Találatok a következő kifejezésre: Nekem az babám a (676 db)

Kislányom 10napos, nagyon nehezen szopizik. Ha lefejném a tejet/sok tejem van! /és ha cumis üvegbõl adnám neki, azzal "elrontanám" a babám?

Nehezen tudja megfogni a bimbóm, és ha sikerül is neki nagyon fáj,15 perc mire sikerül neki megfogni, ez az idõ alatt sír és rengeteg levegõt nyel utána pedig fáj a hasa. Minden szopinál a könnyeimmel küszködöm nagyon fájnak a bimbóim.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, de igen ha ilyen nehéz neki a szopi akkor elég nagy rá az esély, hogy a könnyebb utat választaná és rászokna a cumisüvegre... Tudom, hogy most semmi másra nem tudsz gondolni csak, hogy milyen rossz (legalábbis én így voltam vele), de ha megszokjátok egymás sokkal könnyebb lesz. Bimbóvédõt próbáltad? Egy szoptatási tanácsadót is érdemes esetleg megkeresni. Én is nagyon szenvedtem az elsõ hetekben, de utána jobb lett és most nagyon hálás vagyok a "sorsnak", hogy még mindig szoptathatom a babám. (8 hónapos) DE ha mégis úgy alakul, hogy te mindent megteszel még se megy a szopi, akkor sem leszel rossz anya attól, hogy cumisüvegbõl kapja a tejet... szóval tönkre ne tedd magad emiatt, de azért próbálj kitartani és szoptatni. Sok sikert, jobb lesz! :)

Nem akarlak elkeseríteni, de igen ha ilyen nehéz neki a szopi akkor elég nagy rá az esély, hogy a könnyebb utat választaná és rászokna a cumisüvegre... Tudom, hogy most semmi másra nem tudsz gondolni csak, hogy milyen rossz (legalábbis én így voltam vele), de ha megszokjátok egymás sokkal könnyebb lesz. Bimbóvédõt próbáltad? Egy szoptatási tanácsadót is érdemes esetleg megkeresni. Én is nagyon szenvedtem az elsõ hetekben, de utána jobb lett és most nagyon hálás vagyok a "sorsnak", hogy még mindig szoptathatom a babám. (8 hónapos) DE ha mégis úgy alakul, hogy te mindent megteszel még se megy a szopi, akkor sem leszel rossz anya attól, hogy cumisüvegbõl kapja a tejet... szóval tönkre ne tedd magad emiatt, de azért próbálj kitartani és szoptatni. Sok sikert, jobb lesz! :)
Éppen az van, hogy nem a mellbimbót kell a szájába tolni, hanem a babát a mellre rakni. Amikor nagyra kitátja a száját, akkor gyorsan szinte rátolni a mellre (1 hete voltunk szoptatási tanácsadónál, én is rosszul csináltam....) Pocak a pocak felé nézzen. Vegyél szoptatós párnát, nagyon hasznos. A melledet ne kend semmivel, hanem anyatejjel kend be, pl. amikor otthon vagy egyedül, fedetlen kebellel, és hagyd rászáradni, ez a legjobb, és begyógyítja (ezt is a tanácsadó mondta). Ha meg mindenképpen cumi, akkor Calma etetõfejjel, abból ugyanúgy kell szívnia, mintha a mellet szívná: [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Éppen az utolsó szopinál próbáltam a bimbó védõt de ugy sem ment!Viszont üvegbõl nagyon szépen evett és most alszik.Esetleg van bimbó védõnél több méret?
"A bimbóm nem nagy, éppen hogy kicsi és nem is áll kifelé rendesen." 1-es vagyok Nekem pont emiatt adtak bimbóvédõt anno már a kórházban és eleinte azt használtam. Erre is rászokhat a baba (ismerõsömnél rá is szokott), de egyrészt ha rászokik az is csak a kényelmetlenség miatt baj (mindig elõvenni, tisztítani, stb-stb), amúgy simán lehet azzal is szoptatni akármeddig, másrészt ha nem használod sokáig akkor nem is fog feltétlen rászokni. Nekem pár hét alatt szépen "kijött" a mellbimbóm, most már senki meg nem mondaná, hogy volt idõ, mikor nem állt ki rendesen :D:D
Szia nekem a második babámnál volt hasonló problémám.Biztos észrevetted, hogy fejés közben jobban megnyúlik a bimbód.Érdemes szopi elött egy picid fejned, utána hátha jobban elkapja.Nekünk ez vált be, utána nem is kellett fejnem magától elkapta rendesen.Ha így sem megy, jöhet a bimbóvédõ! :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, amiket írtál már mindent kipróbáltunk, kivéve a bimbó vedõt, amit a következõ szopinál fogok kipróbálni egy másik testhelyzettel együtt.A bimbóm nem nagy, éppen hogy kicsi és nem is áll kifelé rendesen.
Bocs, ha evidens dolgot írok, de hátha csak ennyi a bibi: Simítsd meg az arcát a mellbimbóddal és amikor nagyra kitátja (reflex), akkor határozottan és totál tövig told a szájába (nem fog megfulladni). Elvileg a mellbimbó vége a szájürege puha hátsó részéhez kell érjen, és a bimbóudvart kell összeszorítania, fejnie az ajkával. Ez lenne a jó technika, amikor neked sem fáj. Ha nem megy, akkor annak lehet oka, hogy túl nagy a mellbimbód az õ szájához - ez simán lehet a túl feszes cicitõl is (fejj belõle pár cseppet a szoptatás megkezdése elõtt), vagy lehet persze alkatilag nagy vagy lapos (ilyenkor érdemes kipróbálni a bimbóvédõt, kiemelõt), vagy néhány babánál elõfordul nyelvfék, amit a gyerekorvos tud megállapítani. A melledre használj valami mellápoló krémet - több olyan is létezik, amit nem kell lemosni. A cumisüveg meg tényleg bekavarhat. Nem feltétlenül, de sajnos ezt csak utólag derülne ki. Amíg bírod, törekedj a szoptatásra, mert - csak a te szempontjaid nézve - fele annyi idõvel és munkával jár, mint fejni és utána még etetni. A hasfájósságon sem biztos, hogy segítene a cumi. Elsõ körben - ha nem tetted - próbáld ki, hogy sokáig (pl. mellenként 10 perc) büfizeteted. Infacolt is be lehet vetni. Aztán meg a legtöbb baba átlag 3 hós koráig mindenképp hasfájós vagy van hasfájós napszaka, bármit csinálnak vele - erre is jó felkészülni lelkileg.
A kérdező hozzászólása: Próbálkozunk még természetesen!Legközelebbi szopinál kipróbálunk valami más testhelyzetet, mert eddig csak fekve próbáltuk a szopit.Nagymellûeknek milyen pozició a legelõnyösebb?
Az a baj az üveggel, hogy a baba nagy eséllyel teljesen átszokik rá, mert abból azonnal és könnyen jön, a tejed pedig a csak fejés hatására szintén sanszosan apadni kezd. Ha van még benned erõ és kitartás, akkor próbálkozzatok a szopival! A melledet Garmastan kenõccsel kenhetnéd, ez csodákra képes. A baba még nagyon picike, de idõvel belejönne, és Neked hosszútávon a szoptatás nagyságrendekkel egyszerûbb, mint az örökös fejés. Minden kezdet nehéz, de ha jól megalapozzátok, késõbb nyert ügyetek lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) Igen, így van, arra gondolok és sírok közben, hogy biztos én nem csinálok valamit jól és hogy nem vagyok jó anyja a kislányomnak.Együtt sírunk minden szopi elõtt még küszködik a bimbó elkapásával. Azért is gondoltam, hogy cumis üvegbõl etetném, hogy akkor talán nem nyelne annyi levegõt és nem fájna a hasa...
Nem vagy attól rossz anya, ha lefejed és úgy adod oda neki. A maradékot pedig (ha több van) én eltenném, hátha késõbb még szükség lenne rá.

Mennyi idős babát lehet babauszásra vinni? Nem gond nekik az uszoda, a klóros víz a bőrüknek, esetleg fertőzésveszély?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ a 4 hónapos kort ajánlotta, mi jövõ héten megyünk elõször. A gyerekorvos viszont le akar beszélni, mert a kislányok húgyvezetéke rövidebb a fiúkénál, így könnyebben kapnak el fertõzést.

Nekem a védõnõ a 4 hónapos kort ajánlotta, mi jövõ héten megyünk elõször. A gyerekorvos viszont le akar beszélni, mert a kislányok húgyvezetéke rövidebb a fiúkénál, így könnyebben kapnak el fertõzést.
Én is emiatt nem vittem. +félek attól, hogy a szeme is begyullad a víztõl-ilyet is hallottam nemrég, meg a füle is begyulladhat, meg persze a fertõzések. Tudom, nem kell annyira félteni õket stb., stb., de én mégsem vittem, és nem érzem úgy, hogy valamitõl is megfosztottam volna a kislányomat. Max. a negatív dolgoktól, azt meg nem bánom. 8 hónapos kislány anyukája
Mi 5 hónaposan vittük elõször, de csak mert közbejött a karácsony és elõbb nem nagyon lehetett volna. Csak pozitív dolgokról tudunk beszámolni. Imádja a vizet, az ott lévõ sok babát, hozzászokott a hangzavarhoz, a sikogatáshoz. Ha otthon bekapcsoljuk a babauszis videót, teljesen lázba jön. :) Nagyon érzékeny a bõre, de az uszitól nem lett baja, otthon jól megfürdetjük utána, meg a mosdatós kenõccsel, amit a doki ír fel, azzal krémezzük a bõrét. Mi imádjuk az uszit, mind a hármunknak jó kis szombati program.
3 hónapos kortól lehet õket vinni.Én nagyon megbántam, hogy nem vittem.Annak idején anyagi okok miatt nem mentünk, most meg már 9 hónapos, szerintem most már késõ.Nem hiszem, hogy lenne fertõzésveszély.Nálunk külön medence van a babáknak, és tisztítják a benne lévõ vizet rendesen.Azt viszont nem lehet kizárni, hogy a szeme bepirosodjon, de gondolom néhány nap kamillázás ezt megoldja.Több az elõnye, mint a hátránya.Nagyon fejleszti a mozgásukat!!Barátnõm vitte a lányát már pici korában. (egyidõsek) Az õ lánya mászik, ül, mint a cövek, és felállt.Az enyém csak kúszik, még négykézlábra sem állt, és nem ül még.Ennyi a különbség!!Nagyon- nagyon fejleszti a mozgást!!Ha lesz még egy gyerekem, õt vinni fogjuk, az tuti.
persze, lehet, hogy az uszitól ilyen ügyes az a baba, de lehet, hogy nem. Barátnõm kislánya 4hónaposan forgott, 6hónaposan ült, mászott, és még nem volt 7 hónapos, amikor felállt. Most 8 hónapos múlt, és kapaszkodva lépeget...ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem. És nem jár babaúszásra.

Ha terhes lettem, es aztan csinaltak mehszajleegetest nekem, az arthat a babanak?

Varom valaszaitokat! Koszi!

Legjobb válasz: Szerintem nem, maga a leégetés miatt nem gondolnám, de nem tudom milyen gyógyszereket stb. kaptál, esetleg ez hatással lehet rá.

Szerintem nem, maga a leégetés miatt nem gondolnám, de nem tudom milyen gyógyszereket stb. kaptál, esetleg ez hatással lehet rá.


Hogy lehet feldolgozni, hogy nem tudom szoptatni a babámat, hogy nem tudom megadni neki azt ami a legjobb? Ti mit csináltatok?

Nekem nagyon nehezen megy,pedig az elejétöl nem volt elég tejem, ami mára már teljesen meg is szünt. Hiányzik a szoptatás, az érzés amit csak akkor érezhet az ember...

Legjobb válasz: Én cukorbetegen szültem, és szülés után felborult az anyagcserém. Négy hetes volt a gyermekem,és csak addig tudtam szoptatni, és vissza kellett mennem a klinikára nélküle. Na az volt az igazi fájdalom.

Én cukorbetegen szültem, és szülés után felborult az anyagcserém. Négy hetes volt a gyermekem, és csak addig tudtam szoptatni, és vissza kellett mennem a klinikára nélküle. Na az volt az igazi fájdalom.
nekem is nehezen ment, sosem volt elég a tejem, 2. héttõl kellett tápszer, végül 4 hónapig szoptattam úgy hogy délután/este kellett tápszer kiegészítés, és még 2 hónapig úgy hogy reggel este volt cici, de én teljesen rágörcsöltem erre a dologra, a csapból is az folyik hogy szoptatni, szoptatni, mindenki tud ha akar, na ez nem igaz, ha vki akarta az én voltam, minden megtettem, megettem, megittam, fejtem, de nem lett több tejem, minden gondolatom a tejcsiholás körül forgott ma már máshogy látom, nem csinálnék belõle ekkora ügyet legközelebb, az hogy jóllakjon a baba, és az anyuka nyugodt maradjon, fontosabb az anyatejnél szerintem
Az elsõ fiam nem szopott abszolút, bármit csináltak a csecsemõsök és én is, folyton elfordult, és visított, ha cicire tettük. Igazán tejem sem volt, hiába fejtem, ittam a csodateákat, stb... Kiderült, hogy nagyon le van nõve a nyelve, de semmit nem csináltak vele, csak 10 hósan vágták fel neki. A második fiam szopizott volna, de az elõtejen kívül mást nem tudtam neki adni, mert nem indult be utána. Mindkettõ makk egészséges, felnõttek tápszeren. A lényeg, hogy legyen mit ennie! És ha más nincs, akkor ott a tápszer!
nekem is kevés volt z elejétõl, aztán egy komoly mellgyulladás után szinte el is tûnt teljese a tejem, én is úgy éreztem, hogy milyen anya vagyok, ha még enni sem tudok adni a gyerekemnek., mikor látta a védõõm, hogy kikészültem, azt mondta:Judit, tudod, hogy Én anyatej párti vagyok, de ha nem megy, kkor nem megy, mindent kipróbáltál, hiába.gyereket pedig nem éheztetünk, úgyhogy tápszer.neki csak azzal ártasz, ha nem kap enni.már 8 hónapos a lányom, és nem hisze, hogy jobban szeretne, vagy másképp nézne rám, ha tovább tudtam volna szopiztatni.egyszerûen imádjuk egymást.fel a fejjel!
Én 2, 5 hónapos koráig tudtam szoptatni, az elejétõl fogva kevés volt a tejem, aztán egyre kevesebb lett, végül feladtam, mert már csak kínlódás volt vele mindkettõnknek. Rossz érzés, én azzal próbálom magam nyugtatni, hogy a tápszerben is benne van minden fontos tápanyag és vitamin, még ha nem is egyenértékû az anyatejjel. Ha pedig csak egy kicsit is tudtál szoptatni, annak is örülni kell. Nekem a szoptatás sajna nem olyan volt, amilyennek elképzeltem - kisebesedett, fájó mellbimbók, mellgyulladások, tályog, mûtét -, ennek ellenére kitartottam, amíg értelmét láttam. Most pedig úgy látom, a babámnak nem hiányzik a cici, nekem pedig õszintén szólva sokkal kényelmesebb lett az életem. Persze hiányzik a szoptatás, és néha szomorkodom emiatt, de már egyre távolibb az egész.
rosszul gondolod. nem a tej a legjobb neki, hanem az ÉTEL. és ha az tápszer, akkor az. én 4hetes koráig küszködtem, éjjel-nappal sírt szegény, aztán meggyõztem magam és tápszert adtam. már bánom h nem azonnal, amikor láttam h kevés neki. ez a "csak az anyatej a jó, ha nem azt adsz neki szar vagy" hozzáálás azoktól jön akikbõl ömlik a tej és nem hiszik el h van oylan akinek egyszerûen nincs. szóval: a lényeg h szereted a babádat és õ meg egészséges.
Sajnos én csak 5 hétig tudtam szoptatni. De bevallom õszintén nálam úgy mûködött ez a "feldolgozás", hogy miután 4 kerek napon át kínoztuk egymást, kisfiam engem, én õt, már szabályosan szét volt rágva a cicim, kisfiam ordított annyira éhes volt. 4 éjszaka egyebet sem csináltam csak keltem hozzá kb. fél óránként, szoptattam, alig aludtam vissza már megint kérte, mert nem tudott jól lakni. Nem volt más választás csak a tápszer. Megetettem tápszerrel, nem egészen hat hetesen, este 11 körül elaludt, reggel 6-ig nyugodtan aludtunk, õ is, én is. Reggel olyan kis kipihent, nyugodt arcot láttam magam elõtt, a kisfiam pihent, jól lakott és elégedett volt. Mellette én is pihent, nyugodt, normális anyuka voltam. Ez volt az elsõ nap mikor "tudatosan" rám mosolygott. Nálam ez volt az, ami segített. A négy kemény nap és éjszaka után megnyugodtunk mindketten, így nem volt nehéz feldolgozni, mert láttam kisbabámon, hogy így jobb neki. Erõt kívánok neked, vigasztaljon, hogy másképpen is tudsz neki jót adni. A VÉGTELEN SZERETETTEL.
Második vagyok, Még annyit, hogy azóta kisfiam két éves, soha nem volt 38 fok feletti láza, nagyobb hûlése, betegsége, semmi ilyen. Szép magas kisfickó, 14 kiló, normálisan fejlõdött. Most így ránézve, hogy milyen nyugodtan alszik, kicseppentek a könnyeim és sajnálom mai napig is, hogy miért okoztam neki azt a 4 rettenetes napot és éjszakát.
utolsó vagyok, nem 6 kg-s, hanem 6 hónapos.. Elírtam. a súlyát tekintve viszont, közel 10 kg; gyerekruhákban a 86 -os méretet most nõlte ki. Jön a 92-es...Tudom, óriásbébi, de már megszoktam, hogy nekem csak 4280 (elsõ fiam) és 4530 g-os (2.fiam) újszülött babáim születhetnek.
A kérdező hozzászólása: Az én kisfiam is 4575 gr-al született, úgyhogy ö is egy kis óriásbébi, de nagyon imádom. Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást nagyon aranyosak vagytok!! Mindig kicsit könnyebb és könnyebb a gondolat és remélem, hogy hamarosan teljesen megnyugszom. Kár hogy mindenhol a szoptatás milyen fontos szöveg olvasható, és ha nem tudsz szoptatni azt hiszik hogy nem is akarsz. Nem gondolnak bele a másik oldal fájdalmába és, hogy mekkora lelkiismeretfurdalást okoz ez anélkül is, hogy "megbélyegeznének".....
Én 3, 5 hétig tudtam szoptatni, akkor jött valami vírus, kisfiamnak és nekem is hasmenésünk volt 1 hétig, gyakorlatilag egyik napról a másikra ment el a tejem. Szopott szegényem, csak utána ordított, hát persze, hogy éhes volt. Akkor nyugodtam meg, maikor a gyerekorvos azt mondta, hogy ne aggódjak ezek a mai tápszerek már nem olyanok, mint a lisztleves, adjam nyugodtan. Anyósom és édesanyám akadtak ki kicsit, de nem érdekel. A gyerekem egészséges, szépen fejlõdik, nyugodt, jó alvó baba. És nekem ez számít.
Nemsokára szülök, és ha nem tudom majd szoptatni, akkor sem fog ez rosszul érinteni. Jó tápszerek vannak, nem lesz semmi baja akkor sem. Persze úgy indulunk, hogy szoptatás, de ha a sors másképp hozza, ám legyen. Kár ezen túl stresszelni magát az embernek.
Etesd meg tápszerrel, aztán csak úgy bújjatok össze az ágyban vagy fotelban (vagy bárhol), simogasd, puzilgasd, tudni fogja, hogy te a legjobbat akarod neki és ez nem a tápszeren múlik. Nekem 6 napig tartott, amíg beindult a tej a szülés után, már annyira szarul éreztem magam, tényleg van egy-két szoptatásról szóló oldal, brosúra, ami inkább csak paráztatásra jó.

4 hónapos babámat még csak szoptatom, délután kontrasztanyagos MRI vizsgálatra megyek, vajon kell szopi-szünetet tartsak, vagy adhatom neki azonnal utána a cicit?

Legjobb válasz: Itt van egy MRI kontrasztanyag leírása. Eszerint nem lehet szoptatni (persze lehet, hogy más típusú kontrasztanyagra ez nem igaz, de kérdezd meg a dokit): http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/teslascan-001..

Itt van egy MRI kontrasztanyag leírása. Eszerint nem lehet szoptatni (persze lehet, hogy más típusú kontrasztanyagra ez nem igaz, de kérdezd meg a dokit): http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/teslascan-001..

Ha barna sört iszok árthat a babának? Nekem azt mondták a tejnek jót tesz

Legjobb válasz: Anyáink idejében még nem volt divat a tejserkentõ tea és helyette barnasört kellett innuik...

Anyáink idejében még nem volt divat a tejserkentõ tea és helyette barnasört kellett innuik...
Nekem egy védõnõ mondta, hogy akár egy üveg sört is megihatok, mert alig van benne alkohol. Ennek ellenére én az alkoholmentes sört iszom és kizárólag a tejserkentés miatt, szerintem segít, bár lehet, hogy ez is pszichikai segítség, a minél gyakoribb mellretétel és a pihenés, kevés stressz és sok folyadék segít leginkább a tejmennyiségnél.
Jaj!! Akkor kövezzetek meg! Én ittam szoptatás alatt 1 vagy 2 doboz 5, 2%-os sört (nem egyszerre). Jujj, de felelõtlen anya vagyok. Dehogy! A picilányomnak semmi baja nem lett tõle. Azt sem vettem észre, hogy több tejem lett volna, de azt sem hogy kevesebb. Üdv. 10 hónapos lány anyuja
tobb tejed lesz, de alkoholmenteset igyal :)
Nekem is jó volt és én is alkoholmenteset ittam, igaz nem barna sört, hanem sima schlossgoldot, annak még aránylag jó is az ize
Én is tapasztaltam a sör tejserkentõ hatását, de szigorúan alkoholmentesen ittam.
A sörtõl nem lesz több tejed, ez egy hülyeség. Ha kívánod, akkor igyál. A tejben megjelenhet az alkohol, ajánlott a tejet lefejni és kiönteni, hogy a baba szervezetébe ne jusson alkohol.
Elõzõ vagyok, a képet priviben gondoltam, természetesen, nem pedig közszemlére tenni :)
szia mi fejpántot vettünk és azt tettem a fejére illetve a fülére.
Nekem a kisfiam most 6 éves, úgy született hogy elállt a füle, és ez azóta is így van. Pedig én is mindig figyeltem rá, amikor pl.a sapkát adtam rá, hogy a sapka alatt szépen álljon a füle, meg amikor oldalt fordulva aludt, akkor is figyeltem hogy normálisan legyen a füle nehogy elõre álljon, mindig igazgattam neki! De végülis nem olyan nagyon áll el, és szerintem az apjától örökölte, mert neki is ilyen, és ez már így is fog maradni.De amúgy illik neki, és aranyos szép kisfiú, az elálló fülei ellenére már nyert gyermekszépségversenyt is! De egy lánynál lehet hogy jobban zavarja az anyukát, ezt én nem tudhatom! De ha csak egy picit áll el, az nem olyan nagy gond szerintem! :)
Az én kislányom születése percétõl a fülét fogta, "gyûrte", de mindig úgy, hogy "kihajtotta" és rátenyerelt. Mindig figyeltem arra, hogy levegyem a kezét és ne gyûrje állandóan, de sajnos hiába volt, így is kiáll egy picit. Bár úgy vettem észre, hogy már annyira nem áll ki, mint míg kisebb volt, (most 1, 5 éves) de lehet, hogy csak azért nem olyan feltûnõ mert már van hajacskája is. Engem eleinte zavart, most már nem, mert így is szép és szerintem azt, hogy a füle eláll egy kicsit azt meg tõlem örökölte "sajnos". Szerintem igazán tenni nem tudsz semmit, majd, ha nöl a haja eltakarja.
Szia! A mi kisfiunk 14 hónapos és kb. fél éves korától egyre inkább eláll és még nagy is. De nem csak a felsõ része hajlik ki, hanem az egész kiáll. Nektek milyen, küldjünk képet? Ti küldenétek? De szerintem úgyis mi vinnénk a prímet :) )) A dokitól majd megkérdezzük, hogy ez már így marad -e, de csak 1 hónap múlva megyünk. Amúgy meg ez legyen a legnagyobb baju(n)k :) ))
Szia! Mind 2 kisfiamnak(6 éves és 21 hónapos) ugyanúgy eláll picit a jobb füle, apámtól örökölték. Ha nagyon zavarja õket késõbb, esztétikai mûtéttel lehet majd orvosolni. 2 hónapja a nagyobbal voltam fülészeten, ott az orvos már rákérdezett, hogy nem akarjuk-e most a mûtétet?

Mikortol lehet sózni a babák kajáját? Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy kizárolag 1 éves kor után, mert árt a veséknek, igaz ez? Mert más hamarább soz, csak azért.

ár egyenlöre még nem soztam neki semmit már 11 honapos mult.elkezdhetem egy picikét?

Legjobb válasz: Igazából miért olyan rettentõ fontos sózni? Ha megeszi só nélkül, akkor ne sózz, nélküle sokkal egészségesebb.Ugyanez a helyzet a cukorral is. Azért mert mi "el vagyunk rontva", nem kell a kicsiket is sóval-cukorral etetni. Amíg csak lehet, kerülni kell ezt a kettõt.

Igazából miért olyan rettentõ fontos sózni? Ha megeszi só nélkül, akkor ne sózz, nélküle sokkal egészségesebb.Ugyanez a helyzet a cukorral is. Azért mert mi "el vagyunk rontva", nem kell a kicsiket is sóval-cukorral etetni. Amíg csak lehet, kerülni kell ezt a kettõt.
Tengeri sót nagyon módjával 7 hónapos receptekben már írnak. (nagy babaszakácskönyv)
Amikor a baba elkezdi ugyanazt enni, amit ti, és már nem fõzöl külön neki, úgy tudom, kb. 2 éves kor után. Egyébként sem fogod tudni elkerülni, hiszen nagymama stb. majd megkínálja a házi koszttal. 1 évesen szerintem még korai. Persze ha már veletek eszik majd, akkor is figyelni kell, ne egyen nagyon sós ételeket.
Szia! Ha bébiételt adsz a picúrodnak, nehéz lesz elkerülni a sót, mert már a 8 hónaposokban is van só. Amúgy ha azt nézed, hogy 8 hónapos kortól kezded el adni pl. a sajtot fõzelékbe, na annál sósabb nem is nagyon kell egy babában. Én kb. 1-2 kiskanál reszelt sajtot tettem annak idején egy bögre fõzelékbe, hát mondanám, hogy nekem is pont elég sós volt. Szóval, aki el tudja kerülni a sóbevitelt 2 éves korig, az valamit nagyon ügyesen csinál. Nekem sajna nem ment ilyen jól :-( Üdv
Ha a gyerekorvos megmondta mit tegyél és miért, akkor miért kellene másképp cselekedni, csak mert mások nem úgy csinálják???!!!
A kérdező hozzászólása: jolvan na, nem kell leharapni a fejem, én csak tanácsot akartam kérni, de látom nem sok sikerrel.hisz nemsoká 1 éves a fiam és elvileg 1éves kortol eheti amit mink, és hát mi sem eszünk teljesen so nélkül.vagy ti igen?
Kezdettõl fogva tettem icipici sót az ételeibe. Lehet nekem esni, DOKI MONDTA!!! És a nagy sóellenzõknek: még a tápszerben is van só. Sõt, az anyatej is tartalmaz sót. 8 hónapos kortól adható üvegesekben már van hozzáadott só. 1 éves korára elvileg a baba azt eszi, amit a szülei. És ugyebár senki nem eszik teljesen sótlanul. Annyi, hogy sokkal kevesebb sót és fûszert használok, mint korábban.
Igaza van Banyucinak! Én is teszek (tettem) egy pici sót a kajába.
bakker, én is kezdetektõl tettem egy csipet sót a fõzõvízbe, akkor most lehúzhatom magam a vécén? Különben is jód van benne, az meg kell a kicsi fejlõdéséhez. Én így tanultam anyukámtól, a következõ babával sem tervezem másként csinálni. Kedves kérdezõ, nyugodtan tehetsz bele neki egy picit, semmi baja nem lesz tõle.
kukoricás nemtom milyenes 5 hó+os Hippet evett tegnap a fiam. Összetevõk között ott volt a jódozott só...
Azt hiszem, felülvizsgálom a korábbi hozzászólásomat. Végül is, ha már eheti azt, amit ti esztek, nyilván nem fogsz mindent só (és cukor) nélkül készíteni. Valamennyi só kell is az ember szervezetének, de nem szabad túlzásokba se esni. A fûszerezésrõl ugyanezt gondolom (bors, egyéb erõs fûszerek).

5napos baba anyukája vagyok! Hány ml kell enni e a babának? Sajnos fejem a tejet és cumi süvegből adom neki. az egyik ok mert hamar elalszik rajta a másik ebből kifolyólag hogy ez által nem is eszik sokat! Igy döntöttem a fejéés mellett! Rossz ötlet?

a súlya születéskor 3900g tegnap el?tt jöttünk haza és akkor 3710 volt.nincs méég mérlegem ezééért nem tudom megmérni majd csak holnap!!

Legjobb válasz: Igen, rossz ötlet, így csak ideig-óráig fog mûködni. Változó mennyit kell ennie, attól függ hánydzor eszik 24 óra alatt. van egy iránymutató, ami 150ml/kg-ot jelent. tehát a babádnak 555ml-t kellene ennie 24 óra alatt, de ez csak egy nagyjából érték, lehet jóval több, vagy kevesebb. Ha nem állsz neki szoptatni, akkor borítékolom, hogy egy hónapon belül tápszeres lesz a babád. ha nagyon sebes használj esetleg bimbóvédõt. ha fontos hogy anyatejes babád legyen, változtass, kérj segítséget, a bealvás nem ok a cumisüvegre!!!

Igen, rossz ötlet, így csak ideig-óráig fog mûködni. Változó mennyit kell ennie, attól függ hánydzor eszik 24 óra alatt. van egy iránymutató, ami 150ml/kg-ot jelent. tehát a babádnak 555ml-t kellene ennie 24 óra alatt, de ez csak egy nagyjából érték, lehet jóval több, vagy kevesebb. Ha nem állsz neki szoptatni, akkor borítékolom, hogy egy hónapon belül tápszeres lesz a babád. ha nagyon sebes használj esetleg bimbóvédõt. ha fontos hogy anyatejes babád legyen, változtass, kérj segítséget, a bealvás nem ok a cumisüvegre!!!
A 4300 g-mal született lányom is folyton ráaludt a cicire, de eszembe sem jutott, hogy cumisüvegbõl etessem. Rossz ötlet! Elmehet a tejed, mégjobban ellustulhat a babád. Azt meg nem tudhatod, hogy õ ezalatt az idõ alatt mennyit eszik. Lehet, hogy egy pillanat alatt kikapja a tejet, aztán bealszik. Egy 5 napos baba nagyon kis ügyetlen/gyakorlatlan. Ne várd el tõle, hogy rögtön az "elõírás szerint" cicizzen. Ha bealszik, akkor próbáld felébreszteni és folytasd a szoptatást. Ilyen fiatal babánál ez teljesen normális. Legyél türelmes vele, egész biztos nem fog éhenhalni, akkor sem, ha szerinted keveset eszik :) Kitartás!
Elõzõ vagyok. A cicire meg kenõcs (én Garmastan-t használtam) és bimbóvédõ. Én is megszenvedtem a második lányommal, csillagokat láttam minden szoptatásnál, de megéri kivárni, amíg "megedzõdik" a mellbimbó és a pici is rájön a jó technikára, amikor már nem cincál szét.. (tudom, könnyen beszélek)
A kérdező hozzászólása: ja éés még az hogy iszonyatosan sebes a mellem!!
Elég rossz megoldást választottál. A babád valószínûleg rosszul kap rá a melledre, ezért sebes, és e miatt nem is tud hatékonyan szopni. A cumi ezen csak ront, azt feljtsd el. Simítsd végig az arcát a melleddel, és akkor tedd csak a szájába, ha már nagyra tátotta. Az ajkai kb kifelé kell forduljanak, a bimbóudvar minél nagyobb részét kapja be. Így a mellbimbód a szájában lesz, és nem az ajkai közt, hatékonyan tud majd szopni. Ha még így is fáj, akkor lehet, hogy cumizavaros lett, szopásnál is felpúpozza a nyelvét, mint ahogy a cumihoz kell. Ekkor használj bimbóvédõt, míg nem szokja meg a jó mõdszert. Az is lehet, hogy le van nõve a nyelve, ekkor nem tud hatékonyan szopni, és fájdalmat okoz. A felvágatás 5 perc sincs, addig meg tényleg fej tejet kell kapjon, de ne cumisüvegbõl add neki, hanem kispohárból. (újszülöttkortól lehet így) Sok minden miatt alhat el szopás közben, ha legalább 1o-15 percig láthatóan aktívan szív és nyel, akkor evvel nincs gond. Ha nem volt meg ennyi idõ, akkor keltsd fel. Letöbb kisbaba felébred arra, ha lerakod, ha ez nem elég, akkor kezdd el levetkõztetni, a bolygatás és a hûvös felébreszti. A méregetést nyugodtan elfelejtheted, ennyi dõsen a heti 1 mérés elég. Ha pár napon belül nem oldõdik meg a gond, fordulj szoptatási tanácsadóhoz! Sok szerencsét!
Elõször is gratulálok a kicsihez. Másodszorra én is csak azt tudom tanácsolni, hogy ne fejj, hanem szoptass. A sebes mellbimbón szinte mindenki átesik, én 3 hétig szenvedtem. Ilyenkor a szoptatás úgy néz ki, hogy: fog összeszorít, gyereket mellre helyez, majd 3 másodperc múlva a nagyon erõs fájdalom megszûnik. Ez az egyetlen lehetõség van. Ne hagyd veszni a tejed.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!már az nap meggondoltam a dolgot amikor kiraktam a kérdést éés inkább a cicinél maradtam!!vagyis 2alkalommal evett cumisüvegbõl!!ettõl sztem nem lett cumi zavaros!!bimbóvédõvel szopizunk!!igen az eleje nagyon kellemetlen de ez van!!ki lehet éés kell is birni!!
Szuper!!!!!!

Mivn ha a pici babának köldöksérve van? Az enyém 3 hetes, az van neki. az fáj neki? elmulik magátol? Az orvos nem mondott semmt.

Legjobb válasz: Az én babámnak szintén az van, azt mondta a dokink, hogy 1 éves koráig nem foglalkozunk vele, mert szépen visszahúzódik addig. Ha sír, vagy erõlködik, akkor kicsit kidudorodik. Ijesztõ, de ez nem fáj neki, nyugi! Banyuci

Az én babámnak szintén az van, azt mondta a dokink, hogy 1 éves koráig nem foglalkozunk vele, mert szépen visszahúzódik addig. Ha sír, vagy erõlködik, akkor kicsit kidudorodik. Ijesztõ, de ez nem fáj neki, nyugi! Banyuci
A köldöksérv nem fáj, a kisfiamnak 2 hónapos korára visszahúzódott. Mindig vizsgáld meg, hogy nem kemény-e és könnyen vissza tudod nyomni. A leragasztás csak esztétikai megoldás, attól nem húzódik könnyebben vissza, a pelusban meg igazából nem is látszik.
Ikerlányaim vannak és mind a kettõnek volt.A doktornõnk azt mondta, hogy ha gondoljuk leragaszthatjuk nekik, de az esetek 99 százalékában magától visszahúzódik.Fájni nem fáj, csak néha hasfájást okozhat, ha megakad ott a levegõ.De nekünk is szépen helyre jött magától.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!