Találatok a következő kifejezésre: Nekem már lehet (988 db)

11 éves vagyok. Nekem már lehet melltartót viselni? Azért hogy egy kicsit nagyobb legyen! Mert vannak olyan osztálytársaim (lányok) akiknek nagyobb. Nem azért mert utánzom őket hanem hogy nekem is egy kicsit nagyobb legyen!

Legjobb válasz: könyörgöm,11 évesen azért nincs melled,mert még szinte gyerek vagy! Nem kezdtek még el a hormonjaid dolgozni,amik kb.13-14 évesen kezdenek majd. Egész életedben lesznek melleid,ezt a pár évet bírd már ki valahogy,ok? :)) Élvezd hogy gyerek lehetsz, komolyan mondom,én szivesen visszamennék de már nem lehet. Hamar elszállnak azok az évek...29/N

könyörgöm, 11 évesen azért nincs melled, mert még szinte gyerek vagy! Nem kezdtek még el a hormonjaid dolgozni, amik kb.13-14 évesen kezdenek majd. Egész életedben lesznek melleid, ezt a pár évet bírd már ki valahogy, ok? :) ) Élvezd hogy gyerek lehetsz, komolyan mondom, én szivesen visszamennék de már nem lehet. Hamar elszállnak azok az évek...29/N
11 éves vagy, azaz kislány. Ne akarj felnõttnek látszani, mert nevetséges leszel. Bocsi.
Csak akk hordj melltartót ha vannak melleid. Ne izgulj még úgyis nõni fog . 11 évesen mikor semmi mellem nem volt én akkor még nem foglalkoztam vele. És amúgy is akinek 11 évesen nagy melle van 30 éves korára lógni fog és az nagyon csúnya . Remélem megnyugodtál.
sportmelltartót hordhatsz, azt szerintem hordj is, de merevítõs és szivacsos még nem kell. hidd el, nõni fog, de várj még egy kicsit!
ha ilyen korán melltartót hordasz lógni fog a melled nagykorodban.
miért akarnak a mai 11 évesek nagy melleket? :o egy ÖREG 22 éves öreganyó...
13 éves vagyok, sportmelltartót hordok. Most kezdtem hordani, mert már kell. Szóval maradj a sportmelltartónál.
Annyira utálom az ilyen kommenteket hogy:"11 évesen minek, meg hogy nekem ennyi idõsen bla bla bla...-.- Mint egy öreg tyúkanyó hogy bezzeg az én idõmben...komolyan mondom...-.-"
Én is 11 éves vagyok én is csak sport melltartót hordok, és az egyik osztály társamnak is nagyon nagyok (korához képest), de õs is csak sport melltartót hord. sztem te is csak azt hordj.
Ugye ezt te sem kérdezted komolyan.... 11 évesen? Az eszem megáll, még gyerek vagy... Nekem 11 évesen nem a melltartón járt az eszem, hanem a játékokon, mert igen, én még akkor játszottam! Pláne hogy még melled sincs... Hová fajul ez a világ? 23/L
mmint 11 vagy de ez semmit nem változtat xd
10 éves vagy...Melltartót? Omg...O.o http://ryan-newman.org/gallery/displayimage.php?album=158&po.. nézd!Õ 12 és látsz melltartót?
Ha nincs melled és mégis melltartót hordasz, max csak nevetségesnek fogsz tûnni mindenki szemében. Várd meg míg megnõ. Egyébként sem egészséges. Lelapítja a mellet és ha ilyen korán kezded már 20 évesen lógni fognak.
Hát ha elég nagyok a melleid a legkissseb melltartohoz 65/a- hoz akkor nyugott fel veheted és ha kicsik akkor hordj szivacsosat..(Y)
Szerintem várd meg hogy megnõjön mert csak ki fognak röhögni. És ne irigyeld õket, mert pl nekem nagyon korán köbö 8 és fél évesen kezdett nõni és ronda csõmell lett belõle. A szép mellek sztem lassaban fejlõdnek.

Mikor lehet a kicsik feje alá párnát tenni? Kislányom 1 éves, neki már lehet? Milyeneket tudtok ajánlani?

Legjobb válasz: Az én 1 éves kisfiam feje alatt is pár napja párna van. Nem értettük,hogy miért sír egybõl,ha be van téve az ágyába,köztünk meg miért alszik olyan jól,hogy fel sem kel... Kapott egy laposabb kispárnát (nem a nagyon lapos babapárnára gondolok) és lám,átalussza az éjszakát a saját ágyában.

Az én 1 éves kisfiam feje alatt is pár napja párna van. Nem értettük, hogy miért sír egybõl, ha be van téve az ágyába, köztünk meg miért alszik olyan jól, hogy fel sem kel... Kapott egy laposabb kispárnát (nem a nagyon lapos babapárnára gondolok) és lám, átalussza az éjszakát a saját ágyában.
akkor van értelme mikor a gyerek maga kéri vagy láthatóan szüksége van rá az enyémek olyan 1, 5-2 éves koruk között cipeltek be magukhoz párnát - onnantól van nekik
Nekünk olyan 2 éves volt a lányom, amikor elkezdte utánozni, hogy neki is kellene, mint ahogy tõlünk látta. Ekkor kapott egy nagyon vékony, szinte csak anyag párnát, azon alszik. Most 5 éves, és elégedett ezzel, az illúzió megvan. :)
Miét akarsz?? Egy felnõttnek sem egészséges.....
ha nem igényli akkor ne adj neki. nem jo a gerincének
Kb másfél évesen kapta meg az egyik kispárnánkat. Annyira élvezte, mikor befeküdt az ágyunkba, belefúrta magát a mi nagy párnánkba, hogy inkább adtunk neki egyet. Azóta elalváshoz követeli, ha véletlenül épp nincs az ágyá.ban
2-es válaszolónak: Nálunk is ugyan ez van, köztünk olyan jót alszik a lányom, hogy fel sem kel, na ezt ma én is kipróbálom!! Hátha nem kelne fel éjszaka :) és milyen párnát adtatok neki? nagyot? kicsit?
Az én fiam is 1 éves korában fogta az én egyik kispárnámat, és kisajátította magának. Azóta õ is alszik a kiságyban, bár szerintem az illatomat érzi rajta, és azért. Kimosni is úgy szoktam, hogy a tiszta párnahuzattal alszok 2-3 napig, és utána húzom fel neki.

Nekem már több mint 1 hónapja teljesen elapadt a tejem, de ha megnyomom még egy szerencsétlen kis csepp mindig megjelenik. Vissza lehet még hozni ilyenkor?

Legjobb válasz: Elvileg azt mondják bármikor visszalehet hozni, de én ebben speciel nem hiszek. Mennyi idõs a babád? Érdemes egyáltalán ezzel kínlódni, fõleg ha már egy hónapja nem anyatejes. Lehet már nem is szopizna. Nekem alig volt tejem az elsõ babámnál. Fejnoi nem tudtam, semmi nem jött. 3 hónaposan fejztük be a szoptatást, mert azt mondtam hogy ez már szenvedés, mindkettõnknek. Addig is csak kiegészítéssel volt elég. Még 1,5 évvel utána is jött 1-1 csepp. Nekem akkor hormonvizsgálatot javasolt a doki, mert lehet ilyen jellegû probléma miatt is.

Elvileg azt mondják bármikor visszalehet hozni, de én ebben speciel nem hiszek. Mennyi idõs a babád? Érdemes egyáltalán ezzel kínlódni, fõleg ha már egy hónapja nem anyatejes. Lehet már nem is szopizna. Nekem alig volt tejem az elsõ babámnál. Fejnoi nem tudtam, semmi nem jött. 3 hónaposan fejztük be a szoptatást, mert azt mondtam hogy ez már szenvedés, mindkettõnknek. Addig is csak kiegészítéssel volt elég. Még 1, 5 évvel utána is jött 1-1 csepp. Nekem akkor hormonvizsgálatot javasolt a doki, mert lehet ilyen jellegû probléma miatt is.
A kérdező hozzászólása: Mindjárt 5 hónapos és 3, 5 hónapos koráig szopizott, de õ is pótlással.. lehet, hogy tényleg semmi értelme, csak gondoltam hátha csoda történik..:) Köszi a választ!


Elkezdtem hozzátáplálást. Mikor lehet teljesen kiváltani a 10 órai etetést? Amikor már annyit eszik h nem kell neki utána a tápszer? Vagy egyszerűen ne adjak neki már egy idő után.

És ha 10 kor már csak gyümit eszik, melyik étkezéskor adjam neki az újjabb kaját?

Legjobb válasz: szerintem,ha eleg neki amit adsz tizoraira azt ugyis tudni fogod mert akkor mar ugysem fogja kerni a tapszert.en szoptattam es aztmondta az orvos,hogy fokozatosan hadjam el a szoptatast ha elkezdem hozzatataplalni,marmint ha tizoraira adtam neki mast akkor mar ne szoptassam meg csak kovetkezo etetesnel.igy volt:reggelire tejecske,tizoraira valami fincsi hami amit lehetett neki,ebedre tejecske,uzsira megint valami konnyu,es vacsira megint tejecske.aztan ahogy nott ez a folyamat megfordult es a foetkezesre nem tejecske volt hanem amit mar megehetett es tizoraira meg uzsira maradt a tej.remelem tudtam segiteni.

szerintem, ha eleg neki amit adsz tizoraira azt ugyis tudni fogod mert akkor mar ugysem fogja kerni a tapszert.en szoptattam es aztmondta az orvos, hogy fokozatosan hadjam el a szoptatast ha elkezdem hozzatataplalni, marmint ha tizoraira adtam neki mast akkor mar ne szoptassam meg csak kovetkezo etetesnel.igy volt:reggelire tejecske, tizoraira valami fincsi hami amit lehetett neki, ebedre tejecske, uzsira megint valami konnyu, es vacsira megint tejecske.aztan ahogy nott ez a folyamat megfordult es a foetkezesre nem tejecske volt hanem amit mar megehetett es tizoraira meg uzsira maradt a tej.remelem tudtam segiteni.
Az én gyerekeim is tápszeres volt, mindkettõ.A hozzátáplálást én a déli étkezésekkel kezdtem és nem a tizóraival vagy uzsonnával.De persze mindenki másképp csinálja ezt is, mint annyi minden mást.A védõnõnk mondta annak idején, hogy az ebéddel érdemes kezdeni-ugye ami a fõ étkezés méghozzá úgy, hogy elõszõr pár kanállal kóstóltatsz, aztán utána megissza a baba a tápszert.Minden nap egyre több kanállal kell adni és a végén már a tápszer elmarad.Persze fokozatosan kell, ahogy a baba elfogadja.Úgyhogy nálunk elõszõr az ebéd lett kiváltva, aztán utána az uzsi, majd tizórai és 1 éves kor után pedig a reggeli és vacsi is, mert 1 éves korig reggelire ill. vacsorára tápszert ivott a kislányom meg a fiam is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
szia! 4 hósan gyümivel kezdtem a hozzátáplálást, egy hónap alatt sikerült kiváltani a tízórait. Gyümölcsöt evett keksszel. Utána az uzsonnát váltottam ki fõzivel, mert úgy tanultam, hogy kiváltáskor nem ajánlott két szilárd étkezés egymás után, hiszen a baba fõ tápláléka a tej. Ekkor evett a köv. sorrendben: tápszer-gyümi-tápszer-fõzi-tápszer. Mikor az uzsit is kiváltottuk (2 hét volt), pihentünk kicsit, majd 3 nap alatt rászoktattam, hogy ebédre és nem uzsira kapja a fõzit. Ekkor kezdtem neki vacsira bevezetni a rizspépet, tejpépet+tápszert, mert már nem volt elég neki vacsira a tápszer magában. Ekkor evett: tápszer-gyümi-fõzi-tápszer-tejpép+tápszer. Késõbb a tejpépet lecseréltem tejbegrízre, az uzsonnát pedig valami tejes kajára (túró, joghurt, puding)

Mikortól lehet vacsorára tejpépet adni a babának? A fiam 6 hónapos, már sok mindent eszik, eddig tízóraira adtam csak neki tejpépet. Lehet tápszer helyett adni neki este?

Legjobb válasz: Nekem azt tanácsolta a védõnõm,hogy mindenképpen fõétkezésre adjam a tejpépet,tehát hogy ne uzsira,hanem pl.ebédre,mert elteliti rendesen a pocit.De jött már úgy ki a lépés,hogy én is tizóraira,vagy uzsira adtam,csak egy kanállal kevesebbet.Nekem azt javasolta,hogyha éjszaka felkel majd a bébi-most átalussza az éjszakát-,akkor az fogja azt jelenteni,hogy a tápszer már kevés kalória neki,és akkor jöhet a tejpép,ami telit,és birja vele reggelig.

Nekem azt tanácsolta a védõnõm, hogy mindenképpen fõétkezésre adjam a tejpépet, tehát hogy ne uzsira, hanem pl.ebédre, mert elteliti rendesen a pocit.De jött már úgy ki a lépés, hogy én is tizóraira, vagy uzsira adtam, csak egy kanállal kevesebbet.Nekem azt javasolta, hogyha éjszaka felkel majd a bébi-most átalussza az éjszakát-, akkor az fogja azt jelenteni, hogy a tápszer már kevés kalória neki, és akkor jöhet a tejpép, ami telit, és birja vele reggelig.
Szia A lányom hós, és egyszerûen nem hajlandó esténként(fürdés utáni vacsira) tápit enni. Ezért már kb másfél hete minden este tejpépet kap, ugyanakkor kel hajnalban, mint korábban a tápi-vacsi után, és nem vettem észre, hogy fogná a hasát, vagy bármi gondot okozna neki a pép. Gondolom babafüggõ is, de én a saját tapasztatalatom alapján azt mondom, nyugodtan kipróbálhatjátok.
Szerintem is ha ugy veszed észre, hogy kevés a tápszer neki estére, adj nyugodtan tejpépet.Laktatóbb és nem hiszem, hogy megterhelnéd vele a pociját.
Ha eddig átaludta az éjszakát, akkor én nem ajánlanám estére a tejpépet, mert utána nagyon szomjasak szoktak lenni, és felborulhat az éjszaka. Szerintem hagyd meg neki estére a tápszert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ki fogom probálni este!

A párom is és én is katolikusak vagyunk. Nagyon szeretnék templomi esküvőt, nekem ez az első az életemben, de sajnos neki már volt templomi esküvője. Hogyan lehet megoldani, h temlomban is összeadjanak minket?

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanebben a cipõben járok, csak fordítva. Nekem volt már egyszer templomi esküvõm, sajnos. Én is katolikus vagyok, s lehet érvényteleníttetni a házasságkötést, ha megfelelõ indokod van rá. Nekem volt indokom, kb 3 hónapja adtam be a kérelmet. A megyei szentszéknek kell címezni, s meg kell adni tanúkat is, akik az állításaidat igazolják. Lehet lesz szembesítés is. Elég hosszadalmas... Mi megtartottuk a polgári esküvõt egy hete, s várjuk az értesítést a szentszéktõl. Szerintem kérdezd meg a helyi papot is, hogy nálatok pontosan milyen dokumentumok szükségesek az érvénytelenítéshez. Az átfutási idõ kb. 6 hónap.

Szia! Én ugyanebben a cipõben járok, csak fordítva. Nekem volt már egyszer templomi esküvõm, sajnos. Én is katolikus vagyok, s lehet érvényteleníttetni a házasságkötést, ha megfelelõ indokod van rá. Nekem volt indokom, kb 3 hónapja adtam be a kérelmet. A megyei szentszéknek kell címezni, s meg kell adni tanúkat is, akik az állításaidat igazolják. Lehet lesz szembesítés is. Elég hosszadalmas... Mi megtartottuk a polgári esküvõt egy hete, s várjuk az értesítést a szentszéktõl. Szerintem kérdezd meg a helyi papot is, hogy nálatok pontosan milyen dokumentumok szükségesek az érvénytelenítéshez. Az átfutási idõ kb. 6 hónap.
Az egyik kolléganõm hasonló helyzetben van mint te.Mindketten katolikusok, a párjának már volt katolikus esküvõje.Evangélikus templomban fognak összeházasodni, s át sem kell keresztelkedniük.Azt mondta a lelkész, csak az számít, hogy meg vannak keresztelve.
Csak akkor lehetne templomi esküvõtök, ha a párodat és a volt párját az Egyház hivatalosan szétválasztaná. Ezt lehet kérni speciális esetekben, de nem mindenkinek. Épp a katolikusoknál nem nagy az esély (én is az vagyok, a mi egyházunk a többihez képest nem megengedõ).
Sajnos valóban egyházi bíróságon kell kérnie a párodnak az érvénytelenítést.A 6 hónapon túl, anyagi vonzata is van a dolognak.Megfelelõ indok kell hozzá pl. éretlenek voltak a házasságkötéskor, a volt házastárs kizárta a gyermekáldást stb.Mindezt tanúkkal is bizonyítani kell. A férjem református, polgári esküvõje volt, ezt is érvényesnek fogadja el a katolikus egyház.A jegyesoktatáson derült ki, hogy ez akadály(nem tudtam).Azt mondta a pap, hogy miért nem hazudtunk, hogy nõtlen, akkor összeadott volna.Ezek után nem volt kedvünk egyházi bírósághoz fordulni. Az egyik kolléganõ
Sehogy. Csak akkor lehetne templomi esküvõje, ha hivatalosan Rómában kimondják a válást. Lehetséges ez is, de többéves procedúra és jó indok kell hozzá, hogy megtegyék. (homosexuális partner, bebizonyítható, hogy már az esküvõn hazudott és nem akart házasodni....stb)
Ne hallgass az utolsóra! Csalással akar hozzájuttatni egy szentséghez? Gratulálok! Vagy Rómában érvényteleníttetik az elõzõ házasságot, ha UTÓLAG találnak bármit, ami miatt ELEVE érvénytelen volt, vagy az elõzõ házastárs halála esetén lehet újra esküvõ. Ez van. De nem ér eltenni láb alól az elõzõ feleséget!
17:32: hát ez tényleg nagyon más eset, de egyébként át lehet menni más felekezethez.
Hát, annyira nem értek a katolikus törvényekhez meg szokásjogokhoz, de egyik barátnõm szülei anno épp ilyen cipõben jártak, nem akarták õket összeadni katolikus templomban, katolikus szertartás szerint, mert a võlegény (most már férj és apa :P) más felekezetbe tartozott, kvázi evangélikus volt. Mi lett? A menyasszony (most már feleség és anya) átkeresztelkedett evangélikussá. Mondjuk nekik nyilván nem volt akkora jelentõsége ennek a hovatartozásnak... Csak mint példát, és egy lehetséges megoldást, ajánlottam.
A keresztlevelek, ha jól tudom nincsenek számítógépes rendszerbe nyilván tartva. Tehát, ha a férjed bemegy egy plébániára és keresztséget kér, akkor elivileg kap egy "tiszta" keresztlevelet amivel már minden simán megy. Ez egy kis csalásnak minõsül, de járható!
figyelj, van jobb helye is a pénzeteknek, minthogy kidobd a papra és egyebekre ...
Egyházilag is el kell választani a volt párjától, erre megvan a megfelelõ mód, kell az ok, ami miatt kérelmezi, egy rokonom egyházjogász, õ mondta, hogy megcsinálják, katolikusoknál is. Persze nem olyan egyszerû, mint egy polgári válás, de meg tudják oldani. Tudod, Isten nem a szertartáskor köti össze a párokat, és akiket nem kötött össze, azokon nincs áldása, ugyanis az Õ akarata legyen meg a Miatyánk alapján.
Menjetek el reformatus vagy evangelikus templomba, eskudjetek ott ossze! A katolikusoknal a paphoz menjel el, kerdezd meg tole mi a menete a dolognak, es milyen eselyetek van az ujabb eskuvore a kat. templomba. Ha nem megy a dolog, akkor irany a reformatus vagy evangelkus pap, ott menni fog a dolog. Egyik ismerosomek is igy voltak mint ti, es evangelikusoknal eskudtek meg. Szinte ugyanaz mint a kat., ne aggodjal, ne ijedjel meg!
Én olvastam egy éve egy cikket errõl, hogy Esztergomban vhol megcsinálják az egyházi válást. Tehát nem kell Rómáig menni, gondolom, ezt már az egyház intézi tovább, nektek elég Esztergomba menni. De már nem emlékszem, hogy pontosan hova. Keress rá a neten. Azt tudom, hogy hónapokba fog telni, meg vmi meghallgatáson is részt kell venni a párodnak. Egyébként ha jól emlékszem egy esküvõs honlapon olvastam, a párok történetei között. Sajnos ennyire emlékszem. Sok sikert és boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget! Nem lesz egyszerû, azt már látom. Szerencsére jövõre lesz az esküvõ, így van idõnk megoldani ezt a problémát.

A páromnak már volt egy házassága. Akkor nekem már semmiképpen nem lehet vele templomi esküvőm, igaz? Ez engem nagyon bánt, mert nekem mindennél nagyobb álmom.

Legjobb válasz: Nálunk is ez a helyzet.Párom elvált,és én úgy tudom,hogy nem lehet templomi esküvõje,de ebben nem vagyok biztos.De párom nem akar még egyszer megnõsülni.Nekem nem álmom az esküvõ,úgy hogy nem csinálok ügyet belõle,de azért bennem van,hogy az exet elvette,engem már nem akar.

Nálunk is ez a helyzet.Párom elvált, és én úgy tudom, hogy nem lehet templomi esküvõje, de ebben nem vagyok biztos.De párom nem akar még egyszer megnõsülni.Nekem nem álmom az esküvõ, úgy hogy nem csinálok ügyet belõle, de azért bennem van, hogy az exet elvette, engem már nem akar.
A felekezet valóban kérdéses, reformátusoknál lehet válni. Katolikus házasság csak egyszer lehetséges, viszont olyan van (manapság egyre több), hogy érvénytelenítik a házasságot, vagyis kimondják, hogy nem volt érvényes valamilyen okból az elsõ esküvõ. Viszont ez egy jogi procedúra, ami esetenként évekig is elhúzódhat, és a végkimenetele két esélyes, vagyis vagy érvénytelenítik, vagy nem. És persze nyomós okok kellenek hozzá. Pl. kiderül, hogy valamelyikük nem akart sosem gyereket, csak elhallgatta, vagy mások kényszerítették õket a házasságra (pl. szülõi nyomás), vagy egyéb...
Református lehet. A római katolikusnál lehet csak egyszer házasodni.
Ja, református lehet? Azt hittem, az sem.
Ha volt templomi esküvõ, akkor még egyszer nem lehet. Anyósom ugyanígy volt, azóta is emlegeti hogy mennyire bántja, pedig azóta elváltak :-( Marad a polgári, azt is lehet nagyon romantikusra, meghatóra szervezni.
Csak akkor nem lehet templomi esküvõje (katolikus), ha már volt katolikus esküvõ. Ha az elsõ csak polgári volt, simán lehet templomi esküvõ akár katolikusoknál is.
Ugyanez volt a helyzet az egyik rokonunknál. Õk úgy oldották meg, hogy evangelista esküvõjük lesz. Ott nem kötözködtek :-) Katolikus nem lehetett volna és református sem.
Több lehetõség is van. 1. Ha az elsõ katolikus volt, de gyermektelen volt a házasság, felbontható. Hosszú, de járható út: katolikus esküvõ. 2. Református vagy evangélikus esküvõ. Lehet, de ne titkoljatok semmit a lelkész elõtt. A rugalmas összead, a konzervatív nem. Az egyházak között is van verseny:-)
Hát ezt a lefizetõs dolgot nem igazán értem, ugyanis a keresztlevélre és az egyházi anyakönyvbe be kell vezetni az adatokat, ott meg már ott áll egy házasság mással... Szóval ha meg is tartják a szertartást, azt szerintem sehol nem regisztrálják hivatalosan.
Nem is az a lényeg hogy hivatalos legyen. Csak úgy tûnjön és legyen róla valamilyen papír. Nem akarlak bántani kedves kérdezõ, de ha a párod nem akar templomit, meg másikat sem, nem fogsz jól járni ha mégis keresztül viszed. Aznap lehet hogy nagyon boldog leszel, de a házasság nem csak a papírból áll, és attól a papírtól még senki nem lett évekre boldog házas. Amúgy meg a kérdésedben is benne van hogy mindennél nagyobb álmod a templomi esküvõ, nem a boldog hosszú házas élet, hát erre mit mondjunk? Papírt biztos tudsz szerezni, de jó lenne ha másra is fordítanál figyelmet. Ha pedig nem, akkor ne sírj mikor otthagynak, papír, meg templom ide vagy oda.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem az a lényeg hogy legyen papírom!!!! És képzeld, nagyon boldogok vagyunk. De nekem álmom az esküvõ, házasság! Nem tudom ez hogy függ össze azzal, vagy mibõl bírtad levonni a következtetést, h. nekem csak a papír számít, nem a hosszú boldog évek...
Ha nagyon boldogok vagytok, akkor minek kényszeríted a párod templomi esküvõre ha õ nem akarja? A boldogság arról szól hogy két ember élvezi, nem csak az egyik.
Ha csak a nagy esküvõ felhajtás meg a ruha fontos, akkor inkább próbáld a református esküvõt elintézni.
Szerintem a templomi esküvõnek akkor van értelme, ha mindketten az egyházban elkötelezett hívõk vagytok. Egy polgári esküvõ is lehet szép és meghitt, csak szervezés kérdése az egész.
szerintem meg egy szóval nem írta a kérdezõ, hogy a párja ne akarná...hol volt itt szó kényszerítésrõl???
A kérdező hozzászólása: Na már megint kezdõdik a komplikálás... Honnan veszed hogy nem akarja a párom? Nem értem hogy ezt honnan az istenbõl szûrted le..??
Lehet templomi esküvõtök, csak el kell válni ott is felénk 10 ezer forintba kerül ez és mehet a következõ templomi. De Pap függõ a dolog, nem mindegyik intézi ilyen könnyen el.
Szerintem házasodjatok össze református templomban akkor. Nekünk református esküvõnk lesz, hiszen leendõ férjem az, én pedig katolikus vagyok.
A kérdező hozzászólása: én lennék e legboldogabb, ha ezt meg lehetne így oldani :)
figyelj, ma már pénz beszél, kutya ugat. Nagynénémnél ugyan ez volt, párjának már volt egyszer, nénémnek meg fontos volt. Mamám meg jóban van a pappal, megkérdezte, meg lehet-e oldani valahogy...hát meg lehetett, csak jól a zsebbe kellett nyúlni. Ha szántok rá, biztosan találtok olyat, aki összead. De javaslom, hogy ne ezzel állj elé, hanem elõbb, ha ismersz olyat, aki jóban van a pappal, kérd meg, hogy kérdezzen rá, hogy megoldható-e a dolog. (és nem azt mondom, hogy ez helyes, mielõtt lehurrognak, hanem a tapasztalatom!)
A kérdező hozzászólása: Megértelek teljes mértékben. Azért furcsa helyzet ez... Szerintem önzõség a másik féllel szemben, h. nem veszem el, mert nekem már volt egy házasságom...
A kérdező hozzászólása: És akkor át kell keresztelkedni? Vagy hogyan mûködik ez? Mindketten katolikusok vagyunk. Tudom hogy ez most csúnya dolog amit írok, de a papot is lefizetném, ha meg lehetne oldani... :)
Egyházi esküvõje volt? Ha igen milyen vallású? Reformátusoknak úgy tudom lehet többször egyházi, római katolikus csak akkor ha az elõzõ egyházi házasságot érvénytelenítik. Az is lehetséges, csak kicsit hosszadalmas egyházjogi procedúra. (Nem is érvénytelenítik, hanem azt mondják meg sem történt, de erre nyomós indok kell, pl. hazudott valami fontosban az egyik fél, nem lehet gyerekük, kényszerítették, nem volt beszámítható meg ilyesmi.) Ha csak polgári házassága volt, akkor bármilyen vallásút lehet tartani ha elvált.
Római katolikus egyház nem ismeri el a válást. A párod az egyház szemében ugyan úgy házas marad, hiába történt meg a válás. Ezért nem lehet többször házasodni. Pápánál lehet kérvényezni a felbontást nyomos indokkal, és ha megadja az engedélyt akkor lehet újra házasodni, templomban.
Katolikus esküvõ is lehet, ha el tudjátok érni, hogy az elõzõ, katolikus esküvõt semmissé nyilvánítsák, de ez egy évekig tartó, bonyolult folyamat, és nem garantált a siker a végén. Ha nem volt egyházi esküvõje, vagy ha bármelyik másik vallásban volt, attól még Nektek lehet katolikus esküvõtök. Ha volt katolikus esküvõje, és az érvényteleníttetés sem megy, akkor tartsatok református vagy evangélikus esküvõt, ha Nektek fontos.
Katolikusoknál biztosan nem lehet, de a reformátusoknál, vagy az evangélikusoknál meg lehet próbálni.
Ha katolikusnak vagytok keresztelve akkor házasodhattok más keresztény vallás szerint (református, evangélikus, görög katolikus, baptista stb.), a keresztség "kompatibilis" ezekben a vallásokban.
A kérdező hozzászólása: Mindketten római katolikusok vagyunk. És én szeretném nagyon a templomi esküvõt. Görög katolikus esküvõnk lehet? Vagy mi a menete? Ahhoz más templom is kell? vagy csak a lelkésznek kell görög katolikusnak lennie?
kat. vallásban érvényteleníttetni kell, ahogy azt már leírták. ott a templomi eskvo eskuvo. ref., evangélikus vallásban a templomi eskuvô nem eskuvô, hanem áldás kérés a polgári eskuvôre, ezért sem lehet sorrendben a polgári elôtt megtartani, így ezekben az egyházakban probálkozzatok.
Az én páromnak két katolikus templomi esküvõje volt. Az elsõt semmissé tették, mert a második arának is minden álma volt egy templomi esküvõ. MÁs álma már nem volt, ez a papíroknál ki is fújt. Az nem tartozott az álmai közé hogy boldoggá is tegye a férjét. Ennyit a templomi esküvõrõl. 7 éve vagyok a párommal, õ most szeretne életében elõször önszántából nõsülni, nem a menyasszony nyomására, de pechjére én meg nem akarok férjhez menni. Ilyen az élet:-) Amúgy a papot le lehet fizetni, láttam már ilyet is. Tudod, van az a pénz...
Kedves kérdezõ! A katolikus rendet nem ismerem, a Magyarországi Református Egyházban a templomi esküvõ egyetlen jogi feltétele (mivel a templomi esküvõ a mi egyházunk rendjében nem házasságkötés, hanem a házasságkötés megáldása), hogy világi hatóságok elõtt mindkét fél házasságkötésre képes, azaz egyedülálló, vagy özvegy, vagy elvált legyen. Tehát amennyiben a párod az elõzõ házassága (polgárilag!) felbontásra került, református esküvõ minden további nélkül lehetséges. Ja, és lefizetés nélkül is :) (Ld elõzõ hozzászólások...) Sok boldogságot: egy református lelkipásztor

Baj, hogy 4 hónapos babám almájába tettem 1 kiskanál darált háztartási kekszet? ! Mi baja lehet tőle? Más is tett már neki bele? Úgy tudom új állás pont szerint ilyen idősen már lehet kezdeni bevezetni a glutént. Jól tudom?

Legjobb válasz: Valószínû semmi baja nem lesz tõle. Igen, az a legújabb álláspont, hogy már 4 hónapos kortól érdemes glutént adni (mert így jobban kezelhetõ, ha elõbb kiderül, hogy érzékeny rá) Persze egy év múlva valószínû megint más lesz az orvosok véleménye... Én is szoktam neki kekszport rakni az almába, bár én azért megvártam a 6 hónapos kort ezzel.

Nem, ilyen nincs a rossmannban, ez Babylove, DM saját márkája. :) De keress valami tejmentes gabonapépet és az jó lesz!
Valószínû semmi baja nem lesz tõle. Igen, az a legújabb álláspont, hogy már 4 hónapos kortól érdemes glutént adni (mert így jobban kezelhetõ, ha elõbb kiderül, hogy érzékeny rá) Persze egy év múlva valószínû megint más lesz az orvosok véleménye... Én is szoktam neki kekszport rakni az almába, bár én azért megvártam a 6 hónapos kort ezzel.
DM-ben lehat kapni 3 gabonás natúr pépet. Hasonlít a tejpéphez, de mégsem az. :) Én azzal sûrítettem. Sokkal egészségesebb, mint a keksz.
én baba piskótával sûrítettem de szerintem a keksztõl se lesz semmi baja.
Bõven elég neki az alma (sõt az is túl korai), de ha ragszkodsz ahozztápláláshoz, miért nem krumplit raksz hozzá. Esteleg sinlac-ot, rizst Glutén még várhat. Összetevõk: búzaliszt, cukor, növényi zsír, térfogatnövelõ szerek: (nátrium-hidrogén-karbonát, ammóniumhidrogén-karbonát), só, aroma, színezék (karamell), antioxidánsok: (borkõsav, dikálium-diszulfit). Glutént és kén-dioxidot tartalmaz. Mogyorót, földimogyorót, tojásport, tejport, szójalecitint is felhasználó üzemben készült.
Én sima zabpelyhet vettem és azzal sûrítem a gyümölcsöket. Megfõzöm és utána turmixolom.
4 hónaposnak almát sem kéne adni, nemhogy kekszet!
Na, kezdõdik az okoskodás... szerintem meg döntsd te el, hogy adsz-e neki almát és kekszet, vagy sem. Semmi baja nem lesz egyébként a keksztõl. Az én fiam most 16 hónapos, amikor õ volt 4 hónapos, meg minden doki szinte megtiltotta, hogy ilyen korán glutént adjunk a babának. Ez hónapról hónapra változik. Nyilván én meg akkor azért vagyok idióta, mert én nem adtam még 4 hónaposan ilyeneket... szerintem döntsd el te, mert lehet, hogy fél év múlva meg az lesz az aktuális álláspont, hogy csak másfél éves kortól lehet adni. Észreveszed majd a babán, ha valami nem esik jól neki.
A glutén az talán oké lenne, de nem kell mindjárt a brutál reszelt kekkszel kezdeni. 4 hónapos gyomrának egyáltalán nem való.
Igen, jól tudod. Semmi baja nem lesz tõle, de én inkább tej és tojásmentes babakekszet adnék, nem HT-t, ha már adni akarsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Gondolom ez van rossmannban is mert csak az van a közelünkben, majd megnézem jövõ7en...
http://teszvesz.hu/item1291500318_dm_babylove_bio_teljes_kio.. Itt találtam, hogy megmutizzam mi az. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugtattatok!
Szia inkább vegyél Milupa hétgabonás pelyhet és azt tegyél bele. Nem a gluténnel van még baj a kekszben.
Mindig van új állás meg van a régi és van a kettõ között. Nem lehet baja tõle de a háztartási kekszben nem sok egészséges dolog van. Persze ettõl még nem árt. süriteni lehet vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és annak is aki nem ért velem egyet, én így csináltam és így is fogom csak arra voltam kíváncsi hogy a kekszet mi a helyzet, de ezek utén megnézem azokat amiket írtatok és adom neki azt az almával és társaival. És igen jól írták pár hozzászólással elõrébb kezdõdik az okoskodás... Vártam hogy ez lesz tudtam hogy ki se fog maradni, korábbra vártam elég jól megúsztam kevés negatívval.

Teljesen kétségbe vagyok esve. HPV-m van, P2-es. Nekem már sosem lehet kisbabám? Teljesen le vagyok lombozódva! Kűzdött már valaki itt hasonló prolémával? Van még remény kistestvérre?

Szeptemberi szülés utáni 6 hetes vizsgálaton kiderült HPV-m van. Novemberben kontrol. A dokim ajálott immunrendszer er?sít?ket, még celladamot is szedek. Januárban kezdtem a celladamot, február elején voltam n?gyógyásznál, a HPV-m P3-ról, P2-re javult...Májusban ismételt kontrol vizsgálat, ami még mindig kimutatta a hpv-t a szervezetemben...Én már ett?l sosem szabadulhatok meg??? Nekem sosem lehet már kisbabám? Gondolom p2-el nem lehet vállalni következ? babát?...Le vagyok törve, mint a bili füle...Fél év múlva újabb kontrol..:S Én kisbabát szeretnék ismét, de már teljesen kivagyok. Fél év múlva, eredeti terveim szerint terhességgondozásra szerettem volna járni, de így??? Most nagyon le vagyok t?rve...

Legjobb válasz: ÓÓÓ ne szomorodj el !!! Unokatesómnak és barátnõmnek is ilyen virusa volt, az egyiknek még konizációt is csináltak ezmiatt mert nem lett obb neki a P3-asa (mint neked hogy javult!!!!!) és mondták is neki hogy minél hamarabb vállaljon babát, unokatesómnak pedig nem volt mûtétje csak HPV je és neki is ezt javasolták!! Az nagyon jó ha javult a méhszáj eredményed!! Ez immunrendszeren múlik sajnos, nincs rá csodaszer,...

ÓÓÓ ne szomorodj el !!! Unokatesómnak és barátnõmnek is ilyen virusa volt, az egyiknek még konizációt is csináltak ezmiatt mert nem lett obb neki a P3-asa (mint neked hogy javult!!!!!) és mondták is neki hogy minél hamarabb vállaljon babát, unokatesómnak pedig nem volt mûtétje csak HPV je és neki is ezt javasolták!! Az nagyon jó ha javult a méhszáj eredményed!! Ez immunrendszeren múlik sajnos, nincs rá csodaszer, ...
Ja és mindketten simán, idõre egészséges cuki babákat szültek:)
P4-es volt a citológiám, HPV-m volt, s gyógyszeres kezelésre sem javult semmit. Jött a mûtét egyszer>rossz szövettani, majd mégegyszer. A dokim azt mondta, szüljek hamar, mert lehet, hogy ki kell venni a méhemet. Úgyhogy én szültem hamar, a mûtét után 2, 5 év múlva már a 2. babát. Azóta nincs semmi gondom (bár szûrésre még 6 havonta járok), s a HPV-m is a múltté. Vagyis: nyugi! Lehet még akár több babád is!
elsõ vagyok..elhsizem h még szorongsz ettõl az egésztõl de rengeteg nõnek van/volt HPV je már maximum nem is tud róla!!! és mégis simán szülnek, babát vállalnak stb.:) Én minél elõbbi új babát javasolnék nektek:) )
Szia. Hogy derült ki hogy ilyen betegséged van? Volt valami tünete?
A kérdező hozzászólása: Tényleg? Most kicsit megnyugtattál, mert a könnyeimmel kûzdök (az imént infóztam le az eredményemet, de dokival nem tudtam beszélni, mert szabadsgon van..) És természetes úton szült?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Kicsit megnyugodtam, de a gyomrom még görcsbn van...
A kérdező hozzászólása: Szia! Ez semmilyen tünettel nem jár, egyszerû sima nõgyógyászati vizsgálat során derült ki. Mikor szülés után 6. héten visszamentem a dokihoz, vett kenetet és a kenet eredménye HPV...Szóval alattomos, több válfaja is van. Miután tipizálták nálam megtudtam, hogy melyik, és kiderült, hogy ha nem vesszük komolyan akkor kialakulhat X idõ után akár méhnyakrák is. Megijesztett rendesen a doki, mert ha nem javul akkor mûtét, stb...szóval nem egyszerû kórság ez. De azért köszönöm, hogy sok az együtt érzõ nõ, . Jólesett némi biztatás, most már azért összeszedtem magam, de eddig nagyon el voltam kenõdve. Jövõhéten beszélek a dokival, hogy most akkor mi is legyen, és hogyan tovább. Remélem azért õ a leleteim tudtában tud majd biztosat mondani. Rettentõen aggódom. De nagyon szeretnék újabb kisbabát! Köszönöm mindenkinek a segítségét, a pozitív biztatást! Sokat jelentett!

2 aboruszom volt már nagyon rég! Most szeretnénk Babát! Próbálkozunk is már lassan 1éve. Nekem már nem lehet?

Legjobb válasz: Általában nem okoz gondot a késöbbiekben. mivel alssan letelik az 1 év már el lehet kezdeni a kivizsgálásokat.

Általában nem okoz gondot a késöbbiekben. mivel alssan letelik az 1 év már el lehet kezdeni a kivizsgálásokat.
Nem biztos, hogy emiatt van, de ez is lehet ok. Az egyik kolleganõmnek 20 éves korában volt abortusza és neki ott vmit hibáztak a dokik, neki ezért nem lehet. Sztem menj el egy nõgyógyászhoz, õ sokkal több felvilágosítást tud adni, meg lehet hogy vitaminokat is kapsz, amik segítik a teherbe esést :D minden esetre szurkolok Neked
Menjetek el kivizsgálásra. Ha valami következménye van az abortuszoknak, akkor kiderül.
A kérdező hozzászólása: Jajj nagyon szépen köszönöm!Igen, megfogadtam megyek dokihoz és soha nem adom fel! <3


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!