Találatok a következő kifejezésre: Nekem kell az új (119 db)

Tavaly vetem egy családi házat. Meléképületként van egy kazánház a volt tulajdonos viszabontota tetöig a kémenyt. Nekem most az uj kéményt kell felhuzni? Vagy visza rakhatom kiméretü téglábol?

a kéményesek azt monták csak schidel kémenyt huzhatok ez igaz?

Legjobb válasz: Ha a kéményseprõ vállalatnál törölték a nyilvántartásból, akkor új kéményt kell építened a mai elõírásoknak megfelelõen. Építhetsz bélelt kéményt acél béléssel, vagy elõre gyártottak közül válogathatsz. A Schiedel csak egy a sok közül.

Ha a kéményseprõ vállalatnál törölték a nyilvántartásból, akkor új kéményt kell építened a mai elõírásoknak megfelelõen. Építhetsz bélelt kéményt acél béléssel, vagy elõre gyártottak közül válogathatsz. A Schiedel csak egy a sok közül.
Az elõre gyártott kéményekkel az a baj, hogy nem tudni mennyi lesz az élettartamuk. Nekem egy kisméretû téglából épült kémény jó volt 30 évig öntöttvas kazánnal.
Nekem pedig komplett kéményt kellett építenem, nekem is azt mondták, hogy csak kéményrendszert vehetek, (shiedel, Krea..) amire engedélyt adnak, de osztottunk-szoroztunk és kockáztattunk, most kismérteû lukacsos téglából építettünk végül kéményt a kazánházba, a családi házon levõ 2 kéményt viszont tetõ alá lebontattuk. Most pedig várjuk majd a kéményseprõt, hogy mit fog szólni :-). Ha krea kéményrendszert vettünk volna, (ami talán a legolcsóbb), akkor a 6m kémény falazással, munkadíjjal, engedélyekkel együtt 200e Ft lett volna, mi ezt mindennel együtt 100-ból kihoztuk. Azért nekünk nem volt mindegy...

Meddig kell az új ízeket bevezetni? Ha megenne egy egész adagot is, akkor se adjak neki, csak pár kanállal, csak másnap adjak többet?

Legjobb válasz: Azért a helyedben óvatos lennék. Nem mindegyik étellel merném azt megtenni, h egybõl pár kanálnál többet adok neki. Pl a spárgát 8 hónaposan készítettem elõször babámnak, de mivel ez egy könnyebb étel, nem óvatoskodtam egy héten át, hanem elsõ nap kapott 4-5 kanállal, másnap egy teljes adagot. A zöldborsót szintén most adtam elõször, hasonlóan kezdtem, 4-5 kanállal, de irtózatos szellentések és egy nyûgös du-i alvás után úgy döntöttem, egy idõre felfüggesztem. El sem merem képzelni, mi lett volna ha teljes adagot adok elsõre.

Azért a helyedben óvatos lennék. Nem mindegyik étellel merném azt megtenni, h egybõl pár kanálnál többet adok neki. Pl a spárgát 8 hónaposan készítettem elõször babámnak, de mivel ez egy könnyebb étel, nem óvatoskodtam egy héten át, hanem elsõ nap kapott 4-5 kanállal, másnap egy teljes adagot. A zöldborsót szintén most adtam elõször, hasonlóan kezdtem, 4-5 kanállal, de irtózatos szellentések és egy nyûgös du-i alvás után úgy döntöttem, egy idõre felfüggesztem. El sem merem képzelni, mi lett volna ha teljes adagot adok elsõre.
Ha megenné az egész adagot, add neki oda nyugodtan. Azért annyira nem kell burokba nevelni a gyerkõcöket, meg csak pont 3 kanállal adni neki. Ha ízlik neki megeszi, ha nem ízlik vagy nem kér, kiköpi.
Nyugodtan adhatsz. Én a zöldségeknél már úgy csináltam, hogy a megszokott fõzelékbe kevés új dolgot kevertem. De pl a spenótot (mivel üveges volt) nem kóstoltattam, evett amennyi jól esett Neki.
èn sem veszem el ha izlik, még semmitöl sem lett baja hála az égnek. Viszont nem passzírozom bele, ha nem kell, kap mást.
Utolsóval egyet értek abban, hogy bizony nem árt az óvatosság. Kisfiam 5 hónapos és szinte alig tudok neki zöldséget adni annyira szeles. Ma jutottunk el addig, hogy egy fél üveg vegyes zöldség pürét megebédelt, és utánna nem volt semmilyen puki és most sincs! Ha ízlik neki valami én sem veszem el, eszik amennyi jólesik Neki, egyértelmûen megfogja a kezem és tolja el ha nem kér többet.
Utolsonak! probald meg hogy ne a vegyest add mert sok benne az összetevö, hanem egyszerre egy összetevöjüt, ugy tudni fogod melyiktöl van problema.

Ha megszüntetem a GYED-et és új munkahelyen kezdek igényelhetem a GYES-t? Meg kell erről kérdeznem az új munkahelyemet is? Van ebből nekik hátrányuk?

Legjobb válasz: Igen, igényelheted a gyes-t. Amúgy én is pont ebben a cipõben járok. Nem kell megkérdezned errõl az új munkahelyedet, ugyanis a gyes-t az állam adja, független bármiféle létezõ vagy nem létezõ munkaviszonytól.

Igen, igényelheted a gyes-t. Amúgy én is pont ebben a cipõben járok. Nem kell megkérdezned errõl az új munkahelyedet, ugyanis a gyes-t az állam adja, független bármiféle létezõ vagy nem létezõ munkaviszonytól.


Lejárt az Otp-s bankkártyám. Küldenek újat maguktól, vagy nekem kell kérnem?

Legjobb válasz: Küldenek újat postán. Legalábbis nekem küldtek, pedig nem kértem. Egy levelet is mellékelnek hozzá pár hasznos tanáccsal. Az új kártyát kb. egy hónappal a régi lejárta elõtt szokás megküldeni. Ha neked mégsem küldtek és már csak nagyon kevés idõ van hátra vagy már le is járt, akkor inkább menj be a bankba és kb. egy-két hét alatt elkészítik.

Küldenek újat postán. Legalábbis nekem küldtek, pedig nem kértem. Egy levelet is mellékelnek hozzá pár hasznos tanáccsal. Az új kártyát kb. egy hónappal a régi lejárta elõtt szokás megküldeni. Ha neked mégsem küldtek és már csak nagyon kevés idõ van hátra vagy már le is járt, akkor inkább menj be a bankba és kb. egy-két hét alatt elkészítik.
Nekem múltkoriban járt le az OTP-s bankkártyám : - 1 hónappal a lejárat elõtt levélben értesítettek, hogy menjek be az OTP-fiókba átvenni az újat... - 1 héttel a lejárat elõtt újra küldtek levelet... - Az OTP-fiókban személyesen kellett átvennem az új bankkártyát, nem postázták! (Soha nem postázták még a bankkártyáimat!)
nekem is OTP-s kártyám van, még abban a hónapban küldték az újat, amikor a régi lejárt. Amint regisztrálod az új kártyát, onnantól a régi "törlõdik".
Szintén OTP-s kártyám van (VISA Electron), márciusban járt le az elõzõ. Március elején kaptam meg az újat, és az elsõ PIN-kódos használattal aktiválódik. Onnantól kezdve a régi nem lesz érvényes, de érdemes azt megsemmisíteni. Teljesen automatikusan küldték, nem kellett kérnem (úgyis tudják mikor jár le).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Az OTP igaz, hogy küldi az új bankkártyát. De a lényeg az, hogy közben ne változzon meg a lakcímed! A legutóbbi esetben jártam pórul, amikor a pénztárnál derült ki a bankkártyám lejárta...

A parom ha megkeri a kezem illik nekem is ajandekot vennem neki? es az eljegyzesi gyurut mejik ujamra kell huzni? Eskuvonkon persze mas gyurut kapok .

Legjobb válasz: Nem kell ajándékot venned.Arra az újadra húzzátok melyikre jó a gyûrû :)

Nem kell ajándékot venned.Arra az újadra húzzátok melyikre jó a gyûrû :)
Újadra = ujjadra bocsi
persze vegyél neki egybõl egy házat...amúgy meg tanulj meg elõször helyesen írni.
Az utolsó nagyon nagy bunkó!!!!!
Egyetértek kedves elõzõ! Nem is tudtam hogy a gyk helyesírás felelõsöket újított be...
Én nem hallottam még olyanról, hogy ajándékot vegyél azért, amiért megkérik a kezed.. Úgy tudom, bal kezeden hordod a gyûrût, és esküvõ után kerül át a jobbra.
bal kéz gyûrûs ujjára szokás húzni és neked nem kell ajándékot venned neki. De ha nagyon kedveskedni szeretnél, fõzz neki valami finom vacsit ;)

Ha BookStation-on rendelek könyvet és azt írják az új árat és a használati árat akkor nekem melyiket kell fizetnem?

Új ár: 3187 Használt ár: 2615 Ezt írták, itt nekem melyiket kell fizetni? És pesten hol van az a bolt, ahova a megrendelt könyveket viszik? (mivel a házhozszállítás + 1000Ft lenne ...ezért inkább elmegyek érte..)

Legjobb válasz: Igen, neked kell eldönteni, hogy újat, vagy használtat akarsz.

Igen, neked kell eldönteni, hogy újat, vagy használtat akarsz.
Szerintem ha újonnan veszed akkor a felsõ ár, ha használtan, akkor az alsó... vagy nem tudom. Viszont ha pesti vagy, akkor elmehetsz a boltba is, és ott megkérdezheted, és helyben meg is veheted. Könyvesbolt: 1137 Budapest, Katona József u. 13.

Nekem kell üdvözölni az új szomszédokat, vagy nekik kell átjönniük bemutatkozni? Mármint illem szerint.

Az el?z? kérdésr?l jutott eszembe.

Legjobb válasz: írni meg már nem tudok... ...hogy az új szomszédokat meglátogatják a már korábban ottlakók...

A kérdező hozzászólása: írni meg már nem tudok... ...hogy az új szomszédokat meglátogatják a már korábban ottlakók...
Szerintem azért Európában az új lakók mutatkoznak be a régieknek. Végül is, ha belépsz egy közösségbe, akkor is te mutatkozol be elõször és utána ismered meg a többieket. Vagyis az új megy a régihez. Mellesleg tavaly mindkét új szomszédunk átjött bemutatkozni...
Ennek nincs nagy hagyománya hazánkban.De az a jellemzõ, hogy te mész. Bár én az elsõ-és eddigi egyetlen- lakásomba való beköltözés után senkinek sem mutatkoztam be.Mindenki tudta hogy uj lakó jön , aztán szépen lassan ismerõsök lettek az utcán az arcok.És ugy érzem senki sem restellte hogy nem mentem senkihez. Szóval rajtad áll.
A kérdező hozzászólása: jelenleg nem aktuális a kérdés, csak egy másik kérdésrõl jutott eszembe.
Az új lakónak illik bemutatkoznia, Szerintem udvariatlanság évekig ugy élni vhol, hogy köszönni sem köszönsz a régi lakoknak, egyszerüen azért mert nem ismered õket!:DÕk meg nyilván nemfognak átpofátlankodni egy tálca sütivel, ez csak amerikai baromság:D
Már régóta nem használtam PSP-t, szóval nem tudom, hogy csak meg kell nyomni vagy nyomva kell tartani a Home gombot.
A kérdező hozzászólása: Igen, megvan. Érdekes, hogy ezen az Essentials verzión rejtettek a gombok. Megnem mondtam volna hogy van ott valami :S

Vettem egy használt járművet, amire év végéig szól a régi tulaj köt. Biztosítása, azaz ki van fizetve. Nekem ugye kötnöm kell rá újat a saját nevemre. De mi van ilyenkor az "átfedéssel"? A kifizetett összeg elveszett?

Legjobb válasz: Nem veszik el. Az elõzõ tulaj biztosítása megszûnik ami többlet ki lett fizetve azt arányosan visszautalják neki. Neked meg a megkötés napjától indul az új, ami már a te nevedre szól.

Nem veszik el. Az elõzõ tulaj biztosítása megszûnik ami többlet ki lett fizetve azt arányosan visszautalják neki. Neked meg a megkötés napjától indul az új, ami már a te nevedre szól.
Biztos lehetsz benne, hogy az elõzõ tulaj bemegy a biztosítójához, és kéri vissza a pénzét a túl fizetett idõrõl, azért vagyok ebben olyan biztos mert én is így csináltam...

Hogy csináljam a hozzátáplálást? Hány napon keresztul adjam ugyanazt az ételt? S ha már néhány félét megeszik, akkor kell ismételni neki, vagy folytassam új ízek bevezetésével?

Nagyon kezdo vagyok e téren. Orulnék, ha segítenétek. Koszonom.

Legjobb válasz: Szia. Amikor en kezdtem a hozzataplalast ugy terveztem, hogy 5 napokat varok 1-1 uj etel kozott. Elmentem hozzataplalasi tanacsadasra ahol rogton 5 uj fele etelt kapott(korte,banan,repa,feherrepa,rizs)elotte almat es barackot kapott mar 5-6 nap elteressel. Nem lett semmi baja, de 2 napig nem nagyon akart semmit megenni. Azota el telt 2 het es nem kapott uj izt, mert teljesen jol elvagyunk ezekkel.Nem akarok sietni. Viszont nalunk nem jon be az, hogy elso nap 1 kanal masodik 2. Rogton megevett 2-3 kanallal (baba kanal).

Szia. Amikor en kezdtem a hozzataplalast ugy terveztem, hogy 5 napokat varok 1-1 uj etel kozott. Elmentem hozzataplalasi tanacsadasra ahol rogton 5 uj fele etelt kapott(korte, banan, repa, feherrepa, rizs)elotte almat es barackot kapott mar 5-6 nap elteressel. Nem lett semmi baja, de 2 napig nem nagyon akart semmit megenni. Azota el telt 2 het es nem kapott uj izt, mert teljesen jol elvagyunk ezekkel.Nem akarok sietni. Viszont nalunk nem jon be az, hogy elso nap 1 kanal masodik 2. Rogton megevett 2-3 kanallal (baba kanal).
Szia! Kisfiam 4 hósan kapott elõször 2-3 kiskanál almalevet. Másnap már adtam neki egy kis almapépet is (kb. 3 kiskanál). Nagyon ízlett neki, és láttam, h. nincs tõle baja. Onnan kezdve növeltem az adagot, egy hétig minden nap adtam neki almát (egyre többet). Köv. héten elkezdtem az õszibarackot. Azt csak egyszer kóstoltattam, másnap már kapott kb. 6 kiskanállal. Imádta! Ekkor már nem vártam ki az egy hetet, kapott egy kis s.répát is. Közben persze mixeltem is az ízeket (almás barack, almás répa). Utána már egyáltalán nem kóstoltattam a gyümiket, zöldségeket, adtam, amit jónak láttam. A husit elõször megkóstolta kb. 3-4 kiskanállal, másnap már ette rendesen. Azóta a húsleves a kedvenc..:) 8 hós lesz.
Én annó kb. 3 napot vártam egy új iz bevezetésével, gyümölcsökkel kezdtem, késõbb fõzelékekkel. Eleinte úgyis keveset fog belõlük enni. Megnézed, hogy az életkor alapján miket ehet, és azt adhatod neki. Amiket már kostólt (és nem volt allergiás reakciója), azt késõbb folyamatosan adhatod neki, az új ételek bevezetése mellett. Késõbb variálhatsz többféle gyümit egyszerre (pl. alma, banán) és a fõzelékeket is.
A kérdező hozzászólása: koszi szépen! Sokat segítettetek! :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!