Találatok a következő kifejezésre: Nekem van guppi (10 db)

Nekem van egy 150 literes akváriumom abban van 1 sziámi, 1 aranyhal, 1 szélhajtóküsz, 1 vitorlás. A másik akváriumom 25 literes abban van 3 neon, 4 zebradánió, 2 rózsásdíszmárna, 6 guppi. A nagy akváriumba betehetem azokat a halakat amik a 25-ösbe vannak?

A szélhajtóhoz meg az aranyhalhoz csak a barátom ragaszkodik szóval ha ?k az akadály el tudom ?ket ajándékozni.

Legjobb válasz: Az aranyhalat alapból nem tesszük be trópusi halak közé mert õ hideg vízi hal. A szélhajtó küsz-t nem ismerem. De szerintem az van a Balatonban is képek alapján tehát õ sem való oda.különben mehet bele. Max a guppik nem mert nekik színes az úszójuk és megtépné õket a sziámi.

Az aranyhalat alapból nem tesszük be trópusi halak közé mert õ hideg vízi hal. A szélhajtó küsz-t nem ismerem. De szerintem az van a Balatonban is képek alapján tehát õ sem való oda.különben mehet bele. Max a guppik nem mert nekik színes az úszójuk és megtépné õket a sziámi.
Betta nem tépi meg a guppit, a többivel egyetértek.
Ez így egy halgyilkos összeállítás. A küsz egy kifejezetten igényes hal, nem bírja a magas hõmérsékletet és a legkisebb oxigénhiány is kivégzi. Ráadásul rajhal, és nagyon kicsi neki a 150 liter. Az aranyhallal hasonló a helyzet, csak kevésbé érzékeny, de neki is túl magas a trópusi hõmérséklet. A másik oldalon ott van a sziámi, aminek meg még az átlag díszhalhoz képest is magas a hõmérsékletigénye. A kis akvárium pedig nagyon kicsi azoknak a halaknak. Inkább rakd át õket a 150 literbe, ekkora helyen csak nem csinál bajt a sziámi. Amúgy sem mindegyik példány mozdul rá a guppikra.
A kérdező hozzászólása: Szóval minden mehet a nagyba , az aranyhalat meg a küszt meg vegyem ki és ajándékozzam el? Amugy már vagy 4 hónapja megvan a küsz és semmi baja igaz eddig 3 man voltak csak kettõt elajándékoztam.
Az aranyhalnak fátyolos az úszója? Mert én azt hallottam, hogy a betták a fátyolos/ nagy úszójú halakat bántják (vetélytársnak gondolják). Ha az aranyhal marad, akkor a neonhalakat és a guppikat szerintem nem jó ötlet együtt tartani az aranyhallal, könnyen beszippantja és megeszi a kicsi termetük miatt (és szerintem a dániókkal is ez a helyzet)
Igen minden fátyolos úszós halnak nekimegy a betta. De csak ha vak. Mindegy.

Nekem van 3 guppi lányom és egy fiú. szerintem a lányok terhesek /30 l az akvárium/akkor elég a fiút kivenni az akváriumból? és a fiúnak elég 8 liter?

Legjobb válasz: Mivel elevenszülõk ezért igenis terhesek! Nem tudom hogy a fiút miért akarod kivenni! Én a piciket raktam külön, mert az anyucik megették volna õket! de lehet hogy a kérdést nem értem! bocsi

Mivel elevenszülõk ezért igenis terhesek! Nem tudom hogy a fiút miért akarod kivenni! Én a piciket raktam külön, mert az anyucik megették volna õket! de lehet hogy a kérdést nem értem! bocsi
Megnéznék egy terhes halat :-) Bár akad néhány... cápa és társai :-)
A kérdező hozzászólása: szerintem így is elég érthetõ volt amugy kössz a segítséget sokat tanultam tõled
A kérdező hozzászólása: azért szeretném a elkülöníteni õket mert a fiú folyamatosan "terrorizálja" a lányokat, vagyis kergeti õket és a hasukat csipkedi.most úgy vannak h a nagy akváriumban van a fiú és egy kisebbe a lányok mert onnan könnyebb kivenni a kicsiket mert az 1-ik anya már befalt néhány kölköt...
Értem! Akkor szerintem elég a fiúnak a 8 literes, persze csak akkor, ha megtudod oldani a levegõztetést! vagy cserélni kell a vizét naponta! sok sikert a picikhez! én már a 7. nemzedéket nevelem fel!
De ha jobban meggondolom akkor jobb ha az anyucik vannak külön! igazad van, onnan könyebb kivenni õket!
hülye fax.. tényleg elevenszülõk nem kell beszólni !! seggarcúúúú!!
Mert még nem olyan régóta terhes, mint a másik. Majd megnõ az õ hasa is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Tegnapelőtt született jópár guppi, kettőt sikerült megmenteni. Most el vannak különítve egy hálóval. Meddig kell elszeparálva tartanom őket, valamint adhatom nekik ugyanazt az eleséget amit a nagyoknak (természetesen kis mennyiségben)?

Legjobb válasz: Vannak direkt kis hal tápok.Ha lemezes és kicsire összemorzsolod akkor adhatod, de én kishalnak nem szoktam ilyet adni.Addig nem szabad a õket a nagyokall egybe rakni amíg meg tudják enni õket.Ne agódj lesz még sok guppi... nagyon sok.

Vannak direkt kis hal tápok.Ha lemezes és kicsire összemorzsolod akkor adhatod, de én kishalnak nem szoktam ilyet adni.Addig nem szabad a õket a nagyokall egybe rakni amíg meg tudják enni õket.Ne agódj lesz még sok guppi... nagyon sok.
Vagy darálóba beleteszed a lemezes tápot és porosra darálod. Amikor már elérik azt a méretet hogy nem tudja megenni a nagy akkor visszateheted õket közéjük. Amúgy elméletileg levegõztetõ és szûrõ nélkül is fel lehet õket nevelni egy nagy befõttes üvegben (amilyenben az uborkát kovászolják) bár én ezzel nem próbálkoztam még.

100 l-es aquariumomban egy platti, egy csíkos, zebrahal, egy guppi és két takarítóhal lakik, egy kis csiga is van. Mi lenne a legmegfelelőbb ennivaló nekik? Internetről is rendelhetek? Honnan?

Legjobb válasz: Fagyasztott cucc a legegyszerûbb, küklops, artemia, szúnyoglárva, de foghatsz élõt is, vagy tenyésztheted õket. A halas boltokban általában van fagyasztott, én még sose rendeltem, mert szerintem kiolvadna, meg ki se szállítják. Növényi eredetû kaja is kell a halaidnak, fõtt, vagy forrázott (keménységtõl függ) zöldségeket lehet adni, uborka, cukkini, spenót, stb. Az aljzatlakóknak lesúlyozhatod, ha nem akar lent maradni. Tápból kizárólag minõségieket adjál kiegészítésnek, mert a gagyibbakban semmi tápanyag nincs. Illetve az algaevõnek kéne egy darab fa, mert szeretik rágni, és kell neki a keményebb rost is.

Fagyasztott cucc a legegyszerûbb, küklops, artemia, szúnyoglárva, de foghatsz élõt is, vagy tenyésztheted õket. A halas boltokban általában van fagyasztott, én még sose rendeltem, mert szerintem kiolvadna, meg ki se szállítják. Növényi eredetû kaja is kell a halaidnak, fõtt, vagy forrázott (keménységtõl függ) zöldségeket lehet adni, uborka, cukkini, spenót, stb. Az aljzatlakóknak lesúlyozhatod, ha nem akar lent maradni. Tápból kizárólag minõségieket adjál kiegészítésnek, mert a gagyibbakban semmi tápanyag nincs. Illetve az algaevõnek kéne egy darab fa, mert szeretik rágni, és kell neki a keményebb rost is.
Vízcsere 30% és utánna bele egy egész doboz sera nitrivec(a kisdobozos).
Heti 30% vízcsere kötelezõ, legalább fél napig állni hagyott állott vízzel. Ezt aljzatporszívózással is egybekötheted, hogy felszedd az aljzatról a mulmot. És ebben a leszívott vízben kell a szûrõ szivacsát is kinyomkodni, ha már aktuális. A hallal nem tudok mit kezdeni, ha étvágya sincs, nemhiszem, hogy túléli. A víz viszont egy fontos dolog. Ha a lágyító rendszer teljesen lágy vizet csinál, akkor az nem magában nem használható! Ha a kerti csap fúrt kút, akkor azt meg sok dologra érdemes letesztelni, mert amit az ember kibír, azt egy hal nem. Az aquatan biztos megoldás némelyik problémára, de nem biztos, hogy mindre. (nehézfémek, permetszer, toxinok) A nitrivec -et pedig inkább betelepítés elõtt, szûrõtakarítás után érdemes használni.
Ja és ha valamelyik víz vezetékes, akkor nem kell bele semmi, csak várni kell vele legalább fél napig.
A kérdező hozzászólása: A kerti sima vezetékes, azt fogom használni a vizcseréhez. Köszönöm! Ma vetettem apukámmal mirelit kajàt, hátha bejön a kis plattinak.
A túl kemény víz se jó. A Nitrivec fölösleges, ha 12-24 órát van ideje állni a víznek, akkor minden más kémia is, ennyi idõ alatt a klór elillan a vízbõl. A harcsa (javítanám a 12. válaszolót) szerintem nem kék páncélos, hanem foltos: http://diszhal.info/Corydoras_paleatus.php A szûrõt soha ne kapcsold ki, de gondolom ezt tudod. A levegõztetõ nem zavarja a halakat, ám ezt a buborékoztató csövet nem is muszáj használni, ha a vízáram kellõ mértékben fodrozza a vízfelszínt, ugyanis a víz a felszín mozgása által köti meg az oxigént. A berensezésrõl annyit, hogy nagyon nincs rendben.
*berendezésrõl
A házi vízlágyítónak jó lenne, ha kiderítenéd az adatait. Legalább a márka és a típus kéne, és akkor el lehet dönteni, jó-e akváriumba. A jobbféle házi vízlágyítókban van visszasózó, mivel emberi fogyasztásra nem alkalmas a 0-ás víz. Ez a típus jó lenne a halaidnak. Viszont nagyon sok kamu termék is van a piacon, egy részük semmit nem csinál, mások kifejezetten károsak egy akváriumra. Nem ártana venned egy vízkeménység tesztet, ez kb. 300 Ft, és megvizsgálnod a lágyított és a natúr csapvizeteket.
Ja igen, túlnyomó részt fagyasztott vagy élõ eledelt kapjanak (cyclops, artémia, esetleg szúnyoglárva). A szárított vörös szúnyog, amit írtál, az szemétbe való. Száraz eledelbõl vegyél valami lemezest, pl. Sera Vipan vagy Flora.
Mellesleg egyetértek Platypus válaszával, egy teszt nem ártana. A Neptun tesztje olcsó, és erre tökéletesen megfelel.
Látok még ott más meszes, környezet idegen dekorációt is, pl kagylóhéjat. Ezek szintén keményítik a vizet, ezen kívül nem illik édesvízi akváriumba tengeri dekor. Mondjuk az utóbbi szubjektív, az viszont már nem, hogy a halaknak rosszat tesz. Jobban járnál egy vasfával, kicsit színezi ugyan a vizet, de ez stresszoldóként is hat a halakra, nem olyan rideg világos az akvárium. A növényeket pedig ki kell ültetni abból a mûanyag rácsból, le kell róla szedni a gyapotot, és beültetni az aljzatba. Lehet dugni a gyökeréhez gyökértáp tablettát. Folyékony táp is mehet majd nekik, csak kicsit bõvíteni kell még a mennyiségen.
A szûrõ márkája jó, a teljesítménye viszont kicsi lesz!!! Ennyi halat nyilván elbír, de ha 100 literre való halat tartanál, akkor oda a 2012-es kell. Kell pár hónap hozzá, hogy rendesen beálljon, olyankor eléggé eltömõdik a megtelepedett baciktól, (amit nem szabad nagyon kimosni, hiszen azok szûrnek) és leesik a teljesítmény. Többször beigazolódott már, hogy egy 2010-es nem bír el egy 100 literessel, a gyári ajánlások többé kevésbé mindig túlzóak, azokat nem kell figyelembe venni. A lényeg, hogy ha marad a szûrõ, akkor annyi halat telepíts majd az akviba, mint ha kb 70 literes lenne. A szóban forgó ha kék páncélos harcsa. Rajhal, 5-6 db a minimum belõlük, tehát az állomány jelentõs kiegészítésre szorul:) Az akváriummal kapcsolatban, ami azonnal szemet szúrt, az a mészkõ/homokkõ bujkáló, a fehér aljzat, és a gyér növényzet. A bujkáló felkeményítheti az amúgy is kemény vizet, mert ezekbõl áznak ki mindenféle karbonátok. Márpedig a tartott halaidnak inkább még lágyítani kell, nem keményíteni. Az aljzaton se ártana egy sav próba, hogy sósav hatására pezseg e, mert az is gyanús, hogy savazatlan kvarchomok. Ezen kívül a fehér aljzat könnyen algásodik, és jelentõs stresszforrás a halaknak. A gyér növényzet szintén elég nagy stresszel jár, és a víz biológiájába se segít be ilyen mennyiség, szóval abból is lehetne több. Minden ilyen kis apróság, nem megfelelõ egyedlétszám, természet idegen környezet, minden, amiben kompromisszumot kötsz, azzal rontasz a helyzetükön. Egy hal viszont se nyávogni, se ugatni nem tud, ha nem jól érzi magát, fura mód olyat csinál, hogy elégtelenül, vagy sehogy nem mûködik az immunrendszere. Szóval megéri odafigyelni ezekre, különben a jelentkezõ kudarcok miatt csak bosszúságot okozna az akvárium. Amit javaslok, hogy a dániókat (remélem, hogy az a zebra) és a páncélosokat ki kéne egészíteni. Az eleven szülõket nem erõltetném, 2 fajtához, a szaporulattal együtt nincs elég hely, pláne, ha belekalkuláljuk, hogy az szûrõ is erõs jóindulattal karcolja meg az elégséges szintet. Inkább valami ikrázó halat tartanék, az alsó/középsõ sávba, ami nem szaporodik túl, pl Neonhal, vagy vörös fantom lazac, vagy bármilyen hasonló méretû testfelépítésû pontylazacból egy csapat. Pl 8 dánió, 8 neon, 6 páncélos. Ennyit elbír a szûrõ. Meg növény kéne még bele, valami bokros microsorum fajta, vagy óriás vallisneriával is próbálkozhatsz, az felér a tetejéig, és ott is lesz búvóhely.
A kérdező hozzászólása: A férjem inditotta be helytelenül, a megmaradt halakat szeretném életben tartani, ezért kérdezek, olvasok itt. Tudom, hogy a dánió rajban èl, de csak egy maradt meg. Ez viszont élénk, eszik, a guppival és a plattival haverok, együtt úszik velük. Olvastam, hogy a szines-leveles ennivaló selejt, ezért kérdezem, mit adjak. Dobozos, vörösszunyoglárvát kapnak, illetve süllyedõs, barna tápot. De a platti nem eszik valami lelkesen:( a többi okés. Sajnos Balatonfüreden, ahol élünk egyetlen halasbolt sincs! Ezért kérdeztem a netes lehetõségeket. Valami nekik való száraz eleség, minõségibb akkor melyik legyen konkrétan? Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Nem ez a fekete takaritóhalaim vannak, kicsi, áttetszõ, harcsabajszos, de nem laposfejû. Mi lehet? Sajnos nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Még kédésem: mikor esznek, ki kell a levegõztetõt kapcsolni? Hogy ne zavarja õket a víz bugyogása a felszinen? Hogy sima legyen a vizfelszin?
Ha erõs szûrés van az akváriumban, azt ki lehet kapcsolni etetés idejére, mert amúgy képes begyûjteni a haltápot a halak elõl. De egy egyszerû levegõztetõ nem probléma ilyen esetben. Viszont ha csak ennyi szûrése van az akváriumnak, az magában egy kész katasztrófa.
A kérdező hozzászólása: Ez egy nagy szivacsos szûrõ, tetején levegõztetõ. Ez igy rossz? Erõs a sodrása, lehet állitani rajta, visszább vettem, de igy is bugyog rendesen a felszine.
Ez egy igen laza körül írás (a halé, és a szûrõé is) ettõl akármi lehet. Eldönteni, hogy jó e, ahhoz pontos gyári adatok kellenek a szûrõrõl, és legalább egy fénykép a halról.
A kérdező hozzászólása: Oké, fotózom, felteszem este! Köszi elõre is a segítséget!
A kérdező hozzászólása: Eheim szûrõ, typ: 2010 810 serie: 11493 Hz 50 W6 Ezt látom a szûrõn.
A kérdező hozzászólása: Ez a vízlágyítónk. Az egész ház rà van kötve: http://www.bwt.hu/HU/Termekek/Haztartasi-Vizkezelok/Termekek..

Szertenék a guppiaimnak egy nagyobb akváriumot venni. Van 3 nőstényem és sok kicsi guppim is. Mort a nagyok 1 8literes akváriumban vannak a kicsik pedigegy 3 literesben. Mi kell nekeik, milyen környezet, illetve mekkora akvárium?

Guppinak akvárium ...

Legjobb válasz: Veszel egy 40literes akváriumot bele aquael fan1 szûrõ valami 25wattos vagy többes fûtõ talajnak jó kavics az udvarról jól megmosva növénynek valami elég extrém körülményeket is kibíró kell neked szerintem ha 8literben tartasz halat meg 3ba ilyen például az anubias gömbmoha jávai moha microsorum meg kell egy lámpa11vagy 15wattos elég és egy ilyen beakasztós kishalnevelõ a kishalaknak

Veszel egy 40literes akváriumot bele aquael fan1 szûrõ valami 25wattos vagy többes fûtõ talajnak jó kavics az udvarról jól megmosva növénynek valami elég extrém körülményeket is kibíró kell neked szerintem ha 8literben tartasz halat meg 3ba ilyen például az anubias gömbmoha jávai moha microsorum meg kell egy lámpa11vagy 15wattos elég és egy ilyen beakasztós kishalnevelõ a kishalaknak
Ha szeretnél még vehetsz nekik bele ilyen kõ bujkálót meg fát de csinálhatsz is ha érdekel bõvebben is leírom.

Neked milyen halaid vannak? Nekem guppik.

Legjobb válasz: Naonohalak (boraras, galaxy, eritromicron, rubrodorsalis, kubotai, pauciperforata, gertrudae) és egy törpegömbhal. Sakura és yellow garnéla. Tengeri (bohóc hal, sárgafarkú korallsügér, barátsügér, Pseudochromis fridmani, calcinus elegans, kígyókarú tengericsillag, táncoló garnéla) Van egy 15 centis nagy rákom. Vagyis barátomé de az mindegy. Jobb lenne helyette egy muréna, de ezt még nem tudom hogy fogom kivitelezni. Lehet hogy sehogy.

Naonohalak (boraras, galaxy, eritromicron, rubrodorsalis, kubotai, pauciperforata, gertrudae) és egy törpegömbhal. Sakura és yellow garnéla. Tengeri (bohóc hal, sárgafarkú korallsügér, barátsügér, Pseudochromis fridmani, calcinus elegans, kígyókarú tengericsillag, táncoló garnéla) Van egy 15 centis nagy rákom. Vagyis barátomé de az mindegy. Jobb lenne helyette egy muréna, de ezt még nem tudom hogy fogom kivitelezni. Lehet hogy sehogy.
Hja, az indiai törpegébet kihagytam, pedig az a legcukibb.
A kérdező hozzászólása: Tetszikaeld a kérdést!
Törpegömbhalak lesznek. Nem tetszikelem.
serpalazac, szivárványos guppi, sziámi ormányosmárna (sziámi algázó) és kambodzsai algázó (hamis sziámi algázó) jah és majdnem kihagytam szegényt egy darab szép snowflake ancim is van. rajtuk kívül van még két darab amano garnélám is valahol csak kb sose látom õket :)

Az egyik nőstény guppinak az alsó uszonya alatt van egy fekete folt, de már egészen lent van neki mintha már szülni kezdene, de mégsem nagy a hasa, szerintetek terhes lehet?

Lehet hogy azért nem nagy a hasa mert kb. 6-8 cm hosszú a hal és nem gömbölyödött ki a hasa?

Legjobb válasz: Lehetséges, hogy kevés utód van a hasában, de az is, hogy csak az ürüléke.

Lehetséges, hogy kevés utód van a hasában, de az is, hogy csak az ürüléke.
Elfújta a szûrõ? Inkább azt mondanám más baja van, de kitudja ezeknél :)
A kérdező hozzászólása: Nem az gyengére van állítva.inkább, hogy hirtelen eltünt a világosság talán megijedt és neki úszott az akvárium falának.legalábbis erre gyanakszunk.

A vitorláshalam szétszaggatta 2 kis guppym uszonyát. Vissza nő még nekik? Jó ötlet külön tenni a guppikat amíg nőnej egy kicsit? Nem tudom mi a baja van velük mert amúgy nagyon békés hal.

Legjobb válasz: A vitorláshal nem egy békés hal, pláne nem 50 literben. Lehet hogy rád békésen tátog, de a kisebb halakat elgyepálja, amint éri. Néhány kivételes békés példány létezik, de a tiéd már bizonyította hogy nem ilyen. Hiába teszed szét õket, ez így nem megoldás, mert 1. úgysem tudnád összerakni õket a gyógyulás után mert megint ez lenne 2. a vitorlásnak legalább 3x ennyi hely kell.

A vitorláshal nem egy békés hal, pláne nem 50 literben. Lehet hogy rád békésen tátog, de a kisebb halakat elgyepálja, amint éri. Néhány kivételes békés példány létezik, de a tiéd már bizonyította hogy nem ilyen. Hiába teszed szét õket, ez így nem megoldás, mert 1. úgysem tudnád összerakni õket a gyógyulás után mert megint ez lenne 2. a vitorlásnak legalább 3x ennyi hely kell.
A kérdező hozzászólása: Ammóniamérgezésük mitol van?
Mifelénk nem jogosít fel állatkínzásra, ha másvalaki még rosszabbat tesz. Attól még ugyanúgy rossz a halaidnak. Igen, tartanak Bettát poharakban. Nem is élnek sokáig szerencsétlenek. Ha a halaid még egyáltalán elférnek ekkora helyen, az azt jelenti, hogy állandó, súlyos ammóniamérgezésük van, mivel ez akadályozza õket a növésben. Egy ilyen idõs thorocatum még egy kifejlett mollyt is képes lenyelni egyben, és meg is teszi mert ragadozó harcsaféle, ez a természetes viselkedése. Ahogy a vitorlásnak is a kis halak szekálása. Sõt ennyire kis helyen a mollyk is meghülyülnek néha, és bántanak másokat.
A kérdező hozzászólása: most vagy tudja hogy figyelem vagy csak akkor nem fer el toluk ha a viz tetejen usznak... ott uszkalnak melette es nem bantja oket. Vagy a molly volt? De az el van foglalva a masikal...
A kérdező hozzászólása: a thorokatum teleg nem bantott egyett se o mar 2 eves. a vitorlashal meg mar tavaj mikulas ota megvan.Kaptam mind a2ot. Most vigyem vissza oket? Amugy meg lattad milyen kis "decis poharba" tartjak a bettakat? legalabb is mifelenk...
Ha ott van még mindig a vitorlás hiába nõ vissza, újra megtépi. Ha meg kicsit nagyobb lesz, akkor meg is öli õket. Hacsak elõtte a thorocatum harcsád nem nyeli le õket egybe. Természetesen nem kötelezõ mindenkinek 250 literes akváriumra költenie, de ha vitorlás halat meg thorocatumot akarsz tartani, akkor nem megy máshogy. Van vagy 100 másik hal amit lehet 50 literben tartani, miért kell neked pont azt a néhány fajt erõltetned? Ebbe az akváriumba a jelenlegi halaid közül egyedül a guppi való, a többit jobb lenne visszavinned a boltba különben csak szenvedni fognak.
A kérdező hozzászólása: Visszanõ a guppik uszonya?
A kérdező hozzászólása: Hidd el szivesen tenném õket 250 literes akváriumba de se pénzem rá se helyem nincs neki.
A kérdező hozzászólása: Egy idõbe még õtet csipkedte a molly és nem adta vissza azért mondom hogy békés nem mert szépen tátog rám. Amugy jön az ujjam után és ismeri a kajás dobozt és olyan édesen ficánkol.
A kérdező hozzászólása: De van 3 kis albino sanitar (nem tudom hogy mondják magyarul, majd keresek képet) azokat nem bántja. De nem is tudom mikor tépte meg mert ha figyelem nem csinálja.
Igen, jó ötlet és maradjanak is ott.Hogy mi baja velük, ezt komolyan kérdezed ? A békésebbek és fiatalok, csak elkergetik a területükrõl ( ez a terület, 200 liter alatt, akár az egész akvárium is lehet )Az még a szerencsésebb eset, hogy megtépkedik õket, az én öreg vitorlásaim simán meg is ennék õket.A guppi hímek farokúszója lelassítja a halat és hullámzóvá teszi a mozgását, ez a legtöbb ragadozó figyelmét felkelti.
Gyenge szûrés, ritka vízcsre vagy túl sok hal, ez a három lehetõség van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!