Találatok a következő kifejezésre: Nekem a cukort (6 db)

süss mézeskalácsot, akár a fára is tehettek fel utána belõle dísznek, sokáig eláll és finom is :)
vegyél egy szép dobozt, abba egy szép karácsonyi szalvéta és mehetnek bele a sütik, és ha még mindig soknak érzed ajándékozz belõle a többi családtagodnak is. :D
Jujaz uccsó hozzászólás nekem is nagyon jó ötletet adott. :) Am ha össze szeretném spirálozni az kb. mennyibe kerül?

Nekem a terheléses cukort a 23. héten csinálják nem túl korai? Ja és mikor reggel bemegyek vért vesznek, megiszom a löttyöt és 2 óra múlva kell visszamenjek, akkor megint vérvétel és utána kell bemennem a dokihoz?

Mert nekem tanácsadással egy id?pontban van?

Legjobb válasz: Nálunk csinálnak egyet már 7 hetesen, és utána 26 hetesen. Nem baj, hogy most van, mert minél korábban kiderül, annál jobb. Éhgyomorra bemész, vért vesznek, megiszod, és kórháza válogatja, utána fél-fél és egy órával van megint vérvétel. A lényeg a 2 órás eredmény. Nálunk az eredmény délutánra van meg. A szünetek közben is elmehetsz a dokihoz, ha bejutsz és nem kell várnod annyit:-) Én is így csináltam annó:-) Vihetsz citromot, kicsit ihatóbbá teszi a lötyit:-)

Nálunk csinálnak egyet már 7 hetesen, és utána 26 hetesen. Nem baj, hogy most van, mert minél korábban kiderül, annál jobb. Éhgyomorra bemész, vért vesznek, megiszod, és kórháza válogatja, utána fél-fél és egy órával van megint vérvétel. A lényeg a 2 órás eredmény. Nálunk az eredmény délutánra van meg. A szünetek közben is elmehetsz a dokihoz, ha bejutsz és nem kell várnod annyit:-) Én is így csináltam annó:-) Vihetsz citromot, kicsit ihatóbbá teszi a lötyit:-)
Azén dokim azt mondta, betöltött 24. hét után menjek csak, mert elõtte még lehet, hogy hamis eredményt mutat ki. Én a 26. héten megyek.
A kérdező hozzászólása: Kösz csajok :) )

A 16 kerületi Sztk-ban a terheléses cukorra nekem kell vinnem valamit vagy majd ott adják?

Legjobb válasz: vinni kell. gyógyszertárban kell venni 75g glükózt cukorterheléshez, ezt fel kell elõtte oldani kb.2dl vízben. azért is fontos elõtte megcsinálni,h.ne ott kelljen kevergetni, mert nem oldódik fel olyan gyorsan és könnyen. én pici forró vízzel csináltam, s ahhoz öntöttem hideget,h.tutira elolvadjon. citromot facsarhatsz bele nyugodtan, úgy sokkal kellemesebb lesz meginni. amikor én voltam, mindenki vitt magával otthon elkészített lötyit, de gondolom, ha vki véletlenül nem visz, annak adnak. biztos van nekik is tartalékban az ilyen esetekre.

vinni kell. gyógyszertárban kell venni 75g glükózt cukorterheléshez, ezt fel kell elõtte oldani kb.2dl vízben. azért is fontos elõtte megcsinálni, h.ne ott kelljen kevergetni, mert nem oldódik fel olyan gyorsan és könnyen. én pici forró vízzel csináltam, s ahhoz öntöttem hideget, h.tutira elolvadjon. citromot facsarhatsz bele nyugodtan, úgy sokkal kellemesebb lesz meginni. amikor én voltam, mindenki vitt magával otthon elkészített lötyit, de gondolom, ha vki véletlenül nem visz, annak adnak. biztos van nekik is tartalékban az ilyen esetekre.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyógyszertárban az recept nélkül adják ki ugye?bocsi ha hülyeséget kérdezek..
igen, recept nélkül. mondd meg, h.cukorterheléshez kérsz 75g glükózt. elõre van csomagolva. azért 2dl vízben oldd fel kb., mert utána még ihatsz sima vizet is, h.kicsit leöblítsd a tömény szirupot. mindenképp facsarj bele 1 egész citrom levét és tedd hûtõbe, úgy kellemesebb lesz meginni. én a terhelést megelõzõ este készítettem el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Szerintem nem árt legalábbis jobb hogy tic-tacot eszel, mintha meginnál napi egy üveg wisky-t.
olvasd el mik az összetevõi ...
Jesszusom, nem rágja szét a nyelvedet? :-)) Nekem már egy szem után is fáj... Szerintem még 2 doboznyiban sincs annyi semmibõl, hogy ártson.
Nekem is volt ilyen idõszak, most megpróbáltam csökkenteni az "adagot". De csak azért, hogy ne legyen magas a cukrom. Amúgy nem hiszem, hogy ártana.

Cukros kismamák: Nem terhességi cukorra gondolok hanem hogy már elötte is az volt. Hogy zajlott a szülés? Mi volt a babával? Kellett valami speciális kezelés neki? és egészséges lett? Mekkora sullyal született?

Legjobb válasz: Szia! Én 10 éve vagyok cukros, az elsõ két gyerkõcöt is így szültem, most várom a 3.-at. Az elsõ 3350gr-al, simán, komplikáció nélkül, a második 4550gr-al született. Nála voltak kis gondok, leesett a cukra, oxigént kapott, felkerült a koraszülött osztályra, inkubátorba. A szülésnél nem volt gond, óránkénti cukor mérés. A lényeg, hogy ahol szülsz, legyen PIC. Üdv.: 26+1 hetes cukros kismama

Szia! Én 10 éve vagyok cukros, az elsõ két gyerkõcöt is így szültem, most várom a 3.-at. Az elsõ 3350gr-al, simán, komplikáció nélkül, a második 4550gr-al született. Nála voltak kis gondok, leesett a cukra, oxigént kapott, felkerült a koraszülött osztályra, inkubátorba. A szülésnél nem volt gond, óránkénti cukor mérés. A lényeg, hogy ahol szülsz, legyen PIC. Üdv.: 26+1 hetes cukros kismama

Mit csináltok, ha a babátokat olyan étellel, édességgel eteti a nagyszülő, amikor nála van a gyerkőc, amit ti (még) nem adtok neki. Hogy akadályozzátok meg, hogy a hátatok mögött cukorkával, csokival tömje a gyereket?

A kisfiam még csak 2 hónapos, de eldöntöttem, hogy 1, de ha lehet, inkább 1,5 éves koráig nem adok neki cukrot, illetve édességet és utána is csak korlátozott mennyiségben. (Megjegyzem, én is így n?ttem fel, sosem volt otthon se csoki, se cukorka, se kóla vagy cukros üdít?, amikor már nagyobbak voltunk, mindennap kaptunk 1 túró rudit) De a nagymamájának van két nagyobb unokája, akiket az anyjuk tiltása ellenére is folyton cukorkával meg csokival etet, akkor is, ha a vacsorát nem eszik meg. Persze az anyjuknak nem mondja meg.

Legjobb válasz: Hát sajnos nálunk is fenn áll a veszély,bár após részrõl.Már elõre félek hogy jól telekajáltatja olyannal amit nem ehet még esetleg korától kifolyólag.Most fél éves a kislányom.Páromnak mondtam meg ha eljön az az idõ apósnak is megfogom mondani hogy csak azzal etesse ha ott van a gyerkõc amit én is megengedek.Apósék a nehéz ,zsíros kajákat kedvelik,ezt szeretném valahogy elkerülni.Mert ok hogy kényeztesse,meg hogy másként viselkedjen vele mint én ,de erre figyelek hogy íigy legyen

A kérdező hozzászólása: Félreértés ne essék, jól kijövünk az anyósommal, nagyon szereti a gyerekeit és az unokáit is, nagyon sokat segít, csak az etetésrõl van más véleménye, ebben nem egyezünk, és nagyon makacs is. Amúgy a férjemnek tápszer helyett tejbegrízt adott.
A kérdező hozzászólása: A férjem koraszülött volt és 2 hónaposan már tehéntejet adott neki. Hogy attól-e, vagy nem de asztmás lett, meg egész gyerekkorában a gyerekorvoshoz jártak. Szerencse, hogy aztán kinõtte. Viszont azt nem fogom tudni megtenni, hogy ne hagyjam nála akár csak néhány órára a gyereket, mert õ itt lakik a szomszéd utcában, jövõre már nyugdíjba megy, az én szüleim meg messze laknak, ezért kézenfekvõ, hogy ha a férjem dolgozik, nekem meg elintézni valóm lesz, õ tud majd vigyázni a fiamra. Ja, és a fogorvosra csak legyint, hogy nem attól romlott el a többi unokája foga sem, hogy õ cukrot adott nekik.
Azért egy kis csokitól nem lesz semmi baja, a férjedet is felnevelte. Szerinted az milyen lenne a gyerekednek, hogy a nagyobb unokák kapnak fagyit séta közben õ meg nem. Ez neki, úgy jönne le mintha õt nem is szeretnék, szerintem ez sokkal ártalmas.
Ha egyszer megteszi többet ne engedd oda a gyereket. Én nem azért nevelem egészséges életre, hogy hétvégen bepótólják, ami kimarad, pff... Nem gondolom, hogy helyes felfogás, hogy amit hétvégén kap, attól nem lesz baja, de igen!!! megismerni, kérni fogja, és ha nem veszem meg én vagyok a rossz anya a gyerek szemében. Itthon is kapnak uzsi vagy ebéd után süteményt, tejszeletet, túrórudit, de cukorkát, chipset soha sem. Nálunk is van keksz, süti, nápolyi, sõt néha csoki is, de nem étkezés helyett, hanem utána, ha megettek mindent...
Számomra felfoghatatlan, hogy vannak ilyenek. Nálunk anyukámmal teljesen egy nézeten vagyunk, ha elmegyek valahová, megbeszéljük, mit egyen, míg távol leszek, és úgy csinálja. Anyósom más tészta, de õ már elég idõs, 74 éves, és sosem fogjuk nála hagyni a most 11 hónapos lányunkat, de nem is tenném szívesen. (Másrészt nem is bírná már, pelenkázni sem tudná.) Megakadályozni nem tudod, max. elõre közlöd, hogy ismered a mama szokásait, hogy a többi unokánál mit csinál, és ha tapasztalod, hogy a nála töltött idõ után nem úgy eszik a gyerek, akkor a látogatásokat korlátozod.
Mondd meg, hogy a fogorvosi számlákat is õ fogja fizetni.
Hát sajnos nálunk is fenn áll a veszély, bár após részrõl.Már elõre félek hogy jól telekajáltatja olyannal amit nem ehet még esetleg korától kifolyólag.Most fél éves a kislányom.Páromnak mondtam meg ha eljön az az idõ apósnak is megfogom mondani hogy csak azzal etesse ha ott van a gyerkõc amit én is megengedek.Apósék a nehéz , zsíros kajákat kedvelik, ezt szeretném valahogy elkerülni.Mert ok hogy kényeztesse, meg hogy másként viselkedjen vele mint én , de erre figyelek hogy íigy legyen
Én egész héten nem adok a gyereknek édességet, mert hétvégén a nagyszülõk úgyis adnak neki, annyitól meg nem lesz semmi baja.
Én utána nem hagynám õket kettesben. Ez van. A Te gyerekedrõl és az egészségérõl van szó, ne hagyd magad.
"A férjem koraszülött volt és 2 hónaposan már tehéntejet adott neki. Hogy attól-e, vagy nem de asztmás lett, meg egész gyerekkorában a gyerekorvoshoz jártak." Na jó ezt te is tudod, hogy hülyeség. Régen mindenki tehéntejet adott hígítva, ha nem volt Anya tej. Akkor minden 30-40 év feletti ember asztmás lenne. Mond meg, hogy te ezt szeretnéd és jó lenne ha betartaná mert neked ez fontos.
"Régen sem adott mindenki tehéntejet a gyerekének, volt aki szoptatta." Igen mint írtam is. "És az is lehet, hogy csak az lesz asztmás a ehéntejesek közül, aki erre hajlamos."
30 éves vagyok, anyum nem tudott szoptatni csak egy hónapig, utána TÁPSZERT kaptam. Nem mindenki kapott tehéntejet! Én ezt a problémát nagyon egyszerûen megoldottam, ugyanis nem hagyom a gyerekeket kettesben anyóssal. Soha. Persze, nem csak a kaja miatt, hanem mert állati hanyag és nemtörõdöm. Az a baj vele, hogy a gyerekeim már a sokadik unokái, egyrészt nem szereti õket annyira, mint akik a lányától vannak, másrészt szerintem pont mivel sokadik unokák, azt hiszi, õ már mindent tud, és minden gyerek egyforma. Simán hagyta a régen forgó gyerekemet a kanapén aludni, és kiment a konyhára fõzni, szerencse hogy idõben észrevettük, és nem fejelt le a gyerek a járólapra. De anyám is tud alkotni:) valahol megértem õket, de utána én viszem haza a gyereket, én ápolom, én viszem orvoshoz.
megint egy úristen az anyósom nem azt csinálja amit én akarok a gyerekemmel hülye kérdés fizesd ki a bébiszittert az majd azt csinálja...
#10 " Régen mindenki tehéntejet adott hígítva, ha nem volt Anya tej. Akkor minden 30-40 év feletti ember asztmás lenne." Na jó, azt te is tudod, hogy ez hülyeség. Régen sem adott mindenki tehéntejet a gyerekének, volt aki szoptatta. És az is lehet, hogy csak az lesz asztmás a ehéntejesek közül, aki erre hajlamos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!