Találatok a következő kifejezésre: Nem állt még a ciklusom (17 db)

Még szoptatok (8hós a fiam), lehet, hogy nem állt be a ciklusom?

Szülés után 3 hónappal megjött a menzeszem és azóta is menstruálok kb.30 naponta.Most viszont 2 hét elteltével olyan, mintha meg akarna jönni, ismét barnázgatok. Baj lehet vagy ez még normális?

Legjobb válasz: Igen, lehetséges, hogy nem állt még be. Nekem szülés után négy hónappal jött meg elõször, aztán 26, 27 és 40 napra, most meg a 30-on tartok, és még semmi.

Igen, lehetséges, hogy nem állt még be. Nekem szülés után négy hónappal jött meg elõször, aztán 26, 27 és 40 napra, most meg a 30-on tartok, és még semmi.
Amíg szoptatsz, addig várható, hogy rendszertelen a menstruációd. Ha abbahagyod a szoptatást, remélhetõleg beáll majd!

8 hónapja szültem.3 hónapos volt a kisfiam amikor újra megjött, viszont még a mai napig nem állt be a ciklusom. Hol 30 nap, hol 40, 50. Mikorra áll be?

Legjobb válasz: Nekem a 4. hónapban jött meg és azóta is pontos. Én már nem szoptatok kb. a 3. hónaptól. Te szoptatsz még? Nem az kavar be?

Nekem a 4. hónapban jött meg és azóta is pontos. Én már nem szoptatok kb. a 3. hónaptól. Te szoptatsz még? Nem az kavar be?
én márciusban szültem, májusban megjött, azóta semmi.már csak keveset szoptatok, viszont szedek fogigátlót, a dokim azt mondta, az zavar be
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Szoptatok még, és szedek gyógyszert is Cerazettet (ez szoptatás mellett szedhetõ). Viszont annyira zavar, hogy sosem tudom, hogy mikor jön meg.
Nem állt helyre.Sok nõnek ilyen korán még meg se jön. Vigyázz nehogy terhes maradj!
A kérdező hozzászólása: Hát pont ettõl félek!!

A fogamzasgatlo abbahagyasa ota meg nem allt be a ciklusom. Oktober ota nem mensiztem. Egy het mulva ha nem jon meg gyogyszert kapok a nődokitol. Ha nincs menstruaciom nincs peteeresem sem? Ha megfog jonni az utan bekell allni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem volt ilyenem. Szeptemberben abbahgytam a 3,5 év után a tabit, és nem jött meg 4hónapig, de kb semmit nem éreztem. Mintha se nem voltam éhesebb nem kivántam jobban a szexet, nemvoltam érzékenyebb nem voltam idegesebb, mértem ez idõ alatt a hõmet, és kb ugyanolyan volt végig, mintha a szervezetem leállt volna, úgy a 3 hónap körül kezdett megváltozni a hõm és megjött, de utána megint 1 hónap szünet, majd ismét megjött és utána már rendszeres lett azóta lekopogjam vagy hogy néha idegesseég miatt késik de rendszeresen megjön, sztem nem érdemes újra elkezdeni addig még nem jön meg ismét rendszeresen, mert a gyógyszer ha amúgy sincs rendbe a hormonrendszered nem fog segíteni csak még jobban meggátolja azt h peteérésed legyen leáll a sárgatesthormon termelése stb. várd meg még visszaáll és utána ha nagyon muszáj akkor kezdj el gyógyszert szedni. A dokik általában azt mondják hogy ha szeded akkor jobb lesz. Nem hiszem hogy ez így van mindenkinél. Nézz utána mit akar felirni és mik a hatóanyagok benne, és nem ártana ha csináltatnál egy hormonvizsgálatot sem, én csináltattam nekem minden rendbe volt és utána rá 1 hónapra már meg is jött a 3 hónapnyi szünet után. Remélem segítettem . Mi az amit felirna a doki, milyen gyógyszer? :)

Szia! Nekem volt ilyenem. Szeptemberben abbahgytam a 3, 5 év után a tabit, és nem jött meg 4hónapig, de kb semmit nem éreztem. Mintha se nem voltam éhesebb nem kivántam jobban a szexet, nemvoltam érzékenyebb nem voltam idegesebb, mértem ez idõ alatt a hõmet, és kb ugyanolyan volt végig, mintha a szervezetem leállt volna, úgy a 3 hónap körül kezdett megváltozni a hõm és megjött, de utána megint 1 hónap szünet, majd ismét megjött és utána már rendszeres lett azóta lekopogjam vagy hogy néha idegesseég miatt késik de rendszeresen megjön, sztem nem érdemes újra elkezdeni addig még nem jön meg ismét rendszeresen, mert a gyógyszer ha amúgy sincs rendbe a hormonrendszered nem fog segíteni csak még jobban meggátolja azt h peteérésed legyen leáll a sárgatesthormon termelése stb. várd meg még visszaáll és utána ha nagyon muszáj akkor kezdj el gyógyszert szedni. A dokik általában azt mondják hogy ha szeded akkor jobb lesz. Nem hiszem hogy ez így van mindenkinél. Nézz utána mit akar felirni és mik a hatóanyagok benne, és nem ártana ha csináltatnál egy hormonvizsgálatot sem, én csináltattam nekem minden rendbe volt és utána rá 1 hónapra már meg is jött a 3 hónapnyi szünet után. Remélem segítettem . Mi az amit felirna a doki, milyen gyógyszer? :)

Nem állt be még a ciklusom pedig lassan 5 hónapja nem szedem a gyógyszert! Mit tegyek, ez nagy baj?

vagy azért nem áll be mert babát szeretnénk és a tudatalattiban mindig azt hiszem babás vagyok... pedig nem :-(

Legjobb válasz: Szerintem mindenképpen keress fel egy nõgyógyászt. Amúgy sem árt ha elötte megvizsgál, hogy minden rendben legyen mire össze jön a baba. Õ tudni fogja miért ennyire kusza a ciklusod.

Szerintem mindenképpen keress fel egy nõgyógyászt. Amúgy sem árt ha elötte megvizsgál, hogy minden rendben legyen mire össze jön a baba. Õ tudni fogja miért ennyire kusza a ciklusod.
Szia! Én is hasonló helyzetben voltam.Januárban abbahagytam a gyógyszert, és 10 hónapon keresztül hol 25 napra jött meg, hol 42 napra, valamikor 38-ra.Nekem sem állt be. November elején meg kiderült, hogy babónk lesz.Én sose néztem, mikor van peteérés, nem is hõmérõztem, egyszóval rábíztam magunkat a természetre.Ajánlom neked is ezt, csak szeressétek egymást, mert nagyon sok pár nagyon görcsösen akarja, és pont azért nem jön össze nekik.Türelem, kitartás!Össze fog jönni akkor is, ha rendszertelen a ciklusod.Drukkolok, hogy minél hamarabb! Üdv:egy 14 hetes kismami
Persze biztos hogy össze fog jönni, de szerintem nem túl jó dolog össze-vissza menstruálni.Attól is függ, hogy milyen gyógyszert hagytál abba.Az orvosod mindenképp keresd fel és hidd el fog tudni megnyugtató választ adni.Sok sikert!

7 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló gyógyszerem szedését, de még mindig nem állt helyre a havi ciklusom. Nem tudom mi lehet a baj, mert a doki szerint 3 hónap alatt kiürül a szervezetemből. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ezzel én is így vagyok...sõt nekem azóta sokkal rosszabb lett,mióta abbahagytam. Mikor megjön olyan fájdalmaim vannak,hogy úgy érzem bele tudnék halni :/

Ezzel én is így vagyok...sõt nekem azóta sokkal rosszabb lett, mióta abbahagytam. Mikor megjön olyan fájdalmaim vannak, hogy úgy érzem bele tudnék halni :/
Milyen volt tabletta elõtt, és milyen most a ciklusod? Mennyire rendszertelen? Egyébként a tabletta kiürüléséhez nem kell 3 hónap. A benne lévõ hormonok pár nap alatt lebomlanak és eltûnnek a szervezetbõl. Viszont a tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a peteérést, kikapcsolja a petefészkek mûködését. Amikor az ember abbahagyja, akkor a szervezetnek ezeket a folyamatokat teljesen újra kell indítania. Ez a nõk többségénél pár hónap alatt megtörténik, de sajnos olyan is van, akinél akár tartós anovuláció (peteérés hiány) alakul ki.
A kérdező hozzászólása: ugyan úgy jön meg mint amikor tablettát szedtem. elõtte 6-7 napig menstruáltam, de most csak 3-4 és ugyan az a mennyisége csak kevesebb nap alatt. 7 hónap alatt kétszer maradt ki a ciklusom, de aztán megint csak pár napig volt vérzés

Van más is akinek szülés után nem állt vissza eredetire a ciklusa? Szeretnénk még egy babát de nem tudom így összejöhet-e :- (

Másfél éves a kislányom. Elõtte 28-30napos ciklusaim voltak és relatív hamar összejött (5.hónapban lett pozi a teszt). Most úgy néz ki beállt de sajnos 56napra amit sokallok. Szerintetek visszaállhat még? Eddig háromszor jött meg így. A doki annyit mondott hogy majd akkor beszéljünk róla ha már egyáltalán nem szopizik a lányom. Még esténként 2szer kéri. Szerintetek is összefüggésben van a szoptatással? Összejöhet így a baba?

Legjobb válasz: Szia, en is ugy tudom, h szopi alatt nem mindenkinel all be a ciklus, megjohet ossze vissza. Egyenfuggo. De biztos, h a szopi utan be fog allni, ne aggodj!

Szia, en is ugy tudom, h szopi alatt nem mindenkinel all be a ciklus, megjohet ossze vissza. Egyenfuggo. De biztos, h a szopi utan be fog allni, ne aggodj!
Ilyen kevés szopi mellett már be kellett volna állnia. De hagyd abba a szoptatást és kiderül mi lesz.
Nekem is másfél éves a kisfiam. Azt szerettük volna, ha 1, 5 év lesz közöttük, hát most vagyok 9 hetes :) Nálam a szoptatás miatt 40-42 napos ciklusaim voltak. Pedig 8 hónapos volt a fiam, amikor visszatért a ciklusom. Kétszer volt poz. a terhességi tesztem, de mindkétszer spontán vetélés lett a vége, pedig a másodiknál már csak 2* szopizott a kisfiam. Végül elválasztottam és az elsõ szoptatásmentes hónapban terhes is lettem :) A szoptatási tanácsadónk is ezt javasolta, ha nagyon szeretnénk tesót, mert õ rengeteg olyan esetrõl hallott, ahol a szoptatás szinte lehetetlenné teszi az ovulációt/beágyazódást stb. Persze millió az ellenpélda, pl. a barátnõm napi 7 szoptatásnál spontán ikrekkel (!!!) lett terhes, de ez nagyon függ a hormonrendszer egyéni érzékenységétõl...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor úgy tûnik még várnunk kell, mert az én kicsi lányom csak cicin hajlandó este elaludni :-(

Miért nem áll be még 20 éves koromra se a menstruációs ciklusom?

Legjobb válasz: Hát ennyibõl egy nõgyógyász sem tudná megállapítani, nem hogy mi:D Mi az, hogy nem állt be? Hány naposak a ciklusaid? Van-e egyéb panaszod?

Hát ennyibõl egy nõgyógyász sem tudná megállapítani, nem hogy mi:D Mi az, hogy nem állt be? Hány naposak a ciklusaid? Van-e egyéb panaszod?
A kérdező hozzászólása: jó tudom na... :D csak gondoltam kapok egy-két segítséget... egyébként úgy van hogy sokat késik és van amikor ki is marad 1 hónapot, az 1-2 napba van vérzés, és a 3-4-5 napba szinte már semmi nincs, és sokszor nagy darabos vér jön ki ... nagyon fáj az 1-2 napba a hasam, és ha nincs meg akkor is sokat fáj lent a hasam
ehet vmilyen szervi probléma, de leggyakrabban hormonprobléma okozza. El kell menni nõgyógyászhoz kivizsgálásra, és ha õ nem talál szervi gondot, akkor endokrinológushoz a hormonproblémák felderítésére.
A kérdező hozzászólása: köszii

Hogyan lehet kiszámítani a menstruáció ciklust, amikor még nem állt be rendesen?

Az februári menzesem 13-tól 17.-ig tartott,a márciusi pedig 17-től 21.-ig tartott. Elöre is köszi a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Ha nem állt még be, akkor gyakorlatilag sehogy.

Ha nem állt még be, akkor gyakorlatilag sehogy.
ha nem állt be, akkor nincs mihez viszonyítani. Nekem egyébként csak akkor volt halálpontos, amikor tablettát szedtem, egyébként mindig a 24-28. nap között jött meg valamikor. Ez nem kóros.
Ettõl persze lehet terhes! Elég sok idõ eltelt, tesztelhetsz szerintem!
Szia. Szerintem is tesztelhetsz már! November 21 óta eltelt már 40 nap, szóval, ha nem jött meg, lehet, hogy baba. Én amikor elõször lettem terhes, olyan össze-vissza volt a ciklusom, hogy ha nem kaptam gyógyszert, hogy megjöjjön, egy évig sem jött meg. És mégis baba lett spontán. Szóval, bármi lehet. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!