Találatok a következő kifejezésre: Nekem olyan van, hogy nincs (67 db)

Nekem olyan bajom van, hogy nincs meg már egy jo ideje, de még nem voltam fiuval sem, ugyhogy terhes sem lehetek! De nem merek elmenni a nőgyogyászhoz! Mi lehet a bajom?

Legjobb válasz: Miért nem mersz nögyógyászhoz menni? be me´sz az sztk-ba aztán késsz. a bajod sok minden lehet, lehet csak idegeség környezet változás, de lehet fizikai bajod, akár rák is. vagy olyan betegség, akkut gyulladás ami rákot okozhat késöbb. de ezt senki nem tudja megmondani, mert ha nincs mensid az ezer millio oka lehet, csak is egy doki aki megvizsgál.

Miért nem mersz nögyógyászhoz menni? be me´sz az sztk-ba aztán késsz. a bajod sok minden lehet, lehet csak idegeség környezet változás, de lehet fizikai bajod, akár rák is. vagy olyan betegség, akkut gyulladás ami rákot okozhat késöbb. de ezt senki nem tudja megmondani, mert ha nincs mensid az ezer millio oka lehet, csak is egy doki aki megvizsgál.
Szia! Nehogy hallgass az elözö válaszolóra, egyáltalán nem biztos hogy sulyos egészségügyi problémád lenne! egyébként nyugodtan menj el nögyogyászhoz, ezer, meg egy oka lehet annak hogy nem jött meg, nem kell mindjárt rosszra gondolni!!!!
Az elsõ válaszoló nem azt írta, hogy "Figyi kisanyám, meg fogsz halni", csak leírta, hogy akár ez is lehet. Hogy lehet valaki akkora bunkó, hogy ezzel indít: "Nehogy hallgass az elõzõ válaszolóra"??? Igenis nagyon sokféle dolog állhat a háttérben, akár még ilyen súlyos dolgok is, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, de pont ezért kell elmenni a dokihoz, hogy majd õ megmondja mi van. A nõgyógyászban nincs semmi félelmetes, nálunk úgy zajlik, hogy be kell menni a rendelõintézetbe, és kell idõpontot kérni a dokihoz (nem mindenhol kell), meg szokták kérdezni, hogy melyikhez, én mindig azt mondtam régen, hogy mindegy, mert tényleg mindegy volt, mostmár megvan a kedvencem, de mindegyik érti a dolgát. Utána szépen visszamész az idõpontodra (ha nem kellett idõpontot kérni, akkor meg leülsz a váróba és vársz), amikor a doki behív, akkor bemész, jó, ha megmondod neki, hogy még sose voltál nõgyógyásznál, úgyhogy neked mindent mondjon, mert kicsit zavarban vagy, hogy nem tudod mire számíts. Nincs ebben semmi szégyen, ha ezt megmondod. Meg fogja kérdezni mi a panaszod, utána elküld levetkõzni, akkor leveszed a nadrágod és a bugyid, majd felülsz a vizsgálószékbe és megvizsgál. Az picit kellemetlen lesz, de ki lehet bírni. Az orvos elõtt nem kell szégyenlõsnek lenni, naponta rengeteg ilyet lát, meg az asszisztensnõ is. Ha megvizsgált, akkor visszaöltözhetsz és utána mindent el fog mondani. Ennyi az egész. Az is lehet, hogy vesz egy kenetet (méhnyakrákszûrést mindenképp csinál és ahhoz kell), aminek nem biztos, hogy rögtön megvan az eredménye, így azért majd lehet, hogy be kell menni külön. A szûrésrõl ad majd egy kis kártyát, hogy mikor csinálta a vizsgálatot, azt jól tedd el, mert erre fogja ráírni a további szûréseket, ilyesmit, mert ha nincs meg a kártyád, akkor minden alkalommal, amikor mész hozzá, újra meg fogja ismételni a szûrést, pedig évente egyszer elég.
a 3-ik válaszolonak üzenem hogy bunko vagy te kisanyám!!!!! a második válaszolóval mi a bajod, az hogy nem riogat halálra egy megijedt embert????máskor talán olvasd végig bunkó!!!!!
Mindenképpen menj el nõgyógyászhoz, hidd el, nincs mitõl félned! Semmi borzasztó nincs benne. Sejtem, hogy az zavar, hogy le kell vetkõzni egy idegen elõtt és szétrakni a lábad, és megértem, hogy ettõl zavarban vagy, de arra gondolj, hogy az ott egy orvos! Rengeteg ilyet lát, ráadásul, ha szólsz neki, hogy elõször vagy ott és zavarban vagy, meg még azt is elmondod, hogy még szûz vagy, különösen fog vigyázni rád, hidd el! De fontos, hogy elmenj és kiderítsd, mi okozza a tüneteidet, mert arra nem szabad várni, hogy majd magától helyrejön! Lehet, hogy a vizsgálat után csak simán felír egy gyógyszert és az rendbehoz! Sokminden okozhat ilyen problémát, de mi itt kevesek vagyunk hozzá, hogy segítsünk, ehhez mindenképpen orvos kell! Gyõzd le a félelmedet és menj! Hidd el, rá fogsz jönni, hogy nem volt mitõl félned és legközelebb már biztatás nélkül is el tudsz menni!
Kérdezd meg anyukádat, õ melyik nõgyógyászhoz jár, valszeg ahhoz, akinél születtél. Én is ahhoz mentem el, és mondtam is neki, hogy nála születtem, és utána nagyon kedves volt velem. :) Nem kell félni tõle, nem bánt. Csak hideg az a vacak, amivel vizsgál, ennyi az egész. :)

Nektek is van olyan ismerősötök, aki neked ad olyan dolgot, amiből neki feleslege van, de neked igazából nincs szükséged rá, és aztán elvárja, hogy adjál neki olyan dolgot, amire viszont neki szüksége van?

Pl. ad egy csomó almát, aztán elvárja, hogy adjál neki a kolbászodból.

Legjobb válasz: "köszönöm, kedves vagy, de én ezt nem kérem. Nincs rá szükségem, meg aztán viszonozni sem tudnám, ne hozzuk egymást kellemetlen helyzetbe"

"köszönöm, kedves vagy, de én ezt nem kérem. Nincs rá szükségem, meg aztán viszonozni sem tudnám, ne hozzuk egymást kellemetlen helyzetbe"

Most van tejem vagy nincs? Van olyan hogy átázom, de olyan is hogy hiába szopik a babám nem jön neki semmi. Olyankor feszül és nagyon sír. Mitől van ez?

Legjobb válasz: Amikor "nem jön semmi" akkor tégyleg nincs tejed? nem tudod fejni sem? Nem lehet, hogy a baba szop rosszul, nem kapja be a bimbót, türelmetlen......?

Amikor "nem jön semmi" akkor tégyleg nincs tejed? nem tudod fejni sem? Nem lehet, hogy a baba szop rosszul, nem kapja be a bimbót, türelmetlen......?
Én már jó ideje nem tudok fejni, mert semmi nem jön, de a babám tud enni, szépen nõ, hízik, úgyhogy ez nem egy tuti módszer.
Persze, van tejed! Amikor átázik a ruhád, elõtte figyeld meg, hogy mit érzel (beindul a tejleadó reflex, olyan feszülõs, bizsergetõs érzés). Ha ugyanezt érzed akkor is, amikor a baba elkezd enni - persze nem azonnal, hanem egy kicsi cumizás után -, akkor semmi gond. Eszik, nõni fog, stb. Lehet, hogy nagyon spriccol neki a tejcsi, azt nem szereti, vagy sok levegõt nyel, ... nagyon sok oka lehet, hogy sírni kezd. Szoptatsd igény szerint, akkor nem lehet gond! .... Az elõttem írónak: az, hogy egyszer kevesebbet, egyszer többet eszik a baba, az normális. Mint ahogy mi sem vagyunk egyformán éhesek. (Én is mértem egy hónapos koráig a kicsim anno a magam megnyugtatására. Azután akkor szoptattam, amikor csak akarta. Minden rendben volt, õ is meg én is nyugodtak voltunk. A szoptatós tea meg nagyon jó - szélhajtó és görcsoldó keverékek vannak benne, ami átjut az anyatejbe is -, de nem attól, hanem a sok folyadéktól, a vegyes étrendtõl és a stresszmentes, nyugodt napoktól lesz tejed. Úgyhogy no para, ne aggódj, babázz és szoptass boldogan!)
Próbáld szívóval 1-2 leszívni, csak "teszt"bõl (nem kell elektromos, jó a kézi is, ha van tej úgyis jön.) Ha látod hogy van tejcsid, akkor valószínû nincs baj. Csomók nincsenek a melledben? Mert azok a feleslegesen pangó tej-szigetek, szó szerint szét kell masszírozni, mert lefogják a tej útját!
A kérdező hozzászólása: Igen nagyon türelmetlen, és mohon eszik. Nem szoktam fejni, mert nincs rá idõm mellette.
Az is lehet (ha feszít a baba) hogy mohón evett, sok levegõt nyel.Büfiztesd egy kicsit és utána etesd tovább. És türelem.szerintem van elég tejed, csak meg kell tanultotok együtt enni.
Hány hónapos a babád?
A kérdező hozzászólása: Már elmúlt 3hónapos, de a kezdetektõl ez van. Eleinte fejtem, de nagyon soká tartott még lejött elegendõ mennyiség. De olyan is sokszor volt hogy teljesen átáztam. Ezért nem értem!? Szoktam masszírozni a mellem, de eddig még nem vettem észre csomót.

Ha nincs penzem, miert nincs nom? Ebbol annyira elegem van. Hoaba mondjatok itt h nem a penz a lenyeg. Akk miert elunk olyan vilagot ahol ez szamit? H kinek milyen helyes pasija van? Hogy mit vesz nekem vagy neki? gusztustalanok az emberek.

Legjobb válasz: Ki mondta,hogy nem számít a pénz? Csak az a helyzet,hogy önmagában édes kevés.Nem árt,ha magas,jóképû,izmos,romantikus,erõs,határozott,szórakoztató,h umoros,talpraesett,érzéki,szenvedélyes,intelligens,diplomás,m ûvelt vagy.

Ki mondta, hogy nem számít a pénz? Csak az a helyzet, hogy önmagában édes kevés.Nem árt, ha magas, jóképû, izmos, romantikus, erõs, határozott, szórakoztató, humoros, talpraesett, érzéki, szenvedélyes, intelligens, diplomás, mûvelt vagy.
#12 Ne vedd magadra, amit írok! Azt értem ezen az "olyan is" kiszóláson, mint mikor egy csomó terméket leárazva kiárusítanak, az ember megveszi, örül neki. Jaj de olcsó volt, de klassz! Aztán mikor otthon kibontja, kiderül, hogy egy vacak bóvli, ha bedugja a konnektorba, zárlatot csinál, szóval igaz, hogy olcsón vette, de már dobhatja is a szemétbe! És még vissza sem viheti, mert a leértékelt árukra nem vonatkozik a 72 órás garancia sem!
"Én is úgy vettem észre, hogy ma már a lányoknak a belsõ értékek nem számítanak. A hûség, becsület ma már nem érték. Csak a pénz. És a szerényebb jövedelmû srácoknak esélyük sincs párt találni. Vagy ha találnak, akkor az olyan is!" Na akkor én például milyen is vagyok? Hadd tudjam már meg, milyen az az "olyan is".
Azért ennyi ostoba közhelyet is ritkán olvasni egy rakáson :D
"Azért mert mindenki pénzbõl él." Ez igaz, viszont a nõket a pénz látszata, a rongyrázás és az aktuális anyagi helyzet érdekli, nem pedig az egyénben rejlõ potenciálok. Nekem olyan végzettségem lesz, mely a világon mindenhol, ezt a Magyarország nevû putrit leszámítva, a legjobban keresõ állások közé tartozik. Érdekelte ez valaha valamelyik nõt? Nem. Egyetemista. Kész. Tök mindegy, hogy mit tanulsz, az a lényeg hogy apuci anyuci, mennyi pénzt dug a zsebedbe, és hogy azt mennyire tudod szórni. 450 ezer van a bankszámlámon, de nem villogok vele, és nem költöm feleslegesen, mert a szüleim nem azért dolgoznak, hogy én szórjam a pénzt. A nõknek viszont ez számít, a látszat, az illúzió, az aktuális állapot, a jövõre nem gondol senki. Éljen a buli az orgia, a pénz ész nélküli szórása, a primitívség, a mûveletlenség, a bunkóság és agresszió! Ezt tudja csak a modern magyar nõ értékelni semmi mást.
Azért mert mindenki pénzbõl él. Pénzen veszel kaját, pénzen veszel házat, fizeted a számlákat, veszel repülõjegyet, minden pénzbe kerül. Sajnos manapság már nem úgy megy, hogy keresek egy barlangot, leölöm a medvét ami benne lakik, és elveszem tõle. Pénzt kell szerezni, hogy a barlangban lakhass.
"Nem árt, ha magas, jóképû, izmos, romantikus, erõs, határozott, szórakoztató, humoros, talpraesett, érzéki, szenvedélyes, intelligens, diplomás, mûvelt vagy." Ez csak részben igaz. A mûveltség hátrány a nõknél, a magas intelligencia szintén, ha egyébként értelmes reál diplomád van, akkor kockának titulálnak, a diploma helyett a gazdag a megfelelõ kifejezés, a romantikát nem tudják értékelni, sõt sokan ki nem állhatják, a szórakoztató pedig az esetek 99 százalékában primitív, és bunkó csipkelõdõ humort jelent.
A kérdező hozzászólása: hmm ez igaz utolso
1-es tök jó választ adott, ha jó nõre vágysz, akkor legyél versenyképes. Monj egy értelmes okot arra, hogy miért válasszon téged egy neked tetszõ, hozzád túl jó csaj, ha nálad versenyképesebb férfinak is kell, aki jobban megbecsüli.
Én is úgy vettem észre, hogy ma már a lányoknak a belsõ értékek nem számítanak. A hûség, becsület ma már nem érték. Csak a pénz. És a szerényebb jövedelmû srácoknak esélyük sincs párt találni. Vagy ha találnak, akkor az olyan is!
Ez olyan, mint a: - Jaaaj, annyira boldog lesz az a nõ, aki leélheti veled az életét! - Lehetnél akár Te is... - Jaaa, másra gondoltam, hagyjál már...
Úgy értették, hogy az a pénz nem számít nekik, ami neked van :)
A kérdező hozzászólása: itt gyk-n mondogatta sok lany h nekik nem szamit a penz.:D
Egy bombázó csaj sajnos nem a havi 200 nettóm mellett fog sanyarogni mellettem, hanem összeszed egy lóvés mandrót aki eltartja.

Ubuntu van a gépemen ami nekem olyan mintha kinai lenne, itt nincs olyan hogy c, d e meghajto hol találom azokat illetve hogy tudok mappát létrehozni?

Legjobb válasz: Helyek - Saját mappa.(Home) Ez az egyetlen hely ahol te mint felhasználó létrehozhatsz dolgokat.(fájl,mappa) A többi mappa (etc,var,sbin,usr stb..) csak rendszergazda joggal módositható. Ezekkel tulajdonképp nincs is mit kezdened ha nem értesz hozzá. Ha kell valami Total Commander hasonló akkor : Alkalmazások - Ubuntu szoftverközpont és keress rá erre : tux commander és telepitsd. Sok sikert.

Helyek - Saját mappa.(Home) Ez az egyetlen hely ahol te mint felhasználó létrehozhatsz dolgokat.(fájl, mappa) A többi mappa (etc, var, sbin, usr stb..) csak rendszergazda joggal módositható. Ezekkel tulajdonképp nincs is mit kezdened ha nem értesz hozzá. Ha kell valami Total Commander hasonló akkor : Alkalmazások - Ubuntu szoftverközpont és keress rá erre : tux commander és telepitsd. Sok sikert.
Ubuntu-n nem így mennek a dolgok, a meghajtókat (ha csatolva vannak) a /media/ alatt találod, olyan név alatt, amilyen néven csatolva lettek, a helyek/számítógép (olyan, mint Windows alatt a sajátgép) is megtalálhatod a meghajtókat. A / olyan, mint Windows-nál a C:\, az a gyökér. Mappa létrehozása: jobb egérgomb egy üres területen/mappa létrehozása.
En visszavaltanak Win-re inkabb.Egy idoben en is Ubuntut hasznaltam, kiprobaltam, hogy milyen, de iszonyat fos egy rendszer.Debian sem kene soha, de akkor mar inkabb az, mint Ubuntu.
@13:19 igaza van.Tehát minden csatolva van. De a /media-ban csak akkor keresgélj ha az elsõdleges meghajtón kívül van más meghajtó is.Bár ez függ attól is hogy hogyan van telepítve. Az alábbi linken találsz szép magyar leirást. Kezdj el olvasgatni : http://edu.ubuntu.hu/ Sokkal gyorsabb és szebb is mint a WinFosHét
"A válasz megírásának idõpontja: ma 13:36" Te csak kuss a WinFos 7-del.
Windows XP-m van (igaz, most fogok 7-re valtani), es egy atlag felhasznalonak teljesen ertelmetlen a linux.Aki meg nem atlag felhasznalo, hanem programozo vagy nemtom, az meg inkabb hasznaljon Debiant, ne fos Ubuntut.2-3 honap Ubuntu utan 1 pozitiv dolgot nem tudnek mondani Ubival kapcsolatban.Nem szoktam jatszani, tehat Windowst sem azert tartom jobbnak, mert mennek rajta a jatekok, hanem sok mas miatt.
Nemcsak az Ubuntu és a Debian létezik. Aki hajlandó megismerni a Linuxot, és hajlandó tanulni, az elõbb-utóbb kipróbál más disztribúciókat is, és választ egy, vagy több szimpatikusat. Nekem történetesen Debianom van, de nincs hangja, mivel nem ismeri fel a hangkártyát.
A kérdező hozzászólása: Igazabol ez egy netbook es ezzel megy a legjobban

Szoptatok és még nem jött meg a mnsim, akkor az Azaliát mikor kezdhetem el? Mert a van ráírva, hogy mensi első napján, de uugye nekem olyan nincs.

Legjobb válasz: Ez olyan amit lehet szoptatás alatt? Csak mert ha igen akkor elég érdekes hogy ez van beleirva... Kérdezd mêg au orvost! Egyébként én régen csak úgy elkezdtem mivel volt hogy hónapokig meg sem jött! 3 hónapöt vártam aztán mondta az orvos kezdjem el csakúgy, biztos úgy van a szoptatás alatt szedhetõ gyógyszerekkel is!

Ez olyan amit lehet szoptatás alatt? Csak mert ha igen akkor elég érdekes hogy ez van beleirva... Kérdezd mêg au orvost! Egyébként én régen csak úgy elkezdtem mivel volt hogy hónapokig meg sem jött! 3 hónapöt vártam aztán mondta az orvos kezdjem el csakúgy, biztos úgy van a szoptatás alatt szedhetõ gyógyszerekkel is!
Igen ezt lehet szedni szoptatás alatt.
Bármikor elkezdheted, célszerû egy hétfõi napon, akkor könnyû követni hol jársz - én is ilyet szedek , annak ellenére, hogy m, ikor utána olvastam csupa rosszat találtam róla... második héten volt enyhe pecsételõ vérzésem tõle, 1 hétig tartott, azóta semmi, most tartok a 4. levélnél.
Bármikor elkezdheted, de talán jobb, ha hónap, vagy hét elején indítasz. Amúgy meg tökmindegy.
Így van bármikor elkezdheted.Én is azt szedem már 5 hónapja, még szoptatok.Semmi gond nem volt vele.
Nézd meg, hogy a bios megfelelõ verziószámra van e frissítve. Vagy egyáltalán támogatja e az alaplapod a procidat.
Gondolom ugyan az az emberke vagy aki két kérdéssel elõbb is írt. Nézd meg más 4pines ventivel, hogy nem-e a tápcsatlakozó rossz-e, azt a processzort meg tedd vissza!!! Nézd meg a biosban nincs-e letiltva a venti (lehet olyat egyáltalán) és állítsd full-ra ha úgyse megy akkor passz.
A kérdező hozzászólása: A gép azóta tökéletesen mûködött egy ideig amikor egyszer bekapcsoltam nem ment semmibe se tudok belépni se a biosba se sehova miért biosba processzor nélkül belehet lépni?
Szerinted hogy lehetne processzor nélkül belépni a biosba? NEM lehet. Leírtam mit próbálj meg.
A kérdező hozzászólása: kipróbáltam , de semmi ugyan az a baj
VBIOS Reet - tel próbálkozz esetleg
BIOS Reset - tel próbálkozz esetleg (Elõzõ voltam, csak azt elírtam)

Szerintetek hogyan tudnék internetről rendelni, ha nincsen bankkártyám? Anyukám szülinapjára szeretnék venni valamit és már ki is néztem. Nem tudom, hogy van-e valami olyan megoldás, hogy valaki megrendeli és pedig odaadom neki kp-ban.

Legjobb válasz: Persze ismerõsök között biztos van,aki átutalja a pénzt,te pedig kifizeted neki.Én is nem egyszer csináltam már ilyet rokonoknak, barátoknak.

Persze ismerõsök között biztos van, aki átutalja a pénzt, te pedig kifizeted neki.Én is nem egyszer csináltam már ilyet rokonoknak, barátoknak.
Mármint az, hogy kér vagy az, hogy azt mondják, h nincs?
Szerintem ez nagyon gáz, úgy hívják: tarhálás, kéregetés, lehúzás. Az ilyen embereket egy idõ után nem tûri meg egy társaság sem. Ha dohányzik, vegyen magának cigit, ha nincs rá pénze, ne cigizzen, de miért gondolja, hogy amiért másnak van, az neki is jár. Pont az ilyen pofátlan emberek sértõdnek meg, ha nem kínálják meg õket, vagy visszautasítják ha kér. Viszont ha neki van cigije, eszébe nem jutna senkit megkínálni. Szerintem beszélj vele, mert ez undorító cigány dolog.
elég cink :/
Én is cigizek, de ha valami folytán nem lenne cigim, akkor vennék egy mély levegõt inkább, mint hogy mástól kérjek. BARÁTTÓL egy max 2szál belefér, de nem rendszeresen! Ezzel téged is éget valamilyen szinten...
Elõször is már az gáz, hogy cigizik. Másodszor ez a lejmolás ultragáz. Ha már szívja akkor vegyen magának vagy szokjon le. Az, hogy valakinek nincs cigije teljesen normális dolog, nem gáz. Nagyon helyén lehet az értékrended neked is, ha ilyet megkérdezel.
Ciki állandóan lejmolni. Elõbb utóbb kiközösítik minden társaságból. Az még ok, hogy az ember meg van szorulva és a haverjától kér egy-egy szálat, mert dohányosoknál íratlan törvény, hogy szívesen megkínáljuk a másikat. Na de ha látja az ember, hogy valaki állandóan csak kér, annak nem ad szívesen. Nem értem, hogy miért nem vesz magának, vagy ha nincs pénze, akkor ne szívjon. Vagy vegyen dohányt és töltsön cigit. 2000 forintért lehet dohányt kapni, hozzá papírt 200ért, ami 200 db, plusz cigitöltõt 2000-ért. Csak a töltõ a befektetés a többit elszívja. Így egy doboz kijön 230 Ft-ból, és akkor neki sem kell égõzzön.
tarhálós kis suttyó. én az ismijei helyében nem azt mondanám, h nincs, hanem azt, h ha kell cigi, vegyél magadnak! hát már bocs, de nincs felírva a homlokomra, h szeretetszolgálat! mindenki megdolgozik a pénzéért, õ is dolgozzon meg érte, aztán vegyen magának. nem olyan bonyolult.

3hónapos kislányom mostanában harap szoptatás közben, meg olyan nyugtalan is, van hogy sír szájában a cicivel. (nincs még foga sem) Lehet hogy már nem elég neki az anyatej? Kezdjem el hozzátáplálni vagy tápszerezni?

Nem mindig csinálja,de napi 1x biztosan.Vagy csak akkor volt valami baja,fájt valamije azért csinálta?Nagyon szomorú vagyok,mert legalább 6 hós koráig szeretném szoptatni,de ha ez így megy ,akkor hamar vége lesz.Ja persze és baromira fáj,fel is visítottam,mikor el?ször harapott,most meg már félek,hogy mikor kezdi megint.

Legjobb válasz: Nálunk is ez a helyzet elég komolyan szív ami fáj is,néha sirdogál meg jár a keze és rug-kapál,de nekem tutira elég a tejem mert mérni is szoktam és 100g-ot szokot szívni és érzem is hogy rengeteg tejem van.2 hónapos Én sem tudom miért csinálja.

Nálunk is ez a helyzet elég komolyan szív ami fáj is, néha sirdogál meg jár a keze és rug-kapál, de nekem tutira elég a tejem mert mérni is szoktam és 100g-ot szokot szívni és érzem is hogy rengeteg tejem van.2 hónapos Én sem tudom miért csinálja.
Fogzásnál: mert fáj az ínye, ahogy a fogkezdemény tör felfelé. Jobb híjján ezzel próbálja masszírozni. Nem vettétek észre, hogy a kezüket is tömködik a szájukba? Külvilág felé fordulásnál: A baba számára az eddig még ki nem próbált harapás (és a rá adott reakciók) is a megismerés egyik új és érdekes módját jelenti.
A kérdező hozzászólása: Na jó, de miért harap??
A FOGZÁS és a környezet iránti lelkesedés ("gyorsan akarok enni, hogy mehessek felfedezni") a két leggyakoribb ok ebben a korban. Szerintem nálatok is ez lehet. Vagy amit ti is írtatok, a túl gyorsan vagy épp lassan folyó tej, esetleg valamilyen fájdalom, levegõnyelés stb. Szinte kizárt, hogy ez a kevés tejet jelentené. Azt a gyakoribb "éhes vagyok" módon jelzik. Azt meg felejtsétek el, hogy a tejetek nem tápláló - pláne 3 hónapos korban! Az anyatej minden életkorban megfelelõ összetételû. Ajánlom nektek a http://www.lll.hu oldalt, ahol részletesen olvashattok a babák fejlõdésének jellegzetes szakaszairól és arról, hogy ez mikor és hogyan befolyásolhatja a szoptatás menetét. Így késõbb várhatóan már nem fogtok megijedni, ha hasonlóan fura dologgal álltok szemben. ;)
Nekem is rúgkapál. Ha gyakran "kiköpi" a meIlem, de tudom, hogy még éhes, akkor szerintem levegõ van a pocakjában. ilyenkor meg szoktam büfiztetni, és az segít. De mostanában, mióta kezdi a kezét felfedezni, és szájába tömi az öklét, azóta "ütöget" szopizás közben. Szerintem nem igazán tud vele mit kezdeni. És nekem is gyakran elõfordul, pláne, ha nyûgös napja van (ronda, esõs idõben), hogy vagy a mellem a szájában van, de tátott szájjal bõg, vagy nem is kapja be a mellem, és úgy sír. Ilyenkor testhelyzetet váltok, és sikerül rákapnia a mellemre. Én a helyedben nem adnék tápszert, inkább gyakrabban etetném... Vagy tedd át a teli mellre, és akkor látni fogod, szopik-e rendesen.
A kérdező hozzászólása: De, sokszor ömlik, de ez eddig nem volt Neki gond, sõt, akkor reklamál, ha nem jön úgy ahogy megszokta.Ma már kétszer ettünk, és nem volt semmi harapás))Lehet csak akkor volt olyan kis nyavalyás. remélem csak két napig tartott.
Elõzõ vagyok. Az jutott még eszembe, hogy nem spricceln agyon a cicidbõl a tej? Mert az én fiam ezt nagyon nem szerette és akkor is sírt.
Szerintem semmi probléma. Az én fiamnál is volt ennyi idõs korában egy ilyen idõszak. Sajnos nem pár napig tartott, hanem pár hétig, de elmúlt. Most 5 hónapos, és semmi gond. Szopizik szépen.
Akkor lehet, hogy ez az idõszak ilyen. Az én babám 3 napja csak immel-ámmal szopizik, üvegbõl kapja a tejcsimet, amikor nem hajlandó(pohárból nem iszik-"szájzárat" csinál)Jah, amúgy az én drágám be sem kapja a bimbót néha, nem hogy nem eszik...
Nálunk is elõfordul, és én sem tudom az okát. 3 és fél hónapos.
A kérdező hozzászólása: Nálunk sem a mennyiséggel van a baj, mert éjszaka fejnem kell(mert Manóka alszik este 8tól-reggel 6ig)és olyankor lejön egy cicibõl 150ml.Csak lehet nem elég táPláló már Neki.Nem tudom.
A kérdező hozzászólása: OK, de még csak 3 hós, maximum a fogcsírák mozoghatnak.Egyébként megszûnt idõközben a probléma.Rászóltam erélyesen(amit nem szoktam amúgy)úgyhogy egybõl tudta hogy valami nem ok, csak meresztette rám a szemeit, hogy most mi van? De azóta nem csinálja)))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!