén a mappa szerkezetét? 5. Írj fel 5db parancsot, parancs vezérelt operációs rendszer

Legjobb válasz: 5. ... parancsai közül. Elõre is köszönöm.

A kérdező hozzászólása: 5. ... parancsai közül. Elõre is köszönöm.

A fidesz mégis milyen erőszakos hackelésre gondolt? Semmi ilyen nem történt. Vagy az informatikusaik ennyire nem értik a dolgukat, mint az Hoffmann oldalánál is tapasztaltuk? (közben leépítik az informatika oktatást is)

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=189964 Kiemelnék egy részt belőle: "ismét a demokratikus intézményrendszert érte támadás" Még magukat nevezik demokratikusnak. LoL. De semmi ilyen nem is történt. Az Anonymous üzenete erre: "A FIDESZ mai közleménye tévedéseken alapul.Senki nem akarta "meghekkelni" a fidesz.hu-t. Szerda este Ddos támadás érte a fidesz.hu oldalát.Többen egyszerre egy időben újra és újra "letöltöttük" az oldalt, e miatt más felhasználók számára rövid ideig elérhetetlen volt.Ahogy a Kalóz Párt fogalmazott: a ddos támadás tulajdonképpen egy digitális ülősztrájk, a véleménynyilvánítás egy formája.Ez szerint nem történt bűncselekmény, egy honlap túlterhelése semmiképpen nem nevezhető erőszakos akciónak.A tavalyi év során rengeteg ilyen akció volt, ennek ellenére tapasztalataink alapján, csak akkor viszi el a rendőrség az aktivistákat, ha a feljelentők Simicska Lajos, Orbán Viktor vagy a KDNP köreihez tartoznak.Ennek ellenére számíthattok további tiltakozásra. A szerda esti tüntetés kiváltó oka az Alkotmánymódosítás volt. A tiltakozás az utcán és az interneten folytatódni fog. Tiltakozunk az Alkotmánymódosítás ellen, és minden ellen amiben jelen van a korrupció.Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda tinédzserek otthonába, gyakorlatilag gyerekszobákba tör be éjszaka, ahogy a Közgép honlapjának túlterhelése kapcsán történt, a tiltakozás még nagyobb méretek fog ölteni. Sokan vagyunk. Erősek vagyunk, Számíts Ránk! We are Anonymous We don't forget We don't forgive Expect Us!"

Legjobb válasz: "Minden embernek joga van tudni, kik azok, akik a magyar demokrácia meggyengítésében érdekeltek" Nos, itt vannak: http://www.fidesz.hu/index.php?Rovat=10022

"Minden embernek joga van tudni, kik azok, akik a magyar demokrácia meggyengítésében érdekeltek" Nos, itt vannak: http://www.fidesz.hu/index.php?Rovat=10022
"Az igazitól legalábbis nem várok el olyat, hogy egy sima kis szar pártoldalt nem tudnak feltörni" Ezzel a mondattal teljesen egyetértek. A magyar Anonymous egy vicc, közel nincs az igazihoz. Annyiban viszont igazat adok a kérdezõnek, hogy a DDoS-t nem nevezném én sem annyira "erõszakos hacker támadásnak", fõleg ha csak egy ilyen pártoldalról van szó. Illetve amit a fidesz ír az nevetséges...
A DDoS támadás mióta nem hackertámadás? Vagy nem erõszakos? Akkor mi? Meleg tinédzserek édes összejövetele? Szerinted csak a deface-elés a hackertámadás? Ha szerinted ez így van, akkor már eddig is csak a digitális analfabétákat képeztünk. Mint például te is. Az meg eléggé égõ egy magát az Anonymous-nak nevezõ szervezettõl, hogy még egy fidesz.hu-val sem bírnak elbánni, a magyarázattal is csak magukat égetik, hogy nem is akarták. A támadóknak kb annyi közük van az igazi Anonymous-hoz, mint neked az informatika-képzéshez. Az igazitól legalábbis nem várok el olyat, hogy egy sima kis szar pártoldalt nem tudnak feltörni - pedig ugye a DDoS az elsõ lépés a feltörés felé. Ez inkább a Szánalmous "hacker"-csoport mûve lehet.
Kérdezõ azért te sem vagy teljesen tisztában a fogalmakkal. Azért a hackerek arzenáljába tartozik ez is.
A kérdező hozzászólása: "A DDoS támadás mióta nem hackertámadás? " A DDos támadás nem hackertámadás. Ez egy szolgáltatásmegtagadás/túlterheléses támadás. (Denial of Service) A hackelés pedig ha be akarunk törni az adott gépre. Itt szó sincs ilyenrõl. És, hogy erõszakos? Azt is meg kell kérdõjelezni. De miért is így fogalmazták meg? AZért amiért feljelentést tesznek.:A tavalyi év során rengeteg ilyen akció volt, ennek ellenére tapasztalataink alapján, csak akkor viszi el a rendõrség az aktivistákat, ha a feljelentõk Simicska Lajos, Orbán Viktor vagy a KDNP köreihez tartoznak.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez hackkelés vagy nem? A DDos nem. A hackerek alkalmazzás, de nem hackkeklés.
A kérdező hozzászólása: probléma megoldva... :)
Milyen oprendszered van? http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?SLanguage=.. Itt tudsz elnavigálni a driverekhez. A "global" letöltést válaszd és a chipset-et kéne telepíteni az oprendszered-hez passzolót.
És mi volt?
A kérdező hozzászólása: valamiért egyszer csak nem ismerte fel a hangkártyát, de egy ismerõsöm tanácsára felmentem arra az oldalra, amit te is írtál és megtudtam oldani :) amúgy köszönöm a választ:)

Nem értem az informatikát, hogy tudnám tanulni?

Azt mondják a tanárok, hogy csak fenék kell hozzá, pedig ez nem igy van, mer én bemagolom nekik, de tanulni kellene, de én csak ugy tudok valamit megtanulni ha értem is, szpval nekem elötte meg kellene értenem, de egyszer?en nem tudom a tömény elméletet sehogyse megtanulni, már adtak pár tanácsot, de azok se segítetek, hogy tudnám mégis???

Legjobb válasz: Szerintem ugyanúgy, mint más tantárgyakból, biztos van korrepetálás, felkészítés...nem a suliban...olyanra gondolok, mint az utcákon felragasztott papírokon....biztos van infromatikából is....

Szerintem ugyanúgy, mint más tantárgyakból, biztos van korrepetálás, felkészítés...nem a suliban...olyanra gondolok, mint az utcákon felragasztott papírokon....biztos van infromatikából is....
Egy kicsit pontosabban kellene... próbáld meg megírni, melyik részét nem érted? Ill. melyik megy a legkevésbé...
Én így gondolom: az informatika története meg elmélete (Turing-gép és társai) egy magolós faszság. Be kell vágni, csak semmi értelme ) De a gyakorlatnál ha érted a mûködését a dolgoknak - és nem csak beseggeled, hogy ide meg oda kattintani (netán mondókába szedve :) - akkor azért nem olyan nehéz. De ha írsz konkrétumokat, szívesen segítünk szerintem.
Probald valamivel osszehasonlitani.

Nem tudom mi lehet a probléma, és nem csak én! Több, informatikához értő ismerősöm is tehetetlen! Gondolom ti sem fogjátok tudni, de végső elkeseredésemben gondoltam, hogy mégis, hátha. Mi a baja?

Nos, a problémám a következ?:

Legjobb válasz: Ja, igen... És nem tudok internetrõl videót nézni, lefagy a gép, ha megpróbálok nézni videót. :S:S Driverre gyanakszom, más lehetõség már nem nagyon van, de mit tegyek????

A kérdező hozzászólása: Ja, igen... És nem tudok internetrõl videót nézni, lefagy a gép, ha megpróbálok nézni videót. :S:S Driverre gyanakszom, más lehetõség már nem nagyon van, de mit tegyek????
a drivereket próbáltad már? a vga driverre gondolok
esetleg más oprendszerrel, Win 7-el próbáld meg. Más vga-val is próbáld ki. valahogy ki kell szûrni a hibát.
Scriptek engedélyezve vannak?
A kérdező hozzászólása: Xp volt elõtte is, mûködött minden rendben! De hétvégén a Win7-et akartam telepíteni, de nem jött össze... így maradt az Xp, uncsimék egy buherált Xp-vel "leptek" meg, amit ma újratelepítettem, egy sima Xp-vel! Azt hittem megoldja a gondomat, de nem. Nem vagyok nagy informatikus, így nem értem a vga driver dolgot. A videókártyámhoz tartozó driverre gondoltok? Vagy melyikre? És a Scriptek-et se nagyon értem. :S
A kérdező hozzászólása: Egyes helyeken ezt írja ki: "Ad blocked by KPF"
A kérdező hozzászólása: Bakker! Rájötem, a tûzfal letiltotta... ezért nem jelenített meg dolgokat, most már csak ki kel keresni és megmondani neki, hogy ne tiltsa... :) Úr isten. :S:S:S:S:S:S

Van néhány kérdésem, amit nem igazán értek, kisegítene valaki? Idei informatika tételsor kérdések.

1., Milyen fájlátviteli lehet?ségeket nyújt az internet? Mi a célja a távoli terminál elérésnek? Mit jelent az SSH és hogyan használhatjuk?

Legjobb válasz: Már épp kezdtem átgondolni a válaszokat, amikor eljutottam az utolsó mondatig. Szerintem mindenkinek sértõ...

Már épp kezdtem átgondolni a válaszokat, amikor eljutottam az utolsó mondatig. Szerintem mindenkinek sértõ...
A kérdező hozzászólása: Bocs, nekem is sértõ az amikor az ember komoly választ vár, és "vicces beszólásnak" tûnõ baromságokat kap csak!!! Akinek nem inge...!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!