Találatok a következő kifejezésre: Nekem kell az új szomszédokat, (1 db)

Nekem kell üdvözölni az új szomszédokat, vagy nekik kell átjönniük bemutatkozni? Mármint illem szerint.

Az el?z? kérdésr?l jutott eszembe.

Legjobb válasz: írni meg már nem tudok... ...hogy az új szomszédokat meglátogatják a már korábban ottlakók...

A kérdező hozzászólása: írni meg már nem tudok... ...hogy az új szomszédokat meglátogatják a már korábban ottlakók...
Szerintem azért Európában az új lakók mutatkoznak be a régieknek. Végül is, ha belépsz egy közösségbe, akkor is te mutatkozol be elõször és utána ismered meg a többieket. Vagyis az új megy a régihez. Mellesleg tavaly mindkét új szomszédunk átjött bemutatkozni...
Ennek nincs nagy hagyománya hazánkban.De az a jellemzõ, hogy te mész. Bár én az elsõ-és eddigi egyetlen- lakásomba való beköltözés után senkinek sem mutatkoztam be.Mindenki tudta hogy uj lakó jön , aztán szépen lassan ismerõsök lettek az utcán az arcok.És ugy érzem senki sem restellte hogy nem mentem senkihez. Szóval rajtad áll.
A kérdező hozzászólása: jelenleg nem aktuális a kérdés, csak egy másik kérdésrõl jutott eszembe.
Az új lakónak illik bemutatkoznia, Szerintem udvariatlanság évekig ugy élni vhol, hogy köszönni sem köszönsz a régi lakoknak, egyszerüen azért mert nem ismered õket!:DÕk meg nyilván nemfognak átpofátlankodni egy tálca sütivel, ez csak amerikai baromság:D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan illik ilyenkor köszönni? Ilyenkor jó napottal kell köszönni vagy hogy?

Kiskorában mindenki csókolommal köszön a férfiaknak és a nőknek is, de 17 évesen már fura lecsókolomozni egy férfit.

5

Athiv, elalszik?

Az egyik baratnom regen mindig athivott iszogatni, filmezni, ugy hogy aludjak is nala.Regen is mindig bealudt ezert egy ideig nem jottdm.Mort hivott, en hulye meg atjottem.Megint bealudt, mar ejfelkor, en meg itt ulok egyedul a kanapen, haelalra unom magam.Csak sztem bunkosag athivni vkit aztan meg beealudoi.Mar hahaza se

7

Ha Magyarországon a nemzeti érzelműeket hungaristáknak hívják akkor hogyan? Többi leírásban?

Akkor hogyan hívják:Amerikában,Ausztriába,Franciaországba stb.. a nemzeti érzelműeket?

1

Mit szólnál ahhoz, ha a születésnapi jókívánságot a címzett egyszerűen kitörölné a Facebookon?

12

Buszsofőr-utas kérdés? Kinek illik a tegeződést felajánlani? Õ tegez én magázom.

A buszsofőr min. 10 évvel idősebb és férfi. Én nő vagyok.

9

Nem udvariatlanság hogy Király Viktor sapkában vacsorázik?

tv2-es Hal a tortán műsor.

5

Szerinted amikor facebok-on olyanok ismerkednek veled/ irogatnak neked, akik naponta minden szép lánynak kiszívecskézik a képeit, vagy valami túldicsért kommentet írnak, baráti szándékúak?

Ritkán ismerkedek facebook-on, pedig szeretek chat-elni, de másokra hagyom, hogy előre írjanak. Van úgy, hogy nagyon megkedvelek valakit, mert kedves, de ezt kiábránditónak érzem, és nem foglalkozok az illetővel, és megsértődik. tévedés/előítélet ez tőlem?

9

Ha mindig, amikor bekapcsolom a tévét/porszívót az alsó szomszéd feljön és felháborodva beszél velem 10 percig, hogy milyen vagyok, és én ezért már rettegek bármit csinálni itthon, tehetek valamit ellene?

Hivatalosan gondoltam. Egyszerűen félek hazajönni,félek mosni,porszívózni,zuhanyozni,tévézni,zenét hallgatni,egyáltalán lépkedni a padlón. Komoly stresszt és lelki problémát okoz,mert érzékeny ember vagyok. Nem hallgatok hangosan zenét,nem hangos a TV,nem fúrok,nem klopfolok,csak élni szeretnék normális hangerővel,de egyszerűen képtelen vagyok rá,mert már egyből az a gondolat tör rám hazafelé is,hogy ott fog állni az ajtóban. Mit tudok tenni a költözésen kívül?

5

Panelben lakom, hetente 2x edzek. Jogos az alsó szomszéd felháborodása?

Harmadjára jön fel fenyegetőzve,hogy lehallatszik a kondigép csörgése. Soha nem edzek reggel 10 előtt,vagy este 8 után. Az nem baj,hogy az ő cigifüstje felszáll hozzánk,mert lusta lemenni dohányozni,meg bűzlik tőle 3 emelet,meg a lift,de az igen,hogy én hetente 2 nap 1-másfél órát edzek. Első szólásra raktam 5 kartondobozt,egy szőnyeget és egy polifoamot a kondigép alá,hogy ne érjen a padlószőnyeghez,ennél többet nem tehetek. Jogosan háborodik fel,meg veri a radiátort,ha elkezdek edzeni? Mellettünk 2 picibaba van,őket megkérdeztük,hogy zavarja-e bármi,de még sosem szóltak. 1 évig nem lakott itt senki,szeptemberben költöztünk. Mit tudok tenni?

6

Egyesek miért ellenzik a kukák lelakatolását a kukaturkálók miatt? Kinek van szerintetek igaza?

Nem egy helyen olvastam már pl fórumokon, hogy sokak szerint milyen szemétség lelakatolni a kukákat, hogy ne tudjanak beletúrni a kukabúvárok. És szerintük így azt a kis élelmet is elveszik tőlük, amiket onnan ki tudnának túrni.

Viszont én meg azt látom, főleg itt a mi környékünkön, hogy amíg nem voltak a kukák lelakatolva, addig szépen jöttek a kukaturkálók, kitúrták ami nekik kell, közbe kiborították a fél kukát, aztán mint aki jól végezte dolgát, elmentek. A kukák meg ott voltak kiborítva, szanaszét, a szemeteket nem tették bele vissza, a kukások meg csak a kuka tartalmát viszik el. Tiszta szemetes volt már a környék, pont miattuk. Én el nem hiszem, hogy a mindennapi betevőt a kukákból szerzik, mert szerintem a kukák többségének tartalma inkább műanyag, flakon, papír, háztartási hulladék, nem épp ételmaradék.

Most akkor kinek van igaza?

Mi a véleményetek erről a témáról, illetve vitáról?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!