Találatok a következő kifejezésre: Nem árt babának a sokk (45 db)

Miben kételkedik??? Egyébként szerintem az Ultrahang nem árt!
Szerintem szerencsés helyzetben vagy amiért többször vizsgálnak.Az ultrahang nem árt és ha kételkedik bármiben az orvos az nem véletlen de elmehetsz máshoz is, a 4D szerintem felesleges.Élménynek jó de teljes diagnozisra a hagyományos is szuper.
menj el, én13 hetesen voltam elõször 4d-n, még elég csöppnyi lesz, de rengeteg betegséget kiszûrnek már, a doki szerint a leglényegesebb uh.

22 hetes kismama vagyok ő lessz a harmadik babám sokat mocorog de néha mintha csuklana olyan érzésem van. Nem árt ez a babának?

Legjobb válasz: Nem és valóban csuklik.gyakorolja hogyan kell nyelni, issza a magzatvizet. Az enyém is sokat csinálta annó. A mostanit még nem tudom, csak 8hetes! :)))

Nem és valóban csuklik.gyakorolja hogyan kell nyelni, issza a magzatvizet. Az enyém is sokat csinálta annó. A mostanit még nem tudom, csak 8hetes! :) ))
Harmadik babánál már tudhatnád, hogy nem hogy nem rossz, kimondottan jó, ha csuklik, mert azt jelenti, hogy gyarkorol a tüdeje lélegezni, nyeli a magzatvizet. Késõbb még többet fog.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kettõ terhességem alatt nem éreztem hasonlót azért kérdeztem.
az én kislányom is sokat csinálta, sõt, még a szülés elõtt pár perccel is kortyolgatta a magzatvizet, akkor is csuklott, és pont a szívhang figyelõ gépen voltam, és az egész szülészet az én babám csuklását hallgatta, csak úgy hupogott a hangszóró.a szülésznõvel, jókat mosolyogtunk rajta.ez nem árt neki.

Elvileg az oldalamon alszom el, de sokat forgolódhatok, mert mindíg úgy ébredek, hogy csíkosra alszom a pocim. Pedig növöget-feszül a hasam meg a mellem is. Lehet, hülye kérdés, de ugye nem árt Babókának? Nem nyomom-ugye? 11. hétben vagyunk kb.

Legjobb válasz: nyugodj meg, nem ártasz vele. Egy kis idõ múlva már úgysem fogsz tudni hason aludni, a babód pedig jelezni fogja majd, ha neki nem lesz kényelmes. Nekem volt olyan, hogy a bal oldalamon feküdtem, és majd szétrúgta a medencecsontomat, meg kellett fordulnom. :) Tudom, hogy a te babád még kicsi ahhoz, hogy jelezzen, de hidd el, ilyenkor még nem tudod nyomni.

nyugodj meg, nem ártasz vele. Egy kis idõ múlva már úgysem fogsz tudni hason aludni, a babód pedig jelezni fogja majd, ha neki nem lesz kényelmes. Nekem volt olyan, hogy a bal oldalamon feküdtem, és majd szétrúgta a medencecsontomat, meg kellett fordulnom. :) Tudom, hogy a te babád még kicsi ahhoz, hogy jelezzen, de hidd el, ilyenkor még nem tudod nyomni.
Nem tudod megnyomni, és késõbb sem, amikor nagyobb lesz a pocid, mert hidd el, addig fog kalimpálni a kicsi, míg fel nem ébredsz tõle. Vagy szépen elhelyezkedik õ is, ha kényelmetlen lenne. Én 32 hetes vagyok, és csak úgy tudunk aludni, ha félig hason fekszem, mert ha oldalt vagyok, párnával kitámasztva, rettentõen rugdal. Neki így jó, nekem is. :)
Én kb 33 hétig tudtam hason aludni:-) Hidd el, szólni fog õ , ha nyomod:-) Még bõven aludhatsz hason!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató választ!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)


Nem árt a babának a sokk tüsszentés és orrfújás?

Megfáztam a héten és sokat tüsszögök, fújom az orrom. Nem szedek semmit (nem merek), csak forró tea és c-vitamin gyümölcsökkel, de nem igazán javultam (hétf?n kezd?dött)15 hetes kismama

Legjobb válasz: Nem art :-) De a laz art, ha 38 fele megy, csillapitani kell, gyogyszerrel. Megoszlanak a nezetek, Algpryrin vagy paracetamol, en spec. az elobbire szavazok, mert a paracetamol erosen majkarosito. Sinupret cseppet terhesen is szedhetsz, es vmelyik orrcsepp is mehet, de annak most nem jut eszembe a neve :(

Nem art :-) De a laz art, ha 38 fele megy, csillapitani kell, gyogyszerrel. Megoszlanak a nezetek, Algpryrin vagy paracetamol, en spec. az elobbire szavazok, mert a paracetamol erosen majkarosito. Sinupret cseppet terhesen is szedhetsz, es vmelyik orrcsepp is mehet, de annak most nem jut eszembe a neve :(
Ahogy az elsõ hozzászóló írta, nem árt, de a láz igen. Arra nagyon ügyelj, mindig mérd. Szerintem az algopyrin jobb, ha szükség lenne rá.
Tényleg csak a lázra kell odafigyelni.Mivel az idegrendszere már kiépült a kicsinek, így nem nagyon tud neki ártani a betegség.Nekem 1 hete van mandulagyulladásom, de mivel nincs lázam, így nem megyek le a dokihoz, mert egy antibiotikum csak rontana.Én is 5-6 nap eltelte után éreztem, hogy már nem fáj annyira a torkom, és kevesebbet fújom az orrom.Bár tény, hogy elég erõs szervezetem van.
javaslom az orvosi talpmasszázst, egyébként a babának sem jó, ami neked nem jó ...
kb ennyi idõsen nekem is fájt a fejem. Magától elmúlt
Abban az idõben nekem is rettentõen migrénesen fájt a fejem, (terhesség elõtt is sokat fájt) majd olyan 18-20. héttõl már csak 1szer -kopp, kopp, kopp-! Nekem a dokim azt mondta hogy algopyrint nyugodtan vehetek be. Az is annyit segített hogy nem fájt annyira! Nekem sem az alvás, vizes borogatás és egyéb praktikák nem váltak be. Nyugodtan vehetsz be algopyrint vagy panadolt. Kitartás! Boldog babavárást! 34 hetes pocis
13.08-as Azt hiszem, 1-2 hétig fájt. Minden nap rendszeresen. Elõször azt hittem, ha iszok kávét, elmúlik. Hát nem múlt el. Utána - ahogy már mondtam is - magától eltûnt. Most 18 hetes vagyok, azóta se fájt
A kérdező hozzászólása: Mennyi ideig fájt Neked? Nekem már napok óta fáj, alig bírok dolgozni. Elviselem ezt is, csak a babának ne legyen baja.
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek, mára elmúlt a fájdalom, 4 nap után. Vettem homeopátiás bogyót, szerintem az segített:)

Terhességem kezdete óta többször volt hüvelyfertőzésem. Nem árt a babának a sok kezelés és hüvelykúp?

Most gynoflort kaptam, de volt már canesten és pimafucin is. Mégsem akar múlni. Aggódom....

Legjobb válasz: Azért ne értem, mert vagy az orvosod béna és nem törõdik veled, amiért nem tudja rendesen kikezelni, vagy nálad áll fenn valami tényezõ, esetleg te csinálsz valamit, ami miatt folyamatosan visszajön a fertõzés. Én a helyedben rendesen kivizsgáltatnám magam, biztos kismamáknál is meg tudják ezt oldani valahogy, hogy kiderüljön mi okozza, mert a visszatérõ fertõzés és ezek a szerek nem hiszem, hogy hosszú távon jót tesznek, esetleg a szülésnél lehet gond, pl császározni kellhet. Persze nyilván olyanokat kapsz, amit terhesen is használhat az ember, de ez akkor sem normális.

Azért ne értem, mert vagy az orvosod béna és nem törõdik veled, amiért nem tudja rendesen kikezelni, vagy nálad áll fenn valami tényezõ, esetleg te csinálsz valamit, ami miatt folyamatosan visszajön a fertõzés. Én a helyedben rendesen kivizsgáltatnám magam, biztos kismamáknál is meg tudják ezt oldani valahogy, hogy kiderüljön mi okozza, mert a visszatérõ fertõzés és ezek a szerek nem hiszem, hogy hosszú távon jót tesznek, esetleg a szülésnél lehet gond, pl császározni kellhet. Persze nyilván olyanokat kapsz, amit terhesen is használhat az ember, de ez akkor sem normális.
A kérdező hozzászólása: Sajnos én korábban is ilyen voltam, pedig mindig is nagyon odafigyeltem. Fõleg most. Csak zuhanyzom, mindennap másik törülközõ, gyakori takarítás, stb. Az orvosom teljesen megbízható, és jó szakember. És mégis... csak aggódom a babámért. tudom, hogy kezeletlenül sem jó... tanácstalan vagyok
Nekem is többször volt fertõzésem, bár én csak canestent használtam. A kisfiamnak nem lett tõle semmi baja, azóta már 6 hónapos. Mielõbbi jobbulást, és boldog babázást kívánok. Ja, és lehet, hogy a párodat is kezelni kéne.
Akárcsak én írtam volna ki a kérdést, én is szinte végig kezelgetve vagyok, nagyon kellene egy hüvelytenyésztés, hogy a dokid azt tudja kezelni ami okozza a bajt, vagyis célzottan.Próbáld meg rávenni.Sajnos van ilyen, a párod is ki kell kezelni, ahogy írják, biztos Te is mindent megteszel, azt mondják elsõ baba után elvileg elmúlik, ez az érzékenység, én is ebben bízom.Baj nem lesz ne félj, én is sokmindent kaptam, nekem még hólyggyulladások soRA is volt, és nagyon jól vagyunk(38 hetesen).-Az a lényeg, szülésre próbáld meg elérni nála a tenyésztést, hogy addigra ne legyen gond.
Hasonló panaszokkal rendelkezem, sajnos. a terhesség alatt nagyon sok kismamának van hüvelyi fertõzése (gomba, baktérium).Ha panaszt nem okoz normál terhesség mellett (nincs nyitva pl. a méhszájad, nem szivárog a magzatvíz)), a szülés elõtt pár nappal tenyésztéssel meghatározott kórokozót kezelni kell, mert a szülés alatt fertõzõdhet baba. A zárt méhszáj a legtöbb kórokozóval szemben véd. A gynoflor jótékony bacikat tartalmaz, azt nyugodtan lehet, de de a baktérium és gombaellenes gyógyszerek egy része is haználható, a fent említettek pl. igen. az elsõ 12 hét a legkritikusabb ilyen szempontból. apát is lehet, kezelni kéne. csak zuhanyozz, egy sima kádfürdõ is veszélyes lehet, ha elõtte nem fertõtlenítesz. Kamillás lemosás is segíthet picikét.

Lehet hogy most sokan kinevettek, de a nyújtózkodás nem árt a babának ugye?

Legjobb válasz: Addig nyújtózkodj, ameddig tudsz, nagy pocakkal már úgyse fog menni... A babának nem árt, úgyis érzed, meddig "mehetsz el". Szia!

Addig nyújtózkodj, ameddig tudsz, nagy pocakkal már úgyse fog menni... A babának nem árt, úgyis érzed, meddig "mehetsz el". Szia!
szia, Ártani nem árt, de csak óvatosan, nehogy begörcsölj tõle. Okozhat összehúzódást, úgyhogy figyelj oda, ha nyújtózol...:)
Szerintem most Te fogsz engem kinevetni :D, de én úgy szoktam, hogy kinyújtóztatom csak a lábaim, addíg a felso testem lazán van, majd fordítva. Még a terhességem legelején, nyújtózkodtam utoljára úgy istenigazából, de 1-2 alkalommal éreztem, hogy beszúr a hasam, így azóta nem tettem, nem mertem. Tudom, hogy ezzel most igazából nem válaszoltam a kérdésedre, nem tudom mi a helyes, hallottam ezt is, azt is, én most így oldom meg! :D Minden jót!
ha nagyon nagyon nyujtozol, akkor nem a babanak, hanem a méhlepénynek ártasz, leválhat. de azt erzenéd, mert nagyon nem kellemes érzés, és addig ugyse még el. amugy en is "két részletben" szoktam nyujtozni :)
a babóca jelez ha neki nem jó, nekem a vádlim és a talpam szokott begörcsölni de egy gyors sarokkal kifeszített, egyenes gerinces nyújtózkodás minden reggel kell, és olyankor a pici is tudja reggel van mert Õ is finceg :) boldog babavárást
Egy kávé biztosan nem fog ártani. Nekem azt mondta a gyerekorvos, mértékkel mindent szabad :)
Én kávéztam terhesen is, és most is, szoptatás alatt. Mind a 3 gyerekemmel, egyikre sem volt hatással. Nem árt a babának. Sõt, a koraszülött babáknak koffeint adnak gyógyszer gyanánt, ugyanis megszünteti, csökkenti az alvási apnoet, légzéskimaradást. A testvérem kislánya 29 hétre született, amikor hazaengedték a kórházból, napi 2-3 kávé megivását is javasolták neki.
2 db 3az1ben is ihatsz, akár tej nélkül is.Kávéból ne igyál sokat, a rendesbõl. A csoki meg....Én volt h egy fél csomag kakaós kekszet, szeletcsokit is benyomtam egy nap, annyira kívántam az édességet...féltem is, h nehogy emiatt baj legyen..de semmi. Ugyanúgy kakilt, minden oké volt.
Én is iszom a 3:1 kávét - semmi baj, bár én arra figyeltem, hogy ne közvetlenül szoptatás elõtt, hanem rögtön szoptatás után ittam (így van ideje valamelyest kiürülnie a köv. szoptatásig). Csoki: figyeld a babád, ha jól tolerálja, akkor egyél nyugodtan. Több helyen olvastam, hogy anyatejes babáknál gyakori (vagy nagyobb mennyiségû) bukást eredményezhet. ...és tényleg :( - ez nálunk is bejött az elsõ idõkben.

A hasamon, derekamon itt-ott nagyon apró egy-két pici piros kiütés, pötty van ami nagyon viszket. Mitől lehet? Tusfürdő, étel, mosószer vagy mi? Már egy hete van és nem múlik nem sok de zavar. Nem árt a babának? 35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem art a babanak, szerintem ez a szarazsagfolt lesz. Kerjel kremet ra a gyogyszertarban, ha nem kapsz menjel el vele a dokihoz, borgyogyaszhoz.

Nem art a babanak, szerintem ez a szarazsagfolt lesz. Kerjel kremet ra a gyogyszertarban, ha nem kapsz menjel el vele a dokihoz, borgyogyaszhoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!