Találatok a következő kifejezésre: Nem állt még (1026 db)

5 és fél hónapos buldogomnak miért nem áll még a füle?

Megpróbálom mindenbõl a legjobbat adni neki.. belsõséget és húst külön fõzök neki, emellett kapja a jó minõségû tápot is. 4 hónaposan hoztuk el a tenyésztõtõl..(most 5,5 hós) áll a füle, de a legvége kajla. Voltak már francia bulijaim, de mindegyiknek felállt 2-3 hónaposan.. Kalciumot adjak neki?

Legjobb válasz: 1 éves koráig még nem baj ha nem áll. Egyik kutyámnak 1 éves korában állt fel. A másiknak meg már 10 hetesen állt. Szerintem ilyen kicsi kajlaság miatt felesleges adni neki kiegészítõket. Inkább ragaszd fel neki!

1 éves koráig még nem baj ha nem áll. Egyik kutyámnak 1 éves korában állt fel. A másiknak meg már 10 hetesen állt. Szerintem ilyen kicsi kajlaság miatt felesleges adni neki kiegészítõket. Inkább ragaszd fel neki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ..:) Már felragasztottam párszor, de inkább lemondtam róla, mert feleslegesen szenvedtetem szegényt :(
Kérdezd meg a tenyésztõt.Egyébként fogváltási idõszakban van, 7-8 hónapos koráig, ha nem áll fel, akkor nincs nagy gond.Ha utána sem áll fel, akkor jó esély van rá, hogy úgy marad. A kalcium kérdésben orvossal konzultálj, õ állítja be a megfelelõ adagot a megfelelõ termékkel.

5 hónapos németjuhásznak nem áll még a füle, ez gáz?

Mennyi id?s korra kell teljesen felállni egy németjuhász fülnek?

Legjobb válasz: Van, amelyiknek késõbb áll fel. Ha teljesen a fejre fekszik, az gáz. Ha a fültõnél áll, akkor felállhat még. Kálcium mehetne. Persze, attól függ, mit etetsz.

Van, amelyiknek késõbb áll fel. Ha teljesen a fejre fekszik, az gáz. Ha a fültõnél áll, akkor felállhat még. Kálcium mehetne. Persze, attól függ, mit etetsz.
A kérdező hozzászólása: Tenyésztõtõl vettem, németországi vérvonalú a kutyus.
Ha nem tenyésztõtõl, hanem valamilyen zugszaporítótól szerezted be, akkor az is lehet, hogy csak az egyik szülõ volt tisztavérû. Barátomék így jártak, de nem bánják, nagyon szeretik Rexikét. Nem viszik kiállításra, de kiválóan õrzi a házat.
Gondolom, ha igényes vagy, tenyésztõtõl vetted. Vannak vonalak, ahol nehezen állnak a fülek. Erre van okosság, a fülragasztás. Beszélj a tenyésztõvel, biztosan elmondja, mit, hogy tegyél. Addig is kálcium pótlás és zöldkagyló.
Értem én mire gondolsz, csak kicsit hülyén hangzik!Ezt találtam, olvasgass!:) http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=193159&step=0&bw=1 / utolsó voltam /
A kérdező hozzászólása: Én igényes ember vagyok, és nem mind1 hogy milyen kutyát sétáltatok! Persze ugyanugy szeretem ha csúnya is. De csak nem úgy néznek majd rá. Kiállításra se viheted... stb... Ezért mondtam hogy egy *zart sem fok érni.
1éves koráig kell felállni neki nyugi!:) Az enyémnek 7 hónaposan állt fel és volt vagy másfél éves amikor már nem libegett neki futás közben!Nem szabad a fülét piszkálni, másik kutyának rágni stb. Az állatorvos biztosan tud segíteni én õt keresném meg vagy esetleg egy tapasztalt n.j. tenyésztõtõl kérnék tanácsot biztos találsz neten elérhetõséget!Az meg hogy szart sem ér így szegény kutya elég durva!A njuhásznak az egyénisége az ami igazán fontos és amiért sokan szeretik!5 hónapos még rengeteget fejlõdik, alakul mindenhogyan!
Basszus, ahogy elolvastam, hogy ha nem áll fel a füle, akkor sz*rt sem fog érni, könnybe lábadt a szemem. Mért lehet bárkibõl gazdi, szülõ... Mért csak a jármûvekhez kell vizsga?
"Ha nem áll fel akkor egy *zart sem fog érni a kutya." ....azért ez durva. Neked nem való kutya! Így is ugyan olyan aranyos és olyan jó házörzõ lesz. Azért mert nem áll fel a füle, attól még nem kell rá mondani, hogy sz*rt se ér. Gondolom milyen helyre került szegény kutyus:( Mert te csak úgy fogod szeretni hogyha feláll a füle? És ha nem? Akkor kidobod az út szélén vagy mi? Nem hiszem el komolyan...:(
A kérdező hozzászólása: Ez nem úgy van hogy 8 hónapos korig fel kell állnia a fülének? Ha nem áll fel akkor egy *zart sem fog érni a kutya.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/100410/kepfeltoltes_www.kepfelto..
A kérdező hozzászólása: Linkelek képet a kutyusról, nézzétek meg.
Mondtam, hogy csak hallottam! Nem mondtam, hogy igy is van!
Nem a túrótól áll fel a füle.
Azt hallottam, hogyha túrót etetsz a kutyával, akkor állni fog a füle. Ha kiskorában rendszeresen kapja, akkor késõbb is állni fog.
A kérdező hozzászólása: Dobermann-nak kötöztünk már fület, német juhász-nak is lehet?

Miért nem áll még? 1 éves lesz a hónapban, de nem áll, se nem megy, alig lépeget.

Butorok mellett már természetesen feláll, és ott lépeget, de mindenki megbotránkozik amikor mondom, hogy ? még nem jár, s?t nem is áll. Ilyenkor mindig azt hallom, hogy bezzeg a kortársai már mennek, nincs valami baja, miért nem áll egyedül stb stb? Ma elszakadt a cérna, és amikor az egyik anyuka rá szólt a fiamra,amikor az ? egyid?s fia sétálgatott az utcán, hogy :Nézd! így kéne neked is csinálnod, te kis ügyetlen. Hát akkor majdnem leütöttem a fenébe...miért kéne? Kellene?? Ma már tényleg analfabéta, hártányos, vagy nyomi az a gyerek aki 1 éves korára nem megy???

Legjobb válasz: Jaj hagyd már! Lányom 16 hónapos, 1 hete jár!!! De felállni magától a földrõl még nem tud csak kapaszkodva! Ismerõseim vele egykorú babái már 10 hónapos koruktól mentek, de legkésõbb 1 évesen már mindegyik szaladt. Én nem foglalkoztam a dologgal, sõt, jobb ha tudod, hogy minél késõbb tanul meg járni (nyilván ennek is van egy kerete max 18 hónapos korig már el kell indulnia) annál fejlettebb lesz az ideg- és izomrendszere! Olvass utána, minél késõbb jár és minél többet mászik, annál jobb! Ja és azok a kislányok akik már jó fél évvel korábban megtanultak járni az én lányomnál, most kb. egy szinten vannak az én kislányommal, sõt ügyetlenebbek. Lányom igaz, hogy 16 hónaposan kezdett el járni egyedül, de ügyességben veri a többit. Míg a többi kislány 3x fenékre huppan, õ egyszer sem... Na akkor mi értelem ennek az egésznek? Ez nem lóverseny! Ne foglalkozz vele! Ha pedig megjegyzéseket tesznek, akkor meg se halld. Komolyan. Van még bõven ideje a kisfiadnak elindulni, ne stresszelj, ne pánikolj mert ezt a picur is megérzi

Jaj hagyd már! Lányom 16 hónapos, 1 hete jár!!! De felállni magától a földrõl még nem tud csak kapaszkodva! Ismerõseim vele egykorú babái már 10 hónapos koruktól mentek, de legkésõbb 1 évesen már mindegyik szaladt. Én nem foglalkoztam a dologgal, sõt, jobb ha tudod, hogy minél késõbb tanul meg járni (nyilván ennek is van egy kerete max 18 hónapos korig már el kell indulnia) annál fejlettebb lesz az ideg- és izomrendszere! Olvass utána, minél késõbb jár és minél többet mászik, annál jobb! Ja és azok a kislányok akik már jó fél évvel korábban megtanultak járni az én lányomnál, most kb. egy szinten vannak az én kislányommal, sõt ügyetlenebbek. Lányom igaz, hogy 16 hónaposan kezdett el járni egyedül, de ügyességben veri a többit. Míg a többi kislány 3x fenékre huppan, õ egyszer sem... Na akkor mi értelem ennek az egésznek? Ez nem lóverseny! Ne foglalkozz vele! Ha pedig megjegyzéseket tesznek, akkor meg se halld. Komolyan. Van még bõven ideje a kisfiadnak elindulni, ne stresszelj, ne pánikolj mert ezt a picur is megérzi
Az én fiam 9 hósan kezdett bútorokba kapaszkodva járni, de csak 16 hósan indult el egyedül. Mi is kaptuk a megjegyzéseket, de minden szakember megnyugtatott, sõt üdvösnek mondta, ha sokáig négykézlábal. Egyébként szép is lett a tartása :) na meg amint elindult, 2-3 hét alatt eljutott egész a futásig és szinte sosem esett. Így a derékfájdítós kézenfogva kísérgetést is megspórolta nekünk :) Elõször egyébként majd azt veszed észre, hogy ha belefeledkezik a játékba, néha elengedi a kapaszkodót, mert mindkét keze kell :) és szépen összeadódnak majd ezek a sikerélmények. Ill. a legtöbb babánál a hamarosi indulás jele, ha egyedül feláll guggolásból - de ez sem szentírás. Hivatalosan meg 18 hós koráig kell elsajátítania a járást (ha eddig normál ütemben fejlõdött), van tehát idõtök még bõven. Türelem, és ne hagyd magad felhúzni, meg ne is erõltesd, mert az árthat!
NYUGI! Ezek az emberek illetlenül viselkednek, és még tájékozatlanok is. Teljesen eltérõ korban halad a mozgásfejlõdés a babáknál, van aki verbálisan, vagy kognitívan lesz fejlettebb a társainál, van, aki mozgásban. Ezt minden szakkönyv írja, hogy sose hagyd hasonlítgatni a gyerekedet másokkal. A babádat, ha nyugtalan vagy, mutasd meg gyógytornásznak, és ha gond van, akkor úgyis szólnak. Kis torna, és máris beindul, aminek be kell. De ha látta már szakember és semmi gond, ereszd el a füled mellett. Illetve nem is, az ilyen beszólásokat szerintem a magad védelmében finoman reagáld vissza: Nem ügyetlen õ, kérlek ne mondj ilyet, mert ez nem igaz, õ más területen fogja lekõrözni a társait, és ha eljön az idõ, fog õ is mozogni. Nem illik ilyet mondani. Ilyesmit mondj. Határozottan, de nem bunkón. Amúgy eléggé felháborított, hogy ilyen mondatot hogy mondhat valaki nõ, anya létére. No comment.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok:-) Ma megint ugyanez volt...:Jajhááát miért nem szaladsz már Te is?? Én meg finoman visszaválaszoltam: Nem szalad, sõt nem is megy, ellenben egyedül eszik, bármire kérem megcsinálja, odahozza, tapsol, puszit küld, hangokat utánoz, kimondja, hogy hinta, bármilyen nehézsége akad egy játékkal azt megfejti, kitalálja hogyan mûködik, nem adja fel, nagyon kitartó 40-50 percet játszik tök egyedül!..stb.stb És a Te gyereked miket csinál már azon kivül, hogy sétál? -Hátõõõ tapsol. Ha a Te azt mondod az én gyerekemre hogy ügyetlen, mert még nem jár, akkor a Te gyereked meg egyszerûen buta, mert még nem csinálja azt amit az enyém már réges rég! Na volt ott olyan néma csönd... Na de most találkoztam egy új anyukával 9 nap van a gyerekeink között és az övé sem jár :-) Én nem sürgetem, dehogy is...még csak nem is "járatom" max 4-5 lépést ha úgy alakul, de inkább nem..sõt nem is nagyon zavar, hisz mindent jól csinál, tényleg nagyon okos, csak amikor az ember nap mint nap hallgatja, a kárálást akkor idõvel beadja a kulcsot. Hát én ma beadtam. Megijedtem, elbizonytalanodtam. Ennyi.
Huu nagyon bicskanyitogató az az anyuka! Viszont nagyon jól visszaszóltál!! Jó voltál :) A kislányom is 1 éves. 7hónapos korától feláll minden mellett és hamar elkezdett lépegetni. Viszont még most sem indult el egyedül. HA fogom a kezét, akkor szépen megy, de gyáva szerintem. Egyszerûbb és biztonságosabb mindenhova mászni :) A múlthéten voltunk 1 éves státuszon és a doktornõ mondta, hogy ne aggódjak, mert másfél éves korukig kell elindulniuk. Addig még van fél év. Biztosan elindulnak a babáink. :)
A kérdező hozzászólása: Az egyébként, tényleg bicskanyitogató...és ráadásul utcabeli, ha akarom sem tudom elkerülni. Sajnos csak neki van fia, a többieknek lányuk van, de már így is inkább a lányosokkal sétálok mint vele. Na mindegy.
Enyém 18-án lesz 1 éves, bútoroknál feláll, kapaszkodva lépeget kicsit, visszahuppan ülésbe, és ezerrel mászik. Ennyi. Ne foglalkozz másokkal, amúgy tõlem is lépten-nyomon ezt kérdezik, de engem nem érdekel.

Mi történik ha valaki (kocsival) nem áll meg a rendőröknek, vagy nem adja meg az adatait?

Legjobb válasz: Ha nem áll meg, feltételezik, hogy valami szabálytalanság van e mögött, aztán vagy utolérik, vagy nem, vagy leolvassák a rendszámot vagy nem, vagy kiderítik ki a tulaj, vagy nem. Ha nem igazolod magad, akkor bevisznek a rendõrségre (akár feltételezhetik, hogy körözés alatt állsz), és amig nem igazolod magad (behozatod ismerõsökkel a személyit, útlevelet stb.) addig nem engednek el....

Ha nem áll meg, feltételezik, hogy valami szabálytalanság van e mögött, aztán vagy utolérik, vagy nem, vagy leolvassák a rendszámot vagy nem, vagy kiderítik ki a tulaj, vagy nem. Ha nem igazolod magad, akkor bevisznek a rendõrségre (akár feltételezhetik, hogy körözés alatt állsz), és amig nem igazolod magad (behozatod ismerõsökkel a személyit, útlevelet stb.) addig nem engednek el....
Egy érdekes eset, ami igaz: Egy közlekedési szabálysértést üldözõ rendõrautóról van szó. Éjjel lakott terüéleten nem állt meg a szabálysértõ a rendõrnek az elkezdte üldözni, szirénával kék lámpával de nem állt meg. Egy sötét utcába beérve az uttest fel volt ásva az üldözött fékezett a rendõrautó ne ezt késõn vette észre és neki ment az elõtte levõ üldözöttnek. Személy sérülés nem történt. Tudjátok mi lett a vége? A rendõrt marasztalták el közuti veszélyzetés miatt......
23.00. Kifelejtetted, hogy: vagy eltalálnak, vagy nem....
23:25 Nagyon jó , tetszett .
"anyám: Miért, áthajtottam? Észre sem vettem" Na! Ez a szomorú!
Attól függ... Anyám egyszer nem állt meg nekik, mert elmélyülten kerestük a hotelünket. Szóltam neki, hogy meg kéne állnia, mert 1 ideje jön utánunk 1 villogó rendõrautó. De addig nem állt meg, míg a rendõr rá nem szirénázott. Akkor gondoltam, hogy tutira bevisznek minket. De anyám nagy boldogan rájuk köszönt, hogy milyen jó, hogy erre jártak, mert már fél órája keressük a hotelünket. Szegény rendõrök próbáltak szóhoz jutni, hogy áthajtottunk a piroson, meg meg kellett volna állnunk. De anyám ekkor már a térképet nyomta az orruk alá, hogy pontosan hol vagyunk, meg mindenképpen az útvonalra volt kíváncsi. Végül a rendõrök feladták, és útbaigazítottak minket. Búcsúzóul még közölték, hogy többet ne hajtsunk át a piroson. Mire anyám: Miért, áthajtottam? Észre sem vettem! Aztán megköszönte a segítséget, és elmentünk. Semmi büntetés, semmi... :) :)
Üldözni kezdik, több megyén keresztül üldözik, majd jobb esetben kilövik a kerekét vagy felborítják, esetleg balesetet szenved menekülés közben, rosszabb esetben kinyír vagy megsebesít ártatlanokat vagy rendõröket és még életfogytot is kap.
22:58-nak.. Lekérdezni le lehet, ha tudják kit kérdezzenek! De ha nem nem tudják ki az, mert nem igazolja magát?
Üldözés, ajtófeltépés, kiráncigálás, hátrabilincselés, bilincsnél fogva emelés, nevelõ célzatú kínzásocskák (csak semmi látlelet stb....
Az elsõbõl még kifelejtetted, hogy vagy utána lõnek, vagy nem... Mert ha túl agresszíven "menekülsz" (azaz másokat, vagy a rendõrt veszélybe sodorsz) akkor bizony joguk van fegyvert használni. Hiszen te vagy az elkövetõ, és a magatartásodból nyugodtan feltételezhetik, hogy valami súlyosabb bûncselekményt követtél el. Különben minek menekülnél? Szóval jobban teszed, ha megállsz...
körözési információs rendszerbõl kb két perc alatt le lehet kérdezni az adatokat, sms-ben szokták, ezért nem visznek be senkit viszont a közúti ellenõrzés megtagadása szabálysértés és pénzbírság lesz belõle
- Hölgyem, elütött egy embert a zebrán. - Elütöttem?! Észre se vettem! :-S Tényleg vicces.....

Hét hetes babámnál nem állt még be a "napi rutin". Lehet, hogy sose fog?

Szopi mellett tápszerezünk is, néha lefejt tejet is kap, amikor nem szopizza ki. Már csak arra tudok gondolni, hogy nem mindig ugyanakkor vannak a tejes és tápszeres evések, talán a tej nem annyira tápláló, és ezért nem áll be egy rendszerre. Az utóbbi id?ben sokan látogattak, szerintem ez sem tett neki jót, de a rokonokat nem volt pofám elzavarni... Tudom, kellett volna.

Legjobb válasz: Hova sietsz? Nem "kell", hogy beálljon a napi rutin ilyen kis korban. Még a nappalt se tudja megkülönböztetni az éjszakától. Nekünk kb 2 hónapos korban állt be valamiféle rendszer, de inkább csak az esti fürdetés köré csoportosult az is, és így van ez a mai napig. Igény szerint szoptatom, teszem hozzá. A látogatólat azonban kellett volna, hogy legyen "pofád" elzavarni. Gyermekágyban nem illendõ látogatni, csak a komának, azaz a leendõ keresztszülõnek. Babának, mamának pihenõ jár, ha valaki mégis jönne, akkor fogjon seprût vagy mosogatórongyot. A hajam eldobom ettõl a látogatósditól, pont akkor, amikor a mama összeszokna a babával, és mindketten a szopit tanulgatják! Ilyenkor nyugi kellene!!! Sógornõmnek is ezért ment el a teje, mert egy hónap alatt 30-an látogatták meg az újszülöttjét, õ meg a vendégek körül ugrált. :-(((((

Hova sietsz? Nem "kell", hogy beálljon a napi rutin ilyen kis korban. Még a nappalt se tudja megkülönböztetni az éjszakától. Nekünk kb 2 hónapos korban állt be valamiféle rendszer, de inkább csak az esti fürdetés köré csoportosult az is, és így van ez a mai napig. Igény szerint szoptatom, teszem hozzá. A látogatólat azonban kellett volna, hogy legyen "pofád" elzavarni. Gyermekágyban nem illendõ látogatni, csak a komának, azaz a leendõ keresztszülõnek. Babának, mamának pihenõ jár, ha valaki mégis jönne, akkor fogjon seprût vagy mosogatórongyot. A hajam eldobom ettõl a látogatósditól, pont akkor, amikor a mama összeszokna a babával, és mindketten a szopit tanulgatják! Ilyenkor nyugi kellene!!! Sógornõmnek is ezért ment el a teje, mert egy hónap alatt 30-an látogatták meg az újszülöttjét, õ meg a vendégek körül ugrált. :-(((((
Háát, azért egy 7 hetesnél még nem igen van kialakult napirend :) (legalábbis nagyon ritka). Nekünk kb. 4-5 hónapos korában lett némi rendszer az evésben és az alvásban is, addig minden összevissza volt, ahogy esett, úgy puffant.
Ne aggodj! Be fog allni. Kitartoan ragaszkodj pl a lefekvesi rutinhoz. Nalunk az volt az elso tutti dolog. Aztan egyszercsak majd a tobbi is beall, eszre sem fogod venni :) Jo babazast!
Nálunk kb. 3 hónaposan állt be a napi rutin.
Meg nagyon pici a babad. Nallunk 4 honapos mult amikor beallt a napi rutin. Sokaknal csak akkor kezd beallni mikor mar mast is kap a baba tejen kivul. Ekkor tesz majd kulombseget pl ebed es reggeli kozott. Ne aggodj, inkabb elvezd a picurt es meglatod minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megnyugtattatok, hogy még nem vagyunk elkésve, csak már többen kérdezték tõlem, hogy van már napirendünk? És olyan kérdezte, akinek gyermeke is van. Ezért gondoltam megkérdezni... Mégegyszer köszönöm!
abszolút igazuk van az elöttem szólóknak, nem vagy elkésve. És osztom a véleményt, az esti szertartás legalább ha mindig pontosan akkor és ugyanúgy van, már meg is van az elsõ lépés a napi rutinhoz. be fog állni, észre sem veszed, elrepülnek ezek a hetek, és azon kapod magad, hogy ma is így ma is úgy volt stb. sok sikert!! egyébként ha már beáll a rutin akkor is lesznek kitérõ napok mikor azt hiszed hogy most mindent felrúgott a csöppség aztán majd visszaáll újra.

A Nyíregyháza-Keleti IC, illetve a Keleti-Nyugati IC miért nem áll meg Pesten a Keletin kívül sehol (a kör IC-nél természetesen nem számítva Zuglót, Kőkit, Ferihegyet)?

ilyenekre gondolok, hogy kőbánya-felső, rákoscsaba, rákosliget...

Legjobb válasz: Aki szerint pazarlás Zuglóban megállni kicsit próbáljon elgondolkodni, hogy miért is áll meg ott... Esetleg menjen ki, és nézze meg milyen tömegek ömlenek le a vonatról/szállnak fel a vonatra...

Aki szerint pazarlás Zuglóban megállni kicsit próbáljon elgondolkodni, hogy miért is áll meg ott... Esetleg menjen ki, és nézze meg milyen tömegek ömlenek le a vonatról/szállnak fel a vonatra...
IC-n bevezetném, hogy pályaudvarról kiindulva Budapesten kívül álljon meg. Azért IC, hogy gyorsan menjen, Pesten belül bárhova el lehet jutni tömegközlekedéssel. Most azért mert másnak kényelmesebb Zuglóban felszállni... az menjen gyorsvonattal.
Meg Kelenföld???
Akkor Gödöllõ az mi? :D
"mégse sír senkinek a szája a budapesti megállókért." Nem is esik útjába egyetlen budapesti jelentõs tömegközlekedési csomópont sem... Hiába vergõdsz, nem lesz igazad.
Pl. Miskolc IC megáll Füzesabonynál és Miskolcon, mégse sír senkinek a szája a budapesti megállókért.
Nehogy már olyan nagy fáradság lenne feltolni a seggét bárkinek a metrora/buszra és elmenni a kiindulási állomásig.
Nincs rá nagy igény. A ferihegyen csak a repteresek miatt áll meg. Én zuglón sem állítanám meg.
Na ne, csak azért, mert te éppenséggel Kõbányán laksz, megfognál egy olyan vonattípust Kõfelsõn, aminek az elsõdleges szerepe nagyvárosok központjainak az összekötése? Még ha a sebes miatt panaszkodnál, értenélek is, de az IC egy minõségi távolsági gyorsvonat, kevés megállással. Ebbe nem fér bele még Rákos sem, nemhogy Liget vagy Kõfelsõ...
A kérdező hozzászólása: 5-ös: Nyíregyházáról mindig a "gyorssal" utazom Kõbánya-Kispestig és fordítva (az egyetlen személy nagyon késõn ér oda). Miskolc felé haladva innen csak IC-vel lehet eljutani Pestig. Ha mondjuk megállna a Keleti elõtt, tuti hogy rendszeresen azzal mennék :D
Persze, de az IC lényege az, hogy "csak nagy városokban/állomásokon" álljon meg. Ennyi erõvel akár Apafán is megállhatna. :) De ha akkora igény lenne, megállna ott a vonat. Ha sok utas összefog és úgy ír a MÁV-nak valami megvalósítható elképzelést, akkor talán meg is valósítják, egy próbát megérne akár. Egyébként ugye tudod, hogy nem csak InterCity vonat létezik? :D A személyek se olyan rosszak, bár biztonságosságuk a konkrét környéktõl függ...
A kérdező hozzászólása: Pazarlás? Mennyi többletköltséggel jelentene az nagyjából a MÁV-nak, ha mondjuk az általam említett három állomáson megállana a Nyíregyrõl Keletibe tartó IC? A menetidõn tuti nem dobna olyan sokat, max néhány percet. Én nagyon örülnék ilyesminek, mert Felsõtõl úgy 5 percnyi sétára van albérletem, így meg BKV-zhatom nem keveset :D
Még járási központoknak számító 30 ezres városokban (Karcag, Törökszentmiklós) sem állnak meg. Szerintem is pazarlás megállítani Zuglóban is.
Istenem, sötét vagy mint az éjszaka. Azt írtad, senkinek nem sír a szája a BUDAPESTI megállókért. Gödöllõ mióta Budapest? És mióta érinti a miskolci IC Kelenföldet?

Miért nem áll még fel? Kapaszkodva sem!

Sziasztok!!! Kislányom 16.án lesz 11 hónapos; és még csak fel sem kapaszkodik! Ugy áll fel hogy ha én vagy az apukája fekszünk a földön bennünk megtámaszkodik ugy feláll de az nem az igazi.Hiper szuper gyorsasággal mászik 8 hónapos kora óta.3 hónaposan forgott.kúszni nem nagyon kúszozt.ki van húzva lépcsőzetesre az ülő garnitura azon is szépen felmászik.de állni nem akar :( volt akinek ilyen tát vagy később állt fel?kicsit aggodok

Legjobb válasz: Szerintem felesleges. Minden megtanult eddig szépen. Vannak dolgok ami késõbb jönnek elõ. Lehet mire megtanul felkapaszkodni egyedül el is indul rögtön. Keresztfiam nem akart 8 hónapos koráig se egyedül felülni se mászni semmit. Aztán egyik napról a másikra felült, mászni kezdett és fel is állt a kiságyba. Most ez minden babánál más h mikor tanulja meg. :) Nyugodj meg semmi baja nincs a kislányodnak. :)

Szerintem felesleges. Minden megtanult eddig szépen. Vannak dolgok ami késõbb jönnek elõ. Lehet mire megtanul felkapaszkodni egyedül el is indul rögtön. Keresztfiam nem akart 8 hónapos koráig se egyedül felülni se mászni semmit. Aztán egyik napról a másikra felült, mászni kezdett és fel is állt a kiságyba. Most ez minden babánál más h mikor tanulja meg. :) Nyugodj meg semmi baja nincs a kislányodnak. :)
Az enyém is ennyi idõs, és csak úgy áll fel, ahogy leírtad, de szerintem ez is sokat jelent! :) Bár õ még nem is mászik.
Csak hogy megnyugodj : kislányom 11 hónaposan ült fel, nem kúszott, nem mászott ( emiatt fejlõdésneurológusnál is voltunk, de semmit sem találtak) - ennek ellenére 14 hónaposan egyedül járt, szinte 2 hét alatt el kezdett mászni, felállt, 2 napig lépegetett bútorok mellett, majd el is indult :) Szóval ne aggódj!
Az én lányom 15-én lesz 11 hónapos. Õ se áll még fel sehogyse, sõt még nem is mászik. Csak kúszik és ül. Ilyen kis lusti vagy megfontolt?
A kérdező hozzászólása: Köszikék.mindenkinek ment a zöld kéz VÉLETLENÛL egyre félighaszos sikerült mert telefonon bénázok.de köszi mindenkinek
A mi lányunk 11 hónaposan és 4 naposan állt fel elõször, nem sokkal azután, hogy rajtunk támaszkodva már felállt.
De miért baj az, hogy nem áll még 11 hónaposan?:)
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem a kismama blogon olvastam; de lehet nem hogy ha 11 hónaposan még csak fel sem kapszkodik orvosnak emlitsük meh.de lehet félre értelmeztem
Az én fiam hipotón volt igaz, de õ pl. 11 hónap kora elõtt nemsokkal kezdett mászni is. Rá egy hétre fel is állt! Akkor volt 11 hónapos! SZóval nyugi!
és már teszt kell..
A fogamzásgátló nem állítja be!! A fogamzásgátló kikapcsolja a saját ciklust, és helyette rendszeres idõközönként megvonásos vérzést okoz azért, mert szünetet tartasz a szedésében! Nagyon nem ugyanaz a kettõ. Ha abbahagyod, ugyanúgy rendszertelen les, mint elõtte. Sõt, a rendszertelen cikluson általában ront is, így mikor abbahagyod, még rosszabb lesz, mint elõtte volt.
Ha egészségesen és rendszeresen élsz (étkezel, alszol, stb), akkor az javíthat rajta, és persze korral javul. De van, akinek felnõtt nõként is teljesen Random mûködik a szervezete. Fogamzásgátló beállítja óramûre (sõt, 1-2 napot még direkt el is lehet tolni)
Természetes úton sehogy. Ez a pubertás. Természetellenes módon pedig fogamzásgátló tablettával.
A kérdező hozzászólása: És még annyit szeretnék, hogy hogyan lehetne beállítani, hogy rendszeresen jöjjön meg?
A kérdező hozzászólása: A 3. és 5. válaszolónak Nagyon Szépen köszönöm! Sokat segítettetek ezzel!! :) ))
Én vagyok a 3. Pont ezért írtam, h akkor csináld, amikor meg kellene jönnie...elviekben...az, hogy gyakorlatban nem mindig jön meg, nem oszt, nem szoroz...
Aktus utáni 14.napon már kimutatja a teszt, ha terhesség van...Ne a menzi, hanem az aktus idõpontja alapján csináld meg....
A kérdező hozzászólása: 1. válaszolónak szerintem nemkéne bunkónak lenned lehetne normálisan is válaszolni köszi puszi :) :* A másik 2nek köszönöm a normális válaszokat :) de az a baj, hogy van amikor 1 hónapot kihagy :S és nem tudom, hogy most ebben a hónapban megfog-e jönni :S
Mikor volt meg utoljára? Az utolsó naphoz adjál 28-at...és utána csináld...szerintem...
Én azt mondom, ha már eltelt két hét az eset óta, akkor csináld most.
elõzõnek igaza van. a fogamzásgátló nem igazi vérzést produkál, hanem gyakorlati becsapja a szervezeted, elhiteti vele, hogy terhes vagy, és ezért nem tud új létrejönni. legalábbis, az enyémre ez volt írva (egyebek közt)

7 hónapos a picim. Baj, hogy még nem kúszik-mászik? És hogy ha a hónalján fogva állítom, nem áll meg, hanem rugózik?

Hason nagyon jól elvan, forog néha, mint a körhinta. Régen nem szeretett hason, most már nagyon szeret. A doki fejl?désneurológiára utalta a rugózás és a kúszás-mászás hiánya miatt. Ez normális? Vagy váltsak dokit?

Legjobb válasz: 7 hósan nincs semmirõl lemaradva, nem értem miért kell rögtön idegdokihoz utalni. Gondolom azért küld a dokid, mert parázol rajta, igy majd megnyugszol, hogy semmi baja. 10 hóig kell elkezdeni mászni, nem héthó az alsó korhatár. Megállni meg végképp nem 7 hósan áll egy átlag baba.

7 hósan nincs semmirõl lemaradva, nem értem miért kell rögtön idegdokihoz utalni. Gondolom azért küld a dokid, mert parázol rajta, igy majd megnyugszol, hogy semmi baja. 10 hóig kell elkezdeni mászni, nem héthó az alsó korhatár. Megállni meg végképp nem 7 hósan áll egy átlag baba.
Ha ez megnyugtat én 1-1, 5 éves koromik nem nagyon járkálatm. Persze tudtma volna, csak nem volt hozzá kedvem... Komoly: ha valami túl magasan volt akkor feleltam ás odamentem érte, de ha nem volt muszáj akkor nem álltam lábra... Esetleg kérd ki más orvos véleményét is (vagy védõnõjét) meg persze meny el oda ahova a doki beutalt, ártani nem árthat. :) Sokat segíthet az is ha más babák társaságában van a pici. állítolag ilyenkor elkezdenek "rivalizálni" és a picikéd úgy fogja érezni, hogy "muszáj" megtanulnia állni ill. kúszni... :) Bár ebbõl nem tudom menyi az igazság...
Baj bizony.Már lassan ülnie és felállnia is kellene neki.Feltétln vidd el neurológiára!
szerintem se ártana megmutatni egy neurológusnak. majd mutat pár torna gyakorlatot ami segíteni fogja a fejlõdésben
7 hónaposan még nagyon-nagyon sok baba nem mászik. az azonos korú gyerekek fejlõdése között óriási eltérés lehet, de azt le lehet szögezni, hogy 7 hónaposan kisfiad nincs elkésve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Szorítsatok jövõ hét pénteken megyünk.
Ez mar megint milyen hulyeseg amit a masodik irt. Az en kisfiam 5, 5 honaposan kezdett el forogni.7 honaposan ult, 8 honaposan kuszott de csak hatra fele es 9 honaposan kezdett el maszni.Ra par napra pedig felallt a kanapeba kapaszkodva. A babad meg nincs lemaradva semmirol.Ne aggodj!!! 9, 5 honapos kisfiu anyukaja
elsõ vagyok, nem értem miért pontozott le mindenki, szerintetek árt, ha megmutatja egy orvosnak??? anyukák, nem értelek titeket! mi kaptunk pár torna gyakorlatot a dokitól és iszonyú tempóban elkezdett fejlõdni, úgy látszott én babámnak hiányzott egy kis ösztönzés. de akkor ne vidd el dokihoz, ha nem hasznos számodra ez a válasz!
A kérdező hozzászólása: bocs, nem én pontoztalak le.
Utolsó vagyok...lépésreflex..emeld fel, tedd úgy, hogy a lába odaérjen az asztal széléhez, ha felemeli úgy, mintha lépegetne, akkor nincs gond. Nekem így mondta és mutatta a doki.
A kérdező hozzászólása: Igen, a hátradobást õ is csinálja. :) Köszi.
Szia! Az én lányom holnap lesz 1 éves. Õ sem akart megállni, sõt, megülni sem, inkább hátradobta magát. A doki néni minket is elküldött neurológiára, ott azt mondták, hogy a gyereknek semmi baja. A lépésreflex meg volt, csak az átlagnál lustább baba. Kúszni kb. 8-9 hónaposan kezdett, magától a mai napig nem ül fel, inkább térdel. Most már feláll szinte mindenhol, de visszamászni még nem tud. Mi is állításnál rugóztunk, nem álltunk. Ártani nem árt, nyugodtan vidd el neurológiára. Legfeljebb a doki mosolyog a doki néniteken egyet.
A kérdező hozzászólása: Nem fûzött hozzá magyarázatot, csak ezeket írta le a beutalóra.
Szerintem nem a kúszás-mászás hiánya miatt akarja a doki a vizsgálatot, hanem esetleg azért mert még nem tartja meg magát állva, csak rugózik.Nem lehet hogy inkább emiatt?
A kérdező hozzászólása: Engem a beutalás aggaszt.
A kérdező hozzászólása: A vicc, hogy nem engem aggaszt, én azt mondom, hogy ráér mindenre, amikor csinálja, akkor csinálja, nem akarom siettetni. A doki akarja. Egyszerûen nem értem mire jó, fõleg, ha nem is csinál vele mást a neurológus, mint õ...
Bár nekem nicsen gyerekem, de én is sokáig csak kúsztam-másztam. Rádásúl úgy hogy csak a kezeimet használtam! Azokkal húztam elõre magamat. Ez tartott olyan 9-10 hónapos koromig. Aztán még 1 éves korom elõtt megtanultam rendesen járni. Csak úgy 1-2 hónap alatt. A rugózást én is csináltam. Bár hátra nem vetettem magamat... Tényleg: a picid ülni tud? Ez nagyon fontos! Ha nem tud ülni akkor valószinû, hogy a doki joggal utalt be... :) Meg még 1 kérdés: ha mégis mászik akkor azt, hogyan teszi? Négykézláb, "fókáza"(azaz csak karral) vagy valahogyan máshogyan? Vagy egyáltalán nem hajlandó mászkálni?

Milyen buszjárat indul Paksra, ami nem áll meg megállóknál, hanem egyenesen oda tart? Többi lent.

Olyan buszjárat kéne, ahol figyelembe veszik a diákigazolványt és Budapestrõl indul. Légyszíves értelmes válaszokat küldjetek, sürgõs ! Köszönöm !

Legjobb válasz: Legfeljebb csak gyorsított járat van, ami nem mindegyik megállónál áll meg!

Legfeljebb csak gyorsított járat van, ami nem mindegyik megállónál áll meg!
Minden buszon figyelembe veszik a diákigazolványt, viszont olyan busz nincs, ami ne állna meg a megállóknál!
A Népligetbõl Paksra induló járatok ilyenek. Például a szekszárdi és pécsi járatok is. Ajánlom a Volán menetrendjének tanulmányozását, ott pontosan meglátod, melyik járat mikor indul, hova megy be és mennyi a menetideje. Önmagában egy tiszta paksi járat nem igazán térül meg, legalább egy dunaújvárosi megállót be szoktak iktatni, de ha elég gyors az a busz az autópályán, ez nem szokott fájni.
tessék egyszer még jól jöhet http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!