Találatok a következő kifejezésre: Nem értem, van ez (871 db)

Én ezt már nem értem! Van olyan, hogy valaki csak részben falkavezér?

Rengeteg könyvet elolvastam és alkalmazom is(pl.Fennel,Korom Gábor),minden szabályt betartok,és így sok minden rendeben van,de mégsem 100%!!!Miért?!

Legjobb válasz: Szerintem olyan nincs, hogy részben vagy falkavezér. Vagy Te vagy, vagy nem. De azt tudni kell, hogy olyan nincs, hogy a rangsor egyszer s mindenkorra el van döntve. A kutya mindig, folyamatosan próbára fog tenni. A vezérséget nem elég átvenni, ezt az állapotot fönt is kell tartani. Vannak olyan szituációk, mikor ezek a próbatételek még nyilvánvalóbbak. Valószínû, a Te esetedben pont az erdei séta és más érdekes dolgok látványa ez a próbatétel. Ha itt nem tudod a tiszteletet kivívni, akkor el is vágod magad. A séta pedig a kutya szemében a vadászattal egyenlõ, ahol még nagyobb szükség van arra, hogy megmutasd neki vezéri kompetenciádat. Azt javaslom, inkább egy darabig mondj le az ilyen sétákról. Nem azt mondom, hogy ne vidd sétálni, csak egy idõre kerüld el ezt a problémás helyzetet, így nem esik csorba a státuszodon. Gyakorolj vele hasonló szituációt, de olyan körülmények között, ahol nagyobb kontrollt tudsz rá gyakorolni. Pl. városi környezetben, ahol sok kutya van. Hagyd elõbb, hadd játssza ki magát, majd gyakorold a behívást a sok zavaró dolog között. Ha már ez jól megy, akkor továbbléphetsz. Inkább amíg meg nem szilárdul valamelyest a tekintélyed, ne adj esélyt a kudarcnak, kerüld ezt a szituációt. Másik ötlet, hogy fáraszd le alaposan a kutyát, így is nagyobb kontrollt tudsz gyakorolni fölötte. És még egy tanács, ha kimész vele valahová, igenis hagyd egy kicsit fölfedezni a területet, az idegeneket. Sok gazdi csodálkozik, hogy bizonyos helyzetekben nem tudja a kutyáját behívni. Én azt mondom, inkább engedj egy kicsit a huszonegybõl, hadd hancúrozzon kicsit, mint hogy a tekintélyeden csorba essen. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne tudd bármikor visszahívni a kutyádat és kontrollt gyakorolni fölötte, de azt gondolom, érdemes megtalálni azt az egyensúlyt, ami igazságos lenne. Végül is ha Te kiszabadulnál kicsit a hétköznapokból, Te hogy reagálnál? Örülnél, hogy végre jöhetsz-mehetsz, találkozol új emberekkel stb. Próbáld magad kicsit a kutya helyzetébe érezni, fáraszd le és ne akard mindig, mindenáron a lábad mellett tudni. És gyakorold nyugodtabb környezetben ezt a dolgot, esetleg egy kutyaiskolába, de ha elengeded pórázról az erdõben, nem kell azt várnod, hogy katonásan mindig melletted meneteljen. Persze, fontos, ha nem a legfontosabb a behívhatóság, de ha hagyod néha kicsit, azzal többet érsz el és aztán szívesebben is odamegy hozzád. Na kicsit ellentmondásos lett, de remélem érted a lényeget. :D

Szerintem olyan nincs, hogy részben vagy falkavezér. Vagy Te vagy, vagy nem. De azt tudni kell, hogy olyan nincs, hogy a rangsor egyszer s mindenkorra el van döntve. A kutya mindig, folyamatosan próbára fog tenni. A vezérséget nem elég átvenni, ezt az állapotot fönt is kell tartani. Vannak olyan szituációk, mikor ezek a próbatételek még nyilvánvalóbbak. Valószínû, a Te esetedben pont az erdei séta és más érdekes dolgok látványa ez a próbatétel. Ha itt nem tudod a tiszteletet kivívni, akkor el is vágod magad. A séta pedig a kutya szemében a vadászattal egyenlõ, ahol még nagyobb szükség van arra, hogy megmutasd neki vezéri kompetenciádat. Azt javaslom, inkább egy darabig mondj le az ilyen sétákról. Nem azt mondom, hogy ne vidd sétálni, csak egy idõre kerüld el ezt a problémás helyzetet, így nem esik csorba a státuszodon. Gyakorolj vele hasonló szituációt, de olyan körülmények között, ahol nagyobb kontrollt tudsz rá gyakorolni. Pl. városi környezetben, ahol sok kutya van. Hagyd elõbb, hadd játssza ki magát, majd gyakorold a behívást a sok zavaró dolog között. Ha már ez jól megy, akkor továbbléphetsz. Inkább amíg meg nem szilárdul valamelyest a tekintélyed, ne adj esélyt a kudarcnak, kerüld ezt a szituációt. Másik ötlet, hogy fáraszd le alaposan a kutyát, így is nagyobb kontrollt tudsz gyakorolni fölötte. És még egy tanács, ha kimész vele valahová, igenis hagyd egy kicsit fölfedezni a területet, az idegeneket. Sok gazdi csodálkozik, hogy bizonyos helyzetekben nem tudja a kutyáját behívni. Én azt mondom, inkább engedj egy kicsit a huszonegybõl, hadd hancúrozzon kicsit, mint hogy a tekintélyeden csorba essen. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne tudd bármikor visszahívni a kutyádat és kontrollt gyakorolni fölötte, de azt gondolom, érdemes megtalálni azt az egyensúlyt, ami igazságos lenne. Végül is ha Te kiszabadulnál kicsit a hétköznapokból, Te hogy reagálnál? Örülnél, hogy végre jöhetsz-mehetsz, találkozol új emberekkel stb. Próbáld magad kicsit a kutya helyzetébe érezni, fáraszd le és ne akard mindig, mindenáron a lábad mellett tudni. És gyakorold nyugodtabb környezetben ezt a dolgot, esetleg egy kutyaiskolába, de ha elengeded pórázról az erdõben, nem kell azt várnod, hogy katonásan mindig melletted meneteljen. Persze, fontos, ha nem a legfontosabb a behívhatóság, de ha hagyod néha kicsit, azzal többet érsz el és aztán szívesebben is odamegy hozzád. Na kicsit ellentmondásos lett, de remélem érted a lényeget. :D
A kérdező hozzászólása: Na szép! Most látom, hogy a kérdésre meg nem is tértem ki a nagy sopánkodás közepette... Tehát a kérdésre visszatérve, nem lehet olyan, hogy valaki falkavezércsak vannak olyan szituációk, dolgok, amikor a kutyát nem lehet/tudja kontrollálni? (fogadjunk nem...)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, akkor még próbálkozom, hátha... Bár nem szoktam neki könyörögni ha nem jön, mert már rá jöttem nem érdemes, meg persze még jobban lealáznám magam a szemében. Egyszer szólok, és ha nem jön (általában nem), akkor ott hagyom vagy elbújok. Na persze akkor már van pánik! De mikor megtalált még egyszer vissza megy molesztálni a halálra rémült kocogókat és utána már ismét csatlakozik.
Szia, elsõ vagyok: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Jah bocsi, már olvastad... Na mindegy, ismétlés a tudás atyja... :D
Azt jelenti, hogy az õszinteség nem kifizetõdõ.
Arra utal, hogyha megmondod õszíntén a véleményedet, elõfordulhat, hogy elveszíted a barátaidat. Nem mindenki tolerálja a kritikát - sajnos.
Konkrét példa. Haverodnak egy ribanc a csaja, vagy megmondod neki hogy egy ribanc, és megharagszik rád, vagy kussolsz és jóban maradtok.
A kérdező hozzászólása: nem gondoltam volna hogy ezt jelenti. kösz srácok

Ez miért van? Bárki bármit ír lepontozzák. Mindig. Nem értem. Olyan ez, mintha mindenki sz.r anya lenne.

ocsánat, de én nem érzem magam annak, és tök hasznos volt ez az oldal, de egyre inkább azon gondolkodom, h be sem lépek, mert csak felidegesítem magam...

Legjobb válasz: szia! ne foglalkozz velük! akik lepontoznak bizonyára sokkal okosabbak mindenkinél, egyáltalán nem is értem, hogy mire jó ez a pontozgatás. én sem foglalkozom vele, pedig volt, olyan hogy személyes tapasztalatomat írtam le valakinek aztán lepontoztak:)

szia! ne foglalkozz velük! akik lepontoznak bizonyára sokkal okosabbak mindenkinél, egyáltalán nem is értem, hogy mire jó ez a pontozgatás. én sem foglalkozom vele, pedig volt, olyan hogy személyes tapasztalatomat írtam le valakinek aztán lepontoztak:)
Szia! én sajnálom, hogy a sok-sok rossz tapasztalat miatt kedvedet szegted....mert így így ennyivel kevesebb hasznos infóhoz jutunk. Sokszor az is jó, amikor valaki feltesz egy bizonyos kérdést, jéé nekem ez még eszembe sem jutott, de jó hogy valaki kérdezi. De megértelek. Nagyon el lett rontva ez az oldal a pontozósdival. Arról nem beszélve, hogy vannak akik sportot ûznek abból, hogy kinek hogy szólhatnak be. Valakik itt élik ki magukat.
A kérdező hozzászólása: este asszem keresek másik oldalt, aztán megírom ha találtam.
Mehetsz! Nem fog senkinek hiányozni, hogy már megint a pontozás miatt nyafogjon valaki!
A kérdező hozzászólása: persze, nem a pontozás a lényeg... az engem sem érdekel, h ki hány %ot ad esetenként. csak fura, h segíteni akarsz és van, aki tényleg tök hasznos választ ad és mégis kap... vagy így, vagy úgy. én azt gondolom, h páran biztos már lógva hagyták ezt az oldalt, én sem fogom látogatni most 1 ideig azt gondolom, és ezt nem tartom fairnek.
Mikor regisztráltam ide, akkor engem is meglepett ez, de már hetek óta rá sem néztem a pontjaimra. Nem érdekel, nem azért kérdezek és válaszolok. Ha tudok, segítek, ha nem tudok, akkor hülyeséget nem írok. Én már sok hasznos választ kaptam, de bevallom, nem mindig jut eszembe, hogy a válaszokat pontozzam.
Szia! Speciel én sem tudom, hogy hol látni, ha lepontoznak ;) De nem is foglalkozom vele, mert aki nem kíváncsi a véleményemre, az ne olvassa! :) És nyugi, jó anya vagy, ha mosolygós a babád és kiegyensúlyozott, akkor mondhat bárki bármit! :) Nekem 15 hós a fiam, volt már, hogy "lepasszoltuk", de imádja a nagyikat, alig várja, hogy ott játszhasson, tehát nem érzem magam ezért bûnösnek! 24 éves vagyok, néha elmegyünk moziba vagy vacsizni a szerelmemmel, ez szerintem mindenkinek kell. Ez az én véleményem, és a fiam nagyon fejlett a korához képest, tehát kárt, azt biztosan nem okozunk neki ezzel. Csak a saját ösztöneidre hallgass, senki másra! :)
A fórum azért van, hogy egymásnak SEGÍTSÜNK. Aki ezt nem így érti, kár idelátogatnia. Az rendben van, hogy sokszor negatív, kioktató válasz érkezik, de ezzel sincs semmi baj, ha segítõ szándékkal adják. Csak jóindulattal lehet élni az életet. Aki nem így érez, az neki gáz!
Pont annyira vagyok bunkó, mint amennyire te sz*r anya!
Egyébként van még ehhez hasonló oldal a neten, ahol nincs pontozás meg kismillió google hirdetés? Én is szívesen elmennék innen.
Szerintem ezzel foglalkozni nem kell. Én is felbosszantottam magam, mikor láttam, hogy annál a kérdésnél le lettem pontozva pl. hogy nem tudtam szedni a Gravidát terhesen... Istenem, ez a saját tapasztalatom, valakinek nem tetszett. Ha örömet szerez neki, hogy lepontozza, tegye:D Én szeretem elolvasni, másoknál mi és hogyan vált be.
én azt sem tudom hogy lehet megnézni ha lepontoznak.... meg nem is érdekel!azért vok itt hogy mindent megtudjak, és sok hasznos dolgot találtam már!az okostojásokkal meg ne foglalkozz!
Igazad van. Én is sokszor éreztem már így. Írtam valamit tök jóindulatúan, és kaptam a lehurrogást, hogy úúúr isteeeeen, milyen õskori gondolkodásom van, így csak a nagymamák nevelnek (teszem hozzá, 21 éves vagyok). Pusztán azért, mert le mertem valamit írni, ami nálunk jól bevállt. Ha valaki máshogy gondolja, írja oda, hogy szerinte mit hogy kell, de ettõl még ne higgye azt senki, hogy csak az õ válasza a jó. Nincs két egyforma gyerek és nincs két egyforma szülõ sem, nem lehet egyértelmûen kijelenteni, hogy kinek a módszere jó. És aki segítõ szándékkal ír, annak bizony hasznos a válasza.
A kérdező hozzászólása: nem érted, h nem a pontozásról van szó, hanem az olyan bunkókról mint te??? csak vhogy meg kellett fogalmaznom a kérdést. eddig segítettünk egymásnak, mostmár csak a fikázás megy...
A kérdező hozzászólása: látsz piros, lila meg zöld kezet. akor nem pontoztak. ha nem látod, csak 1 %ot, h pl. ez a válasz 95%ban hasznosnak bizonyult, akkor igen:) )) megvan?? szólj ha nem találod:)
MI AZ A PONTOZÓSDI??? :) És én hol láthatom?
Hol lehet nézni a pontokat?
10, 07-es vagyok. Persze, ebben igazad van. Jó lenne elérni a szerkesztõt és kérni, hogy a pontozás szûnjön meg. Mert az oldal jó. De tudod, milyen a magyar ember. Büszke, irigy, kárörvendõ.
A kérdező hozzászólása: sokszor szinte közvélemény - kutatás szerû a kérdés, aztán aki nem úgy válaszol, ahogy 1eseknek tetszik, az megkapja a magáét. pedig én azt gondolom, h téyleg segíteni kellene egymásnak mint régebben. egyesek stílusa meg szinte felháborító... szóval tök fura. a múltkor még az is kapott , akinek tetszett pl. a sanyi név:) )) szóval ez már több a soknál.
A kérdező hozzászólása: persze, negem sem maga a pontozás ténye irritál, hanem az, h ezek szerint én mindent szarul csinálok??? imádom a fiamat, egész nap vele vagyok, soha, senkinek nem adom oda. lepontoznak, mert cumizik, mert 1 szobában alszunk (8 hós), mert én nem passzolom le, mert nem adom bölcsibe és nem tömöm kiflicsücsökkel pl.
A kérdező hozzászólása: no comment. az ilyenek miatt írtam ki pont a kérdést. akkor én is azt mondom: menj vmi olyan fórumra, ahol erre a stílusra vevõ vki... mert van olyan, nem kevés... eddig ez nem ilyen volt, de már sajna más a helyzet. sajnálom.

Mitől van ez a letargia? . Soha nem volt rám jellemző a kisseb szorongásaimon kívül, de most nem értem mi ez.

Multhét hétvége nagyon húzos volt, és nagyon kifárasztott. Ráadásul vasárnap a barátnőm is kidobott ami eléggé meglepett negatív értelemben. Hétfőn pedig egy olyan letargia kapott el, nem érdekel semmi ami eddig örömet okozott már hidegen hagy...még ha rágondolok se tud lázba hozni. Fáradékony vagyok, pedig elég sokat alszom. Ha a barátaimmal vagyok kicsit eltudok lazulni de akkoris érzem hogy nincs minden rendben. Olyan mintha valami leblokkolt volna.Nemtudom hogy ez a fárasztó hétvégének tudható be vagy ennek a barátnős dolognak. 19 F

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Idõnként kicsit mind elfáradunk, ez elõfordul. Tényleg van olyan, hogy azt sem tudja az ember, hogy mitõl merült le az aksija, de nálad azért vannak kiváltó okok. Persze nyilván érett már a dolog, hiszen máskor is lehettek már húzós hétvégéid és egyéb személyes problémáid... Tehát nem árt, ha odafigyelsz kicsit magadra, hogy mennyit bírsz, ilyesmi. Ha elfárad az ember -és nem feltétlenül a fizikai fáradtságra gondolok- meg kell egy kicsit állnia, feltöltõdni. Ez olyan, mint a szabadságra menés mondjuk nyáron, az éves munka után, egy kis lazítás. Szerintem most kicsit kapcsold ki magad! :) Lazulj, unatkozz vagy pihenj aktívan, a lényeg, hogy azt csináld, amit szeretsz! Persze írod, hogy már az sem okoz örömet, de nyilván van valami,ami igen... A lényeg, hogy próbálj meg feltöltõdni, új erõre kapni! És próbálj meg stresszmentes körülményeket teremteni magadnak. :)

Kedves Kérdezõ! Idõnként kicsit mind elfáradunk, ez elõfordul. Tényleg van olyan, hogy azt sem tudja az ember, hogy mitõl merült le az aksija, de nálad azért vannak kiváltó okok. Persze nyilván érett már a dolog, hiszen máskor is lehettek már húzós hétvégéid és egyéb személyes problémáid... Tehát nem árt, ha odafigyelsz kicsit magadra, hogy mennyit bírsz, ilyesmi. Ha elfárad az ember -és nem feltétlenül a fizikai fáradtságra gondolok- meg kell egy kicsit állnia, feltöltõdni. Ez olyan, mint a szabadságra menés mondjuk nyáron, az éves munka után, egy kis lazítás. Szerintem most kicsit kapcsold ki magad! :) Lazulj, unatkozz vagy pihenj aktívan, a lényeg, hogy azt csináld, amit szeretsz! Persze írod, hogy már az sem okoz örömet, de nyilván van valami, ami igen... A lényeg, hogy próbálj meg feltöltõdni, új erõre kapni! És próbálj meg stresszmentes körülményeket teremteni magadnak. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, válaszod:) ...igen igazad lehet...összejöttek mostanában a dolgok, csak megijedtem mivel erre sosem volt példa ez elött...megfogadom a tanácsokat:)

Fizika, tehát ugye van a képlet hogy v (t) =ds (t) /dt de én ezt nem értem hogy ezzel hogy kéne számolni hogy kell ezt elképzelni már tanultam deriválni és határértéket számolni valaki egy kis magyarázatot adhatna?

tehát a ds(t)/dt = lim delta t ->0 és dealta s / delta t = ds/dt ami ugye a v de én ezt még mindig nem értem mert ha t tart nullához és azzal osztok le akkor az érték végtelen nem? itt egy kicsit zavarban vagyok és nem ártana már tudni hogy is m?ködik ez :D definíció szerint v= lim delta t ->0 és (c(t+delta t)^2 - c*t^2)/delta t = lim delta t->0 (2c+delta t)/delta t , de tulajdonképpen hogy ez mit is jelent még mindig nem értem meg hogy is jön ki ez pontosan azt is írjátok le légyszíves köszi :D

Legjobb válasz: Hogy jobban értsed: Tulajdonképpen az elsõ esetben is ezt csináltam, hogy az s helyébe beírtam a 'V'-t és a 'ds/dt' helyébe a deriválás eredményét.

Hogy jobban értsed: Tulajdonképpen az elsõ esetben is ezt csináltam, hogy az s helyébe beírtam a 'V'-t és a 'ds/dt' helyébe a deriválás eredményét.
A kérdező hozzászólása: köszi most már értem :D

Ez hogy van? Nem értem van az asus rog rampage IV extreme lapja. Azon van 1 db 24 pines atx áram csati.

Plusz van még 1 db 8 pines +1 db 4 pines és a videó kártya mellet meg 6 pines áram csatlakozó. Ezekhez mindegyikre kell dugni drótot vagy csak elég a 8 pines re? Egyáltalán minek ennyi áram vagy azok csak a tuningosoknak van?

Legjobb válasz: Gondolom azért kell a 6pines csati, hogy ha mondjuk 4 alsó kategóriás VGA-t, ami mondjuk 70-80W-ot zabál össze tudj kötni. a 4 és 8 pines meg a procitól függ, hogy annak mennyi áramra van szüksége.

Gondolom azért kell a 6pines csati, hogy ha mondjuk 4 alsó kategóriás VGA-t, ami mondjuk 70-80W-ot zabál össze tudj kötni. a 4 és 8 pines meg a procitól függ, hogy annak mennyi áramra van szüksége.

Ezt én nem értem, amikor ezt olvasom az azt jelenti, hogy mindenképpen fizetni kell? Mikor van lehetőség a költségtérítéses tanulásra? Ez a fizetési rendszer hogyan működik?

http://www.ak. Nyme.hu/index. Php? Id=17752

Legjobb válasz: rosszul írtad be a linket, de ha jól tippelek ez pótfelvételis tájékoztató, ugye? mert pótfelvételin természetesen csak fizetõs képzésekre lehet jelentkezni.

rosszul írtad be a linket, de ha jól tippelek ez pótfelvételis tájékoztató, ugye? mert pótfelvételin természetesen csak fizetõs képzésekre lehet jelentkezni.
A kérdező hozzászólása: http://www.ak.nyme.hu/index.php?id=10223 én erre gondoltam, nem pótfelvételire

1800 kcal-t és 180g szénhidrátot lehet ennem. Van olyan oldal ahol vannak kaják ennek arányában? ! NAgyon nem értem még ezeket a dolgokat. JA és egy nap 6x kell kajálni

Tegnap voltan dietetikusnál mert megállapították, hogy cukor beteg vagyok és 1 hét kemény diéta utána meg majd meglátják, hogy kell-e inzulin.

Legjobb válasz: Ezen az oldalon össze tudod állítani a szükséges étrendet. Elsõnek is kattints a "Nagy kalóriatáblázatra" és nézd meg, hogy melyik étel, illetve ital menyi kalóriát, fehérjét,zsírt és mennyi szénhidrátot tartalmaz. Ezután a "napi kalóriabevitel kalkulátorra" kattintva állíts össze egy neked megfelelõ étrendet, amit a kalkulátor számolni fog. http://body.builder.hu/kalkulatorok.htm4

Ezen az oldalon össze tudod állítani a szükséges étrendet. Elsõnek is kattints a "Nagy kalóriatáblázatra" és nézd meg, hogy melyik étel, illetve ital menyi kalóriát, fehérjét, zsírt és mennyi szénhidrátot tartalmaz. Ezután a "napi kalóriabevitel kalkulátorra" kattintva állíts össze egy neked megfelelõ étrendet, amit a kalkulátor számolni fog. http://body.builder.hu/kalkulatorok.htm4

Nem értem én ezt! Fiúk, hogy van ez?

MEgismertem egy pasit. Azt gondolom jól kijövünk, egy hullámhosszon vagyunk. Egy idõ után felhívott magához, ... pettingeltünk én elmentem, .. õ nem "akart" , ... mert hogy elég jóban vagyunk ahhoz hogy csak úgy megdugjon.

Legjobb válasz: Igen!Csak erre kellettél neki.

Igen!Csak erre kellettél neki.
Hát lehet arra volt kíváncsi, hogy könnyen kapható vagy-e és megbuktál a "vizsgán". Hozzáteszem, én magam sem értem általában a saját nemem gondolkodását, csak ezt olvasom ki a szituációból.
Szerintem valami nem tetszõ dolog történt azon a közös együttléten.Az is lehet neki csak ennyire kellettél.Mindenesetre ne kérdezgesd , hogy mikor találkoztok, mert azt neki kell kérdeznie.Ne nyomulj rá nagyon, lehet az a baja.
A kérdező hozzászólása: 2.- és még a nõkre mondják hogy bonyolultak :) ... nem hinném hogy könnyen adtam magam, fél éve is próbálkozott, akkor nem hajlottam, de most vmiért igen :) 3.- véleményem szerint semmi olyan nem történt, de honnan tudjam mit gondolnak a pasik, mi az ami nekik nem tetszik :) ? Hát nyomulni biztos nem fogok, egyszer kérdeztem meg tõle, azért hogy megerõsítsem abban hogy semmi ciki nem volt a dologban.
ha ott a lehetõség és kihagyja akkor kissé zizis , lépj tovább
A kérdező hozzászólása: zizis az tény :)
Ha csak egy éjszakás kalandnak szánt volna akkor megdugott volna....ez szinte biztos!!! Amikor játszadoztatok nem volt valami kis apróság ami elriasztotta? Bármi kis apróság....káromkodás vagy valami ilyesmi? Esett szó védekezésrõl? Te is kényeztetted Õt? Miután elmentél mondtad, hogy akarod vagy csak vártad, hogy kezdeményezzen tovább? 37F

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!