Találatok a következő kifejezésre: Nekem ugyanez gondom (2 db)

Nekem ugyanez a gondom. apa, és anya nem engedi, hogy megint eggyütt lehessek a volt barátommal. Azt mondják rá, genetikai hulladék. És ez nekem nagyon fáj. Mit tegyek, hogy megint megengedjék?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy valami olyat tett veled, amit a szuleid nem tudnak neki elnezni? Nem lehet, hogy te visszavagysz - o pedig kihasznalja ezt? En nem mondom, hogy a szulok minden helyzetben a legjobbat akarjak...de ugy nez ki, nem akarjak, hogy bantson teged ez az ember. Birom ezt a dumat "genetikai hulladék"...jol megjegyzem, ha nekem (is) szuksegem lesz ra...

Nem lehet, hogy valami olyat tett veled, amit a szuleid nem tudnak neki elnezni? Nem lehet, hogy te visszavagysz - o pedig kihasznalja ezt? En nem mondom, hogy a szulok minden helyzetben a legjobbat akarjak...de ugy nez ki, nem akarjak, hogy bantson teged ez az ember. Birom ezt a dumat "genetikai hulladék"...jol megjegyzem, ha nekem (is) szuksegem lesz ra...
isten termtett jó sok genetikai hulladékot. a kérdés hogy a szüleid reálisan látják-e barátod és ö tényleg egy olyan alak akivel nem igazán jó hogy együtt vagy. és hogy ezzel te is tisztában vagy-e? ülj le és kérdezd meg öket miért látják így, mik azok a dolgok amik miatt azt dongolják nem megfelelö a számodra. csak hallgasd öket. aztán ne mondj nekik semmit ne védekezz. aztán hagyd ott öket és kezd el gondolkodni azon hogy mit mondtak és hogy az igaz vagy nem, hogy te is észrevetted már vagy nem. pl azt mondják ez egy link alak. de te tudod hogy diákmunkát csinál hogy elég jó tanuló... vagy hogy nincsenek ambiciói, de te tudod, hogy asztalaos akar lenni ezért már vagy 3 asztalos könyvet kiolvasott mindig fúrfarag... vagy hogy nincs modora, de te tudod hogy nem tiszteletlen a felnöttekkkel vagy a tanárokkal.. stb, stb.. de ha azt látod hogy amiket a szüleid mondtak ész érvek és ezeket te is észrevetted akkor gondolkodj el rajta hogy jó-e ez neked.
Nincsen más nõrokonod, aki elkísérne? Vagy ha más nem: egy barátnõ édesanyja, vagy egy barátnõd?
Ne legyél már ilyen mulya, fogd magad és menj el. Attol hogy õt nem érdekled, magaddal még foglalkozhatsz. Ha cirkuszol mert elmentél csapd rá az ajtot és mondd meg neki hogy ha rá vársz még 10 év mulva sem lenne menzeszed rendesen. Mit mond, miért nem megy el veled???
Mondd neki, hogy a késõbbiekben szeretnél gyereket, úgyhogy elmész egyedül is, ha nem hajlandó elkísérni. Kérd meg egy barátnõdet, hogy menjen veled, vagy nõvéredet (ha van), mamádat, barátnõd anyukáját stb., bár úgyis csak a váróig kísérhetnek. Tényleg ne várj vele, mert csak rosszabbodni fog.
Ha akartok, pontozzatok le!! Én nem nagyon tudom elhinni, hogy van olyan édesanya, aki nem viszi el orvoshoz a gyerekét!
Valóban, ha azt mondod a mamádnak, hogy te késõbb akarsz gyereket ÉS NEM MOST, EZÉRT NEM LEHET HALOGATNI A DOLGOT! Egy perc alatt ugrani fog! :) ))
Esetleg sokat dolgozik?Ezért nem tud elmenni?
Kérd el az anyukádtól az õ dokijának nevét, telefonszámát, és kérdezd meg tõle, hogy hol rendel. A fogamzásgátlót õ is felíratja valakinél. Az is meglehet, hogy már kért idõpontot, csak még neked nem szólt.
Az én anyám sem foglalkozott velem soha, apám kísért el elsõ alkalommal nõgyógyászhoz. 20 évesen teherbe estem akkor is csak azt mondta, hogy a te bajod, apum volt bent velem a kórházban amikor vizsgálatokra mentem, õ kísért el az abortuszra is. Próbáld megbeszélni apukáddal õ biztos megértõbb és majd elkísér vagy jó lebassza anyukádat a nemtörõdömsége miatt.
Elõször is nyugodj meg! Az elmaradó menstruáció ebben a korban még normális is lehet. Ettõl még el kell menni dokihoz, hogy biztos legyen, én is mentem anno, mert pont ugyanilyen helyzetben voltam, mint Te. Szóval azért ne pánikolj. Viszont a TAJ-kártyád tényleg magadnál kéne tartanod. Kérd el Anyudtól. És menj el egyedül. Okos nagylány vagy, nem lesz semmi baj. Keress gyermeknõgyógyászatot, ott a dokik jobban alkalmazkodnak a tinik szükségleteihez. Nekem amúgy ultrahanggal nézték meg anno, a doki megmutogatta a szépen sorakozó, kis petesejteket, és megnyugtatott, hogy minden rendben velük. A vérvétel azt mutatta ki, hogy enyhén eltérnek a hormonszintjeim, és vélhetõen ezért nem jön meg, de a doki azt javasolta, ne szedjek gyógyszert rá, mert még fiatal vagyok, és ennyi ingadozás belefér. Utóbb szépen rendezõdött is magától, beállt a ciklusom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Sajnos tényleg csak azt tudja ismételgetni hogy úgysincs semmi bajom.és ez pont egy bizalmas ügy és nem vártam volna hogy még apámnak is elmondja.nagyon rosszul esett.meg azis hogy az egyik barátunk nõgyógyász és hogy ne hozzá akarjon elvinni és múltkor direkt idegesített hogy majd felhívja.tényleg mintha direkt csak bosszantani akarna..de lehetetlen vele beszélni mert nem veszi észre magát csak azt látja hogy õ mennyit tesz értem énmeg hálátlan vagyok és csak eltúlzom..
Ja, és apukád elõtt nem kell szégyellned a dolgot, tudom, ez fura, de hát végül is az õ lánya vagy, és ne aggódj, tisztában van vele, hogy kamasz lánya van, aki menstruál, és azt is nyugodtan tudhatja, ha ezzel van egy kis gond, hiszen õ az apukád...
Ez nagyon durva történet. Sajnálom. Én mondjuk ennyi idõs koromban egyedül mentem el nõdokihoz. Mondd meg neki, hogy mész egyedül, ha nem megy veled.
Menj el egyedül. Legyél határozott az orvossal, mondd el, hogy nem egy felcsinált lány vagy, csak aggódsz, mert nem akarod, hogy késõbb komoly gondjaid legyenek. Az anyád vállalja a felelõsséget, hogy ne legyen késõbb gyereked? Ha már tényleg sokszor kérted, de nem hajlandó, akkor magadnak kell. Nehéz, de inkább ez, mint valami baj. Esetleg egy másik nõismerõs, akiben megbízol. Elsõ körben menj a háziorvoshoz. Vannak amúgy gyermek-nõgyógyászok, tud neked ajánlani egyet a háziorvos, az tuti.
Menj el egyedül, és ha kell, hazudd azt hogy suliorvoshoz kell a Taj szám, biztos odaadja. Fénymásold le magadnak, majd úgy add vissza, így legközelebb sem lesz gond. És sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de minél elõbb megtanulod egyedül intézni a dolgaid, annál jobb, mert úgy tûnik anyukádra nem számíthatsz. Nem jó ez, de sajna ez van. Ismerõs érzés :(
Kérd el anyukádtól a kártyát vagy írd le a számát és menj el egyedül. Ebben az esetben szerintem ne az érdekeljen, hogy ki fog akadni, ha egyedül mész. Lehet, hogy 10 év múlva azon jobban cirkuszolna, ha közölnéd vele, hogy mondjon le az unokának még a gondolatáról is, mert nem jutottál el idõben orvoshoz. Az egyik osztálytársnõmnek is ilyen volt az anyukája. A lány 17 évesen még nem menstruált, de õ nem vitte volna orvoshoz, mert "Így legalább nem csinálják fel!". Az én anyukám kísérte el végül orvoshoz és majdnem másfél évbe telt, mire be tudták állítani a ciklusát... Ennek már 15 éve, ma már mindketten anyukák vagyunk, de még ma is emlegeti, hogy milyen jó, hogy anya akkor elkísérte dokihoz, mert egyébként nem lehetne 2 kislánya.
10-es hidd el, hogy van ilyen szülõ akit ennyire nem érdekli a gyerek állapota egyik barátnõm anyja csinálja ezt, van neki még két kis lánya 13 és 14 évesek és õ velük abszolút nem foglakozik, a nagyobbik lánynak már évek óta rendszeresen megjön, de soha nem vesz neki beétet barátnõm rohangál neki boltba pedig már rég elköltözött, valami bõrbetegsége is van de orvoshoz nem hajlandó elvinni
Mondd, hogy a suliban kérik a taj-számot. Velem elõfordult, hogy anyunál maradt véletlenül az összes iratom. Elment dolgozni, én meg indultam volna dokihoz (épp nõgyógyászhoz), mikor rájöttem, hogy nincs nálam a kártya. Felhívtam, õ lediktálta a számot, és a dokinál így is elfogadták! Vagy csak vedd ki a tárcájából, amíg fürdik, és írd le gyorsan.
Mondd hogy sulifogászatra kell a taj kártya
Egyszerûen csak kérd el, és mondd meg, hogy el kell menned orvoshoz, mert problémád van, és ha ellenkezik mondd, hogy szólsz az iskolában, hogy nem visz el orvoshoz, mikor szükséged lenne rá.
A kérdező hozzászólása: aztkéne..de akkor lopjam ki a pénztárcájából a taj kártyámat vagyhogy?
Menj el egyedül, de ne mondd el neki. Ha csak akkor kapsz idõpontot, amikor suliban kellene lenned, akkor se aggódj, adnak igazolást!
A kérdező hozzászólása: Már próbálkoztam nála mindennel de nagyon nemérdekli semmi.nagyon kivagyok akadva mert egyáltalán nem menstruálok(szûz vagyok).szépen lassan teljesen elmaradt.két év alatt kb 5X köttmeg.és nagyon félek.majdnem minden nap sírok már a fehér folyásom is teljesen elmúlt.de anyukámat semmi nem hatja meg...
Nem látod, hogy több, mint egy éves kérdés? Azóta csak megoldódott már a dolog...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!