Találatok a következő kifejezésre: Nekünk már két (191 db)

Ugyanannyi gyermektartást kell fizetni egy gyermekre, akkor is, ha nekünk már két gyermekünk van?

Akkor is ha nekünk már két gyermekünk van?Nem lehet csökkenteni mivel már mi is többen vagyunk és így már nehezebb fizetni.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a fizetés adott %-át utalják át a gyermekek számától függetlenül. Az átutaló személytõl egy bizonyos összegnél nem lehet többet levonni, mert akkor az Õ létfenntartása válna bizonytalanná.

Én úgy tudom, hogy a fizetés adott %-át utalják át a gyermekek számától függetlenül. Az átutaló személytõl egy bizonyos összegnél nem lehet többet levonni, mert akkor az Õ létfenntartása válna bizonytalanná.
gondold magad a másik anyuka helyzetébe, hogy mire elég a gyerektartás!!!Gondolkozz el egy kicsit, utánna tedd fel megint a kérdést! Ha nektek nehéz két keresetbõl nevelni a gyerekeket, akkor mit mondjon az exfeleség, akire a második "kereset" a gyerektartás( 10 e. forint)
összesen 50 százalékot vonhatnak le a fizetésedbõl!ha összesen 3 gyerek van akkor harmadolódik az 50 százalék!1 harmad megy az egy gyerekre, 2 harmad marad nállatok a 2 gyermekre!részem volt benne, úgyhogy tudom!üdv!
Én bérelszámolóként dolgoztam. Úgy tudom, van rá mód, hogy a bíróságnál újra kérd a tartásdíj megállapítását, mivel a körülmények lényegesen megváltoztak.
Kérvényezheted a családi állapotod figyelembe vételét, az ott nevelt kiskorú gyermekek számátés elvileg csökkenthetõ.
Na és a másik az, hogy az ex az nem is biztos hogy egyedül él!Azért lehetne egy olyan szabályt is bevezetni ahol csak az kaphatna gyermektartást aki egyedül neveli (Egyedül állóként)a gyermek(ét)eit.Mert ugye van mikor valamelyik fél csak gondol egyet és elszakítja a gyermeket a másik féltõl a gyermeket:(gondolván arra, hogy már unalmas lett az ex, és nézett új kapcsolat után)Most õ boldog és van mellette társ!De ki viszont egyedül maradt az vajon mennyire van össze törve lelkileg?!Vagy az már nem számít, hogy miért hagyták el csak fizessen?
Szia! Szerintem normális, de ha hosszabb ideig tart, érdemes az orvossal megbeszélni.


6hónapos babám már nagyjából átaludta az éjszakát, egyszer kelt hajnalban enni, aztán szundi tovább. Most viszont már két hete szinte óránként felkel szopizni. Kevés lehet már neki a tejci?

Most kezdtem a hozzátáplálást, de még inkább a f?eledelünk

Legjobb válasz: Nálam is ez volt csak 5, 5hósan én adtam neki tejpépet vacsira. Jobban aludt utána. Bár nálunk a hízás is leállt, tehát bizti kevés volt már a tejcsim neki.

Nálam is ez volt csak 5, 5hósan én adtam neki tejpépet vacsira. Jobban aludt utána. Bár nálunk a hízás is leállt, tehát bizti kevés volt már a tejcsim neki.
Szia, próbáltátok már a tejpépet?? Igaz, nálunk nincs gond az alvással, de a doki mondta, hogy este az legyen a vacsi, mert nagyon laktató, és valószínû, nem kel fel éjszaka enni.
Erre a kérdésre sajna nem igazán lesz egyértelmû válasz! Az én kislányom is ezt csinálta (6, 5 hónapos). Neki is jön a foga és szerintem éhes is. Szóval mindkettõ egyszerre. Meg azt hiszem meg is szokják. 4 napja adok neki 7 körül egy kis tejpépet (sokan ellenzik, de laktató) és 8-9 között még szopcsizik. Hajnalban 4 körül kel még enni, majd 7 körül ébred végleg. (Pár nap kellett mire megszokta, h nem kell kelnie). A tejpépre a mi babynk elég szomjas ezért nem adom estére. (meg ugyebár õ is inkább cicizne) Még napi 4-5x szopik. Lesz aki azt mondja majd, h szoptadsd, mert az õ babája 1 éves és még õ is 6x kel éjszaka. Nos önzõség ide vagy oda én nem akartam 6x kelni, mert akkor másnap egész nap hulla vagyok és nem tudok vele rendesen foglalkozni. Szerintem próbálgasd a hozzátáplálást is (az is biztos megviseli kezdetben a kis gyomrát- azért is megébredhet. Nehezebb megemésztenie)
Igen, kaptunk már ilyet a párommal. Teljesen jó és hatásos.
A kérdező hozzászólása: Akkor ma egyet meg holnap egyet és kész? Csodagyógymód?:)
Az adagolást nem írták rá a dobozra?
Nem mondták, hogy hogy kell szedni? Mert ez egy elég erõs gyógyszer és 4-5 nap különbséggel lehet a kettõt bevenni.
A kérdező hozzászólása: még nem váltottam ki ezért nem tudom még az adagolást csak kérdeztem h kinek hogy volt hátha ad vmi támpontot esetleg.

Van 1 pasi az iskolánkban aki két évvel öregebb mint én és nagyon tetszik. A barátaim azt mondják hogy folyton engem néz. Küldtem neki már 2 levelet mint Anonymus és ráírtam facebookon "véletlenül". De nem akarok nyomulós lenni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem semmit, ha két évvel idõsebb akkor biztos kinõtte már ezt az álnéven levelezõs dolgot. Majd kicsit érettebb leszel aztán próbálkozz normálisan ismerkedni

Szerintem semmit, ha két évvel idõsebb akkor biztos kinõtte már ezt az álnéven levelezõs dolgot. Majd kicsit érettebb leszel aztán próbálkozz normálisan ismerkedni
En is ebben a szituban vagyok:) ))....szinten nem tudom mit tegyek..:(
Hát..pl ne írkálj rá "véletlenül", átlátszó.

Hol lehet egyedi bandázst rendelni? Láttam már két lábacskásat de nekem két pocaklakóm van és négy kellene. Vagy mondjuk gemini feliratos stb. :-)

Legjobb válasz: vegyél egy simát majd keress egy céget akik pólóra nyomtatnak és majd õk rányomtatnak neked bármit :)

vegyél egy simát majd keress egy céget akik pólóra nyomtatnak és majd õk rányomtatnak neked bármit :)

Két hónapos babám hátán úgy nevezett vér anyajegy van. Mitöl jöhetett ki neki? Már ott van két hete és én úgy látom hogy nöl. Mit tudnék vele kezdeni hogy eltünjön vagy leglább is ne legyen nagyobb?

Legjobb válasz: szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.

szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.
Rajtam is jött ki véranyajegy, születésem után néhány hónappal a hónaljamnál, egyre nõtt, ezért a dokik úgy döntöttek lemûtik.Ez pontosan a második születésnapomon történt. Azt mondták a heg elfog tûnni, azóta is megvan. Most 23 éves vagyok, terhes, és a terhességem elején megjelent egy újabb véranyajegy a combomon, ami aztán kezdett felszívódni, majd újra feltöltõdött, most megint leapadóban van, de nagyobb lett.Doki szerint normális, majd eltûnik.Engem nagyon zavar, mert csúnya, és ijesztõ, remélem hamar eltûnik.

Hogyan zajlik le egy nagyszülőtől történő öröklés az unokák tekintetében, ha a nagyszülőnek két gyermeke született és azok közül már egy meghalt, de neki van két gyermeke, és a még élő gyermeknek is van két gyermeke?

A lényeget már majdnem leirtam. Van egy nagyszül?, akinek született két gyermeke. nekik fejenként két-két gyerek született (?k=unokák). az egyik gyermek már meghalt. Ebben az esetben ki hogyan örököl? Figyelembe veszik a már elhunyt gyermek részét is, vagy minden a még él? gyermekére száll? Mert ebben az esetben a már elhunyt személy gyermekei sokkal kevesebbet fognak örökölni, mint az unokatestvérek! segitene valaki, aki jártas ebben? A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: az élõ gyerek örökli a vagyon felét, a másik gyerekének a gyerekei meg a másik felének a fele-felét. nálunk így volt!

az élõ gyerek örökli a vagyon felét, a másik gyerekének a gyerekei meg a másik felének a fele-felét. nálunk így volt!
Végrendelet híján a leszármazottak (örökhagyó gyermekei) örökölnek. A meghalt gyermek helyébe annak leszármazottai (unokák) lépnek. Az örökséget két részre osztják. Az életben lévõ gyermek kap 1/2 részt, a másik 1/2 részt pedig elosztják a meghalt gyermek gyerekei között. Tehát az unokák 1/4-1/4 részt örökölnek. Az életben lévõ gyerek gyerekei nem örökölnek.
Pontosan úgy van ahogy elõttem írták
Úgy van, ahogy elõttem írták. Pl. nálunk így volt: 1/3-ad anyumnak, 1/3-ad a nõvérének, 2X1/6-od a bátyja két lányának (mivel a nagybátyám addigra meghalt). Nálatok ez 1/2 + 2X 1/4-ed lesz.
Téged az téveszt meg, hogy azt számolod, az unokák mit fognak örökölni. De nem õk örökölnek elõször, hanem a gyerekek. Csak amelyik gyerek meghalt, ott örökölnek az unokák. az apjuk részét. tehát a 2 gyerek 50-50 % amelyik nem él, az után örökölnek az unokák 1/4-1/4 a másik gyerek él, tehát õ örököl. az unokák nem. õk majd csak akkor, ha az apjuk meghal.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat, közben már ténylegesen én is utána jártam.

Miskolci egyetemen tanulok, már két tárgyból bukásra állok (5 kreditesek). Ez nagyon nagy gondot jelent nekem a továbbiakban? Vagy csak annyi, hogy fel kell vennem jövőre is a tárgyakat?

Legjobb válasz: Ha ténylegesen megbuksz, jövõre is fel kell venned a tárgyakat. Viszont az 5 kredites tárgyak valószínûleg elég fontosak, tehát épülnek rá a késõbbiekben tárgyak. Bukás esetén ezeket nem veheted fel, tehát valószínûleg egy évvel tovább fog tartani a képzés (mert ugye az elbukott tárgyakat csak a jövõ õszi félévben veheted fel, a ráépülõket szintén egy év késéssel). Arra viszont vigyázz, hogy ha nincs meg két félév alatt a 30 kredited, átkerülhetsz költségtérítéses képzésre (ha nem ott vagy).

Ha ténylegesen megbuksz, jövõre is fel kell venned a tárgyakat. Viszont az 5 kredites tárgyak valószínûleg elég fontosak, tehát épülnek rá a késõbbiekben tárgyak. Bukás esetén ezeket nem veheted fel, tehát valószínûleg egy évvel tovább fog tartani a képzés (mert ugye az elbukott tárgyakat csak a jövõ õszi félévben veheted fel, a ráépülõket szintén egy év késéssel). Arra viszont vigyázz, hogy ha nincs meg két félév alatt a 30 kredited, átkerülhetsz költségtérítéses képzésre (ha nem ott vagy).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!