Találatok a következő kifejezésre: Nem ártok a babának, ha (47 db)

Magas vércukrom miatt szénhidrátszegény diétéra fogott az orvos. Már fogytam is pár kilót azóta. Ezzel nem ártok a babának, ha fogyok?

Legjobb válasz: biztos nem lessz baja a babának mert végül is enni eszel csak nem mindegy hogy milyen a tápérték hogy te is hizol töle vagy csak a baba lakmározik jól én mindig azt mondom hogy a dokik tudják mit mondanak annak ellenére hogy van pár dolog ami nem jól jönn össze nekik de azért ilyenkel nemártol a babódnak én van ugy hogy nem eszem mert nem vagyok itthol és a nasi is elfogyot és már nagyon éhes vagyok mire haza érek de attól a kis bugyborékolónak van miböl nasizon:)ne aggódj ha fogysz attól te is egézszégesebb leszel és akkor ö is jól lesz

biztos nem lessz baja a babának mert végül is enni eszel csak nem mindegy hogy milyen a tápérték hogy te is hizol töle vagy csak a baba lakmározik jól én mindig azt mondom hogy a dokik tudják mit mondanak annak ellenére hogy van pár dolog ami nem jól jönn össze nekik de azért ilyenkel nemártol a babódnak én van ugy hogy nem eszem mert nem vagyok itthol és a nasi is elfogyot és már nagyon éhes vagyok mire haza érek de attól a kis bugyborékolónak van miböl nasizon:) ne aggódj ha fogysz attól te is egézszégesebb leszel és akkor ö is jól lesz
Semmi baj! Ez azért van, mert kevesebb kalóriát viszel be. De a baba ettõl függetlenül elveszi, ami neki kell, ne félj. Nagyobb baj, ha a baba több cukrot kap, mint kéne.-) A lényeg, hogy ne legyél rosszul a diétától, és akkor semmi baj nem lesz.-)
Pont azzal ártanál, ha nem fogynál!

5 hetesen még nem ártok a babának, ha dohányoztam és ittam némi alkoholt? Mikortól tilos mindez?

Legjobb válasz: Ugye az elsõ 2 hétben még nem is tudsz neki ártani, mert nem ágyazódott be. Kis mennyiségû alkohol pedig szintén nem árt annyira, mert nem szívódik annyi fel (fél pohár sört, vagy néhány korty bort szabad inni a terhesség alatt is, de nem többet és nyilván nem rendszeresen). A dohányzás az mindenképpen káros, de nem az, amit mondjuk most elszívtál, hanem az ami káros anyag az évek során összegyûlt benned, ugyanis nem a nikotin, hanem a többi füstben található anyag (kátrány...stb) károsítja a gyereket, de azért ez sem ilyen fekete vagy fehér, mert a legtöbb esetben nem lesz emiatt semmi baja a babának, csak akkor ha tényleg erõs dohányos valaki, nagyobb a kockázat a betegségekre. Szóval azért nem kell aggódnod, nyilván nem tudtad még, hogy terhes vagy és az, hogy mondjuk egy este elszívtál egy szálat meg ittál egy sört nem okoz semmiféle kárt a gyerekedben...

Ugye az elsõ 2 hétben még nem is tudsz neki ártani, mert nem ágyazódott be. Kis mennyiségû alkohol pedig szintén nem árt annyira, mert nem szívódik annyi fel (fél pohár sört, vagy néhány korty bort szabad inni a terhesség alatt is, de nem többet és nyilván nem rendszeresen). A dohányzás az mindenképpen káros, de nem az, amit mondjuk most elszívtál, hanem az ami káros anyag az évek során összegyûlt benned, ugyanis nem a nikotin, hanem a többi füstben található anyag (kátrány...stb) károsítja a gyereket, de azért ez sem ilyen fekete vagy fehér, mert a legtöbb esetben nem lesz emiatt semmi baja a babának, csak akkor ha tényleg erõs dohányos valaki, nagyobb a kockázat a betegségekre. Szóval azért nem kell aggódnod, nyilván nem tudtad még, hogy terhes vagy és az, hogy mondjuk egy este elszívtál egy szálat meg ittál egy sört nem okoz semmiféle kárt a gyerekedben...
Valóban az elsõ perctõl tilos, de most már felesleges ezen rágni magad, a babádnak szinte biztos, hogy nem lesz baja, ha a késõbbiekben odafigyelsz magadra. Az elsõ terhességemnél én is ittam és cigiztem 5 hetesen, mert nem tudtam, hogy babát várok. Nem lett semmi baja.
Nyilván már a legelejétõl nem szabadna, de ilyenkor még elég kicsi a kockázat. Öt hetesen még én sem tudtam, hogy terhes vagyok, ezért nem is gondoltam, hogy nem szabadna cigiznem vagy alkoholt fogyasztanom. Hat hetesen tudtam meg, hogy babát várok, akkor abbahagytam. Most van egy teljesen egészséges, 5 éves kisfiam.
Tilosnak az elsõ perctõl fogva tilos, de azért ne aggódj, még elég korán van, szóval ha ezentúl mellõzöd az elkoholt és leállsz a dohányzással, akkor nem lesz semmi baja a babának.
Az elsõ perctõl.
Legkésõbb 5 héttel ezelõtt kellett volna abbahagynod.
http://www.tv2.hu - 9 hónap 16. adás. Mindent megtudsz a dohányzásról terhesség alatt.
Alapból magadat is károsítod a dohányzással és az alkohollal. És ezek a káros anyagok felgyülemlenek benned, amikbõl kapásból kapott a baba. Biztos nem fog tüdõrákkal születni, de már a születése elõtt hátrányt szenved. Ha tervezett volt a baba, már elõtte abba kellett volna hagynod.

Nem ártok a babámnak, ha folyadékként teát iszok?

Nem bírom a vizet inni, meg amúgy is nehezen veszem rá magam, hogy legalább 1,5 l folyadékot megigyak, nem vagyok egy nagy ivó :) Gyümölcsteát iszok, úgy gondolom jobb, mint az 5-12% gyümölcstartalmú levek, jó min?ség? meg drága..

Legjobb válasz: Gyümölcsteát nyugodtan ihatsz, bármilyen "infusion"-t, és roibos teát is, ezek nem élénkítenek. Fekete/zöld/fehér teából is ihatsz, de ezekbõl csak mértékkel.

Gyümölcsteát nyugodtan ihatsz, bármilyen "infusion"-t, és roibos teát is, ezek nem élénkítenek. Fekete/zöld/fehér teából is ihatsz, de ezekbõl csak mértékkel.
Csak arra vigyázz, hogy ne ízesített fekete tea legyen, mert sokan arra is rámondják, hogy gyümölcstea! (pl. pickwick) Legyen tényleg gyümölcstea, bár azok sem olcsók!
Én végig itta, pickwicket. És most is. Ugyanígy vagyok. Nem szeretem a vizet üresen. Szoktam bele citromlét tenni, esetleg édesíteni. Vagy tea, vagy üdítõ, vagy tej. De pl a teából egy filtert teszek 1-2 literbe, tehát nem hiszem hogy magas lenne a koffein tartalma. Ráadásul 90es a vérnyomásom.
Nem ártasz.
A mágneses ékszerek papírjaira rá van írva, hogy terhesség alatt nem szabad hordani, mert még nincsenek vizsgálatok, eredmények e téren.Mi is forgalmazunk ilyeneket, onnan tudom.A mi szervezetünkre hatása van az biztos.Én nem hittem benne, csak azért hordtam, mert tetszett, de meglepõdtem.A baba szervezetére még nem tudják, hogy milyen hatása van, ezért nem ajánlják.Én leraktam amikor terhes lettem, pedig egyátalán nem vagyok egy aggódós kismama.Ugyanúgy élek, mint elötte, eszek-iszok mindent, nem aggódom szinte semmin, az ösztöneimre hallgatok.Csak a cigit és a mágnest raktam le, de ezeket gondolkodás nélkül.Üdv:41 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos választ a második válaszolónak.

Nem ártok a babának, ha diétázni kezdek?

Rengeteg a gyomorsavam. Éjszaka arra kelek fel, hogy szétmarja a gyomrom, nyelõcsõvem. Rettentõ sokat hányok az utóbbi 2 napban, mióta elment a nyákdugó egy része. Az óta erõsödtek a tünetek, elõtte csak sav volt, hányás nem. Már mindent kiprobáltam. Salvus víz, Rennie tabletta, szódabikarbona és társait! Szabad diétáznom 35 hetesen? Kaptam egy étrendet a barátnõmtõl, de elég szegényes. Nem árthatok vele a kicsinek? Növekedni fog a súllya a diétától függetlenül? Tudnátok nekem receptet mondani, ha volt valaki még így? 35 hetes kismama vagyok!

Legjobb válasz: Ha a diétában van zöldség, fehérje és min. 150 gr szénhidrát, akkor tudtommal nem lehet gond. Nekem egyébként a Gaviscon vált be anno, gasztroentereológus javasolta.

Ha a diétában van zöldség, fehérje és min. 150 gr szénhidrát, akkor tudtommal nem lehet gond. Nekem egyébként a Gaviscon vált be anno, gasztroentereológus javasolta.
Szia! Biztosan nem árthatsz. Én terhességi diabétesz miatt diétázom, sokkal szigorúbban az elõírtnál (kb. 120 gramm ch), a baba mégis szépen nõ, és már a 36, héten 3 kiló felett volt. Arra figyelj, hogy elég fehérjét egyél, ill. olyan zöldséget, ami nem bántja a savadat. Nekem Salvus és Mira víz segített.
Terhesség alatt orvosi javallat nélkül bármilyen diétát tartani szigorúan tilos. Egyébként szódabikarbónát sem lehet terhesen bevenni. Fordulj az orvosodhoz a problémával.
A kérdező hozzászólása: Már voltam orvosnál a problémám miatt és õ ajánlotta a szodabikarbonát és társait.
A gyomorsav ellen nekem a legtöbbet az segített, hogy megemeltem a párnát. Konkrétan 2 párnán alszom, így a fejem sokkal magasabban van, mint a gyomrom. Így is elõfordul, hogy érzem néha a gyomorsavat, de messze nem olyan gyakran, mint korábban. A diétával kapcsolatban írták elõttem, hogy 160 gramm szénhidrátot mindenképpen kellene enned - egyrészt kell az energia, másrészt a szoptatáshoz is szükség van hozzá. A zöldség és a fehérje, pedig alapból fontos.

Terhesseg alatt hanyadik honapig lehet szexelni? Mindent szabad? Nem artunk a babanak? Ha neha szex kozben mikor nagyon bent van ugy erzem mintha hozzaerne a mehemhez. Az baj lehet?

Legjobb válasz: A méhszájat nem kell "döngölni", amúgy mindent szabad, ami jól esik, ha nem tilt el az orvos valamilyen okból, akkor szülésig.

A méhszájat nem kell "döngölni", amúgy mindent szabad, ami jól esik, ha nem tilt el az orvos valamilyen okból, akkor szülésig.
Elméletileg az elsõ és utolsó hat hétben nem lehet, legalábbis néhány orvos szerint. Szerintem amíg nem okoz fájdalmat, nem vérzel tõle, addig semmi gond, legálábbis nekem nem okozott gondot egyik lányommal sem.
És melyiket számítják "elsõ hatnak"? Általában 4-6 hetesen tudja meg az ember, hogy babát vár.
Ha nincs panasz, akkor az elsõ naptól az utolsóig lehet. Viszont csak finoman! Már vadulni nem kéne... :)
En a12.hetig ovatos lennek.Mert addig joval nagyobb a veteles kockazata.Marcius 12.re vagyok kiirva azt mondta a doki , hogy februarban mar azert hanyagoljuk a szexet ha lehet.:-)
Ebben a kérdésben nem tudok neked segíteni. Az orvosodtól kell megkérdezni, hogy meddig lehet. Van akinek végig lehet, van akinek egyáltalán. Nagyon sok mindenen múlhat.

37 hetesen igaz már nem ártok a babámnak ha sokat emelek?

segítettem a férjemnek bútort tologatni, most úgy éreztem van elég er?m segíteni, én akartam, a babóm mozog rendesen, minden ok, de azért remélem nem ártottam neki

Legjobb válasz: óvatosan!!!Mert leválhat a placenta:((( Én így jártam....

óvatosan!!!Mert leválhat a placenta:((( Én így jártam....
Sõt kifejezetten jót tesz neki. További hasznos tevékenységek: tüzelõfa felaprítása, zongoraszállítás, vakolás. :-o Valószínûleg nem lesz baja, de megindulhat a szülés idõ elõtt.
nem igazán jó dolog, leszakadhat/válhat a méhlepény, hiába vagy már 37 hetes, bagy gond lenne belõle. Inkább hagyd meg ezeket a dolgokat a párodnak.
A férjednek távolból egy nagy füles, hogy hagyott bútort tologatni..!!! A placenta leválás nagyon veszélyes, az életetekbe kerülhet! Legközelebb ne tegyél ilyet.
Ugyan már teljesen érett a baba, tehát ha meg is születne nem lenne gond. De azért nem gondolom , h pont egy 37 hetes kismamának kellene bútort tologatni.Reménykedj benne, h nem lesz semmi gond. Könnyû szülést kívánok!36+5 hetes kismama
Óvatosan. De ha Te úgy érzed bírod, valószínû semmi baj nem lesz/lett. Én a második terhesség végéig emeltem a "nagyot" aki kb 10 kiló volt, és semmi baj nem lett. Igaz a szervezetem hozzászokott az emelgetéshez. A nagy 17 hónapos volt mikor a kicsi született (kiírt nap), és már szaladgált, de sokszor muszáj volt emelnem, fõleg 11-12 hónapos koráig míg nem indult el. A lényeg hogy óvatosan. Ha beindulna a szülés is minden rendben lenne a babával, már érett (elvileg). Minden jót kívánok.
A kérdező hozzászólása: gondolom ha baj lenne lenne jele, vérzés, fájdalom stb, igaz? egyébként teljesen igaz hogy nem igazán ajánlott emelgetni, de ez így alakult

Nem ártok a babámnak ha egész nap csak sírok? Annyira depressziós vagyok ma.

Nem tudom magam t?rtösztetni.pedig annyira jól megvagyunk a párommal.csak olyan szeretet hiány jött rám a szüleim iránt. eszembe jutnak a régi szép karácsonyok. veletek nincs hasonló helyzet? 26 hetes babás

Legjobb válasz: Szia! Neked is nagyon szép, békés ünnepeket kívánok. Ne sírj egy ijen szép napon. Ez természetes, hogy ilyen érzékeny vagy, én is képes vagyok minden apróságon sírva fakadni. Messze laknak a szüleid? Bújj hozzá a párodhoz és örüljetek a fa alatt a pocidnak, és gondolj arra, hogy jövõre a kis csemete már ezerrel rángatja a fát. Mégegyszer nagyon szép ünnepet, és babavárást. 28 hetes pocakos

Szia! Neked is nagyon szép, békés ünnepeket kívánok. Ne sírj egy ijen szép napon. Ez természetes, hogy ilyen érzékeny vagy, én is képes vagyok minden apróságon sírva fakadni. Messze laknak a szüleid? Bújj hozzá a párodhoz és örüljetek a fa alatt a pocidnak, és gondolj arra, hogy jövõre a kis csemete már ezerrel rángatja a fát. Mégegyszer nagyon szép ünnepet, és babavárást. 28 hetes pocakos
Nem jó a babának ha sírsz mert õ is szomorú lesz.De még mindig jobb ha sírsz mintha magadba folytanád, azzal picit megnyugszol.A Karácsony a szeretetrõl szól természetes hogy hiányzik a családod.Ha tudjátok látogassátok meg õket az ünnepekben, biztos akad egy szabad nap mikor elmehettek.Boldog Karácsonyt neked!!!
Ismerõs a helyzet. Nekem nem szükséges karácsonynak lennie ahhoz, hogy letargikus hangulatba kerüljek. Most várom a 2. babámat, a 36. héten járok. Az elsõnél sokkalta depisebb voltam, minden apróság ki tudott hozni a sodromból. Ráadásul a meghatóbb dolgok százszorta meghatóbbak várandósan. Ez így természetes. Szép ünnepet! Boldog babavárást!
Szia! Ezzel nem vagy egyedül....1 éve veszítettem el a kisfiam(1 hónaposan).Most 7 hetes vagyok!:) Egy éve még bíztam, hogy életben marad....
A kérdező hozzászólása: sziasztok. köszönöm szépen a válaszokat és mindenkinek nagyon szép karácsonyt
Én is bõgök mindenért egész nap karácsonytól függetlenül ha van rá okom ha nincs.Biztos õ is szomorú lesz, de nekem olyankor nagyon nagy mozgásba kezd és az olyan mintha meg akarna vígasztalni.A drágám!! 23 hetes kismama

Ártok a babámnak, ha a 6. hónap előtt nem kezdem el hozzátáplálni?

4 hónapos, csak anyatejes. Van tejem b?ven, és szeret cicizni. Viszont mindenhol azt olvasom, hogy mindenki 4 hónaposan már elkezdi a hozzátáplálást, és ha nem kezdem el, akkor meg étel allergiája lesz... Most akkor mi az igazság? Elkezdjem, vagy ne kezdjem? Jegyzem, meg, én nem szeretném, de ha a babónak ez jó... A véd?n? azt mondta, hogy döntsem el én.

Legjobb válasz: Az anyatejes babákat 6 hónapos kor körül kezdik el ismertetni az új ételekkel. Az én fiam 6 hós koráig csak szopott, 6 hós korától 1 éves koráig kóstolgatott, és a fõ táplálékforrása továbbra is az anyatej volt. 1 éves kora után a fõétkezés már nem anyatej volt, és napközben is falatozott gyümölcsöket....stb, de teljesen lassan és fokozatosan egyre többfélét evett, és egyre kevesebbet szopott. Aztán a saját ritmusában hagyta el a szopit 22 hósan. Ma 3,5 éves egészséges jóétvágyú, és változatosan táplálható vidám kisfiú. Semmilyen allergiája nincsen. Szoptass nyugodtan, igény szerint,ha van elegendõ tejed a kóstolgatással és a hozzátáplálással pedig nyugodtan kivárhatod a 6 hónapos kort.

Az anyatejes babákat 6 hónapos kor körül kezdik el ismertetni az új ételekkel. Az én fiam 6 hós koráig csak szopott, 6 hós korától 1 éves koráig kóstolgatott, és a fõ táplálékforrása továbbra is az anyatej volt. 1 éves kora után a fõétkezés már nem anyatej volt, és napközben is falatozott gyümölcsöket....stb, de teljesen lassan és fokozatosan egyre többfélét evett, és egyre kevesebbet szopott. Aztán a saját ritmusában hagyta el a szopit 22 hósan. Ma 3, 5 éves egészséges jóétvágyú, és változatosan táplálható vidám kisfiú. Semmilyen allergiája nincsen. Szoptass nyugodtan, igény szerint, ha van elegendõ tejed a kóstolgatással és a hozzátáplálással pedig nyugodtan kivárhatod a 6 hónapos kort.
Szerintem csak tápszeresek szokták elkezdeni, vagy amelyik anyatejesnek láthatóan kevés már a tejcsi. Szerintem ha te úgy látod, hogy minõségre, mennyiségre elég, akkor ne kezd el, nem lóverseny ez. Glutént szokták javasolni bevezetni addig, amíg nagy mennyiségben kap anyatejet is, ezzel csökken a gluténérzékenység esélye.
Én azért kezdtem el 4 hónaposan hozzátáplálni, mert 2 hetes kora óta tápszeres és iszonyat nehezen volt széklete, két naponta és erõlködött szegényem.Ami a hozzátáplálással megoldódott. De ha neked van bõven tejed, akkor ráérsz 6 hónapos kor után elkezdeni a hozzátáplálást, nem ártasz vele a babádnak.Véleményem szerint a glutént is ráérsz 6 hónapos kortól adni neki.
jav.* Nem ártasz vele a babádnak ha addig szoptatod...
Azzal ártasz, ha 6 hónapos kor elõtt kezded a hozzátáplálást! 6 hónapos kortól sem kötelezõ, csak lehet. A 4 hónapos kortól mizéria egy nemzetközi kutatáson alapuló irányelv félreértelmezésébõl adódik. A tudomány mostani állása szerint hozzátáplálás megkezdésekor az elsõ hónapban ajánlott glutén tartalmú étel kóstoltatása a késõbbi gluténallergia megelõzésére. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 6 és 7 hónapos kora között kapjon pár kanál gluténtartalmú valamit. Pl anyatejjel készült cukor- és édesítõszermentes tejbegrízt. Legrosszabb választás a babapiskóta vagy a háztartási keksz, mert mindkettõben cukor van, amit legalább 1 éves korig, de inkább még tovább kerülni kell.
14 hónapos, 6 hónapos koráig anyatejes volt. Mostanra már mindenfélét eszik, és semmilyen kajával nem volt problémánk.
ha szoptatod, szerintem ne kezd el 6 hónap elõtt. nem is ajánlják. mi tápszeresek voltunk 4. hónaptól, és én 5 és fél hótól kezdtem hozzátáplálni. de hát ahány baba és mama annyi szokás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nem fogom elõbb elkezdeni, csak a 6. hónap után. :)
Nem ártasz vele. Az én babám tápszeres, mégis 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást. Most 14 hónapos, semmi baja sincs, ételallergia sem, szépen eszik mindent. Azt olvastam, hogy féléves korban is csak akkor érdemes elkezdeni a hozzátáplálást, ha a baba is elég érett már rá. Ez azt jelenti, hogy szívesen fogadja az új ízeket, a kanalat, le tudja nyelni az ételt, nem öklendezik, nem folyik ki a szájából.

6 után nem eszem már akkor is ha nagyon-nagyon éhes vagyok, azzal ugye nem ártok a babámnak?

félek az elhízástól, de most a legfontosabb a baba egészsége... nem tudom mivel teszek jót. Van rajtam 4-6 kiló felesleg, már így kezdtem a terhességet, most a 9.hétben vagyok. Egyészségesen táplálkozom, naponta 5x keveset, zöldségeket, gyümölcsöt, édességet és kenyeret csak reggel eszem. Nem szeretnék sokat hízni, szégyenlem... de rettegek a hízástól, most amikor az történik velem amire olyan régóta vágytam. sosem voltam vékony, arra nem is vágyom... ha nem eszek többet mint eddig, ugye hízni sem fogok sokat? vagy ilyenkor mindenképpen jobban raktároz a szervezet?

Legjobb válasz: Hát én azért nem kínoznám magam a helyedben. Fõleg, ha éhesnek érzed magad, akkor a szervezeted jelzi, hogy szüksége van tápanyagra, az pedig a babának is kell. Én plusz 10kg-val kezdtem a terhességet, most járok a 31. hétben és a kezdõ súlyomhoz képest eddig 8 kg-ot híztam. Nem vonok meg magamtól semmit, fõleg ebben a melegben nem szabad éhezni. Én kenyeret egyáltalán nem eszem, max. reggelire 3 kiflit, de azt is ritkán, nem is hiányzik. Egy héten max. 2szer eszem tésztafélét. Inkább a fõzelékekért vagyok oda. De mostanában inkább a gabonapelyhekért, meg a gyümölcsökért rajongok minden mennyiségben. Ne éhezz, az nem jó a picurnak sem, fõleg most, amikor alakulnak ki a fõbb szervei, szüksége van a tápanyagra. Ne rettegj ennyire az elhízástól, szülés után úgyis le fog menni.

Hát én azért nem kínoznám magam a helyedben. Fõleg, ha éhesnek érzed magad, akkor a szervezeted jelzi, hogy szüksége van tápanyagra, az pedig a babának is kell. Én plusz 10kg-val kezdtem a terhességet, most járok a 31. hétben és a kezdõ súlyomhoz képest eddig 8 kg-ot híztam. Nem vonok meg magamtól semmit, fõleg ebben a melegben nem szabad éhezni. Én kenyeret egyáltalán nem eszem, max. reggelire 3 kiflit, de azt is ritkán, nem is hiányzik. Egy héten max. 2szer eszem tésztafélét. Inkább a fõzelékekért vagyok oda. De mostanában inkább a gabonapelyhekért, meg a gyümölcsökért rajongok minden mennyiségben. Ne éhezz, az nem jó a picurnak sem, fõleg most, amikor alakulnak ki a fõbb szervei, szüksége van a tápanyagra. Ne rettegj ennyire az elhízástól, szülés után úgyis le fog menni.
Igen, raktároz egy kicsit a szervezet, de kevésbé azoknál, akik már amúgy is egy kis plusszal indultak. Viszont ne aggódj, ha ennyire fegyelmezetten kajálsz, és ez így is marad, keveset fogsz felszedni, majd a szülés utáni maradék is hamar eltûnik. Viszont ez a hat után nem evés.. hát nem is tudom. A babának nem ártasz vele, viszont a gyomrod nem köszöni meg ha ilyen sokáig csak a savad marja.
ne azzal foglalkozz hogy mennyi a felsleg, persze szamit hogy erzed magad de ha megehezel enned kell.masnem probalj meg olyat ami sovany husi meg ilyesmi.nem irogatom a "gyümölcsöt es zöldseget"mert ez nem normalis ember taplaleka...de adj hozza kis ilyet is es nem kell gondolni az elhizasra, most nem ez a fontos.meg csak a 9.het...parszor majd megehezel hidd el.nem fogsz tudni ellenalni.ilyenkor inkabb en nem is ettem sokat, söt ebben az idöszakban jött elö a hanyinger es valoszinü hogy ha teged is eler majd meg fogysz is, ami ilyenkor meg normalis.nekem a 17 hetig tartott.volt hogy nem ettem hust kerek 3 hetig....hizni meg ha fogsz hat fogsz, gondolj a babadra.majd utanna leadod, azt mondjak szüles utan repülnek a kilok, plane szoptatasnal. sok szerencset 28 hetes kismami
Szia! Én 82 kg voltam a terhesség elõtt, most a 18 hétben járok és 2, 5 kg-ot híztam. Ez nem sok. Meleg van nem is kivánja az ember a nagy kajákat. Viszont, ha éhes vagy, azért kefírt, vagy joghurtot, vagy gyümölcsöt nyugodtan ehetsz 6 után is, mert nem hízlal. A szervezeted jelzi, hogy szükség van a tápanyagra, ne kínozd magad, meg a babát. Gondolj arra, hogy amikor éhes vagy a baba ráncigálja a köldökzsinórt, hogy küldj már le neki valami kaját.
En megertelem, hogy nem akarsz sokat hizni, nincs is azzal semmi baj, amig nem sanyargatod magad, csak siman odafigyelsz es egeszsegesen etkezel, ahogy leirtad. Konkretan ehezni viszont tenyleg nem szabad. Most nem arrol beszelek, hogy ehesen indulsz haza munkabol es megvarod, amig hazaersz, mert nem akarsz utkozben peksutivel jol lakni, ha otthon var az ebed, hanem azzal, ha mondjuk estenkent konkretan ehezel amig el nem alszol. Elvileg a szervezet okos, jelzi, ha valamire szuksege van. Viszont nem valoszinu, hogy ilyenkor durva kajara lenne szuksege. Tarts otthon keznel olyat, amit nyugodtan ehetsz estenkent, szepen, lassan, hogy elnyomd az ehsegedet. En peldaul savanyuk kaposztat, uborkat, sargarepat, zoldsalatat, zsirszegeny natur joghurtot, illetve fagyasztott bogyos erdei gyumolcsoket mindig tartok itthon. Ezek kozul szinte barmit megehetek akar este 11-kor, tutira nem hizlalnak, sot, inkabb a masnap reggeli nagy wc-zest konnyitik meg.
Éhezni nem szabad, egyél okosan, gyümölcsöt, kétszersültet, natúr joghurtot, salátát, bármi ilyesmit. De éhes ne legyél, mert az nem jó a babának.
én az elsõvel 50kg-ról indultam, 71-el szültem.most a másodikat 52-rõl kezdtem, és 64 vagyok./27hetes/nem eszem többet, se kevesebbet, mint szoktam, csak mást kivánok!szülés után 57kg voltam, 1 év alatt, mig szoptattam, simán lement az a 7kg.20 hóig szoptattam, akkor már kóros, 44, 2kg voltam.a vitaminoktól is hizhatsz, de ne törõdj vele, meglátod, meglesz a baba, nem az lesz az örömöd, hogy fogytál 10kg-ot, hanem a baba!!!ne hanyagold el magad, sétáljatok sokat, ne otthon gubbasz, és meglátod, olyan leszel mint régen, minden erõfeszités nélkül!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!