Találatok a következő kifejezésre: Nem ártok a babának, (117 db)

Tegnap találtam egy csótányt a konyhába, nagyon megijedtem. Egész éjjel nem aludtam. Ezzel az ijedséggel ugye nem ártok a babának?

mindig a csótány jár az agyamban,már vettem csótányirtót is,de akkor is,undorodom nagyon.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem az ijedtséggel nem ártottál a picinek, de azt mindenképp érdemes lenne kideríteni, hogy került csótány a lakásba!! Próbálj megnyugodni, mert a sok stressz nem segít!

Szia! Szerintem az ijedtséggel nem ártottál a picinek, de azt mindenképp érdemes lenne kideríteni, hogy került csótány a lakásba!! Próbálj megnyugodni, mert a sok stressz nem segít!
Nem lesz semmi baja a babádnak.Nem kell túlreagálni a dolgot.Bocsi, hogy ezt írom de egyre inkább azt látom, hogy a mai kismamák már nem mernek meginni egy pohár colát sem, nem mernek takarítani mert ezt vagy azt belélegeznek.Persze ezt nem úgy értem, hogy azért jelent meg nálad a csótány, félre ne érts:) De most komolyan, azzal ártotok a legtöbbet magatoknak és a babátoknak is, hogy végigidegeskeditek az egész terhességet ahelyett hogy kiélveznétek azt a csodálatos 9 hónapot.Mindenkinek szép pocakoskodást kívánok!
A kérdező hozzászólása: már neis haragudj, de én merek takaritani, és be is fujtam öt rovarirtoval, amit tuti be is lélegeztem, és most azon izgulok nehogy baj legyen
Szia! Nyugi, a babának nem lesz ettõl semmi baja. Ne idegeskedj! Csótányírtóra meg ne dobd ki fölöslegesen a pénzt, nem érnek semmmit, már régen immunisak rá. Van egy rovarítró ismerõsünk, õ (mivel sajan nálunk is vannak/voltak) a Góliát nevû gélt ajánlotta. Ezt a lakás több pontjában helyezik ki és kb. 3 havonta kell ismételni. Kinyírja a kis dögöket és nem ártalmas emberre, babára nézve. Max. pici barna pöttyöket (ez a gél) fogsz látni a lakásban, de hát ha használ megéri. Úgyhogy hívj fel egy rovarírtót és kifejezetten ezt kérd.

Magas vércukrom miatt szénhidrátszegény diétéra fogott az orvos. Már fogytam is pár kilót azóta. Ezzel nem ártok a babának, ha fogyok?

Legjobb válasz: biztos nem lessz baja a babának mert végül is enni eszel csak nem mindegy hogy milyen a tápérték hogy te is hizol töle vagy csak a baba lakmározik jól én mindig azt mondom hogy a dokik tudják mit mondanak annak ellenére hogy van pár dolog ami nem jól jönn össze nekik de azért ilyenkel nemártol a babódnak én van ugy hogy nem eszem mert nem vagyok itthol és a nasi is elfogyot és már nagyon éhes vagyok mire haza érek de attól a kis bugyborékolónak van miböl nasizon:)ne aggódj ha fogysz attól te is egézszégesebb leszel és akkor ö is jól lesz

biztos nem lessz baja a babának mert végül is enni eszel csak nem mindegy hogy milyen a tápérték hogy te is hizol töle vagy csak a baba lakmározik jól én mindig azt mondom hogy a dokik tudják mit mondanak annak ellenére hogy van pár dolog ami nem jól jönn össze nekik de azért ilyenkel nemártol a babódnak én van ugy hogy nem eszem mert nem vagyok itthol és a nasi is elfogyot és már nagyon éhes vagyok mire haza érek de attól a kis bugyborékolónak van miböl nasizon:) ne aggódj ha fogysz attól te is egézszégesebb leszel és akkor ö is jól lesz
Semmi baj! Ez azért van, mert kevesebb kalóriát viszel be. De a baba ettõl függetlenül elveszi, ami neki kell, ne félj. Nagyobb baj, ha a baba több cukrot kap, mint kéne.-) A lényeg, hogy ne legyél rosszul a diétától, és akkor semmi baj nem lesz.-)
Pont azzal ártanál, ha nem fogynál!

8. hes terhes vagyok. A hüvely körül viszked, az orvosom azt mondta kenegethetem canestennel. Ezek a viszkedések nem ártanak a babára?

Legjobb válasz: A viszkedés nem árt a babának.Az orvos pedig tudja ilyen esetben mi jó és mi nem.Vigyázz jobban magadra.Gratula a babához.

A viszkedés nem árt a babának.Az orvos pedig tudja ilyen esetben mi jó és mi nem.Vigyázz jobban magadra.Gratula a babához.
A viszketés biztosan nem árt a babádnak, a canesten pedig nagyon jó, használni fog! (én is használtam!) Boldog babavárást!! :) 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm:a választ és a gratulációt.
Sajnos ilyenkor érzékenyebbek, fogékonyabbak vagyunk mindere, és a baci, gomba könnyebben megtalál.A Canesten valóban nagyon jó, se neked, se a babának nem lesz baja, nyugodj meg.Az orvos pedig mindig olyan gyszert ír fel, amit lehet használni. Gratulálok a picuridhoz! 17 hetes kismama
Nem nem árt, az ilyet mindig kezelni kell, terhesen sajna hajlamosabbak vagyunk a fertõzésekre...


6 hetes terhes vagyok. Mivel már volt egy korai vetélésem, az orvosom a biztonság kedvéért sárgatest hormon tablattát írt fel nekem. Ezzel nem ártok a babának?

Mi van akkor ha így túl sok lesz a sárgatest? A vetéléskor nem derült ki,hogy azt a sárgatest hiánya okozta volna. Nem az orvosomban kételkedek,de félek az újbóli csalódástól!!! Ha valaki tud segítsen! Vagy ha valaki szedett már ilyent... Köszönöm.

Legjobb válasz: szia, A sárgatest hormon nem árt, éppen ellenkezõleg, segít megtartani a babát. Én is szedtem a 12. hétig. Nem lesz semmi baj, ne izgulj, beszélj a babához nyugodtan. Én is nagyon sokat beszéltem a kislányomhoz és minden úgy történt ahogy szerettem volna, még a szülés is. Sok sikert, szorítok. :))

szia, A sárgatest hormon nem árt, éppen ellenkezõleg, segít megtartani a babát. Én is szedtem a 12. hétig. Nem lesz semmi baj, ne izgulj, beszélj a babához nyugodtan. Én is nagyon sokat beszéltem a kislányomhoz és minden úgy történt ahogy szerettem volna, még a szülés is. Sok sikert, szorítok. :) )
Én is elvetéltem áprilisban és amikor szeptemberben kiderült hogy babát várok akkor én kaptam az Utrogestant, de sajnos ismét nincsen babám, nekem megtörtént az amit nem gondoltam volna hogy megismétlõdik...
Nekem is volt egy vetélésem, és most én is szedem az Utrogestant. Már 10, 5 hétnél járunk. Szerintem szedjed bátran, így legalább a magad részérõl mindent megteszel a piciért. Bízzál benne, hogy sikerülni fog!
Szia! Nekem is volt egy vetélésem tavaly és a mostani második terhességem elsõ három hónapjára nekem is felírta az orvosom az Utrogestan nevû gyógyszert. Ez egy terhességvédõ gyógyszer, semmi baj, nem lesz belõle, ha szeded. Bár nem tudom, hogy neked mit írtak fel. Most a 37. hétben vagyok és minden rendben. Az orvos tudja mit miért csinál. Sok sikert!
Tényleg nem éltem át, valószínûleg túl sem élném. Ha elõfordulna velem, biztos nem a tabletták hiányát okolnám, fõleg, hogy nagy részük többet árt, mint használ. Nem ragoznám a gyógyszeripar szemétségeit. Pont, hogy nem vagyok könnyelmû, megnézem mit szedek be, és mit kenek magamra. Fõleg most. Elnézést, ha bárkit is megbántottam, az meg pláne távol állt tõlem, hogy bárkit is nevetségesnek állítsak be. Kívánok mindenkinek boldog és laza babavárást, és sok sikert!
Biztos hogy nem ártasz vele és segiteni fog a baba megtartásában.Én is kaptam a vetélésem után.Most van egy lányom és egy fiam.A 23 hetes kismama biztos nem élte át a vetélést azért ilyen könnyelmû és szinte nevetségesnek állitja be a kérdezõt.Az ilyen inkább ne válaszoljon!
Szia! Akinek meg kell születni, az meg is fog. Nem hinném, hogy egy-két bogyón múlna. Persze, ha megnyugtat szedd! Üdv, egy 23 hetes kismama
én is kaptam, ha az Utrogestanra gondoltok
Én is kaptam, mert elkezdtem vérezni (kétszer két kis folt volt-de az orvos jobbanak látta így) Semmi baj nem lesz tõle-segíti a méhlepényt a tapadásban.
Sziasztok! Nekem is volt 1 vetélésem, és egy elhalt terhességem.Én is kaptam Utrogestant, mégis elhalt a terhességem.Persze lehet nem attól, mai napig nem derült ki. Most 6 hetes terhes vagyok, tegnp voltam Uh-n, és 7mm-es volt z embrióm.Ugy örülök, hiszen a 3.terhességem, és nagyon szeretném ha minden rendben menne. Szurkolok minden kismamának :)

Szerintetek mennyi kólát ihatok egy nap? Mennyi az a mennyiség amivel még nem ártok a babának?

Szoktam Pepsit inni, mert elég alacsony a vérnyomásom(kávétól hányingerem van) és a savamat is leköti egy kicsit.

Legjobb válasz: Egy pohár sztem nem árt, de azért ne vidd túlzásba. Valamikor én is megkívánom bár a babám nem szereti, mert utána mindig hányingerem van. 36 hetes km

Egy pohár sztem nem árt, de azért ne vidd túlzásba. Valamikor én is megkívánom bár a babám nem szereti, mert utána mindig hányingerem van. 36 hetes km
Én oda szoktam figyelni, hogy mit fogyasztok, de tegnap megkívántam a kólát és ittam amennyi jólesett.:) ))
Én is kívánom, de nagyon. Napi 2-3 decinél többet azonban soha nem iszom meg, azt is vízzel hígítom. 33h km
Én is iszom mostanában, az az igazság hogy kivánom, kérdeztem a védõnõt, azt mondta annyira nem jó, de napi 1-2 pohár belefér.Kávézni én se nagyon kávézom, igy én nyugodtan iszom. Állitólag ha a sokat iszunk akkor a kalcium felszivódását neheziti.
A babának nem árt, viszont a te szervezetednek nem túl jó, hiszen csak káros anyagok vannak benne. De néha-néha ha megkívánod akkor meg kell inni!!
Én nagyon kerülöm a colát, mert sok kalciumot elvon a szervezettõl. Kávé és cola helyett zöld teát iszom. Van már 1000féle ízben és a vérnyomásnak is jót tesz. Bár napi 2-3dl nem hiszem, hogy ártana.
Én is nagyon kívánom és sokat is iszom belõle sajnos:-S 33 hetes kismama
Nem árt a babának, az orvosom mondta, hogy ihatom, de ne mértéktelenül, mert az NEKEM árt! ZÖLD TEÁT NE IGYÁL semmiképp!!! Sejtnövekedés-gátló hatása van, nem véletlenül ajánlják fogyókúrához!!!
Vérnyomásodat kezeltesd, ne kólát igyál!! Amúgy nekem sem megy 95/75 fölé és élek kóla nélkül is!
Szia! kólával kapcsolatban: fejfájós vagyok, és a nõgyógyászom ajánlotta, hogyha fáj a fejem igyak meg kb. fél liter folyadékot rövid idõn belül. Javasolta a kólát és az ásványvizet. Szóval elvileg nem árt a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Szia! Nekem pl az elso trimeszterbe minden nap muszaly volt egy-ket korty jeghideg kolat meginnom(nem tobbet) mert olyan rosszul voltam es csak az segitett. Kisfiam makk egezsegesen 4 kg 60 centivel szuletett, most mar 8 honapos. Ne vidd tulzasba de neha egy kicsi nem fog artani ne aggodj!
A kérdező hozzászólása: 80/60-as a vérnyomásom és terhesen nem adnak rá semmit. Régen 4-5 kávéval tudtam végigdolgozni egy napot, de mióta terhes vagyok nem iszok kávét. Reggel a wc-ig nem tudok kimenni , olyan rosszul vagyok. Attól hogy neked megy és még nem estél össze soha, lehet, hogy másnak nem megy. Szerintem ez is szervezet függõ. Te szerencsés vagy, ha nem okoz nagyobb gondot a mindennapjaidban!
én ittam kólaát, napi 3-4 pohárral, semmi baja a babámnak.aztán elkezdett emelkedni a vérnyomásom.azóta se kávé, se kóla.a zöld teás témához annyit hozzá fûznék h nekem kimondottan azt ajánlotta a védõnõm mivel nagyon vizesedek és az vízhajtó. 29 hetes km
nem.ami jol esik neked az a babának is,
dehogy ártasz, azt gondolom, nem kell ennyire túlparázni a dolgokat! Kellemes babavárást!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szépen, annyi pro és kontra válaszok vannak , hogy sokszor már magam sem tudom de most megnyugodtam, koszonom szépen!!!
és még jó hidegen milyen finom ne aggódj ilyeneken én még a gagyi kolát is megiszom csak az ize a lényeg kolás legyen :) ))))
Én is ittam, sõt én ligth-ot, az már maga a fõbûn! És elõfordult, hogy mást is megkívántam, pl. házi tiramisut, ami nyers tojással készül. Persze mindent csak mértékkel De utálok sóvárogni, és ha nekem jó, akkor a babának is! Nem lesz semmi baj, bárcsak mindenki csupán ennyivel "mérgezné" a babucit! Ne aggódj, és ha jól esik, igyál máskor is egy kis pohárral!
Én a 40. hétben járok :) már leereszkedett a pocim, de gyomorégésem még mindig van. És azt tapasztaltam, hogy néhány korty kóla kifejezetten hasznos ilyenkor, elmulasztja a gyomorégést. Persze nem kell literszám inni, de az biztos, hogy idõnként várandósan is jól esik, és mértékkel szerintem minden megengedhetõ, amit az ember megkíván!
Amit megkívánsz, és jól esik, az a babának is! De azért mértékkel... :)
Na ilyet se hallottam még, hogy ilyennel hitegetik magukat az emberek. Szóval ha megkívánok egy cigit és jól esik ?

20 hetes vagyok, ha minden második héten befestem a szemöldökömet, akkor nem ártok a babának? Hajamat már nem festem szülésig.

Legjobb válasz: Szió! Ne aggódj, nem ártasz a babának! Egyébként, én a 37. hétben melíroztadtam.

Szió! Ne aggódj, nem ártasz a babának! Egyébként, én a 37. hétben melíroztadtam.
Szia! Szerintem semmi bajt nem okozol azzal, ha fested a szemöldököd. Sõt én a hajamat is befestettem kb. a 20. hét környékén. (a 12. hétig azért vigyáztam ilyesmivel) Sok helyen olvastam, hogy nem a festék árt(hat) a babának, hanem a sok vegyszer ami hajfestés közben belélegzünk. Így jól szellõzõ helyiségben semmi bajt nem okoz az ember. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!

11 hetes terhes vagyok. Rettentően fáj a fejem és a gyenge gyógyszerek nem igazán használtak előtte sem. Mit vehetek be, amivel nem ártok a babámnak?

Legjobb válasz: nekem is sokat fáj a fejem nekem csak a cataflam használ,én mult héten jöttem haza a korházbol és ott is azt vettem be azt mondták néha 1 szem nem árt a babának 15hetes kismama

nekem is sokat fáj a fejem nekem csak a cataflam használ, én mult héten jöttem haza a korházbol és ott is azt vettem be azt mondták néha 1 szem nem árt a babának 15hetes kismama
Nekem az algopirynt ajánlották, de azt is csak akkor ha már tényleg nem bírok a fájdalommal.
Szia! Én nekem fejfájásra nem használ más csak a Saridon. terhesség alatt is 1-2 alkalommal kellett. Azt mondják, ha már tûrhetetlen a fájdalom 1 szem nem árt meg. Csak hosszú ideig nem szabad. Ajánlották még, hogy fõzzek egy közepes erõsségû kávét és egy kávéskanálnyiba cukormellé tegyek citrom levet áll segít. Én nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!
A 14. hétig én is fejfájós voltam, de nekem a dokim nem engedte meg a gyógyszert, csak a jó erõs kávét. Abból is egyet egy nap. Ha sikerült akkor meginnom, amikor kezdõdött a fejfájás, akkor használt is.
Migraines vagyok 15 éve, az algopyrin olyan mintha mégegyet belémrúgnának, nem hogy használna, mivel neurológus szakorvoshoz járok, közösen a nõdokival azt mondták: saridon, vagy algoflex forte hetente max 2 szem, mindeig felet vettem be és már elég volt. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Nektek is köszi a segítséget!
Úgy látszik, hogy ahány ház és orvos, annyi szokás. Ezek szerint tulajdonképpen a világ összes gyógyszerét lehetne szedni, mert ha kellõen utánajársz, akkor elõbb-utóbb találsz egy orvos, aki épp azt javasolja. Csak lehet, hogy közben belebotlasz húsz másikba, aki tiltja. :-D Egyébként nekem azt mondták, hogy paracetamol alapú fájdalomcsillapítókat nyugodtan szedhetek, például panadolt, a többi tabu, fõleg az aspirin és az algopyrin. De ez is csak egy vélemény.
Quarelin! Algopirin-hatóanyag + koffein.Nekem kivette 48 órára!

Néha ha fáj a hasam (gondolm tágul a méhem, nyulnak a szalagok) és akkor megnyonkodom, masszírozom mert akkor egy kicsit jobb. Ezzel nem ártok a babának ugye? Nem tudom őt megnyomni vagy ilyesmi?

Hiába kérem a picurkát, hogy ne "kínozzon" :(

Legjobb válasz: A babának nem árt, ne aggódj, majd nagyobb korában még vissza is rúg, ne félj! :-)) Erõsen azért ne nyomd, vagy hosszan ne masszírozd, ezt nem ajánlják. Jó babavárást!

A babának nem árt, ne aggódj, majd nagyobb korában még vissza is rúg, ne félj! :-)) Erõsen azért ne nyomd, vagy hosszan ne masszírozd, ezt nem ajánlják. Jó babavárást!
Nekem is van ilyen.Azt mondta a dokim, hogy ne is simogassam, mert az még görcsöket is okozhat, mert ingerli a méhet.
Én végig simogattam a hasamat egész terhesség alatt, az összes pólóm kiszöszösödött, nem volt semmi gond. A kis magzatka nem kínoz téged, arról nem tehet, hogy nõ a "medencéje". Majd késõbb kérd, hogy ne kínozzon, amikor már nem fér el szegény és a bordáid közé nyújtja a lábát. Na az húzós lesz. Kellemes babavárást kívánok.

Masodik trimeszterben vagyok, szeretnem befesteni a hajam mert mar nagyon gaz! Szerintetek biztonsagos? Nem artok a babanak?

Legjobb válasz: Nyugodtan mehet a hajfestés. Ha jól szellõzõ helyen van végezve a hajfestés, akkor egyáltalán nem ártalmas a babára nézve. Ugyanis nem a hajfestékben lévõ anyag az, ami ilyenkor bármilyen veszéllyel is jár, hanem a hajfestés közben felszabaduló anyagok, viszont ha a festés jól szellõzõ helyen van végezve, akkor ez a veszély sem áll fenn.

Nyugodtan mehet a hajfestés. Ha jól szellõzõ helyen van végezve a hajfestés, akkor egyáltalán nem ártalmas a babára nézve. Ugyanis nem a hajfestékben lévõ anyag az, ami ilyenkor bármilyen veszéllyel is jár, hanem a hajfestés közben felszabaduló anyagok, viszont ha a festés jól szellõzõ helyen van végezve, akkor ez a veszély sem áll fenn.
En festettem elso babaval. Semmi baj nem volt. Most masodikkal is de meg csak 7 hetes vagyok.
Nyugodtan festheted, csak jól szellõztess közben is meg utána is!
Biztosabb, ha nem fested be. Nincs az a kinézet, ami megérne akár egy halovány kockázatot is a babára. Ez a véleményem.
Én nem festettem be egyszer sem, ennyi áldozatot igazán hozhatunk a babánkért!Nincs erre vonatkozóan vizsgálatok, de jobb félni, , , , Ez az én véleményem!
anyu fodrász, az enyémet is festette. Sõt, ugye amikor engem várt, akkor is dolgozott, pedig 30 évvel ezelõtt még durvább festékek voltak.
Ha valamikor, akkor a második trimeszterben nyugodtan. Viszont lehetõleg ammóniamentessel és jól szellõzõ helyiségben. Milyenre akarod festetni? Ha sötétre, akkor jó ötlet lehet a henna is, ha szõkére, akkor talán inkább melíroztass. Utóbbi esetben (sem) ajánlanám a biohairt, én voltam náluk terhesség alat, melírozni pont ugyanazt használják, mint máshol, a sötét festékeik egy kicsit "bio"-bbak, de semmivel sem jobbak, mint egy ammóniamentes festék, ráadásul kevés a jól szellõzõ szalonjuk.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat
AHogy az elõttem lévõk írják, ha szellõzõ helyen van akkor nyugodtan lehet, festeni hajat.
http://biohajvagoszalon.hu/fooldal Utolsó vagyok, itt a link.
Én is ezen kínlódok kedves kérdezõ! Nem tudom merre laksz, nagyobb városokban van ez a Bio Hair nevû fodrászat, zöld alma a jelképük. Elvileg náluk minren vegyszermentes, bio. Nézd meg a honlapjukat. Bokdog babaváràst!
A kérdező hozzászólása: Az elso trimeszterben nem akartam mert akkor nagyobb az esely a vetelesre stb.. De nem akarom elhagyni magam mert terhes vagyok! Az elso gyerekkel nem festettem mert nem kellett, de azota az elmult 3 evben sok osz hajam lett pedig cask 30 vagyok! Ez zavar.. :(
Nem értem, hogy attól miért hanyagolnád el magad, , , Nem kell 8Xl-es ruhákat hordanod, meg zsiros hajjal!Én nem festetem, mégis mindig megdicsérnek, hogy csinos kismama vagyok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!