Találatok a következő kifejezésre: Nekem rendszertelen ciklusom (6 db)

A nőgyogyászati leletem nekem úgy tűnik, hogy pcos-nak vagyok diagnosztizálva. Nem értem, nekem nincsenek rendszertelen ciklusaim meg olyasmik amiket itt sokan irtok. Akkor most nem értem, mit is jelent ez pontosan?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is pco-m van, és rendszeres menses mellett. Ennek a betegségnek nem mindig ugyanazok a tünetei. Ez konkrétan azt jelenti, hogy tele van a petefészked apró cisztákkal, és ezáltal nincs peteérésed,( vagyis nagyon kevés az esély rá)...tehát terhes sem lehetsz. Különleges kezelést csak akkor igényel, ha babát szeretnél.... De többet megtudhatsz a www.pcos.hu -n.

Szia! Nekem is pco-m van, és rendszeres menses mellett. Ennek a betegségnek nem mindig ugyanazok a tünetei. Ez konkrétan azt jelenti, hogy tele van a petefészked apró cisztákkal, és ezáltal nincs peteérésed, ( vagyis nagyon kevés az esély rá)...tehát terhes sem lehetsz. Különleges kezelést csak akkor igényel, ha babát szeretnél.... De többet megtudhatsz a http://www.pcos.hu -n.
Szia! Elég durván hangzik az elõttem szóló hozzászólása és biztosan nagyon elkeseredtél, mert valószínûleg babát szeretnél most vagy késõbb. Nem is teljesen igaz amit az elõttem szóló írt, mert nekem is PCOS-m van és rendszeres a menstruációm csak néhány havonta a mennyisége kevesebb, és éppen tegnap voltam orvosnál elõtte 5 hónapig mértem a hõmet és minden hónapban volt peteérésem, decemberben vettem LH tesztet és az is pozitív lett. Az orvos is azt mondta, hogy van peteérésem, azért felírt clostibegytet egy kis támogatásnak és hogy a mensi erõs legyen. Úgyhogy azt tanácsolom hogy te is mérd a hõdet, és kiderül hogy van-e probléma.

Nekem rendszertelen a ciklusom és nem tudom mikor kellene megjönnie, de gyanús jeleim vannak már pár napja. Mikor tesztelejek ha azt sem tudom mikor jönne meg?

A ciklusom 19. napjába vagyok, de az utolsó ciklusom is 18 napos volt!Szerintetek mikor tesztelejek?Peteérésem szerintem 20-án volt!(enyhe fájdalom és folyás)Együtt is voltam a párommal!Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A feltételezett peteérés alapján jövõhét vége felé tesztelnék, ha addig nem jön meg.

A feltételezett peteérés alapján jövõhét vége felé tesztelnék, ha addig nem jön meg.
Szerintem pár nap múlva lehet, érzékeny teszttel, reggeli vizeletbõl. Ha negatív, akkor néhány nap múlva ismét. Ha tovább nem jön meg, mint a leghosszabb ciklusod, gyanús tünetek nélkül is menj orvoshoz...

A pco-nak mik a jelei? Nekem 25 naposak a ciklusaim mindig, és azt olvastam, hogy aki pco-s, annak rendszertelen. De mennyire?

Legjobb válasz: Ez nem ilyen egyszerû. :) Lehet akár teljesen rendszeres ciklus is pco(s) mellett, a klinikai képe elég változó ennek a szindrómának. Az igazoló labor és uh eredmény mellett rendszeres ciklussal is lehet megállapítani pcot, az, hogy kinek pontosan milyen is ezzel a betegséggel a ciklusa, nagyon változó, 21 naptól 90-100 napos ciklusokig is lehet bármi - mint ahogy mondtam, rendszeres ciklus is. :)

Ez nem ilyen egyszerû. :) Lehet akár teljesen rendszeres ciklus is pco(s) mellett, a klinikai képe elég változó ennek a szindrómának. Az igazoló labor és uh eredmény mellett rendszeres ciklussal is lehet megállapítani pcot, az, hogy kinek pontosan milyen is ezzel a betegséggel a ciklusa, nagyon változó, 21 naptól 90-100 napos ciklusokig is lehet bármi - mint ahogy mondtam, rendszeres ciklus is. :)
A jelenleg érvényben levõ, ún. 2003-as rotterdami kritériumok szerint a PCOS diagnózis kimondásához három kritériumból legalább kettõ megléte szükséges: Peteérési vagy menstruációs zavar (rendszertelen a havivérzés vagy a ciklus során nem figyelhetõ meg peteérés) Férfihormon-túlsúly tünetei (aknés bõr, erõteljesebb szõrnövekedés, hajhullás, hasra történõ hízás) vagy laboratóriumi jelei (pl.emelkedett tesztoszteron szint) Policisztás ováriumok észlelése ultrahanggal (mindkét petefészekben 8-10 mm-es kis ciszták találhatók, amelyek gyöngyfüzérszerûen helyezkednek el) amennyiben más endokrin betegség kizárható.

A mensim normális miota abba hagytam a fogamzásgátlót meg is jön idöben! 27 naposak a ciklusaim akkor ezek szerint van peteérésem ugye? Csak mert azt hallottam hogy akiknek rendszertelen a mensije nekik nincs peteérése!

Legjobb válasz: Szia! Attól hogy valakinek rendszeres a mensije még nem biztos, hogy minden hónapban van peteérése. Ha évente 1-szer v. 2-szer nincs peteérés az még normális. A rendszertelen mesni sem jelenti azt, hogy nincs peteérés. Figyeld a hõmérsékletedet. Nekem UH-gal is megnézték, hogy van-e peteérésem.

Szia! Attól hogy valakinek rendszeres a mensije még nem biztos, hogy minden hónapban van peteérése. Ha évente 1-szer v. 2-szer nincs peteérés az még normális. A rendszertelen mesni sem jelenti azt, hogy nincs peteérés. Figyeld a hõmérsékletedet. Nekem UH-gal is megnézték, hogy van-e peteérésem.
A patikában lehet venni ovulációs tesztet, az kimutatja ha peteérésed van, 5 db van egy dobozban úgy mûködik mint a terhességi teszt, annyiban különbözik hogy ha halványabb az eggyik csík akkor negatív!Szerintem próbáld ki, menzesz után kb 11-14 nap kezd el, de a hõmérõzés is jó és ingyen is van!

Missed ab után nem lett rendszertelen a menzesetek? Nekem utána 6 hétre megjött, de a mostani ciklusom 50 napos lett.

Legjobb válasz: Nekem elõtte volt kicsit rendszertelenebb, utána 4 hétre jött, aztán 33-35 naponként. Viszont a második az brutálisan erõs, és darabos volt, meg is ijedtem, de állítólag ez még belefér. Sajnálom, ami Veled történt, remélem hamarosan babázhatsz Te is!! (Meg én is... :) ) 15+5 hetes pocis

Nekem elõtte volt kicsit rendszertelenebb, utána 4 hétre jött, aztán 33-35 naponként. Viszont a második az brutálisan erõs, és darabos volt, meg is ijedtem, de állítólag ez még belefér. Sajnálom, ami Veled történt, remélem hamarosan babázhatsz Te is!! (Meg én is... :) ) 15+5 hetes pocis
Szió! Nekem idén márciusban volt missed ab-om, és rá 30 napra jött meg mindkétszer. Harmadjára már nem...:) Most vagyunk 10 hetesek! A mûtét utáni elsõ mensi nekem nagyon sok volt, és 8 napig tartott, Már azt hittem, elvérzek. a második is nagyon sok volt, de már kevesebb ideig! Szerintem, ha legközelebb is ilyen soká jön meg, inkább menj el dokihoz! Csak megnyugvás képpen is.
Bocs, hogy kérdezek, de fontos nekem. Azóta hogy jött meg neked? Nekem is missed ab.om volt és a harmadik mensi késik, az 53. napnál tartok és eléggé nyugtalanít. Ha esetleg tudsz, légyszi válaszolj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!