Találatok a következő kifejezésre: Nekem van ékszertekim (5 db)

Azt olvastam hogy a lany ekszertekiknek rovidebb a farkuk. Nekem van ket ekszertekim es megszeretnem tudni hogy milyen nemuek de az egyik kisebb mint a masik . Mit tegyek?

Legjobb válasz: Fiatal, néhány cm-es állatoknál az ivar meghatározása még gyakorlatilag lehetetlen. 8-10 cm-es kortól a hím ékszerteknõst elsõsorban a mellsõ végtagok hosszú karmairól és vaskos farokrépájukról lehet felismerni. Figyelmes szemlélõ ezenkívül még észreveszi, hogy a fej kicsit hosszúkásabb, kevésbé pisze, mint nõstényeknél, a hasi páncél egy kicsit homorú és a kloákanyílás a páncél végzõdése mögött van.

Fiatal, néhány cm-es állatoknál az ivar meghatározása még gyakorlatilag lehetetlen. 8-10 cm-es kortól a hím ékszerteknõst elsõsorban a mellsõ végtagok hosszú karmairól és vaskos farokrépájukról lehet felismerni. Figyelmes szemlélõ ezenkívül még észreveszi, hogy a fej kicsit hosszúkásabb, kevésbé pisze, mint nõstényeknél, a hasi páncél egy kicsit homorú és a kloákanyílás a páncél végzõdése mögött van.
A kérdező hozzászólása: A nagyobbik rekszertekim 5cm hosszu es a kisebb pedig 4cm amugy kossz!

Nekem van 2 ékszertekim mind a kettő tenyérnyi nagyságú, 150 liter vízben. Takarítás után a víz bekékült pedig semmit nem raktam bele és semmilyen szert nem használtam. Ez miért lehet?

Legjobb válasz: Nem érte az akváriumot valami külsõ behatás?Például túl sok fény,mert így az algák elszaporodhatnak és léteznek kék algák is,bár nem tudom hogy itt mi a helyzet.Ahhoz többet kellene tudni az elõzményekrõl.:)

Nem érte az akváriumot valami külsõ behatás?Például túl sok fény, mert így az algák elszaporodhatnak és léteznek kék algák is, bár nem tudom hogy itt mi a helyzet.Ahhoz többet kellene tudni az elõzményekrõl.:)
A kérdező hozzászólása: Szerintem már rájöttem mi a gond.lehet h a sziget miatt lett ilyen?gondolom jön le róla a festék pedig még új. a tekik is néhány hejen kékek lettek.most kitakarítottam az akváriumot és még nem kék.
ha csak a sziget akkor semmi baj nincsen.de azért vigyázz megne igyák a vizet!

Sárgafülű ékszertekim van, fagyasztott halat vagy inkább szárítottat adjak neki?

Legjobb válasz: Szia! Egyetértek az elsõ hozzászólóval, mindenképp fagyasztott halakat adjál neki. Nekem is teknõseim vannak, és imádják.

Szia! Egyetértek az elsõ hozzászólóval, mindenképp fagyasztott halakat adjál neki. Nekem is teknõseim vannak, és imádják.
Fagyasztott hal, fagyasztott teknõs mix, hínár, minõségi száraztáp (nem szárított!)
Mindenképpen fagyasztottat!
fagyasztott valóban jobb. a szárított elrágásával gondjaik vannak. XD ami még fontos, hogy néha mást is adj nekik pl. vízinövény vagy saláta/uborka/paradicsom, szárított vagy élõ vízibolha, tubifex, stb.
Én 10 éve tartok teknõsöket, de az enyémek egyszerûen nem hajlandók megenni a fagyasztott halat. Igyekszem õket változatosan táplálni, bár már elég nagyok, s csak heti 1-2x adok nekik kaját. ma volt etetés, ma lisztkukacokat adtam nekik, az enyémeknek ez a kedvence. Nyáron szoktam nekik gilisztát adni, amit a kertben fogok. Adhatsz nekik nyugodtan májat is, nyersen, az nagyon egészséges és szeretni is szokták. Nyers csirke, vagy pulyka húst is adhatsz nekik, de figyelj oda a zöldségekre és a gyümölcsökre is. Én almát vagy körtét szoktam adni nekik.
Én szárítottat is adok nekik néha nasiként. De legjobb a fagy. kishal, minél kisebb /csalihal/. Mást húst nem adok nekik. A marhaszív is jó csak nagyon koszol.
Fagyasztott!!!! Ezerrel több benne a fontos "anyag" mint a szárítottban!
Én mindig fagyasztottat adok a tekimnek, de ezt valahogy nem tudatosan teszem. Valahogy értékesebbnek, termszetesebbnek, teltebbnek tûnik a szárítottnál.
szerinkem mindkettõt adhatsz neki bár az enyém a száritottat jobban szereti.


Szia! Nyugodtan adhatod neki, gekkóknak is gyakran adják vitaminpótlás céljából.
Én nem hallottam ilyenrõl, én néha adok nekik páncélerõsítõt a kajájukra.Én nem csinálnám, de nézz utána.(Legalább is nem látom értelmét, mert 1.Nagyon mocskolja a vizet 2.Akkor valószínûleg mások is ezt használnák, de mondom nem tudok ilyenrõl)
1# Akkor bocs, csak én nem hallottam róla :S
az a lényeg hogy a csõrkoptató szépiacsontból legyen, de nyilván ezért javasolta neked az eladó.

Ma kaptam egy ékszertekit mert a másik király teknősöm meghalt vérmérgezésebe (szegény nagyon hiányzik)! Nekem olyan lámpám van ami egyáltalán nem melegít és a meleg vize hamar hideg lesz mit tegyek? Vegyek új lámpát?

Legjobb válasz: Vagy vegyel egy hõsugárzós lámpát (ne nagyon erõset!), vagy egy vízmelegítõt. Ha nem veszel neki valamit, könnyen megfázhat, amibe aztán bele is halhat! A vízmelegítõ olyan 4-5 ezer forint.

Vagy vegyel egy hõsugárzós lámpát (ne nagyon erõset!), vagy egy vízmelegítõt. Ha nem veszel neki valamit, könnyen megfázhat, amibe aztán bele is halhat! A vízmelegítõ olyan 4-5 ezer forint.
A kérdező hozzászólása: Köszy szépen !Bár ahol vettem a a tekit akrtam volna egybõl venni vízmelegítõt de a csaj azt mondta hogy még ne vegyek mert még túl meleg van ahoz!Bár inkább veszek mint, hogy megfázzon és belehaljon!Azért még várom a tanácsokat!:)
Mérd meg hõmérõvel mindíg a helyet mielött beraknál oda egy állatot. Itt egy jó kis oldal tele hasznos információkkal: http://www.teknos.hu/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!