Találatok a következő kifejezésre: Nekem van nagyon okos (10 db)

Nekem van egy Amerikai Stafford Shire terrier kutyám! Most 8 hónapos. Nagyon okos, és értelmes kutya! De nehézségeim akadtak a sétáltatással! Nagyon siet. Mindig futni akar. Hogy szoktassam le erről? !

Legjobb válasz: Gondoltál már arra, hogy esetleg engedhetnéd futni, merthogy nyilvánvalóan azért akar mindenáron mozogni, mert szüksége van rá?

Gondoltál már arra, hogy esetleg engedhetnéd futni, merthogy nyilvánvalóan azért akar mindenáron mozogni, mert szüksége van rá?
Az is segít, ha séta elõtt labdával kifuttatod, hogy kicsit lefáradjon, leadja felesleges energiáit. Emellett kutyaiskolát javaslok, ahol TÉGED tanítanak meg arra, hogyan bánj a kutyával :)
Elõször is, hogy lenne már 40 kg van egyáltalán fogalmad arról, hogy mekkorára szokott nõni egy staff? Kb 1 éves korukig nõnek, utána már csak szélesednek olyan 3 éves korukig, de azért megduplázni már nem fogja magát... Lánc nyakörvet rá fültõhöz, ha nagyon elkezd húzni, leülteted. Ha egy óra alatt csak 2 métert haladtok, hát szívás elõbb utóbb rá fog jönni, hogy ezzel nem megy semmire. Ha szépen megy akár csak egy másodpercig is, akkor kaja. A lényeg, hogy a nem kívánt viselkedést büntetjük, a kívánatost pedig jutalmazzuk. Ha már nem húz annyira, csak kicsit akkor elég egy kis rántás is. Ne feszüljön a póráz, csak korrigáld. Mindig legyen jutalom ha valamit jól csinál, akár kaja vagy kedvenc játék, simogatás csak motivált legyen.
A kérdező hozzászólása: Persze...Szoktam is futtatni biciklivel! Ezt nagyon élvezi és szereti! De ha csak simán akarom vinni sétáltatni akkor nem tudom egyszerûen visszatartani, nagyon nehéz vele! Fõleg, hogy 8 hónaposan már 28kg és itt ne arra gondolj hogy kövér a kutyus! Attól félek ha eléri a 2 éves kort akkora lesz vagy 40kg és ha most is alig-alig birok vele akkor milesz ha felnõ?!
8 hónaposan ne futtasd bicikli mellett, tönkreteszi az ízületeit. Engedd el, játsszon, fusson, labdázzatok, tanítsd, fáraszd ki, emellett rakd rendbe a falkasorrendeteket, és utána várd el tõle, hogy ne húzzon... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat! :)

Van egy lány aki nagyon tetszik gyönyörű, okos egyszóval tökéletes, de nem tom bejövök e neki, és nagyon szeretnék vele összejönni de attöl félek h tönkre megy a barátságunk amit eddig ápoltunk. Mit tegyek?

Régóta ismerem,és nem vagyok egy fél?s gyerek csak nem akarok fájdalmat okozni kérlek segitsetek!

Legjobb válasz: Ne szexeld meg és ne akarj vele kavarni, verd ki a fejedbõl. Ha értékes ember, akkor szerintem ne akard elveszteni. Az ilyen kapcsolatokból nagyon ritkán lesz tartós.

Ne szexeld meg és ne akarj vele kavarni, verd ki a fejedbõl. Ha értékes ember, akkor szerintem ne akard elveszteni. Az ilyen kapcsolatokból nagyon ritkán lesz tartós.
A kérdező hozzászólása: ok kösz de várom még a lehetõségeket
Én 3 éve összejöttem a legjobb barátommal. Nem mondható rövidnek, majdnem 2, 5 évig tartott a kapcsolat, de már nagyon megbántam az egészet, mert rettentõen hiányzik. Mint barát, és nem mint szerelem...
Az is lehet, hogy õ is így gondolja, nem tudhatod. Nekem is van egy srác az életemben, tõle várom, hogy lépjen valamit, mert nem tudom, szeretne-e tõlem valamit. Tett apró jelzéseket, de nem vagyok benne biztos, és nem akarok hülyét csinálni magamból. (én már tettem felé konkrét jelzést)De most már úgy vagyok vele, nincs mit veszítenem. Ha megértõ, akkor ezek után is jóban maradunk, hisz ez nem ok a haragra.
Nem törvényszerû, ha a barátoddal összejössz, és netán úgy alakul, hogy szétmentek, akkor nem lehet utána barátnak maradni. Egyik barátnõm is az egyik barátjával járt majdnem 2 évet, aztán összevesztek, szakítottak, pár hónap után leültek megbeszélni, és megmaradt a barátság. Ez lenne a normális, kúlturáltan is lehet intézni a dolgokat.
00:28-as vagyok Csak annyit fûznék hozzá, hogy mi is teljes mértékben kulturáltan váltunk el, és mondhatjuk, hogy jóban vagyunk... De azért sosem lesz ugyanolyan, mint elõtte.
9 éve kerültem egyetemre. Már elsõben megismertem a késõbbi barátaimat, 5-6-8 embert, akikkel mindig szívesen találkozok. Együtt eljártunk nyaralni is. Egyik barátném összejött egyik barátommal, és meg a barátné barátnéjával, akit nyaraláskor ismertem meg. Értitek? :) Szóval két jóbarátom egyszer, meg én egy (harmadik) csajjal. Aztán mi 2 hónap után szétjöttünk a lánnyal. Hosszú évekig haragudtam rá, nem is köszöntem neki, amikor láttam. Mondjuk õ se. Még most is olyan határeset, hogy egy sziát lehet kiböknék, oszt csókolom, de nem vágyom a társaságára. Majd egy hónap múlva jóbarátomék is szétmentek. Nem is értettem, pedig látszólag összeillõk voltak. Õk viszont ugyanolyan barátok maradtak, mint elõtte. Hármasban eljártunk/unk kocsmázni, meg össze-vissza és kijönnek egymással. Azóta mindkettõnek van párja. Egyikük hamarosan házasodni is akar. Már ritkábban találkozunk mióta dolgozunk, de múltkor is beültünk én a barátom, a barátném, és a barátném párja négyesben dumálni egy kicsit. Szóval nem feltétlenül jelenti barátság megromlását, ha nem jön össze a párkapcsolat. A titkát ne kérdezzétek, de valós sztoriról van szó. Szóval ha úgy bejönne a lány, csapj a lovak közé, míg nem kavar be más a képbe. Beszéljetek meg mindent, hogy mi lenne, ha megpróbálnátok együtt. Ennyit tudok mondani. 27f
Egy szexuális éjszakára nyugodtan összejöhettek , de többre nem érdemes ettõl még nem megy szét a barátságotok csak lesz egy kellemes estétek, és már szex-barátok lesztek.....

Más babája is csinál ilyet? Elég ijesztő! 1éves lányom pár napja oda megy az üveg ajtónkhoz és el kezdi ütni a fejével, mintha lefejelné. Ez csak játék neki vagy valami idegrendszeri betegsége van? Amúgy nagyon okos, értelmes kislány.

Legjobb válasz: Nálunk nincs ilyen, de nemrég volt itt egy anyuka, a babája a fürdõben a csempére csinálta ezt. Nagyon kétségbe volt esve, a többi anyukával arra a következtetésre jutottak, hogy egyszer véletlen belefejelt, akkor nevettek rajta, nehogy sírni kezdjen, és azóta azt hitte a baba, hogy ez vicces, és valószínûleg azért csinálta. Nem tudom, mi lett vele, mikor hagyta abba.

Nálunk nincs ilyen, de nemrég volt itt egy anyuka, a babája a fürdõben a csempére csinálta ezt. Nagyon kétségbe volt esve, a többi anyukával arra a következtetésre jutottak, hogy egyszer véletlen belefejelt, akkor nevettek rajta, nehogy sírni kezdjen, és azóta azt hitte a baba, hogy ez vicces, és valószínûleg azért csinálta. Nem tudom, mi lett vele, mikor hagyta abba.
A kérdező hozzászólása: Igen elõször én is nevettem rajta, mert akkorát szólt hogy azt hittem ordítás lesz belõle, és persze a lányom is kacagott.Remélem tényleg ez lehet az ok és abba hagyja.
Teljesen normális, mindkét lányom csinálta, csak õk a falba...le fog szokni róla.
Állítólag minden ötödik gyerek csinál ebben a korban hasonlót. Nálunk az volt, hogy ha mérges lett egyéves kora körül a földbe ütögette a fejét (nem erõsen, de ez is épp elég ijesztõ volt). A megoldás, nem tulajdoníts neki nagy jelentõséget, pl ne szólj rá eréjesen, de próbáld meg megelõzni, ha látod/sejted h mi jön, mondd el neki hogy ez nem jó dolog, nem tegye, de ne ragozd tovább, tereld el a figyelmét, illetve ha feszültség miatt csinálja (túl boldog, vagy ingerült), segíts neki máshogy levezetni azt. Nálunk pár hét alatt elmúlt.
Az enyém a falba veri a fejét, de csak vigyorog rajta. Persze nem engedem neki...
Kisfiam néha a saját fejét veri a kezével de hátulról.Én úgy vagyok vele hogy ha neked jó akkor csináld.De nem nevetek rajta és nem is tiltom.Közömbösen nézem vagy ott hagyom.Aztán már nem is olyan érdekes a dolog.


NAGY SEGITSEG KELL NEKEM. Van bent 2kan csivavam meg1 nőstény. A két fiú mar ivarérett lett es elkezdtek jelölgetni lakásba. Mit tegyek hogy nevizeljenek le mindent? Letszi okos választ szeretnek és nem szemrehányós léhülyézőset.

Legjobb válasz: Basszus, de kár, hogy négykor találkozóm van lent a kutyákkal. Ha feljöttem válaszolok, de biztos leírják majd a problémát. Kezdetnek: Ha jelölget a lakásban akkor Õ a falkavezér. Magyarán a falkavezéri posztodat kell megerõsíteni és ezzel egyhuzamban többször levinni, hogy szokja oda kell pisilni. Mennyit van lent naponta? Egyébként remélem a szuka kutyus ivartalanítva van. Na sietek.

Basszus, de kár, hogy négykor találkozóm van lent a kutyákkal. Ha feljöttem válaszolok, de biztos leírják majd a problémát. Kezdetnek: Ha jelölget a lakásban akkor Õ a falkavezér. Magyarán a falkavezéri posztodat kell megerõsíteni és ezzel egyhuzamban többször levinni, hogy szokja oda kell pisilni. Mennyit van lent naponta? Egyébként remélem a szuka kutyus ivartalanítva van. Na sietek.
Elsõ válaszoló vagyok: Szóval mint már említettem falkavezérségi gondok vannak. Azt ajánlom, hogy olvasd el ezt http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. és alkalmazd. Nagyon jó, hatásos. És az egész családnak ezt kell követnie. Mindenkinek a kutyák felett kell állniuk. Ivartalanításról mit gondolsz? Ha a kanokat ivartalanítod nem lesznek ilyen problémák. Kevésbé dominánsak és nem jelölgetnek.
Cesar nem, de a tréner aki a blogot szerkeszti elérhetõ, hasonlóan eredményes szakember és nem 350 dolcsi az óradíja mint Millannak csak ajánlani tudom!
A kérdező hozzászólása: nezem cizar milant kar h nem lakik kozelebb :) koszi amugy
http://kutyadoki.blogspot.com olvasd el a cikkeket, nézd meg a filmet, ha tanácstalan vagy hívd házhoz az itt található szakértõt!
A kérdező hozzászólása: igazad van...csak ahogy minden gazdi felti kutyusat ilyentol... tegnap voltunk dokinal megkerdeztem es azt mondta 50-50% h segitt es meg kutya szemelyisege is megvaltozhat.... masik meg ök tenyeszkutyak csivavakat tenyesztunk papirral ugyh ez masik gond...
mi a gond az ivartalanítással? A kérdésedbõl ítélve kezdõ kutyás vagy, ráadásul rögtön 3 egykorú kutyával (számomra ez felelõtlenség de gondolom nem vagy kíváncsi a véleményemre) Legalább egy kant és a szukát, az ivartalanítással megszûnnek a szagok, a kanok nem fognak rivalizálni, nem hajtja majd õket az ösztön a szukáért és a hatalomért. És sokkal kezelhetõbbek lesznek, minden téren, könnyebben áttudod venni a falkavezért szerepét ami 3 kutya esetében életbevágó, ha nem akarod pokollá tenni az életeteket (emberét és kutyáért egyaránt)
A kérdező hozzászólása: megmondom oszinten en ahoz folyamadnak legutoljara de elolvasom azt amit kuldtel.es hameg lenne mas tancasod szivesen meghallgatlak, eddig meg koszonom :)
IVARTALANÍTÁS!!!!
A kérdező hozzászólása: csaladi hazban lakunk szoval majdnem 4orankent vannak kiengedve rohangalni....de mar hideg van fazik a segguk es 2perc utan mar beakarnak jonni.... kerlek segits mert ha igy folytassak mennek ki az ólba :(
A kérdező hozzászólása: Gyere varlak, lattom te is kutya bolond vagy mint en :) nincs miert ??
A kérdező hozzászólása: koszonom kedves vagy , de szerintem kicsit messze lakok toletek Szlovakiabol irok ugyh ugy kell gondolkodnom.elosszor kiprobalom magam tanitas teren.... itt kaptam egy linket az szerint. :)

Van itt valami nagyon okos ember matekból, aki tud. Na nekem segíteni?

Ja és írjon nekem külön...

Legjobb válasz: senki nem fog neked írni, mert nem publikus a mélcímed. amúgy meg mi a fenéért nem tudod leírni ide a problémát?

senki nem fog neked írni, mert nem publikus a mélcímed. amúgy meg mi a fenéért nem tudod leírni ide a problémát?
de ez miért matek?
h ülye kérdezõ
jaja...egyetértek
A kérdező hozzászólása: bocsii... azt hittem hogy kiírja hogy üzenetküldés a kérdezõnek, nem értem mért kell egybõl lehurrogni, de mindegy... tehát, hol található a tat a hajókon? pontos leírás kéne, vagy kép. sajnos sehol nem találtam...
a tat a hajó fara, másnéven.
És ennek mi köze a matekhoz te istenszégyene?
:D te most viccelõdsz? egyébként a hajó hátsó része, ahonnan általában lehet kormányozni, meg navigálni meg ilyesmi. http://s7.orientaltrading.com/is/image/OrientalTrading/70_52.. ezen a képel látszik hátul a kormány
A kérdező hozzászólása: sajnálom... eleinte más volt a kérdésem, aztán rájöttem, hogy azt nem tudjátok megmondani bocsánat :'(
Ez vicces volt :D

Van egy németjuhász kölyköm szeretnék neki megtanítani trüküket hogykezdjek bel? Nagyon okos 9 hetes a kutyus

aki tud trükköt írjon és aztis írja meg hogyan kell megtanítani.

Legjobb válasz: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Ül: Elõször is ez jutalom falatos feladat. Adjunk neki egy darab jutalomfalatot.Vegyünk elõ egy újat , keltsük fel az érdklõdését. Álljunk fel , és derákmagasságban vízszintesen tartsuk az ökölbe szorított markunkban. Ekkor ha a képen látható módon néz , és leül mondjuk neki : -Ül! .Ekkor adjuk neki a falatkát , hisz ezért fáradozott :) Ezt ezután csináljuk még meg vele párszor. Ezt 3 napon át , a 4. napon már jutalomfalat nélkül.Ha így is leül , dícsérjük meg , és hagyjuk õt békén. Fekszik: Amikor a kutyát lefektetjük, még inkább érezni fogja a mi felsõbbrendûségünket, persze nem ezen van a hangsúly, ezzel sosem szabad visszaélnünk, de jó, ha tudja, hogy mi a helyes rangsor. Elõször ültessük le, majd mondjuk az új parancsot: "Fekszik!". Ösztönözhetjük õt azzal is, hogy ütögetjük az orra elõtt a földet. Ha ez nem segít, segítsünk neki, és óvatosan nyomjuk le a földre, a mellsõ lábait elõre húzva! Ne felejtsük el a dicséretet, amikor teljesíti a kérésünket! Pacsi: Erre a trükkre sok kutya már kölyökkorától kezdve önmagát képzi, kiváltképp akkor, ha a gazda szemmel láthatóan örül a mancsnyújtogatásnak, vagy a ?bocsipacsi? láttán elmosolyodva könnyebben szemet huny a kisebb-nagyobb disznóságok felett. Tanítása nem túl bonyolult feladat. Leguggolunk a kutya elé, bal kezünkben egy jól látható falatkával, de persze klikkert is használhatunk. Jobb tenyerünket a bal mancsa elé tesszük és kiadjuk a vezényszót: ?Pacsit?. Elõször már egy centis lábemelést is díjazunk, késõbb egyre nehezebb követelményeket támasztunk: csak azt jutalmazzuk, ha tényleg a kezünkbe teszi, vagy ha különlegesen magasra emeli a mancsát. Ha egyik lábával már tökéletes pacsit produkál, megtanítjuk, hogy a másik lábával is ezt tegye - a másik tenyerünkbe és természetesen eltérõ vezényszóra. (A fantáziadús megkülönböztetõ hangjelek toplistáját nálunk a nemrég hallott ?Mincs-Mancs? vezeti.) A kutya elõször valószínûleg a gyakorlottabb mancsát kínálja majd fel, most azonban hagyjuk ezt figyelmen kívül. Elõbb-utóbb elkezd toporogni és megemeli a másik lábát is. Azonnal klikkelünk-jutalmazunk. Ha magától semmiképp sem adja a másik mancsát, kézzel kicsit segíthetünk neki. Meghajlás: A végrehajtott gyakorlat leginkább a kutya játékra hívó testtartására emlékeztet (mellkas a földön, fenék és farok megemelve). Legegyszerûbb tanítási módjának mindössze annyi a feltétele, hogy a kutya képes legyen vezényszóra lefeküdni. Fektetéskor egyik kezünket a hasa alá tesszük, megelõzve ezzel, hogy egész testét a földre helyezze. Amikor a kutyát a kívánt pózba igazítottuk, kiadjuk a választott vezényszót (pl.: "Hajol") és megjutalmazzuk. A kívánt pózban eltöltött idõt fokozatosan növeljük. Ha már nincs szükség arra, hogy kézzel segítsünk, felegyenesedhetünk és távolabb is léphetünk a kutyától. Ha a kutya hajlamos játék közben ezt a testtartást magától is felvenni, "elkaphatjuk" klikkerrel. Pitizés ülve: Magunkkal szembe ültetjük a kutyát, lehetõleg úgy, hogy a hátát majd a falnak támaszthassa. A jutalomfalatot (labdát, mutatópálcát) kicsivel a feje fölé emeljük és lassan a háta felé toljuk. Ne tartsuk túl magasra, mert akkor fel akar állni érte. A kutya egy kicsit megpróbál megemelkedni, hogy a jutalomfalatot elérhesse. Ilyenkor adjuk ki neki a választott vezényszót. Sokat segít a háta mögött a fal, hogy a kutya ne tudjon felállni, ne tudjon hátrafelé menni, és a fenekén ülve maradjon. Eleinte a legkisebb emelkedést is jutalmazzuk. Nyolcas: A nyolcas önmagában is hatásos és érdekes trükk. Lényege, hogy a kutya a terpeszben álló gazdi lábait felváltva kerülgeti. Tekinthetjük a lábszlalom bevezetõ gyakorlatának. Taníthatjuk a legegyszerûbb módszerrel is: egy kézben tartott, izgalmas jutalomfalattal vezetgetve ?pályára állítjuk? a kutyát. Ennek a megoldásnak azonban az a hátránya, hogy - különösen kis testû ebnél - nagyon mélyre kell hajolni. Célszerû tehát elõvenni a mutatópálcát. Kiinduló helyzetben a kutya a gazdával szemben áll. A pálcát - amit meg kell érintenie az orrával - hátulról elõredugva átcsalogatjuk a lábunk között és elvezetjük jobb láb körül, nagyjából addig, ahonnan elindult - itt megérintheti, majd jöhet a klikk és a jutalom. Utána ehhez hasonlóan a bal lábunkat is megkerültetjük. Eleinte minden lábkerülést erõsítsünk meg klikkerrel és falatkával, késõbb végeztethetünk egy teljes nyolcast, sõt majd akár egymás után többet is. Amikor a kutya már céltudatosan kerülgeti lábainkat, bevezethetjük a használni kívánt vezényszót. A hangjel mellé (vagy helyett) testjelet is adhatunk a kutyának azzal, hogy súlypontunkat - váltogatva - mindig arra a lábunkra helyezzük, amelyiket meg kell kerülnie. Szlalom: A szlalom a dog dancing egyik legkedveltebb eleme, melynek során a kutya menet közben a gazda lépegetõ lábait - közöttük bujkálva ? kerülgeti. Állítsuk a kutyát a bal oldalunkra és lépjünk elõre jobb lábbal. A jobb kézben tartott pálcát dugjuk át a lábunk között és vezessük át vele ebünket a jobb oldalra - ha átért, megérdemli a klikket és a jutalmat. Ezután ballal lépünk elõre (a pálca közben átkerült a bal kézbe) és most a másik oldalra vezetjük át. A nyolcashoz hasonlóan ennél a gyakorlatnál is érdemes eleinte minden lépést jutalmazni, majd egy ide-oda-fázist, de persze eljön az idõ, hogy haladhatunk folyamatosan szlalomozva is. A hibátlan és elegáns szlalom érdekében két dologra kell odafigyelni. Az egyik az, hogy a normál utcai járástól eltérõen lépjünk a másik lábunk elé kicsit keresztbe - ezzel megkönnyítjük a kutya dolgát. A másik pedig, hogy súlypontunk menet közben lehetõleg maradjon hátul - ettõl egyenes lesz a testtartásunk és elkerüljük a medveszerû, talajdöngölõ lépést. Természetesen nem csak ?hagyományos? járásmódban, elõremenetben lehet a szlalomot megtanítani: a gazda léphet oldalazva keresztbe, hátrálhat és a kutya jöhet vele szembe fordulva vagy szintén tolatva, sõt akár kúszva is bujkálhat a lábak között. A tanítás elve minden esetben ugyanaz. Lábemelgetés: A váltott lábbal történõ pacsizást tovább is fejleszthetjük. Felállunk guggolásból és lábunk emelgetésére végeztetjük a gyakorlatot. Kezdeti segítségképpen kézfejünket tenyérrel felfelé a térdünkre fektethetjük. A kézjeleket késõbb fokozatosan elhagyjuk. Egy igen látványos trükk került a birtokunkba, melynek lényege, hogy kutya és gazdája képes a zene ütemére egyszerre emelgetni a lábát. Egy újabb trükköt alapozhatunk meg, ha azt klikkeljük-jutalmazzuk, hogy a kutya kivételesen magasra emeli a lábát, majd pedig a láb feltartásának idejét növeljük. A végtermék: kutya és gazda egymás mellett állva azonos oldali lábukat tartják ki elõre - a kánkánra emlékeztetõ stílusban. Hátsó lábon állás: A pitizéshez hasonlóan tanítjuk, de most ne állítsuk a kutyát fal elé, hiszen itt a célunk az, hogy az egyensúlyát támaszkodás nélkül megõrizze. A jutalomfalatot vagy céltárgyat magasabbra emeljük a feje fölé, ezzel késztetve arra, hogy felálljon. Az ülõ és álló pozíciót érdemes eltérõ hangjelekhez kötni. Ha ez a gyakorlat feltûnõen könnyen megy a kutyának, hamar lépegetni is megtanulhat ebben a pózban. Forgás: Az elõadás folyamatába ? mind a heelwork, mind az irány- és oldalváltások színesítésére - különbözõ forgásokat iktathatunk be. A kutya pöröghet a saját tengelye körül, akár menet közben is. Foroghat gazdája, illetve valamilyen kellék - bot, ernyõ, stb. - körül is, az óramutató járásával megegyezõen vagy ellentétesen. A fordulatok irányát természetesen választott hangjelünkkel meg kell különböztetnünk. A körmozgások tanítása viszonylag egyszerû: a kutyát az "orránál fogva" vezetjük a kívánt útvonalon, testközelben többnyire jutalomfalat, a gazdától távolabb pedig inkább mutatópálca segítségével. Felhasználhatjuk a kutyaiskolában tanultakat is, pl. a "hátra arc" többszöri végrehajtása azt eredményezi, hogy a gazdi saját tengelye körül balra, kutyája pedig körülötte jobbra forog. A kutya nem csak elõre lépkedhet, hanem ? ha egyenes vonalban már tud hátrálni ? megtaníthatjuk a gazdi körül tolatni. Ehhez célszerû egy ? pl. székekbõl kialakított ? kordon közepén elhelyezkedni. Így megakadályozhatjuk a kutya letérését a körpályáról. Természetesen a körbe faroláshoz ismét új vezényszóra lesz szükségünk. Gurul: Mondjuk neki, hogy "feküdj!", majd térdeljünk le mellé, és helyezzük egyik kezünket a combja külsõ oldalára, másikat a válla belsõ oldalára. Miközben elgördítjük mangunktól, mondjuk neki, hogy "tovább". Amikor teljesen átfordult, és felugrig, dícsérjük meg. Naponta többször ismételjük meg ezt a feladatot, amíg a segítségünk nélkül is tud gurulni. Szégyelld magad!: http://www.youtube.com/watch?v=VbUK62M7h0M Mi most gurulni tanulunk =) <3
elõször azt kell neki megtanítani hogy üljön le.Ez pedig nagyon egyszerû:1 kis jutalomfalatot vagy tápot vagy amit szeret a kezedbe fogsz és megmutatod neki és hagyod had szaglássza meg majd a markodba fogod és a mutató ujjaddal mutatsz a fenekére a kutyának majd ezt mondod nagyon határozottan neki:Ül!ha elsõre nem akarja megcsinálni az sem baj mert majd megtanulja hogy csak akkor kap jutalmat ha megteszi amit mondasz ha ez megvan akkor tovább lehet nehezíteni most jön a fekszik és így tovább nehezíteni ezeket pedig ugyanúgy kell megtanítani mint azt hogy ül csak más a vezér szó.
11:17-es vagyok. Az ült így is meg lehet tanítani, én így tanítottam. Így könnyebb. Ül: Vegyünk kezünkbe valami jutalomfalatot. Miután magunkra vontuk a kutyus figyelmét, és megmutattuk a kezünkben lévõ jutalomfalatot, helyezzük a kezünket a feje fülé. Miután szemével követi a kezünket, a feneke leereszkedik, és automatikusan leül. Mondjuk, hogy"ülj!" és amikor teljesen leült, nagyon dícsérjük meg, és adjuk oda a jutalomfalatot. Én így tanítottam meg a 2 kutyusomnak, és nagyon hamar megtanultak ülni :)
Szerintem pedig használj klikkert, hidd el késõbb ( a nehéz/nehezebb trükökknél nagyon nagy haszna lesz) és pár száz forintért már beszerezhetõ! Az elsõ link az nagyon hasznos!!:D
A kérdező hozzászólása: KÖSZI MIDENKINEK

Nekem van egy nagyon okos fekete macskám, aki nemrég kölykezett. Négy kiscica született, most két hetesek. A négy cicából egy elveszett. Nem tudni az anyja rejtetette e el, vagy kiközösítette és elvitte valahova. Mi történhetett vele?

Annyira sajnálom és szomorú vagyok mert a negyedik kiscica nincs meg!:(kicsit gyengébb volt a testvérei közül.

Legjobb válasz: Vigyázz a többi kiscicára,ne engedj a közelébe kandúr macskát.A kandúrok képesek megölni a kicsiket csak azért hogy az anyjuk újra tüzeljen.Férfiak!!!:-))) Biztos hogy nem az anyamacska vitte el,mert akkor pakolta volna a többit is.Ha az anya nem tartja elég erõsnek,írtad hogy gyengécskébb volt,azzal nem foglalkozik.De szerintem a kandúr a ludas.Vigyázz rájuk!

Vigyázz a többi kiscicára, ne engedj a közelébe kandúr macskát.A kandúrok képesek megölni a kicsiket csak azért hogy az anyjuk újra tüzeljen.Férfiak!!!:-))) Biztos hogy nem az anyamacska vitte el, mert akkor pakolta volna a többit is.Ha az anya nem tartja elég erõsnek, írtad hogy gyengécskébb volt, azzal nem foglalkozik.De szerintem a kandúr a ludas.Vigyázz rájuk!
Fájni fog amit írok:nálunk a macskánk megöli az életképtelen cicákat, sõt ha ez még nem elég akkor meg is eszi õket.(perszi amikor halottak már)Ez megmagyarázná, hogy nyomtalanul eltûnt.Viszont a kandúrral nem avgyok kibékjülve...lehet hogy elvitte és megölte...sajnálom.... Üdv.:Bea
CSak megjegyzem, nalunk a kandurmacska ponthogy vigyazza a kolykoket. :)
Nekem 6 feketemacskám van, amugy 8 lenne de kettõ kicsit el kellett ajándékoznunk mert sok lett volna.Mi sem engedtük a kicsiket össze a kandurcicákkal.Külön szobába becsuktuk õket.Mikor már önnálóak lettek tudtak szaladni meg minden akkor szoktattuk hozzá a nagyobbakhoz.És most elvannak a 2 kicsi meg a 4 nagymacsekom.A kandurmacskák elvihetik a kismacskákat.Vagy mert az anyamacska észrevette hogy már nem éli meg a holnapot el tette láb alól.Mert a macskáknál ez a szokás de nem tudom miért hogy amikor már az életük végénél járnak eltûnnek és nem jönnek vissza :(Egyszer így volt egy szükre perzsacicámmal.

Van egy lány akit ismerek nagyon szép, kedves, okos. De nem tudom neki elmondani hogy szeretem. Hogy próbálkozzak?

Azt se bánnám hogy ha egy listát írnátok mit és hogyan csináljak.

Legjobb válasz: Elhívod valami programra, lehetõleg olyanra, ahol kettesben tudtok lenni és elmondod neki szépen. Ilyen egyszerû. Sok sikert! :)

Elhívod valami programra, lehetõleg olyanra, ahol kettesben tudtok lenni és elmondod neki szépen. Ilyen egyszerû. Sok sikert! :)

Van egy lány a cseten ismerkedtünk meg, és nagyon szimpi nekem, okos, és művelt is, elhívtam randira, hova vigyem el Bp-en? Margit-sziget? Vagy valami romantikus hely.

Legjobb válasz: Semmi esetre se vidd el moziba, mert ott nem tudtok beszélgetni! Igen, elmehettek sétálni a Margit-szigetre, aztán pedig ha látod, hogy nagyon fázik (ami ilyen hidegben lehetséges) hívd meg egy teázóba, vagy egy sütizõbe! :) Sok sikert és Boldog Karácsonyt! :)

Semmi esetre se vidd el moziba, mert ott nem tudtok beszélgetni! Igen, elmehettek sétálni a Margit-szigetre, aztán pedig ha látod, hogy nagyon fázik (ami ilyen hidegben lehetséges) hívd meg egy teázóba, vagy egy sütizõbe! :) Sok sikert és Boldog Karácsonyt! :)
üljetek be egy moziba, vagy igen, séta a Margit szigeten, aztán üljetek be valahova és igyatok megy egy kávét, teát.
Moziba semmiképp haverokkal az jó meg talán néha barátnõvel is de azt inkább hanyagold. Szerintem is sétáljatok Margitszigeten az jó hely :P
Moziba ne! Istenem, ilyen tanácsot még csak adni is ?! Szóval, ha nem akarod, hogy teljesen megfagyjatok, akkor mondjuk bármely plaza megteszi, vagy kávézó. Én elvinném a Tropicariumba, igaz elég drága elsõ randinak, de ott egész jól ellehet az idõt tölteni.
Leanyzótól függ. Séta, kiállítás, cukrászda, teázó (vízipipa-hihi:$) Érdeklõdj miket szeret:) Én sem ajánlanám a mozit, bár ott legalább el lehet kerülni a kínos csöndet, utána pedig lehet a filmrõl beszélgetni ha nincs más téma.

Fogalmazást kellene írnom vádbeszéd és védőbeszéd formájában. Van itt olyan okos emberke, aki segítene nekem? Nagyon megköszönném!

A vádbeszédet Koppányról, Mirigyről (Csongor és Tünde szereplőjéről) és Haranglábról (A helység kalapácsa szereplőjéről)kellene írni. A védőbeszédet Koppányról, Szilveszterről (Az apostol szereplőjéről) és Széles tenyerű Fejenagyról (A helység kalapácsa szereplőjéről). Egy ici-pici segítség is sokon múlna. Előre is köszönöm :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!