Találatok a következő kifejezésre: Nehéz az - (13062 db)

Másnak is ilyen nehéz az élet, vagy csak én túlzom el?

Most hirtelen nagyon sok minden összeomlott körülöttem. Felmondtam a munkahelyemen, mert már nagyon rosszul éreztem ott magam, állandóan sírhatnékom volt, ráadásul sok igazságtalanságot kellett mindig is elszenvednem stb. Azt hittem, jobb lesz, a barátom is biztatott, hogy mondjak fel, mert nem éri meg. Együtt lakunk, de neki saját lakása. Néhány napja volt egy veszekedésünk, igazából ő gerjedt éktelen haragra egy apróság miatt, mindennek elmondott (mondjuk nem ez volt az első eset...), két napja nem szóltunk egymáshoz, ma kezdtünk el beszélgetni, és mondta, hogy költözzek el...

Legjobb válasz:
Nem túlzod el, csak nagyon belesüppedtél. Így kívülrõl én azt mondom, örülj neki, hogy így történt, tanultál pár roppant hasznos dolgot: - Biztos munkahelyet csak akkor mondunk fel, ha van félretett pénzünk. - Ha egy mód van rá, még ekkor sem felmonunk és ezután kezdünk keresgélni, hanem munka mellett keresgélünk. - " õ gerjedt éktelen haragra egy apróság miatt, mindennek elmondott (mondjuk nem ez volt az elsõ eset...)," Egy ilyen jellemû ember miatt nem kesergünk, az illetõ egy féreg, ha elõbb biztat, hogy mondj fel, aztán kidob. Másik tanulság, hogy senki férfira ne bízd rá magad, ne szolgáltasd ki magad anyagilag. Most szarul vagy nyilván, de miután kikecmeregsz ebbõl a helyzetbõl, sokkal okosabb és erõsebb leszel. Még annyit, hogy külfölddel ne is próbálkozz, ha nincs félretett pénzed. Kérd meg a srácot, hogy ha van benne emberség, akkor várjon már 1-2 hónapot mielõtt kihajít, hogy legyen idõd munkát találni, aztán menj végig a Nagykörúton és minden üzletbe és kajáldába add le az önéletrajzodat, arrafelé állandóan hol itt-hol ott látom az "eladót/kasszást/pincért felveszünk" táblácskát. Ne dõlj be a fiúnak, ha megpróbálna visszaédesgetni magához, aki így kicseszik a másikkal, az biztosan nem szereti. Sok sikert!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem túlzod el, csak nagyon belesüppedtél. Így kívülrõl én azt mondom, örülj neki, hogy így történt, tanultál pár roppant hasznos dolgot: - Biztos munkahelyet csak akkor mondunk fel, ha van félretett pénzünk. - Ha egy mód van rá, még ekkor sem felmonunk és ezután kezdünk keresgélni, hanem munka mellett keresgélünk. - " õ gerjedt éktelen haragra egy apróság miatt, mindennek elmondott (mondjuk nem ez volt az elsõ eset...), " Egy ilyen jellemû ember miatt nem kesergünk, az illetõ egy féreg, ha elõbb biztat, hogy mondj fel, aztán kidob. Másik tanulság, hogy senki férfira ne bízd rá magad, ne szolgáltasd ki magad anyagilag. Most szarul vagy nyilván, de miután kikecmeregsz ebbõl a helyzetbõl, sokkal okosabb és erõsebb leszel. Még annyit, hogy külfölddel ne is próbálkozz, ha nincs félretett pénzed. Kérd meg a srácot, hogy ha van benne emberség, akkor várjon már 1-2 hónapot mielõtt kihajít, hogy legyen idõd munkát találni, aztán menj végig a Nagykörúton és minden üzletbe és kajáldába add le az önéletrajzodat, arrafelé állandóan hol itt-hol ott látom az "eladót/kasszást/pincért felveszünk" táblácskát. Ne dõlj be a fiúnak, ha megpróbálna visszaédesgetni magához, aki így kicseszik a másikkal, az biztosan nem szereti. Sok sikert!
Igazán nem nagyon hibáztathatsz mást, mint magadat. Pár szabályt nem tartottál be: 1. Ha van munkahely, akkor azt meg kell becsülni, nem pedig csak úgy felmondani, mert nem érzed jól magad - a munkahely nem nyaralás, ott dolzoni kell, nem jól érezni magát az embernek. 2. Ha munkahelyet akarsz váltani, akkor ELÖSZÖR keresel új munkát, és csak ezután lépsz ki az elözöröl. 3. Olyan emberre nem alapozunk, aki "éktelem haragra gerjed", akár okkal, akár ok nélkül, föként, ha ez tösször ismétlödö eset. 4. Ha változtatni akarsz az életeden (mindegy, hogy mukahely vagy más), akkor nem számíts arra, hogy másvalaki közben eltart, illetve megoldja a problémáidat. Az egyetlen okos dolog, amit tehetsz, hogy sürgösen keresel akármilyen munkát, elköltözöl egy szobába (NEM kell lakás), és tanulsz az esetböl. (De úgy mellékesen azért kiváncsi lennék, hogy mi volt az az "apróság", amin ennyire feldühödött a barátod - mert nagyon úgy érzem, hogy oka lehetett rá, annál komolyabb volt, mint ahogy igy feltünteted.)
Csak azon ragadt meg a szemem, hogy tiszteletlenül beszélt veled a barátod. Szerintem egy nõnek (és egy pasinak sem!) nem szabad hagynia hogy csúnyán beszéljenek vele! Nagyon fontos egy kapcsolatban a kölcsönös tisztelet, nem csak a bizalom, hûség.... Btw én éppen lakótársat keresek :D 26/F
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam volna, hogy ez lesz, miután felmondok. Viszonylag könnyen találtam, gondoltam, találok más munkát hamar. Meg elõtte megbeszéltük, hogy mivel tavaly karácsonykor meg 31-én is végig dolgoztam, így decemberre még nem nagyon keresgélek, mert legalább akkor együtt tudjuk tölteni az ünnepeket stb. Az apróság az volt, hogy szerelõ járt nálunk, és én elõtte elpakoltam, hogy ne legyenek porosak, koszosak a holmik, mert volt fúrás-faragás, minden. Õ meg mutatott valami szekrényt még neki, amit meg kellett csinálni, de nem mondta elõtte, hogy azt is megcsináltatja, én meg mikor elment a szerelõ, mondtam, hogy miért nem szólt, most takaríthatok itt is meg moshatok, ha a ruhák is bekoszolódtak. Erre fogta a ruháimat, a földre dobta õket, és beletörölte a lábát, meg ordított velem, hogy a leszarja a holmimat stb...
Nekem az egész családom rend és tisztaság mániás...Szó szerint rosszul vagyok tõlük és a hozzá hasonló emberektõl. Megértem, hogy kiakadt a volt barátod... Véletlen elfelejtette, hogy még máshol is van tennivaló te meg egy kis pórból ügyet csináltál.(nem hiszem, hogy annyi pór kijött a falból, hogy egy vödör megtelt) Mit kellett volna tennie? Elküldeni a szerelõt és megmondani neki, hogy majd másnap jöjjön vissza mert a barátnõm még elpakolja a ruhákat?! Tudom nem erre a válaszra számítottál és most meg is kapom a piros hüvelyk ujjt de ez van. Bár ez a válasz után hihetetlenül hangzik de õszintén sajnállak, hogy ilyen helyzetbe kerültél de talán jobb is így ha nem illettetek össze kár erõltetni. Amúgy jól tetted, hogy ott hagytad a rossz munkahelyet. Inkább éhezz mint kikészülj idegileg. Sok sikert!

Trombocitémiát állapítottak meg.600-850 között mozog a laborérték. A fáradságon kívül nincs más tünet. De az életmódra, étkezésre vonatkozó utasítást nem kapok senkitől. Mit tegyek, mit ne, mit egyek, igyak, mit ne? Azt nem mondják meg!

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy sok a véredben a vérlemezke. Ezt étkezéssel nem tudod befolyásolni sajnos. A csontvelõd több vérlemezkét termel. Ez egyszeri labor lelet? Olyan dolgot ne tegyél, ami fokozza a véralvadást: pl dohányzás. Mindig sokat igyál folyadékot, hogy ne sûrûsödjön be a véred, valamint sok mozgás, hogy ne pangjon a vér az alsó végtagokban. Ha itt lelassul a keringés nagyobb a trombózis veszély, de ez mindenkire vonatkozik.

Ez azt jelenti, hogy sok a véredben a vérlemezke. Ezt étkezéssel nem tudod befolyásolni sajnos. A csontvelõd több vérlemezkét termel. Ez egyszeri labor lelet? Olyan dolgot ne tegyél, ami fokozza a véralvadást: pl dohányzás. Mindig sokat igyál folyadékot, hogy ne sûrûsödjön be a véred, valamint sok mozgás, hogy ne pangjon a vér az alsó végtagokban. Ha itt lelassul a keringés nagyobb a trombózis veszély, de ez mindenkire vonatkozik.

Tényleg annyira nehéz az első hét? Kicsit megijedtem. Mindenki azt irja hogy nehéz nagyon.

Én meg hiú, azt hittem hogy ez úgy megy hogy hazahozom boldogok vagyunk mint még soha, 3man elvagyunk apucivel etetem aztán alszik és kész.és örülök hogy van gyerkem.

Legjobb válasz: Tudod azért nehéz, mert még tinektek is össze kell szokni a babával, megismerni egymást. És sokszor bizonytalanok lesztek, az elején még elég sokat sírnak a babák, nem csak ha éhesek. És mivel a szervezeted nagy változáson megy keresztük, lecsökken a hormonszinted is, vitaminhiányos is leszel, gyenge és fáradt, ezért nem lesz olyan könnyû. És kipihenni se fogod tudni magad az elsõ pár hétbe, mert a bébi éjjel is 3 óránként eszik. Ezt ne úgy képzeld az elején, hogy 3 órákat egybe fogtok tudni aludni. Eszik (kb. 1 óra), aztán még kb. fél óra amíg átpelusozod és elaltatod. Úgyhogy kb. 1,5-2 órákat tudsz egyhuzamban aludni, és ez a fárasztó. De hamar rendezõdik a dolog, ne félj. Jó dolog, ha van segítséged, aki fõz, takarít.

Tudod azért nehéz, mert még tinektek is össze kell szokni a babával, megismerni egymást. És sokszor bizonytalanok lesztek, az elején még elég sokat sírnak a babák, nem csak ha éhesek. És mivel a szervezeted nagy változáson megy keresztük, lecsökken a hormonszinted is, vitaminhiányos is leszel, gyenge és fáradt, ezért nem lesz olyan könnyû. És kipihenni se fogod tudni magad az elsõ pár hétbe, mert a bébi éjjel is 3 óránként eszik. Ezt ne úgy képzeld az elején, hogy 3 órákat egybe fogtok tudni aludni. Eszik (kb. 1 óra), aztán még kb. fél óra amíg átpelusozod és elaltatod. Úgyhogy kb. 1, 5-2 órákat tudsz egyhuzamban aludni, és ez a fárasztó. De hamar rendezõdik a dolog, ne félj. Jó dolog, ha van segítséged, aki fõz, takarít.
A kórházban egyáltalán nem lehetett aludni (6 órát aludtam 5 nap alatt), mert valamelyik baba mindig sírt. Miután hazamentünk én a fáradtságtól már nem sokat érzékeltem az egész nagy boldogságból, na meg fájt is mindenem. De napról napra könnyebb lett minden!
Hát lehet hogy épp én kivétel vagyok, de egyáltalán nem éreztem nehéznek.Bár egy tünemény a lányom.Sosem sírt nem kelt éjszaka sûrûn.Hamar összeszoktunk.Nekem csodás volt az a hét is.Engem egyedül a hasamon a vágás zavart.
Én az elsõ hónapot végigbõgtem, mert nem volt tejem. 1, 5 óra volt egy szopi, majd fél óra a fejés, peluscsere és kezdtem elölrõl. A kedvem a nulla alatt volt a fáradtságtól, enni nem nagyon bírtam, mert folyton gyomoridegem volt, hogy vajon most miért is sír a gyerek. Segítõkész rokonok nyüzsögtek a lakásban, de a pokolba kívántam õket, mert se nem takarítottak, se nem fõztek, inkább csak lézengtek és várták, hogy mikor kel fel a baba, hogy játszanak vele vagy azt nézték, hogy szopik a baba. Mindezek mellett fájt mindenem, ülni ugye a metszés miatt alig tudtam... És még sorolhatnám, hogy mennyi minden van nem az elsõ hétben, hanem az elsõ 6! hétben. Nekem utána kezdõdött, hogy kezdtem jól érezni magam és úgy igazából örülni, hogy van egy tündéri csemeténk. De mindezek ellenére azt mondom megéri, mert nincs hálásabb feladat egy gyermek gondozásánál! Csak az elsõ heteket kell túlélni! Sok boldogságot a pocaklakóhoz!
az elsõ hét nehéz??? Az elsõ 2 hónap nehéz, nem csak az az 1 hét... elsõ héten még fel sem ocsúdsz, hogy van egy gyerkõ a háznál:) Kb. így fog kinézni: eteted - már ha hajlandó enni-, üvölt - tisztábateszed-üvölt-próbálod altatni-üvölt-elalszik-kész vagy. Naponta 8szor cirkulál ez a sorozat... még hogy az elsõ hét! Bárcsak úgy lett volna...
Ha rendszert viszel a babával való foglalkozásba, éjjel sem szoptatod állandóan, akkor rövid idõ alatt nyugodtabb lesz az életetek.Nem kell azonnal hozzárohanni, felvenni, szoptatni ha sír.Nem biztos, hogy éhes.Okosan kell megszervezni a napirendet,
De hát mégis mit gondoltál? Hogy olyan mint a modellképeken? Szép vékony, nyugodt anyuka, kezében a gyönyörû, mosolygós gyerekkel és ennyi? Ha már szeretnél babát, vagy esetleg terhes is vagy igazán tudhatnád hogy ez nem így megy. Már csak ha utána olvasol, de szerintem amúgy is evidens, hogy nem olyan egyszerû a dolog. És nem csak az elején. Persze ettõl még örülsz hogy van gyereked, de korántsem ilyen rózsaszín szokott lenni. Kicsit naív vagy.
a 19:32eske pedig még magának is hazudik, nehogy elhidd, hogy neki nem voltak rossz pillanatai néha:)
Szia! Ne izgulj elõre ilyesmin, minden baba más, és sok függ a környezetedtõl is. Persze minden anyuka stresszel az elsõ hetekben, mert egy csomó mindent nem tudsz még, nem ismered még a reakcióit a babának, bizonytalan vagy, nem tudod miért sír, és néha tehetetlen. De én azt hiszem a szerencsésebbek táborába tartozom. A szoptatással voltak/vannak gondok (kevés a tejem) meg a császársebem is fájt, nehezen mozogtam, de ezt leszámítva én nem éreztem annyira nehéznek. A kisfiam nagyon jó baba, nem sírós (már a kórházban is azt mondták, jól érzi magát a világban :) szóval nem minden baba üvölt egyfolytában, és mi a hasfájást is megúsztuk. De az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nekem van segítségem. A férjem is segít mindenben, illetve az anyósom is. Fõznöm nem kell, a háztartás meg néha szalad, de nem izgat. Szóval nyugi, élvezd a babavárást utána pedig a babázást! Minden jót neked!
Õszintén? Olyan hasfájós volt a lányom az elsõ 12 hétben, hogy sokszor a könnyem potyogott az üvöltõ gyerek fölött. Nehéz volt, de voltak szép pillanatok, amik ellensúlyozták a rossz órákat. :)
Lehet én leszek az ellenpélda, de nekem nem az elsõ hét volt nehéz!az én kisfiam tényleg mintababa volt:evett(max fél óra), 5-10 perc pelusozás, majd aludt is tovább!!ez igy ment 2 héten keresztül!3-4 hét volt nehezebb!addigra fáradtam el szerintem!most már 6hetesek vagyunk, és egész nap szinte semmit nem alszik a babó!néha nyügget, de sirni csak akkor sir ha éhes!szóval én nem panaszkodom!sõt most már ott tartunk, hogy éjjel csak egyszer kel szopizni!!tehát most már sokkal jobb minden!:) sok sikert, és kitartást kivánok!na meg persze könnyû szülést!:) egy 6hetes tündéri kisfiú anyukája:)
Jaj de csúnya anyuka, aki azt hiszi, hogy a másik hazudik... Biztos magából indul ki.. Miért lenne törvényszerû, hogy kivétel nélkül mindenkinek nehéz??? A válaszom: nekem nehéz volt nagyon, tejem sem volt, idõm sem, alig aludtam, kikészültem !!! (Mert nem tudtam, hogy azért ordít óránként - kétóránként 5 napon keresztül, mert alig volt tejem, az is gyenge volt). Utána meg sokat fájt a pocakja. Most már 4 hónapos, minden nagyon könnyû. Most azt vettük észre, hogy szándékosan hisztizik, de ez már csak megmosolyogtat minket ! :)
Egy jó tanács: még most aludj, amennyit csak tudsz! szükség lesz az energiára!
A kérdező hozzászólása: na szerintem is mindenki másképp fogja fel, mert sokszir felfigás kérdése is! szerintem ha sokat várt rá valaki könyebben veszi a dolgot akár milyen nehéz is, mert õ sokat várt rá , és neki nem ez a nehéz!mert a sok szenvedés amit végig csinált hogy legyen ez a baba , ez már könnyûaz a pár hónap.
Te csak ne cicázz engem! Nemtudtad hogy hazudni bûn!!!! Tudod mi nehéz.bölcsiben dolgozni a sok különbözõ korú gyermekkel.ehhez képest ez semmiség nekem!
ne háborogj cica nem vagy te tenger. Hazudj csak nyugodtan az atya úristennek is.
19:38aska nem hazudom márcsak tudom milyen volt az elsõ hetem.mostmár nehezebb hogy jön a foga és nyûgös de akkor semmi gondom nem volt!!!!!!ha hiszed ha nem.valahogy nem izgat a véleményed nyugodtan pontozz le.én csak szívbõl válaszoltam a kérdezõnek.talán ha te is sokat vártál volna a babára másképp néznéd a dolgokat és a másik lehetz hogy nekem is nehéz lett volna ha sírós babám lett volna!!!!!!
Szia! Igen nehezek az elsõ hetek, hónapok, évek, de vannak, lesznek szép pillanatok. Nehéz míg megszületik, aztán fáj a hasa, majd jön a foga stb.. De mikor rád néz és mosolyog rádöbbensz, hogy õ mindent megér.
19:32-es vagyok.gratulálok én is sokat vártam a babára, ezért is csodálom minden napom.
A kérdező hozzászólása: héj !nem piszkálódást kértem!!!!!!Ja és igen terhes vagyok 30 hetes, és 3 évet vártam rá!!!!!!
Na, a "kedves"kötözködõs válaszoló biztos engem is megtalál majd.Nekem nem volt nehéz.Az elsõ fiam is tündér volt, a kezdetektõl 1 x kelt éjjel, különben aludt.Gyorsan és probléma mentesen szültem, szval jól is voltam.A 2.fiam pikk-pakk érkezett(gátmetszés nélkül)2.5 nap múlva otthon voltunk, és õ is nagyon nyugodt volt picinek.A hasfájás mindkét gyerekemet elkerülte.Sztem most sokkal nehezebb a kicsivel(17 hós)mert mióta jönnek a fogai, 1x-2x felébred és olyankor csak én kellek neki.Úgyhogy ne görcsölj rá, ki fog alakulni.De tényleg van akinek könnyebb, és van, akinek nehezebb(legalábbis úgy érzi).Könnyû szülést, és NYUGODT napokat, heteket!


Katonák feleségei, párjai! Ti mit csináltok amikor a férjetek külföldre kell mennie? Nehéz az életetek?

Legjobb válasz: Nekem sokszor rossz volt. Bárhova is megy: sima tovább képzés külföldön vagy bevetésre ... nagyon aggódom érte :(( Most született a lányunk 5 hónapja és lehetséges, hogy megint mennie kell külföldre. Iszonyat rossz lesz, félek mindig, hogy egy nap az a hír fogad, hogy .... pedig nincs VH.. de hát .. tudjuk mi folyik a világban! Õ erre rakta fel az életét, én már úgy ismertem meg, hogy katona. Bár akkor még nem volt ilyen beosztásban, mint most .. neki ez olyan, mint nekem a saját hivatásom. Õ elfogad úgy én pedig õt így ... csak néha nagyon nehéz! Viszont, mikor hazaér .. annál szebb dolog nincs az életben, még a lányunk születése is egy színvonalban van ezzel számomra! Azt hiszem, hogy lelkileg nehéz .. nagyon nehéz!

Nekem sokszor rossz volt. Bárhova is megy: sima tovább képzés külföldön vagy bevetésre ... nagyon aggódom érte :(( Most született a lányunk 5 hónapja és lehetséges, hogy megint mennie kell külföldre. Iszonyat rossz lesz, félek mindig, hogy egy nap az a hír fogad, hogy .... pedig nincs VH.. de hát .. tudjuk mi folyik a világban! Õ erre rakta fel az életét, én már úgy ismertem meg, hogy katona. Bár akkor még nem volt ilyen beosztásban, mint most .. neki ez olyan, mint nekem a saját hivatásom. Õ elfogad úgy én pedig õt így ... csak néha nagyon nehéz! Viszont, mikor hazaér .. annál szebb dolog nincs az életben, még a lányunk születése is egy színvonalban van ezzel számomra! Azt hiszem, hogy lelkileg nehéz .. nagyon nehéz!
Nekem a nõvérem férje katona. A nõvérem meg nem nyavalygott, nevelte a másfél éves kislányát, és közben megszült egyedül egy második kislányt is. Keményen kitartott, és tényleg, a legfontosabb, hogy nem nyavalygott, így erõsítette a távolbl is a férjét.
Mit csinálnának? Dugnak orrba szájba.
Nekem most fog kimenni. Nem hiszem, hogy hû de leküzdhetetlen lenne az egész. Addig is kiélvezem majd az életet, eljárok majd sok helyre, ahova eddig nem. Esetlen egy pár hónapos külföldi ösztöndíjat is megpályázok. Közben meg majd skype, meg néha látogatás.
BÍZZ BENNE !!

Mennyire nehéz az ápolói vagy a szülésznői képzés az egyetemen?

A Semmelweis Egyetemre jelentkeztem levelez?re és érdekelne, hogy milyen tantárgyak vannak és vajon lehet-e ezt család, gyerekek és munka mellett csinálni?

Legjobb válasz: Mindkét képzés csak annak nehéz, aki nem akar tanulni! Ha megérted az egészségügyi alapozó tárgyak logikáját, vagyis inkább, ha ráérzel az élettanra és anatómiára, akkor már könnyû dolgod van. De azért ne érts félre a felsõoktatás nem gyerekjáték, hiszen a tudásodon életek múlhatnak!!! Egyébként mindkettõ életre szóló hivatás és bár nehéz szakmák mind fizikailag, mind érzelmileg, nagyon sok pluszt adnak. Ha jó helyen akarod tanulni, gyere a PTE egészségtudományi Karára. Részletes infókat itt találsz: http://felvetelizoknek.etk.pte.hu/menu/30

Mindkét képzés csak annak nehéz, aki nem akar tanulni! Ha megérted az egészségügyi alapozó tárgyak logikáját, vagyis inkább, ha ráérzel az élettanra és anatómiára, akkor már könnyû dolgod van. De azért ne érts félre a felsõoktatás nem gyerekjáték, hiszen a tudásodon életek múlhatnak!!! Egyébként mindkettõ életre szóló hivatás és bár nehéz szakmák mind fizikailag, mind érzelmileg, nagyon sok pluszt adnak. Ha jó helyen akarod tanulni, gyere a PTE egészségtudományi Karára. Részletes infókat itt találsz: http://felvetelizoknek.etk.pte.hu/menu/30
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! :) Igazából van már egy eü okj-s végzettségem, és anno az anatómia, élettan és szakmai tárgyak nem okoztak nehézséget. Persze tudom, hogy egyetemi szinten többet követelnek - bár ki tudja, mert nekünk a Donáth könyvet fújni kellett elejétõl a végéig. SE-ETK-ra jelentkeztem, mert csak itt indul olyan levelezõ szak, ami nekem is jó. Pécsre és Debrecenbe csak munkaviszonnyal lehet jelentkezni. Meg ugye két kisgyerek mellett a vidéki képzést nem tudom bevállalni.

Miröl szól az andragógia? Maga az andragógia nehéz? Az ELTE nehéz iskola? Az ELTE-n kivül lehet még más suliban tanulni? (mert azért nekem az ELTE nehéz lenne)

Legjobb válasz: Ez is olyan, hogy meg kell tanulni mi az. Tõlünk megkérdezték, hogy tudjuk-e mit fogunk csinálni a szociálpedagógiával, mit csinál a szociálpedagógus... nem tudtuk pontosan... de megtanították, elmagyarázták mirõl szól. Az andragógia felnõttképzés... felnõttek nevelése, oktatása, képzése Szükség van rá, mert nem csak a gyerekek tanulnak, és a felnõtteket is máshogy kell oktatni. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitáz János Karán is van ilyen képzés Esztergomban... én errõl tudok, mert oda jár ismerõsöm. Azt mondják, hogy nem nehéz, a vizsgákra tanulni kell... de hol nem? :-) Ajánlom még figyelmedbe ezt a linket, egész jól le van írva, hogy mi a lényege: http://www.vjk.ppke.hu/BA_szakok/andragogia.html

Ez is olyan, hogy meg kell tanulni mi az. Tõlünk megkérdezték, hogy tudjuk-e mit fogunk csinálni a szociálpedagógiával, mit csinál a szociálpedagógus... nem tudtuk pontosan... de megtanították, elmagyarázták mirõl szól. Az andragógia felnõttképzés... felnõttek nevelése, oktatása, képzése Szükség van rá, mert nem csak a gyerekek tanulnak, és a felnõtteket is máshogy kell oktatni. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitáz János Karán is van ilyen képzés Esztergomban... én errõl tudok, mert oda jár ismerõsöm. Azt mondják, hogy nem nehéz, a vizsgákra tanulni kell... de hol nem? :-) Ajánlom még figyelmedbe ezt a linket, egész jól le van írva, hogy mi a lényege: http://www.vjk.ppke.hu/BA_szakok/andragogia.html
Az andragógia tipikus büfészak, még az ELTÉ-n sem nehéz. Régen "mûvelõdésszervezõ", "mûvelõdésügyi menedzser", "személyügyi szervezõ", még régebben "népmûvelés" néven futott. Bõvebben itt: http://www.kislexikon.hu/andragogia.html Ezzel a diplomával szinte nem lehet ma Magyarországon elhelyezkedni, a munkáltatók szemberöhögnek egy fõsulis mûvszerves diplomával. Arra jó, hogy elmondhasd magadról: diplomás vagy, másra nem.
Sok helyen van már andragógia szak! Sztem a legjobban felépített képzés Pécsett van, de Egerben, Debrecenben, Nyíregyházán is nagyon jók a képzések. Van Pesten is még sok helyen, pl ZSKF, KJF(nem igazán ajánlom mert csak mûvszerv szakirányos).
a debreceni egyetemen a legjobb az andragógia képzés, nem csak szerintem :) ahova én a helyedbe nem mennék az a zskf, a kodolányi és az elte. Nagyon sok rosszat hallani az eltének ennek a karáról és az ott folyó oktatásról, de erról megkérdezhetsz bárkit aki oda jár :)
egyet értek a 3. válaszolóval, nagyon sok a buta, hozzá nem értõ ember aki azt hiszi, hogy tudja, hogy mi az az andragógia. Másod éves andragógia szakos hallgató vagyok és nekem is ugyan úgy vért kell izzadnom egy-egy 3asért. De ha már ennyire jártasak itt egyesek az andragógiában akkor annak is utána nézhetnének, hogy egyre nagyobb a kereslet az andragógia szakon végzettekre.

Mindenkinek ilyen nehéz az első kimozdulás?

Úgy értem, hogy nálatok hogy volt, milyen volt, amikor leges-legel?ször akartatok kimozdulni az újszülöttel otthonról? Én tiszta para vagyok, hogy ha csak egy fél órát szeretnék sétálni a babával, akkor mi lesz? Mi van, ha végigsírja a sétát? Mit vigyek magammal? Mit adjak rá?

Legjobb válasz: Ne izgulj! És ha sír ne ijedj meg. Az elsõ útra nem kell semmit bepakolnod. A lényeg, hogy rétegesen öltöztesd fel és takard be. Ha köd van vagy nyirkos a levegõ akkor inkább az ablakos levegõzést válaszd. 20 percnél tovább ne sétáljatok. Ha az elején sír amikor beteszed a kocsiba beszélj Hozzá, nyugtasd meg. Ja és Te öltözz fel elõször... :-))) Nekünk az elsõ utunk sírással kezdõdött de most már tudja, ha babakocsi akkor nagy séta lesz.

Ne izgulj! És ha sír ne ijedj meg. Az elsõ útra nem kell semmit bepakolnod. A lényeg, hogy rétegesen öltöztesd fel és takard be. Ha köd van vagy nyirkos a levegõ akkor inkább az ablakos levegõzést válaszd. 20 percnél tovább ne sétáljatok. Ha az elején sír amikor beteszed a kocsiba beszélj Hozzá, nyugtasd meg. Ja és Te öltözz fel elõször... :-))) Nekünk az elsõ utunk sírással kezdõdött de most már tudja, ha babakocsi akkor nagy séta lesz.
Hát elöször is nyugodj.Babádat öltöztesd jól fel, hiszen már elég hûvös az idö.Elsö körben csak 10-20 percet legyetek lent, hogy a baba majd fokozatosan szokjon hozzá, és ne menjetek messze a háztol, ha véletlenül nagyon sir hamar haza érjetek.Szép sétát:)
Ugyanigy voltam én is.Én elõször csak az udvaron voltam kint vele 10-20 percekre, utána mentünk ki az utcára egy két körre.Semmi para nem volt sõõõt nagyon is élvezte és jókat aludt.Sztem nagyon ritka az olyan baba aki nem szeret sétizni.Inkább magam miatt volt furi érzésem, hogy rég nem mozdultam ki de kell és jót tett.Mi most voltunk elõször együtt a lányommal elõször közértben(2hós)na az is furi volt de ott sem volt semmi para:) Minden jót
Egyetértek az elõttem szólókkal. Ne aggódj ez miatt. Hamar elalszanak a ringatástól a babák, fõleg az olyan picik, mint a tiéd. Negyed óra elsõre bõven elég. Én is izgultam, hogy mi lesz, ha sírni kezd. Próbáltam akkor vinni, mikor tudtam, hogy hamarosan aludni fog. Nálunk ez bevált, nem paráztam ha végig sírja az utat, mert nem sírt, hanem szundított. Próbáld ki, vidd Te is akkor sétálni. 3 hónapos baba anyukája
annyival meg kiegeszitenem az elottem szolokat, hogy par nappal elotte kinyithatod az ablakot, friss levegohoz szoktasd, de ekkor is oltoztesd fel jol! illetve nezd meg, nehogy kellemetlen meglepetes erjen, hogy a babakocsi, meg a lift mennyire kompatibilis, és hogy milyen technikaval fogod megtenni azt a par elkerulhetetlen lepcsofokot (nekunk van nehany). esetleg, ha tudod, es nem dolgozik a parod eppen akkor, akkor magaddal viheted, hidd el, sokat segit
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Kisfiam 4 éves volt õsszel, szeptemberben kezdte az ovit.2 kisebb testvére van. Téli szünet óta nagyon nehéz az ovi, sírás, nemakarás, ellenkezés. Mit lehet ilyenkor tenni?

A "beszoktatás" viszonylag gond nélkül, és az õsz is lement: néha volt egy kis húzódozás, meg problémakitalálás, miért nem kéne menni, meg egyszer-egyszer itthon maradt mégis, de összességében nem volt gond, szereti az óvónéniket és a programokat. Szereti az ottani ételeket (is) és a naposkodást.

Legjobb válasz:
szia több oka lehet 1,te otthon vagy a kicsikkel-nem érti ,hogy õ miért nem lehet-pláne,hogy most ilyen jó volt a téli szünet 2,az eleje biztos könnyebb volt-új-és izgalmas-most rájött,hogy,hoppá-nekem most már mindig ide kell járnom 3(bocsi-)de valószinûleg ez neked szól-kérdezd meg,hogy napközben hogyan viselkedik,amikor elmész. 4-én azt gonolom,hogy ne csokikat vegyél,ha mész érte,mert úgy éli majd meg,hogy ez egy vacak dolog-de,ha mégis kibirom,akkor kapok csokit 5próbálj csak vele programot csinálni-legalább egy fél órát(tudom,h nehéz még 2pici mellett) 6vegyetek elõ bábot-figurát-ezen keresztül próbáld kifaggatni(nyuszi,mit ebédeltél ma?kivel játszottál-és szeretsz bent hintázni..stb)-igy lehet,hogy kibukik belõle valami,ami bent gondot okozott-lehet,h volt egy konfliktus. 7esetleg ebéd után menj érte-mig megszokja /hát,óvónõként most ezeket tudtam javasolni-de,ha konkrétumot irsz,szivesen segitek/

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); szia több oka lehet 1, te otthon vagy a kicsikkel-nem érti , hogy õ miért nem lehet-pláne, hogy most ilyen jó volt a téli szünet 2, az eleje biztos könnyebb volt-új-és izgalmas-most rájött, hogy, hoppá-nekem most már mindig ide kell járnom 3(bocsi-)de valószinûleg ez neked szól-kérdezd meg, hogy napközben hogyan viselkedik, amikor elmész. 4-én azt gonolom, hogy ne csokikat vegyél, ha mész érte, mert úgy éli majd meg, hogy ez egy vacak dolog-de, ha mégis kibirom, akkor kapok csokit 5próbálj csak vele programot csinálni-legalább egy fél órát(tudom, h nehéz még 2pici mellett) 6vegyetek elõ bábot-figurát-ezen keresztül próbáld kifaggatni(nyuszi, mit ebédeltél ma?kivel játszottál-és szeretsz bent hintázni..stb)-igy lehet, hogy kibukik belõle valami, ami bent gondot okozott-lehet, h volt egy konfliktus. 7esetleg ebéd után menj érte-mig megszokja /hát, óvónõként most ezeket tudtam javasolni-de, ha konkrétumot irsz, szivesen segitek/
Az én lányom 4, tavaly szeptemberben kezdte az ovit, decemberben született a második kistesó. Õ is nehezen viselte, bár nála ez máshogy jelentkezett. Volt olyan idõszak, amikor agresszív volt velem mikor mentem érte, sírt, rúgott, stb. Volt olyan idõszak, amikor látszólag nem volt gond, de az oviban sokat sírt, az óvónénik nem tudták rávenni semmire. Volt olyan idõszak, hogy reggel sírt, hogy nem akar oviba menni. Meg volt olyan, amikor minden rendben volt. Ezek váltakoznak azóta is (bár velem már nem nagyon agresszív, inkább néha a tesóval). Ami nálunk bevált, az az, hogy idõt szakítottam rá, hogy csak vele kettesben is foglalkozzak néha. Néha elmegyünk bábszínházba, gyerekmûsorra csak ketten, hogy lássa, jó oldala is van annak, hogy õ a nagy. Én sem adnék neki csokit naponta, bár tudom, hogy mások is csinálják, nem tudom, Nálatok vagy náluk ez beválik-e. Én nem hagynám egyszer sem, hogy otthon maradhasson, mert sír. Az szerintem összezavarja, hogy van, muszáj menni, de a múltkor meg mégsem volt muszáj. Egyébként mekkorák a tesók? A kisebbik nemrég született?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Nagyon köszönöm a tanácsokat. Refrektálnék rájuk ugyanolyan sorrendben: 1., ezt sajnos biztos nem érti, vagy legalábbis nehéz lehet elfogadni, de ezen változtatni még nem tudok 2., igen, ez is tuti 3., minden nap megkérdezem, sõt, az óvónénik is beszámolnak, pláne ha nehezebb nap volt. El-el keseresik idõrõl idõre, viszont a héten volt elõször olyan, hogy sírt is a távollétemben. 4., csokit ritkán, inkább vmi egészséges rágcsálnivalót szokott kapni - de ebben lehet igazad, itt lehetne vmit változtatni 5., férjemmel nagyon figyelünk ezekre, igen, szokott lenni ilyesmi velem is, férjemmel is 6., ez megint csak jó ötlet, megpróbálom, hátha... 7., nem alszik ott, ebéd után megyünk érte Köszönöm segítségedet, hátha bejön vmi...
én is ien voltam

Nehéz az emelt angol szóbeli? 1 óra múlva megyek és félek :- (

Legjobb válasz: Egyáltalán nem nehéz. Pedig én is azt hittem, hogy nehéz lesz. Szerintem könnyebb mint az írásbeli, pedig sosem voltam jó szóban, de amikor érettségiztem, akkor a szóbelim jobban sikerült. Nem kell görcsölni ;)

Egyáltalán nem nehéz. Pedig én is azt hittem, hogy nehéz lesz. Szerintem könnyebb mint az írásbeli, pedig sosem voltam jó szóban, de amikor érettségiztem, akkor a szóbelim jobban sikerült. Nem kell görcsölni ;)
A kérdező hozzászólása: Én se vagyok valami jó szóban, ezért félek :D az írásbelim 118 pontos lett.
A kérdező hozzászólása: tényleg nem volt nehéz :D
Milyen témákat kaptál? Leírnád kérlek egy pár mondatba azokat, amikrõl beszélned kellett? Nagyon köszi! :) (és még egy kérdés, hogy egyedül vagy bent a vizsgáztatókkal, mikor vizsgázol, ugye? - más diák nincs bent?!)

Mért ilyen nehéz az elszakadás?

Szeretni már nem szeretem,túl sok rosszon mentem át mellette keresztül,de egyben csodálatos is volt és néha elfog a hiánya akkor kisírom magam,nagyon rossz megszokni,hogy már nincs...nektek volt ilyen szituációtok? meddig tartott átvészelni ?

Legjobb válasz: Igen, volt ilyen szituaciom, az elso nehany nap a legrosszabb,szinte fizikailag faj a hianya, de azalatt ,ha kibirod,hogy ne keresd a illetot,akkor mar jo iranyba haladsz. Nemreg hasonlo helyzetbe kerultem,neha elgondolkodtam,hogy helyesen cselekedtem-e,hogy szakitottam...Ilyenkor talan a leggyengebb az ember es hajlamos felkeresni a masikat...Ne tedd. Ismerkedj,szanj idot magadra, a hobbijaidra,meg ha neha ugy is erzed,hogy ahhoz sincs kedved..

Igen, volt ilyen szituaciom, az elso nehany nap a legrosszabb, szinte fizikailag faj a hianya, de azalatt , ha kibirod, hogy ne keresd a illetot, akkor mar jo iranyba haladsz. Nemreg hasonlo helyzetbe kerultem, neha elgondolkodtam, hogy helyesen cselekedtem-e, hogy szakitottam...Ilyenkor talan a leggyengebb az ember es hajlamos felkeresni a masikat...Ne tedd. Ismerkedj, szanj idot magadra, a hobbijaidra, meg ha neha ugy is erzed, hogy ahhoz sincs kedved..
Még most is nagyon hiànyzik, de màr csak maga a szerelem érzése, mert azòta se volt senkim. Nagyon rossz most, nap mint nap csak sirok és szenvedek, nagyon magànyos lettem miòta elveszitettem. 2 hònapja dobott, kb 1 hònapja màr új baràtnõje lett. Mondjuk azòta szerintem màr megint egyedül van, és tudom, hogy õ is szenved. Hàt ez van, majd csak talàlok màst...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!