Találatok a következő kifejezésre: Nem ártok babának, ha (47 db)

Mi a különbség a tápszerek között? Pl:HUMANA BABY-FIT 1, HUMANA 1, BEBA H. A. START AKTIV, BEBA H. A. , HUMANA SL, honnan tudom melyik jó a babámnak? Nem ártok vele ha én választok? Az ízük egyforma?

Legjobb válasz: szia! szerintem legyen ha, de inkább írasd fel a dokitokkal, legalább olcsóbb. mi a humana ha 1 lc pufát esszük. azért írom, hogy mi, mert én megiszom, amit meghagy a kisfiam. :) lehet leszólnak majd érte, de inkább, mint kiönteni. Ártani nem hinném, hogy ártasz, a ha-val semmiképp. az ugye hipoallergén. csak az életkorának megfelelõ kell mindenképp, mert ugye a 3-as nem jó pl. 3 hós babának. az ízük hasonló, de nem egyforma, a ha kesernyésebb, és lehet, hogy nem fogja szeretni a babád egyiket másikat. remélem segítettem!

szia! szerintem legyen ha, de inkább írasd fel a dokitokkal, legalább olcsóbb. mi a humana ha 1 lc pufát esszük. azért írom, hogy mi, mert én megiszom, amit meghagy a kisfiam. :) lehet leszólnak majd érte, de inkább, mint kiönteni. Ártani nem hinném, hogy ártasz, a ha-val semmiképp. az ugye hipoallergén. csak az életkorának megfelelõ kell mindenképp, mert ugye a 3-as nem jó pl. 3 hós babának. az ízük hasonló, de nem egyforma, a ha kesernyésebb, és lehet, hogy nem fogja szeretni a babád egyiket másikat. remélem segítettem!
A Bebárol tudok nyiltakozni a lányom azt ette/itta. A Beba h.a. start aktiv=hipoallergén, a beba h.a. az pedig nem.Az elsõt kb 3-4 hónapos koráig ette hogy ne legyen allergiás rá, a másodikat pedig utána 8-9 hónapos koráig.
Még 1: az ize sztem borzasztó, de a lányomnak izlett:) Viszont tényleg irasd fel a dokival mert ugy olcsóbb.Ha nem vagy biztos benne akkor kérdezd meg a védõnõt, vagy a dokit hogy õ melyiket ajánlja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)

Babám 7hetes. Kicsit hasfájós. Hajnalban adtam neki espumisant, meg délben. Most délután pedig a mecsek teát mert szomjas vol. Nem ártok azzal ha mindkettőt adom?

Végülis mindkett? hafájásra van.Mondjuk a pelust kétszer rakta tele?

Legjobb válasz: Nem, mert a mecsek tea köménymag meg ánizs aapanyagokból készül, és az emésztést segíti. Az espumisan meg a szélgörcsöket enyhíti. Nekem a védõ egyébként azt mondta, hogy úgy van értelme az espumisannak, ha minden etetés után adok. Nálunk is ugyanez volt, este fájt a hasa a gyereknek, nappal jól elvolt. Aztán kezdtem adni neki minden alkalommal espumisant, és eglszen jól kinõtte. A mecsek teát most is issza, 4 hós.

Nem, mert a mecsek tea köménymag meg ánizs aapanyagokból készül, és az emésztést segíti. Az espumisan meg a szélgörcsöket enyhíti. Nekem a védõ egyébként azt mondta, hogy úgy van értelme az espumisannak, ha minden etetés után adok. Nálunk is ugyanez volt, este fájt a hasa a gyereknek, nappal jól elvolt. Aztán kezdtem adni neki minden alkalommal espumisant, és eglszen jól kinõtte. A mecsek teát most is issza, 4 hós.
nekünk a gripe water vált be. percek alatt elmúlik a hasfájása
A kérdező hozzászólása: az espumisanra az van írva hogy legfeljebb ötször nem?én babóm 7szer eszik egy nap.És õ minden evés után üvölt!:(
A kérdező hozzászólása: nemtudom mit tegyek?látom, hogy erõlködik de nem jön neki semmi:(espimisan meg löttyök ide vagy oda:(

Magas vércukrom miatt szénhidrátszegény diétéra fogott az orvos. Már fogytam is pár kilót azóta. Ezzel nem ártok a babának, ha fogyok?

Legjobb válasz: biztos nem lessz baja a babának mert végül is enni eszel csak nem mindegy hogy milyen a tápérték hogy te is hizol töle vagy csak a baba lakmározik jól én mindig azt mondom hogy a dokik tudják mit mondanak annak ellenére hogy van pár dolog ami nem jól jönn össze nekik de azért ilyenkel nemártol a babódnak én van ugy hogy nem eszem mert nem vagyok itthol és a nasi is elfogyot és már nagyon éhes vagyok mire haza érek de attól a kis bugyborékolónak van miböl nasizon:)ne aggódj ha fogysz attól te is egézszégesebb leszel és akkor ö is jól lesz

biztos nem lessz baja a babának mert végül is enni eszel csak nem mindegy hogy milyen a tápérték hogy te is hizol töle vagy csak a baba lakmározik jól én mindig azt mondom hogy a dokik tudják mit mondanak annak ellenére hogy van pár dolog ami nem jól jönn össze nekik de azért ilyenkel nemártol a babódnak én van ugy hogy nem eszem mert nem vagyok itthol és a nasi is elfogyot és már nagyon éhes vagyok mire haza érek de attól a kis bugyborékolónak van miböl nasizon:) ne aggódj ha fogysz attól te is egézszégesebb leszel és akkor ö is jól lesz
Semmi baj! Ez azért van, mert kevesebb kalóriát viszel be. De a baba ettõl függetlenül elveszi, ami neki kell, ne félj. Nagyobb baj, ha a baba több cukrot kap, mint kéne.-) A lényeg, hogy ne legyél rosszul a diétától, és akkor semmi baj nem lesz.-)
Pont azzal ártanál, ha nem fogynál!


5 hetesen még nem ártok a babának, ha dohányoztam és ittam némi alkoholt? Mikortól tilos mindez?

Legjobb válasz: Ugye az elsõ 2 hétben még nem is tudsz neki ártani, mert nem ágyazódott be. Kis mennyiségû alkohol pedig szintén nem árt annyira, mert nem szívódik annyi fel (fél pohár sört, vagy néhány korty bort szabad inni a terhesség alatt is, de nem többet és nyilván nem rendszeresen). A dohányzás az mindenképpen káros, de nem az, amit mondjuk most elszívtál, hanem az ami káros anyag az évek során összegyûlt benned, ugyanis nem a nikotin, hanem a többi füstben található anyag (kátrány...stb) károsítja a gyereket, de azért ez sem ilyen fekete vagy fehér, mert a legtöbb esetben nem lesz emiatt semmi baja a babának, csak akkor ha tényleg erõs dohányos valaki, nagyobb a kockázat a betegségekre. Szóval azért nem kell aggódnod, nyilván nem tudtad még, hogy terhes vagy és az, hogy mondjuk egy este elszívtál egy szálat meg ittál egy sört nem okoz semmiféle kárt a gyerekedben...

Ugye az elsõ 2 hétben még nem is tudsz neki ártani, mert nem ágyazódott be. Kis mennyiségû alkohol pedig szintén nem árt annyira, mert nem szívódik annyi fel (fél pohár sört, vagy néhány korty bort szabad inni a terhesség alatt is, de nem többet és nyilván nem rendszeresen). A dohányzás az mindenképpen káros, de nem az, amit mondjuk most elszívtál, hanem az ami káros anyag az évek során összegyûlt benned, ugyanis nem a nikotin, hanem a többi füstben található anyag (kátrány...stb) károsítja a gyereket, de azért ez sem ilyen fekete vagy fehér, mert a legtöbb esetben nem lesz emiatt semmi baja a babának, csak akkor ha tényleg erõs dohányos valaki, nagyobb a kockázat a betegségekre. Szóval azért nem kell aggódnod, nyilván nem tudtad még, hogy terhes vagy és az, hogy mondjuk egy este elszívtál egy szálat meg ittál egy sört nem okoz semmiféle kárt a gyerekedben...
Valóban az elsõ perctõl tilos, de most már felesleges ezen rágni magad, a babádnak szinte biztos, hogy nem lesz baja, ha a késõbbiekben odafigyelsz magadra. Az elsõ terhességemnél én is ittam és cigiztem 5 hetesen, mert nem tudtam, hogy babát várok. Nem lett semmi baja.
Nyilván már a legelejétõl nem szabadna, de ilyenkor még elég kicsi a kockázat. Öt hetesen még én sem tudtam, hogy terhes vagyok, ezért nem is gondoltam, hogy nem szabadna cigiznem vagy alkoholt fogyasztanom. Hat hetesen tudtam meg, hogy babát várok, akkor abbahagytam. Most van egy teljesen egészséges, 5 éves kisfiam.
Tilosnak az elsõ perctõl fogva tilos, de azért ne aggódj, még elég korán van, szóval ha ezentúl mellõzöd az elkoholt és leállsz a dohányzással, akkor nem lesz semmi baja a babának.
Az elsõ perctõl.
Legkésõbb 5 héttel ezelõtt kellett volna abbahagynod.
http://www.tv2.hu - 9 hónap 16. adás. Mindent megtudsz a dohányzásról terhesség alatt.
Alapból magadat is károsítod a dohányzással és az alkohollal. És ezek a káros anyagok felgyülemlenek benned, amikbõl kapásból kapott a baba. Biztos nem fog tüdõrákkal születni, de már a születése elõtt hátrányt szenved. Ha tervezett volt a baba, már elõtte abba kellett volna hagynod.

6 után nem eszem már akkor is ha nagyon-nagyon éhes vagyok, azzal ugye nem ártok a babámnak?

félek az elhízástól, de most a legfontosabb a baba egészsége... nem tudom mivel teszek jót. Van rajtam 4-6 kiló felesleg, már így kezdtem a terhességet, most a 9.hétben vagyok. Egyészségesen táplálkozom, naponta 5x keveset, zöldségeket, gyümölcsöt, édességet és kenyeret csak reggel eszem. Nem szeretnék sokat hízni, szégyenlem... de rettegek a hízástól, most amikor az történik velem amire olyan régóta vágytam. sosem voltam vékony, arra nem is vágyom... ha nem eszek többet mint eddig, ugye hízni sem fogok sokat? vagy ilyenkor mindenképpen jobban raktároz a szervezet?

Legjobb válasz: Hát én azért nem kínoznám magam a helyedben. Fõleg, ha éhesnek érzed magad, akkor a szervezeted jelzi, hogy szüksége van tápanyagra, az pedig a babának is kell. Én plusz 10kg-val kezdtem a terhességet, most járok a 31. hétben és a kezdõ súlyomhoz képest eddig 8 kg-ot híztam. Nem vonok meg magamtól semmit, fõleg ebben a melegben nem szabad éhezni. Én kenyeret egyáltalán nem eszem, max. reggelire 3 kiflit, de azt is ritkán, nem is hiányzik. Egy héten max. 2szer eszem tésztafélét. Inkább a fõzelékekért vagyok oda. De mostanában inkább a gabonapelyhekért, meg a gyümölcsökért rajongok minden mennyiségben. Ne éhezz, az nem jó a picurnak sem, fõleg most, amikor alakulnak ki a fõbb szervei, szüksége van a tápanyagra. Ne rettegj ennyire az elhízástól, szülés után úgyis le fog menni.

Hát én azért nem kínoznám magam a helyedben. Fõleg, ha éhesnek érzed magad, akkor a szervezeted jelzi, hogy szüksége van tápanyagra, az pedig a babának is kell. Én plusz 10kg-val kezdtem a terhességet, most járok a 31. hétben és a kezdõ súlyomhoz képest eddig 8 kg-ot híztam. Nem vonok meg magamtól semmit, fõleg ebben a melegben nem szabad éhezni. Én kenyeret egyáltalán nem eszem, max. reggelire 3 kiflit, de azt is ritkán, nem is hiányzik. Egy héten max. 2szer eszem tésztafélét. Inkább a fõzelékekért vagyok oda. De mostanában inkább a gabonapelyhekért, meg a gyümölcsökért rajongok minden mennyiségben. Ne éhezz, az nem jó a picurnak sem, fõleg most, amikor alakulnak ki a fõbb szervei, szüksége van a tápanyagra. Ne rettegj ennyire az elhízástól, szülés után úgyis le fog menni.
Igen, raktároz egy kicsit a szervezet, de kevésbé azoknál, akik már amúgy is egy kis plusszal indultak. Viszont ne aggódj, ha ennyire fegyelmezetten kajálsz, és ez így is marad, keveset fogsz felszedni, majd a szülés utáni maradék is hamar eltûnik. Viszont ez a hat után nem evés.. hát nem is tudom. A babának nem ártasz vele, viszont a gyomrod nem köszöni meg ha ilyen sokáig csak a savad marja.
ne azzal foglalkozz hogy mennyi a felsleg, persze szamit hogy erzed magad de ha megehezel enned kell.masnem probalj meg olyat ami sovany husi meg ilyesmi.nem irogatom a "gyümölcsöt es zöldseget"mert ez nem normalis ember taplaleka...de adj hozza kis ilyet is es nem kell gondolni az elhizasra, most nem ez a fontos.meg csak a 9.het...parszor majd megehezel hidd el.nem fogsz tudni ellenalni.ilyenkor inkabb en nem is ettem sokat, söt ebben az idöszakban jött elö a hanyinger es valoszinü hogy ha teged is eler majd meg fogysz is, ami ilyenkor meg normalis.nekem a 17 hetig tartott.volt hogy nem ettem hust kerek 3 hetig....hizni meg ha fogsz hat fogsz, gondolj a babadra.majd utanna leadod, azt mondjak szüles utan repülnek a kilok, plane szoptatasnal. sok szerencset 28 hetes kismami
Szia! Én 82 kg voltam a terhesség elõtt, most a 18 hétben járok és 2, 5 kg-ot híztam. Ez nem sok. Meleg van nem is kivánja az ember a nagy kajákat. Viszont, ha éhes vagy, azért kefírt, vagy joghurtot, vagy gyümölcsöt nyugodtan ehetsz 6 után is, mert nem hízlal. A szervezeted jelzi, hogy szükség van a tápanyagra, ne kínozd magad, meg a babát. Gondolj arra, hogy amikor éhes vagy a baba ráncigálja a köldökzsinórt, hogy küldj már le neki valami kaját.
En megertelem, hogy nem akarsz sokat hizni, nincs is azzal semmi baj, amig nem sanyargatod magad, csak siman odafigyelsz es egeszsegesen etkezel, ahogy leirtad. Konkretan ehezni viszont tenyleg nem szabad. Most nem arrol beszelek, hogy ehesen indulsz haza munkabol es megvarod, amig hazaersz, mert nem akarsz utkozben peksutivel jol lakni, ha otthon var az ebed, hanem azzal, ha mondjuk estenkent konkretan ehezel amig el nem alszol. Elvileg a szervezet okos, jelzi, ha valamire szuksege van. Viszont nem valoszinu, hogy ilyenkor durva kajara lenne szuksege. Tarts otthon keznel olyat, amit nyugodtan ehetsz estenkent, szepen, lassan, hogy elnyomd az ehsegedet. En peldaul savanyuk kaposztat, uborkat, sargarepat, zoldsalatat, zsirszegeny natur joghurtot, illetve fagyasztott bogyos erdei gyumolcsoket mindig tartok itthon. Ezek kozul szinte barmit megehetek akar este 11-kor, tutira nem hizlalnak, sot, inkabb a masnap reggeli nagy wc-zest konnyitik meg.
Éhezni nem szabad, egyél okosan, gyümölcsöt, kétszersültet, natúr joghurtot, salátát, bármi ilyesmit. De éhes ne legyél, mert az nem jó a babának.
én az elsõvel 50kg-ról indultam, 71-el szültem.most a másodikat 52-rõl kezdtem, és 64 vagyok./27hetes/nem eszem többet, se kevesebbet, mint szoktam, csak mást kivánok!szülés után 57kg voltam, 1 év alatt, mig szoptattam, simán lement az a 7kg.20 hóig szoptattam, akkor már kóros, 44, 2kg voltam.a vitaminoktól is hizhatsz, de ne törõdj vele, meglátod, meglesz a baba, nem az lesz az örömöd, hogy fogytál 10kg-ot, hanem a baba!!!ne hanyagold el magad, sétáljatok sokat, ne otthon gubbasz, és meglátod, olyan leszel mint régen, minden erõfeszités nélkül!

Babát szeretnénk. A párommal. Szerintetek ha el kezdek flabelosra járni és teherbe esek nem ártok vele addig amég észre nem veszem a terhességet?

Legjobb válasz: nem. mindig arra gondiolj hogy aki nem tervez babaát és mégis becsuszik az iis ugyanugy él ahogy elötte. Mint tudjuk sokan isznak cigiznek is stb. Nem ezen mulik.

nem. mindig arra gondiolj hogy aki nem tervez babaát és mégis becsuszik az iis ugyanugy él ahogy elötte. Mint tudjuk sokan isznak cigiznek is stb. Nem ezen mulik.
Szerintem nagy a kockàzat hogy bajt okoz szóval én inkàbb abbahagynàm a gép hasznàlatàt!!25hkm
Jobb ha kikéred a dokid véleményét!!
flabelos helyett inkább sétálj, vagy tornázz bent, azzal többre mész...az egész egy nagy átverés!

Ártok a babámnak, ha a 6. hónap előtt nem kezdem el hozzátáplálni?

4 hónapos, csak anyatejes. Van tejem b?ven, és szeret cicizni. Viszont mindenhol azt olvasom, hogy mindenki 4 hónaposan már elkezdi a hozzátáplálást, és ha nem kezdem el, akkor meg étel allergiája lesz... Most akkor mi az igazság? Elkezdjem, vagy ne kezdjem? Jegyzem, meg, én nem szeretném, de ha a babónak ez jó... A véd?n? azt mondta, hogy döntsem el én.

Legjobb válasz: Az anyatejes babákat 6 hónapos kor körül kezdik el ismertetni az új ételekkel. Az én fiam 6 hós koráig csak szopott, 6 hós korától 1 éves koráig kóstolgatott, és a fõ táplálékforrása továbbra is az anyatej volt. 1 éves kora után a fõétkezés már nem anyatej volt, és napközben is falatozott gyümölcsöket....stb, de teljesen lassan és fokozatosan egyre többfélét evett, és egyre kevesebbet szopott. Aztán a saját ritmusában hagyta el a szopit 22 hósan. Ma 3,5 éves egészséges jóétvágyú, és változatosan táplálható vidám kisfiú. Semmilyen allergiája nincsen. Szoptass nyugodtan, igény szerint,ha van elegendõ tejed a kóstolgatással és a hozzátáplálással pedig nyugodtan kivárhatod a 6 hónapos kort.

Az anyatejes babákat 6 hónapos kor körül kezdik el ismertetni az új ételekkel. Az én fiam 6 hós koráig csak szopott, 6 hós korától 1 éves koráig kóstolgatott, és a fõ táplálékforrása továbbra is az anyatej volt. 1 éves kora után a fõétkezés már nem anyatej volt, és napközben is falatozott gyümölcsöket....stb, de teljesen lassan és fokozatosan egyre többfélét evett, és egyre kevesebbet szopott. Aztán a saját ritmusában hagyta el a szopit 22 hósan. Ma 3, 5 éves egészséges jóétvágyú, és változatosan táplálható vidám kisfiú. Semmilyen allergiája nincsen. Szoptass nyugodtan, igény szerint, ha van elegendõ tejed a kóstolgatással és a hozzátáplálással pedig nyugodtan kivárhatod a 6 hónapos kort.
Szerintem csak tápszeresek szokták elkezdeni, vagy amelyik anyatejesnek láthatóan kevés már a tejcsi. Szerintem ha te úgy látod, hogy minõségre, mennyiségre elég, akkor ne kezd el, nem lóverseny ez. Glutént szokták javasolni bevezetni addig, amíg nagy mennyiségben kap anyatejet is, ezzel csökken a gluténérzékenység esélye.
Én azért kezdtem el 4 hónaposan hozzátáplálni, mert 2 hetes kora óta tápszeres és iszonyat nehezen volt széklete, két naponta és erõlködött szegényem.Ami a hozzátáplálással megoldódott. De ha neked van bõven tejed, akkor ráérsz 6 hónapos kor után elkezdeni a hozzátáplálást, nem ártasz vele a babádnak.Véleményem szerint a glutént is ráérsz 6 hónapos kortól adni neki.
jav.* Nem ártasz vele a babádnak ha addig szoptatod...
Azzal ártasz, ha 6 hónapos kor elõtt kezded a hozzátáplálást! 6 hónapos kortól sem kötelezõ, csak lehet. A 4 hónapos kortól mizéria egy nemzetközi kutatáson alapuló irányelv félreértelmezésébõl adódik. A tudomány mostani állása szerint hozzátáplálás megkezdésekor az elsõ hónapban ajánlott glutén tartalmú étel kóstoltatása a késõbbi gluténallergia megelõzésére. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 6 és 7 hónapos kora között kapjon pár kanál gluténtartalmú valamit. Pl anyatejjel készült cukor- és édesítõszermentes tejbegrízt. Legrosszabb választás a babapiskóta vagy a háztartási keksz, mert mindkettõben cukor van, amit legalább 1 éves korig, de inkább még tovább kerülni kell.
14 hónapos, 6 hónapos koráig anyatejes volt. Mostanra már mindenfélét eszik, és semmilyen kajával nem volt problémánk.
ha szoptatod, szerintem ne kezd el 6 hónap elõtt. nem is ajánlják. mi tápszeresek voltunk 4. hónaptól, és én 5 és fél hótól kezdtem hozzátáplálni. de hát ahány baba és mama annyi szokás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nem fogom elõbb elkezdeni, csak a 6. hónap után. :)
Nem ártasz vele. Az én babám tápszeres, mégis 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást. Most 14 hónapos, semmi baja sincs, ételallergia sem, szépen eszik mindent. Azt olvastam, hogy féléves korban is csak akkor érdemes elkezdeni a hozzátáplálást, ha a baba is elég érett már rá. Ez azt jelenti, hogy szívesen fogadja az új ízeket, a kanalat, le tudja nyelni az ételt, nem öklendezik, nem folyik ki a szájából.

Ártok azzal a babának, ha mindig jól belakom? Utána nehezen veszem a levegőt, de nem tudok többször keveset enni.2-3szor eszem, de akkor kiadósan. Más is van így?

Legjobb válasz: A babának nem hiszem, h ártasz, bár a hízással a vércukorszint miatt vigyázni kell. Próbáld megállni h nem laksz be jól, akkor te is könnyebben kapsz majd levegõt, és a késöbbiekben nem fog akkora gondot okozni a gyomorégés és a plussz súly.

A babának nem hiszem, h ártasz, bár a hízással a vércukorszint miatt vigyázni kell. Próbáld megállni h nem laksz be jól, akkor te is könnyebben kapsz majd levegõt, és a késöbbiekben nem fog akkora gondot okozni a gyomorégés és a plussz súly.
Fõleg magadnak ártasz, mert könnyen elhízhatsz. A többször keveset evés pedig sokkal jobb és egészségesebb, a rászokás pedig kizárólag rajtad múlik.
Én is épp így vagyok, mint te. Napi 3X eszem, de mindig jól belakok... A reggeli az még csak hagyján, de az ebéd és a vacsora az mindig több a kelleténél. Utána persze én is felfújódom, stb... Most vagyok 35 hetes és 16 kilót híztam. Én amondó vagyok, hogy majd szülés után leadom...Most eszem mert túl jól esik...

20 hetes vagyok, ha minden második héten befestem a szemöldökömet, akkor nem ártok a babának? Hajamat már nem festem szülésig.

Legjobb válasz: Szió! Ne aggódj, nem ártasz a babának! Egyébként, én a 37. hétben melíroztadtam.

Szió! Ne aggódj, nem ártasz a babának! Egyébként, én a 37. hétben melíroztadtam.
Szia! Szerintem semmi bajt nem okozol azzal, ha fested a szemöldököd. Sõt én a hajamat is befestettem kb. a 20. hét környékén. (a 12. hétig azért vigyáztam ilyesmivel) Sok helyen olvastam, hogy nem a festék árt(hat) a babának, hanem a sok vegyszer ami hajfestés közben belélegzünk. Így jól szellõzõ helyiségben semmi bajt nem okoz az ember. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!

Néha ha fáj a hasam (gondolm tágul a méhem, nyulnak a szalagok) és akkor megnyonkodom, masszírozom mert akkor egy kicsit jobb. Ezzel nem ártok a babának ugye? Nem tudom őt megnyomni vagy ilyesmi?

Hiába kérem a picurkát, hogy ne "kínozzon" :(

Legjobb válasz: A babának nem árt, ne aggódj, majd nagyobb korában még vissza is rúg, ne félj! :-)) Erõsen azért ne nyomd, vagy hosszan ne masszírozd, ezt nem ajánlják. Jó babavárást!

A babának nem árt, ne aggódj, majd nagyobb korában még vissza is rúg, ne félj! :-)) Erõsen azért ne nyomd, vagy hosszan ne masszírozd, ezt nem ajánlják. Jó babavárást!
Nekem is van ilyen.Azt mondta a dokim, hogy ne is simogassam, mert az még görcsöket is okozhat, mert ingerli a méhet.
Én végig simogattam a hasamat egész terhesség alatt, az összes pólóm kiszöszösödött, nem volt semmi gond. A kis magzatka nem kínoz téged, arról nem tehet, hogy nõ a "medencéje". Majd késõbb kérd, hogy ne kínozzon, amikor már nem fér el szegény és a bordáid közé nyújtja a lábát. Na az húzós lesz. Kellemes babavárást kívánok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!