Találatok a következő kifejezésre: Nem árt babának (450 db)

Elvileg az oldalamon alszom el, de sokat forgolódhatok, mert mindíg úgy ébredek, hogy csíkosra alszom a pocim. Pedig növöget-feszül a hasam meg a mellem is. Lehet, hülye kérdés, de ugye nem árt Babókának? Nem nyomom-ugye? 11. hétben vagyunk kb.

Legjobb válasz: nyugodj meg, nem ártasz vele. Egy kis idõ múlva már úgysem fogsz tudni hason aludni, a babód pedig jelezni fogja majd, ha neki nem lesz kényelmes. Nekem volt olyan, hogy a bal oldalamon feküdtem, és majd szétrúgta a medencecsontomat, meg kellett fordulnom. :) Tudom, hogy a te babád még kicsi ahhoz, hogy jelezzen, de hidd el, ilyenkor még nem tudod nyomni.

nyugodj meg, nem ártasz vele. Egy kis idõ múlva már úgysem fogsz tudni hason aludni, a babód pedig jelezni fogja majd, ha neki nem lesz kényelmes. Nekem volt olyan, hogy a bal oldalamon feküdtem, és majd szétrúgta a medencecsontomat, meg kellett fordulnom. :) Tudom, hogy a te babád még kicsi ahhoz, hogy jelezzen, de hidd el, ilyenkor még nem tudod nyomni.
Nem tudod megnyomni, és késõbb sem, amikor nagyobb lesz a pocid, mert hidd el, addig fog kalimpálni a kicsi, míg fel nem ébredsz tõle. Vagy szépen elhelyezkedik õ is, ha kényelmetlen lenne. Én 32 hetes vagyok, és csak úgy tudunk aludni, ha félig hason fekszem, mert ha oldalt vagyok, párnával kitámasztva, rettentõen rugdal. Neki így jó, nekem is. :)
Én kb 33 hétig tudtam hason aludni:-) Hidd el, szólni fog õ , ha nyomod:-) Még bõven aludhatsz hason!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató választ!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Fáj a hüvelyi ultrahang? Nem árt a babámnak? 12 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Ne félj, egyáltalán nem fáj. Egy vibrátorszerû UH fejet tesznek fel, azzal vizsgálják meg a babát. Ilyenkor még jobban látják a hüvelyin a babát, mint hasin. A dokik óvatosak szoktak lenni, és nem árt a babádnak sem! Szép terhességet!

A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy hüvelyit csinálnak, mert a sima ultrahanggal nem látják a babámat. Sajnos hetente kell járnom, mert hátrhajló a méhem. Köszi a válaszokat aranyosak vagytok.
Szia! Ne félj, egyáltalán nem fáj. Egy vibrátorszerû UH fejet tesznek fel, azzal vizsgálják meg a babát. Ilyenkor még jobban látják a hüvelyin a babát, mint hasin. A dokik óvatosak szoktak lenni, és nem árt a babádnak sem! Szép terhességet!
Tényleg nem fáj még csak nem is kellemetlen, csak ne feszengj, próbálj meg ellazulni.Majd leköti a figyelmedet a kisbabád a képernyõn.
Nem fáj a hüvelyi uh, talán kicsit kellemetlen. Amúgy nekem a 12 hetes uh már hasi volt, szóval lehet hogy te is megúszod ;-) Jó babavárást! 37 hetes kismami
Szerintem attól, mert valakinek hátrahajló a méhe, még nem látnak ilyen rosszul, hogy egyszer megvan, egyszer meg nincs. Egyik barátnõmnek is szintén hátrahajló a méhe. Neki olyannyira jól láttak így is, hogy már a 12 hetesen megmondták, hogy fiú lesz. Nem tudom, erre tényleg lehet e fogni. 22 hetes kismami
Igen, vibrátorformájú, bár vékonyabb és nem vibrál :) Nekem a legelsõ vizsgálat is hüvelyivel volt, mert azzal jobban látnak. A következõ is. A 12 hetes pedig hüvelyi és hasi is. Aztán már csak hasi. Fájni, abszolút nem fáj. Ha pedig ártalmas lenne a babára nézve, akkor talán nem vizsgálnának vele. Bár állítólag a 12. hét után már nem jó. 22 hetes kismami
És eddig még nem voltál??? Ez olyan hihetetlen. De amúgy tényleg nem fáj. És nem ártalmas, mert ezek csak hanghullámok, semmi sugárzás, meg amikkel szokták riogatni az embereket.
Szia! Nem idegesíteni akarlak, de nekem fájt! Igaz, csak az, amit a kórházban "futószalagos", kötelezõ uh-on vizsgáltak, amit a dokim csinált, az nem fájt. Viszont a kórházi után sírva jöttem ki... És még csak rá sem tudtam szólni az uh-os csajra, mert végig telefonált közben...
Szia, Semmi baj nem lesz, sõt:) Ott lesz az a picike, ilyen idõsen akkora "nagy", hogy el sem lehet veszíteni. Amúgy nem fáj, csak kényelmetlen, de õszintén, egy nõgyógyásznál mi kényelmes?:) Bár elõfordulhat, hogy most hasi lesz... Ha nem találja, akkor kérd, hogy hüvelyi legyen... De ilyenkor már el sem lehet rontani, másnak nézni, már azért sem, mert folyton ficereg...
A kérdező hozzászólása: Tehát... Voltam már 5-ször uh-n, de ebbõl csak 1-szer látszott amikor megállapították, hogy 8 hetes. Elõször sem látszott, úgyhogy írány a vérvétel, utána megvolt azóta meg egyszer sem. Én tudom, hogy megvan. De ez a várakozás már kikészít. Egyszer meg van egyszer nincs, egyszer ekkora egyszer meg 2 héttel nagyobb. Elég nevetséges az egész, már csak az lenne a tuti, ha anyukámnak lenne igaza, mert szerinte akkora hasam van már most, hogy akár ikreim is lehetnének. Szerintetek???
Ne viccelj, egyáltalán nem fáj és nem is ártalmas!
Tényleg nem fáj még csak nem is kellemetlen, csak ne feszengj, próbálj meg ellazulni.Majd leköti a figyelmedet a kisbabád a képernyõn.
Hát lehet érdemes lenne orvost váltani, mert ez nem normális, hogy van, amikor nem lehet látni. Az pedig, ha valakinek nagy a hasa, még nem jelenti azt, hogy ikreid lesznek. Az is lehet, hogy elszámolták az idõt, vagy neked egyszerûen nagyobb. Persze az is benne van, hogy ikrek. Hátha egy jobb orvos, egy jobb géppel meg is tudná mondani.

Valaki javasolta nekem hogy hasznalhatok szappan kupot a glicerin kup helyett szekrekedesre. Nincs valami mellekhatasa? Foleg, nem art a babanak?

Legjobb válasz: Ezelõtt 50-60 évvel valóban faragtunk kúpot babaszappanból székrekedés esetén és nem ártott a babának.Akkor még nem létezett glicerinkúp.Ha csak egyszer használod,akkor nem árt.De ha a baba szorulásos,akkor az orvost kellene megkérdezni,mit ajánl.Illetve a babának kellene gyümölcsöket,zöldségfélét adni ( nem bébiételt),amitõl normális lesz a széklete.3 hós kortól már adhatod,a divat ellenére is.A székrekedést kell elsósorban helyrehozni,nem a kúp és a lázmérõ a tartós megoldás.Azok többet ártanak,.mint használnak hosszútávon.

Ezelõtt 50-60 évvel valóban faragtunk kúpot babaszappanból székrekedés esetén és nem ártott a babának.Akkor még nem létezett glicerinkúp.Ha csak egyszer használod, akkor nem árt.De ha a baba szorulásos, akkor az orvost kellene megkérdezni, mit ajánl.Illetve a babának kellene gyümölcsöket, zöldségfélét adni ( nem bébiételt), amitõl normális lesz a széklete.3 hós kortól már adhatod, a divat ellenére is.A székrekedést kell elsósorban helyrehozni, nem a kúp és a lázmérõ a tartós megoldás.Azok többet ártanak, .mint használnak hosszútávon.
Szia. Ha elfogadod, adok tanácsot neked székrekedésre.Én is egy hete kértem a dokit hogy adjon rá valamit, mert szörnyû.Egy hétig szenvedtem, én is próbáltam a glicerines kúpot, de nem lehet azt sem folyamatosan használni. Nekem egy recept nélkül kapható szirupot írt fel:duphalac szirup a neve.Szedhetik terhesek is. Hú, hát nekem bevált.De óvatosan kell vele bánni, igaz rá van írva a papírjára.Én nem használom minden nap. Ha bemész a gyógyszertárba, ott biztos eligazítanak. 36 hetes km.

Az agykontroll meditációját lehet végezni terhesség alatt? Nem árt a babának?

Legjobb válasz: Már miért ártana!? Alfába nem csak meditációval lehet kerülni, hanem pl. mikor pihensz, de nem alszol. Az talán árt a babának? Ez egy teljesen természetes dolog, semmi baja nem lesz, sõt, még segíteni is lehet vele a magzat egészséges fejlõdését, ha ezt programozod magadnak. Nem tudom, honnan veszed, hogy árthat, de megnyugodhatsz, nem árt, már ha a Silva féle agykontrollra gondolsz, azon kívül ugyan nem ismerek más agykontrollt, de álmomban sem gondoltam volna, hogy valakiben ilyen felmerül.

Már miért ártana!? Alfába nem csak meditációval lehet kerülni, hanem pl. mikor pihensz, de nem alszol. Az talán árt a babának? Ez egy teljesen természetes dolog, semmi baja nem lesz, sõt, még segíteni is lehet vele a magzat egészséges fejlõdését, ha ezt programozod magadnak. Nem tudom, honnan veszed, hogy árthat, de megnyugodhatsz, nem árt, már ha a Silva féle agykontrollra gondolsz, azon kívül ugyan nem ismerek más agykontrollt, de álmomban sem gondoltam volna, hogy valakiben ilyen felmerül.
A kérdező hozzászólása: Mint mindenki ezen az oldalon azért tettem fel a kérdést, hogy segítséget kapjak, nem azért, hogy hülyének nézzenek...Féltem a babámat és ez nekem még új dolog.Azért köszönöm!
Biztos hogy nem árthat! Sõt, biztos hogy jó is a babának! Egyébként szerintem az elsõ válaszoló nem akart leszólni, csak tényleg meglepõ a kérdés! Nyilván egy anya csak is kizárólag a legjobbat akarja gyermekének, de biztosíthatlak hogy nem árt!:) Sõt, javaslom kérdezd meg:) Ha érted hogy gondolom...:)
A kérdező hozzászólása: Értem, bár profi még nem vagyok, de megpróbálom:) !Nagyon köszönöm!
szia! én még kisgyerekkoromban tanultam meg az agykontrollt, gyerektanfolyamon és mondhatom, csodákat mûvelt akkoriban :) sajnos már elfelejdkeztem róla és szereték elmenni egy felnõtt tanfolyamra csak nincs rá idõm, de valamit mondhatok neked errõl, mert én magamban kicsit továbfejlesztettem, más ismeretekkel is ötvöztem az agykontrollt... mindent ami körülötted van és fõleg azt, ami benned! , így a babát is, a te tudatod alakít, és ha ezt te a kezedbe veszed, és tudatosan , agykontrollal segítesz a picinek és saját szervezetednek, nemhogy ártani nem fog, de 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy semmi baj nem lesz, ha jól csináltad, és nem gondoltál pl napközben, ébren negatívumokra....ez a legfontosabb, csak pozitívan, akár alfában vagy, akár nem :) a negatív gondolatokat pedig TÖRÖLD! akár hangosan ki is mondhatod :)
apád faszát
A kérdező hozzászólása: Ez most nekem szólt?Jót nevettem rajta!Értelmes vagy!:)
Nem árt, jót tesz neki, és neked is! Nincs mellékhatása.

Nem árt a babának a túlzott magnézium bevitel?

Nekem magnesii citricit kell szednem, ami elég üt?s gyakori méhkeményedés miatt. Ráadásul 3x2-t. Nem árt vajon a babának?

Legjobb válasz: Szia. Nem árt a babának, a felesleges magnézium távozik pisilésnél a szervezetedbõl. A mg-nak csak jótékony hatása van, mind az idegrendszerre, mind a méhizomzatra. Ne aggódj, szedd nyugodtan. Nekem emelt 4x2-t kellett szednem a koraszülés elkerülése miatt, és nem lett semmi baja a babának tõle.

Szia. Nem árt a babának, a felesleges magnézium távozik pisilésnél a szervezetedbõl. A mg-nak csak jótékony hatása van, mind az idegrendszerre, mind a méhizomzatra. Ne aggódj, szedd nyugodtan. Nekem emelt 4x2-t kellett szednem a koraszülés elkerülése miatt, és nem lett semmi baja a babának tõle.
Az én dokim azt mondta, hogy kismamának magnéziumot szinte lehetetlen túladagolni. Én koraszülés veszélye miatt volt, hogy 10 g-os (!) magnézium infúziót kaptam, egy Magne B6 tabletta pedig 48 mg-ot tartalmaz. Ha van kedved, számold ki a különbséget, én bele sem mertem gondolni......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Klion-D 100 hüvelykúp terhesség alatt. Kinek mire adták? Hatásos? Nem árt a babának? Elég volt egy doboz?

Legjobb válasz: Nekem megindult a szülés 22 hétre, sikerült visszatartani és nekem is Kliont írtak fel, a doki szerint csökkenti a koraszülés esélyét, úgymond kitisztítja a hüvelyt. Este feltettem lefekvés elõtt, reggel amikor felálltam azt hittem a mvíz folyik, de csak a kúp folyt ki hál1 isten:) Nem árt a babának!

Nekem megindult a szülés 22 hétre, sikerült visszatartani és nekem is Kliont írtak fel, a doki szerint csökkenti a koraszülés esélyét, úgymond kitisztítja a hüvelyt. Este feltettem lefekvés elõtt, reggel amikor felálltam azt hittem a mvíz folyik, de csak a kúp folyt ki hál1 isten:) Nem árt a babának!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:)

Baj ha hasmenésem volt? Nem árt a babának ugye? 14hkm

Legjobb válasz: A hasmenés nem árt a babának.

A hasmenés nem árt a babának.
Semmi baja nem lesz a babonak :) Viszont a sooook folyadekpotlas most kell! Itt van egy megnyugtato cikk: http://www.babasmamas.hu/hir.php?hir=hasmenes_a_terhesseg_al.. Udv.
ne izgulj, nem árt a babának. én minden reggelemet ezzel kezdem. utána jöhet a reggeli, és sok-sok folyadék :)
Szia, nekem is szinte folyamatos hasmenésem volt tegnap, meg ma, aztán elmúlt hálistennek, és a hányásról nem is beszélve, kedves 2. én is köszönöm a cikket, sokkal nyugottabb vagyok ;)

Erős tüsszentés, amikor összerándul mindenem, ugye nem árt a babának?

Mindig megfogom a hasam akkor, hogy nem rázkódjon nagyon :)

Legjobb válasz: Nem árt :) Képzeld, én terhesen lett iszonyat allergiás, az egész nyarat szülésig végigtüsszentettem, már leszakadt a pocakom, de semmi baja nem lett a babámnak :)

Nem árt :) Képzeld, én terhesen lett iszonyat allergiás, az egész nyarat szülésig végigtüsszentettem, már leszakadt a pocakom, de semmi baja nem lett a babámnak :)
attól biztos nem ártott jobban mint amikor 2 éves lányom a 14 kilójával szépen ráugrott a pocakomra, azt hittem kihányom az öcsikéjét szó szerint. 32 hetes kismama.

Nem árt a babának, ha ebben a hónapban 3x is megyek ultrahangra?

Ma voltam a 20. heti genetikain, elvileg lett volna 4D is, de az orvos 5 perc alatt lezavarta az egészet, képeket nem kaptam, csak azok vannak, amiket anyukám csinált de azok rossz min?ség?ek. 3 hét múlvára hívott vissza, hogy csinál akkor is képeket és majd akkor ad cd-t. Szóval jöv? hétre inkább bejelentkeztem egy színvonalas 4d központba, ahol fél óráig fognak vizsgálni és egyb?l adnak majd dvd-t is. Ez nem fog ártani a kis csöppségnek?

Legjobb válasz: dehogy árt. sok kismama egy héten 3 szor is megy ultrahangra ha káros lenne a babának nem alkalmaznák semmi gond amúgy pont jó idõben mész 4 D-re ilyenkor látszik a legjobban a babuci mi is akkor voltunk bár nem 4 D-sen csak sima ultrahangon csináltattam dvdt de úgyis élvezhetõ volt, szóval semmi gond gratula :)

dehogy árt. sok kismama egy héten 3 szor is megy ultrahangra ha káros lenne a babának nem alkalmaznák semmi gond amúgy pont jó idõben mész 4 D-re ilyenkor látszik a legjobban a babuci mi is akkor voltunk bár nem 4 D-sen csak sima ultrahangon csináltattam dvdt de úgyis élvezhetõ volt, szóval semmi gond gratula :)
nem tudom én azt hallottam nem olyan jo
Szia! Nekem a 20-28. hétig 2 hetente kellett járnom UH-ra. Ártani különösebben nem árt, csak nem javasolják a túl sok UH-t. De nem lesz baja a babának!
Nem árt! De mért nem várod ki azt a 3 hetet? Abból a 10esbõl meg vehetnél a babának valami szupi dolgot. :)
Nem lesz baj! Csak túl sokáig nem szabad uh-ozni mert felmelegíti a magzatvizet. Én az elején hetente jártam, muszájból. Azóta két éves kis bivaly. Most újra sûrûn kellett mennem az elején. Volt, hogy kedden és pénteken is. AMikor kórházban feküdtem, minden nap néztek...
Dehogy melegíti fel a vizet! A víz jobban vezeti az UH-ot, és ettõl egy kicsit felébred a baba, de nem melegszik fel a víz tõle. 4 hetet voltam kórházban, szonográfussal beszélgettem errõl, nincs semmi káros hatása a babára nézve, csak ha érzékenyebb rá a baba, akkor izgága lesz. Általában uh után sokat mozognak, mert felébreszti õket, de ez sem igaz minden babára.
A kérdező hozzászólása: Egyrészt azért nem várom meg azt a 3 hetet, mert már úgy beleéltem magam, hogy tegnap kapok róla sok-sok képet és videót. Nemsokára házasodok és jó lenne addigra videót és képeket nézni a picirõl és a 3 hét múlva bizony én már házas leszek :) Ráadásul elég kevés képet készített, azok sem valami jók és videót szerintem nem is fogok kapni :( A vizsgálóban bent voltak még rajtam kívül vagy öten, az asszisztens már mondta az orvosomnak, hogy haladjon, mert õ nem ér rá. Szóval szeretném megcsodálni a bébim nyugodt körülmények között, amikor csak ránk koncentrálnak.
Nem árt! Az UH mechanikai rezgést okoz, ami kísérletes körülmények között akár ártani is tud, de a valóságban még sosem tette. Ne járj hetente ultrahangra 9 hónapon keresztül, de ettõl a 3-tól tuti nem lesz baja! Én 21 hetes vagyok és eddig (6. héttõl) 8 vagy 9 alkalommal lett megultrahangozva a bébi. Volt, hogy csak én nézelõdtem kíváncsíságból (de vagy fél órát), volt 4D (2x és még lesz is), genetikai, plusz sok csak rutinból ránézett a doki 3 percben típusú. Ne aggódj! Élvezzétek a babamozit!:-)

31 hetesen elkezdett vizesedni a bokám. Mit tegyek ellene? Ez nem árt a babának ugye?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is e körül kezdett el vizesedni. Amíg a vérnyomásod rendben van, és nincs fehérje a vizeletedben, addig csak neked kellemetlen, de a babának nem árt. Tenni azt lehet ellene, hogy minél többet pihensz, ha nagyon bevizesedik akkor pedig polcold fel. 37Hkm

Szia! Nekem is e körül kezdett el vizesedni. Amíg a vérnyomásod rendben van, és nincs fehérje a vizeletedben, addig csak neked kellemetlen, de a babának nem árt. Tenni azt lehet ellene, hogy minél többet pihensz, ha nagyon bevizesedik akkor pedig polcold fel. 37Hkm
28. héttõl vizesedtem. Ahogy az elsõ írta, baj csak akkor van, ha fehérje lesz a vizeletben és magas a vérnyomásod. Nyugi! Ez természetes. Pihenj és mindig rakd fel a lábad valamire. Ha csak lógott a lábam, pár perc alatt duplája lett.
Vehetsz szoritoharisnyat is, nem tul kenyelmes, de megeri par hetet kinlodni vele. Es labfelpolcolas.
Szia! Sajnos ugyan abban a cipõben járunk!:-(Tegnap este vettem észre ami idáig nem volt, hogy akkora a bokám mint egy elefánté!:-( De csak a jövõ héten megyek védõnõhöz és majd csak innen nézve 3 hét múlva nõgyógyászhoz!Addig pihenek amennyit tudok és amint írták felpolcolom a lábaimat és bízom a csodában, hogy minden rendben lesz!Sajnos vérnyomásmérõm nincs így azt nem tudom figyelni! Minden jót Neked és Boldog Babavárást! Üdv 32 hetes kismami
Nekem pl. a 18. héttõl dagad a bokám. Az orvos szerint bokáig "élettani", lábszártól felfelé már kóros, sokat kell feküdni. Ha a szíveddel egy magasságban van a lábad, egy óra alatt visszahúzódik. Segíteni kell a szívnek a pumpálásban. Nekem a sima sámlira feltevés semmit nem használ, csak ha fekszem. 27 hetes km.
Nekem a 35ik héten kezdett vizesedni, annyira, hogy egy hét alatt feljött 5kiló víz, kaptam rá gyógyszert , nekem volt fehérje is a vizeletemben. De mivel a vérnyomásom rendben volt nem kellett befeküdnöm a kórházba, illetve kiírt napon a biztonság kedvéért!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!