Találatok a következő kifejezésre: Nekem németjuhász van, 1 (3 db)

Van 1, 4 éves németjuhászom, kani, és kenelben van, ugye nem káros neki ha évekig nincs közelében lánykutya? Van hátránya hogy be van zárva?

Legjobb válasz: csak gondolj bele,neked milyen lenne bezárva lenni.ez attól is függ mekkora helye van,és hogy egy nap hányszor engeded ki/sétáltatod.miért lenne káros,hogy nem találkozik lánykutyával?de szerintem más kutyákkal jó lenne ha találkozna,mert segít neki a szocializálódásban.Anyósomék kutyája 8éves palotapincsi és még õ se apuka.

csak gondolj bele, neked milyen lenne bezárva lenni.ez attól is függ mekkora helye van, és hogy egy nap hányszor engeded ki/sétáltatod.miért lenne káros, hogy nem találkozik lánykutyával?de szerintem más kutyákkal jó lenne ha találkozna, mert segít neki a szocializálódásban.Anyósomék kutyája 8éves palotapincsi és még õ se apuka.
már hogyne lenne hátránya? ha te lennél egy életen keresztül egy ketrecben, annak szerinted lenne hátránya? gondolkozz.
Igen, az ilyen bezárt/láncra vert kutyákból lesz idõvel vezetõ hír, miszerint "az addig békés kutya halálra marta gazdáját". Természetes szükségük, hogy legyen egy nagyobb területük, vagy ha ez nem biztosítható, akkor legyenek sokat sétáltatva, különben "megõrülnek". Attól nem lesz problémája ha egész életében nem fog pározni, de a bezártságtól igen.
Az állandó bezártság megtöri az állat lelkét is! képzeld magad egy kis ketrecbe és akárhogy vágyódsz szabadságra, nap-nap után mindig ugyanaz a kis tér a te világod. Szerintem, ha lehet engedd szabadon az udvaron és vidd el nagy, de tényleg nagy sétákra! Az én véleményem az, hogy bár nem létfontosságú a szex, de ha nem ivartalaníttatod ki, akkor legalább egyszer hagyj neki egy alkalmat! Rokonunknál van egy kutya, aki már 8 éves, és még mindig nem fedezett egy szukát sem, rossz nézni amikor rájön a "kangörcs".
A bezárás mindenképpen káros, de a szüzesség nem az, gondolj a szerzetesekre.

Nekem németjuhász kutyám van, 1 éves! Alig akar enni. Nem nagyon van étvágya! és a hátsó lábát is huzza! Azóta fél, amióta elett altatva mellöle a roti kb.1 hónapja! Egész nap csak fekszik, alig mozog! Mit csináljak?

Egész nap csak fekszik, alig mozog!a kajáját is ott hagyja!

Legjobb válasz: Hogyhogy mit csinálj??? Hát menj vele orvoshoz minél hamarabb!!! NEm is értem mire vártál eddig. Remélem nem késtél még el.

Hogyhogy mit csinálj??? Hát menj vele orvoshoz minél hamarabb!!! NEm is értem mire vártál eddig. Remélem nem késtél még el.
foglalkozz sokat a kutyáddal, valószinûleg lelkibeteg és szeretethiánya van. Nem ártana ilyenkor beengedni, ha eddig az udvaron tartottátok, most több szeretetre lesz szüksége. Vidd sokszor sétálni, mozogj vele, igy hátha megnõ az étvágya. Ha nem eszi a saját ételét, próbálj házi kosztot adni neki, hátha bevállik... és, vidd állatorvoshoz sûrgõsen.
Menj orvoshoz vele minnél hamarabb .. de az is lehetséges hogy ez lelki pszcihés ok. Ha a roti társa volt jó " barátja " akkor az is lehet hogy gyászol..Te is gyászolod a barátod a szeretteid . Lehet hogy hiányzik neki a társasága rossz neki hogy egyedül van. Állatalában ilyen tünetek vannak a lelki gondok miatt ( nálam legalábbis ez volt ) Ha a kutyusod még fiatal mármint nincs közel a " halálóráig " akkor akár vehetsz egy újatt is kárpótlásul .Persze ez nem helyettesíti a megszokott barátot de azért van mellette valaki.Ha öregebb a kutyus akkor semiképp se fiatalt válasz mellé mert akkor az újnak is fájdalmat okoz majd a hahála.Esetleg örökbe fogadhatsz egy menhelyrõl öregebb kutyust de azt vedd figyelembe h idõsebb kutyust nehezebb hozzászioktatni a másik kutyushoz területhez. Új türelmet igényel erre figyelj. De orvos mindenképp lássa lehet hogy valami más a baja , de azért tõrõdj vele többett mint eddig érreze a szereteted törõdésed.
Foglalkozz vele sokat. Érezze, hogy szereted. Próbálj meg neki többféle kaját kínálni, és ne csak egy percig, kitartóan gyõzködd, hogy egyen. Vegyél neki valami új játékot, hátha az felkelti az érdeklõdését. Orvoshoz szerintem is jó lenne elvinni. Már csak azért is, mert egy hónapja nem akar enni, és mozogni, így elég valószínû, hogy lesoványodott, és legyengült.
A kérdező hozzászólása: holnap reggel jön az állatorvos!én is aggodok!amig +volt a roti addig ette a tápot is és a házi kosztot is!én arra gondolok hogy a roti mellett érezte magát biztonságba, mert most látszik hogy fél, mert ha simogatjuk bepisil.és a szemei is olyan szomorúak!
A kérdező hozzászólása: 1 hónapja lett elaltatva a roti, de azért mindig annyit eszik hogy legyen valami a hasába!
Ha a hátsó lábát is húzza akkor ez több, mint szimpla gyász, bár a lelki állapotáért az felelhet. A kutyák nem képesek emberi érzelmekre, mint a barátság, szerelem, de falkaösztönük miatt erõsen kötõdnek minden falkataghoz, és ha az egyiket elvesztik, akkor kedvtelenek lesznek.
Majd írj hogy mit mondott az orvos!Drukollokk!
A kérdező hozzászólása: már jobban van a kutyusom!lázas volt 40 fokos láza volt, adott neki 3 szurit és már jol van, de sz.tem még bánkodik!de már van étvágya és játszik is!kösz a jótanácsokat!

Van nekem 1 németjuhász külyköm 7hetes és meg evett 1 vörösfarkú kis fiókát és félek hogy valami baj lesz. Lehet bár mi baja a kis kutyámnak?

Előre is köszönöm

Legjobb válasz: Nem lesz baja, de valószínûleg több rozsdafarkú fióka is van a kertben, vigyázz, ne szedje össze az összeset. Pár napig még a földön ugrálnak, utána tanulnak csak meg repülni.

Nem lesz baja, de valószínûleg több rozsdafarkú fióka is van a kertben, vigyázz, ne szedje össze az összeset. Pár napig még a földön ugrálnak, utána tanulnak csak meg repülni.
Jézus, mit keres nálad egy hét hetes kölyök és mit csinál felügyelet nélkül a kertben???
Nem lesz baja;)
Az lesznambajamhogy rászokik a madarakra!
A kérdező hozzászólása: Kint volt velem és akkor 1 kicsit el forultam és már ette :D De nem lett semmi baja ugy hogy zsir minden


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!