Találatok a következő kifejezésre: Nem ártalmas egészségre (10 db)

Penészes a beépített alsó-konyhaszekrény. Mivel tüntethetem el a penészt, ami nem ártalmas az egészségre?

A falakon lévő penészre Savo-t fújtam, szépen eltüntette, de az étkezéshez szükséges edények, tálak, evőeszközök "mellé" a szekrényt mégsem fújnám le vele. Ötletek? Tapasztalatok? Köszi

Legjobb válasz: Pedig a Savo nagy részben klórt tartalmaz, ami ugyan közvetlenül a szervezetbe jutva méreg, de egyébként fertõtlenítõ szer! Gondolom nem úgy kezeled le a szekrényt, hogy nem pakolod ki elõtte az evõeszközöket. Száradás után pedig már nincs félnivalód!

Pedig a Savo nagy részben klórt tartalmaz, ami ugyan közvetlenül a szervezetbe jutva méreg, de egyébként fertõtlenítõ szer! Gondolom nem úgy kezeled le a szekrényt, hogy nem pakolod ki elõtte az evõeszközöket. Száradás után pedig már nincs félnivalód!
nem fog örökké ottmaradni, mert lebomlik.(hyponak is rövid a szavatossága ezért)de utána áttörölheted tisztítószerrel. ha gondolod vegyél, az AURO-nak van természetes összetevõjû penészölõ és eltávolítója. http://www.auro.hu/hu/peneszeltavolito-peneszgatlo/
Szerintem a Savo gyártója volt olyan fineszes , mivel a hipot keverte valamivel , és jó pénzért forgalmazta. Magyarul tegyél hipot esetleg ablaktisztitó flakonba , fujjad a penészre, egy perc és volt penész. Mellesleg hipót használnak többekközt az ivóvizrendszer fertõtlenitésére is idõnként.

Paksi atomerőmű látogatása biztonságos? Nem ártalmas az egészségre?

Osztálykirándulás keretében.

Legjobb válasz: ne viccelõdjél már, nem a mûködõ reaktor belsejébe mész semmi bajod nem lesz, ugyanannyi a háttérsugárzás, mint a belvárosban (bár lehet a belvárosban kicsit magasabb)

ne viccelõdjél már, nem a mûködõ reaktor belsejébe mész semmi bajod nem lesz, ugyanannyi a háttérsugárzás, mint a belvárosban (bár lehet a belvárosban kicsit magasabb)
1. válaszolónak igaza van. atomerõmûben (és környezetében) figyelnek a sugárzásra, lehet kisebb a háttérsugárzás, mint a belvárosbn! és esélyes, hogy a fürdõszobátok veszélyesebb! (csempéket innen-onnan szállították, és vannak enyhén sugárzó csempék!)
NE GYERE IDE. MEG FOGSZ HALNI, VÉGED VAN...én most hogy itt ülök a másik két kezemmel nutellás szendvicset csinálok. de aludnék ha tudnék, csak sajna foszforeszkálok aztán világosba nem megy az alvás

Nem ártalmas az egészségre a déligyümölcsök héjában levő fehér szivacsos (nagyon finom) réteg?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, csak a külsõ héj van vegyszerrel kezelve, kérdés, mennyire szívódik bele a belsõ héjba. Mi azért szedjük le, mert nem jó ízû. Kisgyerekek meg egyenesen nem hajlandók megenni. De olyanról még nem hallottam, hogy valakinek baja lett volna tõle...

Én úgy tudom, csak a külsõ héj van vegyszerrel kezelve, kérdés, mennyire szívódik bele a belsõ héjba. Mi azért szedjük le, mert nem jó ízû. Kisgyerekek meg egyenesen nem hajlandók megenni. De olyanról még nem hallottam, hogy valakinek baja lett volna tõle...
Nos, a narancs fehér héjában sokkal több C vitamin van, mit a gyümi húsában...A többirõl nem tudok nyilatkozni:)
Nem, sõt nagyon egészséges! A fehér részben bioflavonoidok vannak. Az már más kérdés, hogy tényleg vegyszerezve vannak, szóval nem tudom mennyire jut a belsejébe...


A multiorgazmus nem ártalmas az egészségre?

Azért ez elég komoly idegi beavatkozás, visszatartani a spermád erővel. Nem olyan, mint a vizelés.

Legjobb válasz: Nem ártalmasabb, mintha fejbebasznánk egy péklapáttal...

Nem ártalmasabb, mintha fejbebasznánk egy péklapáttal...
a tiédre tuti ártalmas...
de, egy idõ után felforr az agyvized és a spermával együtt jön ki a füleden
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! Elárulom, nem magamtól találtam ki ezt, és elsõ hallásra tényleg van benne valami...
Én vissza tudom tartani, de semmi értelmet nem látom. Ugyan olyan mintha elélveznék és utána lelankad csak nem jött sperma. Amúgy nem idegi beavatkozás, hanem izom. És nem ártalmas.
Én a helyedben megkérdezném a permetszer nevét elõre, és rákeresnék a neten, illetve konzultálnék errõl az orvossal.
Hát, hasznosnak biztos nem hasznos, de az ízeltlábúakra ható mérgek nem hatnak a melegvérûekre. Kérdezd meg a gyerekorvost, az a biztos.
Többféle csótányírtó szer van.Amikor nálunk irtottak, el kellett otthonról menni.Amikor kórházba voltam, ott is irtottak csótányt, de az a szer nem volt káros senkire se.
Nálunk megelõzésképpen szoktak jönni 3 havonta, és minden alkalommal megkérdezem, de a válasz mindig az, hogy nem káros sem gyerekre, sem háziállatra, még akkor sem, ha esetleg megnyalja, vagy ilyesmi. Valami bio irtószerrel csinálják.
Nálunk is permeteznek, elvileg nem káros. Belélegezni. De a kisfiam csúszik-mászik, mindent megrág, úgyhogy én lemondtam a csótányirtást addig, míg ilyen pici. (Amúgy szerencsére nincs bogár, eddig sosem volt) De van olyan módszer, hogy nem permeteznek, csak apró pici, gombostûnyi szert pöttyöznek a küszöbökre, falakra. Az szerintem jobb megoldás. Legalábbis nálunk permetezés után "úszik" a lakás, annyit spriccelnek, ráadásul utána napokig felmosni sem szabad.
heti 1iter ecet!!!!
2. válaszoló vagyok :) Persze, semmi mást, csak a fél liter sósavat meg az 1 kanál rézgálicot. Nálunk is így van, jó nagy vasmedencénk van és 3 óra hossza alatt telik meg tehát sok víz fér bele. Kivételesen most mi CSAK algaölõt tettünk bele. Mind a 2 féle jó.
tegyél bele tengervizet:) nekünk kitisztitta szépen.mondhatni beoltottuk a csapvizet:)
Amennyiben a viz a feltöltéskor tiszta és átlátszó volt, nem a vastartalom okozza az elszinezõdést. Az ok: nem használod elõírás szerûen a szükséges vegyszereket. Kérj tanácsot egy uszodatecnikánál, ahol pontos felvilágosítást kapsz a kötelezõen használandó vegyszerekrõl.
És pár nap alatt algásodik is...Minden medencefeltöltés után tegyél a vízbe fél liter sósavat és egy evõkanál rézgálicot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A második válasz adómtól kérdezném, hogy: semmi mást ne tegyek a vízbe? Se klórt se más vegyszert?
Szia! Tavaly mi is így jártunk, minden féle vegyszert kipróbáltunk de a víz pár nap alatt bebarnult és megbüdösödött. Idén viszont úgy csináltuk, hogy az elsõ feltöltésnél öntöttünk bele 1 liter algaölõt, mást nem. Ezután hetente öntünk bele 2dl-t. A víz június közepe óta tiszta, nem büdös és nem barnult be. Pedig tényleg semmi mást nem tettünk bele, csak algaölõt. Ezt a tippet a munkatársam adta, õk is így csinálják. Ha gondolog próbáld ki te is, remélem tudtam segíteni :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, még tartani fog a nyár így, mindkét lehetõséget kipróbálom!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy jelentkeztél, eddig még szép a vizünk aminek örülök!!!
A kérdező hozzászólása: Hmm!?
Mi is ecetet használunk+ clórtablettát! Gyönyörû a vizünk! 4.5+120-as a medencénk, heti 1 liter ecet!

Létezik olyan édesítő ami nem ártalmas az egészsegre?

Esetleg kicsi kalória tartalmú növény ami a cukrot helyetesítené?

Legjobb válasz: Igen, az eredeti méz, amit nem cukorból készítenek.

Igen, az eredeti méz, amit nem cukorból készítenek.
Stevia
Eredeti 100%os virágméz. Onnan tudod hogy tényleg 100%os, hogy nem kristályosodik ki.
A méznek nem kicsi a kalóriatartalma. A steviának igen

Hallottam, hogy a hegesztő szakmának vannak egészségre káros részei. Haverom mondta hogy ilyen szempontból nem ajánlott szakma. Melyek ezek az egészségre ártalmas tényezők?

Legjobb válasz: a rengeteg füst amit belélegzel megégethet sok fémreszelék kerül a szervezetbe de minden fizikai szakmának lehetnek káros hatásai ezért vannak a munkavédelmi elöirások

a rengeteg füst amit belélegzel megégethet sok fémreszelék kerül a szervezetbe de minden fizikai szakmának lehetnek káros hatásai ezért vannak a munkavédelmi elöirások
irodai munkáktól meg ellustulsz, és a mozgásszegény életmód miatt lesznek bajaid. ezzel az erõvel meg ne menj városba mert ott szmog van, ne használj mobilt mert az meg sugároz. ne ez legyen az oka, hogy nem ezt a pályát választod.

Valaki tud esetleg segíteni? Por, amiről nem tudjuk honnan, miből és ártalmas-e az egészségre.

Több év pordosodás után a kéménysepr? megállapította, hogy a régi kémény megrogyott a lakás magasságában (2 emeleti), ezért azonnal kibéleltették a társasházzal - már ennek is három éve! Továbbra is folyamatosan finom fehér por lepi be a fürd?szobát, melyre senki nem tud megoldást. Egy esetben nincs porosodás, ha a vízmelegít? füstcsövének falon lév? nyílását lezárjuk, mégis azt mondják nem a kémény a probléma, hiszen van huzata és ez valami rejtély :(. Kihívtam az ÁNTSZ-t, elvitték a mintát, de a "rendelkezésre álló vizsgálati módszerekkel a por egészségre való ártalmassága egyértelm?en nem megállapítható". Valakinek esetleg van valami ötlete, hol tudják megvizsgálni a por összetételét?

Milyen légfrissítőt vegyek lakásba ami szagtalanít (kutya van), de nem túl ártalmas az egészségre sem, és nem sima spray?

Nem baj ha kicsit drágább fajta,pl amiket reklámoznak azok közül sem tudom melyik hatásos, és jó illatú, talán a konnektorba dugósak? Legjobb lenne olyan ami még antibakteriális hatású is. Illóolajat, füstöl?t ne ajánljatok, azokból már elegem van.

Legjobb válasz: mi is pont azért vettünk,mert a kutyának nemmindig van kellemes illata.:) Mi a 100f-osban vettünk Air Wick légfrissítõt(fehér rózsa illatút)2000ft-ért.be lehet állítani h hány percenként fújjon egy picit,és nagyon jó az illata..Az Intersparban 3500ft,és detto ugyanez:)

mi is pont azért vettünk, mert a kutyának nemmindig van kellemes illata.:) Mi a 100f-osban vettünk Air Wick légfrissítõt(fehér rózsa illatút)2000ft-ért.be lehet állítani h hány percenként fújjon egy picit, és nagyon jó az illata..Az Intersparban 3500ft, és detto ugyanez:)
Vannak olyan légfrissítõk, amik noname-ek, és a dohányfüst ellen vannak. Anti-tobacco néven futnak azt hiszem, a 100 ft-osban is van belõlük. Nekem azokból mind bevált, kutyaszag ellen:D
Ne tarts kutyat lakasban!
Vidd ki a kutyát, és nem lesz gond a szagokkal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!