Találatok a következő kifejezésre: Nekem ma volna (54 db)

Van egy lány, aki kb.2 hete még azt mutatta, hogy tetszek neki (folyamatosan nézett, mosolygott rám, a hátam mögött egyik barátnőjével rólam beszélt), ma mikor újra találkoztunk és mellém állt, nem lett semmi. Vajon nekem kellett volna megszólítani?

Ha igen, akkor ilyenkor mit lehetne mondani szerintetek? Nem ilyenre gondolok hogy mennyi az id? :)

Legjobb válasz: ha ennyire tetszettél neki, egyik napról a másikra nem tud elfelejteni, menj oda és kérdezed meg, szia miujság? hány órád lesz ma? de elég ismerõs a helyzet, de nem reménytelen:) én örülnék ha odajönnél hozzám, fõleg hogy kölcsönösen tetszetek egymásnak;)

ha ennyire tetszettél neki, egyik napról a másikra nem tud elfelejteni, menj oda és kérdezed meg, szia miujság? hány órád lesz ma? de elég ismerõs a helyzet, de nem reménytelen:) én örülnék ha odajönnél hozzám, fõleg hogy kölcsönösen tetszetek egymásnak;)

Most hétvégén két programot is lemondtam egyik barátnőmmel és csak annyit írt nekem ma, hogy: Sajnálhatom, hogy nem voltam ott, mert nagyon jól sikerült az edzés (csak ketten lettünk volna). Szerintetek tetszem neki és azért írt ilyet?

22 éves fiú vagyok. Tavaly megismertem egy lányt egy tánctanfolyamon. Körülbelül fél éve elkezdtünk gyakrabban találkozni. Azóta eljárunk rendszeresen táncolni, bulizni, és már egyszer el akartunk menni közösen edzeni (csak kettesben). Mostanában már egyre több eseményre hív el, hasonló sportot is űzünk (de nem egy helyen). A hétvégéket egyre gyakrabban töltjük együtt. Úgy érzem, kezd valami kialakulni kettőnk között, ami miatt a dolog nem "pusztán barátság".

Legjobb válasz: Hát barátom, azok alapján amit leírtál már régebben is lecsaphattál volna rá, de sebaj akkor most itt az ideje hogy elhívd a lányt egy tisztes randira!

Hát barátom, azok alapján amit leírtál már régebben is lecsaphattál volna rá, de sebaj akkor most itt az ideje hogy elhívd a lányt egy tisztes randira!
Semmiképpen, jó hogy rászóltál, a fegyelmezés a pedagógusok dolga(lenne)
Kisgyereknek neki menni fizikálisan...??? Már megbocsáss, de a férjed nekem támadjon inkább, mint egy bölcsisre...én fogom állni a sarat... A kiabálás pont elég volt.
Ááá, bölcsiben még olyan picik, 1 csomó dologól nem is tudják hogy az fájdalmat okoz, vagy siminek szánják de maflás lesz belõle mire odaér. Csak a saját kisfiamból kiindulva, annyira ismerkedne, barátkozna, de ugye a fogása még nem olyan finom, a hajsimibõl secperc alatt hajtépés lesz, a pusziból harapás, a simibõl csípés-karmolás, de nem azért mert rossz szándékú kis gonosztevõ. Szerintem teljesen jól viselkedtél, határozottan rászóltál és abba is hagyta, legközelebb is ugyanígy. Gondolj csak bele, ez fordítva is elõfordulhat és mit szólnánk hozzá, ha egy idegen ilyesmiért nekiesne a gyerekünknek. Arról nem is beszélve, milyen példát látnak a kicsik... Szóval csak higgadtan, példamutatóan, tõlünk tanulnak a lurkóink!
Egyet értek, a kiabálás elég volt. Legközelebb ha ne adj'Isten elõfordulna újra akkor is elég a kiabálás, és akkor a szüleinek kell szólni hogy neveljék meg. Illetve az ovónõnek, hogy figyeljen jobban. A kislányodnak meg meg lehet mutatni hogy mit tehet ilyenkor, ne hagyja magát, legalábbis ez az én véleményem. Persze a verekedés sosem jó, de ha az a fiú egy rosszcsont, akkor lehet bármit csinálni... Szép napot kívánok! :)
A kérdező hozzászólása: Akkor úgy éreztem nem az én feladatom ezért nem akartam minden gyerek szemeláttára letorkollni a kölyköt most meg bánt és úgy érzem nem védtem meg a láynomat. Potyognak a könyneim ha eszembe jut milyen védtelen volt.. Borzasztó érzés! Az óvónõk persze semmit sem tettek. Volt már valaki hasonló helyzetben? Ráadásul a férjem is nekem esik h miért nem ráztam meg a gyereket miért nem vontam kérdõre.. Elsõ napunk volt a bölcsiben, hogy vegyem a bátorságot mindenki elõtt lehordani??? Ahelyyett h vígasztalna aférjem inkább még nagyobb lelkifurdalást okoz.


Nekem ma kellett volna megjönnie, de már tegnap teszteltem, és halványan, de ott van a második csík is. Mikor lesz a második is olyan erős, mint a controll csík?

Legjobb válasz: Én 8 hetes vagyok, és még mindig halvány a 2. csík... Úgyhogy nem lehet tudni. 3-4 nap múlva már lehet, hogy sötétebb lesz. Gratula!

Én 8 hetes vagyok, és még mindig halvány a 2. csík... Úgyhogy nem lehet tudni. 3-4 nap múlva már lehet, hogy sötétebb lesz. Gratula!
Lehet, hogy soha. Van akinek ilyen marad. De elméletileg a mensi elmaradása után 4-5 nappal már egyértelmûnek kellene lennie. Menj el dokihoz, az a biztos:-) Gratula:-)
Szia! Szerintem várj még egy hetet és csinálj egy új tesztet. Ott már lehet, hogy erõsebb lesz a controll csík. Csak légy türelmes.
Hi, én 37. napra teszteltem, 3 különbõzõ tszttel/mintával, mindhárom + lett és mindegyiknél a 2. csík halványabb volt. Sokszor hallottam amúgy is, hogy a halvány csík is csík!!! 18 hetes kismama
Nyugi, par nap mulva erosen fog lattszani. Mikor en az elso tesztem csinaltam annyira halvany volt, hogy senki sem vette komolyan a terhesseget. Most pedig 20 hetes kismama vagyk :)
Halvány csík is csík, nekem nem is volt olyan erõs mint a kontrollcsík. Gratulálok a babához! 14 hetes kismama

Ma volna esedékes a mensis. A hőm 36, 8, ovulációkor 36, 5 volt az alap hőm 36, 2. Terhesség esetén muszáj bár 37-nek lenni vagy 36, 8-al is lehetek terhes?

Legjobb válasz: Muszájnak éppen nem muszáj, de általában menzesz elõtt visszaesik a hõ. Azért még ne csüggedj, ha késik, még van remény!

Muszájnak éppen nem muszáj, de általában menzesz elõtt visszaesik a hõ. Azért még ne csüggedj, ha késik, még van remény!
Szia! Na lett belõle baba? Tudom, hogy régen volt, de most én is pont így vagyok.

Ma már van családi? Nekem még nem jött meg. Pedig már kellet volna utalni nem?

Legjobb válasz: Nekem se jött meg... Gondolom azért, mert péntek még csak az elõzõ hónap volt, gondolom ma utaltak, és holnapra lesz a számlánkon.

Nekem se jött meg... Gondolom azért, mert péntek még csak az elõzõ hónap volt, gondolom ma utaltak, és holnapra lesz a számlánkon.
Ma utaltak, holnap lesz rajta. Minden hónap elsõ MUNKAnapján utalnak és a másodikon lesz rajta!
Minden hónap második munkanapján kapom meg.Holnap már lesz.mivel elseje szombatra esett, ma utalja az államkincstár és holnap kapjuk meg.
A kérdező hozzászólása: oké köszi.azt hittem ma.

Ti mit szoktatok ilyen helyzetben csinálni? Kisfiam a mamáéknál van tegnap óta, ma vitték volna el, de már tegnap menni akart. Ma hívott anya, hogy haza akar jönni, sírt nekem is a telefonba. Lent.

Szóval abban maradtunk, hogy várunk estig, hogy mi lesz. Ha sír egyértelmû, hogy hazahozzák. Mi is itthon leszünk, jön hozzánk egy baráti pár, filmet néznénk, beszélgetnénk. Anyuméknál meg nyugodtan tudna aludni. Annyira sajnáltam,imádom, de most jó lenne ha maradna.

Legjobb válasz: jön a kisfiam haza. Nem akartuk, hogy sírva aludjon el, vagy akár az éjszaka közepén sírna értem. Mert ha tényleg szükséges lenne kint aludni akár 2-3 napot is, akkor meg baj lenne.

A kérdező hozzászólása: jön a kisfiam haza. Nem akartuk, hogy sírva aludjon el, vagy akár az éjszaka közepén sírna értem. Mert ha tényleg szükséges lenne kint aludni akár 2-3 napot is, akkor meg baj lenne.
Egyértelmûen haza hoznám, az a barát aki meg ezt nem tudja elfogadni az nem barát.
Számomra is egyértelmû, hogy hazahoznám. Ennyire azért nem lennék önzõ...

Ti hogyan reagaltatok volna? Ma a kicsim keresztanyja aki a hugom 20 éves kiborult azon, hogy ki kellett volna cserélnie a babam kakis pelusát. Undorral hozta oda nekem hogy bekakilt a babád

Én megkérdeztem tole hogy miert nem csére led ki ki te.Erre ô azt valaszolta hogy soha nem fogom kicserélni.Nagyon kiborultam ezen

Legjobb válasz: Miért kell ezen kiborulni? A baba a tied, nem az övé. Ha még nincs gyereke, akkor elõfordul ilyen reakció.

Miért kell ezen kiborulni? A baba a tied, nem az övé. Ha még nincs gyereke, akkor elõfordul ilyen reakció.
ezen kár volt kiborulni. én már a "miért nem cseréled ki te?" kérdést sem tettem volna fel. Nem mindenkinek olyan természetes ez, van, kai csak a saját gyerekét hajlandó kimosni a kakiból. íA húgod pedig fiatal, ebben a korban még gyakoribb ez a reakció. légy egy kicsit nyitottabb, fogadd másik reakcióit és ne húzd fel magad feleslegesen.
Szeretem a gyerekeket, de mások kicsijének kakis pelusát én sem szivesen cserélném ki :) A saját gyerekeim esetében eszembe sem jutott undorodni. Az apjuk viszont öklendezik, ha csak meglátja a végterméket, nem is cserélt soha pelust. Ezen fölösleges kiborulnod.
Ezen buktál ki? Pedig teljesen érthetõ a húgod reakciója. Én felnõtt anyaként míg a saját gyerekeim pelenkáját lazán kicseréltem a testvérem kislányánál nem tudtam. Egyszerûen rosszul lettem hogy kakis pelenkát kell cserélnem. A te gyereked a pelenkacsere legyen a te gondod..
akart keresztanya lenni=nem undorodhat a gyerek kakis pelusától?! érdekes felfogás :)
Hugod még rettentõ fiatal, az ilyen dolog, mint babázás, talán nem köti le, a kakis pelus pedig undorító neki. Ennyi. Másrészt, ha otthon voltatok, miért cserélte volna le õ? Ha te is ott vagy, a baba anyukája, szerintem nem indokolja, hogy õ cserélje le. Mielõtt felkértétek keresztanyának, nem gondoltad át ezeket? Hogy õ hogy áll egy babához?
Miért kellene az anyjának, apjának kívül bárkinek is a gyerek pelenkajat cserélni???? Max a bolcsodeben a gondozono fogja.
Huh, ez legyen a legnagyobb problémád az életben....
Ne borulj ki.Neki nincs gyereke, nincs benne az anyai érzés.Öcsem 22 eves mindig menekult ha megerezte a kaki szagot.Hiaba ajanlottam neki fel barmit, akkor.se.ohajtott pelust cserelni(nalam nyaralt).Na kb 2 honap mulva egy pisist igy ahogy kicserelt.
A kérdező hozzászólása: Ahogy leirtam mar itt nem a kaki szagarol vagy ilyesmirol van szó de koszonom a valaszokat a temat lezarom.
Senki nem bántani akart. Csak szerintünk, emiatt nem kéne megharagudnod a húgodra. Nézz youtubon pár videót, ahol az apukák cserélik a pelust. Öklendeznek, hánynak. :D Az ember nem tehet róla, ha valami számára gyomorforgató. Ha felteszel egy kérdést nyilván mindenféle választ kapsz rá, olyat is ami nem tetszik.
A kérdező hozzászólása: Egyébként ki mondta hogy a kakitol undorodik?o egyszeruen nem hajlando erre a dologra és kesz.lustaságbol vagy hogy mehessen vissza vegre a szamitogep ele...
inkább magadról kéne elgondolkodni, ha így gondolkodsz a húgodról. Inkább te nem akartad azt a pelust kicserélni nem?
Te tényleg nem vagy normális. Az a gyerek a tiéd a te kötelességed Én sosem értettem, hogy a gondozónõknek a bölcsiben, hogy van gusztusuk más gyerekének a szaros pelenkáját kicserélni. Barátnõm idõsek otthonában ápoló, és elmondta hogy cserélnek pelenkát. Hát arra nem lennék büszke
Hat en is inkább számítógépeznek, mint más gyerekének a kakis pelenkajat cseréljem, ha ott az anyja is.... A hiba a te készülékedben van, kérdezõ, a húgod teljesen normalis,
A párom sem cserélni a kakis pelust.Amúgy nagyon jó apa.Nem mindenki bírja a kaki szagát.Szerintem túlreagálod.Te vagy az anyja a te dolgod ha pedig mégis megcsinálja más örülj neki. Amikor nem voltam itthon megbeszéltem a szomszéddal, ha kell átviheti a hozzá a párom a babát és õ megcsinálja. Mikor született a pici tesó egyszer kétszer kénytelen volt kicserélni .De sajnos párom elhányja magát. Senkire se kell semmit ráerõltetni, pláne az ilyen dolgokat.ettõl még tökéletes keresztanya lehet!Én is rengetek kakis pelust cseréltem amíg bölcsibe dolgoztam
Az én kisfiamat is én tettem mindig tisztába, vagy az apukája, ha másnál vagyunk.Ha persze nagyszülõknél van nélkülünk, akkor anyukám.Az öcsém a keresztapja a kisfiamnak (19 éves), mikor õ ügyelt rá és pisilt akkor tisztába tette, persze érdekesen volt rajta a pelus, de megtette.Mondom ezt akkor, mikor õ ügyelt rá, azaz nem voltam otthon, mert valamit el kellett intéznem.De kakis pelust el sem vártam volna tõle.Fõleg úgy, hogy ott vagyok.Nem kötelessége tisztába tenni a gyermeked, ha ott vagy!!Te vagy az anyja, nem õ!!
" mi lenne ha nagyobb dologban kellene segitenie esetleg?" Tudod ez olyan, hogy pl en imádom a gyerekemet, meghalnak érte, de nem fog meg egy csokit kapni, ha mar eleget evett, hiába vágja ki a hisztit. Ez a különbség a kis dolgok es a nagy dolgok között. Ha érted.....
Nekem is vannak keresztgyerekeim, amikor õk születtek, akkor nekem még nem volt gyerekem, és bizony én sem szívesen cseréltem volna ki a kakis pelenkájukat. Sõt, nem is szívesen voltam jelen pelenkacserekor, mert már a szagától is rosszul voltam. Ha nincs ott az anyja, vagy valamiért õ nem tudta volna kicserélni, akkor persze megtettem volna, de ha nem muszáj, akkor nem. Most, hogy gyerekem van, szintén nem szívesen nyúlnék más gyerek kakis pelenkájához. A saját gyerekemnél nem undorodok az ilyesmitõl, de másétól igen, szerintem ez normális. Te ápolónõ vagy, a munkádhoz hozzátartozik, hogy pelenkát cserélsz, nyilván hozzá vagy szokva és ez neked nem okoz gondot, de tényleg ne mérd másokat magadhoz ilyen dolgokban. Bár tudom, hogy totál felesleges volt ezt leírnom, mert ugyanezt leírták már ezerszer, de nem akarod érteni. A keresztanyaságnak nem az a lényege, hogy cserélje a pelust. Ha veled történne valami, és a 20 éves húgod vállalná el a babát, akkor biztos tisztába tenné, mert akkor muszáj lenne, de ebben a szituációban, hogy te ott voltál, totál érthetõ volt a reakciója.
Utolsó: a kérdezõ kommentje alapján látszik, hogy csak bólogató társakat/társat keresett, nem is érdekli más vélemény. A félreértések elkerülése miatt, én az #56, #57-es válaszoló vagyok. Csak azonos a százalékunk az utolsó hozzászólóval.
A kérdező hozzászólása: Megértem es koszonom a valszokat.A bunkoknak szep almokat:)
Nem is tudom érdemes-e beleszállnom ebbe a vitába, mert úgyis mindenki leszavaz, de mindegy, már elkezdtem. Kérdezõ, én veled értek egyet!! 20 éves létére nem képes ennyit megcsinálni? Fõleg hogy a testvére gyerekérõl van szó.. Én is 20 éves vagyok, és ezért is képedek el, hogy lehet valaki ennyire éretlen ennyi idõsen. Oké, lehet mondani, hogy fiatal vagyok és a kérdezõ huga is az, de valakinek ennyi idõsen már saját gyereke van. És az a személy sem felelõtlen, attól mert fiatal.. Persze vannak akik késõbb érnek, stb, de ha ennyire nem képes, hogy a testvére gyerekének nem bírja kicserélni a pelenkáját, akkor a keresztszülõséget minek vállalta el? Persze, lehet mondani hogy a keresztszülõség nem errõl szól, ezt elismerem, de ha egy ilyen alapvetõ dolgot nem tud megtenni, akkor a keresztszülõségre hogy vállalkozhatott...? Ne haragudj kérdezõ, nem akarom a hugodat szidni, és nem is rajta vagyok leginkább kiakadva, hanem a válaszokon, a reakciókon. Komolyan ennyire nagy probléma lenne egy pelenkacsere? Nekem amikor megszületett az unokatestvérem kisfia, 14 éves voltam!! És sokszor jártam hozzájuk, és ha otthon volt az anyja ha nem, szó nélkül kicseréltem a pelenkáját. Õ volt az 1. baba akit pelenkáztam, szóval még csak akkor mutatták meg elõször hogy kell, egyáltalán nem undorodtam tõle, miért is kéne? Nem értem mi ezen az undorító. Jó persze hogy nem rózsaillatú, meg nem a legjobb dolog a világon, de ha szeretem azt a kisbabát és az anyukáját, akkor simán megteszem érte és az anyjáért is, mert ezzel besegítek az anyukájának is. Attól még õ nem lesz rossz vagy lusta anya, hogy párszor nem õ maga cseréli ki a babája pelenkáját.
Én 28 évesen szültem, addig azt sem tudtam, hogy kéne kicserélni.
Kedves 52-es. Nagyon szép hogy te nem undorodsz a kakis pelenkától, de nem vagyunk egyformák! Én például undorodom mindenféle csúszómászó féregtõl, van aki meg megeszi! A kakis dolog majdnem ugyan ez! Van aki bírja van aki nem!!! Még meg nem született a lányom soha nem cseréltem pelenkát, persze ha élet-halál dolog lett volna megteszem. A keresztszülõséget meg sajnos sokan azért vállalják el mert az olyan "menõ dolog", meg mindenkinek van keresztgyereke. A szülõk meg megkeresztelik a gyereket mert az úgy szokás, közbe meg életükbe talán 2x voltak templomban és azt sem tudják hogy szól a 10parancsolat! Borzalmas képmutatás!!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom kedves 52es.mar azt hittem tenyleg tulreagaltam:)
Szerintem kissé túlreagáltad a dolgot. A kérdést, válaszokat és a kommenteket olvasva elképzeltem, hogy a húgod teszi fel a kérdést: "Nõvérem babája (aki a keresztgyerekem) bekakilt, és egyszerûen nem bírta a gyomrom, képtelen voltam kicserélni, ezért odaadtam az anyjának. Nõvérem totál kiborult ezért. Igaza volt?" Kérdezõ, erre mit válaszolnál? Komolyan, elvárnád a húgodtól, hogy megcsinálja? Nyilván oka volt rá, hogy nem tette meg. Vagy jobban örültél volna, ha ott hányja el magát? Vagy az is elõfordulhat, hogy nehéz feladatnak találta. Azért valljuk be, nem mindegy hogy hogy van az a pelus kicserélve, milyen szorosan van odarögzítve, mennyi krémet ken a kicsi fenekére.
Utolsó vagyok. Félbe maradt egy mondat, ami helyesen így hangzik: Elvárnád a húgodtól azt, hogy kicserélje a pelenkát úgy, hogy rosszul van tõle? Egy kis plussz kiegészítés: Újra átolvasva a kérdést, Te magad válaszoltad meg a dolgok miértjét: "Undorral hozta oda nekem hogy bekakilt a babád". Itt a lényeg az undoron van. Undorodik a kakitól. Ott voltál, Te már hozzászoktál, neked nem olyan nagy dolog. Õ meg undorodik tõle, és nem volt élet halál kérdése, hogy megcsinálja. Igen, szép lett volna, ha megteszi, de õ képtelen volt rá. Próbáld kicsit az õ szemszögébõl nézni a dolgokat.
Egy ember azt írja az 50-bõl, hogy igazad van, és akkor megnyugodsz? A többi vélemény nem számít? Amúgy meg nem értem, állításod szerint jó lett volna egy kis pihi, azért esett volna jól, ha hugod levesz egy kis terhet a válladról. Na, hát fél 1-kor még írtál, órák óta itt ücsörögsz a gép elõtt. Annyira csak nem vagy hulla ;)
Nekem eszembe se jutna mással kicseréltetni a gyerekem kakis pelenkáját, ha én is ott vagyok. Mindig én cserélem, az apja is csak akkor cseréli ki, ha nem vagyok otthon és meg kell csinálnia, mivel undorodik a kakitól. Keresztszülõ, nagymama, fiatal, idõs, tökmindegy, nem várhatod el tõle. Nem ezen múlik, hogy jó keresztszülõ-e. Egyébként meg a testvéred, akkor, hogy tudsz rá ennyire kiakadni?
Hugim soha nem cserélte még egyik gyerekem kakis pelusát sem, pedig a nagy 5 éves a kicsi 2, lett volna rá bõven lehetõsége. Ha itt volt, vagy mi voltunk nála és én éppen szusszantam volna egyet, míg õ játszott a kicsikkel de az egyik bekakilt, akkor felfüggesztettem arra a 2 percre a pihit és kicseréltem a pelust, soha nem is vártam volna el a húgomtól hogy õ cserélje ki. És még akkor sem orroltam meg rá soha ha épen semmi tennivalója nem volt, de nem a gyerekeimet, hanem a számítógépet választotta helyettük. Ja egyébként õ a keresztanyjuk. Vagy a keresztanyaság együtt jár a gyerekgardírozással? Ha anya úgy gondolja, utasítja a kereszt anyut, hogy cseréld ki a kakis pelust, játssz a gyerekkel! Na ez nem így mûködik! Én is csak azt tudom mondani, hogy a hiba a Te készülékedben van!
Még nem olvastam el a hozzászólásokat, bocs, ha valakit ismétlek. Ha lesz idõm, elolvasom. Az én véleményem az 3 gyerek és jópár pelenkás év után, hogy senkitõl nem várhatod el, hogy örömmel pelenkázza a babádat, esetleg a férjedtõl! Nem kötelessége senkinek rajtatok kívül, ha valaki megcsinálja ÖNKÉNT, annak köszönd meg, de ne várd el senkitõl, fõleg egy fiatal lánytól! Nem mindenki bírja a szagokat, látványt, majd ha neki is lesz gyermeke, az más, akkor máshogy áll a dolgokhoz! Ezen kiborulnod szerintem abszolút nem kell, nem jogos, ha ezért megharagszol rá egy picit is. Az, hogy a keresztanyja, hogy a testvéred, az egy dolog. Nincs gyermeke még, te is ott voltál!
A kérdező hozzászólása: Ha szerintetek felesleges a kerdesem es csak a magamet hajtogatom akkor uzenem nektek hogy nem kotelezo nezegetni.igaza volt az egyik valaszolonak mas miatt voltam ideges es ezen adatam ki a duhomet:)
könnyû lehet veled :)
A kérdező hozzászólása: Veled se lehet egyszeru:)
A kérdező hozzászólása: Kedves 82es kimondta hogy akkor ép gepezett?eloszor olvass inkabb....de a kerdest lezarom
Kérdezõ, az a válaszoló vagyok (azt hiszem az egyetlen) aki neked adott igazat.. Hagyd rájuk, úgysem juttok dûlõre. Okos enged, szamár szenved. :) A többieknek nyugodtan lehet lepontozni, ez az egy válaszom miatt amit erre a kérdésre írtam csökkent sokat a %-om, úgyhogy köszi mindenkinek, pedig szerintem nem bunkóztam. De nem akarok újabb vitát nyitni, csak mondtam.
82-es vagyok. Az a gond, hogy már nem tudod követni, hogy mit hauzdtál itt össze. Segítek és bemásolom: "lustaságbol vagy hogy mehessen vissza vegre a szamitogep ele..."
hú de lepontoztak, holott ugyanazt írtam mint mindenki más, hogy ha ott van az anyja akkor ne a keresztanyja cserélje ki, vagy az volt a baj, hogy én kicseréltem az öcsémét? vagy az, hogy nekem 21 évesen saját gyerekem volt? nevetséges ez a lepontozás komolyan...
A kérdező hozzászólása: Draga 82es ha nem ismered a feltételes mod fogalmát akkor sajnállak...vannak elso osztályos tankonyveim esetleg ha gondolod...
Ha van gyereke, akkor hogy van ideje gépezni? Vagy te vigyáztál addig a gyerekére? De akkor hogy akartál 10 perc szünetet? Hmmmm. Már nem tudod mit hordj itt össze, hogy a te pártodra álljanak a válaszolók. Van gyerekem, de az unokaöcsém pelenkáját soha nem cseréltem még ki.
és úgy, h meggyõzhetetlen, csak hajtogatja a magáét...
Akár lustaságból, akár undorból, vagy bármi miatt nem cserélte ki a pelenkát akkor sem jogosan háborogsz!!! Otthon voltál így neked kell megcsinálni! Az már más dolog ha õ egyedül van a gyerekkel és elvállalta hogy vigyáz rá. Akkor az is benne van hogy bekakál a gyerek, és neki kell rendbe tennie. Ha ekkor sem hajlandó, és megvár vele és az üvöltõ gyerekkel akkor az tényleg gáz és jogosan lehetsz felháborodva! Csak ebben az esetben azért vagy hibás mert nem a megfelelõ emberre bíztad a gyereked!
A kérdező hozzászólása: Honnan veszitek hogy nincs gyereke????20évesen nemlehet valakinek gyereke?
70-es válaszoló vagyok, én írtam, hogy nem cseréltetném ki mással a kakis pelust, ha ott vagyok. 22 éves vagyok, és van gyerekem. De tök mindegy, hogy van-e a tesódnak gyereke, vagy nincs, mert a te gyereked kakis pelusát akkor sem kell kicserélnie, hiába õ a keresztanyja. Akkor igen, ha rá van bízva a baba, te nem vagy ott, és senki más sincs ott. akkor persze. De azért mert Neked ez fordított esetben nem jelentene problémát, sok más embernek viszont igenis zavaró. Ezt a válaszok is mutatják, egyetlen válaszoló kivételével. Egyáltalán nem kéne ezért sem kiakadnod, sem felháborodnod, fõleg a testvéredre nem.
Fordítsuk meg a kérdést. Egyáltalán miért merült fel, hogy a húgod pelenkázza a te gyerekedet, amikor te is ott voltál? Nekem ilyesmi eszembe sem jutna. Õszintén szólva nem is szeretem, ha más pelenkázza a kisfiamat (a férjemen kívül), mert nem tudja, hogy mennyi krémet szoktam rákenni, milyen szorosan teszem rá a pelenkát stb. Nem inkább te voltál lusta pelenkázni a saját gyerekedet?
Én csak azt nem értem ebben, hogy ha az én húgom hozná a babámat, undorral, hogy kakis a pelusa, én csak kikacagnám :D nem hogy megsértõdnék :D Szerintem valami más gondod van, ezen nem hiszem, hogy bárki is így felhúzná magát, inkább nevetne rajta... Inkább gondold végig, hogy miért voltál ideges..
Nem hiszem el, hogy már a 8. oldalnál tart a kérdés... :) ))
Én is épp ezt akartam írni, mint az utolsó, hogy indokolatlanul sok választ kaptál erre a nem túl fontos kérdésre:)
Úgy, hogy valamelyik kommentjében lebunkózta a válaszadókat..
Drágám, ez nem feltételes mód, hanem a te feltételezésed. Na, pusszancs és pukkadj meg!
A kérdező hozzászólása: Miert ne lehetne elvárni tole hogy kicserelje???ô akart keresztanya lenni.És nem ez a legnagyobb problémám az életben csak nagon rosszul esett.Az egyik baratnom aki megcsak nemis a rokonom orommel furdeti, pelusozza a kicsit ha éppen ugyvan.
tesóm gyerekeinek csak a pisis pelusukat cserélem/cseréltem ki :) épp pár hete volt, hogy a legkisebbje bekakilt és átadtam a kis kakis csomagot az anyukájának :) nekem is van gyerekem, minden gond nélkül cseréltem ki a pelusát mikor kicsi volt, de más gyerekéét inkább nem ha nem muszáj :) persze ha nincsenek ott a szülei megoldanám :) nem értem én se a kiborulásodat, ez nem tragédia azért, pláne, hogy még csak 20 éves.
A kérdező hozzászólása: Igen ott voltam én is csak vagytam 10perc maganyra, ugyanis éppen jonnek a fogacskak es ô 24 oras baba.szoval mindig igenyli a foglalkozast.nincs el magaban.orultem hogy picit szusszanhatok
A keresztszülõ vállalja, hogy az adott vallásra tanítja a gyermeket. Errõl szól igazából a keresztszülõség. De ma már csak divat, és nem értem mi értelme van.
22. vágytam 10 perc magányra: érthetõ, de ne a kakis peluscsere 10 percét add át neki. cserélj vele akkor, amikor gyümölcspépet kap kiskanállal. azt szívesen átveszi tõled a húgod és te pihenhetsz. ez olyan, mint amikor valaki áátjön segíteni takarítani mondjuk egy buli után és a házigazda neki oszta ki a wc pucolást. persze, meg lehet csinálni, de azért szerencsésebb a porszívózást rábízni. ha érted, mire gondolok.
A kérdező hozzászólása: Ha azt irtam volna hogy azon borultam ki hogy nemakarja kiskanállal gyumolcspeppel megetetni akkor is az lett volna a valaszotok, hogy én vagyok az anyja, nekem kell megetetnem?
A kérdező hozzászólása: Miert nem lehet elvarni egy 20éves felnottol, hogy kicserelje a keresztgyereke pelusat?
akkor azt mondtam volna, h nem értem, mi baja van a húgodnak... üdv, a 24-es
Nézd az anyaság 24 órás szolgálatot jelent. Bizony a te dolgod a pelenka csere, sõt az etetése is. A keresztanyja nem azért van hogy pelenkát cseréljen. HA majd nagyobb lesz a gyerek, ha már nem kell pelenka akkor úgyis segít egy kis terhet levenni a válladról a keresztanyuka. Amíg kicsi, neked kell megoldanod a helyzetet. Én is imádom a keresztlányomat, de sosem cseréltem pelust, és amíg nem volt önálló a kicsi, (értem hogy bilire ült, evett magától stb) addig nem is aludt nálam. Ma már 10 éves de szinte minden hétvégém velem van, nálam alszik (aminek én nagyon örülök) Azért mert te simán kicseréled egy idegen gyerek alól a pelenkát, mert te nõvér vagy, az egy dolog. Én a saját gyerekem hányását sem tudtam felmosni, (az apja tette meg helyettem) mert én mindig hánytam tõle.. Én például nem bírom sem a vért, semmit.. Az anyaság amíg pici a gyerek nem pihenésre való. Akkor pihenj amikor alszik.. Idõvel lesz idõd lazulni és pihenni is..
"Egyébként ti mit vartok el egy keresztszulotol?" Két gyerekemnek négy keresztszülõje van. Mindannyian külföldön élnek. Úgyhogy maximum annyit, hogy érdeklõdjenek a gyerekeim felõl :)
Ez te vagy, nem mérhetsz mindenkit ehhez. Nyilván te a vért is bírod, valaki meg nem. Ebbe is belekötnél? Otthon voltál, te vagy az anyja a babának, cseréld te a pelusát.Ezen kiakadni..
Teljesen érthetõ, hogy így reagált. Neki még nyilván nincs gyereke. Én sem cserélném ki más gyerekéjét pedig már van sajátom.
Ha az említett barátnõd undorodott volna a hugod helyett, akkor is kiborulsz? Miért esik az neked rosszul, hogy valaki nem bírja a kakát?! Nem a babádtól undorodik, hanem a kakis pelusától.
A kérdező hozzászólása: Nem arrol van szo hogy huuu most mennyire kiborultam, hanem az egesz dolog ugy zajlott le jogy banto volt.Egyébként ti mit vartok el egy keresztszulotol?
A keresztanyaságnak azért nem az a lényege, hogy pelenkát cseréljen, eszembe se jutna keresztgyerekem pelenkáját kicserélni, ha ott az anyja, ha egyedül vigyázok persze megoldom, de jobban örülök, ha nem kell, és azért bõven idõsebb vagyok mint 20 éves...
Ezen ne borulj ki.Anno Én is így voltam a nõvérem kislányával(keresztlányommal), pedig imádom !!!Mi keresztanyák már csak ilyenek vagyunk.:) (tisztelet a kivételnek.)
Ha Õ vigyázott a gyerekre, úgy, hogy te nem voltál ott, vállalta egyben, Õ a keresztanyja is, akkor elvárható, hogy kicserélje, ha te is ott voltál, nem értem a problémát, hiszen a te feladatod.Vicces a 20 éves húgod reakciója is azért, 21 voltam mikor a fiam született, és elõtte is pelenkáztam már az öcsémet(18évvel fiatalabb nálam) született meg a fiam.
A kérdező hozzászólása: Én siman kicserélem akarmilyen baba vagy felnott pelenkajat is, pedig abban nem"baba kaka" van.Ugyanis ápolo a foglalkozásom.
bocsánat ugrált az egér
Te miért nem vagy képes felfogni hogy nem mindenkinek van gusztusa a szaros pelenkát cserélni más gyereke feneke alól? Még akkor sem ha az a keresztgyereke??
Szakértõk véleménye, hogy az apukára sem szabad ráerõltetni a peluscserét, ha rosszul van tõle. Az kaki akkor is büdös és undorító, ha egy édes kisbaba fenekébõl jön. Nem szabad elítélni azt, aki nem akarja tisztába tenni más gyerekét.
Igen azt írtam volna, mert senkitõl nem várhatod el(a férjeden/párodon kívül) hogy bármit is megtegyen a babáddal amit nem akar! Ketten vállaltatok a gyereket! Örülni kell ha segítenek, de elvárni senkitõl nem lehet semmit, legyen az kereszt vagy nagyszülõ vagy akár egy barát! A keresztszülõség a vallásról szólna, és arról szól hogy ha a szülõkkel valami baj történne a keresztszülõ neveli és vigyáz a gyerekre. Sajnos e tekintetben nagyon sokan rosszul választanak!
Majd kicseréli az apja. Vagy a nagyszülõk. A szomszéd. Az intézetben a nevelõk. De az is lehet, hogy a húgod ráveszi magát. De tényleg ez érdekel a legjobban, hogy ki fogja cserélni a szaros pelenkákat, ha meghalsz? Mi a francért kell megkeresztelni a gyereket, ha nem a vallás miatt? Jaaa, hogy lehessenek elvárásaink a keresztszülõkkel szemben? Képmutatás.
A kérdező hozzászólása: Mar nagyon eltertetek a tematol.itt nemarrol van szo hogy mit teszek vag varok el cserebe.mert nemvarok el semmitt senkitol.nem az erdekel ha meghalnek ki csereli a kakis pelust, csak ha ilyen semmisegre nemhajlando akkor mi lenne ha nagyobb dologban kellene segitenie esetleg?
Pont ezért, mert a peluscsere egy kis semmiség. A testvéred, biztos szeret téged, és ha egy komoly problémád lenne, biztosan segítene. De ez csak egy kakis pelus, nem számít! Talán van olyan dolog amitõl te is undorodsz, és ha nem muszáj nem csinálnád meg. Az már más kérdés, hogy mi a munkád, azt muszáj megtenni.
A kérdező hozzászólása: Na neszorakozzatok hogy egy kakis pelus ekkora dolog lenne!
Ne szórakozz, hogy ezt nem érted meg! Töröltesd ezt is..
Te csinálsz ebbõl nagy problémát kedves kérdezõ.Kicserélni a kakis pelust jó ha 2 perc, még talán annyi sincs:) 21:46h-kor tetted fel ezt a kérdést, és még mindig nem érted hogy túlreagálod a dolgokat.Ha elmentél volna sétálni arra az idõre, tuti kicseréli.Otthon voltál, neked kell kicserélni.Ennyi.Nem több nem kevesebb.Ha itthon vagyok, hiába vannak itt a nagyszülõk vagy a párom, szó nélkül én cserélem.Egyébként nem saját gyermek pelenka tartalmától nekem is felfordul a gyomrom.Ha nem muszáj nem pelenkázom más gyermekét.Lehet az rokon , bárki.
De a szaros pelus egy elég nagy dolog. Mivel igen undórítõ lássuk be. A saját gyerekemét gond nélkül kicserélem, de másétõl elhánynám magam.
Nem várható el, de azért jól esik. Én is cseréltem a barátnõm gyerekének(egy napon születtek a lányok) a pelenkáját, ha bekakilt. Sõt, a volt barátom nagybátyjának a lányáét is. Én bírtam, nem undorodtam tõle. A lányom szaros pelenkáját is kicseréli a keresztanyja, a nagymamája, a barátnõm. Mert õk is bírják. Lehet a húgod egy olyan típus, aki nem bírja más babájának a kakáját, csak majd a sajátját. Megértelek, hogy rosszul esik, de ezen kár megsértõdni. :)
Hogy lehet valamit megérteni ha nem tudod felfogni??? Szép ha te csak úgy teszel valakiért valamit, ha cserébe viszonzást vársz!:( A peluscsere nem az a dolog amit el kell várni bárkitõl is! Ha adsz valamit a húgodnak kölcsön azt elvárhatod hogy adja vissza, de azt hogy foglalkozzon a gyerekeddel nem! Meg lehet kérni de ha nem akarja el kell fogadni és nem itt háborogni!!!
Pont ez akartam írni! Itt az idõ, szusszanhatsz egyet!
"Miert nem lehet elvarni egy 20éves felnottol, hogy kicserelje a keresztgyereke pelusat?" lassan 4 oldalon keresztül magyarázzuk neked, h miért nem lehet elvárni, de még mindig nem akarod megérteni...nem olvastad a válaszokat?
Mert az a 20 éves felnõtt nem a gyerek anyja. Majd cseréli a saját gyereke szaros pelenkáját eleget. Te meg cseréld le a tiedét- Én sem várom el senkitõl, hogy kicserélje, kivétel nyilván a bölcsis nénik akikkel napközben van.
mert nem es kesz
A kérdező hozzászólása: Olvastam/megértem a valaszokat, csak nemtudom felfogni hogy miert neemlehet elvarni ezt a dolgot tole, én mindig mindent megtettem neki.Annyira nagy keres lett volna ez???
Mert ezt senkitõl nem, lehet elvárni azért. Én is rengeteg mindent megtettem a bátyámért még sem várnám el soha, hoyg szaor pelust cseréljen. Az a te dolgod és senki másé.
igen. azért nem tudod felfogni, mert számodra ez természetes, ezért is mentél ápolónõnek. de értsd meg, h nem minden ember van így bekötve, sõt, az emberk 80%-a (köztük a tesód is) szinte képtelen lenne arra, amit te csinálsz. maximum respect neked, amiért te nap mint nap képes vagy erre. de nem magadhoz mérj másokat. mindenkinek más megy könnyen. tuti van valami, ami neked egyáltalán nem megy, a húgod meg könnyedén megoldja.
A kérdező hozzászólása: Ha velem valami tortenne akkor hogyan cserelne ki?megvarna amig lebomlik a gyerek allatt a pelus?
Nyilván ha veled történnel valami az más lenne és nyilván nem a 20 éves hugodra maradna a gyerek, hanem az apjára vagy a nagyszülõkre.
*csak majd a sajátjáét. Bocsi.
zárd külön õket 1 idõre! a lány papagáj párzási idõben elég agresszív:/
Nem vedlik? Mert vedlésnél elõfordul hogy a növõ toll vérzik kicsit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!