Találatok a következő kifejezésre: Nekem kell az új szomszédokat, vagy (1 db)

Nekem kell üdvözölni az új szomszédokat, vagy nekik kell átjönniük bemutatkozni? Mármint illem szerint.

Az el?z? kérdésr?l jutott eszembe.

Legjobb válasz: írni meg már nem tudok... ...hogy az új szomszédokat meglátogatják a már korábban ottlakók...

A kérdező hozzászólása: írni meg már nem tudok... ...hogy az új szomszédokat meglátogatják a már korábban ottlakók...
Szerintem azért Európában az új lakók mutatkoznak be a régieknek. Végül is, ha belépsz egy közösségbe, akkor is te mutatkozol be elõször és utána ismered meg a többieket. Vagyis az új megy a régihez. Mellesleg tavaly mindkét új szomszédunk átjött bemutatkozni...
Ennek nincs nagy hagyománya hazánkban.De az a jellemzõ, hogy te mész. Bár én az elsõ-és eddigi egyetlen- lakásomba való beköltözés után senkinek sem mutatkoztam be.Mindenki tudta hogy uj lakó jön , aztán szépen lassan ismerõsök lettek az utcán az arcok.És ugy érzem senki sem restellte hogy nem mentem senkihez. Szóval rajtad áll.
A kérdező hozzászólása: jelenleg nem aktuális a kérdés, csak egy másik kérdésrõl jutott eszembe.
Az új lakónak illik bemutatkoznia, Szerintem udvariatlanság évekig ugy élni vhol, hogy köszönni sem köszönsz a régi lakoknak, egyszerüen azért mert nem ismered õket!:DÕk meg nyilván nemfognak átpofátlankodni egy tálca sütivel, ez csak amerikai baromság:D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért olyan udvariatlanok az emberek a kéregető csövesekkel?

Ma ülök egy buszmegállóban és a mellettem ülő pasi leordibált egy hajléktalant mert kért pár forintot. Nem tehetnek róla hogy csövesek, az ember rögtön arra gondol hogy egy hülye arkesz.

21

Hogy köszönjek egy férfinak?

13 éves lány vagyok. Idősebb nőknek természetesen "csókolommal" köszönök! De mi a helyzet a férfiakkal? Kicsiként még oké volt ez a "csókolom" De most? Elég ciki. Egyszer mondtam valakinek azt hogy "Jó napot" és a szüleim már leszoltak, hogy ne köszönjek így. Szóval valaki tudna segíteni?

11

Ha egy transzvesztita mosdóba akar menni akkor melyiket használja?

Férfit vagy a női mosdót fogja használni?

6

Mit reagálnátok akkor, ha egy kisgyerekes család egy plázában lévő kajáldában, a gyerek biliét hurcolászná?

amiben éppen van pisi..
mégis mit gondolnak az ilyenek, az ő gyereküknek mindent lehet?

19

Ilyen helyzetekben velem, vagy a környezetemmel van a gond? Kezdek elbizonytalanodni! (kisregény)

Kezdem a leges-leges-legelején. 19 éves lány vagyok. Nem az a tipikus csaj, mint a mostani, korombeli lányok. Nem járok el bulizni, nem iszom, nem fekszem le fűvel-fával. Nincs kint a fenekem, mellem a ruháimból, nem veszek fel több centis magassarkút, nincs műkörmöm, iPhone-om, és nem tömik tele a zsebemet pénzzel a szüleim. A jövőmre koncentrálok, igyekszem valóra váltani az álmomat, célomat. Sikeres szeretnék lenni, elérni amit szeretnék és ezért -úgy gondolom- nem keveset teszek.

És a 'lényeg' most következik. Sosem voltam az a 'nagy barátnőzős' típus, nem voltak sosem 'öribari'im. Általánosban csak alsóban volt egy csaj akivel 4 éven keresztül nagyon jóban voltam, aztán felsőben, 8.-ban két csaj, akikkel körülbelül 10.-ig tartottam a kapcsolatot. Hosszadalmas a történet, de lényeg a lényeg, hogy nem nagyon voltam az egyik csajjal egy hullámhosszon (nem kaptam segítséget tőle egy nehéz időszakomban, nem tudtam rá támaszkodni és a végén én voltam a rossz) és a másik barátnőmmel nőtt össze, mert egymás közelébe költöztek. Szóval azóta már nem is állunk szóba egymással (főleg, hogy nem is egy gimibe jártunk).

Van most egy csaj, aki az osztálytársam (5 éves gimi, ne kössetek belém, hogy ennyi évesen gimis vagyok, köszönöm!) és 9.-től jóban vagyunk. Õ elég szoros barátságot kötött 2-3 másik csajjal az osztályból. Velem is jóban van, de nem annyira mint a többiekkel. Õk eljárnak bulizni hetente többször, iszogatnak, együtt járnak színházba, ide-oda. Szinte az egész nyarat együtt töltötték, velem csak véletlenül futottak össze a városban (egyetlen egy megbeszélt időpontunk volt a nyáron).

Az egész pár napja kezdődött. Õsszel lesz a szalagavatónk, és a csajok keresik a ruhákat, stb. Én pedig egyedül intéztem el, mindentől és mindenkitől függetlenül (mint mindent, jobban szeretem egyedül elintézni a dolgaimat). Õk persze együtt csinálták ezt is. A csaj küldött folyamatosan képeket a ruháiról, hogy melyik áll neki jobban, stb. Aztán váratlanul egyik este megjegyezte, hogy 'Nem is mondtad, h már kölcsönöztél keringős ruhát:O' És nagyjából e miatt megharagudott rám a csaj, mert 'Én itt mutogatom neked, h melyik a jobb, te meg nem is mondod.' (mármint a csaj írta nekem)

Kezdem azt érezni, hogy velem van a baj. Miért? Mert a lányos 'barátságaim' ilyen butaságok miatt mennek 'tönkre', mert nem tudok ilyen dolgokhoz 'lealacsonyodni', hogy megsértődök a miatt, mert esetelegesen nem mutattam meg a ruhát (amit amúgy is fog látni rajtam szalagavatón). Nekem nem olyan dolgokról szól az életem, mint a környezetemnek (főleg nem olyan dolgokról, mint az övék, fentebb említettem). Nem akarom sajnáltatni magam, vagy hasonlók, de... Egy hozzám nagyon közel álló barátomhoz az elmúlt hetekben jártam be a kórházba napi szinten, pár hónappal ezelőtt a volt barátomhoz szintén ugyan így, napi szinten jártam be a kórházba. Rá nemsokkal a temetésének a 'szervezésében' segítettem. Éppen családi-és anyagi dolgokkal küzdök meg itthon nap-mint-nap, valamint a jövőmre is koncentrálok és megpróbálok 'talpon maradni'.

Õszintén! Velem van a baj? Mi lenne az okos döntés? Egyáltalán ne is barátkozzak csajokkal?

19l

5

Én voltam a suttyó?

Egyszer édesapámmal elmentünk egy rendezvényre, ahol is először találkoztunk az Õ ismerősei közül többek között egy nővel is (ezt a társaságot a továbbiakban A társaságnak hívom).

Bemutatkoztunk, stb. stb. majd egy perc múlva jön egy másik társaság (ezentúl B társaság), velem szemben, de az A társaságnak háttal. Amint a B társaság megérkezett az A társasághoz, elkezdtünk bemutatkozni egymásnak (senkit sem ismertek, sem minket sem az A társaságot, viszont mi és az A társaság lényegében már egy társaság voltunk). Volt közöttük egy felettébb érdekes férfi is, aki hosszas, kb. 10 másodperces szünetekkel mutatkozgatott be (pedig az egész mi + A társaság csoport létszáma kb. 5-6 lehetett).

Egyszer elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy mindenki mindenkinek bemutatkozott, kivéve ezt a furcsa tagot a B társaságból, egy nőt az A társaságból, és engem (én és a nő már bemutatkoztunk).

Tehát a furcsa ürge éppen bemutatkozott valakinek, majd egy a szokásosabbnál is hosszasabb "szünetet" tartott, közben meg ott álltunk előtte ezzel az A társaság-béli nővel. Én meg nem értettem a helyzetet, hogy miért vár ez az ürge, gondoltam hátha már ismeri a nőt, és kezet nyújtottam neki. Mire az ürge kb. azonnal (talán még ő nyújtott kezet előbb a nőnek, de nem hiszem) kinyújtja a kezét az A társaság-béli nőnek, én meg megrökönyödök, aztán rám néz miközben kezet fog a nővel, és bocsánatot kér. De olyan furán.

Nem igazán értettem a szituációt, de a hátralévő nap kb. azzal telt el, hogy ezt a helyzetet analizáltam, hogy mit ronthattam el. Szóval szerintetek ?

11

"Rám van írva", mit csináljak?

Úgy érzem rám van írva, hogy "csesszetek le mindenért" Magyarul: Ha állást foglalok valami mellett akár a legkisebb dologban, mindig lesz valaki, aki nem ért velem egyet. De engem nagyon le szoktak ilyenkor szólni, szerintem azért, mert látják, hogy egy erősebb mondat után köpni nyelni nem tudok. Tehát ha valaki lehülyéz a nézeteimért, akkor ott már nem tudok visszavágni. Ezért lassan már semmiről sem merem azt hinni, hogy az a jó vélemény, nézet, sehová nem teszem a voksom semmiben. Így már világképet sem alakítok ki önmagam számára igazán. Nem alkotok véleményt, nem merek. Mert félek, hogyha valahol rákérdeznek és válaszolok, akkor kiröhögnek, lecsesznek, lehülyéznek. Kedvelhetek egy írót, vagy lehetek zen követő, a legkisebbtől a legnagyobb dolgokig bármi. Felém nem igen toleránsak az emberek, mert aki nem tudja megvédeni az igazát, azzal minek? Legalábbis mintha mindenki így gondolkodna körülöttem.

Szeretnék őszintén hinni valamiben. Egyszerű dolgokban, minthogy az alma piros. Hogy elhiggyem, hogy vannak körülöttem biztos pontok. Amiket nem cáfolhat meg egy rosszindulatú ember. Hogy segítsek magamon?

2

Milyen a méltóságteljes viselkedés?

7

16 éveshez lányhoz egy 33 éves férfi?

ez pedofillia ? büntetendő?

10

Hogyan lehetnek annyira felelőtlenek egyesek, hogy alváskor lusták elnyomni a cigarettát?

Bocsánat a kirohanásomért, de itt a városban nemrég történt egy eset, és nagyon felhúztam magam.

60 éves nénike elaludt. Vagy a szájában vagy a kezében volt a cigaretta én nem tudom, de tűz lett miatta, kigyulladt a háza. Az még hagyján, hogy a saját házát leégette (a nő nem sérült meg), de továbbterjedt a tűz a szomszédra (panel) ahol egy 10 éves KISLÁNY AZ ÉDESANYJÁVAL a tűzben lelte a halálát.
Ilyen felelőtlen idióta bagós miatt.

Nem provokálásnak szánom, de komolyan érdekelne, hogy hogyan lehetséges cigarettával elbóbiskolni, elaludni. Mamám, aki 75 éves és aktív dohányos, SOHA nem aludt el cigarettával, ha fáradt, és úgy érzi aludna, vagy pihenne egyet, azonnal elnyomja.

Engem ez az eset azért érintett meg nagyon, mert 2 ártatlan ember halt meg egy idióta felelőtlensége miatt, akinek persze semmi baja sem lett. Most nem azt mondom, h inkább égett volna ő bent, de 2 ember haláláért felelős, és akkor még mentegetőzött (ismerősöm rendőr), hogy de hát véletlen volt, meg ő öreg, hogy képzeli valaki, hogy van ereje alvás mellett elnyomni a bagót.

Hogyan lehetséges ez?

Vagy ezen csak én húzom fel magam? Mit gondoltok a sajnálatos esetről?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!