Találatok a következő kifejezésre: Nekem az babám (816 db)

5napos baba anyukája vagyok! Hány ml kell enni e a babának? Sajnos fejem a tejet és cumi süvegből adom neki. az egyik ok mert hamar elalszik rajta a másik ebből kifolyólag hogy ez által nem is eszik sokat! Igy döntöttem a fejéés mellett! Rossz ötlet?

a súlya születéskor 3900g tegnap el?tt jöttünk haza és akkor 3710 volt.nincs méég mérlegem ezééért nem tudom megmérni majd csak holnap!!

Legjobb válasz: Igen, rossz ötlet, így csak ideig-óráig fog mûködni. Változó mennyit kell ennie, attól függ hánydzor eszik 24 óra alatt. van egy iránymutató, ami 150ml/kg-ot jelent. tehát a babádnak 555ml-t kellene ennie 24 óra alatt, de ez csak egy nagyjából érték, lehet jóval több, vagy kevesebb. Ha nem állsz neki szoptatni, akkor borítékolom, hogy egy hónapon belül tápszeres lesz a babád. ha nagyon sebes használj esetleg bimbóvédõt. ha fontos hogy anyatejes babád legyen, változtass, kérj segítséget, a bealvás nem ok a cumisüvegre!!!

Igen, rossz ötlet, így csak ideig-óráig fog mûködni. Változó mennyit kell ennie, attól függ hánydzor eszik 24 óra alatt. van egy iránymutató, ami 150ml/kg-ot jelent. tehát a babádnak 555ml-t kellene ennie 24 óra alatt, de ez csak egy nagyjából érték, lehet jóval több, vagy kevesebb. Ha nem állsz neki szoptatni, akkor borítékolom, hogy egy hónapon belül tápszeres lesz a babád. ha nagyon sebes használj esetleg bimbóvédõt. ha fontos hogy anyatejes babád legyen, változtass, kérj segítséget, a bealvás nem ok a cumisüvegre!!!
A 4300 g-mal született lányom is folyton ráaludt a cicire, de eszembe sem jutott, hogy cumisüvegbõl etessem. Rossz ötlet! Elmehet a tejed, mégjobban ellustulhat a babád. Azt meg nem tudhatod, hogy õ ezalatt az idõ alatt mennyit eszik. Lehet, hogy egy pillanat alatt kikapja a tejet, aztán bealszik. Egy 5 napos baba nagyon kis ügyetlen/gyakorlatlan. Ne várd el tõle, hogy rögtön az "elõírás szerint" cicizzen. Ha bealszik, akkor próbáld felébreszteni és folytasd a szoptatást. Ilyen fiatal babánál ez teljesen normális. Legyél türelmes vele, egész biztos nem fog éhenhalni, akkor sem, ha szerinted keveset eszik :) Kitartás!
Elõzõ vagyok. A cicire meg kenõcs (én Garmastan-t használtam) és bimbóvédõ. Én is megszenvedtem a második lányommal, csillagokat láttam minden szoptatásnál, de megéri kivárni, amíg "megedzõdik" a mellbimbó és a pici is rájön a jó technikára, amikor már nem cincál szét.. (tudom, könnyen beszélek)
A kérdező hozzászólása: ja éés még az hogy iszonyatosan sebes a mellem!!
Elég rossz megoldást választottál. A babád valószínûleg rosszul kap rá a melledre, ezért sebes, és e miatt nem is tud hatékonyan szopni. A cumi ezen csak ront, azt feljtsd el. Simítsd végig az arcát a melleddel, és akkor tedd csak a szájába, ha már nagyra tátotta. Az ajkai kb kifelé kell forduljanak, a bimbóudvar minél nagyobb részét kapja be. Így a mellbimbód a szájában lesz, és nem az ajkai közt, hatékonyan tud majd szopni. Ha még így is fáj, akkor lehet, hogy cumizavaros lett, szopásnál is felpúpozza a nyelvét, mint ahogy a cumihoz kell. Ekkor használj bimbóvédõt, míg nem szokja meg a jó mõdszert. Az is lehet, hogy le van nõve a nyelve, ekkor nem tud hatékonyan szopni, és fájdalmat okoz. A felvágatás 5 perc sincs, addig meg tényleg fej tejet kell kapjon, de ne cumisüvegbõl add neki, hanem kispohárból. (újszülöttkortól lehet így) Sok minden miatt alhat el szopás közben, ha legalább 1o-15 percig láthatóan aktívan szív és nyel, akkor evvel nincs gond. Ha nem volt meg ennyi idõ, akkor keltsd fel. Letöbb kisbaba felébred arra, ha lerakod, ha ez nem elég, akkor kezdd el levetkõztetni, a bolygatás és a hûvös felébreszti. A méregetést nyugodtan elfelejtheted, ennyi dõsen a heti 1 mérés elég. Ha pár napon belül nem oldõdik meg a gond, fordulj szoptatási tanácsadóhoz! Sok szerencsét!
Elõször is gratulálok a kicsihez. Másodszorra én is csak azt tudom tanácsolni, hogy ne fejj, hanem szoptass. A sebes mellbimbón szinte mindenki átesik, én 3 hétig szenvedtem. Ilyenkor a szoptatás úgy néz ki, hogy: fog összeszorít, gyereket mellre helyez, majd 3 másodperc múlva a nagyon erõs fájdalom megszûnik. Ez az egyetlen lehetõség van. Ne hagyd veszni a tejed.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!már az nap meggondoltam a dolgot amikor kiraktam a kérdést éés inkább a cicinél maradtam!!vagyis 2alkalommal evett cumisüvegbõl!!ettõl sztem nem lett cumi zavaros!!bimbóvédõvel szopizunk!!igen az eleje nagyon kellemetlen de ez van!!ki lehet éés kell is birni!!
Szuper!!!!!!

Ha cigiznek a nagyszülők, hogyan merjem odaadni nekik az újszülött babát?

Mi ne menjünk hozzájuk, hanem ?k jöjjenek?Ha felveszik, adjak rájuk én tiszta pólót? Ha felveszik és a saját cuccuk van rajtuk az mennyire gáz,hogy belélegzi a cigis ruhát(nagyon érezni)?

Legjobb válasz: Nagyon keményen ragaszkodj ahhoz, hogy ha Ti mentek hozzájuk, ne gyújtsanak rá a lakásban, elõtte pedig alaposan szellõztessenek. Együtt fognak mûködni, ha fontos nekik az unoka. A cigiszagú ruha nem árt a babának, maximum megtanulja, hogy a nagyszülõknek ilyen a szaguk. Ha kötõdik hozzájuk majd, nem fogja zavarni. Kezet viszont mindenképp mossanak cigizés után, amikor felveszik a babát, nyugodtan teríts rájuk egy textilpelenkát. Ne felejtsd, Te vagy a fõnök, amikor a gyerekedrõl van szó!

Nagyon keményen ragaszkodj ahhoz, hogy ha Ti mentek hozzájuk, ne gyújtsanak rá a lakásban, elõtte pedig alaposan szellõztessenek. Együtt fognak mûködni, ha fontos nekik az unoka. A cigiszagú ruha nem árt a babának, maximum megtanulja, hogy a nagyszülõknek ilyen a szaguk. Ha kötõdik hozzájuk majd, nem fogja zavarni. Kezet viszont mindenképp mossanak cigizés után, amikor felveszik a babát, nyugodtan teríts rájuk egy textilpelenkát. Ne felejtsd, Te vagy a fõnök, amikor a gyerekedrõl van szó!
Szerintem végezd ki õket... Basszus, az, hogy valaki cigizik, nem azt jelenti, hogy leprás. Nyilván nem fognak rágyújtani úgy, hogy ott van a baba. A cigi szagú ruha meg maximum büdös, de nem ártalmas.
Hát hallod nem szeretnék a baba helyébe lenni!! hogy lehetsz ennyire....ennyire....áhh mindegy!!!!!! szerintem is végezd ki õket...nem érdemlik meg az életet..és ne is találkozz velük!!!!! idióta!!!!
A passzív dohányzás káros és a ruhákon lévõ füstmaradvány is (fõleg, ha erõs dohányosról van szó és messzirõl érezni a ruhájából a cigizés szagát)olyan, mintha szívnád be a cigifüstöt.Ezt az érzi, aki nem dohányzik és ugye a baba nem teszi ezt.Nálunk a nagyszülõknél még a bútorszövetnek is füst szaga van, így amíg kicsi a gyerek nem járunk fel hozzájuk, hanem õk jönnek és a ruhájukra terítünk egy kiskendõt, hogy ne azt szívja be a Babó, hanem kicsit szûrje a textíl, mert én nem szeretném, ha a kics a füstös ruhát szagolja.
Szia, attol hogy a gyerekeddel kapcsolatban te vagy a fonok, nem biztos, hogy azt jelenti, hogy a nagyszuloket kellemetlen helyzetbe kell hoznod mindenfele kiskendovel, meg lelegezteto gazmaszkkal. Nem ovodas gyerekek, hogy ne tudjak, hogy nem szabad a csecsemo mellett ragyujtani... a kezmosassal meg nem ersz el semmit. Az en szuleim 3 ezer km-re laknak tolunk, es inkabb dohanyoznanak, csak kozelebb lennenek. 34 hetes kismama
A ruhából, ami átveszi a cigaretta füstöt vajon hova kerül a füst? Elviszi a cica? Ha a nagyszülõk arra nem képesek, hogy ne cigifüst szagú ruhákba fogadják a kisunokát, ne törödõdj azzal, hogy megsértõdnek-e vagy sem, õk se törõdnek nemhogy veled nem, de még a kicsivel sem, mert a ciginél minden fontosabb.( Fõleg, hogy írod, hogy nagyon érezni a ruhájukon). Egy nemdohányzó anyuka
Bagó vagy pia szagú embert mégcsak ne is engedj a baba közelébe! A pici mindennél fontosabb, aki meg megsértõdik az így járt! Egy csecsemõ nem tudja megvédeni magát! Te vagy az anyja, te vagy érte felelõs, a te kezedben van az õ biztonsága. Szerintem a kiskendõ kevés! Akinek nem tiszta a ruhája, ne akarjon felvenni egy csecsemõt! A baba immunrendszere még ezután fog kifejlõdni! Akik gúnyos választ írtak, vagy bagósok, vagy igénytelenek! Védd meg a gyermeked a felesleges veszélyforrásoktól, a magad és a babád érdekében! Tudod! A baba élete és biztonsága a Te kezedben van! Tart ki az igazad mellett! Sok sikert! Vigyázz a kis drágára!

A babám tápszeres /7 hetes/. Ha kevés lenne neki az adag amit adunk, jelezne, ugye?

Már csak napi hatszor eszik,az éjszakát is átalussza.

Legjobb válasz: Biztosan jelezne, legalábbis az én babám jelzett. Elvileg elég lett volna neki az aktuális adag, akkor már két hete annyit kapott. Egyik este azonban evés és fürdés után az alvás helyett sírt, nem igazán tudtuk megnyugtatni. Megállapítottuk nagy bölcsen, hogy szegénykém hasfájós lett. Fél órán át nyugtatgattuk, adtunk neki infacolt, de nem javult a helyzet, így bekevertünk neki még egy adagot, hátha attól jobb lesz. Jobb lett, megette és aludt, mint a bunda... Ez még eléggé az elején volt, amikor nem ismertük még a gyerek jelzéseit, azóta jobban odafigyelünk és valahogy mindig megérzem, hogy mikor kell többel kínálni. Ha nincs szüksége rá, akkor úgysem eszi meg.

Biztosan jelezne, legalábbis az én babám jelzett. Elvileg elég lett volna neki az aktuális adag, akkor már két hete annyit kapott. Egyik este azonban evés és fürdés után az alvás helyett sírt, nem igazán tudtuk megnyugtatni. Megállapítottuk nagy bölcsen, hogy szegénykém hasfájós lett. Fél órán át nyugtatgattuk, adtunk neki infacolt, de nem javult a helyzet, így bekevertünk neki még egy adagot, hátha attól jobb lesz. Jobb lett, megette és aludt, mint a bunda... Ez még eléggé az elején volt, amikor nem ismertük még a gyerek jelzéseit, azóta jobban odafigyelünk és valahogy mindig megérzem, hogy mikor kell többel kínálni. Ha nincs szüksége rá, akkor úgysem eszi meg.
Jelezni fog, ne aggódj. a legelsõ jel általában az, hogy nem alussza át az éjszakát, hanem felkel enni. Ez azt jelenti, hogy napközben nem evett eleget. Várhatóan 2.5-3 hós kora körül lesz egy növekedési ugrása, akkor biztosan fog többet kérni. Úgyis látni fogod, hogy a cumisüvegbõl milyen intenzíven eszik. Ha még az adag utolsó kortyait is nyeli ezerrel, akkor valószínûleg kevés lesz neki, mert ha már jóllakik, az utolsó kortyokat nagyon lassan szokta inni. legalábbis nálunk így van, én ebbõl látom, hogy mennyire lakott jól vele.
Ne aggódj szólnak. Az én fiam, ha nem volt elég akkor már rögtön kaja után úgy sikított mint akit nyúznak, pont úgy mintamikor etetés közbe le kell tennem a cumisüveget, és még különben van benne. Nagy perpatvart tudnak csinálni a kajáért. :)
szia, az én fiam ordított ha éhes maradt. Etetés után esetleg elaludt de 20-30perc múlva újra fenn volt jelezve hogy éhes még!

Nem tudom miért nem élvezem a fiumal a szexet? Már 2 éve vagyok vele ö volt nekem az elsö az elö játékot élvezem de aztán nem és babát is szeretnénk de nagyon mit tegyek?

Legjobb válasz: A jó hír az, hogy a gyermekcsináláshoz nem kell élvezni a szexet. Legalábbis a nõnek nem muszáj. Hogy egyébként mi a probléma, ennyi alapján nem tudunk neked segíteni. Ezt vele kell, hogy megbeszéld. Vonzónak találod õt egyébként? Én a páromnak már az illatától is beindulok. De volt olyan pasi, akivel azért nem kezdtem el járni, mert akármilyen kedves is volt velem, nem tudtam volna elképzelni az ágyban vele magamat. Elmehetsz egyébként szexuálpszichológushoz is, de állítólag nem olcsó mulatság. Azért én a babával még várnék, ha nem jó vele a szex. Tényleg egy olyan emberrel akarod leélni az életedet, akivel nem élvezed a szexet? Pedig gyereket csak annak szülj, akivel együtt is akarsz maradni.

A jó hír az, hogy a gyermekcsináláshoz nem kell élvezni a szexet. Legalábbis a nõnek nem muszáj. Hogy egyébként mi a probléma, ennyi alapján nem tudunk neked segíteni. Ezt vele kell, hogy megbeszéld. Vonzónak találod õt egyébként? Én a páromnak már az illatától is beindulok. De volt olyan pasi, akivel azért nem kezdtem el járni, mert akármilyen kedves is volt velem, nem tudtam volna elképzelni az ágyban vele magamat. Elmehetsz egyébként szexuálpszichológushoz is, de állítólag nem olcsó mulatság. Azért én a babával még várnék, ha nem jó vele a szex. Tényleg egy olyan emberrel akarod leélni az életedet, akivel nem élvezed a szexet? Pedig gyereket csak annak szülj, akivel együtt is akarsz maradni.
Egyetértek.

Mivn ha a pici babának köldöksérve van? Az enyém 3 hetes, az van neki. az fáj neki? elmulik magátol? Az orvos nem mondott semmt.

Legjobb válasz: Az én babámnak szintén az van, azt mondta a dokink, hogy 1 éves koráig nem foglalkozunk vele, mert szépen visszahúzódik addig. Ha sír, vagy erõlködik, akkor kicsit kidudorodik. Ijesztõ, de ez nem fáj neki, nyugi! Banyuci

Az én babámnak szintén az van, azt mondta a dokink, hogy 1 éves koráig nem foglalkozunk vele, mert szépen visszahúzódik addig. Ha sír, vagy erõlködik, akkor kicsit kidudorodik. Ijesztõ, de ez nem fáj neki, nyugi! Banyuci
A köldöksérv nem fáj, a kisfiamnak 2 hónapos korára visszahúzódott. Mindig vizsgáld meg, hogy nem kemény-e és könnyen vissza tudod nyomni. A leragasztás csak esztétikai megoldás, attól nem húzódik könnyebben vissza, a pelusban meg igazából nem is látszik.
Ikerlányaim vannak és mind a kettõnek volt.A doktornõnk azt mondta, hogy ha gondoljuk leragaszthatjuk nekik, de az esetek 99 százalékában magától visszahúzódik.Fájni nem fáj, csak néha hasfájást okozhat, ha megakad ott a levegõ.De nekünk is szépen helyre jött magától.

Van olyan kismami akinek erőlteti az anyós, hogy adja le neki a babát? Mert itt az idő, hogy ő is vigyázzon a babára.

Soha nem voltunk jóban anyóssal,nem is leszünk.Van köztünk egy üveg fal amit nem lehet áttörni.Én azért utálom mert mindig bánt,meg házútól,és kínoz.Mindig befeketít,és bánt.Az a mániája,hogy én elvetem az ? fiát az ? családjától.Így én vagyok a hibás mindenbe,? meg az okos,és a jó akit egész család szeret.

Legjobb válasz: ne add oda neki... én sem adom, bár mondogatta 1 idõben. mindenki anyósa iyen szerintem:))) aztán majd beleszól késõbb, hogy mivel etesd, mikor vidd sétálni... szóval mindenbe. õk már csak ilyenek. állítsd le még az elején, nehogy beleélje magát abba, hogy neki mindent lehet...

ne add oda neki... én sem adom, bár mondogatta 1 idõben. mindenki anyósa iyen szerintem:) )) aztán majd beleszól késõbb, hogy mivel etesd, mikor vidd sétálni... szóval mindenbe. õk már csak ilyenek. állítsd le még az elején, nehogy beleélje magát abba, hogy neki mindent lehet...
Milyen hülyeség ez, hogy oda kell adni az anyósnak a babát?? Bár nekem nincs anyósom, de nagymamija van a lányomnak, aki most 10 hónapos, de az apja 10 napos korában itthagyott minket. Havonta 1-szer jönnek az apai nagyszülõk, de a kislány sajna idegenkedik velük hiszen nem ismeri annyira õket. Anyukámmal más a helyzet, Õt szinte minden nap látja és imádják egymást.
Van. Az enyém is próbálkozik állandóan, azzal is, hogy adjam oda a kisfiamat, azzal is, hogy 3 hónaposan adni kell neki almát, vegyek járókát, ültessem, stb. Sokáig sorolhatnám. Én ha kell, naponta rászólok (elég sûrû vendég nálunk). Legutóbb azért szóltam, mert állandóan arra biztatja a kisfiamat, hogy kiabáljon. Kb. 5x szóltam rá, hogy ne mondja ezt, mondja azt, hogy beszélgessünk. Értetlen. Most 6 hónapos a kicsim. Én határozottan rászólok, vagy ha nem hallgat rám, összeveszek vele, nincs apelláta. Az én gyermekem, én nevelem. Jó tanácsot elfogadok, de beleszólást, hülyeségeket nem.
El vagyok szörnyülködve, Én is nagymama vagyok van egy 3 honapos kisunokám és nem követelem meg tõlük azt h a kiscsi kincsemmel lehessek maguktól akarják , de én soha nem okoskodtam max tanácsot adtam de ha nem fogaták el azt is megértettem semmi harag nincs elvégre változik a világ és minden vele együtt a mi idõnkben is mások voltak a normák és most is más !Tehát ne add neki oda ilyen nincs egy gyermeket szeretni kell és nem birtokolni õ nem tárgy hanem egy kis emberke!Neked kell tudni h oda szeretnéd e neki adni egy kicsit hogy vele is legyen , nyilván ha ilyen okoskodó és utálatos én sem adnám neki oda még egy fél percre sem!Nekem ugye felnõtt gyermekeim vannak a vejemet is nagyon szeretm és tisztelem, de ha lesz egyszer egy kis menyem Õt is nagyon fogom szeretni és boldog leszek ha a fiamat szereti és unokát fog nekem szülni sztem ha téged nem szeret akkor a kisunokáját sem, akkor meg miért akarna õ okoskodni!Beszélj a férjeddel és ne hagyd hogy rátok telepedjen!
Ha nem szeretnéd szerintem sem add oda. Neked kell döntened. Meg túl sokat még nem vigyázhat rá, ha anyatejes a baba. Párod hogy áll a dologhoz?
Én sem vagyok valami joba anyossal és bizony ha valamit nem ugy tesz ahogy nekem tetszik szolok a férjemnek hogy beszéljen vel ede ha nem akkor én szolok neki vagy aká az egész családjával szembeszállok hogy kiáljak az elkébzelésem mellet.Ha ök mondják hogy majd jösz ide meg oda a mamával papával(a gyereknek mondják 3és fél hos)már elöre tudom hogy mi lessz a válaszom ha oda jutunk hogy nagyobb lessz és elvinnék NEM el sem tudom kébzelni hogy rájuk bizzam afiam mert ellenszenvesek nem csak nekem az én családomnak, és mert nem tetszik hogy a szomszéd gyerekeket is csokival, cukorral várja és minket ois folyton tömne hogy együnk, de sütit is mert ö csinálta há én nem akarom hogy az unokáját is rászoktassa a csokira meg az öösszevisza evésre és persze én hiába mondanám hogy mit nem lehet a gyereknek az addig tartana ameddig ott vagyok aztán meg ki tudja.Most meg egyenesen elküldeném a fenébe ha el akarná vinni a fiamat egy ilyen pici babaának az anya mellett a helye, de ez csak az én személyes véleményem.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!Én úgy gondolom, hogy nem kellene odaadni a kicsimet, és nem is fogom. Éjjel rémálmok gyötörnek, és riadtan ébredek fel, mert mindig azt álmodom elakarja vinni tõlem a kisfiamat anyósom.Most is azt álmodtam jöttem le a lépcsõn, és a lépcsõ alján ott a kicsim egy másik lépcsõnél, és majd nem lezuhan.Én meg sikítva futok oda és kiabálom a nevét, anyósom meg néz.Szóval tudat alatt is féltem tõle, és az anyai ösztönök soha nem csalnak úgy gondolom.Nagyon köszönöm a segítséget!Jó babázást, és unokázást!

10 hetesen 6 kg és 60 cm a babám. Már pár hete nem adom neki az espumisánt, mert elmúlt hála az égnek minden görcs és egészséges jókedvű és jóevő baba. Visszatérhet a hasfájás?

Csak anyatejet kap és az étkezésemre viszont még mindg nagyon odafigyelek. Nincs tejtermék,cukor,fehérliszt,tojás... A kérdésem az,hogy ebb?l is engedhetek már és ehetek végre fagyit,sajtokat,tojásos nokedlit meg amit megkívánok (persze nem halomszám és ész nélkül), vagy azért még mindíg vigyáznom kell? Ha elnötte a gyerek a hasfájást,az visszatérhet?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan egyél,de hogy bebiztosítsd magad igyál édeskömény teát ez az anyatejen keresztül neki is jót tesz,megnyugtatja a pocit és neked is jót tesz én is ittam,valamint adhatsz a babónak is ha megissza,ez mégiscsak természetes anyag.

Szerintem nyugodtan egyél, de hogy bebiztosítsd magad igyál édeskömény teát ez az anyatejen keresztül neki is jót tesz, megnyugtatja a pocit és neked is jót tesz én is ittam, valamint adhatsz a babónak is ha megissza, ez mégiscsak természetes anyag.
Szia! Mecsek tejszaporító teát ittam, amikor ilyen idõs volt a picim. Van benne ánizs, édeskömény, belekerül az anyatejbe és nagyon enyhén hajtja a szelet, így nem lesz semmi gond. Edd amit megkívánsz, mert a tejcsi úgy lesz finom!!!
3 hónap körül kinövik a hasfájást a babák az irodalom szerint. Szerintem már nem fog visszajönni. Lányom is 9 hetes, már rég nem fájt a hasa, vagy ha igen, akkor is kicsit csak, közel sem úgy, mint az elején. Én gyümölcsöt nem eszem meg semmi fõzeléket, illetve hüvelyesbõl levest, de fagyit vagonszámra, a gyümi helyett:-)Tejet nem iszom, tojást sem eszem, de fehér lisztet igen. EGyél, nyugodtan, de javaslom, lassan és fokozatosan kezd el, egyszerre egy olyan dologgal, amit eddig nem ettél.

Hogyan veszem eszre ha a babam ehezne? Honnan tudom eleg e neki az amennyiseg amit en "gyartok" neki?

Elkezdtem a hozzataplalast ma reggel 8kor tapszert kapott aztan elaludt mivel 11 kor ebredt ezert a tizorainak szant barackot 11 utan adtam neki(2barack).Igy az ebed is csuszott 2kor adtam neki tokot krumplival puresitve kb fel bebiuvegnyit evett belole.Most jaatszik de szerintem mindjart alszik is. Szoval a 12 orasi tapszert elhagytam igy neki de nem tudom eleg e igy. Vagy meg adjak ezekhez tapszert is de hat aza a lenyeg hog yel akarok mar neki hagyni egy etkezest. Mostmar csak este furdes elott adjak neki tapszert? Vagy meg hamarabb valami mast?Felek hogy a sulya igy nem gyarapszik.

Legjobb válasz: teljesen természetes hogy elsõ babánál bizonytalan vagy. hallgass az ösztöneidre! tudod te mi a jó a gyermekednek! ahogy leírtad látni hogy remekül megy is! ha éhes lenne nyugtalan lenne vagy sírna. de a te babád eszik alszik játszik! hol itt a gond? látod? tudod te ezt magadtól is! ha úgy látod jónak akkor most adj neki ébredés után valami könnyût pl gyümilevet de ha bealszik és közel lesztek a vacsihoz akkor nem is muszály! bizz magadban! olvasd el amit írtál! a kérdésedben benne van a válasz is! ügyi vagy te!!

teljesen természetes hogy elsõ babánál bizonytalan vagy. hallgass az ösztöneidre! tudod te mi a jó a gyermekednek! ahogy leírtad látni hogy remekül megy is! ha éhes lenne nyugtalan lenne vagy sírna. de a te babád eszik alszik játszik! hol itt a gond? látod? tudod te ezt magadtól is! ha úgy látod jónak akkor most adj neki ébredés után valami könnyût pl gyümilevet de ha bealszik és közel lesztek a vacsihoz akkor nem is muszály! bizz magadban! olvasd el amit írtál! a kérdésedben benne van a válasz is! ügyi vagy te!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom valaszod aranyos vagy!!!!!! Igyekszem:( :)

Kislányom 10napos, nagyon nehezen szopizik. Ha lefejném a tejet/sok tejem van! /és ha cumis üvegbõl adnám neki, azzal "elrontanám" a babám?

Nehezen tudja megfogni a bimbóm, és ha sikerül is neki nagyon fáj,15 perc mire sikerül neki megfogni, ez az idõ alatt sír és rengeteg levegõt nyel utána pedig fáj a hasa. Minden szopinál a könnyeimmel küszködöm nagyon fájnak a bimbóim.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, de igen ha ilyen nehéz neki a szopi akkor elég nagy rá az esély, hogy a könnyebb utat választaná és rászokna a cumisüvegre... Tudom, hogy most semmi másra nem tudsz gondolni csak, hogy milyen rossz (legalábbis én így voltam vele), de ha megszokjátok egymás sokkal könnyebb lesz. Bimbóvédõt próbáltad? Egy szoptatási tanácsadót is érdemes esetleg megkeresni. Én is nagyon szenvedtem az elsõ hetekben, de utána jobb lett és most nagyon hálás vagyok a "sorsnak", hogy még mindig szoptathatom a babám. (8 hónapos) DE ha mégis úgy alakul, hogy te mindent megteszel még se megy a szopi, akkor sem leszel rossz anya attól, hogy cumisüvegbõl kapja a tejet... szóval tönkre ne tedd magad emiatt, de azért próbálj kitartani és szoptatni. Sok sikert, jobb lesz! :)

Nem akarlak elkeseríteni, de igen ha ilyen nehéz neki a szopi akkor elég nagy rá az esély, hogy a könnyebb utat választaná és rászokna a cumisüvegre... Tudom, hogy most semmi másra nem tudsz gondolni csak, hogy milyen rossz (legalábbis én így voltam vele), de ha megszokjátok egymás sokkal könnyebb lesz. Bimbóvédõt próbáltad? Egy szoptatási tanácsadót is érdemes esetleg megkeresni. Én is nagyon szenvedtem az elsõ hetekben, de utána jobb lett és most nagyon hálás vagyok a "sorsnak", hogy még mindig szoptathatom a babám. (8 hónapos) DE ha mégis úgy alakul, hogy te mindent megteszel még se megy a szopi, akkor sem leszel rossz anya attól, hogy cumisüvegbõl kapja a tejet... szóval tönkre ne tedd magad emiatt, de azért próbálj kitartani és szoptatni. Sok sikert, jobb lesz! :)
Éppen az van, hogy nem a mellbimbót kell a szájába tolni, hanem a babát a mellre rakni. Amikor nagyra kitátja a száját, akkor gyorsan szinte rátolni a mellre (1 hete voltunk szoptatási tanácsadónál, én is rosszul csináltam....) Pocak a pocak felé nézzen. Vegyél szoptatós párnát, nagyon hasznos. A melledet ne kend semmivel, hanem anyatejjel kend be, pl. amikor otthon vagy egyedül, fedetlen kebellel, és hagyd rászáradni, ez a legjobb, és begyógyítja (ezt is a tanácsadó mondta). Ha meg mindenképpen cumi, akkor Calma etetõfejjel, abból ugyanúgy kell szívnia, mintha a mellet szívná: [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Éppen az utolsó szopinál próbáltam a bimbó védõt de ugy sem ment!Viszont üvegbõl nagyon szépen evett és most alszik.Esetleg van bimbó védõnél több méret?
"A bimbóm nem nagy, éppen hogy kicsi és nem is áll kifelé rendesen." 1-es vagyok Nekem pont emiatt adtak bimbóvédõt anno már a kórházban és eleinte azt használtam. Erre is rászokhat a baba (ismerõsömnél rá is szokott), de egyrészt ha rászokik az is csak a kényelmetlenség miatt baj (mindig elõvenni, tisztítani, stb-stb), amúgy simán lehet azzal is szoptatni akármeddig, másrészt ha nem használod sokáig akkor nem is fog feltétlen rászokni. Nekem pár hét alatt szépen "kijött" a mellbimbóm, most már senki meg nem mondaná, hogy volt idõ, mikor nem állt ki rendesen :D:D
Szia nekem a második babámnál volt hasonló problémám.Biztos észrevetted, hogy fejés közben jobban megnyúlik a bimbód.Érdemes szopi elött egy picid fejned, utána hátha jobban elkapja.Nekünk ez vált be, utána nem is kellett fejnem magától elkapta rendesen.Ha így sem megy, jöhet a bimbóvédõ! :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, amiket írtál már mindent kipróbáltunk, kivéve a bimbó vedõt, amit a következõ szopinál fogok kipróbálni egy másik testhelyzettel együtt.A bimbóm nem nagy, éppen hogy kicsi és nem is áll kifelé rendesen.
Bocs, ha evidens dolgot írok, de hátha csak ennyi a bibi: Simítsd meg az arcát a mellbimbóddal és amikor nagyra kitátja (reflex), akkor határozottan és totál tövig told a szájába (nem fog megfulladni). Elvileg a mellbimbó vége a szájürege puha hátsó részéhez kell érjen, és a bimbóudvart kell összeszorítania, fejnie az ajkával. Ez lenne a jó technika, amikor neked sem fáj. Ha nem megy, akkor annak lehet oka, hogy túl nagy a mellbimbód az õ szájához - ez simán lehet a túl feszes cicitõl is (fejj belõle pár cseppet a szoptatás megkezdése elõtt), vagy lehet persze alkatilag nagy vagy lapos (ilyenkor érdemes kipróbálni a bimbóvédõt, kiemelõt), vagy néhány babánál elõfordul nyelvfék, amit a gyerekorvos tud megállapítani. A melledre használj valami mellápoló krémet - több olyan is létezik, amit nem kell lemosni. A cumisüveg meg tényleg bekavarhat. Nem feltétlenül, de sajnos ezt csak utólag derülne ki. Amíg bírod, törekedj a szoptatásra, mert - csak a te szempontjaid nézve - fele annyi idõvel és munkával jár, mint fejni és utána még etetni. A hasfájósságon sem biztos, hogy segítene a cumi. Elsõ körben - ha nem tetted - próbáld ki, hogy sokáig (pl. mellenként 10 perc) büfizeteted. Infacolt is be lehet vetni. Aztán meg a legtöbb baba átlag 3 hós koráig mindenképp hasfájós vagy van hasfájós napszaka, bármit csinálnak vele - erre is jó felkészülni lelkileg.
A kérdező hozzászólása: Próbálkozunk még természetesen!Legközelebbi szopinál kipróbálunk valami más testhelyzetet, mert eddig csak fekve próbáltuk a szopit.Nagymellûeknek milyen pozició a legelõnyösebb?
Az a baj az üveggel, hogy a baba nagy eséllyel teljesen átszokik rá, mert abból azonnal és könnyen jön, a tejed pedig a csak fejés hatására szintén sanszosan apadni kezd. Ha van még benned erõ és kitartás, akkor próbálkozzatok a szopival! A melledet Garmastan kenõccsel kenhetnéd, ez csodákra képes. A baba még nagyon picike, de idõvel belejönne, és Neked hosszútávon a szoptatás nagyságrendekkel egyszerûbb, mint az örökös fejés. Minden kezdet nehéz, de ha jól megalapozzátok, késõbb nyert ügyetek lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) Igen, így van, arra gondolok és sírok közben, hogy biztos én nem csinálok valamit jól és hogy nem vagyok jó anyja a kislányomnak.Együtt sírunk minden szopi elõtt még küszködik a bimbó elkapásával. Azért is gondoltam, hogy cumis üvegbõl etetném, hogy akkor talán nem nyelne annyi levegõt és nem fájna a hasa...
Nem vagy attól rossz anya, ha lefejed és úgy adod oda neki. A maradékot pedig (ha több van) én eltenném, hátha késõbb még szükség lenne rá.

4 és fél hónapos babám két óránként szopik még mindig. Lehet, hogy nem elég tápláló már neki az anyatej?

Legjobb válasz: Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...

Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...
A kérdező hozzászólása: De tejem van bõven, meg is eszi és utána elégedett, látszik, hogy jól lakott.Akkor is lehet ilyen , ha nem a mennyiséggel van gond, egyszerûen már nem lakik jól tejjel?
Szerintem elég a tejed, az én kisfiam ugyan ilyen volt sõt az elején óránként szopizott.Én is azt hittem, hogy kevés a tejem és 1x csináltam neki tápszert, hogy jóllakjon, hát mondanom sem kell, hogy abból sem evett többet mint a szopizással.Szopi után egyébbként sokszor volt, hogy büfivel tejcsi is visszajött ebbõl is gondolom, hogy elég volt neki, szerintem a gyerek tudja mennyi kell neki.Nekem mindig azt mondta a védõnõ, hogy hagyjak több idõt a 2 szopi között mert nem ürül ki a gyomra.Én meg erre akkor 1 órán keresztül üvöltsön hát azt nem.Ma 9, 5 hós és még néha ha nyügi vagy jön a foga van hogy csak anyatejet fogad el és néha most is igényli elég gyakran, sõt éjszaka 1, 5 óránként fennt van cicilni.
Nehogy hallgass az 1. tápszeres 5 hónaposra!!! Az anyatejes babák gyakrabban éheznek meg és ne aggódj, ez csak tévhit, hogy valakinek nem elég tápláló a teje, ilyen nincs, nekem ezt szoptatási tanácsadó is megerõsítette. Az én lányom 4 hónapos, van amikor 3 óránként eszik, de van, amikor már 1 óra múlva ismét kéri. Ne aggódj emiatt, jól csinálod! Nekem is tápszert írt fel a doki, de eszem ágában sincs kiváltani, amíg van elég tejem.(mellesleg le is váltottam azóta a dokit)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, köszönöm, nagyon megnyugtató volt a válaszod.Ezt sem értem, hogy a védõnõ is azt mondja, legalább tartsuk a 3 órát, de az igény szerinti szoptatásnak pont az a lényege, hogy akkor, amikor a baba kéri.Akkor, hogy hagynám még egy órán keresztül sírni?...
Na a védõnõk a másik kategória...olyan felesleges szakma, én sokkal több mindent tanultam netrõl, könyvekbõl, mint a védõnõmtõl akinek még saját gyereke sincs. Õ is rágta a fülem a tápszer miatt, de az anyai megérzéseimre hallgatok, nem rá. Még a terhesség alatt meg eltiltott a dinnyétõl és közölte, havi fél kg-ot hízhatok, pedig normál testalkat vagyok. Ennyit róluk. A gyerekem boldog, kiegyensúlyozott és egészséges. Hallgass te is az ösztöneidre.
Nekem orankent evett 3-4 honapos koraig, most orulok, hogy 2 orankent eszik! Teljesen normalis, etesd ahogy keri. Nekem is sok a tejem csak ugy omlik.
Nehogy tápszerezz, nekem ugyanez volt, kb 5 hónaposan kezdte ritkítani!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!