Találatok a következő kifejezésre: Nekem nincs terhességem során (2 db)

Szia! Fájás alatt végig kemény az egész has. Szép szülést kívánok.
Amikor megindulnak a fájások nem fogsz ezen gondolkozni, mert az tényleg fáj.Nekem, volt olyan, h az NST nem mért keményedést, de közben éreztem, h fáj, és néhány percre voltam csak a tolófájásoktól.Többen is mondták, hogy jártak így.
Nekem sem voltak fájásaim.Vizsgálaton azt kacagtam, hogy a doki azt mondta, hogy most kemény a hasam és hogy érzem e a fájásokat. De én semmit nem éreztem. Még azt sem, hogy kemény. Nálam úgy volt, hogy itthon egyszer csak a nagy semmibe elment a magzatvíz , minden fájás , keményedés nélkül. Ezután egybõl 5, majd kb 20-25 perc múlva 3 perces fájásaim voltak. Épp beértünk idõben a korházba. Úgyhogy szerintem ne a fájásokra, keményedésre figyelj (ha ezt nem érzed) hanem a magzatvíz elfolyásra. Na utána tutti észreveszed hogy fájásod van. Sok sikert. Nagyon jó lesz!
Szerintem azért az a kevesebb, aki nem érzi a fájást:-) Abszolut mensi szerü görcseim voltak, egyre erõsebbek és egyre sûrûbben, és én azt hiszem nem nagyon emlékszem, de bitos keményedett is akkor a poci. Tolófájás alatt tuti kemény, arra emlékszem:-) Ne félj, észre fogod venni, ha menni kell:-) 6 hetes kislány anyukája (ja, nekem 32. héttõl voltak jóslóim, de szülés elõtt 3-4 héttel már egyáltalán nem voltak)

Most néztem Czeizel Endre egyik mûsorát ahol arról is beszél, hogy a terhességi tünetek jót jelentenek. Nekem 23 hetesen még semmi tünetem nemvolt eddig. Akkor ez jelenthet rosszat, vagy nincs összefüggés?

Azt mondja hogy azok a nõk akik terhességi tünetekkel mentek hozzá mindig megnyugtatja õket hogy sokkal kevesebb rendellenesség fordul elõ azoknál a babáknál akikkel az anyuka terhesség alatt hányás, émelygést és egyéb tüneteket érzett. Nekem a babám nagyon "csendben van". Eddig még minimális tünetem se volt, mint aki nem is lenne terhes 23 hetesen a mozgását se nagyon éreztem eddig. A másik amirõl beszél az a magzatvédõ vitaminok illetve hogy már mennyivel elõtte el kellene kezdeni szedni, mert amikor már megtudja az ember a terhességet szinte már felesleges...hát én a folsavon kívül semmit nem szedtem:( szerintetek?

Legjobb válasz: Nekem nem volt semmilyen tünetem.se hányás rosszullét, nem vizesedtem, nem is éreztem magam terhesnek. Most 3 hetes a kislányom és teljesen egészséges.

Nekem nem volt semmilyen tünetem.se hányás rosszullét, nem vizesedtem, nem is éreztem magam terhesnek. Most 3 hetes a kislányom és teljesen egészséges.
Nem tudom igaz-e...ezt én is hallottam és a dokim is mondta. Én 19 hetes vagyok és folyamatos hányingerrel, émelygéssel és 2-3 naponta hányással "küzdök"...ezenkívül szédülök, volt olyan hogy majdnem el is ájultam, szerencsére itthon így rögtön lefeküdtem...szóval nálam jelentkeznek. Babámmal minden rendben van. De ez nem jelenti azt, hogy nálad nincs:-)Minden jót!
Nekem a mellfeszülésen kívül, de az csak az elsõ pár hétben jelentkezett, semmi tünetem nem volt egész terhességem során. Nagyon jól voltam :) 15 hónapos a kislányom es makk egészséges. De amúgy én is hallottam ezt anno, és én is aggódtam miatta :)
Nekem meg csak annyi terhességi tünetem volt, hogy kezdetben nagyon aluszékony voltam, meg megutáltam a mentolos illatot és ízt, és leszoktam a rágógumiról, pedig folyton rágicsáltam elõtte. A mentol iránti utálat ma is megvan, és azóta egy szem rágót sem rágtam el, pedig majdnem három éves a lányom, és teljesen egészséges. Amúgy semmi más tünet nem volt, tehát nem igazán szenvedtem a terhességtõl. És a magzatmozgást se nagyon éreztem.
A terhességi tünetek azért jelentenek jót, mert egy bizonyos hormon okozza õket, ami terhesség alatt termelõdik. Tehát ha terhességi tünetek vannak, akkor ennek a hormonnak a mennyisége biztosan rendben van. De ha nincsenek tünetek, az sem jelenti azt, hogy hormonális probléma van, csak akkor nincs ilyen egyértelmû jele. Én az egyik terhességemnél 8 hétig végig hánytam, és azt gondoltam errõl, hogy ez sovány vigasz a szenvedõ kismamáknak. A terhesvitaminról meg annyit, hogy van olyan orvos, amelyik nem ajánlja (például én se szedtem), ha egyébként változatos a kismama étrendje.
Még annyit, hogy én fontosnak tartom a kismama vitamint, terhesség elõtt folsavat+B-vitamin komplexet szedtem (és a férjem is) azóta Matruellét az most fogyott el és váltottam Gravidára. De 2-3 naponta szedem közben továbbra is folsavat, magnéziumot és C-vitamint. Dokim szerint ez így jól van. Én pl keveset eszem a hányinger miatt így nem tudom bevinni a szük. mennyiségû vitamint. 2-es válaszoló.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!