Találatok a következő kifejezésre: Nekem kell az új szomszédokat, (1 db)

Nekem kell üdvözölni az új szomszédokat, vagy nekik kell átjönniük bemutatkozni? Mármint illem szerint.

Az el?z? kérdésr?l jutott eszembe.

Legjobb válasz: írni meg már nem tudok... ...hogy az új szomszédokat meglátogatják a már korábban ottlakók...

A kérdező hozzászólása: írni meg már nem tudok... ...hogy az új szomszédokat meglátogatják a már korábban ottlakók...
Szerintem azért Európában az új lakók mutatkoznak be a régieknek. Végül is, ha belépsz egy közösségbe, akkor is te mutatkozol be elõször és utána ismered meg a többieket. Vagyis az új megy a régihez. Mellesleg tavaly mindkét új szomszédunk átjött bemutatkozni...
Ennek nincs nagy hagyománya hazánkban.De az a jellemzõ, hogy te mész. Bár én az elsõ-és eddigi egyetlen- lakásomba való beköltözés után senkinek sem mutatkoztam be.Mindenki tudta hogy uj lakó jön , aztán szépen lassan ismerõsök lettek az utcán az arcok.És ugy érzem senki sem restellte hogy nem mentem senkihez. Szóval rajtad áll.
A kérdező hozzászólása: jelenleg nem aktuális a kérdés, csak egy másik kérdésrõl jutott eszembe.
Az új lakónak illik bemutatkoznia, Szerintem udvariatlanság évekig ugy élni vhol, hogy köszönni sem köszönsz a régi lakoknak, egyszerüen azért mert nem ismered õket!:DÕk meg nyilván nemfognak átpofátlankodni egy tálca sütivel, ez csak amerikai baromság:D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan lehetnek annyira felelőtlenek egyesek, hogy alváskor lusták elnyomni a cigarettát?

Bocsánat a kirohanásomért, de itt a városban nemrég történt egy eset, és nagyon felhúztam magam.

60 éves nénike elaludt. Vagy a szájában vagy a kezében volt a cigaretta én nem tudom, de tűz lett miatta, kigyulladt a háza. Az még hagyján, hogy a saját házát leégette (a nő nem sérült meg), de továbbterjedt a tűz a szomszédra (panel) ahol egy 10 éves KISLÁNY AZ ÉDESANYJÁVAL a tűzben lelte a halálát.
Ilyen felelőtlen idióta bagós miatt.

Nem provokálásnak szánom, de komolyan érdekelne, hogy hogyan lehetséges cigarettával elbóbiskolni, elaludni. Mamám, aki 75 éves és aktív dohányos, SOHA nem aludt el cigarettával, ha fáradt, és úgy érzi aludna, vagy pihenne egyet, azonnal elnyomja.

Engem ez az eset azért érintett meg nagyon, mert 2 ártatlan ember halt meg egy idióta felelőtlensége miatt, akinek persze semmi baja sem lett. Most nem azt mondom, h inkább égett volna ő bent, de 2 ember haláláért felelős, és akkor még mentegetőzött (ismerősöm rendőr), hogy de hát véletlen volt, meg ő öreg, hogy képzeli valaki, hogy van ereje alvás mellett elnyomni a bagót.

Hogyan lehetséges ez?

Vagy ezen csak én húzom fel magam? Mit gondoltok a sajnálatos esetről?

5

Mit kellene tennem a legjobb barátomért? Úgyérzem mintha baj lenne, hogy segithetek rajta?

lassan 5 éve hatalmas barátságban vagyunk. 7.es általános iskolásként kezdtem vele jobban összejönni és jól elleni. Folyton röhögtünk meg ment a hülyülés. Szinte hogy egymásnak voltunk barátok, mivel nekem is alig voltak barátaim akikre lehetett számitani, meg neki is. A lényeg az, hogy 1. középiskola után furcsa módon elkezdett furcsa módon változni. Akik kedvelték egyre jobban kezdik megutálni, csak hogy szinte én maradtam neki de még énnekem is kezdenek bajaim lenni vele. Lényeg az egészben hogy mikor elmegyünk társasággal valahova alig beszél, magába van zárkózva és még néha velem sem akar beszélni. Olyan is előfordult hogy 3asban elmentünk egy lány barátunkal együtt és megállás nélkül csak hallgatot, megse szólalt és nem is figyelt ránk. AMintha agykikapcsa lenne. Mikor otthon van nézi a falat és olyan dolgokon szokott néha gondolkodni amiken nem is kellene. Butaságokon (létrehoz magának egy külön világot, amit ő rendez, és folyton butaságokon fondolkodik), 17 éves a gyerek. 1x amikor volt a szülinapja tök rendes volt meg minden, és egyik pillanatról a másikba mintha csak csettintettek volna neki átváltozik a röhögős viccelős formájából csendes megsem szólaló alakká. Mikor 2esben megyünk akkor ÁLTALÁBAN tök rendes, lehet vele beszélgetni, röhögni, tök jófej, megvagyunk egymással. Jön valaki más akkor rögtön hallgat, ránkse néz, elvonúl másmerre tőllünk. Szülei szigorúak, alig engedik el valahova 17 évés létére, plusz hogy nyár van, és hogy hamarossan ujra suli. Sokszor volt amikor barátilag kioktattam hogy jó lenne megválltzonia mert jó ember ő meg sok mindent elérhet, néha próbál is megváltozni hogy beszédesebb legyen, de visszaugrik. Folyton átváltozik, néz egy pontba és gondolkodik valamin. Folyton csak gondolkodik. Jó logikái vannak, jó gyerek, szinte a testvérem, csak tényleg nem tudok mit tenni, a legjobb barátja ként. Terveztem egy psziológus tanácsát kérni, de nem tudom hogy ott mit mondanának? Legelsőnek itt próbálkozok hátha kapok tanácsot. Megakar ő is változni, csak valamiért nem sikerül neki. Mit tegyek? Haggyam a fenébe az egésszet és rendezze életét ahogy jónak látja? Koptassam le? Segitsek? Komolyan nem tudom mi legyen. Remélem kapok rendes és értelmes válaszokat :/

1

Mikor hova kell mennem?

2

Étteremben végig egy csaj pincér jött ki, felvette s rendelést, kihozta az italt kaját, de a számlával egy pasi jött ki, így a borravaló is oda ment. Ez így nem igazságtalan?

Gondoltam még arra, hogy itt bedobják a közösbe és a nap végén fifti-fifti alapon elfelezik, de ha nem ez a helyzet, akkor a pasi rakta zsebre, amit a csajnak szántunk? Mert azt meg nem mondhatjuk, hogy bocsi, de a borravalót nem neked adjuk! De a mi asztalunknál tényleg végig a csak volt ott.

7

Illik egy tv-ből ismert embert megölelni/ölelést kérni?

Holnapután megyek egy fellépésre és ott lesz*-* Mikor meglátom kiugrik a szívem*-* Nekem ez egy ilyen plátói szerelem:) Illik ölelést kérni?

9

Nálatok engedik a piálós bulikat a munkahelyen munkaidőben?

Születés- és névnapkor mindig felköszöntjük egymást a munkahelyen, és van piálás is. Anyagilag is elég megterhelőek a bulik úgyhogy nekem már tele van vele a hócipőm.

3

Zokni nélkül felvett cipő most belefér a szokásokba?

Tegnap kerti buli volt nálam, többen is zokni nélkül, mezítlábra húzott cipőben voltak. Azt hittem mindig, hogy titokzoknival veszik fel, amikor úgy látszik, hogy nincs a lábán zokni, de most levettük a cipőnket, mert a füvön jó volt mezítláb mászkálni, és így láttam, hogy többen is eleve zokni nélkül húzták fel a vászoncipőjüket.

Ez most belefér a mai szokásokba, divatba?

10

Szerintetek nem bizarr, hogy minden évben egyszer többezer ember díszkisérettel sétáltatja egy majd' ezer éve halott ember kezét?

Ezt még így soha nem gondoltam át. Annyira... bizarr.

6

Az emberek nagyrésze miért nem tud szerintetek megköszönni semmit? Vagy ez csak az én környezetemben van így?

Utcán előre engedem babakocsival/gyerekkel stb vagy buszon átadom a helyet,rengetegen meg sem köszönik.Vagy meghívom őket valamire,és sokan annyit nem mondanak hogy kösz.Vagy pl:van egy ismerősöm,most volt eljegyzés egy lánnyal,írtam neki facebookon(a számát nem tudom,személyesen ritkán találkozunk)hogy gratulálok,és sok boldogságot nekik.Elolvasta,és nem reagált semmit.

6

Szerintetek ez milyen dolog, nem illene ezt csinálni?

Amikor valaki, akivel beszélgetek megemlít nekem valami rossz, kellemetlen dolgot, pl. megverték, vagy tökönrúgták, vagy ilyesmi, akkor gyakran elkezdek kérdezősködni részletesebben, hogy hogyan történt, meg mi történt utána. Szerintetek ez illetlenség, és idegesítő, esetleg rosszul eshet a másiknak?
Ti hogy reagálnátok erre?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!