Találatok a következő kifejezésre: Nekem a javasolta, hogy (39 db)

Hasfájos a kilányom és édeskömény teát javasoltak hogy kell adagolni és menyi vizbe kell neki felfözni és menyit ihat és hányszor 1 nap?

sajnos sokszor felsir a hasikálya miatt és bántják a gázok probáltam az infacolt és attol is fel sir északa pedig etetés elött 2 adagot is adok neki ... 1 honapos mult

Legjobb válasz: Egy deci vizbe 1 csipetnyit. De ugy szokták a hasfájos teát csinálni, hogy egy deci vizbe egy-egy csipetnyi édeskömény és ánizsmagot. Nekünk ezt, igy az orvos javasolta. A nap folyamán kináltasd vele.

Egy deci vizbe 1 csipetnyit. De ugy szokták a hasfájos teát csinálni, hogy egy deci vizbe egy-egy csipetnyi édeskömény és ánizsmagot. Nekünk ezt, igy az orvos javasolta. A nap folyamán kináltasd vele.
Próbáld ki a Gripe Watert is. 2 dl vízben 1 filtert raksz. De ha veszel a dobozára úgyis rá van írva a használati útmutató. 2 étkezés között kínáld mindig, ne etetés elõtt, mert akkor a tea eltelíti. Sokat tornáztasd, nyomogasd finoman a kis lábait a hasához, sokat segít.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat ! az elsö válaszolomnak:igen majdnem igy csináltam anyi külömségel több vizet tettem fel és 2 csipet köménymag teát és felforraltam 5 percig remélem nem ártottam vele : a második válaszadomhoz meg probálom hátha segit igen szoktam tornáztatni de nem sokat segit mert sir közbe sajnos..

Az a helyzet, hogy tetszik egy lány (ő nem tudja, hogy tetszik nekem) fél évvel idősebb tőlem. Eddig nem mertem elmondani neki, mert még köszönőviszonyban sem vagyunk. Mit javasoltok hogyan szólítsam le az utcán?

Mert csak úgy nem mehetek oda és mondhatom el neki neki, hogy tetszik úgy, hogy még csak nem is ismerjük egymást nem? - 16 év. Srác

Legjobb válasz: Vannak közös ismerõseitek? Köszönj neki párszor és amikor már úgy érzed, hogy kialakult köztetek legalább egy köszönõviszony, akkor mond el neki hogy szimpatikusnak találod õt és nem lenne-e kedve valamikor találkozni veled?!:)

Vannak közös ismerõseitek? Köszönj neki párszor és amikor már úgy érzed, hogy kialakult köztetek legalább egy köszönõviszony, akkor mond el neki hogy szimpatikusnak találod õt és nem lenne-e kedve valamikor találkozni veled?!:)

Összevesztem a barátnőmmel, azt hiszem dobni akar, de tudom, h nincs kizárva, h egy hosszú beszélgetéssel minden olyan legyen még régebben. Mit javasoltok, hogyan viselkedjek, mit mondjak neki? mert már kifogytam a lapjaimból :/

4 hónapja vagyunk együtt, mindennél jobban szeretem, akármire képes lennék, h együtt maradjunk.külföldön volt 2x 2 hétig. a két távollét között találkoztunk, átjött hozzám, nem feküdtünk le, de azon kívül minden volt.épp írt egy szép üzenetet, h mennyire szeret, utána én is, majd leírtam neki, h egy lánnyal együtt fogok dolgozni nyáron, erre bedurcizott(ez volt 1 hete). már hazajött, el?ször a barátn?jével találkozott, utána amikor velem találkozhatott volna, azt mondta, h nem ér rá, utána írta, h nincs is annyira kedve látni.megbeszéltük neten, h sok mindent tisztázunk még,de nem tudom, mikor fogunk tudni találkozni.régebben volt, h ki akart rakni(azon is gondolkodtam,h csak taktikázni akart, és esze ágában sem volt ilyesmit tenni),de jó a beszél?kém, és ? is nagyon szeret és nagyonsok szép pillanatunk volt

Legjobb válasz: Hát pedig az volna a legjobb tényleg ha elengednéd. az h ennyire nem bízik benned h azon behisztizik h 1 csajjal fogsz 1ütt dolgozni, nem jelet semmi jót. Én olyan helyen dolgoztam régen ahol közös öltözõ volt, mégsem féltékenykedett a párom. Ez beteges amit csinál, de ha neked ez kell akkor pitizz, ne menj dolgozni és viseld el egész életedben (bár kétlem h sokáíg húznátok) h féltékenykedik, hisztizik és nem csinálhatsz semmit ami neki nem tetszik

Hát pedig az volna a legjobb tényleg ha elengednéd. az h ennyire nem bízik benned h azon behisztizik h 1 csajjal fogsz 1ütt dolgozni, nem jelet semmi jót. Én olyan helyen dolgoztam régen ahol közös öltözõ volt, mégsem féltékenykedett a párom. Ez beteges amit csinál, de ha neked ez kell akkor pitizz, ne menj dolgozni és viseld el egész életedben (bár kétlem h sokáíg húznátok) h féltékenykedik, hisztizik és nem csinálhatsz semmit ami neki nem tetszik
A kérdező hozzászólása: a munkát biztos, h nem hagyom ott, és a csaj sem fog mellõlem eltûnni a munkában az is biztos.családi vállalkozás és egyik sem tenne jót az üzletnek és ezt a barátnõmnek is mondtam.
Márpedig az ilyen hisztis, féltékenykedõ csajnál v szétmentek v melõzni nem fogsz. V ha esetleg veled marad meg melõzol is, hallgathatod az állandó hisztit. Jól gondold meg h megéri-e
A kérdező hozzászólása: van, h rájön egy ilyen hisztiroham szerû dolog, az megkavarja a kis agyát, de ha beszélek vele, meg ilyenek, akkor minden rendbe szokott jönni.tényleg nagoyn szeretem.úgy érzem, mielõtt õ nem volt, szürke és jelentéktelen volt az életem.
Valszeg nem az összeveszés a probléma, hanem találkozott egy másik sráccal, amíg távol volt. Ha mégsem, akkor sem az számít, h hogyan viselkedsz v mit mondasz, hanem h elég jól nézel-e ki ahhoz, h ne tudjon szakítani veled.
A kérdező hozzászólása: sztem elég jól nézek ki.egy csaj régebben rám próbált mászni(ez a csaj úgy nézett ki, akinek kevesen tudnának ellenállni) és az után említette, h régebben ezért nem voltak annyira helyes pasijai, h ilyeneken ne idegeskedjen.szóval sztem nem az a gond.ha másik sráccal össze is szûrte a levet, tudom, h több esze van annál, h miatta dobjon, mert rohadt messze van, és egy évben csak egyszer megy oda ki.

Feltételezhetően hüvelygombám van nekem a canesten combit javasolták de azt mondták hogy a partneremnek is kellene kenni magát! A barátom mivel kenje? Canesten combival? Vagy van neki való krém?

Ugyan avval a krémmel kenheti magát mint én???

Legjobb válasz: Igen, kenheti. A partnerednek azért kell kezelnie magát, hogy téged vissza ne fertõzzön. Egyébként tanácsolnám az ecetes ülõfürdõt és ami nekem is bevált, az a fehérnemû mellõzése éjszaka. Amióta fehérnemû nélkül alszom esténként, nem jött vissza a fertõzés. Ennek oka az, hogy a meleg és nedvesség a "gombák paradicsoma", amihez este bugyiban, jól betakarózva jó táptalajt szolgáltatsz. És még egy tipp: hétköznap mellõzd a tangát, használj helyette hagyományos vagy francia szabású pamutbugyit. A tangát hagyd meg arra a kis idõre, amíg partnered elcsábítod. :) Nekem ezek a tippek mind beváltak.

Igen, kenheti. A partnerednek azért kell kezelnie magát, hogy téged vissza ne fertõzzön. Egyébként tanácsolnám az ecetes ülõfürdõt és ami nekem is bevált, az a fehérnemû mellõzése éjszaka. Amióta fehérnemû nélkül alszom esténként, nem jött vissza a fertõzés. Ennek oka az, hogy a meleg és nedvesség a "gombák paradicsoma", amihez este bugyiban, jól betakarózva jó táptalajt szolgáltatsz. És még egy tipp: hétköznap mellõzd a tangát, használj helyette hagyományos vagy francia szabású pamutbugyit. A tangát hagyd meg arra a kis idõre, amíg partnered elcsábítod. :) Nekem ezek a tippek mind beváltak.
Szia. Igen, a Canesten kombiban van egy 3 db-os hüvelykúp, illetve egy Canesten krém.A hüvelykúpot értelemszerûen Te használd fel, a krémmel pedig az intim területeket kend be, a partnered is természetesen ugyanezt a krémet használva kenje a péniszét.Amíg a panasz el nem múlik, mellõzzétek a szexet. Annyit azért zárójel nélkül hozzátennék, hogy míg orvosok és gyógyszerészek által javasolt méregdrága kencékkel és kúpokkal próbálkoztam, szinte havonta szenvedtem a gombától és egyéb fertõzéstõl, használtam Canesten-t is, majd mikor meguntam, elmentem természetgyógyászhoz, aki ülõfürdõvel és gyógyteakúrával teljes mértékig kikezelt. Amennyiben érdekel az ülõfürdõ receptje, írj privit, szívesen leírom.Melody
Én nem adnék se tejport, se rizslevet, se tehéntejet! Tápszerre nem gondoltál, és az orvos sem?
:-))) Nagyon tetszett az 1. és a 3. válasz:-) Nagyon viccesek vagytok, lányok... Egyébként meg sem nyitottam volna ezt a kérdést, csak mégis furdalta az oldalamat a kíváncsiság, hogy mit lehet ilyen kérdésre válaszolni... 4 hetesen tehéntejet???? Amikor én születtem (37 éve), akkor sem mondták anyukámnak a tehéntejet ennyi idõsen, akkor is létezett valami tápszerféle, aminek semmi köze nem volt a tehéntejhez. Tehát már akkor is jóval elõrébb tartott az orvostudomány, mint a kedves kérdezõ orvosánál most 2013-ban. Minden jót Nektek!
És ha nem találsz ilyen tehenet, akkor mit adsz a babàdnak!?
nem, 1 éves kor felett
4 hetesnek? Ez kizárt! Tejet egy éves kortól, de az sem baj, ha 2-3 évesen kezded.
Ne adj még neki. Nagyon megterhelné a szervezetét.
Jesszus, a dokid a kõkorszaból maradt itt? Még 4 hónaposnak sem adnék, nemhogy 4 hetesnek!!
Tuit nem 4 éves akartál írni? 4 hetes babának semmi ilyesmit nem adnék. ès honnan a túróból szednél 4 hetes borjút. még akkor is ha falun laksz valahol a balkánaon, ahol gyakori hogy vannak tehenek otthon, akkor is nagyon ritka hogy éppen 4 hetes borjút szerezzél valahonnan ahol a tejet bevizsgálják stb... Tuti, hogy ez egy orvos? nekem inkább valami népi hagyomány örzönek tünik.
szoval nemtudom....es az nem lesz problema , hogy hirtelen tejpor-rol tapszerre valtok? Csak ezért.
A kérdező hozzászólása: Szoval tapszer, de nalunk tejpornap mondjak! :)
A kérdező hozzászólása: Nem, ezek boltiak, En a gyogyszertarbol veszem kb 4500 ft ert!
Felétek mit takar a tejpor kifejezés? Ilyesmi? http://www.google.hu/search?q=tejpor&hl=hu&tbo=d&source=lnms.. Remélem, hogy nem...
A kérdező hozzászólása: Igen biztosan butasag, nem adok neki tehentejet!ma pld 6:30 tol egesz mostanaig nalunk most 4:45, szoptattam kozben 1 szer aludt 2, 5 orat, nem tagadom bele bele aludt 2, 3 szor 10 percre, probaltam mar lefejni a tejemet eloszor, de akkor sem lakott jol, a mellem bevolt gyulladva es inyekcioztak 5 napig es gyogyszereztek aztan meg 5 ig( 10 inyekcio, 20 tabletta) elotte a korhazban jollakott a fiam a tejemmel , 10, 20 perc volt 1 szopizas es aztan aludt ra 3 orat:D , szoval nemtudom....es az nem lesz problema , hogy hirtelen tejpor-rol tapszerre valtok?
Kérdezõ, olvasgasd sokat a feljebb linkelt Liga honlapját! Úgy látom, sok alapvetõ információ hiányzik, az orvosodnál is..! 6 hónapos korig a babáknak csakis anyatejet kellene kapnia. (Se vizet, se teát, se más egyebet.) Ha ez kizárólagos szoptatással nem elérhetõ, akkor fejéssel kell próbálkozni, hogy még mindig csak a te tejedet kapja. Ha ez sem megy és megoldható, akkor más anyuka tejét lenne jó adni kiegészítésként (akinek a babája kb. egykorú a tiéddel). És végül, ha ezek egyike sem megy, akkor jönne szóba a tápszer. Tejport, tehéntejet, rizslevet, vagy bármilyen más ételt, italt adni ilyen pici babának nagyon komoly problémákat okozhat! Kb. 6 hónapos korig ugyanis a baba emésztõrendszere híján van azoknak az emésztõenzimeknek, amik megbirkóznának az egyéb táplálékok lebontásával. Ha a baba mégis kap ilyesmit, jó eséllyel leterhelõdik az emésztõ- és az immunrendszere , ami azt jelenti, hogy ezek lassabban fognak fejlõdni, beérni. Emiatt pedig idõvel komolyan megnõ az esélye bizonyos betegségek és allergiák kialakulásának. Ha a te rokonodat, ismerõsödet mégis így táplálták és nem lett utóbb baja, az nem a szabály, hanem a szerencsés kivétel! Nagyon nem javaslom, hogy kövesd az orvos tanácsát, borzasztóan nagy butaságot mondott!!! (dietetikus-hallgató, szoptatási segítõ vagyok)
Kérdezõ, asszem sejtem mi lehet a baj nálatok: sok a tejed, a kicsid jól és sokat szopik, CSAKHOGY az elsõ, híg, vizes tejjel lakik jól, ami hamar átmegy rajta. A hátsó, zsírdúsabb tejbõl így kevesebbet eszik. Próbáld meg pár alkalommal, hogy etetés elõtt lefejsz egy kicsit, és amikor már látod, hogy nem áttetszõ, hanem sárga vagy fehér, akkor rakod mellre. A babának melósabb lesz, lehet nem fogja szeretni az elején, de így táplálóbbat eszik, az emésztési idõ is megnõhet.
A kérdező hozzászólása: Ha nincsen gyenge tej, akkor arukd el, hogy a fiam miert nem lakik jol, 3 oran at szoptatom, a tej csordul ki a szajabol es hallom ahogyan nyeli le....es 3 ora utan megis tom kodi a szjaba az oklet es keresi a mellem! Van tejem hiszen van mikor fejem is magamnak es latoma mint jon( csorog, priccol)! koszonom a linket, olvasgatom...
Az unokahúgom Erdélyben gyermekorvos, átküldtem neki a kérdésedet, nem akarta elhinni, hogy van orvos, aki ilyet mond! Megpróbálhatod a tejedet szaporítani (http://www.lll.hu/fuzetek/az_anyatej_mennyisegenek_novelese , itt sok jo cikk van meg), de azt tudd, hogy az anyatej gyorsabban athalad a tapcsatornan, hamarabb ehes lesz, mint tapszer utan, de ez nem oka a tapszerezesnek. A tejed biztosan taplalo, gyenge, rossz tej NINCS!
Húú, szép ára van. Mekkora kiszerelés ez a tejpor? Nem tudsz linkelni egyet? Csak a kiváncsiság kedvéért.
A kérdező hozzászólása: De keresek 1 et...
A kérdező hozzászólása: 800 grammos, NAN neve, a nestli-tol van!
Mi a helyzet? javult a helyzet esetleg?
A kérdező hozzászólása: Szoptatok reggel, delben este , a fiam 1 nap csak 1 szermax 2 szer alszik a tobbi szopi, tejem rengeteg van, 1 ejszaka volt , hogy 3 kendom azott att! Mostmar ejszaka is szoptatom 30 percet aztan adom neki a tapszert(120ml) szoval a tejemmel nem megyek sehova!
Hát akkor márcsak ezért is kéne rágyúrni a szopira... A tápszer az egyik legnagyobb biznisz. :S Kérdezõ, hogy is van akkor a szoptatás nálad? Próbáld részletesen leírni, hátha kiderül, mi is a baj.
A kérdező hozzászólása: Jo nektek, itt szegenyebb az allam es piszkos is!
Érdekes, nálunk szinte az összes tápszer fajtát felírják receptre, kivéve a drogériák tápszereit.
A kérdező hozzászólása: De nalunk is felirjak de az nem ilyen annak a neve VITALACT -az meg nem eppen a legjobb! Van meg a lactovit amire nagyon erzekeny a fiam, gorcsos nagyon, gondolom , hogy attol.Gorcsoldot kiprobaltam tobb fajtat, egyik sem hasznal pld: Infacol, animan, binissan, bebycalm, animan te, de semmi nm hasznal....
Ez a Nestlé Nan szerintem hasonló, mint nálunk a Nestlé Beba. Szerintem ez teljesen megfelelõ a babádnak, csak megzavaró, hogy ti tejpornak mondjátok a tápszert. Nálunk ez tápszer. Bár nálunk is a Beba a legdrágább, de mégse ilyen drága, mint nálatok. Esetleg nálatok nincs Milupa vagy Milumil, Humana, Hipp. Ezek is nagyon jók. Nálunk 6 hónapos korig felírják receptre a tápszereket, a HA-on 25% , a simán 50% kedvezmény van. Van akinek 6 hónap után is felírják, ha pl. laktózérzékeny a baba, vagy fennáll a gyanúja. Receptre azért olcsóbb.
Nálatok nem írják receptre a tápszert? Ennyi pénzért elég húzós. Úgy tudom, itthon még a boltban is olcsóbban lehet venni, igaz, ezek 600 grammosak. Vagy nincs valami olyan, ami nem ilyen drága?
A kérdező hozzászólása: http://www.google.ro/search?hl=ro&q=tapszer+nan&biw=1366&bih.. harmadik sor, utolso elotti, 3000 ft 1 doboz, 4500-5000 a 800 as , akcio
oké, azért még nem kell leüvölteni a fejem ezt olvastam egyébként nem érdekel annyira, nem fogok ezen vitázni
Nagyon le van "sterilizáva" ??? Ezt hol olvastad...nem lesterilizálva van, hanem aminosavakra lebontva...tök más a kettõ.
Nem privátban írok neked választ, ha nem haragszol. Akkor is fenntartom a véleményem, hogy az anyatej mellé a tápszer a legjobb. A többi alternatívát én hanyagolnám a helyedben! Hidd el, hogy akik ezt írjuk, csak jót akarunk, ez az általános felénk, hogy tápszert adunk, ha már nem elég a tej.
Én biztos nem adnék ilyen pici babának tejet, pedig én mindent korábban adtam a kisfiamnak.A tejjel érdemes megvárni az 1 éves kort.
A kérdező hozzászólása: Sirni nem mindig sir ha ehes, van hogy az oklet tomi a szajaba es tatogatja a szajat engem keresve, es nem nyugszik , foleg nem alszik, de mihelyt adok neki tejport( tapszert) rogton megnyugszik, bog=fizik es elalszik, ra 3 orara felkel...
ha van naponta 5-6 pisis pelenkája, és jól fejlõdik akkor elég neki a tej :) ne biztos hogy azért sír mert éhes
ha ugy csinál mintha csak cumizna evés helyett, hát adj neki cumit!! tejpor???, kõkorszakban élsz??tápszer ember!!! ha van 5 hetes borju a közelben akkor falun laksz gondolom...de miért nem tápszert veszel, miért a méregdrága riztsitallal kevernéd a tejet???mondd h itt nem stimm valami...normális a dokid???
A kérdező hozzászólása: Igen adom en neki az anyatejet, nem vonom meg tole, egesz nap adom neki, de a gyerek nem lakik jol vele!!! Es igy nem tud aludni egesz nap, mert en allandoan a mellemen tartom es hol hol belealszik es aztan ujra szopizik, de nem lakik jol van, hogy belesem alszik es egyhuzambol szopik 2, 3 orat, kozben ugyis tesz mintha cumi lenne! Ha a gyerek nem alszik egesz nap akkor az rossz! Nme tarthatom a gyerekemet 2 oranal tovabb fennt 1 huzamban mert az agya most felylodik es az alvas epp ugy fontos mint az eves! Tejem van, vagy nem laktatja vagy eljatszodja vagy elalussza! De muszaly potolnom!
Ne adj neki tehéntejet. Olyan nincs hogy híg az anyatejed és azért nem jó mert az anyatej bármilyen formában jó a babának, minden cseppje aranyat ér. Inkább anyatejet adj neki ha van vagy tápszert.
Válaszoltam már párszor a kérdésedre, de most olyan, mintha kamu lenne, mintha itt most ezen jókat vigyorognál, mert a válaszaid alapján neked ez teljesen természetes, jónak gondolod, meg ezen már nõttek fel többen is... rizslé, 4 hete ellett tehén teje:( Add, ha gondolod, de én nem tenném.
A kérdező hozzászólása: tejport, de szerintem nem lehet gond ha keverem rizslevel, amugy a ferjem is igy nott fol, anyosomnak csak 3 hetig volt teje es aztan a ferjemnek tehentejet+rizslet adott, eros es egeszseges hala a Jo Istennek, szoval szerintem rosszat nem tehet, de azert kivancsi voltam a velemnyetekre, meg 1, 2 esetleg 3 dokit kikerdezek es ugy eldontom! Koszi a valaszokat:)
akkor adj neki tápszert pótlásnak csak ne tehéntejet
A kérdező hozzászólása: Egyszeruen nem tudom eldonteni, Igen falun elek, ( mezovaros) en mindenkeppen a legjobbat szeretnem a gyerekemnek, Itt falun tobben vagyunk most friss anyukak es a tobbi szulo adott a gyerekenek tehntejet , de csak olyat amelyiknek a borjuja 1 idos a picivel, A gyerekemnek a legjobbat szeretnem!
tudjátok mi a poén? hogy olvastam egy cikkben hogy az összes tápszer tehéntejbõl készül csak nagyon le van sterilizálva! kérdezõnek, józan paraszt ésszel.. oké hogy még apám korában aki 60 elmúlt, kölyök korában a legelõn a tehénnek a tõgyébõl itta a friss tejet, mert régen ilyeneket is csináltak a kölykök, de kutya bajuk nem volt, más világ volt akkor nem volt ennyi betegség mint most, megettek gyerekkorukban 10kg macska [email protected] és akkor sem voltak betegek, , de már nem olyan világot élünk. akkor írtak 1952-õt, most meg 2013-at...
bocsánat: *attól még a babádnak lehet (nem pedig lesz)
25 ös vagyok...nem a magyarságra akartam kitérni mert tudom hogy Erdélyben is magyarok élnek és ez nagyon jó, de arra akartam kitérni hogy az orvosok képzettsége nem biztos hogy olyan jó és a who-nak megfelelõ mint itt. Amúgy meg a végén leírtad hogy te MINDENKÉPP azt fogsz adni, akkor miért tettél fel kérdést még mindig nem értem...
A kérdező hozzászólása: Nem adok tehentejet neki, nem irtam, hogy en igenis matol azt adok neki, en egyszeruen velemenyt szerettem volna kerni!Es igen ROMANIABOL irok illetve Erdelybol es nekem is van annyi eszem mint barmelyik Magyarorszagi es nem biztos, hogy magyar nonek! :)
Volt már itt nemrég egy hasonló kérdés, én is forszíroztam a kérdezõtõl, hogy mondja már meg HOL tanácsolt ilyet orvos....és kiderült hogy Romániából írt. Ott még lehet hogy ORVOS javasol ilyet de itt M.on egész biztosan nem..... Nem jó ötlet, és teljesen káros (ahogy elõttem is írták) de ha te annak a dokinak hiszel, mondván hogy orvos, akkor meg nem kell itt megkérdezni. Egy épeszû magyarországi anyuka nem fogja azt íni, hogy IGEN IGAZAD VAN , adj tehéntejet a babának...
Jézus ne már! Tápszer! Pl. Humana HA 1! Ha nem írja fel az orvos, recept nélkül is megkapod, akár Tescoban is!
Még most sem értelek! Miért muszáj erõltetned ezt az annyi idõs tehéntejet?!?!?! A boci nem a te gyereked tejtestvére...Neki az a jó, a gyerekednek meg más!
a tehéntejtõl beteg lehet a baba, ne adj neki, inkább tápszert adj neki
A kérdező hozzászólása: Ma 4 hetes a fiam, Igen orvos! Hat van olyan tehen akinek 5 hetes a borjuja! De ugy tanacsolta, hogy keverjel rizslevel! Emelett az anyatejet is szerretnem neki adni, sajnos a tejem nagyon nagyon hig es nejm taplalja a fiamat , eddig NAN tejporral egeszitettem , holnaptol tehentejet javasoltak, nem tudom mit tegyek!

Az egyik kollégám most 6 hónapos terhes, 3 műszakban dolgozunk, az ő munkája elég megerőltető, már rég pihennie kellene, az orvosa is javasolta, de azt mondja, hogy csak az utolsó 1 hónapban hagyja abba munkát, hogy meg legyen neki a 2 éve. ?

Én úgy tudtam, hogy a gyes alanyi jogon, a gyed 1 év munkaviszony után jár, ami neki b?ven megvan. Tényleg jobban megérné - anyagilag?

Legjobb válasz: Utolsó válaszoló nincs tisztában a dolgokkal. Terhesen nem lehet éjszakázni!!! Sõt, TILOS!!

A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Eddig senkinek nem nyomtam lefele mutató kezet, se "behajtani tilos" táblát, de a Te üzidet fontolóra veszem.Én senkit nem hurrogtam le, nem küldtem el, max.leírtam a saját tapasztalataimat, amik bocs, de vannak, ennek ellenére sok olyan válasz érkezett, hogy azokból igenis tanultam vmi újat, lehet, hogy Te is írtál, ki tudja, mivel anonim az egész, nem tudom szelektálni, ki mit írt, de ha ilyen alpári stílusban tudsz csak írogatni, akkor ott a privátom, inkább oda írj ilyeneket, mert eddig értelmes válaszok érkeztek a Tiedet kivéve. Egyébként elküldhetem az összes eddig írt választ az eredményekkel.Ennyit errõl és rólad!
Utolsó válaszoló nincs tisztában a dolgokkal. Terhesen nem lehet éjszakázni!!! Sõt, TILOS!!
Ahhoz, hogy a gyerek 2 éves koráig gyedet kapjon másfél év munkaviszony kell. A táppénz is beleszámít ebbe az idõbe.
16.héttõl tilos éjszaka dolgozni! Ezt tudja a kolléganõd?? Megbüntet(het)ik érte õt is és a munkaadóját is!
Nem kell neki két év. Valószínû arra gondol, hogy a gyerek két éves koráig szeretne gyedet, mert az jóval több, mint a valóban alanyi jogon járó gyes. Viszont téved, egyrészt, mert a biztosítotti napok száma a táppénz alatt is ketyeg, tehát teljesen mindegy, hogy a szülésig hátralévõ három hónapban dolgozik, vagy táppénzen van, mert mindkét esetben ugyanannyi biztosított napja lesz. Másrészt azért is téved, mert ahhoz, hogy a kicsi két éves koráig gyedet kapjon, nem kell két év biztosítotti idõ, csak 562 nap, vagyis kicsivel több, mint másfél év. Ennek oka, hogy a gyed jogosultság csak a tgyás lejárata után indul, vagyis legfeljebb a gyerek 168 napos korától két éves koráig jár. Ehhez meg pont 562 nap kell.
Kolleganõt világositsa már fel valaki, hogy mivel jár neki 168 nap tgyás, igy ahhoz, hogy a gyerek két éves koráig gyed-et kapjon, ahhoz elegendõ másfél év munkaviszony. Szóval nyugodtan menjen táppénzre, már nem lesz több és hosszabb ideig tartó sem a tgyás, sem a gyed. Tök feleslegesen csinálja, amit csinál.
Elsõ válaszoló vagyok Itt le van írva minden: http://www.anyabarat.hu/2010/04/terhes-no-mint-munkavallalo/ És egy részlet belõle: "A nõt terhessége megállapításától a gyermeke 1 éves koráig éjszakai munkavégzésre nem vehetõ igénybe -még beleegyezésével sem-, ami számos esetben csak azzal biztosítható, hogy a munkáltató a munkavállaló nõt ideiglenesen más, olyan munkakörbe helyezi át, ahol mód nyílik a nappali, illetve délelõtti mûszakba való beosztásba. Ilyen esetben is joga van korábbi átlagkeresetére. Tilos a rendkívüli munkavégzés elrendelése."
Kedves elsõ válaszoló, legfeljebb a munkaadót büntethetik meg érte, a terhes nõ önrendelkezési jogát semmilyen jogszabály nem korlátozhatja, ha õ úgy dönt, hogy így dolgozik, szíve joga. Érdekes is lenne, ha megbüntethetnék érte...
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszírónak: sajnos volt ennél kellemetlenebb tapasztalat is, a volt munkahelyemen 12 órás mûszakban éjszaka forrasztott egy várandós kismama.... "A multiknak mindent szabad"...Kérdõjel nélkül. Bocsi, nem propagandának szántam - természetesen.
Kérdezõ mentségére szóljon, hogy én is háromszor elolvastam a választ és próbáltam kitalálni, kinek szól: a kérdezõnek, vagy a másik válaszolónak... Nem sikerült, igy csak legyintettem egyet... Az egyik válaszadó
Én is még egyszer bocsi, legközelebb majd írok megszólítást. A nevesítéssel meg az a baj, hogy egy csomó hülye azonnal rádszáll, és direkt piszkál, csak azért, mert tudja, hogy te vagy az. Mondjuk lehet, hogy mostantól írok legalább monogrammot. Még egyszer bocsi, hogy felháborodtam, de mindig rosszul reagálom le ha igazságtalanság ér. Majd erre rágyúrok, hogy ne érzékenykedjek:)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de nem írtál megszólítást, azt hittem, hogy engem vádolsz, hogy lepontoztalak. Jobb lenne, ha nem lenne anonim ez az oldal, kötelezõen kiírnák a neveket, mert ez így tényleg necces. Amúgy pont a Te válaszaidat jegyzeteltem ki magamnak, mert azokat tartom én is igaznak. Én kérek még egyszer elnézést Tõled a félreértésért.
Milyen szánalmas, hogy ahelyett, hogy belátnád, hogy tévedtél, és másnak meg igaza van, nyomkodod a kis piros kezet. Vicces, hogy aki jól hangzó félretájékoztatást ad, az 100%-ban hasznos, csak mert jól hangzik, aki meg helyesbíteni merészel, mert történetesen jobban tudja, az hasznosság szempontjából 0%. Ennél többre nem futja? Mondjuk egy "bocs, igazad van, én tévedtem"-re? Bár tény, hogy ahhoz több is kellene....
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló jól mondja, hogy ha a munkáltató bevállalja, hogy "megcseszik érte", akkor dolgozhat éjszaka is.Itt is ez történik, csak a mûvezetõ tud róla, senki más.Akit említettem, hogy éjszaka nyomta 12 órában, az úgy történt, hogy mikor felvették, 8 óráról, 2 mûszakról írattaták alá a szerzõdést vele, aztán az egész termelõ egység átállt a folyamatos 12 órára, úgy került õ bele ebbe az egészbe.Ja, szerzõdés módosítás nem volt - a gyárnak nem volt elég pénze rá...
De, tisztában vagyok a dolgokkal, fura is lenne, ha nem lennék. Amit belinkeltél, az a MUNKÁLTATÓRA vonatkozik, én nem azt írtam, hogy nem büntetnék meg a munkáltatót, hanem azt, hogy a terhes nõt senki nem büntetheti meg, ha pl. éjszaka dolgozik. VAlóban tilos terhes nõt rendkívüli munkavégzésre igénybe venni, de ha a munkáltató bevállalja, hogy megcseszik érte, akkor a terhes nõ dönthet úgy, hogy dolgozik éjjel, ezért SENKI NEM BÜNTETHETI MEG ÕT! Nem kell egybõl hepciáskodni, kedves elsõ válaszoló, de te írtad, hogy megbüntetik a kismamát is! És ez egyszerûen NEM IGAZ.
A kérdező hozzászólása: Most nemrég indult csak be a 3 mûszak, neki állítólag azt mondta a védõnõje, hogy nem kötelessége elvállalni az éjszakást, csak ha õ akarja. A gond ott van, hogy ráaádásul dohányzik is, és én úgy tudom, hogy a rendszeresen dohányzó kismamáknál gyakoribb a koraszülés.Ha így folytatja, a szalag mellõl viszik majd szülni...Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, majd átolvasom.Azért is érdekel a dolog, mert mi is babát tervezünk a párommal, valszeg én is dolgozni fogok vele egy ideig ( persze nem 6 hónapig), és nem akarok kételyek között lenni, hogy mit vállalhatok és mit nem.
A kérdező hozzászólása: Oké, lányok, ezért mindenkinek adtam egy hatalmas...zöld kezecskét. ?-))))

Nekem az orvos a Metafolin-t javasolta, hogy könnyebben teherbe essek. Mik erről a vélemények?

Szeretnék hallani err?l véleményt! Van itt olyan, aki szedi és még nem is terhes?
Amit megeszik a kicsi.
5-ös vagyok és egy megjegyzés: NE HALLGASS A DOKIRA ÉS A VÉDÕNÕRE! A babának a legjobb az anyatej! Minden szakmai ajánlásban a világon (még a Magyarban is) azt írják a baba fõ tápláléka 1 éves koráig az anyatej legyen, vagy ha az anyukának nincs teje akkor a tápszer és lehetõleg 2 éves koráig legyen szoptatva (természetesen folyamatosan egyre kevesebbszer lassan elválasztva). És mindenhol a szoptatást támogatják elsõ sorban és nem a tápszert! Mérgemben, hogy ilyen sarlatánok vannak az eü rendszerben majdnem valami nagyon csúnyát írtam...
Én ebédre fõzeléket adok a lányomnak, délután uzsonnára pedig tejpépet vagy tejberizspépet kap gyümölccsel.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat és a segítséget is! Az én védõnõm és a doki is eröltetik az elválasztást. Ráadásul nem egyforma tanácsokat adnak! Ezért kérdeztem tõletek! Megfogadom azokat a tanácsokat ami a kislányomnál beválik!
én cukros vagyok, így azt tudom leírni, hogy mit ajánlanak. 10órai legyen a gyümölcs mert az gyorsan lebomlik. ebéd fõzelék, hússal. uzsonna pedig tejtermék. mivel a babád még kicsi a joghurthoz, túrókrémhez ezért én tejpépet ajánlanék vagy riszpépet :) mondjuk ha gyümölcsöt akarna enni akkor ehet nyugodtan, baja nem lesz, max éjjel többször kelhet ;)
Mi gyümit tízóraira adunk, az még jobban meghozza az étvágyát ebédre. Ennyi idõsen a lányom még rengeteget szopizott, de tény hogy már nem hízott. Akkor kezdtünk el mindent kiváltani kivéve a reggeli és esti szopizást. Uzsira tejpép, vagy joghurt ( amit én csinálok gyümivel) vagy gyümölcsöt adtam még és belebotmixereztem 1-2 háztartási kekszet.
A legújabb ajánlások alapján 6 hónaposan érdemes elkezdeni a hozzátáplálást mind a szoptatott mind a tápszeres babáknál, szóval, ha nem vezetsz be egy újabb étkezést az se baj. :) Lányomat nagyon érdekelte az étel és az evés, ezért olyan 5 hós kora körül kezdtem Neki adni pár falat gyümölcsöt. 6 hós volt kb mikor minden nap megevett 1 gerezd almát kb. Azóta folyamatosan egyre többet és többször eszik. Most 10 hós, 5ször eszik és nagyon jó evõ, szeret enni. Az Õ tempójában haladunk, annyit eszik amennyi jól esik neki. Nálunk úgy alakult, hogy délután mindig is gyümölcs volt (van). Aztán amikor már lett vacsi is akkor kapott kétszer zöldség félét egy nap. Valószínûleg azért zöldség félét ajánlott a védõnõ, mert az jobban laktat mint a gyümölcs.
Szia! Nem tudom az segítség - e , ha leírom, én mikor mit adtam a kislányomnak? Védõnõ és gyerekdoki is "megdicsért" érte, szóval annyira rossz nem lehetett :) 1. étkezés, amit kiváltottunk, az a tízórai volt. Akkor gyümölcsöt kapott. 2. étkezés az uzsonna volt, akkor kapott "fõzeléket" (krumpli+répa, krupli+cukkini, majd husi is, stb) 3. étkezés az ebéd volt. Ekkor a fõzeléket áttoltam az ebédre, délután pedig volt, hogy gyümölcsöt kapott, vagy korának megfelelõ baba joghurtot, baba pudingot, tejpépet vagy valami hasonló finomságot :) (reggel és este pedig szopizott) Annyi, hogy Õ 6 hónapos koráig csak anyatejes volt, szóval késõbb kezdtük. De nálunk ez így nagyon bevált, kisfiamnál is így kezdtem el. Szerintem fölösleges két fõzelék. Remélem, kicsit tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Kicsit bõvebben esetleg valaki írna valamit? Megeszi a fõzit és a gyümit is. Van e esetleg ami pl a gyümi ellen szól, mert ha nincs, akkor azt adnék neki. Tudom, hogy egészséges, stb... de nem értem, miért kell 2× fõzelék!
M
Jobb a friss gyümi. Valóban itt az ideje elkezdeni leválasztani szépen lassan.

Fiúk lányok mit javasoltok hogy ne élvezzek el olyan gyorsan szex közben. Kb 20 lökés tájékán már teli is lövöm az aktuális csajomat. Õ persze szereti a hosszabbítást, így nem örül neki túlságosan. Hogyan tarthatnám vissza a spermámat?

Legjobb válasz: húzd ki és lóbáld meg egy kicsit, vagy csapj rá(ne nagyot). ha nem jön be, akkor kényeztesd orálisan, keresd meg a gpontot kézzel és addig ne hagyd abba, amíg össze nem pisili magát:D

húzd ki és lóbáld meg egy kicsit, vagy csapj rá(ne nagyot). ha nem jön be, akkor kényeztesd orálisan, keresd meg a gpontot kézzel és addig ne hagyd abba, amíg össze nem pisili magát:D
Akció elõtt vagy verd ki magadnak, vagy elõjáték alatt intézzétek el hogy elmenj, utána sokkal tovább bírod majd, aztán egy idõ után elsõre is menni fog. Persze csak akkor ha elég gyorsan "újratöltesz", anno nálam ez vált be, azóta megy elsõre is. Egyébként légzéstechnika, ha visszatartod a levegõt sokkal gyorsabban elmész, mély levegõket vegyél. Vagy van a durex performa óvszer valamennyit segít, esetleg lidocain spray, gyógyszertárban lehet kapni, de azzal ésszel, mert egy fél napra hatástalanítani lehet vele a cuccot ha túl sokat nyomsz rá.
Pofon egyszerû! Kezd el újra, nekem bevált.
Akkor kb. a 15. lokésnél (amikor már kezded érezni, h elmész) lassíts, vagy vedd ki, várj egy picit vele, a makkod aljánál szorítsd meg. Amúgy meg gyakorlat teszi a mestert, majd bele josz. De ezt maszturbálásnál is lehet gyakorolni, h elhúzod.

Nekem a védőnő javasolta, hogy szedjek omega 3 tablettát majd mert nem eszek halat. Kb. mikor kellene elkezdenem?

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem írni, hogy azért kellene szedni, mert a Babó agysejtjei így jobban fejlõdnek szerinte. Olvastam róla itt a neten valahol, igaz lehet. Szép estét nektek!

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy azért kellene szedni, mert a Babó agysejtjei így jobban fejlõdnek szerinte. Olvastam róla itt a neten valahol, igaz lehet. Szép estét nektek!
szia! én szedtem pár hétig, napi 1kapszulát. az omega 3 zsírsavak un essenciális zsírsavak, melyeket a szervezet nem tud elõállítani. Megfelelõ bevitelükrõl táplálkozásunkkal kell gondoskodnunk( ez van a dobozára írva). Ártani nem ártott. Remélem tudtam segíteni.
szia! én is 16.hét óta szedem az omega3 kapszulát.pontosan azért amiket te írtál le.dokim helyeselte nagyon. napi 2 szemet kell ebbõl beszedni.nem egyszerû lenyelni, mert hatalmas, de tudom ez jót tesz a babámnak.sok sikert!! 19.hetes Kismama:)
Es megelozheti a szules utani szomorusagot, levertseget, babybluest es depressziot is, en is szedni fogom az utolso honapban.
A kérdező hozzászólása: sziasztok, köszi a válaszokat! Még egy kérdés! Milyen márkájút szedtek? Melyiket érdemes? Fõleg a második válaszolótól kérdezem, mivel õ már szedi! Köszönöm!
FLP-nek van ilyen terméke! nézz utána a neten! Forever Living Product (asszem így írják)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!