Találatok a következő kifejezésre: Nekem mindig lesz (291 db)

Igaz az, hogy a pasik akármennyire is szerelmesek mindig lesz egy csaj aki sokkal jobban bejön majd nekik, mint a barátnőjük?

Mert mindig azt mondják,hogy nekik a barátn?jük a legszebb,hiszen ha nem úgy lenne nem járnának velük..de én ezt nem úgy vettem észre.. ez csak amolyan pasiszöveg,hogy nyugtassák a csajt?

Legjobb válasz: Na ácsi! Ez azért emberenként változó. Ha barátnõm lesz vagy van , az biztos olyan lány aki kielégít minden téren és külsõleg és belsõleg is megfelel. Akkor nem lesz olyan lány aki sokkal jobban bejön, biztos megnézem mert nem vagyok vak , és mert pasi vagyok azért. De ha van barátnõm akkor nem azért van hogy mások után koslassak. Nem kell a pasikat átlagosítani nem minden pasi egyforma. Ezt jó lenne ha betökélnék végre a nõk is!!! Minden ember az alapján szokott ítélkezni és általánosítani, amit õ megélt , illetve átélt, ha neked csak csalódásaid voltak akkor nyílván nincsenek túl jó véleményeid a pasikról. De akinek szép kapcsolatai voltak és nem dúrván váltak el annak szintén más a véleménye.

Na ácsi! Ez azért emberenként változó. Ha barátnõm lesz vagy van , az biztos olyan lány aki kielégít minden téren és külsõleg és belsõleg is megfelel. Akkor nem lesz olyan lány aki sokkal jobban bejön, biztos megnézem mert nem vagyok vak , és mert pasi vagyok azért. De ha van barátnõm akkor nem azért van hogy mások után koslassak. Nem kell a pasikat átlagosítani nem minden pasi egyforma. Ezt jó lenne ha betökélnék végre a nõk is!!! Minden ember az alapján szokott ítélkezni és általánosítani, amit õ megélt , illetve átélt, ha neked csak csalódásaid voltak akkor nyílván nincsenek túl jó véleményeid a pasikról. De akinek szép kapcsolatai voltak és nem dúrván váltak el annak szintén más a véleménye.
22:09 Fordítva: [email protected] feláll, ész megáll.
kísértés mindíg van!Van akit vonz az új! a kérdés, hogy mennyire szereti egy férfi a Nõt!
Én csaj vagyok, de szerintem ez attól is függ, hogy milyen csajokkal találkozik a pasi! Nekem egy 7 éves kapcsolatomat tette tönkre egy r*banc, aki KLASSZISOKKAL ALATTAM VAN!!! (tudom, mindenhez 2 ember kell) Szerintem tényleg úgy van a pasiknál, hogy ÉSZ MEGÁLL, F*SZ FELÁLL!!! SAJNOS!!!:( 28/L
Nem.
Szerintem sincs ez feltétlen így. Lány vagyok és voltak pocsék kapcsolataim, de a mostani barátomon egyáltalán nem érzem azt, hogy szívesebben lenne mással, sõt 100%ig el tudja velem hitetni, hogy én vagyok számára az abszolút tökéletes. Most ha arra gondolsz, hogy ilyen megcsinált celebek jobban bejönnek nekik, azon nem kell problémázni, neki az a dolga h tökéletes teste legyen, viszont attól még egy pasi számára lehet hogy a barátnõje az ideális. Am ha magamból indulok ki, objektíven lehet h egy szõke kékszemû szálkásan izmos pasi "jobban néz ki" mint a barátom, de mit számít? Belsõleg tuti silányabb, és ki akar folyton azon aggódni, hogy mikor talál magának egy új tökéletes párt?

Mit tegyek hogy minden jol menjen az elso szeretkezesemkor a baratnommel? Nekem ez lesz az elso alkalom.

Legjobb válasz: Hello Õ tudja, hogy neked ez lesz az elsõ? És neki? Õ még szüz vagy már nem az? Mert ha nem az és tudja, hogy neked ez lesz az elsõ, akkor oda fog figyelni rád, hogy minden a legjobb legyen. És csatlakozni tudok csak az elöttem Írokhoz: nyugalom, béke, lágy, gyenge fények, illatos gyertya vagy füstölõ, halk kellemes zene és semmi gond nem lesz. Sok sikert :D

Hello Õ tudja, hogy neked ez lesz az elsõ? És neki? Õ még szüz vagy már nem az? Mert ha nem az és tudja, hogy neked ez lesz az elsõ, akkor oda fog figyelni rád, hogy minden a legjobb legyen. És csatlakozni tudok csak az elöttem Írokhoz: nyugalom, béke, lágy, gyenge fények, illatos gyertya vagy füstölõ, halk kellemes zene és semmi gond nem lesz. Sok sikert :D
Csak maradj nyugodt és ne kapkodj. És beszéljetek meg mindent, ne feszengj. Akkor semmi baj nem lesz. Ja és nyugodt légkör legyen, ne zavarjon meg senki és semmi.
Igen. A legfõbb dolog, hogy biztosak legyetek abban, hogy senki és semmi nem zavarhat meg titeket. A szeretetkezés meg jó lesz, ha nem izgulod el magad. Jönni fog minden magától. És figyeljetek egymásra! :)

Ha beáll a kereslet-kinálat egyensúly, de egyszer pl csak 60-at, máskor meg 140-et eszik a baba, akkor mindig lesz elég tej neki?

ha kevesebbet evett,akkor fejjem le?vagy mindig van elég tej a mellben-és annyit eszik ebből,amennyi kell neki?ha kevesebbet eszik a szokásosnál-akkor legközelebb nem csak ugyanannyi termelődik benne?

Legjobb válasz: A tej legnagyobb része szopi közben termelõdik, nem két szopi között. Egy igény szerint szoptatott babának mindig van elég teje, ha átmenetileg meg is borul valami miatt az egyensúly, és kevesebb lenne, mint amennyi épp elég lenne neki, akkor sûrûbben fogja kérni, egészen addig, míg újra több nem lesz. Kisebb ingadozások beleférnek simán. Nem tudom mennyi idõs a babád, de a szopinkénti mérést semmiképp nem javasolnám, mert nagyon félrevezetõ lehet. Legsûrûbben naponta egyszer ugyanabban az idõben mérd, de még jobb, ha hetente méred. Az újszülött baba minimum hízása heti 100-150g, havi szinten minimum 450g. Ennek persze lehet többszöröse is, a babák nagyon eltérõen fejlõdnek, a lényeg, hogy napi 4-6 pisis pelus meglegyen, ha emellé a babád nem nagyon sírós, kiegyensúlyozott, akkor biztosan elég neki a tej.

A tej legnagyobb része szopi közben termelõdik, nem két szopi között. Egy igény szerint szoptatott babának mindig van elég teje, ha átmenetileg meg is borul valami miatt az egyensúly, és kevesebb lenne, mint amennyi épp elég lenne neki, akkor sûrûbben fogja kérni, egészen addig, míg újra több nem lesz. Kisebb ingadozások beleférnek simán. Nem tudom mennyi idõs a babád, de a szopinkénti mérést semmiképp nem javasolnám, mert nagyon félrevezetõ lehet. Legsûrûbben naponta egyszer ugyanabban az idõben mérd, de még jobb, ha hetente méred. Az újszülött baba minimum hízása heti 100-150g, havi szinten minimum 450g. Ennek persze lehet többszöröse is, a babák nagyon eltérõen fejlõdnek, a lényeg, hogy napi 4-6 pisis pelus meglegyen, ha emellé a babád nem nagyon sírós, kiegyensúlyozott, akkor biztosan elég neki a tej.
A kérdező hozzászólása: köszi 2hónapos-nem sirós, pelus rendben, -és 3és fél -4óránként szoptatok, akkor jó ez igy?
Ha ennyi idõnként kéri, akkor jó! Arra figyelj, hogy ha esetleg változtatna sûrûbbre, akkor alkalmazkodj hozzá, mert az ember hajlamos "bebetonozódni" egy rendszerre, pedig a babák néha változtatnak... :)
A kérdező hozzászólása: köszi a fejlõdési ugrásoknál mindig hamarabb kel éjszaka is..

3 hónapja vagyok együtt a a barátommal, nagyon szeretem őt és minden rendben van, szeretnék vele együtt lenni, de nekem ez lesz az első. Mi lesz, ha valamit elrontok vagy nem lesz jó? Emiatt minden megváltozik majd?

Legjobb válasz: hát az elsõ nem arrol szol hugy hu de jó+ de élvezem :) nem megilyeszteni akarlak. nem hiszem h minden megváltozna ha szeret akkor nem fog otthagyni v máshogynézni rád és nem féj

hát az elsõ nem arrol szol hugy hu de jó+ de élvezem :) nem megilyeszteni akarlak. nem hiszem h minden megváltozna ha szeret akkor nem fog otthagyni v máshogynézni rád és nem féj
Szia!Megértem aggodalmadat!Nyugi!Én összejöttem a pasimmal, 8 hónap után szeretkeztünk elõször, egymásnak elsõk voltunk, s mai napig együtt vagyunk, 2, 5 éve.Az elsõ is szuper, de késõbb még jobb, mert kiismeritek egymás testét, ujdonságokat próbáltok ki...stb. Én is ideges voltam, de minden jól alakult.Ha már ott tartasz akkor csak úgy rohannak egymás után a dolgok, s tök szuper!:) 18éves voltam mikor elveszítettem a szüzességemet
folyt:szóval 18 évesen veszítettem el.Most 21 vagyok, párom meg 24éves.Mindkettõnknek szupi volt az elsõ is, s még mai napig is az!Szóval nyugi!Ha szeret akkor 1 kis baki miatt nem fog elhagyni.megpróbáljátok legközelebb.Beszélgessetek el hogy ki miként szeretné...Sok sikert!Üdv
Nem egy színházi elõadásra készülsz! Itt nem lehet hibázni! Mond meg neki, ha még nem tudja, hogy te még szûz vagy! Biztos nem egy pornószínészi teljesítményt vár tõled! Jobban odafigyel majd rád és akkor nem kell paráznod!
nem ronthatsz el semmit és nem változik meg semmi, hacsak nem lesz emiatt szorosabb a kapcsolatotok, a lényeg hogy beszéljétek meg, akkor figyelmes lesz és vigyázni fog rád, nehogy rossz legyen neked, használjatok síkosítót mert az megkönnyíti a behatolást és persze védekezzetek!
Amíg bármilyen jellegü kétség van benned szüzességed elvesztése miatt, addig ne tedd meg. Csak akkor vágj bele, ha feltétlen hiszel abban, hogy itt az ideje, alkalma. BAjt nem tudsz okozni, ettõl ne félj. Mindenkinek el kell kezdenie valahol!!! Ha igazán szeret a párod, nem fog elhagyni, bármi is lesz. Ha meg elhagy, akkor te többet érdemelsz annál, és örülj neki, hogy elõbb, mint késõbb lett vége. Beszélgessetek sokat, beszéljétek meg ki mit szeretne, hogyan és meglátod, nem lesz baj!!
Nem hiszem hogy bármi is megváltozna kivéve ha csak kiakar használni. De egyébként nem hiszem hogy meg kellene változnia . Ha szeret, akkor akkor is fog szeretni ha valamit elrontasz. Emiatt nem haragudhat meg ha tényleg szeret. De egyébként szerintem nem lehet a szexben semmit elrontani, ha összhangban vagytok egymással akkor nem lesz semmi gond. Csak figyeljetek egymásra és élvezzétek amit csináltok.Ne legyél ideges nem tudod elrontani. Maximum megbeszéled vele hogy mi jó neki és mi nem.
ha szereted es o is szeret, persze, hogy minden megvaltozik: sokkal szorosabb lesz a kotelek koztetek (tapasztalat)
Nem nekünk nicns csak az elsõsöknek :D Nagy mák :D 16/F
A kérdező hozzászólása: *akkor
Csak az elsõsöknek, az ötödikeseknek és a kilencedikeseknek lesz.
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó, most megnyugodtam nagyon.
Szerintem sem kell több pént adnod, körülbeül annyit adjál te is, mint a többiek :]

Ugy érzem mintha menne el a tejcsim, vagy ez normális? Most 11 hetes a babám és már nem mindig van ugy bedurranva mint volt, normális hogy ahogy ö nö ugy nekem kevesebb lesz a tejem?

Legjobb válasz: Az nem jelenti azt, hogy kevesebb, hanem beállt a kereslet -kínálat. Nekem 14 hetes a babám és csak éjjel durran be amikor kimarad egy etetés, akkor én mindig kelek és lefejem, hogy mire ébred újra tele legyen. Ha nem sír, hogy éhes lenne akkor, nem kell izgulnod. Ha annyira aggaszt akkor két kajcsi közt tedd mellre ha nem alszik, vagy fejjél belõle.

Az nem jelenti azt, hogy kevesebb, hanem beállt a kereslet -kínálat. Nekem 14 hetes a babám és csak éjjel durran be amikor kimarad egy etetés, akkor én mindig kelek és lefejem, hogy mire ébred újra tele legyen. Ha nem sír, hogy éhes lenne akkor, nem kell izgulnod. Ha annyira aggaszt akkor két kajcsi közt tedd mellre ha nem alszik, vagy fejjél belõle.
áááááá, nálam is uez a helyzet...nincs bedurranva és mégis elég. Jól írják elõttem: kereslet - kínálat beállt :)

Senki sem elég jó nekem, mindig meggondolom magam. Sose lesz pasim? :D 17/L

Ha tetszik valaki küls?re,a bels?je nem tetszik..Ha valaki bels?re megtetszik,valamiért mégis meggondolom magam..Nem értem magam,fura vagyok valljuk be.Sose voltam még szerelmes,de már nagyon vágyok valakire akibe beleszerethetnék..Szerintetek? Próbáltam már lejjebb rakni a mércét,de az érzéseimmel nem tudok mit kezdeni...:/ El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: dehogynem, csak gondolom akikkel eddig randiztál azok nem jöttek be. Majd lesz valaki aki mind külsõre mid belsõre megtetszik. Szerintem ezen ne izgulj.

dehogynem, csak gondolom akikkel eddig randiztál azok nem jöttek be. Majd lesz valaki aki mind külsõre mid belsõre megtetszik. Szerintem ezen ne izgulj.
velem is pont ez a helyzet.. de már nem görcsölök rajta, ha jönni akar jön, ha nem akkor meg még van idõm így lassan 17évesen :) majd akkor kell aggódni ha 30-40 évesen nem volt még senki az ember életébe :D
Szerintem is a kudarctól félsz.
Még hogy nem nagyok a nõk igényei, egyedül öregszem meg mert nem bírok megfelelni! 21f
A kérdező hozzászólása: Az a baj velem hogy szinte egész nap az illetõn filózok, kattog az agyam, és a végére már szinte belebolondulok és rájövök hogy nem akarom..Olyan is volt hogy sulykoltam hogy tetszik-tetszik, és a végére már szinte megundorodtam az egész helyzettõl(nem tetszett...)
Szerintem lehetnél egy kicsit toleránsabb is, nameg türelmesebb. Nem kell kapásból mindenre nemet mondani, ha éppen abban a pillanatban nem tetszik a dolog. Majd megszokod.
Szinte pontosan ilyen vagyok én is 22f.
Ezt az okozza, hogy tudatalatt rettegsz a kudarctól, ezért inkább bemeséled magadnak, hogy nem tetszik, nem akarod, bele se kezdesz. Ha ezt felismered, és legyõzöd a félelmeidet, lesz pasid. Ha továbra is azt hajtogatod, hogy nem vagy szerelmes, akkor nem.
Egyelõre semmi gond, majd, ha 30 felé közeledve sem találtál még senkit, aki ütné a mércét, irány a pszichodráma! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) )
Pf.. 17 évesen mit vársz?:D én most 20 vagyok (ez se sokkal idõsebb azért) és TALÁN most találtam elõször olyat, aki mind külsõre és mind belsõre megfogott. De még kétesélyes a dolog. Szerintem ezen ne aggódj, csak élvezd az életed.
Kedves leányka ! A szerelmet erõvel megszerezni nem lehet, az vagy jön mint a villámcsapás, vagy nem! De segíteni terelni arrafele a sorsodat azt, lehet.Esetlegesen kialakulhat szerelem is belõle, de ne tévesszen meg a "kedvelem" az nem szerelem! Mindehhez persze két ember kell ! Sok sikert!
Én is ugyanígy vagyok, csak 19. Hallottam már azt, hogy válogatós vagyok, de ha egyszer nem tudom valamiért jól érezni magam vkivel, aki esetleg akarna járni velem..nem megy...de én is vágyom már nagyon valakire. És igenis, nem fogok attól még járni olyan valakivel, aki mellett nem érezném "jól" magam. Viszont most lehet, hogy találtam valakit...:) szval jobb ha vársz, és résen leszel! és ha kell kezdeményezz, ha látsz rá apróbb jeleket...:)

Miért rajtam spórol az anyám? Nem olyan sampont vesz ami nekem jó, de mindig leszid ha hajat mosok.

Pár hónapja anya elkezdett spórolni,de csak rajtam. Magának megveszi a b?rére,hajára,lábára való dolgokat de nekem nem. A régi samponom olyan jó volt,egy héten elég volt egyszer megmosni a hajam,mert nem zsírosodott t?le hamar ,minden szemontból megfelelt,de mivel drága anya most egy sokkal sokkal olcsóbbat vesz. Mindig kiabál velem mert gyorsan fogy a sampon meg hogy sokszor mosom a hajam. Meg az én lábam elég izzadós,az övé is. Magának megveszi a lábára a sprayt,de nekem nem ami kellene és kiabál velem h miért zuhanyzom egy nap többször is a lábam :( nem értem miért rajtam spórol :( 14,5 L

Legjobb válasz: Sajnállak. Van egy ismerõsöm két kamaszodó lánya van és nem engedi õket minden nap fürdeni mert sokba kerül a víz(szegények nagyon izzadósak). Tegyük hozzá, testvérét és annak gyerekét odaköltöztette magához és õ tartja el õket,mert évek óta nem dolgoznak. Egy másik közeli ismerõsöm pedig: 10 éves a gyereke, szólt az anyjának, hogy cipõt kellene venni neki az iskolára, mert már nagyon szét ment a régi.Erre a nõ kiakadt, hogy oda adja neki az utána járó pénzeket és azt amit az apja küld kb. havi 10.000 ezer Ft-ot, majd abból próbáljon megélni és etesse is magát. (ez a fülem hallatára történt azt hittem lefordulok a székrõl) Ehhez még valami az anya rengetek pénzt kö9lt cigire és smink cuccra. Számomra érthetetlenül fura emberek vannak.

Sajnállak. Van egy ismerõsöm két kamaszodó lánya van és nem engedi õket minden nap fürdeni mert sokba kerül a víz(szegények nagyon izzadósak). Tegyük hozzá, testvérét és annak gyerekét odaköltöztette magához és õ tartja el õket, mert évek óta nem dolgoznak. Egy másik közeli ismerõsöm pedig: 10 éves a gyereke, szólt az anyjának, hogy cipõt kellene venni neki az iskolára, mert már nagyon szét ment a régi.Erre a nõ kiakadt, hogy oda adja neki az utána járó pénzeket és azt amit az apja küld kb. havi 10.000 ezer Ft-ot, majd abból próbáljon megélni és etesse is magát. (ez a fülem hallatára történt azt hittem lefordulok a székrõl) Ehhez még valami az anya rengetek pénzt kö9lt cigire és smink cuccra. Számomra érthetetlenül fura emberek vannak.
de a szülõnek se kéne sajnálni a pénzt a saját gyerekétõl fõleg ha tanulásról van szó ja és a kérdezõ se biztos a legdrágább sampont használja .
19:08as vagyok. Nem artana megmondanod neki, hogy mindazokra epp ugy neked is szukseged van, ahogy neki. Felhaborito amit irsz......
Milyen anya az ilyen? A gyerekétõl vonja meg a dolgokat, hogy neki legyen?...szánalmas
Mert egy onzo hulye. :) 25L
nekem is ilyen az anyám amerre jár a lakásba égve hagyja a villanyt a netet kiakarja kötni mert sokba kerül.
Na én azért meghallgatnám az anya oldalát is, miért vett vissza a lányára szánt eddigi kiadásaiból....
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:30 Na azért nehogymár a szüleidnek el kelljen számolni azzal, mire költik a munkával megkeresett pénzüket!
Mi történt ezekkel a tini lányokkal? Ezen a héten ez a 3. kérdés, ahol a gaz szülõk nem veszik meg a megfelelõ sampont a lányuknak, vagy ha igen, akkor azt ki kell fizetnie. Nem lehetne ugyanezt a kérdést kedvenc gyümölcslével, szappannal, vagy hetilappal feltenni? Csak a változatosság kedvéért.:-DDD
Én a helyedben keresnék egy okj tanfolyamot, ahol ugyis modelleket keresnek hajvágáshoz, meg pedikür manikürre. Van olyan is, ahol még fizetnek is érte neked.Akkor nézne nagyot az anyád, mikor csillogo frizkoval mennél haza, mellé gyönyörüen ápolt körmökkel meg lábakkal.Cselekedj, ne siránkozz!Ez nem probléma, nem vagy beteg.És megbizhatsz bennük, mert szakember felügyeletével végzik a tanulok, egyik ügyesebb, mint a másik.
Am nekem is ilyen, hogy égve hagyja mindenhol a villanyt, kiabál rám, hogyha leoltom és jön a szokásos , , bezzeg az én gépem..". Meg állandóan megvesz magának minden hülyeséget, amit õ is tudja, hogy nem fogja használni, de azért én vagyok a pénzéhes ku*va. Egyébként milyen samponnal mostad anno a hajad, hogy nem kellett egy héten csak egyszer kimosnod?
Sajnos nem minden szülõ egyforma. Kedves utolsó Te jól jártál a te szüleiddel. De vannak olyanok is akik nem ilyen szerencsések. Mondjuk én úgymond a középmezõnybe tartozok(talán). De a páromnak nagyon rosszak a szülei. Most lesz nekik egy egyéves kislányuk(mármint a szülõknek) ezenfelül van 3 felnõtt gyerekük(23, 21, 17évesek). Ebbõl az én párom 18 éves kora óta dolgozik, hogy eltartsa az egész családot. Az apja otthon van 20éve nem dolgozik semmit, a kocsmába napi szinten lejár, ott eliszik 3-4ezer forintot haza megy és amit a fia vett kenyeret és felvágottat meg rákiabálja, hogy ne zabáljon annyit, mert nem az õ pénzén van az. Az anyja meg az helyett hogy a fiát védené még az apa mellett áll ki. és megmondták neki, hogy szakítson velem, mert úgysem hagyják neki azt, hogy normális családja legyen, mert majd valakinek fel kell nevelni az 1éves kislányt. Így megértem a Te problémádat is. Sokat nem tudtam segíteni ezzel a történettel, csak leírtam.
Szerintem, ha ezt így elmondod anyukádnak (amit ide leírtál), akkor meg fogja érteni. A lényeg, hogy maradj higgadt, ne kiabálj, ne támadj, csak mondd el neki nyugodtan, hogy miért van szükséged azokra a dolgokra.
A kérdező hozzászólása: elnézést, most látom csak elirtam, tehát nem 3 pici hanem 2 nagy és 2 pici sampon 1000Ft. Rosszul írtam
A kérdező hozzászólása: amit linkeltek kérdést nem én tettem fel
Szia! Anyád ezzel csak önmagát minõsíti, hogy milyen önzõ. Próbáld meg megbeszélni vele, vagy pedig szólj egy olyan felnõttnek akire hallgat. Sok szerencsét! 18/L

Hagymás sonkás rántottába mennyi só vagy vegeta kell? nekem sosem lesz olyan ízletes mint anyumnak, gondolom azért mert nem fűszerezem meg eléggé.

Mennyit tegyek? 1 fej hagyma, kis sonka, és kb 4-5tojás mellé?!

Legjobb válasz: Szerintem Vegetát inkább ne tegyél, maradj a sónál. És hogy mennyit? az elég egyszerû: minden tojásra egy csipet+1. Tehát 5 tojásra 6 csipet só. Ha a sonka sós, azt tényleg figyelembe kell venni. Én ha gazdagra, ízesre szeretném a rántottát, kb. így készítem: az apróra vágott hagymát egy kiskanál finom házi disznózsíron pirítom meg, teszek bele felvágott zöldpaprikát, kevés paradicsomot és 3-4 karika füstölt kolbászt. Ebbe beletehetõ a sonka is. Kicsit fedõ alatt párolom. A tojásokat alapos mosás után tálba ütöm, sózom (ahogyan már írtam), nyomok bele egy kevés Piros Aranyat és teszek bele 2-3 kiskanál tejfölt. Jól összekeverem, felverem és utána mehet az elkészített raguba. Addig sütöm-kevergetem, amíg kb. kocsonyás állagú lesz, én nem szeretem, ha nagyon megkeményedik. Friss kenyérrel, vagy pirítottal meg egy nagy bögre tejjel... na elég. :)

Szerintem Vegetát inkább ne tegyél, maradj a sónál. És hogy mennyit? az elég egyszerû: minden tojásra egy csipet+1. Tehát 5 tojásra 6 csipet só. Ha a sonka sós, azt tényleg figyelembe kell venni. Én ha gazdagra, ízesre szeretném a rántottát, kb. így készítem: az apróra vágott hagymát egy kiskanál finom házi disznózsíron pirítom meg, teszek bele felvágott zöldpaprikát, kevés paradicsomot és 3-4 karika füstölt kolbászt. Ebbe beletehetõ a sonka is. Kicsit fedõ alatt párolom. A tojásokat alapos mosás után tálba ütöm, sózom (ahogyan már írtam), nyomok bele egy kevés Piros Aranyat és teszek bele 2-3 kiskanál tejfölt. Jól összekeverem, felverem és utána mehet az elkészített raguba. Addig sütöm-kevergetem, amíg kb. kocsonyás állagú lesz, én nem szeretem, ha nagyon megkeményedik. Friss kenyérrel, vagy pirítottal meg egy nagy bögre tejjel... na elég. :)
Szerintem ez is tipikusan az a kaja, ahol ahány ház, annyi szokás. Anyukádat kérdezd meg, hogy õ hogyan ízesíti, ha azt akarod, hogy olyan finom legyen a tiéd is. Ahhoz nagy szerencse kell, hogy itt valaki pont úgy süsse a rántottát, ahogy anyud :) Én pl. sose teszek bele vegetát, csak sót, néha õrölt paprikát meg borsot, még ritkábban egy kevés fokhagymát. A mennyiség meg... kinek hogy ízlik. Ha még nem találod elég fûszeresnek, akkor legközelebb egy kicsit többet tegyél bele (ha nem akarod az anyukádat megkérdezni, bár szerintem az lenne a legegyszerûbb, vagy ha nem tudja pontosan megmondani, akkor egyszer megnézed, hogyan csinálja, akkor látod, mennyit szór bele)
mokkáskanálnyit, laposan. az a pici kávéskanál, de azért, ha sonkát is vedd számításba, lehet, hogy az is sós.ha a felvert tojást így sósnak éreznéd, üss hozzá még egyet.
A kérdező hozzászólása: Hát a sonka nem hiszem hogy sós vagy is passz :) csak nekem mindig olyan ízetlen az enyém ... :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!