Találatok a következő kifejezésre: Nekem az azt ajánlotta hogy (26 db)

A lovam teljesen kezelhetetlen. Mit csináljak? Már az oktatóm ajánlotta hogy rakjak fel neki egy feszítőt, de arra sem reagál.

Ja, most jönnek majd a kommentek 'Fúú te feszítőt raksz be a lovadnak??' Szeretettel várom őket....

Legjobb válasz: Feszítõt csak akkor tegyél rá, ha nagyon jól tudsz bánni vele, mert letörheted az állkapcsát, ha nagyon belecsimpaszkodsz. Másfelõl, mit értesz kezelhetetlen alatt? Valószínûleg megkérdezte a lovad, hogy lovas vagy-e, vagy lekvár, és nem tudtál megfelelõ választ adni, így hierarchia gondok vannak, vagy a belovaglásával nem stimmel valami,de az már a megvásárlása elõtt is szembetûnõ lett volna.

Feszítõt csak akkor tegyél rá, ha nagyon jól tudsz bánni vele, mert letörheted az állkapcsát, ha nagyon belecsimpaszkodsz. Másfelõl, mit értesz kezelhetetlen alatt? Valószínûleg megkérdezte a lovad, hogy lovas vagy-e, vagy lekvár, és nem tudtál megfelelõ választ adni, így hierarchia gondok vannak, vagy a belovaglásával nem stimmel valami, de az már a megvásárlása elõtt is szembetûnõ lett volna.
mit értesz azon, hogy kezelhetetlen? mik a problémák? lovaglás alatt? én keresnék egy másik edzõt és elkezdeném teljesen az elejétõl. a feszítõt egyenlõre nem ajánlanám, lehet csak tovább rontasz vele a jelen problémán.
A kérdező hozzászólása: Hát hogy igazából semmilyen segítségre nem reagál. Vágó elõl mentettem meg, és szerintem egész korrektül lovagolom, mert eddig igazából minden lóval elboldogultam. Rajta kívül... De komolyan, életemben nem gondoltam hogy egy lónak lehet ennyire kemény a szája. Egyszerûen... Jó, a fordulatokat még megoldom kemény testsúly és határozott csizmasegítségekkel, de ha egy kicsit is más a helyzet , pl. fúj a szél, akkor komolyan, SEMMIRE sem reagál :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kimerítõ választ, remélem segít! xS :)

Mien plusz injekciót adatatok be a babáitoknak? Mert nekünk most azt ajánlották hogy adassak be neki egy inj mert volt egy húgyuti fertözése a babámnak és ezért hogy megvédje a fertözésektöl.

Legjobb válasz: Szia, én a nagyoknak (már ovisok) beadattam a bárányhimlõ ellenit (mert annak idején én nagyon szenvedtem: láz, 2 hétig tartó nagyon sok pötty). Valamint az agyhártya-gyull. ellenit. Most a kicsinek (3 hós) ingyen jár a pneumococcus elleni oltás, azt beadatom. A nagyoknak nem, mert nekik nem jár ingyen, és 15 ezer Ftba kerül 1 adag:( Én védõoltás párti vagyok. Nem tudom, neked melyik inj-t mondták.

Szia, én a nagyoknak (már ovisok) beadattam a bárányhimlõ ellenit (mert annak idején én nagyon szenvedtem: láz, 2 hétig tartó nagyon sok pötty). Valamint az agyhártya-gyull. ellenit. Most a kicsinek (3 hós) ingyen jár a pneumococcus elleni oltás, azt beadatom. A nagyoknak nem, mert nekik nem jár ingyen, és 15 ezer Ftba kerül 1 adag:( Én védõoltás párti vagyok. Nem tudom, neked melyik inj-t mondták.
Megint én, még azt akartam írni, hogy ha nagyobb lesz, a bárányhimlõ elleni oltást is megveszem neki és az agyhártyagyull. ellenit is. Rota vírus ellen nem érdemes, azt mondta az orvos.
Sza! Mi beadattuk: meningites, pneumo, és rota. Nekünk a rota ellenit nagyon ajánlotta a doki. Igaz, drága volt, de inkább ez, minthogy beteg legyen. persze így is elkaphatja, de könnyebben átvészelné, mintha nem lenne beoltva.
Igen adhatod. De én inkább a pro-kid-et javaslom. több B vitamin van benne mint a Nromalfore-ban.
Persze, adhatod neki a gyógyszer mellett, mert az antibiotikum elég káros a gyomrának!
Igen, de ne szószerint egy idõben! Mert akkor a normaflore flóráját is rögtön kiöli az antibiotikum. Az antibiotikum után 2-3 órával kell adni a normaflore-t és már most adjad, ne várd be a kúra végét!
Szia! Igen adhatod, én úgy csináltam h az elsõ etetésnél a normaflorte adtam a következõnél meg az antibiotikumot. este szintén elõbb az anitb.-um majd vacsora utáni tejcsivel meg a normaflore és nekünk ez így bevált de ha nagyon durvába megy át a hasmenés akkor adjál neki hipp-es OSR 200 sárgarépa és rizslét . Rá van írva milyen adagba és én direkt ilyenkor rizses , répás, banánost, ételeket adtam amik fognak. Remélem én is tudtam egy kicsit segiteni jobbulást a babácskádnak üdv.16 hós baba anyukája


Nekem az orvosom azt ajánlotta hogy teherbeesés előtt egyik nap Elevitet, a másik nap folsavat szedjek. Így tegyek?

Legjobb válasz: Nekem csak elevitet kellett szedni,de azt minden nap. Az Elevitben meg van folsav, de gondolom neked nagyobb adagban kell és azért csak nem értem miért kell kihagyni az elevitet.De én nem vagyok orvos, remélem van aki tud segíteni.

Nekem csak elevitet kellett szedni, de azt minden nap. Az Elevitben meg van folsav, de gondolom neked nagyobb adagban kell és azért csak nem értem miért kell kihagyni az elevitet.De én nem vagyok orvos, remélem van aki tud segíteni.
Az én dokim is felirta nekem az Elevitet és a folsavat is.Nekem egyszerre kell szednem, de nem értem miért, mivel az Elevitben is van folsav.Ezért nem is szedem, csak az Elevitet, ha már babós leszek, akkor szedem a folsavat is.Szerintem ártani nem árt.
Ha alkoholos kivonat akkor ne add neki. Mi az összetétele?
A kérdező hozzászólása: Nincs benne alkohol. glicerines grapefruitmag-kivonat, citrus bioflavonoid komplex és víz. Kicsit elbizonytalanodtam, mert csak azt hallottam, hogy az alkoholosat nem lehet neki adnom...

Mivel estere mar eleg keves volt a tejem, a vedono azt ajanlotta hogy adjak neki furdes elott potlaskent tejpepet, majd furdes utan szoptassam meg. Az lett belole hogy furdes utan mar nem szopik. Csak esetleg altatonak. Elrontottam?

Legjobb válasz: nem rontottad el, hanem kiváltottál egy étkezést. :) nálunk ez ugyanígy volt anno, estére kevés volt, jött a tejpép, aztán utána már nem kellett neki az anyatej. más ezt hagyja utoljára, nálunk meg így alakult. hát van ilyen, most ebbõl sztem ne csinálj lelki problémát. :)

nem rontottad el, hanem kiváltottál egy étkezést. :) nálunk ez ugyanígy volt anno, estére kevés volt, jött a tejpép, aztán utána már nem kellett neki az anyatej. más ezt hagyja utoljára, nálunk meg így alakult. hát van ilyen, most ebbõl sztem ne csinálj lelki problémát. :)
Még nem rontottál el semmit, de inkább ne válts ki étkezést mû kajával. Ha úgy érzed hogy kevés a tejed estére, az lehet attól: -hogy nem szoptatsz elég gyakran (igény szerint) és a tested úgy érzi, hogy nem kell több tejcsi -hogy cumit, vagy cumis üveget használsz, az szintén ezt az eredmény adja, hiszen a baba a szopási ingerét nem a melleden elégíti ki, igy nem éri annyi inger. Ha ezeken változtatsz, vissza fog jönni a tejcsi. Én is elérkeztem ehhez a problémához mikor a kislányom 4 hónapos volt, és megfogadva ezeket a tanácsokat most 3 éves lesz, és még mindíg tudom szoptatni. Sõt... :)
elsõ vagyok. azt ugye tudod, hogy nem mindenki szeretné 3 éves koráig szoptatni a babáját?
A kérdező hozzászólása: Ot honapos koraig csak anyatejet kapott, jovo heten lesz hat honapos, igeny szerint szopott de egyszeruen este sirt a mellemen , szerintem azert jo hogy eddig is szopott, nem?Egy eves koraig akarom szoptatni ha lehet, de nem eroltetem.Elso gyermekem is addig szopott es hala Istennek egeszseges gyermek.Ja es a cumisuveges dologban ellentmondok.Szuletese ota cumisuvegbol issza a teat de a cicit is elfogadta.
add oda neki a cicit fürdés után és az után adj neki tápszert pótlásnak.
elõzõ Az enyém 10 hónapos, és reggelre szoktam pépet adni, fürdés elõtt nem adok neki semmit. Van az ebéd , az uzsi és mellette 4x szopik. egyszer adtam neki sinlacot fürdés elõtt, na akkor viszont alig cicizett. Ha a cici után éhes , úgyis megeszi a tápot(a tejpép is táp csak van benn vmi gabonaféla) ha meg nem éhes , akokor elég neki atej. Estére mindekinek kevesebb a teje.
Ha visszamész dolgozni akkor persze, ha nem akkor ne.Kell a hely azoknak akiknek tényleg szükségük van rá
Mész vissza dolgozni, vagy miért? Ha nincs rá szükséged akkor szerintem nem kell beíratni, semmirõl nem marad le.
Az én gyerekeim is januárban lesznek 2 évesek és járnak bölcsibe. Nagyon szeretik, jól érzik magukat, persze nekik kicsit más volt beszoktatás, mint egy egyedüli gyereknek. De nekem vissza kellett mennem dolgozni, úgyhogy nem kedv kérdése volt, hogy menjenek-e bölcsibe :-(
Ez azért több mindentõl függ. a) Vissza mész dolgozni. b) Nem mész vissza. Az én lányom pl. nagyon gyerekfüggõ. Olyan szinten, hogy velük 24 órán keresztül eljátszik, "beszél". Minden nap akarva - akaratlanul bölcsõde mellett megyünk el. Ott állunk mellette 1, 5 órát, mire sikerül "elráncigálnom" onnan. Persze, akkor is sír, hisztizik. Majd megszakad miatta a szívem. Jövõ szeptemberbe megy bölcsõdébe én pedig vissza dolgozni. Maradtam volna vele itthon 3 éves koráig, de neki már most nem vagyok "elég" egész napra. És igazából nem is én érdeklem, hanem a kis pajtásai..
Ha nem nagyon anyás, akkor mindenképpen jobb neki a közösség.
Most adtam be 20hósan fél napokra, azért mert annyira nyitott és érdeklõdõ hogy azt láttam rajta, már kevés vagyok neki. Alig bírom hazahozni a gyerekektõl annyira élvezi. Egyértelmûen jó döntés volt. De ez nagyon gyerekfüggõ .Szomszéd 2 és fél évese sír ha otthagyják.

Német nyelvből a Telc vagy az Ecl nyelvvizsgát ajánljátok? Az origot ismerem a legjobban, de nekem a Telcet ajánlották. Az Ecl-ről olvastam, hogy jó még.

Legjobb válasz: Én középfokú TELC-et csináltam, harmadszorra lett meg az írásbeli, elsõre a szóbeli, bár eleinte nem foglalkoztam annyit vele, aztán sürgõs lett.:) Ehhez inkább jó szókincs kell, bár szerintem még mindig ez a legegyszerûbb a német nyelvvizsgák közül. Sok sikert egyébként.

Én középfokú TELC-et csináltam, harmadszorra lett meg az írásbeli, elsõre a szóbeli, bár eleinte nem foglalkoztam annyit vele, aztán sürgõs lett.:) Ehhez inkább jó szókincs kell, bár szerintem még mindig ez a legegyszerûbb a német nyelvvizsgák közül. Sok sikert egyébként.
A TELC a legkönnyebb, ha nyelvvizsgázni szeretnél.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) . Nekem is a Telcet ajánlották, csak gondoltam, hogy titeket is megkérdezlek :) .
Ja a TELC könnyebb, de az ECL-esek korrektebbek, pölö ha csak fél vizsga sikerül, akkor a TELCnél kifizettetik veled az egész vizsgadíjat ha újramész, hiába csak a szóbeli kell neked... Erre azért figyelj oda.

Hozzataplalas elejen a baba megbetegedett (hules), a gyermekorvos azt ajanlotta hogy amig helyrejon csak szoptassam, ma mar akartam ujbol adni neki almapepet delelott, nem fogadta el pedig elotte mar ket hettel minden delelott azt kapott. Miert?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád? egyébként próbálkozz rendületlenül, elõbb utóbb elfogadja!! Illetve esetleg ha az almapépet nem kéri (lehet hogy a betegség már bújkált benne mikor kapta és rossz élménye fûzõdik hozzá) nyugodtan próbálkozhatsz bébiétellel mondjuk õszibarackossal:) sok baba nem szereti az almát így elsõre egyébként.

Mennyi idõs a babád? egyébként próbálkozz rendületlenül, elõbb utóbb elfogadja!! Illetve esetleg ha az almapépet nem kéri (lehet hogy a betegség már bújkált benne mikor kapta és rossz élménye fûzõdik hozzá) nyugodtan próbálkozhatsz bébiétellel mondjuk õszibarackossal:) sok baba nem szereti az almát így elsõre egyébként.
A kérdező hozzászólása: 6 es fel


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!