Találatok a következő kifejezésre: Nem ártok a (209 db)

Tegnap találtam egy csótányt a konyhába, nagyon megijedtem. Egész éjjel nem aludtam. Ezzel az ijedséggel ugye nem ártok a babának?

mindig a csótány jár az agyamban,már vettem csótányirtót is,de akkor is,undorodom nagyon.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem az ijedtséggel nem ártottál a picinek, de azt mindenképp érdemes lenne kideríteni, hogy került csótány a lakásba!! Próbálj megnyugodni, mert a sok stressz nem segít!

Szia! Szerintem az ijedtséggel nem ártottál a picinek, de azt mindenképp érdemes lenne kideríteni, hogy került csótány a lakásba!! Próbálj megnyugodni, mert a sok stressz nem segít!
Nem lesz semmi baja a babádnak.Nem kell túlreagálni a dolgot.Bocsi, hogy ezt írom de egyre inkább azt látom, hogy a mai kismamák már nem mernek meginni egy pohár colát sem, nem mernek takarítani mert ezt vagy azt belélegeznek.Persze ezt nem úgy értem, hogy azért jelent meg nálad a csótány, félre ne érts:) De most komolyan, azzal ártotok a legtöbbet magatoknak és a babátoknak is, hogy végigidegeskeditek az egész terhességet ahelyett hogy kiélveznétek azt a csodálatos 9 hónapot.Mindenkinek szép pocakoskodást kívánok!
A kérdező hozzászólása: már neis haragudj, de én merek takaritani, és be is fujtam öt rovarirtoval, amit tuti be is lélegeztem, és most azon izgulok nehogy baj legyen
Szia! Nyugi, a babának nem lesz ettõl semmi baja. Ne idegeskedj! Csótányírtóra meg ne dobd ki fölöslegesen a pénzt, nem érnek semmmit, már régen immunisak rá. Van egy rovarítró ismerõsünk, õ (mivel sajan nálunk is vannak/voltak) a Góliát nevû gélt ajánlotta. Ezt a lakás több pontjában helyezik ki és kb. 3 havonta kell ismételni. Kinyírja a kis dögöket és nem ártalmas emberre, babára nézve. Max. pici barna pöttyöket (ez a gél) fogsz látni a lakásban, de hát ha használ megéri. Úgyhogy hívj fel egy rovarírtót és kifejezetten ezt kérd.

9 hetes pocis vagyok, minden féle pozban lehet ülni? Nem baj ha nyomodik has? Nem ártunk a babának?

Legjobb válasz: Nem ártasz neki ezzel, mert még bõven van helye elférni. Késõbb már, ha nagyobb lesz, meg úgyis rugdosni fog, hogy: "Anyu, menj arrébb, nem férek!" :)

Nem ártasz neki ezzel, mert még bõven van helye elférni. Késõbb már, ha nagyobb lesz, meg úgyis rugdosni fog, hogy: "Anyu, menj arrébb, nem férek!" :)
9 hetesen, még teljesen a medencédben van, úgy hogy nem hiszem, hogy ártanál neki. Úgy is érezni fogod, azt mikor már nem jó úgy ülni, kicsit késõbb...
A méhed egyelõre a medencédben van, nem tudod nyomni a kicsit. Késõbb pedig, úgy is jelezni fog, ha épp nyomnád õt. Én pl. 30 hetes vagyok, és ha ülés közben összegörnyedek, ez zavarja õt, fogja magát és gyomorszájon rúg. :)

Ugye ezek nem ártanak a babámnak, hogy ettem?

Iszonyatosan ki vagyok éhezve az édességre.Terhesség alatt kordában tartottam magam,és tudom h most is kéne,de ma eléggé megbotlottam. A babám 2 hetes és ezeket ettem:2 szelet süti,egy kicsi szelet csoki és pár apró csoki tojás. Ártottam ezzel?Ugye nem?

Legjobb válasz: Nem:)

Nem:)
Nem hinném hogy bármit is ártanál ezzel..;)
Nem:) Amivel vigyáznod kell!:minden ami puffaszt, ide sorolandó a banán is, nem magyar gyümölcsök túlzott fogyasztása kerülendõ, tej vagy kakaó nagyon nagyon óvatosan!Enni tulajdonképpen mindent szabad, csak ezekbõl keveset.Éhezned nem szabad, mert nem lesz tejcsid.Nehéz összeállítani egy kismama étrendjét, de nem lehetetlen.Sültek, töltelékek, zöldségek, rántott halétel, egy kis fantázia.:)
Jaj dehogy is! Nyugodtam egyél akármikor.
Nem árt.a lényeg hogy figyelj oda a mértékre.!Egyik ismerõsöm várandós volt a kisfiával, energia italozott, és pluszba amit nagyon nagyon elítélek az hogy egy kismama dohányozzon és hasonló káros dolgokat fogyasszon..!!ahhoz képest amit te most itt felsoroltál hogy ettél ""egészséges dolgok""..!
Dehogyis, ne aggódj! :)

Nem ártok a babámnak, ha folyadékként teát iszok?

Nem bírom a vizet inni, meg amúgy is nehezen veszem rá magam, hogy legalább 1,5 l folyadékot megigyak, nem vagyok egy nagy ivó :) Gyümölcsteát iszok, úgy gondolom jobb, mint az 5-12% gyümölcstartalmú levek, jó min?ség? meg drága..

Legjobb válasz: Gyümölcsteát nyugodtan ihatsz, bármilyen "infusion"-t, és roibos teát is, ezek nem élénkítenek. Fekete/zöld/fehér teából is ihatsz, de ezekbõl csak mértékkel.

Gyümölcsteát nyugodtan ihatsz, bármilyen "infusion"-t, és roibos teát is, ezek nem élénkítenek. Fekete/zöld/fehér teából is ihatsz, de ezekbõl csak mértékkel.
Csak arra vigyázz, hogy ne ízesített fekete tea legyen, mert sokan arra is rámondják, hogy gyümölcstea! (pl. pickwick) Legyen tényleg gyümölcstea, bár azok sem olcsók!
Én végig itta, pickwicket. És most is. Ugyanígy vagyok. Nem szeretem a vizet üresen. Szoktam bele citromlét tenni, esetleg édesíteni. Vagy tea, vagy üdítõ, vagy tej. De pl a teából egy filtert teszek 1-2 literbe, tehát nem hiszem hogy magas lenne a koffein tartalma. Ráadásul 90es a vérnyomásom.

Ha alkalmanként iszom egy pohár sört azzal nem ártok a babának? Nagyon kívánom. És zöld teát lehet inni?

Legjobb válasz: nyugodtan ihatod,napi egy pohár nem árt zöld tea az egyik legjobb fajta,csak nyugodtan

nyugodtan ihatod, napi egy pohár nem árt zöld tea az egyik legjobb fajta, csak nyugodtan
Szerintem, ha annyira jól esne, akkor egészségedre. Szerintem nem lesz baj belõle.
Sort teljesen nyugodtan ihatsz, mert fele az alkohol tartalma mint a bornak s meg van benne egy csomo tapanyag pl.komlo stb..Na de azert ne napi rendszeresseggel.
Egy-egy pohár bortól nem tiltanak, gondolom a sör is ide tartozik. De senki nem tudja igazából, hogy átmegy-e. Alkoholmentes biztosan nem árthat. A zöld teában ugyanannyi koffein van, mint a feketében, nem ajánlott literszámra inni.
A zöld teát terhesség alatt nem ajánlják! Ahogyan azt sem, hogy napi szinten igyuk a sört! Ha néha-néha megiszol egy pohárral, nem hiszem, hogy azzal ártanál, de rendszeresen ne. Kivéve az alkoholmenteset! A bor és a sör között van egy kis különbség!
a szakirodalom szerint ártasz, a tapasztalat meg érdekes, szomszédasszonyom alkoholista és szinte zseni a gyereke, a másik rokonom meg sose ivott semmit és ott meg autista az egyik fiú.... szóval...az öröklõdés, a gének egy nagy rejtély.
nem lehet pontosan tudni... de van olyan elmélet is, hoyg amit nagyon kívánunk, azt magunkhoz nkell venni, mert az a szervezet jelzése, mivel hiányunk van valamibõl. Ez is egy nézet. pár pohárnyi biztosan nem árt. én a bort egészségesebbnek tartom.
És ha alkoholmentest innál?Szerintem az íze ugyan olyan, és tuti nem ártasz vele:) )
Nem ártasz.
A mágneses ékszerek papírjaira rá van írva, hogy terhesség alatt nem szabad hordani, mert még nincsenek vizsgálatok, eredmények e téren.Mi is forgalmazunk ilyeneket, onnan tudom.A mi szervezetünkre hatása van az biztos.Én nem hittem benne, csak azért hordtam, mert tetszett, de meglepõdtem.A baba szervezetére még nem tudják, hogy milyen hatása van, ezért nem ajánlják.Én leraktam amikor terhes lettem, pedig egyátalán nem vagyok egy aggódós kismama.Ugyanúgy élek, mint elötte, eszek-iszok mindent, nem aggódom szinte semmin, az ösztöneimre hallgatok.Csak a cigit és a mágnest raktam le, de ezeket gondolkodás nélkül.Üdv:41 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos választ a második válaszolónak.

37 hetesen igaz már nem ártok a babámnak ha sokat emelek?

segítettem a férjemnek bútort tologatni, most úgy éreztem van elég er?m segíteni, én akartam, a babóm mozog rendesen, minden ok, de azért remélem nem ártottam neki

Legjobb válasz: óvatosan!!!Mert leválhat a placenta:((( Én így jártam....

óvatosan!!!Mert leválhat a placenta:((( Én így jártam....
Sõt kifejezetten jót tesz neki. További hasznos tevékenységek: tüzelõfa felaprítása, zongoraszállítás, vakolás. :-o Valószínûleg nem lesz baja, de megindulhat a szülés idõ elõtt.
nem igazán jó dolog, leszakadhat/válhat a méhlepény, hiába vagy már 37 hetes, bagy gond lenne belõle. Inkább hagyd meg ezeket a dolgokat a párodnak.
A férjednek távolból egy nagy füles, hogy hagyott bútort tologatni..!!! A placenta leválás nagyon veszélyes, az életetekbe kerülhet! Legközelebb ne tegyél ilyet.
Ugyan már teljesen érett a baba, tehát ha meg is születne nem lenne gond. De azért nem gondolom , h pont egy 37 hetes kismamának kellene bútort tologatni.Reménykedj benne, h nem lesz semmi gond. Könnyû szülést kívánok!36+5 hetes kismama
Óvatosan. De ha Te úgy érzed bírod, valószínû semmi baj nem lesz/lett. Én a második terhesség végéig emeltem a "nagyot" aki kb 10 kiló volt, és semmi baj nem lett. Igaz a szervezetem hozzászokott az emelgetéshez. A nagy 17 hónapos volt mikor a kicsi született (kiírt nap), és már szaladgált, de sokszor muszáj volt emelnem, fõleg 11-12 hónapos koráig míg nem indult el. A lényeg hogy óvatosan. Ha beindulna a szülés is minden rendben lenne a babával, már érett (elvileg). Minden jót kívánok.
A kérdező hozzászólása: gondolom ha baj lenne lenne jele, vérzés, fájdalom stb, igaz? egyébként teljesen igaz hogy nem igazán ajánlott emelgetni, de ez így alakult

35 hetesen már nem ártok a neo citran-nal?

Azaz igazság,hogy nagyon megfáztam és nekem mindig csak ez segiut kijönni belöle 3 nap alatt.Nem akarok hetekig szenvedni.Ihatom?

Legjobb válasz: Én is pont 36hetesen ittam, napi 3x. Engem 2nap alatt rendbe tett, a doki ajánlotta egyébként! Semmi gond nem lesz, nyugodtan igyad! Jobbulást kívánok! 38hkm

Én is pont 36hetesen ittam, napi 3x. Engem 2nap alatt rendbe tett, a doki ajánlotta egyébként! Semmi gond nem lesz, nyugodtan igyad! Jobbulást kívánok! 38hkm
Nézd meg a tájékoztatót, s aszerint járj el.
Terhesség vagy szoptatás ideje alatt szedhetõ-e a Neo Citran por felnõtteknek? Terhesség elsõ harmadában nem alkalmazható. A terhesség további idõszakában csak akkor alkalmazható, ha az orvos az elõny / kockázat mérlegelése alapján azt egyértelmûen elõírta. Szoptatás idõszakában nem ajánlott. Szóval orvosi utasitás melette, ha orvosod engedi, igen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
TÖk felelsleg beszedni, tea, c-vitammin bõven elég. Én soha nem szedek be iylen gyógyszertárii agyonreklámozptt vackokat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Utolsonak:Ha segitene a tea meg a c-vitamin hidd el én is azt innám, de sajnos mint irtam nekem ez az egyetlen szer ami tényleg hat és rövid idön belül.:)
figyi, én néha borozgatok, néha 1-2 deci sör.. szoval nem vagyok az a huu de mennyire vigyázok, de a neocitrán amit nem szedékbe semmi féle képpen. inkább ülõfürdõ, bele menta tea tea tea vöröshagyma méz. illetve ha hajlandó vagy meginni, ami nekem mindig beválik h 1 ilter vizhez koppasz meg 3-4 vöröhagymát legkülsõ levelét dobd el de a többi vöröset fözdd meg teának, a hagymát pedig vmivel edd meg mert sok a penicillin. egészségesebb mint a neoc.
Én is inkább a természetes gyógymódok híve vagyok! :) Homeos szerekkel nem próbálkoztál még?
A kérdező hozzászólása: Hát megmondom öszintén nem hiszek ezekben a homeos bogyokban.:PMndegy is már mert tegnap este megittam egy neot és még most is izzadom kifele a betegséget.:) Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.

Milyen ételek/italok nem ártanak a fogaknak?

Amiket fogmosás után is elfogyaszthatunk például. Vagy csak a víz?? :)

Legjobb válasz: Fogmosás után alapvetõen semmit sem szabad enni.. a víz az igen de semmi más.

Fogmosás után alapvetõen semmit sem szabad enni.. a víz az igen de semmi más.
Hát igen...alapvetõen csak a víz, semmi cukros lötty meg egyebek:)
Hülye párod, aki téged ilyenkor idegesít...
Mi is párszor összekaptunk már és mindig sírok, nagyon tudom sajnálni magam:S Sajnos azt kell mondjam hogy ilyenkor a babám nagyon rugdos, szerintem érzi ha "baj" van, ha másból nem is akkor a sírás közben benned felszabadult hormonokból vagy tudom is én milyen anyagokból amik hatnak a babára is. Azt szokták mondani:"idegbeteg anyuka, idegbeteg kisbaba" Én próbálok ilyenkor nem törödni a vita tárgyával, hisz baba fontosabb most! Kitartás, nyugi! 24 hetes kismama.
Nagyon merész az, aki egy "hormon-túltengett" kismamit felidegesít!(-: Próbálj meg ilyenkor tényleg sétálni vagy valamivel nyugodtabb hangulatba hozni magad(én mosogatni szoktam, vagy valamit elkezdek pakolászni...), mert a baba megérzi a feszültségedet. Teljesen normális, hogy túl érzékeny vagy, de amikor ez az érzékenység ki akar belõled törni, gondolj arra, hogy csak a hormonok okozzák és egy kicsit kontrollálni kell. Szegény fiúknak sem lehet könnyû mindig mellettünk(-:
A terhességem alatt mi is többször összekaptunk, sõt, volt hogy kiabáltam is vele (a hormonok csodái) kijött a feszültség, és jobban éreztem magam. Szegény kisfiam volt hogy ezerrel rúgkapált (õ is mondta a magáét), vagy teljesen csendben volt:) Most még alszik, nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott gyerek, a pocakos viták ellenére is. Ne aggódj emiatt, egy párkapcsolatban nem lehet vita nélkül lenni 9 hónapig, add ki a feszültséget, attól megkönnyebbülsz, a babának meg nem fog ártani. Gondolom nem ordibáltok egymással minden nap:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!