Találatok a következő kifejezésre: Nem állt még a (882 db)

5 és fél hónapos buldogomnak miért nem áll még a füle?

Megpróbálom mindenbõl a legjobbat adni neki.. belsõséget és húst külön fõzök neki, emellett kapja a jó minõségû tápot is. 4 hónaposan hoztuk el a tenyésztõtõl..(most 5,5 hós) áll a füle, de a legvége kajla. Voltak már francia bulijaim, de mindegyiknek felállt 2-3 hónaposan.. Kalciumot adjak neki?

Legjobb válasz: 1 éves koráig még nem baj ha nem áll. Egyik kutyámnak 1 éves korában állt fel. A másiknak meg már 10 hetesen állt. Szerintem ilyen kicsi kajlaság miatt felesleges adni neki kiegészítõket. Inkább ragaszd fel neki!

1 éves koráig még nem baj ha nem áll. Egyik kutyámnak 1 éves korában állt fel. A másiknak meg már 10 hetesen állt. Szerintem ilyen kicsi kajlaság miatt felesleges adni neki kiegészítõket. Inkább ragaszd fel neki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ..:) Már felragasztottam párszor, de inkább lemondtam róla, mert feleslegesen szenvedtetem szegényt :(
Kérdezd meg a tenyésztõt.Egyébként fogváltási idõszakban van, 7-8 hónapos koráig, ha nem áll fel, akkor nincs nagy gond.Ha utána sem áll fel, akkor jó esély van rá, hogy úgy marad. A kalcium kérdésben orvossal konzultálj, õ állítja be a megfelelõ adagot a megfelelõ termékkel.

5 hónapos németjuhásznak nem áll még a füle, ez gáz?

Mennyi id?s korra kell teljesen felállni egy németjuhász fülnek?

Legjobb válasz: Van, amelyiknek késõbb áll fel. Ha teljesen a fejre fekszik, az gáz. Ha a fültõnél áll, akkor felállhat még. Kálcium mehetne. Persze, attól függ, mit etetsz.

Van, amelyiknek késõbb áll fel. Ha teljesen a fejre fekszik, az gáz. Ha a fültõnél áll, akkor felállhat még. Kálcium mehetne. Persze, attól függ, mit etetsz.
A kérdező hozzászólása: Tenyésztõtõl vettem, németországi vérvonalú a kutyus.
Ha nem tenyésztõtõl, hanem valamilyen zugszaporítótól szerezted be, akkor az is lehet, hogy csak az egyik szülõ volt tisztavérû. Barátomék így jártak, de nem bánják, nagyon szeretik Rexikét. Nem viszik kiállításra, de kiválóan õrzi a házat.
Gondolom, ha igényes vagy, tenyésztõtõl vetted. Vannak vonalak, ahol nehezen állnak a fülek. Erre van okosság, a fülragasztás. Beszélj a tenyésztõvel, biztosan elmondja, mit, hogy tegyél. Addig is kálcium pótlás és zöldkagyló.
Értem én mire gondolsz, csak kicsit hülyén hangzik!Ezt találtam, olvasgass!:) http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=193159&step=0&bw=1 / utolsó voltam /
A kérdező hozzászólása: Én igényes ember vagyok, és nem mind1 hogy milyen kutyát sétáltatok! Persze ugyanugy szeretem ha csúnya is. De csak nem úgy néznek majd rá. Kiállításra se viheted... stb... Ezért mondtam hogy egy *zart sem fok érni.
1éves koráig kell felállni neki nyugi!:) Az enyémnek 7 hónaposan állt fel és volt vagy másfél éves amikor már nem libegett neki futás közben!Nem szabad a fülét piszkálni, másik kutyának rágni stb. Az állatorvos biztosan tud segíteni én õt keresném meg vagy esetleg egy tapasztalt n.j. tenyésztõtõl kérnék tanácsot biztos találsz neten elérhetõséget!Az meg hogy szart sem ér így szegény kutya elég durva!A njuhásznak az egyénisége az ami igazán fontos és amiért sokan szeretik!5 hónapos még rengeteget fejlõdik, alakul mindenhogyan!
Basszus, ahogy elolvastam, hogy ha nem áll fel a füle, akkor sz*rt sem fog érni, könnybe lábadt a szemem. Mért lehet bárkibõl gazdi, szülõ... Mért csak a jármûvekhez kell vizsga?
"Ha nem áll fel akkor egy *zart sem fog érni a kutya." ....azért ez durva. Neked nem való kutya! Így is ugyan olyan aranyos és olyan jó házörzõ lesz. Azért mert nem áll fel a füle, attól még nem kell rá mondani, hogy sz*rt se ér. Gondolom milyen helyre került szegény kutyus:( Mert te csak úgy fogod szeretni hogyha feláll a füle? És ha nem? Akkor kidobod az út szélén vagy mi? Nem hiszem el komolyan...:(
A kérdező hozzászólása: Ez nem úgy van hogy 8 hónapos korig fel kell állnia a fülének? Ha nem áll fel akkor egy *zart sem fog érni a kutya.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/100410/kepfeltoltes_www.kepfelto..
A kérdező hozzászólása: Linkelek képet a kutyusról, nézzétek meg.
Mondtam, hogy csak hallottam! Nem mondtam, hogy igy is van!
Nem a túrótól áll fel a füle.
Azt hallottam, hogyha túrót etetsz a kutyával, akkor állni fog a füle. Ha kiskorában rendszeresen kapja, akkor késõbb is állni fog.
A kérdező hozzászólása: Dobermann-nak kötöztünk már fület, német juhász-nak is lehet?

Olyat tehet a busz sofőr hogy nem áll meg a megállóba egy kutyás embernek? Két kutyája volt de volt rajtuk szájkosár és meg se állt.

mindig látom őket és minden sofőr megállt eddig és felszállhatott velük a csaj, doberman mindkét kutya ,de volt rajtuk szájkosár,emellett tuti hogy kutyasuliba járnak,mert a csajszin volt egy póló és a gödöllői kutyasuli monogramja volt rajta,meg rá is volt írva.. ez elég bunkóság szerintem, hogy nem állt meg..

Legjobb válasz: Hát szerintem csak félti az állását a sofõr.

Hát szerintem csak félti az állását a sofõr.
Én meg úgy tudom, hogy egy személyenként csak egy kutyát lehet felvinni, bár errõl tájékoztathatta volna a sofõr a csajszit.
Ha félti az állását, ismernie kéne a szabályokat. Szájkosárral, pórázzal felszállhat buszra/vonatra a kutya.
Még az jutott eszembe, hogy esetleg azt hitte, várnak valakire, bár ez már tényleg csak találgatás.
A kérdező hozzászólása: Igazad van..
Egy ember két kutyát vihet fel a buszra, de a buszsofõr dönthet úgy, hogy nem engedi fel a kutyákat, mert pl túl sokan vannak a buszon. Nem védeni akarom a buszsofõrt amúgy, mert szerintem is bunkó, de ezek a szabályok.
Nyugodtan fel lehet jelenteni a söfört. A társaságnak meg megírni, hogy a kutyások rájuk fognak szállni, de nagyon, ha nem hajlandóak a szabályzatnak megfelelõen teljesíteni azt, amire vállalkoztak.
A kérdező hozzászólása: hát ez azért undorító szerintem, ennyire lesz*rni a kutyásokat, minden gazdi tudja hogy mit bír a kutyája és hogy tudna ilyen jármûvön viselkedni.. az említett 2 doberman is a gazdi mellett ülnek tök nyugodtan..csak ez a h*lye nem engedte fel õket..
nekem már volt olyan, hogy csak egy kistestû kutyával álltam a megállóba és így se állt meg a sofõr... csak rámutatott a kutyára megrázta a fejét és továbbhajtott... az ajtót se nyitotta ki és alig lassított
Lehet, csak szimplán, , jóindulatú", mint nálunk is a legtöbb buszsofõr...Tisztelet a kivételnek...
A kérdező hozzászólása: hát azt nem tudom pontosan, hogy hány kutyát lehet felvinni, de mondjuk igen megállhatott volna és elmondhatta volna neki hogy egy kutyát lehet személyenkét fel hozni, szerintem a csajszi biztos megértette volna.. csak azért volt fura , mert 4 éve már hogy ezzel a busszal közlekedek minden nap és ahányszor láttam õt mindig felengedték..
A kérdező hozzászólása: de a buszra is van írva hogy kutyát csak szájkosárral lehet felvinni illetve jegyet kell venni, a lány mindig vesz jegyet mind két kutyának és szájkosár is van rajtuk , szóval nem tudom mitõl fél, ha minden szabály be tartva..
A kérdező hozzászólása: de van megállója.. Fót és Mogyoród között közlekedik.. ha van leszálló és felszálló akkor minden buszmegbe megáll..
A kérdező hozzászólása: ugye van az oszlop amin ott a menetrend tábla pont ott álltak, ahányszor bárkit látok hogy vár a buszmegbe az odébb megy, nah mindegy, ez a busz sofõr amit szokott mûvelni az gyalázat, már meg se lepõdtem hogy nem állt meg, csak kíváncsi voltam a véleményetekre, mert szabályos lett volna minden, azt mondom hogy nincs a kutyákon szájkosár akkor oké, de így..
Nem lehetséges, hogy annak a busznak nem volt ott megállója, vagy gyorsjárat volt?Nálunk olyankor nem szoktak megállni...
A kérdező hozzászólása: ezek szerint nem ismeri a szabályokat, póráz is volt a kutyákon természetesen..
A kérdező hozzászólása: De nem voltak a buszon sokan, nem volt ülõ hely, de mindig középre áll ahol van hely és nincsenek székek..és ott is egy ember állt csak..

Mi történik ha valaki (kocsival) nem áll meg a rendőröknek, vagy nem adja meg az adatait?

Legjobb válasz: Ha nem áll meg, feltételezik, hogy valami szabálytalanság van e mögött, aztán vagy utolérik, vagy nem, vagy leolvassák a rendszámot vagy nem, vagy kiderítik ki a tulaj, vagy nem. Ha nem igazolod magad, akkor bevisznek a rendõrségre (akár feltételezhetik, hogy körözés alatt állsz), és amig nem igazolod magad (behozatod ismerõsökkel a személyit, útlevelet stb.) addig nem engednek el....

Ha nem áll meg, feltételezik, hogy valami szabálytalanság van e mögött, aztán vagy utolérik, vagy nem, vagy leolvassák a rendszámot vagy nem, vagy kiderítik ki a tulaj, vagy nem. Ha nem igazolod magad, akkor bevisznek a rendõrségre (akár feltételezhetik, hogy körözés alatt állsz), és amig nem igazolod magad (behozatod ismerõsökkel a személyit, útlevelet stb.) addig nem engednek el....
Egy érdekes eset, ami igaz: Egy közlekedési szabálysértést üldözõ rendõrautóról van szó. Éjjel lakott terüéleten nem állt meg a szabálysértõ a rendõrnek az elkezdte üldözni, szirénával kék lámpával de nem állt meg. Egy sötét utcába beérve az uttest fel volt ásva az üldözött fékezett a rendõrautó ne ezt késõn vette észre és neki ment az elõtte levõ üldözöttnek. Személy sérülés nem történt. Tudjátok mi lett a vége? A rendõrt marasztalták el közuti veszélyzetés miatt......
23.00. Kifelejtetted, hogy: vagy eltalálnak, vagy nem....
23:25 Nagyon jó , tetszett .
"anyám: Miért, áthajtottam? Észre sem vettem" Na! Ez a szomorú!
Attól függ... Anyám egyszer nem állt meg nekik, mert elmélyülten kerestük a hotelünket. Szóltam neki, hogy meg kéne állnia, mert 1 ideje jön utánunk 1 villogó rendõrautó. De addig nem állt meg, míg a rendõr rá nem szirénázott. Akkor gondoltam, hogy tutira bevisznek minket. De anyám nagy boldogan rájuk köszönt, hogy milyen jó, hogy erre jártak, mert már fél órája keressük a hotelünket. Szegény rendõrök próbáltak szóhoz jutni, hogy áthajtottunk a piroson, meg meg kellett volna állnunk. De anyám ekkor már a térképet nyomta az orruk alá, hogy pontosan hol vagyunk, meg mindenképpen az útvonalra volt kíváncsi. Végül a rendõrök feladták, és útbaigazítottak minket. Búcsúzóul még közölték, hogy többet ne hajtsunk át a piroson. Mire anyám: Miért, áthajtottam? Észre sem vettem! Aztán megköszönte a segítséget, és elmentünk. Semmi büntetés, semmi... :) :)
Üldözni kezdik, több megyén keresztül üldözik, majd jobb esetben kilövik a kerekét vagy felborítják, esetleg balesetet szenved menekülés közben, rosszabb esetben kinyír vagy megsebesít ártatlanokat vagy rendõröket és még életfogytot is kap.
22:58-nak.. Lekérdezni le lehet, ha tudják kit kérdezzenek! De ha nem nem tudják ki az, mert nem igazolja magát?
Üldözés, ajtófeltépés, kiráncigálás, hátrabilincselés, bilincsnél fogva emelés, nevelõ célzatú kínzásocskák (csak semmi látlelet stb....
Az elsõbõl még kifelejtetted, hogy vagy utána lõnek, vagy nem... Mert ha túl agresszíven "menekülsz" (azaz másokat, vagy a rendõrt veszélybe sodorsz) akkor bizony joguk van fegyvert használni. Hiszen te vagy az elkövetõ, és a magatartásodból nyugodtan feltételezhetik, hogy valami súlyosabb bûncselekményt követtél el. Különben minek menekülnél? Szóval jobban teszed, ha megállsz...
körözési információs rendszerbõl kb két perc alatt le lehet kérdezni az adatokat, sms-ben szokták, ezért nem visznek be senkit viszont a közúti ellenõrzés megtagadása szabálysértés és pénzbírság lesz belõle
- Hölgyem, elütött egy embert a zebrán. - Elütöttem?! Észre se vettem! :-S Tényleg vicces.....

Ettől az edzéstől, ugye nem állok meg a növekedésben? 14/f

4x10 húzódszkodás 3x30 fekvőtámasz 3x10 tolódszkodás 2x10 húzás karra expanderrel 30 fegyencgugolás 2x10 egylábas gugolás (Ez után enni szoktam vmit, egy kicsit pihenni kb 20 perc) 100 hasprés 20 felülés 20-20 hasprés oldalra 40lábemelés. minden 2.3 napon csinálom. (A fegyencedzést és erőnövelő társait, ne irjátok)

Legjobb válasz: Inkabb szedd szet es noveld meg az ismetlesszamot. Egyekent nem fogsz megallni.

Inkabb szedd szet es noveld meg az ismetlesszamot. Egyekent nem fogsz megallni.
Nem állsz meg a növekedésben, még súlyzós edzéstõl sem állnál meg, ez genetikailag elõre eldöntött, hogy milyen magas leszel. Viszont edzés közben nem kellene enned, ne állj meg 20 percre, nyomd le az adagot, aztán egyél valami fehérje és szénhidrát gazdag kaját, azt már nem is merem írni, hogy guríts le egy protein turmixot, pedig az lenne a tuti.:)
Amit Montez írt, az egy nagyon okos dolog. Szerezz be fehérjét, és tölts be eggyet edzés után, és meglátod, segíteni fog picit. :) Ja, és egy Multivitamin-t is beszerezhetsz 2.000 kb :)
A kérdező hozzászólása: Szedjem szét és növeljem meg az ismétlésszámot?Írnál egy példát. a pihenõt és a kjaát akkor a végére teszem, am csirkét vagy disznót szoktam enni rizzsel edzés után.
Igen pontosan. De inkább csirkét egyél csak mert a disznó, mint tudjuk sok benne a zsír ami vajuk be nem kell a kocka hasért és az izomhoz

Jogilag minek számít ha nem állok meg a rendőrnek?

Sokszor elegem van amikor már egy nap harmadszorra megy el 20-25 percem azzal, hogy szórakoznak, és szeretném megkérdezni minek min?sül az, ha nem állok meg neki? F?leg hogy szeretnek abszolút szabálytalanul megállítani, azaz hogy mögöttem elkezdenek szirénázgatni, holott a rend?rségi törvény ezt nem teszi lehet?vé, ez olyan amerikából átvett majmolás. Na most mi van akkor, ha én fogom magam, és nem veszek róluk tudomást és megyek tovább?

Legjobb válasz: Elõször is azt kellene tisztázni, hogy valóban meg akarnak-e állítani, vagy csak Te gondolod így. Sajnos nem határozhatjuk meg, hogy milyen módszerrel tehetik ezt meg. Minden esetre egyértelmû szándékot kell a rendõrnek jeleznie, ha meg akar állítani. Az, hogy mögötted elkezd szirénázni nem biztos, hogy Téged akar molesztálni. Lehet, hogy csak siet, utat kér. Ha egyértelmûen jelzi, hogy állj meg és ezt nem teszed, bizony számíthatsz egy idézésre és annak következményeire, mert ezt menekülésnek tudják be!

Elõször is azt kellene tisztázni, hogy valóban meg akarnak-e állítani, vagy csak Te gondolod így. Sajnos nem határozhatjuk meg, hogy milyen módszerrel tehetik ezt meg. Minden esetre egyértelmû szándékot kell a rendõrnek jeleznie, ha meg akar állítani. Az, hogy mögötted elkezd szirénázni nem biztos, hogy Téged akar molesztálni. Lehet, hogy csak siet, utat kér. Ha egyértelmûen jelzi, hogy állj meg és ezt nem teszed, bizony számíthatsz egy idézésre és annak következményeire, mert ezt menekülésnek tudják be!
(2) A megkülönböztetõ fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármû vezetõje - a rendõr és a vasúti átjárót biztosító jelzõberendezések jelzéseit kivéve - a közúti jelzéseket, továbbá a 24-43. §-okban foglalt rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, és meggyõzõdött arról, hogy a közlekedés többi résztvevõje az akadálytalan továbbhaladást lehetõvé tette.---> Tessék te nagyon okos!
A kérdező hozzászólása: Na úgyis elment ez a kérdéskör már ezer irányba de nem baj, jó ez ígym, hadd osszak meg egy élményt ... Nemrég voltunk X (de normális nyugati) országban X koncerten mert nagy rajongója vagyok, mindegy, de nem olyan gyakori ott a magyar autó. Na a rendõr kiszúrta, már azt hittem hirtelen, átment kelet-európaiba amikor elkezdett jönni utánam, na aztán elkezdett mögöttem villogni, szirénázgatni stb, hát nem tudtam mire vélni, mert ott nem szokás igazoltatni abszolút, sõt papírokat se kötelezõ magaddal hordani, na tudjátok miért állított meg? Mert csak látta a magyar rendszámot, és azt mondja nem látott még arra magyarokat, és amolyan partyszerûen az út szélén meséljek neki milyen ország vagyunk. Én már kotorásztam a papírok után, gondoltam azokat akarja, de a frászt, õ meg azt nem értette, mit keresek, és nem akart semmit, csak egyszerûen tetszett neki, hogy egy magyar arra tévedt, és tök "aranyosan" (civilizált emberi módon) eldumáltunk egy kicsit, meg útba igazított, és akkor ezt figyeljétek, most jön a poén teteje az egésznek: Ugye mint mondtam én is "kékfényes" vagyok (csak én mentõn), na hát ha már ott bizalmaskodtunk, mondtam neki, hadd nézzem már közelebbrõl a kékfényt meg hogy milyen sziréna van a kocsijukban, mert engem ez mindig érdekel a különbözõ országokban. Na hát jött a meglepetés, ami nálunk szintén elképzelhetetlen lenne, elkezdett integetni, hogy kövessem õt (megint nem tudtam mi van ...), na hát kiderült. Kivitt egy amolyan elhagyatottabb városszéli részre, és azt mondja, üljek be nyugodtan persze és nézzem meg, és azért vitt ki, hogy ne a városban szirénázzunk, ha ki akarom próbálni a hangtípusokat. Hát engem szinte shokkolt komolyan mondom, hogy léteznek ilyen normális országok is, ennyire más mentalitással. Közben még egy cigivel is megkínált, szóval elment kb 2 óra, hogy úgymond elbeszélgettünk, hát el is csúsztunk kicsit az idõvel, de egy élmény volt ... Volt akinek ezt meséltem (magyarnak), és el se akarta hinni, mert annyira nem járkál más országokban, hogy csak ehhez a nagyon jellegzetesen ehte magyar bunkósághoz van szokva, de hát íme, látjátok, lehet ezt enyhén szólva más mentalitással is csinálni. Még szerencse hogy nem egyedül voltam, mert bizonyára itt magyar körülmények között kitalálnák, hogy álmodozom, fantáziálok nyilván, sõt elmebeteg is vagyok netán, de nem, van erre 2 tanúm : -XDDD Vajon miért ennyire más minden kb 2000 km-rel arrébb ?????? Rejtély ugye? .... de egy nagyon egyszerû kérdés: itt a konkrét leírt példa, szerintetek magyarországon mikor leszünk ilyen szinten agyilag, hogy kb ugyanígy fog viselkedeni egy rendõr ? Sztem elég egyszerû kérdés .... csak mondjatok egy évszámot ... Na oké, csak egy kis adalék a magyar mentalitáshoz, én se vitázni szeretnék más hülyesége miatt, de pont ezért kellene ezeket a jogi visszaéléseket nemzetközi fórumokra vinni, hogy valamit haladjunk már elõre ... Ha valaki otthon van ebben jogilag, konkrétan hova lehet pl. alkotmányossági aggályaimat beadni, szóljon! Lehet kérni olyat, hogy vizsgálják felül, megfelelünk-e az EU-s civilizáltsági színvonalnak? És ha nem, akkor pedig kötelezni az országot, hogy döntsön, vagy kiszáll vagy változtat, ez másképpen nem fog menni. Nagy hiba volt minket az Unióba beengedni, elõbb talán bizonyítanunk kellett volna, hogy megértünk rá, aztán majd akkor, nem pedig fordítva, mert így ez a megérés azóta is csak hátramenetben van. Köszi
Na, az elõzõ válaszoló leírta egyszerûen és tömören! Ha még így sem érted, akkor szerintem egy kicsit nézz magadba
De nem azért, de te hogy merészelsz jogszabályokról írni? Pont te, aki menekül a rendõr elõl, meg mások életét veszélyezteti. Én elsüllyednék a te helyedben. Te vagy felháborodva, amikor neked kellene elsüllyedned szégyenedben. Amit meg az ügyvédes dologról írtál, az csak annyi hogy befolyásos rohadt szemétláda volt, aki persze egy kis mellékes összeggel kihúzta magát a bajból. Nem kell a duma, ügyvéd, nem meglepõ, de majd szerintem egy kõmûvest nem húztak volna ki a szarból, mert annak nincs "mellékes" pénze. Aztán errõl ennyit. Én befejeztem, többet nem írok ide, de nézz körül, mert mindenki azt írja hogy hülye vagy, de hát igen, nem te vagy a hülye, te vagy az OKOS, te aztán tudod, a többi meg hülye. Hát igen, az ilyen csõlátású emberek miatt van itt az ország. Te olyan fajta ember vagy, akinek aztán legyen mindene, élhess a jogaiddal, de a kötelességedet meg úgy ahogy van le***rod. És az hol van a jogszabályban, hogy a politikusok lophatnak, csalhatnak, hazudhatnak? Na mutass rá. Jah hát az nincs megfogalmazva. De mégis úgy van. Na és? Most akkor kezdjek el háborogni, és akkor holnaptól majd az õszinteség fog belõlük szólni? Szerintem ne beszélj a jogokról, mert a kötelességeddel meg nem vagy tisztában. Hát ennyi. Egyébként meg ha mögötted van és nem állsz meg, akkor úgyis fel fog szólítani, nem kell aggódnod, nem fog követni 50 km-en keresztül, kihangosítón rád szól, aztán ha te nem hallottad, az már a te bajod.De tudod mit, ne is állj meg nekik, remélem majd jól megbüntetnek, meg talán el is veszik a jogsidat, és akkor majd egy jó nagyon fogok röhögni. Aztán élj a nagyszerû jogaiddal!!!
A kérdező hozzászólása: 10:33-as te nem szeretnél amúgy jogállamban élni? jó neked a diktatúra? az éász megáll, hog ymnindössze elvárom, hogy a jogszabály alapján járjanak el, és még én vagyok a hülye. Akkor tegyék bele a KRESZbe, hogy a mögöttem kerregõ rendõrautó azt jelenti, hogy álljak meg. Csakhogy nincs benne. Ennyi, ilyen egyszerû, de nem tudod felfogni.
A kérdező hozzászólása: "4. Akkor hogy szólították volna fel, ha még a szirénát sem hallja? Érdekes lenne... " ---Ahog yakarják, de márpedig fel kell szólítania, hiszen különben honnan tudja, hogy mert -ha egyáltalán hallja- a mögötte szirénázó kocsi õt "üldözi", ill. pontosabban meg akarja állítani? Úgyhogy bukott az elméleted, jogilag nem állja meg a helyét. A motoros mindenben eleget tett a szabályoknak, hiszen nem akadályozta a MKJ kocsi haladását, na most a többi pedig vitatéma .... azaz miért kellett volna megállnia, ha erre senki nem szólította fel? Oké, megnézem még egyszer, de azóta hops szerintem kettõ is volt, na mindegy, de tegyük fel, igazad van (!), na akkor is a villamos mögül kilépõ fiatal lányt majdnem sikerült elcsapni. Ugye MKJ-nek csak akkor van elsõbbsége, ha meggyõzõdött arról, hogy azt valóban meg is adta neki a forgalom többi résztvevõje. Na most a villamos miatt takarásban levõ embereket nem láthatta nyilván, azaz NEM GYÕZÕDÖTT MEG errõl, súlyos (minimum) szabálysértést követett el. Sajnos fõleg egyébként rendõrökre jellemzõ, hogy ha szól a sziréna, akor azt hiszik, nyomhatják és kész, na ehhez képest én szirénával is sokszor még zöldnél is befékezek egy kertesztezõdsénél, és nem egyszer volt már, hogy emiatt úsztunk meg egy csattot, ugyanis pár hülye mindig akad, aki vagy nem hallja vagy nem veszi észre stb. De rendõrök sajnos nincsenek a helyzet magaslatán a "rohamvezetést" illetõen, és náluk látom ezt a tipikus hibát a forgalomban egyébként, amilyet pl. se tûzoltó se mentõ nem követne el, mert nagyobb gyakorlata van nyilván. Na az más kérdés, hogy a sajtó mit hoz le, arra ne hivatkozz, mindegy, ne feszegessük a témát, van szerencsém látni, milyen gyönyörûen és milyen gyakorisággal törik ezek a kocsikat még MKJ nélkül is.... Aztán egy aranyos kis "jogállami" kiskapu: Tudtátok, hogy a fegyveres erõkhöz tartozó MKJ-s kocsikat lehet PÁV-I nélkül is rohammenetben vezetni? Nem durva? Rohammentõ-sofõrként nekünk 5 évente vizsgázni kell, újítani kell a PÁV-I-et, ezek meg törik-zúzzzák, és semmilyen papír nem kell nekik jogszabályilag. Na rossz nyelvek szerint azért van így a jogszabály is eleve, mert akkor nem lenne aki vezetné az autót, ugyanis aki csinált már PÁV-I-et, az tudja milyen a sikeres vizsgák %-os aránya .... Bezzeg aki meg egész nap 12 órán keresztül rohamkocsizik mentõvel, azon keményen bevasalják a PÁV-I-et ... Na most akkor hogy is van ez ??? Izgi egy ország ez nagyon.
A kérdező hozzászólása: Na most már tuti értem jönnek ezek után és lecsuknak, nem lepõdnék meg .... :-)
A kérdező hozzászólása: Jó, mivel kisgyerekeim vannak, mégse jó ha lecsuknak valamilyen ürüggyel, gyorsan hozzáteszem, hogy a fent leírt esetek a fantázia szüleményei, ilyen nálunk természetesen nincs, mindent én találtam ki, és a rendõr az szolgál és véd !!!
A kérdező hozzászólása: Na hát tessék ... Nézd én tudok ennél meredekebb példákat is, de megvallom, le se merem írni .... Ez lenne itt egy "jogállam" ... ez tényleg olyan, hogy fakabát gondol egyet és mert õ egyszemélyben a hatóság, ezért mindegy mivel van és hol van, márpedig neki meg kell állni, te meg találd ki mégis mi a frászt akar és egyáltalán ki az. Na aztán ha meg megállsz, akkor ne csodálkozz, ha mégis kirabolnak ... Vannak olyan sötét szakaszok az országban, ahol bizony éjjel 2-kor én se állnék meg, hiába áll keresztbe elõttem ... szépen kikerülöm, aztán ha üldöz, akkor majd a legközelebbi városban ahol vannak emberek is netán, ott megállok. Komolyan mondom, ez már a debilizmus teteje.
Jézusom, te tényleg egy idióta vagy:D Engedélyt kell kérni? NA hát szerintem hagyjuk is ezt a témát, mert szerintem te egy taknyos kis kölyök vagy aki lázadozik a rendõrök ellen, meg unatkozol aztán mással nem tudod magadra hívni a figyelmet. Nekem nem kell Kresz frissítés, mert az elõbb már leírták a jogszabályt amit elfogadtam mert úgy van, te meg mit válaszoltál rá? Áhh hát az akkor sem úgy van:D Akkor most ki ír hülyeségeket? De mi az hogy nem szabályos amúgy? Nem érted hogyha használja a megkülönböztetõ jelzést akkor rá nem vonatkozik semmilyen szabály? Te tényleg ennyire tirpák vagy? De egyébként mint már mondtam, õk le se szarják hogy te mit gondolsz, nem fogják a jogszabályt megváltoztatni a te okos megfigyelésed meg elképzelésed miatt, helyette majd elveszik a jogsidat, aztán majd gyalogolhatsz és akkor majd kitalálhatod hogy kevesebb fehér csíkot festettek a zebrára mint feketét:D:D Na, az ilyenek miatt tart ott az ország ahol most van!!
meg kell állnod, vagy rábaszol, remélem így már megérted
ez ha így van akkor elég érdekes kérdéseket vet fel bennem is
Rossz hírem van! A rendõr nem csak az út szélén állva állíthat meg. Idézném a KRESZ-ben leírtakat: 6. § (2) Ha a rendõr a forgalmat nem útkeresztezõdésben irányítja, a) a jármûvek megállítására aa) karjának vagy fehér szegélyû piros tárcsának függõleges feltartásával, piros vagy fehér fény körbeforgatásával, illetõleg síppal ad jelzést, ab) menet közben a megkülönböztetõ fényjelzést használó gépkocsiból, illetve motorkerékpárról ad jelzést, karjának, fehér szegélyû piros tárcsának, piros vagy fehér fényû lámpának fel-le mozgatásával, illetõleg hangszórón vagy a megállásra felhívó szövegû felirattal; b) a megkülönböztetõ fényjelzést használó gépkocsiból vagy motorkerékpárról, illetõleg rendõrségi helikopterrõl hangszórón keresztül adott, a követendõ közlekedési magatartásra vonatkozó utasításának megfelelõ módon kell az úton közlekedõ jármû vezetõjének eljárnia. (3) A rendeletben meghatározott egyéb közúti jelzések és a forgalmi szabályok csak annyiban irányadók, amennyiben a rendõr jelzésével nem ellentétesek. (4) Az (1) és a (2) bekezdésben foglalt rendelkezések értelemszerûen irányadók a szolgálatban lévõ katonai forgalomszabályozó, a határõr, a vám- és pénzügyõr, a tûzoltó által, valamint a forgalmat ellenõrzõ közlekedési hatóság közúti ellenõre által adott jelzésekre is.
igen, ezért gondoltam, hogy nem stimmel:) Az a baj, hogyha meglépsz, és esetleg a rendszámot nem is látják, de mégegyszer meglátnak abban biztos lehetsz hogy rádhívják a kpmet
A kérdező hozzászólása: Igen, jellemzõ, erre van emberük ... Amúgy nem egy profi vezetõk, szóval attól nem igazán félek, hogy elkapnak úgymond, elõbb törik ezek össze a kocsit, amilyen "ügyesek", nem egyszer léptem én már meg elõlük, mert egyszerûen untam már a banánt, és eddig egyszer se lett semmi belõle, mert gondolom õk meg hülyék lettek volna saját magukat égetni azzal, hogy nem voltak képesek elkapni. Na azért jogilag én ismét kiemelném: teljesen szabálytalan az a megállítási mód, hogy beáll mögém és elkezd villogni, mert meg akar állítani. na most akkor én ezt innentõl kezdve egyszerûen nem veszem tudomásul ... Jogilag nekem van igazam nem? A Rtv-ben teljesen egyértelmûen le van írva, hogyan állíthat meg, de így semmiképpen. Így viszont miért álljak meg?
Az hogy téged harmadszorra állítanak meg nem az õ hibájuk.A munkájukat végzik és szerintem jobban jársz ha megállsz......!!!!
Nemrég volt egy hír, vmi politikusok mentek pécsre, ha jól emlékszem fiatal fideszesek voltak, és kvázi üldözte õket egy autó, aki semmiféle jelzést nem adott. Õk is azt hitték, hogy itt vmi támadás van, vagy a vezetõre rátört a hülyeség, ezért próbáltak meglépni elõle. Aztán mikor telefonáltak a rendõrségnek, azt a választ kapták hogy azonnal álljanak meg, mert aki üldözi õket, az bizony egy civil rendõrautó. Azért ez is fura. Ezentúl minden engem üldözõ civil (bármiféle) autónak álljak meg? Trabantot is vezetnek ilyen titkosügynökök? Ez az X akták :D
Nem idézésre, hanem elkezdenek követni, ha akkor sem állsz meg még, akkor elkezdenek üldözni, amíg el nem kapnak. Ez akár órákig is tarthat és akár rendör helikopterrel is követhetnek. Ha megállítanak, akkor tuti hogy jó nagy bírságot akár még börtön büntetést is kaphatsz. Pár hónapja volt hogy egy emberke ittasan vezetett és mikor a rendör megakarta állítani elkezdett menekülni, és a végén mikor elkapták akkor azt mondták akár börtönt is kaphat. Az indoka az volt hogy alkoholt fogyasztott és beijedt, de a vérteszt olyan kevés mennyiséget mutatott ki hogy a szonda lehet nem is jelezete volna ha megáll.
A kérdező hozzászólása: Akkor gondolom anno Ferikénk akciójáról is hallottál az egyik vidéki útja során, nem? Az se volt kutya .....
Nincs rendben mint már mondtam, de nem érted hogy nem tudsz vele mit csinálni???? Mondd meg h mit tudsz vele kezdeni??? Az a baj, hogy csak félig értelmezed az írásomat. NEM LEHET VELE SEMMIT SEM KEZDENI. B**znak ezek a jogszabályra, hát nem érted meg hogy nekik mindent szabad másnak meg semmit? Most aztán irogathastz itt jogszabályokról, hát le se szarják, nem foglalkoznak vele! Én meg mint már mondtam, nekem nincs se pénzem, se energiám ilyen veszett ügyekbe belebonyolódni. Meg azt is mondtam, hogy ne külföldrõl beszélj, mert külföldön minden máshogyan megy mint itt. Nem csak ez, minden. Ott mindenkire vonatkozik a jogszabály, itt meg csak az átlagpolgárokra, õ rájuk nem. Ennyi, de te még mindig nem tudod felfogni.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, én értem amit írsz, na de ha nekik kellene példát mutatni és õk nem tartanak be semmilyen jogszabályt, mert "rájuk nem vonatkozik", na most akkor én miért is tartsak be bármit???
a törvény az törvény....akinek nem tetszik az tegyen javaslatot!!!!!!
Neked sem kell, majd jól megbüntetnek meg lecsuknak aztán többször biztos, hogy nem fogod ezt kérdezni magadtól. Én megértelek, és elég sokszor sértegettelek, és ezért elnézést is kérek, nem akarok az ilyen szemét emberek miatt mással összetûzésbe kerülni. Tudom én is hogy milyen szemét egy országban élünk, és hogy azokat az embereket, akik ott fent ülnek a bársonyszékbe, ki kellene vágni az utcára hogy megtudja milyen az a jogszabály, amit õ alkotott. De mégegyszer bocsika a sértegetõs beszólásokért, de tényleg nem akarok a továbbiakban az ilyen emberek miatt mással veszekedni.
Végigolvastam a hozzászólásokat és nem értem, hogy érthettétek ennyire félre a kérdezõt. Velem is történt ilyen, amibõl megtanultam h az ember továbbra is a tapasztalatból tanul a legtöbbet, nem a tankönyvbõl. Az történt, hogy vígan autóztam, lassan ment a sor, és a visszapillantóban láttam h kettõvel hárommal mögöttem rendõr autó is csorog a dugóban. A keresztezõdés után már sokkal jobb lett a helyzet, én is felgyorsítottam 50 km/órára, mikor is látom, hallom, hogy a rendõrautó hirtelen szirénázásba kezd és a mögöttem haladót vadul, kaszkadõr módjára átugorja. Elkezdtem lehúzódni, hogy el tudjon mellettem szaladni, gondoltam rájuk szóltak rádión, valahova hirtelen sietniük kell. Erre fel nem halad el mellettem, hanem belemászik a seggembe, amit egyáltalán nem értettem, hiszen féktávolságon belül, egyértelmûen balesetveszélyes helyzetet teremtett. Nem volt egyéb jelzés, és vettem a lapot h engem akar megállítani, nem értettem az okát, nem csináltam semmit és csak nínózik ott mint a fagyiskocsi, mert az hogy balesetveszélyesen közel jön hozzám, az nekem ugyan jelzés, de nem tûnik normálisnak. Mivel a következõ keresztezõdés kb 50 méterre volt, ott lefordultam, mert az mellékutca, gondoltam jobb ha ott állunk meg, és nem a fõút közepén. Meg is állok, mire a reakciójuk az volt, hogy miért nem álltam meg rögtön. Ez volt a második meglepetés, mondom itt nem tartjuk fel a forgalmat, csak 50 métert jöttem, baj? A válaszuk az volt h szarnak a forgalomra :) és rögtön meg kell állni. Mondom okké, de az elsõ pillanatokban nem értettem miért nem haladnak el mellettem mint ahogy a mögöttem lévõkkel tette, és nem volt felszólítás se, hogy álljak meg. Ebbõl tehát a tanulság az, hogy a rendõr bárhol bármikor, pusztán szirénával és seggbemászással jelzi, hogy téged akar megállítani. Kár hogy errõl egy kumma szó nem volt kreszoktatáson, mert az általatok felsorolt bekezdések sem térnek ki arra az esetre, ami velem történt, és amire a kérdezõ is hivatkozott.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt a 18 évet kicsit szorozd meg, tudod PÁV-I-es jogsim van, napi szinten használom is rohammenetben nyilván, na ne majd te akarod megmondani vezethetek avagy sem, de aranyos vagy. Meg hát persze a KRESZ-t sem ismerem ... persze. Egyszerû jogértelmezési probléma a kérdés lényege, de nem hiszem el, hogy ennyire érthetetlen.
Nah érdekes téma! :) Hát ha az Úr tényleg mentõs múlttal rendelkezik, akkor tapasztalnia kell, hogy ÁLTALÁBAN ha egy hatósági jármû megkülönböztetõ jelzést használ, a forgalomban közlekedõk úgy adnak neki elsõbbséget, hogy lassítanak, lejjebb húzódnak.. Amit a kérdezõ írt, hogy a villogás meg nínózás még önmagában NEM jelenti azt, hogy meg kell állni.. Viszont ha ilyet lát valaki, természetes reakciónak kell lenni, hogy lehúzódsz, lassítasz.. nem pedig padlógáz és lerázás.. Másrészt, ha lehúzódsz, lassítasz és rendõr mégiscsak mögötted megy és nem elõz ki és mindemellett még azt a jellegzetes rendõrkocsis "kerregést" is hallatja akkor tudod(?), hogy tõled valamit szeretne. Ez a kerregés már jelzés, persze nem vagy köteles megállni (itt lehet a rendõr idegeivel játszani saját felelõsségre) de biztosítanod kell a rendõr elsõbbségét (amire a megkülönböztetõ jelzés felhatalmazza). Aztán ha mondjuk percekig megy mögötted és kürtöl meg nínózik, akkor neked már kellene jönnöd, hogy tõled szeretne valamit. De plusszba beleszólhat a hangosbeszélõjébe, ami egyértelmû számodra. Csak gondold bele magad a mentõbe, hogy te nínózol meg villogsz és valaki csak megy megy elõtted, mert õ nem köteles megállni!!! Viszont köteles elsõbbséget adni amit úgy ad meg, hogy lehúzódik vagy akár meg is áll az út szélén. És ha már lehúzódtál a rendõrnek (de nem állsz meg mert te csak elsõbbséget adol) akkor õ akár ki is elõzhet és (ahogy szokták) az egyik rendõr kinyúl az ablakon és tárcsával vagy kézzel leint. De amúgy bevett forgalmi szokás, hogy ha mögötted kerreg a rendõr és ha félreállsz, nem elõz ki hanem megáll mögötted és a rendõr ki is száll akkor tõled akarhat valamit..
A kérdező hozzászólása: na ok, az utolsó elõtti iszonyú nagy hülyeségeket ír, de majd szemezgetek, neked javasolnék egy Kresz-frissítést az agyadban, az utolsó beírónak viszoint már mozog az agya egy kicsit, na amint lesz idõm, kitérek rá. Valóban, ha megelõz, és leint, az már úgy szabályos, igen, most ennyi röviden, de mögöttem villogva nem szabályos. (megjegyzem, a rendõrnek rádión engedélyt kell kérni a megkül. jelzés használatára, az nem úgy megy, hogy percekig ott nénózik mögöttem ... persze, látom mennyire a témában vagy, gratula -mármint utolsó elõtti)
Te kérdezö milyen sötét vagy, tuti 18 sem múltál el. Ha te egyszer is megléptél volna, tuti üldözöbe vettek volna, és nem nézik, hogy elsétálj. Menj tovább aztán ha van jogsid tuti elveszik. Az meg hogy te dugóban állsz és nem érsz oda idöben senki nem fogja neked a károdat kifzetni, miért vagy olyan béna hogy nem indulsz el idöben egy tárgyalásra. ha kilyukad a kereked és azért késel akkor a gumigyártó cég a felelös érte? Az olyan vezetö akinek ekkora arca van jobb is ha nem közlekedik autóval. Menj gyalog neked az való.
A kérdező hozzászólása: Jó, én tudom, hogy diktatúrákban nem sok értelme van a jogszabályoknak, de kömnyörgöm miért nem a szabályoknak megfelelõen járnak el, ha már annyira erõlködünk itt a jogállamiság látszatával? Másrészt elegem van a hülyeségeikbõl, akkor te is tipikus magyar birka vagy már bocsánat (nem sértegetni akarlak, csak sajnos ez a magyar mentalitás .... amolyan beletörõdünk mindenbe, mindegy, cseszegessenek csak minket, mi kötelesek vagyunk mindent tûrni .... na neeeemm), hogy 20 km-en belül 3x megállítanak, és nem teszel feljelentést ellenük, vagy minimum polgári peres eljárást nem indítasz. Figyelj ide, ha 20 km-en belül elvesztek 3 x 20 percet, és ez nekem egy üzleti megbeszélés lekésése miatt mondjuk 15 milka veszteségembe kerül, akkor mégis ez kinek a sara szted? Úgyhogy nem véletlenül nem állok én meg ezeknek, egyszerûen nincs idõm a hülyeségekre, és azért az nem olyan egyszerû, hogy jön majd velem szembe ... persze, és mégis honnan tudná, merre megyek? Bp-i dugókban meg fõleg aztán olyan hamar le lehet rázni, hogy hihetetlen. Eleve 15 felé lerázhatom õket városon kívül is, aztán találgassanak merre mentem ... Na mindegy 1, mentõvel, tûzoltóval természetesen más a helyzet, na de õk nem is szórakozni akarnak mert unatkoznak vagy mert várják a zsebpénzt, hanem sietnek, azért "enyhe" különbség ... eszembe se jutott soha még hogy ne engedjek el egy tûzoltót, mentõt, de nem figyeltél akkor, mert itt nem elengedésrõl van szó, hanem megállításról, õk pedig nem megállítani akarnak. 2, Nézd, keresztbe pedig nem állhat az úton, egy fõúton az igen kemény szabálysértés, akkor minimum lekamerázom és teszek ellene feljelentést közúti veszélyeztetés bûncselekménye miatt, hiszen azzal azért keményen veszélyezteti a közlekedõket, hogy keresztbe áll, aztán páran meg beléjük durrantanak. 3, amit írsz, hogy leszorítanak, na az ismét a közúti veszélyeztetés bûncselekménye, ilyet nem tehetnek egyszerûen, ismét azonnal kamera és feljelentés. Mégis hol élünk? Egy idõben ugye téma volt, hogy a rendõr "csak úgy" ne állíthasson meg szórakozásképpen, hanem csakis akkor, ha ezt konkrét céllal teszi. De sajnos nem szavazták meg ... na most megint nem minõsítem, csak annyit mondok, hogy civilizáltabb országokban magának az igazoltatásnak a jelensége is ismeretlen, én pl amikor X országban vezettem, teljesen hülyének néztek, hogy mégis miért ragaszkodom annyira a papírjaimhoz. Merthogy náluk evidens, ha megvan a jogsi akkor megvan és kész, majd ellenõrzik ahogy akarják, de nem kell magaddal vinni a papírjaidat. Na hát ettõl mi még messze állunk, és azt hiszem nem is nagyon lesz változás, hiszen ehhez elõször is jogállam kellene, de arról meg belátható idõn belül itt ne álmodjunk ... Csak egy megjegyzés: aranyos tõled a figyelmeztetés, de tudod dolgoztam pár évet rohammentõn, és tudod te mennyit k...anyáztunk, mert annyi hülye van az utakon aki egyszerûen nem akar elengedni és úgy kell letolni az útról és sorolhatnám ?? És érdekes, én két év rohammentõzés alatt nem találkoztam ilyennel, hogy felírtuk volna bárkinek is a rendszámát, pedig ez egy örökös probléma, meg aztán vannak a bmw-s menõcsávók, akik elkezdenek versenyezni a szirénázó rokóval, hát egy horror. De ez NEM AZ A TÖRTÉNET !!! Érdekes egy megközelítést mondasz, az a szó meg külön tetszik, hogy "illik" és "szokták", nézd itt nem illemtanról és szokásjogról kellene, hogy szó legyen, hanem jogszabályokról. Na ez az amirõl beszélek ... vagyis ezek be nem tartásáról.
páv 1es jogsival nem lennél ilyen hülye...:)
Ha mögötted mennek csak olyan esetben szokták használni a fényhidat, hogy megállítsanak. Ha ezt nem veszed tudomásul akkor használja a szirénát is, amit illik észrevenni és lehúzódni szabad utat adva. Ilyenkor általában beáll eléd és úgy késztet megállásra. Ha ezután sem állsz meg és elkezdesz májerkodni azzal a szöveggel, hogy úgysem olyan jó sofõrök és lehagyod õket, majd rájössz ha másik járõrrel találkozol szemben az úton aki keresztben áll az úton a kocsival. Engem egy este 3x igazoltattak és fújattak szondát mindezt 20 km-en belül. Lehet majomkodni, de akkor ne csodálkozz ha lesznek következményei. A minimum, hogy megvan nekik a rendszám és tudnak is vele mit kezdeni. Ha az esetszerûen haladó (villogót és szirénát használó) mentõt akadályozod és felírják a rendszámod akkor megy a rendõrségre a feljelentés. Csak, hogy tudd mihez tartani magad...
A kérdező hozzászólása: Köszi a beidézést de még mindig úgy vélem, nekem nem kell megállnom, ha mögöttem elkezd brekegni ... Ha hangszórón azt mondja, hogy álljak félre , akkor igen, a beidézett pont szerintem erre vonatkozik, na de a fényjelzés használata mögöttem miért jelentené azt, hogy meg kell állnom? Na mindegy ... hát helyzetfüggõ a dolog.
Ez megint csak tök nagy tévedés hogy csak akkor használhatja ha másokat nem veszélyeztet. Igen, a jogszabály egyik fele erre vonatkozik, de nem veszed észre a másikat. Na ez a nagy baj. ab) menet közben a megkülönböztetõ fényjelzést használó gépkocsiból, illetve motorkerékpárról ad jelzést, karjának, fehér szegélyû piros tárcsának, piros vagy fehér fényû lámpának fel-le mozgatásával, illetõleg hangszórón vagy a megállásra felhívó szövegû felirattal; Megint olvasd el, mert látom nehezedre esik még mindig felfogni a dolgokat, amúgymeg tök értelmetlen a kérdésed, ugyanis ha mögötted megy villogóval meg szirénával, akkor te köteles vagy lehúzódni, el kell engedned. HA pedig õ beáll mögéd, akkor az azt jelenti, hogy tõled akar valamit, és ha onnantól kezdve te fogod magad és elhajtasz, már szabálysértést követsz el, ugyanis teljesen egyértelmû hogy mit akar. Sajnos az a helyzet, hogy hiába háborogsz, mert jobb úgysem lesz, nem fogják megváltoztatni egy ember miatt a jogszabályt, már ezt is mondtam. Én nekem meg semmi bajom ezzel a dologgal, nem foglalkozom vele, nekik ez a munkájuk és én nem akarok hülye lenni, hogy bajt csinálok magamnak. Ezt az Amerikázást meg egyenesen utálom, mert szerintem nézzünk elõbb körül a magunk háza táján, aztán utána pampogjunk. JA és mint már mondtam, leszoríthat, keresztbe állhat, csak használja a megkülönböztetõ jelzést. Ennyi. Nem igazán tudod megérteni. HA meg belemész egy olyan jármûbe amelyik használja a mkj-ést, akkor is te cseszel rá. Ez a mások veszélyeztetése nélkül dolog meg olyan, hogy amíg látja rajtad hogy együttmûködsz akkor ezeket nem teszi meg, de onnantól hogy te elhajtasz, nem állsz meg neki, onnantól már te veszélyezteted mások biztonságát. http://www.youtube.com/watch?v=6ZCQPNegYO4 >Akkor itt most a motoros nem köteles megállni? Csakmert a háta mögött van?:D:D:D
te beszélsz jogszabályról amikor menekülsz a rendõr elõl???Na álljon meg a menet!!!!!!
Lényeg ami lényeg....Ez annyira egyértelmû ha villog a rendõr állj meg.Ezt mindenki tudja én is pedig nincs páv jogsim.A rendõr akkor állít meg amikor kedve van....tudod vannak körözések meg ilyenek ami miatt az igazoltatások vannak.Nem kell semmilyen károdat megfizetniük, mert neked állampolgári kötelességed megállni!!!Ha nincs semmi probléma akkor miért vagy ideg emiatt. Ja és ha nem állsz meg elõ is állíthatnak ott majd lenne idõd gondolkodni, hogy legközelebb megállj.....Ez annyira szánalmas!!!!!!

Szal egyik haverom nem állt meg a rendőröknek, amin nem volt műszaki, meg jogsija sem volt rá, viszont autóra van?

szal nem állt meg nekik, nem volt se műszaki se jogsi motorra, 3 piroson ment át, a rendőrök nem kapták el viszont feljelentették, és a rendőrök házhoz mentek ahol elöször tagadat majd végül elismerte h ő volt, mire számíthat, autó jogsit elvehetik, bűnti nagysága??

Legjobb válasz: Ha ilyen szellemi szinten van, mint Te, remélem jó nagy lesz a "bünti" nagysága!

Ha ilyen szellemi szinten van, mint Te, remélem jó nagy lesz a "bünti" nagysága!
Az a haver te voltál, kár ködösíteni. Autó jogsi nem ugrik, bünti 200 e körül.
A kérdező hozzászólása: nem én voltam hanem haverom nem ködösítek , és ez kb már 2 hete
Szal, egy faragatlan tuskó vagy öcsi ! Remélem még meg is puhítanak a szép magyar tájszólásodért! Ha az én körzetemben lennél, máris elkezdhetnél futni....
A kérdező hozzászólása: ezt nem hiszem el, miért olyan hihetetlen h nem én voltam?? :D haverommal történt meg és csak úgy kíirtam h mégis mire számíthat
Igazából csak pénzbírság lehet! Arra a kategóriára nem volt jogosítványa ! nem nézik a B-t! Lassan 1 hónapja az ügy volt valami izgi?

Ha rendszám nélkül kimegyek gyorsaságival de nem állok meg a lámpáknál és figyelmeztetésre sem, akkor hogy tudnak megállítani?

Lehet megcsinálom mivel nem a szülővárosomban vagyok most hanem unoka hugoméknál így ha később is köröznének nem találnának a városban Felkészülök arra az eshetőségre hogy ha benzin hiány lenne, a rendszám ott lesz a táskámban és felrakom valahol hogy tudjak tankolni Mielőtt azt gondolnátok hogy bolond vagyok, ez régóta foglalkoztat van rá lehetőség de megvárom hogy mit írtok rá :)

Legjobb válasz: Remélem benne leszel az esti hírekben.

Remélem benne leszel az esti hírekben.
Remélem, kiccsávó, az elsõ lámõánál, ahol nem állsz meg, elkap egy kamion. Azt is remélem, hogy nem halsz meg, de nyomorék maradsz egész életedre, és az anyád fogja a szaros pelenkéádat cserélgetni. És a szobád falán majd kint lesz egy nagy poszter a motorodról. Kívánom, halj meg. Köszönöm, az egész emberiség nevében.
az ilyen h.gyerekektõl kiütésesek lesznek a rendõrök, -de ha ügyes vagy, autóval nem fogják meg a motorost,
A kérdező hozzászólása: Ha autóval nem, akkor mivel jönnének intézkedni utánam? csak sejtem hogy motorral jönnének õk is
mennek utánad, benned megy fel az adrenalin, húzod neki, egy kis hiba, elesel, vagy megfog a szippantós Ifa. Ha rendõr lennék, simán hátbalõném a motorost, de többen mondták már, hogy szerencsére nem vagyok rendõr
Vannak ám komoly rendõrkocsik is. Nehogy azt hidd hogy a gyorsasági motorod minden kocsit otthagy. http://www.autoblog.hu/images/ups/3937_small.jpg A következõ linkben nem rendõrkocsi van de azért vess rá egy pillantást. http://www.youtube.com/watch?v=MlWmusNcw7w

Ettől ugye nem áll meg a növésem?

13/L vagyok 169cm 54kg. Az anyukám 166cm az apukám 198cm. Remélem elég magas leszek, mert modellkedni szeretnék és minden nap 1-1,5 órát kijárok futni. De már elég sok ideje nem nagyon n?ttem. Szerintetek ugye a sportolástól nem áll meg a növésem és el fogom érni a 175cm-t? Mert ugye a szertornázók nem n?nek akkorára, mert sokat használják fiatal korban az izmukat.

Legjobb válasz: Nem gondolnám, hogy a sportolás miatt nem fogsz tovább nõni! 18 éves korodig szerintem meg fogsz nõni 175 cm-re! :)

Nem gondolnám, hogy a sportolás miatt nem fogsz tovább nõni! 18 éves korodig szerintem meg fogsz nõni 175 cm-re! :)
A kérdező hozzászólása: Huh, akkor jó. Köszi h válaszoltál :D
Egyedül a gerincre felülrõl ható terhelés gátolhatja meg a fiatal szervezetet a növekedésben, pl a nagy súllyal végzett guggolás, és hasonló gyakorlatok, amikor felülrõl kapod az erõhatást. Ezeket érdemes hanyagolni 16-17 éves korig legalább.
igen, mindenképpen! 45 kiló nagyon kevés:S
A kérdező hozzászólása: jah azt elfelejtettem h 160cm vagyok...a magasságomhoz is kevés?:S
Igen, orvoshoz kéne fordulnod.
hmmm.de jó neked....nekem még csak meg se indul... :)
Mielõtt terhes lettem én is 45 kiló voltam éveken keresztül. Nekem nem tûnt kevésnek, én jól éreztem magam úgy, nem volt semmi fizikai panaszom. Ha Neked sincs, akkor nem kell orvoshoz menned, valószínû, hogy a sport miatt fogytál. Ha azonban folytatódik a fogyás mindenképp menj el egy kivizsgálásra, az nem árthat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!