Találatok a következő kifejezésre: Nekem azt a fogadott (22 db)

Székesfehérvári kórházba milyenek a dokik? Nekem nem lesz fogadott dokim! Rendesek a növérek és a dokik is azzal akinek nincs fogadott orvosuk?

Legjobb válasz: Fehérváron szültem, fogadott dokival, szülésznõvel. Normálisak. Van 2 fiatal csecsemõs akik azt hiszik õk szarták a spanyolt de alapvetõen jó. Nem tudom milyen az elbánás fogadott nélkül de a szobában ahol voltam még voltak 2en és nekik sem volt fogadott. Jó véleménnyel voltak. Bár az egyik 16 órát vajúdott. A kaja se volt rossz, sok szopisteát vigyenek be neked. Cicire krémet mert a gyerek kirgcsálja az elején, sok betétet, wc papírt. Én a következõ babámat is itt szeretném szülni. :-)

Fehérváron szültem, fogadott dokival, szülésznõvel. Normálisak. Van 2 fiatal csecsemõs akik azt hiszik õk szarták a spanyolt de alapvetõen jó. Nem tudom milyen az elbánás fogadott nélkül de a szobában ahol voltam még voltak 2en és nekik sem volt fogadott. Jó véleménnyel voltak. Bár az egyik 16 órát vajúdott. A kaja se volt rossz, sok szopisteát vigyenek be neked. Cicire krémet mert a gyerek kirgcsálja az elején, sok betétet, wc papírt. Én a következõ babámat is itt szeretném szülni. :-)
Bocsi, hogy írok ide, de nekem is hasznos lehet amit kérdeztél. Én júliusra várom a Manót, sintén Fv.-on fogok szülni és nekem sincsen orvosom, nem is lesz. Remélem páran még írnak kommentet. Mekérdezhetem, hogy hány hetes kismama vagy, Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia! 31 hetes szombaton:) ! Remélem, hogy normálisak a dokik! És te hány hetes vagy? Kisfiú vagy kislány lesz?:) Nálunk kisfiú lesz.
Sziasztok!Én 9 éve szültem fváron, és októberben is ott fogok.Nagyjából ugyan azok a dokik vannak akik akkor, és rendesek sztem!Én a Vas Aleftyinához jártam és a Bognár Idánál szültem, nem volt fogadott dokim, mégis rendesen elláttak.A szülésznõm elõtt pedig le a kalappal, õ Farkasné Zsuzsika volt és nagyon remélem hogy most is ott lesz, de lehet õt meg fogadom.Elsõ szülésem volt és mégis 1, 5 óra alatt megvolt a baba vajúdással együtt.Azért nem fogadok orvost mert a varráson kívül mident a szülésznõ csinált.Az orvos csak ott állt és nézett, de õ is rendes volt azért.Nekem nincs olyan orvos fváron akirõl rossz véleményem lenne, pedig fvárra járok 15 éve nõdokihoz!!Bocsi a hosszú magyarázásért!:)
2.tól kérdezném, h mikor szülsz? Én is Fehérváron fogok, júli 5-re vagyok kiírva. Van fogadott orvosom, de én is izgatottan várom, h milyenek lesznek a körülmények. Bár nagyon sok jót hallottam a Fehérvári szülészetrõl.

Akinek, dr. Szemán György a fogadott dokija, az mennyi pénz adott neki? Van tarifája? Mikor, hol és mennyit kell/illik neki adni?

gondolok itt a terhes gondozásra stb. és a szülésnél előtte vagy után adtátok neki és mennyit? Mennyiben vagy így össz-vissz? valamint van olyan, aki fogadott még szülésznőt is mellé miskolcon? és nekik mennyit kell adni és mikor? köszi

Legjobb válasz: A magán rendelésen természetesen van tarifája, tavaly 6000 forint volt egy alkalom, 3-4 hetente hívott vissza. A kórházi ultrahangért én nem fizettem neki. Én nem fogadtam szülésznõt, jól is tettem, nekem elég, hogy õ ott volt. A szülésznõ nem csinált semmit, csak kiabált velem. Én 40 ezret adtam neki, ennyit tudtam kikalkulálni, de ha tehettem volna szívesen adtam volna többet, õ nem mondta mennyit kér. Én a 6 hetes kontrollon adtam neki oda, de lehet jobb lett volna varrat szedéskor a kórházban. Ez általában a szülés követõ 3. nap. Akkor és ott a legalkalmasabb az idõpont, de sajnos nálam nem volt akkor annyi pénz.

A magán rendelésen természetesen van tarifája, tavaly 6000 forint volt egy alkalom, 3-4 hetente hívott vissza. A kórházi ultrahangért én nem fizettem neki. Én nem fogadtam szülésznõt, jól is tettem, nekem elég, hogy õ ott volt. A szülésznõ nem csinált semmit, csak kiabált velem. Én 40 ezret adtam neki, ennyit tudtam kikalkulálni, de ha tehettem volna szívesen adtam volna többet, õ nem mondta mennyit kér. Én a 6 hetes kontrollon adtam neki oda, de lehet jobb lett volna varrat szedéskor a kórházban. Ez általában a szülés követõ 3. nap. Akkor és ott a legalkalmasabb az idõpont, de sajnos nálam nem volt akkor annyi pénz.
Én csak jót tudok mondani a Doktor úrról.Egyáltalán nem pénzéhes. Én két gyereket is szültem nála. Volt, hogy a magánrendelõben sem vett el tõlem pénzt. Receptet a magánrendelõben ingyen ír, nem úgy mint mások. Ha hívtam tudta ki vagyok, mi bajom van, mindig képben volt. Szülésnél végig velem volt, nyugtatott, sokat beszélgettünk. Szülés után minden nap bejött hozzám. 2009-ben 20ezret, 2011-bem 30ezret kapott és nem kevesellte, sõt alig akarta elvenni. A kórházi vizsgálatok alkalmával nem kér pénzt. Ja és én nem kértem fel, de magánra már rég óta hozzá járok, így nem volt kérdés egyikünk számára sem, hogy csak vele csinálom végig az egészet. A pénzt akkor adta oda, amikor haza engedett. De mondom, úgy kellett a borítékot a zsebébe dugni. Szülésznõt nem fogadtam, de bármelyiket is fogod ki, nagyon kedvesek. Egyébként ha szeretnél, a dokit is megkérdezheted.
Tõlem februárban nyíltan megkérdezte mennyit szánok a szülésre, majd 30ra azt mondta, hogy vidéken esetleg elég, de azért az elõzetes 10-ezret zsebre vágta. NST-nél szántunk neki még egy 10est, de az eset után eldöntöttük, h az ügyeletesnél majd megszülök ezek után. Szülésnél szemán doki is bent volt a szülészeten, pont úgy adódott be is jött annyira hozzám a szülõszobára, hogy az elõzetesen a terhes kiskönyvembe tett "OK" jelét egy nagy büdös X-szel áthúzta, majd kiment és utána már csak a folyosón láttam mászkálni meg káromkodni. A legpénzéhesebb doki az tuti és pofátlan. Egyébként a kisfiam szülés után 4 nappal meghalt, mert nem figyeltek ránk a szülõszobán.
Persze, hogy nem kevesellte, hisz a borítékon nem látott át. De hogy utána szidott, mint a bokrot az is biztos, nekünk elmondta: ez már nem összeg, õ ennél többet tankol egy hónapban. :) )
Szemán doktor a legpénzéhesebb ember, akivel valaha is találkoztam! A barátnõmet 2 hetente rendelte vissza a magánrendelõbe, és még csak nem is jól diagnosztizálta. Volt olyan, hogy elment a rendelõbe, és visszahívta következõ hétre, hogy majd akkor felírja a receptet. Vagy keress másik dokit, vagy nyisd ki a pénztárcádat! :)
A kérdező hozzászólása: valamint még érdekelne, hogy milyen a szülésnél? hogy viselkedik? és a terhesgondozás? hogy kértétek meg hogy legyen a dokitok? köszi elõre is :)
Sziasztok! Én 26 hetes kismama vagyok és most fogom majd megfogadni. Nem fogom megkérdezni, hogy mennyit kér, mert úgy hallottam, hogy nem mond konkrét összeget.( vizsgálatokra az sztk-ba járok ) Én 50-70 ezret gondoltam adni. Lehet, hogy nem kevés, de nekem megéri. Megbízom benne, 12 éve hozzá járok. Õ is emberbõl van, úgyhogy majd annyit megkérdezek, hogy mikor "intézhetjük a piszkos anyagiakat" :-)/mivel ez lesz az 1. szülésem.../ Nagyon sok szülést levezett már, nem most kezdte az orvosi karrierjét; nem véletlen, hogy sokan õt választják. A szülésznõre is rákérdezek, mivel egyet sem ismerek. Ha ajánl valakit, akiben megbízik és jól tud vele együtt dolgozni, akkor lehet, hogy megfogadom õt is. Ebben az esetben rákérdezek a doktor úrnál, hogy a szülésznõnek mennyit szokás adni. Minden leendõ anyukának sok szerencsét és kitartást kívánok :-)
Változó. Hallani róla rosszat is jót is. Errefelé leginkább rosszat, hogy jópár éve mocskosul pofátlan és csak a pénz érdekli. Kérdésedre válaszolva, nem volt orvos, aki figyeljen ránk, csak alkudoztak a folyosón - tárgyban forgó doktort is beleértve- hogy ki vállaljon el. Mindeddig a gyereket már menteni kellett volna. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett el az orvosok nemtörõdömsége miatt, hogy sajnos 4 napi intenzív kezelés ellenére sem tudtak már rajta segíteni. Az intenzív osztályon ilyen érett, egészséges, fejlett gyermeket, ilyen állapotban feküdni a szülészeti sérülések miatt elmondásuk szerint még nem láttak...a szülészeten pedig csak mosolyogva közölték velem, mikor a gyereket tõlem az intenzív mentés visítva elvitte, hogy "ilyen elõfordulhat, ez természetes" - igen, mert nem voltak képesek császározni, mert nem tudtunk zsíros borítékot adni. Mocskos egy bagázs!!! Jól nézz körbe kit választasz és Dr.Spák Lászlót ajánlanám, õ a legemberségesebb.
A kérdező hozzászólása: hú ez nagyon szomorú, és mi történt pontosan? ez az õ hibája volt? nekem minden ismerõsöm nála szült és megvannak elégedve vele.
Én nem adtam neki semennyit, mert 50nél többet nem tudtam volna (10este kapott elõlegbe, 1 hét múlva azt sem tudta ki vagyok, aztán a 30 nem volt elég neki, igy nem kapta meg a maradék 10et) Szülésnél pont bent volt, sajnálatos, hogy le se szart, meg sem vizsgált, ellenben a folyosót végigkáromkodta. A szülés közben elszenvedett sérülésekbe pedig a kisfiam 4 nap múlva belehalt. Talán a TV-ben láttátok, Jól gondoljátok meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, én a sztk-s rendelésére járok. Hogy tervezed mennyit fogsz neki adni a szülés után? Szülésznõt fogadsz?
24 hetes kismama vagyok és Szemán doktor a fogadott orvosom. Sokan ajánlották már õt nekem és nekem is eddig csak jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Szerintem õ az az ember aki ugyanúgy viselkedik az emberekkel mint ahogy az emberek állnak hozzá. Persze nekem nem ez lesz az elsõ szülésem és nincs is semmi problémám, de az tuti, hogy mindig tudja ki vagyok és tõlem pl mindig egy ezressel kevesebbet kér a magánrendelésen mint a többi kismamától.És csak, hogy az elõttem szólóhoz hozzászóljak-az aki az írta, hogy pénzéhes...Mutass már nekem egy olyan szülészt Magyaroraszágon aki nem "félistennek" gondolja magát.Szerintem Szemán még a jobbak közé tartozik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! és te Kedves Utolsó mennyit adtál neki? :) köszi
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. és a 40 ezret szülés elõtt v utána adtad oda? párom szerintem utána kell...a miskolci szülésznõrõl elég jókat mondanak, akkor te sajna pont kifogtad :( és a felfogadás hogy történik? mikor és mit kell neki mondani? és akkor gondolom nem kell pénzt adni...én nem a magánrendelésére járok. köszi elõre is :)
A kérdező hozzászólása: ez szomorú sajnálom ami veletek történt! én eddig csak jót hallottam róla én már 4 éve hozzá járok nõgyógyászhoz és mindig normális volt velem.
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom, én hozzá járok 3 éve, de mindenki aki eddig nála szült megvolt vele elégedve és mondták h nem pénzéhes. én nem a magánrendelõjébe járok, hanem a sztk.-ba ott meg úgy nem kell fizetni. nõgyógyászként nincs vele bajom, én azt akarom kitudakolni, terhességnél ha felfogadom dokimnak ki mennyit adott neki, csak h úgy nagyjából tudjam, mennyit adtak neki a szülésnél.
Nekem rossz tapasztalatom van vele.Tavaly elmentem hozzá, mivel a mensesem eléggé össze-vissza jött meg, és babát szeretnénk a párommal.Semmi vizsgálat, írt fel 3 hónapon keresztül Clostylnegit tablettát.Minden rendben volt, de a baba mégsem sikerült.Gondoltam majd segít még valamit, erre õ már nem tud mit tenni, menjek meddõségi központba.Ki is voltam akadva, hogy már egybõl oda küldene?Ma voltam endokrinológusnál, gondoltam õvele végeztetek hormonvizsgálatot, hogy mi a baj.Õ kiakadt, hogy ez a nõgyógyász szakterülete, mi az hogy õ nem küldött el engem hormonvizsgálatra, hogy adta akkor ki nekem a gyógyszert enélkül?Ráadásul meddõségi központ?Hogy mikor szinte ki se vizsgáltak, meg ilyen hamar még nem küldenek oda.Szóval eléggé meglepõdött, hogy ilyen felelõtlen volt Szemán.Erre én is ki voltam ma akadva, hogy kész nem estem 3 hónap alatt teherbe, és ennyi, menjek meddõségire.De nagyon rendes volt ma az endokrinológus, õ elküldött hormonvizsgálatra, mondta, hogy nyugodtan menjek hozzá.Nah ennyit Dr.Szemán-ról.
elég!
Szia! Elég! Én pénzt se adtam neki. Mindkettõ kapott egy ajándékcsomagot és el volt intézve. Nagyon aranyosak voltak. Látszott rajtuk, hogy nem várták el és örültek neki.
Én is az ügyeletesnél szültem, de bevallom "férfiasan" egy fillért nem adtam neki. Természetesen kapott köszönõ ajándékot (a férjem festett neki egy 70x50-es képet vászonra). Én úgy voltam vele, hogy Õ a dolgát végezte, én meg inkább a manómra költöttem a pénzt. De ha úgy érzed, hogy megteheted akkor szerintem ez bõven elég.
Miért kellene fizetned bárkinek is?Nem fogadtál meg senkit, a tb pedig állja a szülésed költségeit.Szörnyû, hogy ha orvost látunk mindjárt azt gondoljuk fizetni kell.Nem kell.Ezért kapják a fizetésüket.itt nálunk szerintem nem csak Õk nincsenek megfizetve, mégis tisztességesen dolgozunk sokan.
Miért adnál neki elõre ugyse tudja hogy kap nem fog veled másként bánni.Feleslegesen adsz neki szerintem de ahogy érzed.Szerintem inkább költsd a gyerekre.
szia! én is ügyeletesnél szültem, 20.000ft-ot kapott, a szülésznõ meg csomagot, szerintem bõven elég volt. a szüülész nõ utána még be is jött megköszöni, ránk is nézett többször.
Ha már a munkájukat kell megfizetni, akkor miért nem fordítva van?Miért nem a szülésznõ kapja a 20ezrest, és az orvos a csomagot?Hiszen egy szülésnél a szülésznõ az, aki többet foglalkozik a kismamával.Az orvosnak nem sok dolga van vele, kivéve ha mûteni kell.Terhesgondozásra meg nem hozzá jár aki ügyeletesnél szül. Na mindegy, én továbbra sem értem miért is kellene fizetni???
Én is 20.000 Ft-ot adtam az ügyeletes dokinak, szülésznõ nálam nem volt, mert császároztak. Én úgy voltam vele, ha elégedett leszek, akkor adok csak pénzt. Hazajövetel napján, varratszedés után adtam oda a pénzt. És csináltattunk egy ajándékcsomagot, ezt a nõvérek kapták az osztályon. 2 hétig voltam bennt, és nagyon segítõkészek voltak a szülés elõtt és után is.
Méltósággal szülni és születni ne pénz kérdése legyen... Az orvosnak legyen az szülés sebész anesztes... az a dolga, hogy gyógyítson, a cipésznek sem adunk plusz pénzt ha kényelmes lett a cipõnk... Én nem fogadok orvost, és nem is fogom neki kifizetni ha segít megszülni a picit, megköszönöm neki, de szóban, és nem pénzzel. Az a 30e is hiányozni fog a zsebedbõl...

Nekem azt mondta a fogadott dokim, ha elindul a szülés, menjek be a kórházba, ott az ügyeletes orvos megvizsgál és ő eldönti, hogy szülünk vagy sem, és ők hívják az én orvosamat. Ez így működik?

Akkor ha indulnak a fájások én teledfonáljak az orvosomnak?vagy azért hívjam fel?

Legjobb válasz: Nekem is így mondták. Ha úgy érzem,hogy idõ van,bemegyek,az ügyeletes megnéz és ha tényleg jön a bébi,akkor hívják az én dokimat. Nyilván,hogy ne rángassák feleslegesen,mert én speciel még nem szültem,akár tévedhetek is.:) Boldog babavárást! 37 hetes kismami

Nekem is így mondták. Ha úgy érzem, hogy idõ van, bemegyek, az ügyeletes megnéz és ha tényleg jön a bébi, akkor hívják az én dokimat. Nyilván, hogy ne rángassák feleslegesen, mert én speciel még nem szültem, akár tévedhetek is.:) Boldog babavárást! 37 hetes kismami
nekem is ezt mondta, de nekünk ez annyira furi, mert nem kevés pénz kér el a szülésért és én úgy gondolom, hogy ezért a pénzért cserébe hagy zavargáljam már a szüléskor..de nem?Én problémamentes kismama voltam neki, de ez olyan furi, hogy így állnak hozzá.Én azt hiszem mindenképpen felhívom ha tutira tudom, hogy ez már a szülés.
Nálunk is így volt. Elfolyt a magzatvíz (egy része), bementünk a kórházba, ott megvizsgált elõször a szülésznõ, majd amikor látta, hogy baba lesz, megkérdezte, van-e fogadott orvosom, aztán szólt az ügyeletes orvosnak, õ is megvizsgált, és mondta a szülésznõnek, hogy hívhatja az orvosomat.
Ez így mûködik. Nekem is ezt mondta. Nálam a magzatvíz folyt el, úgyhogy el is indultunk a kórházba. A dokimat egy sms-ben értesítettem. A kórházban megvizsgáltak, elõkészítettek és szóltak az orvosomnak. (Én is hallottam.) Nyugi, ha el is indul a szülés, még akkor is lesz annyi idõ, hogy bõven odaérjen. Nálam legalábbis így volt. Sok sikert mindenhez!!!
Ha megindul a szülésed, biztos fogják hívni, nem rajtuk fog múlni. Ha az orvosod a végére esik be, az nem azért lesz, mert nem szóltak neki idõben, hanem, mert az orvos ennyi idõt szánt rád. Ahogy elkezdesz bent vajúdni, az orvosod fog róla tudni, az más kérdés, hogy nem lesz végig ott veled. Igazából nagyon nem is kell, hogy ott legyen. Én ezért fogadtam szülésznõt.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:D boldog babavárást mindenkinek
Nekem is hasonlóképp mondta a fogadott orvosom, csak õ azzal egészítette ki, hogyha bizonytalan vagyok, hogy mi is történik pontosan, természetesen felhívhatom, és a tüneteim alapján tanácsot fog adni, hogy induljak vagy ne. Ha azt mondja, hogy menjek be, attól õ még csak akkor fog a kórházba indulni, ha az ügyeletes orvos vizsgálat után szól neki, hogy tényleg itt az idõ. Szerintem ez a normális hozzáállás az orvos részérõl, úgyhogy, ha te is bizonytalan vagy, hívd bátran! Üdv, 37 hetes k.mami
A kérdező hozzászólása: köszi.én se szültem még.akkor én ne hívjam majd a dokim?õk tuti hívni fogják?és mikor?nem ám csak a végére ugrasszák be!
Szia! Nálam is volt fogadott orvos és nekem is pont ezt mondta. Amikor lekezdödött, bementünk és az ügyeletes nagyon rendes volt. Megvizsgált, CTG monitorra is tettek. Azonban mint kiderült, csak jóslófájások voltak még csak. Majdnem egy nap múlva indult el valóban a szülés, de a doki biztatott, hogy akár több nap is lehet még. Ezért mondják (már ha éppen nem õ az ügyeletes) hogy elöször bizonyosodjanak meg a dologról. Viszont, ha nem görcseid vannak, hanem lefolyt a magzatvízed, mindenképpen érdemes felhivni, mert az már tuti jel!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam hogy ennek ez a menete.Csak hát valóban én is úgy gondoltam (az utolsó válaszadóval együtt), hogy ha már ennyit fizetünk neki, akkor én lépek vele kapcsolatba, ha valami van, akkor vagyok benne biztos, hogy tud rólam... (persze, ha ez így mûködik, akkor biztos értesítik a kórházból)

Ha épp a fogadott dokid lenne az aktuális ügyeletes a klinikán ugyanannyi pénzt adnál neki, mintha "ugrasztani" kellene mondjuk az éjszaka közepén?

Egyébként mennyit szokás adni? Ki mennyit adott a dokijának? Fogadott volt, vagy ügyeletes? Járnod kellett külön magánrendelésére is? Ott mennyit fizettél? (fõleg olyanokra vagyok kíváncsi akik mostanában szültek, vagy fognak szülni)

Legjobb válasz: Ugyanannyit adnék, mivel ezt elõre nem tudni. Kinél mennyit. Van aki fix tarifa van aki nem. Magánrendelésre járok 5e egy alkalom. Szùlésre nem kér fix összeget, 30körül fog kapni.

Ugyanannyit adnék, mivel ezt elõre nem tudni. Kinél mennyit. Van aki fix tarifa van aki nem. Magánrendelésre járok 5e egy alkalom. Szùlésre nem kér fix összeget, 30körül fog kapni.
Ha nem problémás a terhességed nem muszáj orvost fogadnod, sztk alapon teljesen ingyen megy a terhesgondozás és a szülés is. De pl. nálam elég problémás a terhesség is, valószínû a szülés sem lesz gyalog galopp. Így nem mindegy, hogy mennyire alapos az orvosom, kell e 2-3 órát várnom az sztk rendelésen, stb. így mi a párommal úgy döntöttünk, hogy nekünk megéri ennyit az orvosra költeni, tudván, hogy a baba és az én épségérõl/épségemrõl van szó. Ha úgy ítéled meg, hogy Te ezt az összeget a születendõ gyermekedre költenéd inkább akkor ne tartson vissza tõle semmi.
igen, tényleg rengeteg pénzt otthagyunk a dokinál egy terhesség-szülés alatt. :( Én is párszor ki voltam akadva, fõleg mert problémamentes terhességem volt. Szóval a magánrendelés, (ahol egyébként folyamatosan csúszás is volt ráadásul hiába voltam idõpontra hívval) annyiból állt, hogy bementem, megultrahangozott, aztán lényegében kijöttem. Szóval ennyi, és ezért alkalmanként 12 ezer forint. 5-ös voltam
A kérdező hozzászólása: Én is soknak gondolom, de .... Csak ha azt kiszámolom, hogy szinte a "semmiért" kifizetek neki 90.ooo-et a magánrendeléseken ahol igazából semmit nem csinál, mert a klinikán alapból hozzá megyek terhesgondozásra és ott szokott vizsgálni. A magánrendelés csak a "pénzelésrõl" szól. De ez még azt mondom oké...na de hogy pluszba a szülésért még 100.000-et kiadjak... mert ugye elvileg a magánrendelés 10szerese jár a szülésért:(
Iszonyú nagy összegek ezek... még azok is, amiket "nem soknak" tituláltatok. Rengeteg pénz, mire mindent beszerez az ember, ami kell a kicsinek, meg még az orvost is gazdaggá teszi... Én még elõtte állok, de már elszörnyedtem.
Én ugyanannyit adnék akkor is ha éppen ügyeletben lenne az orvosom. 3 hetente járok hozzá magánrendelésre 10.000Ft, a genetikai ultrahangokat a kórházban végezte, azokért nem fizettem. Az Nst-t szintén a kórházban fogja csinálni, azért sem fogok fizetni, a szülésnél fix tarifája van 80.000 Ft. Komárom-Esztergom megye
Én 3 éve szültem az elsõt, 9.000 ft volt/ hó a magánrendelése, 40.000-et kapott, ügyeletes volt. Tavaly áprilisban szültem a 2. babát, 10.000 volt/hó a magánja, 40.000-et kapott szülésnél, megint ügyeletes volt. 2 hónap múlva szülöm a 3. babánkat, 10.000 a magánrendelése és megint 40.000-et kap ha ügyeletes lesz, ha nem. Hála istennek nem pénzéhes doki, nagyon szeretem õt, mindig is azt mondta, hogy amennyit gondolunk. NST-re ha mentem nem kellett fizetnem, szülésznõm nem volt fogadott, ügyeletesnél szültem eddig mind a 2 babánkat és kapott egy kis ajándékot meg 5.000 ft-ot.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem pont a fogadott dokim volt az ügyeletes aznap amikor szültem. Igaz, azt nem tudom, hogy a munkaideje végig szólt-e amig meglett a picim, de tény, hogy velem együtt még 3 másik nõ is szült és rohangált hozzájuk (tehát gondolom más doki nem volt bent akkor). Én azt adtam amit korábban elterveztem, vagyis ez nem befolyásolt semmit. Ha jól emlékszem 70.000.- adtam neki (az egyszeri anyasági segélyt). (tavaly júliusban szültem) 6 hetente hívott a magánrendelésére, egy alkalom 12.000.- forint volt, plusz ha gyógyszert kellett írnia az 1.000.-, a végén az NST-k-ért külön 3.000.- kellett fizetni. Szóval nem tagadom megkérte az árát. Egyébként nem volt fix tarifája. Tisztában vagyok vele, hogy az a hír járja, hogy a terhesgondozás 10x-ét illik adni a szüléskor, de én azt soknak találtam. Aztán hogy õ vajon mit szólt az adott összeghez, arra azért kíváncsi lennék...
ugyanannyit adnék
Ugyanannyit adnék. Van, aki elõre megmondja, hogy mennyit kér, az én dokim nem mondott árat, de azt mondta, hogy ne gondolkodjunk nagy összegekben. Nála 3 ezer egy terhesgondozás, és 40 ezret kapott a szülésért. Este 11 után hívták be, de hamar meg lett a fiam.
Ugyanannyi pénzt adnék neki. Fogadott volt. Nem magánrendelés, hanem a kórházban fogadott, amikor ott volt. Amikor mentem hozzá vizsgálatra 5000/alkalom, ha továbbküldött, akkor 10000/alkalom, de ez csak 2x volt. A szülés 50000 Ft. Szülésznõ 30000 Ft szüléskor. Az NST-kor adtam 5000 Ft-ot elsõ alkalommal a szülésznõnek, késõbb nem is fogadott el pénzt. Tavaly szültem, vidéki kisváros.
én így jártam. hívtam, de nem vette fel. bementem a kórházba és mosolyogva fogadott, hogy gondolta, hogy jövök, csak épp szülést vezetett le. elég sokan voltak, mikor felértem, egybõl vitt a vizsgálóba és míg vetkõztem, telefonálgatott, hogy váltsák le, mert megjött a kismamája. így úgy éreztem, hogy jár neki a teljes összeg, hisz a többit lepasszolta. 60.000.- kért. egyébként a magén rendelésekben nagyon korrekt volt, mert 6 hetente hívott be, és csak a 34. hétig (5x voltam), utána már a kórházban vizsgált és persze ingyen.

Szült valaki mostanában dr. Erdélyi Zsoltnál az uzsokiban? Tapasztalat? Ha ő volt a fogadott orvosod mennyit adtál neki a szülés után?

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm ott szült,azt nem tudom,hogy melyik dokinál,de õ 100 ezret adott azt tudom.Én úgy tudom,hogy az Uzsoki elég nívós kórház nívós Dokikkal.

Egyik ismerõsöm ott szült, azt nem tudom, hogy melyik dokinál, de õ 100 ezret adott azt tudom.Én úgy tudom, hogy az Uzsoki elég nívós kórház nívós Dokikkal.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Ugyanannyit. Hisz semmivel sem változott a helyzet.
Én kevesebbet adtam. Hisz a hálapénzzel azt fizetem meg, hogy ott van. Ha a szabad idejét áldozza fel, szerintem akkor többet érdemel, mintha egyébként is bent van a kórházban.
Mi kevesebbet adtunk, nem volt benne a kiszállási díj.
Igen, ugyanannyit.
nekem azt mondta, hogy a készenlétért fizetek. Ebbõl a szempontból mindegy, hogy épp akkor ügyeletes vagy nem, ugyanannyit fizettünk végül.

Kismamik! Mi az az összeg amit még nem sokallotok odaadni a fogadott orvosnak szülés levezetésére? Nekem az orvosomtól leesett az állam. Nem akarok összeget írni!

Legjobb válasz: 50-et fizettünk, akkor nem sokalltam, de most találtam másik, jobb, kedvesebb, alaposabb orvost, akinek 30 a szokásos tarifája. Ennek fényében már sokallom azt az 50-et.

Bp János kórház 30.000 (adtam volna többet is, de nem volt sajnos, megérdemelte volna, szuper doki). Nem mondott elõre árat, csak amennyit gondolunk.
szia.Mi is 100.000-at fizettünk plusz havonta 10.000 ft a vizsgálatokért.akkor nekem is mintha a fogamat húzták volna annyira nem akartam de így visszagondolva nem bánom.nagyon szuper munkát végzet és nagyon kedves is volt velem.A Párom el is nevezte XY a rabló:()
pedig ez sajnos ennyi. fõleg ha Bp-rõl van szó, az átlag tarifa 80-100. én nem fogadok orvost, (csak szülésznõt) elsõsorban az anyagiak miatt
A mi dokink 100-at kért. Nem bánom, figyelmes és rendes volt.
50-et fizettünk, akkor nem sokalltam, de most találtam másik, jobb, kedvesebb, alaposabb orvost, akinek 30 a szokásos tarifája. Ennek fényében már sokallom azt az 50-et.
Szia, mi 70-et adtunk a dokinak, 50et a szülésznõnek. Utóbbit nem sokalltam, mert végig velünk volt, pedig a végén császár lett, dokiét soknak találtam, mert csak a mûtétre volt hajlandó bejönni, ott sem tudtam, hogy melyik õ, nem szólt hozzám. :( Egyébként nem tartanám soknak, ha jó lett volna. De ne többet...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Igazatok van, hogy sokalljuk amit adnunk kell legyen az 50.000.- vagy 100.000.-.Én úgy vagyok vele, hogy mit tudok csinálni?Kezdjek el keresgélni egy másik orvost így 31 hetesen aki esetleg kevesebbet kér és ha találok is mi a garancia rá, hogy jó orvos.Az enyémrõl legalább tudom, hogy az!Nem tudom mi lesz még rágódunk!
Nekem van csak tudomásom pofátlan orvosról? Eset:Sote II.-es Nõi. 80-at adott Neki az egyik Kismama, azt mondta Neki, hogy még szaladjon haza egy 20-asért! Ez már a pofátlanság teteje! Miért? Mit csinál különben? Visszateszi a gyermeket? Elõször Õ volt az orvosom, de ott a Kórházban választottam egy másik Orvost, Aki sokkal normálisabb, emberibb, és az árai sem szöknek az égbe. Amit kifizetünk az orvosnak és a szülésznõnek, azt végül is a gyermekünktõl vesszük el, ez az én meglátásom!
Mi nem vagyunk milliomosak igy 30 e ft-ot adtunk neki. De nagyon rendes volt a doki velem és nem is kért konkrét összeget azt mondta ránk bizza. Kiváncsi lennék mennyi volt az az összeg amit neked mondott az orvossod?
Tök mindegy, hogy vidék vagy Bp.Én vidéken szültem 5 hónapja(Debrecen), és itt is van olyan doki aki 100 ezret kér!én olyannál szültem, akinek nincs tarifája.50 ezret adtam és maximálisan megvoltam elégedve!Szülésznõt nem kellett fogadnom, mert programozott császárom volt, de akkor sem fogadtam volna , ha természetesen szülök, hanem ha ott akkor valamelyik szülésznõ kedves lett volna, megkértem volna, hogy legyen mellettm végig és 15 ezret adtam volna neki.
Azt mondta, annyit adunk, amennyit tudunk. 4 ezer volt a vizsgálat a terhesgondozás során, így 40-et adtam szüléskor. Rendes volt a terhesség alatt végig, bármikor számíthattam rá, és szüléskor is teljesen megbízhattam benne. Nem sokallom. A szülésznõ az éppen ügyeletes volt, neki is adtam 10 ezret - ez tényleg HÁLApénz volt :)
Én minden alkalommal 5000 FT-ot fizetek neki a magánrendelõben.Mindent megcsinál, de ami nagyon gáz az az, hogy a kórházi rendelõben van a magánrendelése.Ezt nem tartom korrektnek, mert mindenért oda megyek és mindenért fizetek.Viszont semmi sem az övé, a kórház cuccait használja.A szülésért mi úgy 25-30 ezret gondoltunk adni.Kérdezgettem a hozzá járó kismamákat és õk ennyit adnak/adtak neki, sõt van aki ennyit sem ad.Kis város, igazából nincsenek plafonon az árak, de mi annak is örülünk ha ennyit tudunk neki adni.
80-at fizettem, sokalltam.
A kérdező hozzászólása: Na jó!100.000-t mondott, de nagyon meglepõdtem.Olyan 50.000.-60.000.- körül tippeltem, hogy annyit fog kérni.Meg ha még szülésznõt is kéne fogadni, háááááát.... Kicsit durva szerintem!Nem tudom mi tévõ legyek, de hozzá járok vagy 6 éve és a nõvérem is nála szült, jó doki! A párom ki van akadva.
Mi 50 ezret adunk. A barátnõmtõl pl. 110-et kért a dokija - kifizették...
bármennyit sajnálok :) , de ha 100ezernél többet mondana az orvos, akit fölkértem, akkor azt mondanám, hogy köszönöm, nem. pedig most kíváncsivá tettél, hogy neked mennyit mondott.
2 éve 70-et adtunk, most 80-at fogunk.
én 2x szültem. magánorvoshoz jártam mind a két terhességem alatt (ugyanahhoz a dokihoz), havi 9000Ft/vizsgálat. A szülésért az elsõnél 50.000 ft.-ot adtunk, a másodikra nem ért be a dokim , mert rohamos szülésem volt (a kórházba éréstõl számítva 10 percen belül meglett) így a másodikért semmit nem adtam neki, ugye mert nem õ vezette le a szülést. na de a kérdésre válaszolva 60.000-tól felfele már soknak tartom! mi ennyit adtunk volna neki ha éppen császár lett volna, de többet nem. Neked mennyit mondott? mondd már meg...
50.000 Ft. Mintha a fogamat húzták volna.... de ennyi a "tisztességes" összeg alsó határa.
Attól függ. Ha minden egyes vizsgálatot a magánrendlõben csinált 15 rugóért, akkor szerintem már így is elég sokat kapott... Ha még emellé a vizsgálati díj 10x-sét kéri, az már pofátlanság. Mi 60-at adtunk 1 éve. Minden ok volt, de semmi extra; rendelési idõn belül szültem, a szüléskor már megismert... szerintem ez bõven elég volt.

Van itt olyan anyuka akinek a gyereke nehezen szokot be a bőlcsibe? Mit nem fogadott el? Mi az amit rosszul viselt? Nekünk az alvás meg hogy agressziv lett

Legjobb válasz: Nekem is az éjszakai nyugtalan alvás volt a legnagyobb problémám. Amúgy minden jól alakul bent a bölcsiben.

Nekem is az éjszakai nyugtalan alvás volt a legnagyobb problémám. Amúgy minden jól alakul bent a bölcsiben.
Az enyém nem evett ott kb 1 hónapig. Éhség sztrájkolt. Fél éve kezdtük de még nem jutottunk el odáig hogy ott is aludjon.
A kérdésem az lenne hogy milyen ütemben kezdtétek beszoktatnia gyereket a közösségbe? Nekem az a tapasztalatom hogy be kell dobni a mélyvízbe.. Sajnos bölcsibe kellette adjam augban 2 éves kislányomat, aki rettenetesen anyás. Soha, senkivel nem volt nélkülem, mert se nagyszülõ, senki aki vigyázni tudott volna rá, így rettegtem mi lesz a közösséggel. A nyári szünet és egyéb körülmények miatt úgy adódott h mindössze 4 napom maradt a beszoktatásra.... 1.nap csak délelõtt hagytam ott aztán hazamentünk aludni 2. nap bedobtam reggel és délután mentem érte. Igaz, bõgtünk mind a ketten, gyomorgörcs, stb. de 2 hét után már a reggeli nyafogások is megszûntek. Vidáman megy reggel, alig akar hazajönni. A dadusok azt mondták h minél jobban elhúzzák a beszoktatást annál nehezebben szokja meg a kisgyerek. Ezért kérdeztem h mennyi idõt szántatok rá. A Ti bölcsitekben választhattok vagy megmondják hogy mikor menjetek haza és hagyjátok ott a gyereket? Légy erõs! Próbáld meg "bedobnia" a mély vízbe, aztán majd meglátod. Csak az elsõ pár nap nehéz aztán el lesz foglalva az új feladatokkal, sokkal önállóbb lesz, büszkén tesz-vesz.. Nagyon sok jót kap a közösségtõl. Neked kell elhatároznod h szükséges-e beadnom, vagy nem szorulsz rá annyira. Ha igen , akkor ne vacilálj mert ezeka picik annyira megérzik a bizonytalanságot! :) Sok sikert!

17 hetes terhes vagyok naponta töbször görcsöl a hasam 10-15 percig tart. Pisilés közben néha annyira begörcsöl, hogy majdnem elsírom magam. Jövőhéten kell mennem uh-ra. Bemenjek az orvoshoz és szóljak neki erről? Nincs fogadott orvosom.

Vérzés nem volt. A lepény a mellső falon tapadt meg. Lehet, hogy valami gond van?

Legjobb válasz: Szerintem menj be a kórházba, csak hogy megnyugodj! Lehet a front miatt is, de azért lásson orvos, max. volt egy felesleges utad! Írj majd, hogy mi volt!

Szerintem menj be a kórházba, csak hogy megnyugodj! Lehet a front miatt is, de azért lásson orvos, max. volt egy felesleges utad! Írj majd, hogy mi volt!
Menj be az ügyeletre és mond el a problémád. Ha van otthon magnéziumod azt is bevehetsz, attól biztosan el fog múlni. De ettõl még erõsen ajánlom, hogy menj be az orvoshoz.
Kerdezõ, hogy vagy? Voltál dokinál?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!