Találatok a következő kifejezésre: Nektek melyik tea vált (5 db)

A futás
zöld tea
Viz+Purhab
Naturland Fitt-forma teakeverék. Napi 3x evés után.
Mindegyik, amelyik mellett nem ettem.
Kedves utolsó, azzal ha nem eszünk, egyáltalán nem fogyunk, a koplalás nem vezet semmi jóra! Normálisan kell étkezni, a szénhidrád bevitelre is szükség van, csak alacsonyan kell tartani. Egy 170 cm, 70 kg-os nõnek, kb 100g ch/nap.
A sport!
Zöld teát próbáltam már, de nem fogytam tõle semmit.Csak erõs hasmenéseim lettek..

Nektek melyik szoptatós tea vált be jobban? A mecsek tejszaporító teája, vagy a herbária Laktoherb-je?

Napjában mennyit kell inni bel?lük,és mennyi id? után hat?

Legjobb válasz: Nekünk a Laktoherb jött be.

Nekünk a Laktoherb jött be.
Én a miluopa milusan nekem bejött! Nagyon finom, viszont drága.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Nekem mindkettõtõl begörcsölt a kisfiam, pedig csak 1-1 bögrével ittam belõle. A More Milk Plus viszont bevált, igaz attól is görcsölt kicsit, de nem annyira, mint a teáktól.
nekem a Laktoherb bevált.én pont úgy vettem észre hogy a babám pocijának is jót tesz.Rá is van írva hogy görcsoldó hatású.én reggel este ittam meg kb 3-4 dl belõle.A végén már az ízét is szerettem.
Nekem egyik sem sajnos, pedig napi fél litert ittam belõle. Viszont a görögszénamag az nagyon hatásos volt. Mézbe raktam és úgy ettem egy kanállal. Mivel nekem sose volt sok tejem így, igazán mérhetõ volt a változás. Sok sikert és jó babázást!
Mecsek tejszaporító.Nálunk csodát tett.Én úgy tudom a Laktoherb okozhat pocakfájást a tecsin keresztül a babának, így én alapból a Mecsekkel kezdtem és maradtam is ennél.
Nekem a kecskeruta. És napi 3 liter folyadék, mindegy, hogy mi. (csak ne tej legyen)

Nektek melyik szoptatós tea vált be?

Külföldön élek, itt nincs, és szeretnék hozatni. Hatásban-ízben-árban mik a tapasztalatok, melyikb?l érdemes venni? Olyanra gondolok, amit már a szülés el?tt el lehet kezdeni inni, hogy serkentse a tejelválasztást...

Legjobb válasz: Én csak hallomásból tudok egyenlõre tanácsot adni.nekem a hipp natalt ajánlották,hogy az jó.De pl a laktoherbet több embertõl is azt hallottam,hogy a baba hasfájós tõle-szval én nem fogok kísérletezni vele azt hiszem.Azt nem is próbálom ki.36hetes kismama

Én csak hallomásból tudok egyenlõre tanácsot adni.nekem a hipp natalt ajánlották, hogy az jó.De pl a laktoherbet több embertõl is azt hallottam, hogy a baba hasfájós tõle-szval én nem fogok kísérletezni vele azt hiszem.Azt nem is próbálom ki.36hetes kismama
Én a laktoherbre szavazok. A helyzet, hogy sok babának fáj a hasa, de nekem a gyerekorvos mondta, hogy kb. 6 hétig teljesen fejletetlen a baba egész emésztési rendszere, azért fáj a hasuk, nem a teától. Mondjuk az én babámnak nem fájt még így se, hogy ittam a teát.
Hipp Natal-nak jobb az ize mint a többinek

Melyiket érdemes elkezdeni szedni? Premens, Barátcserje, mastodynon csepp, cickafark+palástfű tea? Nektek mi vált be?

28-34 naposak a ciklusaim, nincs barnázásom, csak már jó ideje próbálkozunk és nem jön a baba! :-(

Legjobb válasz: Nekem az endokrinológus, a laborvizsgálat, ultrahang és az eredmények utáni konzultáció vált be. Látatlanban, egy teljesen normális hosszúságú ciklusra, problémamentes menstruációra nem szednék be semmit, csak azért, mert másnak bejött. Másnak más teste van, mint neked. Az, hogy nem jöna baba, szomorú, de az megoldás nem a teák, cseppek, tabletták ész nélküli bekapkodása. Kivizsgálás és logikus döntés a megoldás!

Nekem az endokrinológus, a laborvizsgálat, ultrahang és az eredmények utáni konzultáció vált be. Látatlanban, egy teljesen normális hosszúságú ciklusra, problémamentes menstruációra nem szednék be semmit, csak azért, mert másnak bejött. Másnak más teste van, mint neked. Az, hogy nem jöna baba, szomorú, de az megoldás nem a teák, cseppek, tabletták ész nélküli bekapkodása. Kivizsgálás és logikus döntés a megoldás!
Amúgy a premens, a barátcserje és a mastodynon csepp hatóanyaga ugyanaz.
Valahol egyetértek az elsõ válaszolóval, valahol meg nem. Ezek mind gyógynövények, semmi hormontartalma nincs, ártani nem árt vele ha megpróbálja! (kivéve ha rendszeres a ciklusa, mert az felboríthatja az egészet ) Fél év próbálkozásnál, egyik orvos sem foglalkozik velünk! Mi is ebben a cipõben járunk, hó elején elkezdtem bcs-t szedni, meg E+C- vitaminozunk! Sok sikert kedves kérdezõ! :)
Bocsi, nem tudom honnan szedtem a fél évet.. :) Egy elözö kérdésbõl maradt meg! :) Mióta próbálkoztok amúgy?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Persze teljesen igazad van kedves elsõ válaszoló! 9 hónapja volt vetélésem , fél éve próbálkozunk azóta (eltaláltad)! Azt mondta a dokim, hogy a missed ab. után könnyebb lesz a teherbeesés, de egy nagy frászt! :-( Nem hiszem, hogy nagy a baj, mert már van gyerekünk, de a 2. baba nem igazán akar összejönni! :-( Próbálkozunk! Nem szedek semmit, csak elméleti kérdés lenne, hátha szedte õket valaki és használt neki, persze tudom nem vagyunk egyformák!
Szia kedves kérdezõ! Sikerült azóta a baba? Én 2. hete szedem a Premenset, iszom a cickát, pár nap múlva jöhet a palást:) Ez a 8. hónapunk, a Premenst a nõgyógyászom ajánlotta. Azt mondta, hogy sajnos sok doki nem is ismeri...

Ti vittetek a kórházba magatokkal szoptatós teát? Ha igen milyet, mikortól ittátok, melyik vált be nektek?

Granulátumos jobb, vagy filteres? Kb. meddig elég egy 20-as csomag?

Legjobb válasz: Nem vittem, mert nem lett volna hol, miben elkészíteni. Azért vízforralót, fazékot nem pakoltam!

Nem vittem, mert nem lett volna hol, miben elkészíteni. Azért vízforralót, fazékot nem pakoltam!
Nem, semmiképp. Egyrészt bajos az elkészítés, mint fentebb írták (bár ahol én szültem, volt mikró), másrészt nem tudhatod, hogy szükséged van-e rá. Én megvártam, elég-e a tej, és elég volt. Harmadrészt (elsõ gyerekemmel én is inni kezdtem otthon!) irtó haspuffadást és hasfájást csinált a babának. Szóval csak csínján! :o)
nekem felajánlották a csecsemõsök, hogy elkészítik, mivel császáros voltam, így késõbb indul majd be a tej. Reggel szültem, aznap (egyszerre)70 grammot szopizott a fiam. Mérgelõdtek, hogy nem lett volna szabad felkelnem elkészíteni a teát, és másnak sem lett volna szabad odaadnom elkészíttetni. Nem vittem teát, nem is ittam, egyszerûen nagyon hamar beindult a tejem (második baba), nem is ittam utána sem, mert fájt a pici pocakja tõle.
Én sem vittem. Azt mondták a teát csak akkor szabad elkezdeni inni, ha már beindult rendesen a tejtermelés, ha elõtte kezded el begyulladhat a melled (barátnõm járt így). Ez az idõpont kb.egybeesett a hazamenetellel, így felesleges volt, meg azzal is egyetértek amiket elõttem írtak. Én filtereset ittam (gazdaságosabb), szerintem mindegy melyik fajtát iszod(én nem vettem észre különbséget), mert kb ugyanaz van mindben. Én hígabbra csináltam a teát mint írták (védõnõ javaslatára), ha jól emlékszek 1 filter/500ml víz(?), és 1 litert ittam naponta (de ezekre az adatokra nem vennék mérget, majdnem 2 éve volt)
Úgy tudom, hogy tejbelövellés elõtt nem ajánlják a teát, és más dolgokat sem, mert tényleg úgy járhatsz, hogy kapásból mellgyulladásod lesz. Ha rendesen beindul a tejtermelés, és erre rásegítesz, a baba meg alig eszik valamit, az szívás. Ha látod, hogy sokat veszt a baba a súlyából (ezt majd úgyis mondják, ha így van), vagy nem indul meg rendesen a tej, akkor lehet próbálkozni. Ajánlom ilyen esetekre a homeos bogyókat (nem kell fõzögetni) Ricinus Communis CH5, vagy Urtica Urens CH5 Én ittam a Laktoherbet is, hát napi 3-4 fogyott belõle. Mondjuk 5 napig tartott így egy csomag.
A tejjel nem volt gondom, így a második naptól kezdve a férjem itthon elkészítette, és behozta nekem minden nap. (filteres Lactoherbet ittam, kb napi 3-4 filter ment el).
Én vittem, ahol szültem, ott nem volt gond az elkészítéssel. Sõt, a csecsemõsök adtak is "saját" szoptatós teát is. Én az elejétõl fogva ittam, a legjobban nekem a DM-ben is kapható Mecsek szoptatós tea vált be. Kérdezz rá a kórházban, ahol szülsz, van a lehetõség vizet forralni a csecsemõsöknél, szerintem sok helyen lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!