Találatok a következő kifejezésre: Nekem már lehet babám (95 db)

Mikortól lehet vacsorára tejpépet adni a babának? A fiam 6 hónapos, már sok mindent eszik, eddig tízóraira adtam csak neki tejpépet. Lehet tápszer helyett adni neki este?

Legjobb válasz: Nekem azt tanácsolta a védõnõm,hogy mindenképpen fõétkezésre adjam a tejpépet,tehát hogy ne uzsira,hanem pl.ebédre,mert elteliti rendesen a pocit.De jött már úgy ki a lépés,hogy én is tizóraira,vagy uzsira adtam,csak egy kanállal kevesebbet.Nekem azt javasolta,hogyha éjszaka felkel majd a bébi-most átalussza az éjszakát-,akkor az fogja azt jelenteni,hogy a tápszer már kevés kalória neki,és akkor jöhet a tejpép,ami telit,és birja vele reggelig.

Nekem azt tanácsolta a védõnõm, hogy mindenképpen fõétkezésre adjam a tejpépet, tehát hogy ne uzsira, hanem pl.ebédre, mert elteliti rendesen a pocit.De jött már úgy ki a lépés, hogy én is tizóraira, vagy uzsira adtam, csak egy kanállal kevesebbet.Nekem azt javasolta, hogyha éjszaka felkel majd a bébi-most átalussza az éjszakát-, akkor az fogja azt jelenteni, hogy a tápszer már kevés kalória neki, és akkor jöhet a tejpép, ami telit, és birja vele reggelig.
Szia A lányom hós, és egyszerûen nem hajlandó esténként(fürdés utáni vacsira) tápit enni. Ezért már kb másfél hete minden este tejpépet kap, ugyanakkor kel hajnalban, mint korábban a tápi-vacsi után, és nem vettem észre, hogy fogná a hasát, vagy bármi gondot okozna neki a pép. Gondolom babafüggõ is, de én a saját tapasztatalatom alapján azt mondom, nyugodtan kipróbálhatjátok.
Szerintem is ha ugy veszed észre, hogy kevés a tápszer neki estére, adj nyugodtan tejpépet.Laktatóbb és nem hiszem, hogy megterhelnéd vele a pociját.
Ha eddig átaludta az éjszakát, akkor én nem ajánlanám estére a tejpépet, mert utána nagyon szomjasak szoktak lenni, és felborulhat az éjszaka. Szerintem hagyd meg neki estére a tápszert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ki fogom probálni este!

Van még esélyem? Ezek alapján mire számíthatok? Eléggé el vagyok keseredve, kezdem úgy érezni nekem már nem lehet babám.

Év eleje óta próbálkozunk a párommal, sikertelenül. Visszatér? gombás fert?zéseim vannak, emiatt sajnos gyakrabban kell visszajárnom az orvoshoz.

Legjobb válasz: Köszi a válaszod! 10 év, te jó ég, az rengeteg idõ. Nem tudom mennyi idõs vagy, én 29, elsõ babám lenne, és hát azt hiszem 10 év nekem már nem férne bele...

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! 10 év, te jó ég, az rengeteg idõ. Nem tudom mennyi idõs vagy, én 29, elsõ babám lenne, és hát azt hiszem 10 év nekem már nem férne bele...
Nyáron töltöttem be a 31-et. Az nagyon fontos, hogy jó orvost is találj a problémádra, nekem is nagyon sok helyre kellett elmennem és nem kevés pénz ment el az évek alatt. Minden jót!!
Semmiképpen ne add fel és ne keseredj el, nekem 10 évig nem sikerült a baba, 3 hónapig nem menstruáltam és elõtte is össze-vissza aztán csodák csodájára spontán minden gyógyszeres kezelés nélkül amikor már letettem róla terhes lettem és ha minden jól megy még ezen a héten a kezemben lesz a kisfiam. Szorítok, hogy Neked is sikerüljön!!

Nekem már nem lehet babám?

volt már terhességem,csak genetikailag beteg volt a magzat,és meg kellett szakítani! az a baba 6 hónap alatt sikerült! most megint próbálkozunk 7.hónapja és semmi! legszívesebben elmennék orvoshoz,de tudom hogy 1 év el?tt nem vizsgálódnak! mit tegyek,hogy ne az legyen a fejembe,hogy valami baj van,és azért nem lehetek terhes!!! vagy nekem ilyen nehezen jön össze?

Legjobb válasz: Szerintem menj dokihoz. tutira nem kell 1 évet várnod a vizsgálatra!!!!!! Lehet babád, tuti! :) Nyugi! 7 hónap nem világ nekem nem volt semmi bajom, de 6 hónapja nem jön össze.

Szerintem menj dokihoz. tutira nem kell 1 évet várnod a vizsgálatra!!!!!! Lehet babád, tuti! :) Nyugi! 7 hónap nem világ nekem nem volt semmi bajom, de 6 hónapja nem jön össze.
de megkell vizsgálniuk 1 év alatt is. én pont egy évre mentem dokihoz aki csodálkozott hogy miért nemmentem hamarabb. igenis menj el. válcs dokit ha az nemvizsgál meg. tudom mit érzel. nekem is rosz ez a várakozás. nemtudni mikor fog sikerülni meg ilyenek. hány hetesen ment el a aba
Nem kell megvárnod az egy évet!Ez hülyeség.Nyugodtan menj el az orvoshoz és kérd meg, hogy nézze meg hüvelyi UH-val, hogy mikor van peteérésed és akkor legalább tudni fogod, h mikor kell akcióznotok.Én már 3 sikertelen hónap után elmentem!
Nincs mit. MAjd akkor ugyanide írok. :) Én is nagyon kíváncsi vagyok, h mit fog csinálni a doki. Annyit tudok, h teli hólyaggal kell mennem, mert hasi uh-át csinál.
A kérdező hozzászólása: ja, még annyit hogy ugyan ide írj!!!
A kérdező hozzászólása: oké! addig is köszi
Holnap este megmondom neked, h mit csinál. nekem most uh-át fog csinálni, de ha ott sem lát semmi rendelleneset, akkor majd kiderül mit csinál és majd megírom, jó?
A kérdező hozzászólása: és olyankor mit csinál? csak hüvelyi uh-ot?
Szerintem kérj idõpontot és menj el. Nincsen semmi baj, csak nehezebben jön össze. Hidd lesz babád!
A kérdező hozzászólása: nem ment el! terhes lettem és amikor elmentem a dokihoz, hogy nem jött meg és pozitívat teszteltem akkor uh-nál közölte, hogy ödémás a magzat(genetikailag beteg) , és meg kell szakítani a terhességet, mert nem is élne már sokáig, de ha meg is szülném, annak nem lenne jó vége!
De írhatsz privit, ha gondolod. :)

Mi az az időpont, hónap mikor a babám már nem elégszik meg az anyatejjel? Vagy is mikor, , kell, , kötelező ételt adni neki? Meddig lehet kizárólag anyatejet adni neki? Persze van bőven tejem.

Legjobb válasz: Szia! Akkor kezd el a hozzátáplálást, amikor a babád igényli, majd észreveszed ha nem elég a tejcsi (nyûgös lesz, mert éhes). Persze úgy is dönthetsz, hogy hamarabb megkínálod gyümivel vagy fõzivel. Nem kötelezõ szoptatni, tápszerezni vagy hozzátáplálni. A tanácsokat meghallgathatod de neked kell dönteni. DÖNTS BELÁTÁSOD SZERINT!!! Kellemes szopis perceket!

Szia! Akkor kezd el a hozzátáplálást, amikor a babád igényli, majd észreveszed ha nem elég a tejcsi (nyûgös lesz, mert éhes). Persze úgy is dönthetsz, hogy hamarabb megkínálod gyümivel vagy fõzivel. Nem kötelezõ szoptatni, tápszerezni vagy hozzátáplálni. A tanácsokat meghallgathatod de neked kell dönteni. DÖNTS BELÁTÁSOD SZERINT!!! Kellemes szopis perceket!
Azt mondják, hogy kb 6 hónapos koruk körül kezd megcsappanni a vitamin "raktáruk" amivel világra jönnek. Vonatkozik ez fõként a vasra.

A szundi kendõt újszülött kortól lehet már a babának adni? 38 hets terhes vagyok, már a kiságyat elkészítettem, kivasaltam minden babaruhát, babaágynemût. A szundi kendõ az elsõ játéka lesz a babámnak? Milyen játék lenne jó neki miután megszületett?

Zenélõ forgóra felfog figyelni?Az újszülöttel távolra nem látnak, de a hallásuk jó.

Legjobb válasz: Még hosszú hetekig semmire nem lesz szüksége. Sõt, van olyan gyerek, mint pl. a lányom is, hogy soha nem volt szüksége szundikendõre. Kaptunk kettõt, de csak porfogó volt, nem érdekelte.

Még hosszú hetekig semmire nem lesz szüksége. Sõt, van olyan gyerek, mint pl. a lányom is, hogy soha nem volt szüksége szundikendõre. Kaptunk kettõt, de csak porfogó volt, nem érdekelte.
Szundikendõ kb. 6-12 hónapos kortól lehet szükséges, de ez sem úgy mûködik, hogy tessék kisfiam itt ez a kendõ ezzel alszol, ha nem õ keres magának valami tárgyat ami segít neki "anyát helyettesíteni" amikor nem vagy ott. Ez lehet szundikendõ, lehet egy ócska pólód, egy plüss állat vagy bármi egyéb, de ezt a gyerek dönti el melyik tárgy válik az õ kedvencévé. Ágy fölötti forgót mi 1 hónaposan vettünk elõtte nem érdekelte ilyesmi. Játszószõnyeg is kb. 1 hónapos korától érdekelte, de csak napi 10-15 percig, de ez könnyen helyettesíthetõ azzal is ha a kiságyba egy kötélre lógatsz játékot. Most 2 hónapos és, hogy õszinte legyek legjobban csak feküdni szeret abban a szobában ahol éppen vagyok és nézi ahogy pakolok, egyáltalán nem igényel játékokat magaköré csak nézelõdik.
Mi a zenelos forgot ket honapos koraban tettuk fel eloszor, es nagyon erdekelte, nagyon tetszett Neki!Az ujszulottek ezt meg nem ertekelik, sokkal inkabb felfigyelnek a kontrasztokra.Pl. ha fekete csikokat huzol egy feher lapra, esetleg sakktablat rajzolsz Neki, az fogja erdekelni valoszinuleg. A szundikendo szinten 2-3 honapos koraban kerult a kisagyba, es elso perctol kezdve belenyomta az arcocskajat.Mai napig azzal (is) alszik, mas rongyszeru darab nem kellett Neki (amikor kimostam, probaltam adni helyette mast, de nem kellett, csak egy masik szundikendo, ami ugyancsak pluss persze).De, szerintem gyereke valogatja, hogy ki mit szeret. Boldog babazast, konnyu szulest, es jo egeszseget kivanok Nektek!
Mi a forgot rogton feltettuk, de valoban nem erdekelte.Talan 1 honapos koratol kezdtek erdekelni a jatekok amik valami hangot adnak, csorognek, zorognek.Az is csak nehany percre erdekelte.Nalunk a valasztott alvos darab egy nagyon puha pluss-babzsak barika lett, es az elso takarojarol le kellett vagni a ravarrt kis pluss macit, hogy hordozhatova valljon.
Szerintem a szundikendõ és a forgó felesleges, legalábbis 1-2 hónapig biztosan. Nekünk is volt szundikendõnk, de nem érdekelte alányomat, a forgó is 1-2 hónapos korától.
Az elsõ pár hétben semmi másra nem lesz szüksége csak rád :) Ha mindenképpen szeretnél neki valamit tenni az ágyába akkor a piros színnel próbálkozz. Az ami felkelti az újszülöttek figyelmét, abban a pár percben amíg ébren van és nem eszik, nem pelusozod, vagy ép nem a karodban pihen :) 3 gyerekes gyerek ápló anyuka

Baj, hogy 4 hónapos babám almájába tettem 1 kiskanál darált háztartási kekszet? ! Mi baja lehet tőle? Más is tett már neki bele? Úgy tudom új állás pont szerint ilyen idősen már lehet kezdeni bevezetni a glutént. Jól tudom?

Legjobb válasz: Valószínû semmi baja nem lesz tõle. Igen, az a legújabb álláspont, hogy már 4 hónapos kortól érdemes glutént adni (mert így jobban kezelhetõ, ha elõbb kiderül, hogy érzékeny rá) Persze egy év múlva valószínû megint más lesz az orvosok véleménye... Én is szoktam neki kekszport rakni az almába, bár én azért megvártam a 6 hónapos kort ezzel.

Nem, ilyen nincs a rossmannban, ez Babylove, DM saját márkája. :) De keress valami tejmentes gabonapépet és az jó lesz!
Valószínû semmi baja nem lesz tõle. Igen, az a legújabb álláspont, hogy már 4 hónapos kortól érdemes glutént adni (mert így jobban kezelhetõ, ha elõbb kiderül, hogy érzékeny rá) Persze egy év múlva valószínû megint más lesz az orvosok véleménye... Én is szoktam neki kekszport rakni az almába, bár én azért megvártam a 6 hónapos kort ezzel.
DM-ben lehat kapni 3 gabonás natúr pépet. Hasonlít a tejpéphez, de mégsem az. :) Én azzal sûrítettem. Sokkal egészségesebb, mint a keksz.
én baba piskótával sûrítettem de szerintem a keksztõl se lesz semmi baja.
Bõven elég neki az alma (sõt az is túl korai), de ha ragszkodsz ahozztápláláshoz, miért nem krumplit raksz hozzá. Esteleg sinlac-ot, rizst Glutén még várhat. Összetevõk: búzaliszt, cukor, növényi zsír, térfogatnövelõ szerek: (nátrium-hidrogén-karbonát, ammóniumhidrogén-karbonát), só, aroma, színezék (karamell), antioxidánsok: (borkõsav, dikálium-diszulfit). Glutént és kén-dioxidot tartalmaz. Mogyorót, földimogyorót, tojásport, tejport, szójalecitint is felhasználó üzemben készült.
Én sima zabpelyhet vettem és azzal sûrítem a gyümölcsöket. Megfõzöm és utána turmixolom.
4 hónaposnak almát sem kéne adni, nemhogy kekszet!
Na, kezdõdik az okoskodás... szerintem meg döntsd te el, hogy adsz-e neki almát és kekszet, vagy sem. Semmi baja nem lesz egyébként a keksztõl. Az én fiam most 16 hónapos, amikor õ volt 4 hónapos, meg minden doki szinte megtiltotta, hogy ilyen korán glutént adjunk a babának. Ez hónapról hónapra változik. Nyilván én meg akkor azért vagyok idióta, mert én nem adtam még 4 hónaposan ilyeneket... szerintem döntsd el te, mert lehet, hogy fél év múlva meg az lesz az aktuális álláspont, hogy csak másfél éves kortól lehet adni. Észreveszed majd a babán, ha valami nem esik jól neki.
A glutén az talán oké lenne, de nem kell mindjárt a brutál reszelt kekkszel kezdeni. 4 hónapos gyomrának egyáltalán nem való.
Igen, jól tudod. Semmi baja nem lesz tõle, de én inkább tej és tojásmentes babakekszet adnék, nem HT-t, ha már adni akarsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Gondolom ez van rossmannban is mert csak az van a közelünkben, majd megnézem jövõ7en...
http://teszvesz.hu/item1291500318_dm_babylove_bio_teljes_kio.. Itt találtam, hogy megmutizzam mi az. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugtattatok!
Szia inkább vegyél Milupa hétgabonás pelyhet és azt tegyél bele. Nem a gluténnel van még baj a kekszben.
Mindig van új állás meg van a régi és van a kettõ között. Nem lehet baja tõle de a háztartási kekszben nem sok egészséges dolog van. Persze ettõl még nem árt. süriteni lehet vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és annak is aki nem ért velem egyet, én így csináltam és így is fogom csak arra voltam kíváncsi hogy a kekszet mi a helyzet, de ezek utén megnézem azokat amiket írtatok és adom neki azt az almával és társaival. És igen jól írták pár hozzászólással elõrébb kezdõdik az okoskodás... Vártam hogy ez lesz tudtam hogy ki se fog maradni, korábbra vártam elég jól megúsztam kevés negatívval.

Hogyan lehet ezt feldolgozni? Két pozitív teszt után pár nappal később meg spontán vetélés. Annyira szomorú vagyok, a környezetemben egy 13 éves lány vár babát, úgy érzem nekem már nem sikerül, valahol feladtam. Ti hogy dolgozzátok fel?

Legjobb válasz: Szia! Mi ultrahangon is láttuk, mielõtt elment. Egy év telt el, de nincs nap, hogy ne jutna eszembe. Feladni butaság lenne, hisz még mindig vágyunk egy babára, és szerintem te/ti is! Az emlék megmarad, de az életünk megy tovább. Jobb szembenézni vele, mint elmenekülni. Nagyon sajnálom, ami történt, hagyj egy kis idõt, de mindenképp lépj tovább! Lesz még babád! L27

Szia! Mi ultrahangon is láttuk, mielõtt elment. Egy év telt el, de nincs nap, hogy ne jutna eszembe. Feladni butaság lenne, hisz még mindig vágyunk egy babára, és szerintem te/ti is! Az emlék megmarad, de az életünk megy tovább. Jobb szembenézni vele, mint elmenekülni. Nagyon sajnálom, ami történt, hagyj egy kis idõt, de mindenképp lépj tovább! Lesz még babád! L27
Szia. Tudom, min mész át, nekem is volt sajnos vetélésem. DE gondolj arra, hogy most már tudod hogy képes vagy teherbe esni!! Ez nagyon sokat jelent, van akinek sajnos még ez sem sikerül. nem tudom volt-e már korábban vetélésed. Én azt javaslom, hogy ha lelkileg túl jutottál rajta, akkor kezdjetek el újra próbálkozni. Én a vetélés után 6 hónappal jutottam el oda, hogy újra próbálkoztunk és rögtön baba lett belõle. Már fél éves a picim:) Sok erõt neked!
Ezt még viszonylag "könnyen". Sajnálom, ami történt, de sokkal rosszabb lehet, ha halva születik. Az én babám most májusban született volna. A sógornõméknél szerencsére minden rendben zajlott, de olyan rossz, hogy nekünk is lehetne:( Egy 4 éves fiú anyukája, akinek 2 spontán vetélése (ikrekkel a 11.héten, egy babával a 10-en), és egy méhen kívüli terhessége is volt.
A második vetélésem 18 hetes korban történt. Hát mit mondhatnék. Egy megválaszolatlan kérdés örökké bennem marad: Nem mondták meg, hogy fiú vagy lány lett volna.Ne tessék már könnybe is lábadt a szemem.
Szia! Én is nagyon sajnálom, ami veled történt. Ha ez valamennyire vígasztal, akkor gondolj arra, hogy ilyenkor a mindent vagy semmi elv mûködik. Ha elvetéltél, akkor valószínû valami nem volt rendben, s sokkal jobb még így, mintha megszületett volna, s valamilyen kárododása lenne. Fel a fejjel, add ki magadból az elkeseredésedet, s ha úgy érzed, hogy készen állsz á, kezdjétek újra. Remélem hamarosan beköltözik egy teljesen egészséges baba a pocidba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát, igazatok van, lesz még nekünk babánk, és aki ide ír, tiszta szívbõl kívánom, mihamarabb sikerüljön mindenkinek.
Tudom én is mit érzel, nekem is volt s.vetélésem, 5 hetes múltam csak, de már arra is nagyon vártunk. Hónapokig sírtam, már tökre belebolondultam a hõgörbékbe és tesztekbe... kiderült hogy pcos-em van. Clostit kaptam, a következõ hónapban megfogant a lányunk. Idõben: május vetélés, december closti, január 30. + teszt. Kitartás és fel a fejjel, fog jönni a baba!!!! Üdv. 8 hónapos kislány anyukája
Remélem azóta már Te is babázol. Teljesen normális gondolat a feladás...de meg kellpróbálnod hinni, hogy megy. Azért leírom, nálunk hogy volt. Másfél év hiábavaló próbálkozás után, 10 hetesen veszítettükel elsõ kisbabánkat 2011 októberében. Elsõ terhességem volt, nem is gondoltunk ilyen lehetõségre, az ember ilyenkor boldog, és vár hogy bejelenthesse a családnak... esetünkben, hogy a kórházbn vagyok, a mûtõben. Ezután a nap után olyan mélyre kerültünk, nemcsak én, hanem aférjem is, hogy egyszerûen nem bírtunk kisgyermekekre nézni... a depressziót addig hírbõl sem ismertem. Az, hogy nem tudtál örülni egy közeledben élõ terhességének, teljesen normális érzés. Én is így éreztem. Tavasz lett, mire összeszedtük magunkat, és újra próbálkoztunk, ismét sikerrel, majd sajnos õt is elveszítettük, most hamarabb, kb. 5 hét alatt... én addigra teljesen feladtam. A nõgyógyászom, aki egy szuper rendes ember, nem tudott már mit mondani, csak azt, hogy bízzak magamban, és legyek erõs, higgyem el, hogy legközelebb sikerüni fog. Fiatal vagyok, és nincs semmi egészségügyi akadálya a babának. Ekkor már úgy voltam vele, hogy nekünk nem lehet gyermekünk, mert alkalmatlan vagyok rá... nem vallottam be a férjemnek, csak késõbb, és minden próbálkozás végén kértem az égieket, hogy segítsenek, hogy ha sikerült is, megmaradjon. És sikerült. Párhéten belül fog megszületni a kisfiunk, és nagyon boldogok vagyunk, de soha nem fogom elfelejteni az elõzõ két babámat, ahogyan a férjem sem. Van egy mondás, a jó dolgokért meg kell szenvedni... ez esetemben teljesen igaz... Nekem a férjemen kívül az orvosom volt az, aki sokat segített. A mostani babánál minden nap rettegtem a 10 hétig, hogy mikor fog bekövetkezni az ismert folyamat... féltem minden uh-n, hogy nehogy azt mondja, ennyi... soha nem tudtam mosolyogni, mikor monitort néztem, annyira féltem, mit mond az orvosom. És õ mindig megkérdezte, hogy nemis örül? Látta, hogy baj van... féltem. Aztán, mikor elõször éreztem, hogy megmozdult, és ficánkol, akkor kezdett lassan elmúlni minden félelmem... Még most is örökmozgó, pedig márcsak szûkösen fér el. Mégegyszer szívbõl remélem, hogy azóta sikerült Nektek is a baba, együtt érzek Veled az átélt tragéiával kapcsolatban... szerintem soha nem lehet teljesen feldolgozni. Elhalványodik, de az emlékét nem lehet kitörölni. Most hogy csak írtam róluk, így is könnyeztem...

2 aboruszom volt már nagyon rég! Most szeretnénk Babát! Próbálkozunk is már lassan 1éve. Nekem már nem lehet?

Legjobb válasz: Általában nem okoz gondot a késöbbiekben. mivel alssan letelik az 1 év már el lehet kezdeni a kivizsgálásokat.

Általában nem okoz gondot a késöbbiekben. mivel alssan letelik az 1 év már el lehet kezdeni a kivizsgálásokat.
Nem biztos, hogy emiatt van, de ez is lehet ok. Az egyik kolleganõmnek 20 éves korában volt abortusza és neki ott vmit hibáztak a dokik, neki ezért nem lehet. Sztem menj el egy nõgyógyászhoz, õ sokkal több felvilágosítást tud adni, meg lehet hogy vitaminokat is kapsz, amik segítik a teherbe esést :D minden esetre szurkolok Neked
Menjetek el kivizsgálásra. Ha valami következménye van az abortuszoknak, akkor kiderül.
A kérdező hozzászólása: Jajj nagyon szépen köszönöm!Igen, megfogadtam megyek dokihoz és soha nem adom fel! <3

6 hós babának már lehet adni bolti tehéntejet higítva? Ha lehet akkor mennyi vízzel kell higítani? Esetleg azzal meg lehet csinálni a tápszert? Vagy elég a tej neki, attól is ugyanúgy hízna mint a tápszertől?

Legjobb válasz: Jesszus, nehogy!!! Nem beszélgetsz a védõnõddel, vagy mi? Add neki a tápszert, majd, ha 8 hós lesz, kostólhat túrót, meg joghurtot, de tejet még akkor sem. A tápszer nagyon jó (ha nincs tejed), benne van minden, amire szüksége van. Most kezdhetsz neki gyümölcsöt, fõzeléket kostóltatni.

Jesszus, nehogy!!! Nem beszélgetsz a védõnõddel, vagy mi? Add neki a tápszert, majd, ha 8 hós lesz, kostólhat túrót, meg joghurtot, de tejet még akkor sem. A tápszer nagyon jó (ha nincs tejed), benne van minden, amire szüksége van. Most kezdhetsz neki gyümölcsöt, fõzeléket kostóltatni.
Én is ismerek olyan dohányost, aki nem lett rákos, de attól még a cigi rákkeltõ... Na így szemléljétek a tejet is. És miért kell egymást sértegetni??? Azért mert van olyan baba aki nem lett beteg, még veszélyes a tehéntej ilyen kis koban.
http://www.kismamablog.hu/nem-kategorizalt/hozzataplalas-tab.. http://gportal.hu/gindex.php?pg=1817306&nid=494828 Aztán van még ezer, de egy olyat sem találsz, ahol azt írja adj a babádnak tehéntejet fél évesen! "Tudatlan 2."
Szeretem az ilyen kérdéseket. Régen ez volt....régen sok midnen másképp volt, az AIDS ba is belehaltak, ma már kezelhetõ ---és folytathatnám. Az orvostudomány fejlõdik, ma már tisztában vagyunk vele, hogy a kicsi gyomra mikor mit tud megemészteni, és mit nem. Nem veletlen nem ajánlják a tejet 1 éves kor elõtt, a higításnál nagyobb hülyeség meg nincs, hisz a tejben lévõ kötéseket nem tudja feldolgozni a kicsi, ami nem fog változni attól, hogy a vizet hozzáadod. Nekem sem volt bajom kicsiként, de 18 évesen majdnem meghaltam, mert összeomlott az emésztésem. Ennyit errõl....
Az orvos és a védõnõ hígított tehéntejet javasoltak..? Hmmm. Az én gyerekdokim a legmaradibb a világon, már a fiam 2 HÓS korában rá akart beszélni a paszírozott almalére :-) Kevés sikerrel... A lényeg, hogy még õ is szigorúan 1 éves kora utánra teszi az a napot, hogy a baba tejet kapjon. Különös ez nekem egy kicsit....
Én vagyok a tudatlan második. Képzeld, hogy az én védõnõm és gyerekorvosom pedig 1 éves korban javasolja a tej bevezetését. De több helyen is utána tudsz nézni. Amúgy meg nem minden esetben látszik, ha egy baba tejérzékeny (rajtam sem látszott, csak pár hónap mulva, mikor fogytam). Mellesleg, ha a bolti tejet adod a gyereknek, abba nem, hogy kálcium, de még tej sincs. Én biztos, hogy 1-1, 5 éves koráig, legalább, tápszerezni fogom. Abba legalább tudom, hogy mi van.
A laktózérzékenység azonnal látható, de a tejfehérje allergia sokszor csak hónapok múlva jön elõ.Ismerek olyan gyereket, aki 1 évig itta minden gond nélkül a tejet, és most éppen teljesen tejmentes diétán van, mert 1 év alatt alakult ki nála az allergia. Régen kaptak pálinkás kenyeret is a csecsemõk, és nem haltak bele.De gondolom ezt mégsem ajánlgatná senki.
2. vagyok. Figyelj, lehet, hogy nem lesz tõle semmi baja, viszont, ha lesz, mert tegyük fel, tejérzékeny, vagy tejcukorérzékeny, akkor mehettek a korházba. Nem ajánlom senkinek. Én is kaptam 6hósan már mindent, aztán kiderült, hogy tejérzékeny és gluténérzékeny vagyok/voltam. Szinte semmit sem ehettem, minden héten összeszurkáltak és olyan voltam, mint egy csontváz. Az én fiam ezért eszik most csak HA tápszert + pépet. Vannak az interneten jó táblázatok, hogy mikor mit kell bevezetni, de a tejtermékekkel és a gluténos dolgokkal várj még 2 hónapot legalább!
Úgy látszik akkor Én valami genetikai csoda vagyok, mert már 3 hónapos koromban fõzeléket kaptam, 4 hónapos koromtól higítatlan tejet, és mit ad isten, 31 éves vagyok, és életemben nem volt soha probléma a gyomrommal, vagy az emésztésemmel. Barátnõm kisfia fél éves kora óta kap feles tejet, mert a tápszert nem ette meg. Most két és fél éves, semmi baja, makk egészséges kisfiú, mindent bevesz a gyomra. Ja, és a körülöttem élõ Velem egykorúak, akik szintén tejen nõttek fel pár hónapos koruktól, Nekik sincs semmi bajuk az emésztésükkel, és nem is volt soha. Kedves kérdezõ, szerintem kaptál ilyet is olyat is válaszként, a végsõ döntés úgyis a Tiéd. Tedd, amit jónak látsz.
Az elsõ idióta válaszolót sz...d le, mert bunkó, a másodikat meg azért, mert tudatlan. Nyugodtan adj a babádnak feles tejet, fele víz, fele tej, mindkettõ forralva. Én is adom már 6 HÓS korunk óta, mivel kislányom semmilyen formában nem issza meg a tápszert. Tehát, reggel és este kap feles tejet, alkalmanként 2, 5 decit összesen (víz/tej együtt). Képzeld kedves második, a védõnõnk és a gyerekorvosunk javasolta ezt, talán jobban értenek hozzá, mint Te. Természetesen, elõször kipróbáltuk, hogy nem vált-e ki a dolog valamiféle allergiás reakciót (adtam Neki egy napig, aztán vártam 3 napot), de szerencsére nem történt ilyesmi.
Ja, úgy nem hízik a tejtõl egy baba, mint a tápszertõl, csak a kalcium bevitel miatt fontos, hogy kapjon tejalapú étket. A nap további részében adj gyümölcsöt, fõzeléket, babajoghurtot, tejpépet, ilyesmiket.
Nem olyan egyértelmû ez a dolog. A nyugati országokban 9 hós kortól javasolják a tej bevezetését, én addig mindenképpen várnék vele. A glutén tartalmú ételeket 6 hónapos kor környékén optimális bevezetni (a kutatások szerint azoknál a gyerekeknél, akiknél 6 hósan elkezdték bevezetni a glutént, azok sokkal kisebb százalékban lettek allergiásak rá, mint azok akiknél 1 éves kor után kezdõdött a glutén bevezetése) nyilván az elején nagyon kis dózisban.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért kell ilyeneket írni! Én csak azért kérdeztem mert régen is tehéntejet adtak a gyerekeknek mér fél éves kórtól és nem lett semmi bajuk! Sõt én még pirított lisztett kaptam!
Régen még nem voltak vele tisztában, hogy a tehéntej mennyire megterheli a kicsi veséjét, emésztõrendszerét.Ma már jóval elõrébb jár az orvostudomány.Miért adnál neki tejet amikor sokkal jobb a tápszer?Minden benne van amire szüksége van, ellenben a tejjel!Én is tejen nõttem fel, de a gyerekemnek nem adom, hisz nem véletlenül tiltják.Vajon miért a tej az elsõ számú allergén Magyarországon?
nem is csak az allergiáról van szó. a babák gyomra, és emésztõrendszere nem olyan fejlett mint 1 felnõtté, a tejet nem tudják megemészteni. vasat von el a szervettõl babakorban megterheli a picik veséjét. szerintem ezért ne add, de a te döntésed természetesen.
Kedves genetikai csoda! Régen a tej még tej volt, nem ez a mû izé ami most. Kicsit gondolkozni kellene, mielõtt ezzel a baromsággal példálóztok, h régen mi volt. Nézd meg h régen mekkora volt a csecsemõhalandóság, és mekkora most.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!