Találatok a következő kifejezésre: Nehéz a vagy (4746 db)

Én nem szoktam, mert nem érdekel hogy mit hova tesz.
7., ennel az edenyelüpakolasi szintnel a 3 evesem is elöbbre tart, ö mar tudja, hogy a nagyobba rakjuk a kisebb edenyeket. :D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ja, ha ilyenekre gondoltal, kedves Kerdezö: ilyen zokni meg fogkrem tema regen nem erdekel, a nappali kanapejan tarolt hetköznapi ruhai sem (csak amikor elrakja az anyjat vendegsegbe varva). Erdekes, az en ferjem sem tudja megjegyezni a mosogatogepbepakolast tovabba kipakolasnal az eszközök, edenyek helyet (hü, micsoda labirintus azt az egy kihuzhato fiokot megtalalni!), pedig különösen a csaszarmetszesek utan lett volna neki hasznos, nekem meg könnyebb. Es az en ferjem is egyebkent cseszegetesnek eli meg, ha szova teszem, hogy a közös feladataink fele az öve, azaz addig nincs jatek/teve...stb, amig mind2-en kesz vagyunk. Az ö erve: de neki pihenesre van szüksege. (Ja, h nekem is? azt mar nem is hallja.) Es meg akkor is mondogatni szoktam, amikor elvarja, hogy menjünk szülinapra meg a joegtudjahova a szüleihez, rokonaihoz, amikor en kinyulva az evek ota huzodo faradsagtol szivesen pihennek vagy akar az otthon evek ota felbehagyott feladatokkal foglalkoznek, amire SOHA nincs idö, h vegre a rend iranyaba induljon minden. 14.
Nálunk ez inkább fordítva van a férjem szokott rám szólni, hogy ne ide rakja, hanem oda, ha oda rakom, akkor meg ne oda rakja, hanem ide, ha megkérdezem, hogy csináljam az a baj, mert nehogy már ne tudjam eldönteni egyedül, ha egyedül eldöntöm az a baj, mert nem úgy kellett volna, jön a konyhába, mikor éppen fõzök és szaladgálok az asztal és a gáztûzhely között, elkezd pakolni, hogy ez se jó helyen van, attól meg nem lehet elférni, én meg tõle nem férek. :D Aztán meg semmit nem találok. :D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az alaprendszer a hibás :) . Nálunk nincsenek igazán pakoló felületek ahol kupi lehetne - tudatosan. Inkább gardrobot csináltunk a kamrából és így már nem is tud úszni a lakás. Nem csak a ruháknak, hanem egyébeknek is itt a polca. Pakolásra, bármire van külön zuga, ahol meg tõlem kitömött patkányt is tarhat :) . Ha fõz, akkor õ fõz. Õ sem dumál bele én hogy csinálom, én sem irányítgatom. Ha akarta csinálni, meg is tudja oldani. Ha nem, akkor meg úgyis kérdez :) . Nincs pitiáner cseszegetés, tisztelet van, meg sok humorérzék. Inkább elhülyéskedjük a dolgokat. Ettõl függetlenül a ház rendben, az udvar rendben, és mi sem öljük egymást. A rendszer mûködik. Sokszor ott a gond, hogy olyanon is képesek felrántani magukat az emberek, amire 2 nap múlva már nem is emlékeznek, pedig az ilyenekbõl kirobbanó x órás vita/mosolyszünet idejét már nem kapják vissza, hogy értelmesre fordítsák. Nem mondom, hogy nálunk nincs vita, de nem olyanra pazarlom a muníciót, hogy hová rakta a zokniját, vagy hogy reggelente miért nem pakol el maga után, miért tett piros aranyat is a levesbe, amikor marhára nem kell bele, stb. Õt szeretem, ami nekem azt jelenti, hogy a hibáit felismerve is így gondolkozok. Természetesen nem szeretem a hibáit, dehogy is :D, sõt nagyon idegesítõ tud lenni egyik-másik, de el tudom õket fogadni, mert nyiván nekem is vannak, amiket meg õ fogad el, pedig nyilván van olyan pillanatam amikor megszorongatná nyakam. Mielõtt még rózsaszín szemüveggel vádolna valaki, jelentem 6 éve vagyunk együtt, ami alatt kb. 12 évnyi élmény/baj ért minket, de még mindig ha elutazik, amíg országhatáron belül van, végig beszélgetjük az utat (4-5 óra) és még mindig vele tudok a legnagyobbakat nevetni. Illetve minden pénteken elvisz randizni :) , függetlenül attól hogy együtt élünk. (Mielõtt lekapják a 10 körmükrõl a párjukat hölgyeim, ez hamburgert jelent és sétát, vagy kikötõi hajóbámulást, tehát semmi extra kölcséges dolog) Ez nem kivételes, csak az elejétõl nem hazudtunk arról a másiknak, milyenek is vagyunk. Mert az eb bizony itt van elhantolva. Az együttjárásos szakaszban mindenki a szép oldalát mutatja, házasság elõtt max a kicsit rosszabb verziót, aztán meg csõstül kezd ömleni a sz*r. A megoldás az igazságban rejlik. Ha már az elején nem vetítünk, akkorn nem sok meglepetés érhet a késõbbiekben, amiért cseszegethetjük egymást, mivel tudtuk a stiklijeit. Bár így jóval kevesebb pár jutna el mondjuk a 10. randiig :D.
Bár nem vagyok könnyû eset...és a szám is nagy...de ilyesmit soha nem szoktam szóvá tenni a férjemnek.
Kérdezõ és téged mivel cseszegetnek?
Megmondom õszintén, én kétszer szólok normális hangnemben, megkérve, hogy mondjuk foci után a sporttáskáját ne a nappaliban dobja el, utána viszont erélyesebben szólok rá! Elég nagy a ház, van egy kétéves fiunk, bõven van mit csinálni, neki sokat otthon nem kell, de az ilyen dolgokra figyeljen oda, mert ezzel kicsit legalább könnyít a melómon!
Én sem kritizálom õt, õ sem engem. Vannak fontosabb dolgok is, mint egy-két szennyes széthagyva. Utólag (akkor is) azon röhögök, mikor bekerülten egy hétre a kórházba. Mikor hazajöttem, a teljesen üres mosogatógép mellett halomban állt a mosatlan. Cserébe viszont naponta 2x jött látogatni, hozott mindent, amit kértem, rendezte a gyereket, mosott, vasalt rá. Nem ütemezett kórház volt, hirtelen jött minden. A szülõk meg gondoskodtak a vacsorájukról.:) Õ se mondja, hogy pakoljak össze a garázsban vagy szereljek kocsit, én se mondom, hogy takarítson maga után. Nyilván besegít, ha szükséges.
Ne szoktam piszkálni ehhez hasonló apróságok miatt. Ha a kevés együtt töltött idõ rovására szervez magának programot, azt szóvá teszem, de nem kell hetekig hallgatnia. Mi megbeszéljük az apró és nagyobb dolgokat egyaránt. Mivel szívesen pakolok utána, így az se zavar, ha szanaszét hagyja a dolgait. Imádok gondoskodni róla, mert nagyon szeretem.
En is imadom egyebkent a paromat, es imadok utana pakolni, csak egy idö utan az egeszsegem jelzett, hogy ez igy nem megy tovabb. A 19. valaszolo altal leirtak nagyon szepen müködnek, HA KÖLCSÖNÖSEN igy viszonyulnak ehhez a felek. De egy fecske nem csinal nyarat, a legtöbb valaszolonal (nalunk is) sztem ez egyoldalu, es csak emiatt "nem müködik a rendszer". Hat igen, ezt vallaltuk... Ha pl. "le sem [email protected]", hogy a 22. valaszolonak ezzel több a munkaja...stb... Es ez nem feltetlenül 6 ev utan mutatkozik meg (nalunk akkor meg tarthato volt az allapot, csak 1 db 2 eves gyerekkel), böven a duplaja utan is van eleg valas... A csaszarmetszes utaniakrol en is sokat tudnek meselni: nalunk szo szerint szlalomban mentem be, kikerülve az utamban heverö halmokat, konyha messziröl büzlött...stb, es igen, akkor belatta, hogy "nem gondolta volna, hogy ennyit csinalok egyedül", de azota mintha agymosason ment volna at, ebböl semmire sem emlekszik. A garazstakaritassal együtt lenne egyenlö munkamegosztas evidens egyebkent, ami a lakas-, gyerekek ellatasa mellett eltörpül. 14.
Mi mindketten rumlisak vagyunk a barátommal, egyikünkne sincs joga "cseszegetni" a másikat, bár mindig (szó szerint) nálam szakad a cérna(olyan 2 hetes rendetlenség, meg bennmaradt poharak között), és rakok rendet, akkor kap egy kis agymosást, nem a rendetlenség miatt, hanem hogy nyugisan elterül a legnagyobb kupi közepén és neki soha sem jut eszébe elkezdeni pakolni.
Nálunk a családban anyukám folyton b*szolgatja apámat ha nem rak el valamit oda ahova kell. De má megsozkta, nem lármázik érte.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elsö :DDD Azt hiszem, en is eljutottam mar erre a szintre, de bizonyos dolgokat megis muszaj szova tennem. Az a baj, hogy pl. amikor a kisbabanak reggelre elökeszitett ruhaknal nem figyel, hogy az ott maradjon, ne kerüljön ra mas halom, tehat hogy kezre alljon, az rengeteg nehezseget okoz reggel es idöt rabol, igy emiatt s elkeshetünk az ovibol. Vagy amikor atallitja az autosülesemet, igy erre nem szamitva ezzel kezdhetem az oviba indulast. Az sem fair, hogyha nem veszi ki reszet a közös feladatainkbol, es ram több marad, pl. betegen ejfelig pakolok-fözök...stb, ket szoptatas között, mig ö munka utan (3 orakor) lefekszik aludni par orara, majd vecen ül a telojaval jatszani, este pedig a teve elött tesped - egesz nap gyakorlatilag csak evett es este megmosta a gyerek fogat meg megcsikizte az agyon - szerinted nem kellene szova tennem, sokadszorra is? Es ha emellett hetvegen meg anyosekhoz repül, nekik "segiteni", mig ök teveznek-nyaron napoznak az udvaron (egeszsegesen)? Az sem tölt el boldogsaggal, hogy a fel etkezöasztal allandoan tele van ramolva, igy kuporgunk eveskor, es a gyerek rajzai es iroeszközei valoban otthagyhatok, de a ferjem szamitogepe es aktualis babralt eszközei (ceruzaelemek...stb) is allando jelleggel ott? Na, ez csak egy bennem felmerült gondolat, amire fel Sem horkantam addig, amig a szüleit, testveret varva hozzank latogatoba elpakolta!!! Ilyenkor porszivozik felmos es hasonlok, soha nem latott rend a konyhan is. Szoval engem inkabb az idegesit, hogy a mi (en) igenyünket [email protected], lehet kupi, de ha a rokonai jönnek, nekik minek? Igy emiatt szoktam mondogatni. Kedves kerdest feltevö ferfi, azt csak a ferfiak elik meg ugy, hogy cseszegetes. Mi keresnek hivjuk, csak szazadik keres utan mar mashogy hangzik. Mondogatas vagy barmi, de annal hibatlanabbnak gondoljuk magunkat, hogy bevallanank, rarivalltunk barkire, mi szereny kis baranykak... :)
Nem szoktam egyáltalán , és õ sem engem .Nem szorul a párom irányításra . Ha esetleg egy zokni nem a szennyesládában , hanem mellette landol egy szót sem szólok , mert annyira piti dolognak tartom , hogy említésre sem méltó.
A kérdező hozzászólása: Nem pont hogy mit hova tesz.Inkább úgy értem hogy bármiért ami nem tetszik.Mit hova tesz csak pl volt.
Csesztetni soha nem szoktam. Legfeljebb megkérem, hogy máskor máshogy. De ha elfelejti sem tragédia, legfeljebb átteszem, vagy megcsinálom én, az ilyen dolgok nem szoktak zavarni. Nem akarok házisárkány lenni, akinek az ilyen állandó cseszegetés miatt romlik meg a házassága. Nekem is van hibám, vannak dolgok amiket rendszeresen elfelejtek, és a páromnak is vannak hibái. Igyekszünk nem ezeket észre venni, és állandóan szóvá tenni.
Én szoktam, de õ is engem, csak más dolgok miatt. Szerintem ez elkerülhetetlen néha. Senki sem tökéletes, ez így van! Pont ezért néha becsúszik egy kis morgás ezért azért, de nem ebbõl áll az életünk. Az a bolond aki ennek túl nagy jelentõséget tulajdonít. Furcsa hallani, mikor valaki azt állítja sosem szokott ezért azért veszekedni, mert ahhoz képest túl sok a válás. Biztos van ilyen, de a legtöbben csak elnyomják magukban a pillanatnyi mérget, gyûjtögetik az apró sérelmeket, aztán majd 10 év múlva jönnek elõ a válásnál, hogy "mert még a zoknidat sem voltál képes soha szennyesbe rakni." Most akkor melyik a jobb... Az tény, hogy szépen is meg lehet beszélni mindent, de hát senki sem tökéletes...
Én egyáltalán nem vagyok cseszegetõs, de a férjem az. Miután anyukám is ilyen volt én már megszoktam, illetve megtanultam elengedni a fülem mellett, de az biztos, hogy én ilyesmikért soha nem fogok cseszegetni senkit.
Cseszegetni nem szoktam, hanem elmondom szépen, hogy szerintem x vagy y tárgynak miért lenne jobb helye itt vagy ott. Sosem volt ebbõl gond. És persze ez oda-vissza mûködik köztünk.
Ha a konyhában az edényeket rakja, nem az, hogy nem oda rakja, hanem pl vannak mûanyag edényeink és egyik nagyobb a másiknál. És feszt legalol van a legkisebb, utána a legnagyobb, aztán megint egy kicsit, megint egy nagy, és össze-vissza borul a szekrényben...ha õ pakolja el, és kicsit idegesít. Vagy ha nem oda rakja vissza a dolgokat, akkor keresem vagy fél órát, hogy hova rakta. Nagyrészt csak magamban mérgelõdök, de szoktam neki is mondani, hogy ugyanoda rakja már vissza.
ha már 25x megkértem valamire, és hanyagságból letojja az egészet, akkor bizony elõveszem a csesztetõs stílust. amúgy nem nyaggatom semmi hülyeséggel (házasság, luxusnyaralás, ajándék, virág, ékszer).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Alapvetõen annak a híve vagyok, hogy alakítsuk ki a közös rendszert, kompromisszumokkal. De vannak dolgok, ahol egyszerûen nem megy és nagyon nem bírom. Tipikus a zokni, ami rendszerint a padlón landol, két méterre a szennyestartótól. Õszintén nem értem. Minden más ruháját odaviszi és belerakja, de a zokni a padlón marad. Ebben szerintem egyébként igazam van, õ se tudja megmagyarázni, mi benne a logika. Már az én szívatásomon kívül. A másik a számítógép, ami non-stop megy. Még ha közben futtatná a torrentet, megérteném. De nem, minden be van zárva, csak a gép megy. Akkor miért nem lehet legalább felfüggeszteni? Miért jó, hogy indokolatlanul eszi az áramot? Ezeket õ cseszegetésnek éli meg, viszont én nem tudom elfogadni, hogy így csinálja. Fõleg hogy igazán nem kérek sokat, csak hogy a koszos, büdös zokniját hadd ne én szedjem már össze, ha neki úgyis meg kell fognia, amikor leveszi (fizikai munkát végez, imádom, de tényleg nem egy leányálom azokat a zoknikat pakolgatni), és hogy ne pocsékoljuk az áramot. Vannak dolgok, amik engem zavarnak, de elfogadom, hogy õ máshogy látja, és valóban indokolatlan cseszegetés lenne, ha szólnék miatta. Például én azt szeretem, ha a fûszerek betûrendben vannak a tartóban - így ugyanis pillanatok alatt megtalálom, amit keresek. Õt ez nem foglalkoztatja, de végül is nem árt vele, szóval mielõtt fõzök, rendbe rakom a fûszereket egy szó nélkül. Szerintem fontos megkülönböztetni ezt a két dolgot. Sok férfi éli meg indokolatlan cseszegetésként, ha a nõ amiatt szól, hogy ne szívassa már õt feleslegesen. Pedig szólni, hogy ne csináljon kupit, plusz munkát, az teljesen indokolt. Gond azzal van, amikor a nõ maga se tudja megmagyarázni, miért nem jó úgy, ahogy a férfi csinálta az adott dolgot. A házasságokat leginkább ezek a valóban indokolatlan cseszegetések szokták hazavágni.
A pakolás miatt nem szoktam neki szólni. Max megbeszéljük ki szerint hogyan lenne praktikusabb és miért. A takarítás miatt szoktunk vitázni. Albérletben élünk, fiatal pár vagyunk, még innen onnan kapott cuccokkal. Egyelõre csak alakítgatjuk a saját életünket. Villanyrezsónk van, utálom, ferde, letakaríthatatlan... Párom favoritja körbefújni az egészet zsíroldóval fõzés után, majd nem sikálja le rendesen, mindenhol maradnak a kis fehér pöttyök. Emiatt már nem egyszer megkértem szépen, hogy a konyha takarítását inkább hagyja rám. Jót akar én ezt tudom, de ami nem megy, azt nem kell erõltetni... :D Egyébként cseszegetni nem szoktam kifejezetten. Õ annak érzi, ha megkérem, hogy porszívózzon ki. Én azért annyira nem.
Én szoktam és nagyon utálom magamat olyankor. De ha nem szólok, akkor meg nem tudja, mitõl vagyok ideges. Már több bemutatót tartottam a családnak, hogyan kell bepakolni a mosogatógépbe a tányérokat, de nem, a diplomás férjem sem tudja megjegyezni. Vagy hogy a kabátját ne a fotelba tegye, hanem akassza a helyére és a levetett ruháit a szennyesbe tegye. Ezen kívül már semmi mást nem kell otthon csinálnia, tehát másért már nem is tudnám piszkálni, de ezeket sem tudja megjegyezni vagy nem tudom mi az oka (lustaság vagy hogy idegesítsen?). Szóval házisárkány vagyok, de még tûri :)
Egy ideig lehet mindent türelemmel birni, de amikor évek mulva sem hajlandó elfogadni a jóindulatot, akkor már az eléggé sértõ tud lenni.Fõleg akkor, ha mindig talál valami ujdonságokat, hogy felhuzzon.pl. nem törli le a lábait, hiába sáros.stb.
:D ... utolsó , magunkra ismerek bennetek .Én sem voltam soha egy hû de tisztaságmániás . :( Nálunk is én unok bele hamarabb és akkor szólok a páromnak , hogy azért õ is segíthetne ;).

Aggodjak vagy ne a rozsaszin folyás miatt?

sziasztok.5 hetes terhes vagyok.menzi kimaradt.doki szerint minden rendben.tegnap este együtt voltunk párommal..ma reggel el kellett mennem nagy wc-re és minimálisan halvány rozsaszin folyásom volt..a folyás az megszokott nálam de nem a szin.nem görcsölök.nem fáj semmim..babás tüneteim ugyanugy kinoznak és még is aggodok.lehet az erölkösétöl?vagy az esti együtt lét?vigasztaljatok..azota nincs semmi..bár a derekam lent fájdogál de az anélkül is szokott..irjatok.

Legjobb válasz: Szerintem az esti együttlét az oka.Ma lehetõleg ne emelj nehezet,és próbálj meg sokat pihenni.Úgyis vasárnap van:)Mivel azt mondod,hogy nincs már így serintem ne aggódj,de azért majd ha legközelebb mész dokihoz,gondolom visszahívott 1-2 hét múlvára,akkor kérdezz rá.

Szerintem az esti együttlét az oka.Ma lehetõleg ne emelj nehezet, és próbálj meg sokat pihenni.Úgyis vasárnap van:) Mivel azt mondod, hogy nincs már így serintem ne aggódj, de azért majd ha legközelebb mész dokihoz, gondolom visszahívott 1-2 hét múlvára, akkor kérdezz rá.
Szia.Nekem is így volt.Annyit mondott a dokim, hogy nyugodtan szeretkezzünk, de ne hûbele-Balázs módjára és a párod, óvatosabban csinálja, ill.ne tolja be tövig.Bocsi, de máshogy nem tudom leírni.Azért kérdezd meg a saját dokidat is.15 hetes kismama Vigyázzatok magatokra.
Én 33 hetes vagyok, volt egy vérzésem 29 hetesen, és most tegnapelõtt. Mindkettõ pár csepp volt. Az elsõ után benntertottak a kórházban egy hétre, kaptam infúziót visszatartás végett. Most is bent akartak fogni, de feküdni otthon is tudok. De a következõnél már most megmondták, hogy bentfognak. Én e tapasztalatok alapján azt gondolom, hogy ha a tüneted csak egyszer jelentkezik, és nem tartós, máskor nem veszed észre, akkor nem kell félned. Sokan a mensi idejében még véreznek is, barnáznak. Ha aggódsz, hívd fel a dokidat, kérdezz rá, v agy menj be az ügyeletre, akkor nyugszik meg az ember. De ha megszûnik az egyszeri tünet, ne aggódj. Pihenj, nem lesz baj:-) (mi is egyben vagyunk még)
Szia! Nekem is volt ilyen kb 16 hetesen. Szex után rózsaszínes, kicsit véres folyásom volt. Szerencsére a babának semmi baja, valószínûleg csak a szextõl volt, azóta csak nagyon óvatosan csinálhatjuk. 27 hetes kismama
Azért mi itt bármit írhatunk, majd akkor lehetsz telkesen nyugodt, ha a doki megnéz...Lehet hogy az esti eggyüttlét az oka, de lehet hogy nem.Nekem az elõzõ terhességnél volt az 5héten rózsaszínezés, majd vérzés, a baba elment....A mostani terhességemnél is volt kb a 8-10 héten rózsaszínezés, de a babának SEMMI BAJA!!Szóval teljesen csak a doki fog tudni megnyugtatni, én a helyedben elmennék dokihoz... 31hetes kismama
Ja bocsi, most olvasom hogy azóta már semmi...Az jó..De azért én egy telefont megeresztenék a dokinak, aztán majd õ eldönti, hogy akar e látni, vagy sem....

Kedden ott alszom a barátomnál, most először, és milyen ételeket fogyasszak aznap vagy italt, hogy éjszaka ne szellenstek vagy ne jöjjön rám a szellentési inger?

Legjobb válasz: Hát babot ne egyél mindenesetre, de ha kiszalad egy puki az még nem a világ vége! Emberek vagyunk ugyanis! :)

Hát babot ne egyél mindenesetre, de ha kiszalad egy puki az még nem a világ vége! Emberek vagyunk ugyanis! :)
hóst semmiképp..nálam az katasztrófa :D rizs, gabonapehely.. ezektõl nemigen fogsz :)
Babot, szóját, káposztát, kólát, hagymát ne egyél.
Ez csak eleinte okoz gondot. Tanult barátom szerint a valódi szerelem onnan ismerszik meg, amikor már mersz az ember elõtt hangosat fingani.DD)
Álljon itt egy történet az üggyel kapcsolatban, hátha valaki nem ismeri. Vonaton, kupéban utaznak, egy hölgy, valamint egy angol, francia, és egy magyar úr. A hölgy véletlenül elenged egy "galambot". Az angol, megvédendõ a hölgy becsületét, így szól: "bocsánatot kérek, a sok bélszín az oka, én voltam." Kis idõ múlva, a hölgy ismét reccsent egyet. A francia: "elnézést, én voltam, a sok csiga..." Néhány perc múlva a magyar úr feláll:" Uraim, kimegyek a peronra dohányozni, ha a hölgy újra fingana, természetesen én voltam."

Tényleg nagyon nehéz a francia nyelv, vagy csak a kiejtése miatt mondják ezt?

és egy olasz nyelvtudás milyen mértékben segíti a francia tanulását?

Legjobb válasz: "Tényleg nagyon nehéz a francia nyelv" Nem nehéz, olyan, mint az olasz vagy a spanyol (a legközelebbi rokonai). "csak a kiejtése miatt mondják ezt?" A kiejtés miatt mondják, mert a francia sajátos kiejtése elrejti azt a tényt, hogy amúgy mennyire közel áll ez a nyelv az olaszhoz és spanyolhoz. A francia kiejtés sem túl nehéz egyébként, 2-3 magánhangzó van, amit nehéz megtanulni, de ennyi szokatlan hang az angolban is van. A franciában a beszédértés és a kiejtés a legnehezebb. A francia beszédértés híresen nehéz. Viszont ne feledjük, hogy a "könnyû nyelv"-nek kikiáltott angolban ezek ugyanolyan nehezek. "olasz nyelvtudás milyen mértékben segíti a francia tanulását?" Erõs olasz nyelvtudással a nyelvtannak és a szókincsnek is kb. 70%-át kapod ingyen. Bár a franciát az angol (és a spanyol) felõl lehet legjobban megközelíteni, de az olasszal is nyilvánvalóak a hasonlóságok (ami nem meglepõ, ha a térképre nézünk).

"Tényleg nagyon nehéz a francia nyelv" Nem nehéz, olyan, mint az olasz vagy a spanyol (a legközelebbi rokonai). "csak a kiejtése miatt mondják ezt?" A kiejtés miatt mondják, mert a francia sajátos kiejtése elrejti azt a tényt, hogy amúgy mennyire közel áll ez a nyelv az olaszhoz és spanyolhoz. A francia kiejtés sem túl nehéz egyébként, 2-3 magánhangzó van, amit nehéz megtanulni, de ennyi szokatlan hang az angolban is van. A franciában a beszédértés és a kiejtés a legnehezebb. A francia beszédértés híresen nehéz. Viszont ne feledjük, hogy a "könnyû nyelv"-nek kikiáltott angolban ezek ugyanolyan nehezek. "olasz nyelvtudás milyen mértékben segíti a francia tanulását?" Erõs olasz nyelvtudással a nyelvtannak és a szókincsnek is kb. 70%-át kapod ingyen. Bár a franciát az angol (és a spanyol) felõl lehet legjobban megközelíteni, de az olasszal is nyilvánvalóak a hasonlóságok (ami nem meglepõ, ha a térképre nézünk).
Amennyire nekem feltûnt, a francia és az olasz nagyon hasonlóak, igazán csak kiejtésben más, így biztosan sokat hozzátesz. Nekem angol után elég bonyolultnak tûnt a francia, de megtanulható...
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi a válaszokat:) megnyugtatott, most olasz kéttannyelvûbe járok, de mindenképpen meg szeretnék tanulni franciául (:
Én meg francia kéttannyelvûbe járok:) bár én nem olaszt hanem spanyolt szeretnék még tanulni:)
Ja és igen tényleg nehéz nyelv elõzõ voltam
Nem nehéz, ez baromság. A kiejtése is pont annyira "nehéz", mint az angolnak. Van benne 3-4 furcsa hang, és kész. Nekem spec. a beszédértés része megy a legjobban minden nyelvnek, úgyhogy errõl nem nyilatkozom, hogy mennyire nehéz. De olasz nyelvtudással kb. 2 év után középfokúzni lehet belõle. Mondjuk nekem fordítva volt, a francia tanulás 2. évében elkezdtem spanyolt tanulni, 2 év után középfokúztam spanyolból, franciából meg a 4. évben emeltszintûztem. Nem kell megijedni, a szókincs nagyon hasonló, az olasszal meg sok nyelvtan is megegyezik, úgyhogy így kifejezetten könnyû lesz. Egyébként az angolból is sok latin eredetû szó ismerõs lesz. Sok sikert!
"az angolból is sok latin eredetû szó ismerõs lesz" Mivel az angolban az evéssel, ivással és alvással kapcsolatos alapszókincs kivételével minden latin vagy francia eredetû (a francia meg ugye fõleg latin eredetû), ezért a francia nyelv nagy része olyan, mint egy kissé tudálékos angol, sok hülye ékezettel. Aki felsõfokon beszél angolul, az eleve el tud olvasni egy francia napilapot, ha tisztában van egy-két kötõszóval vagy névmással.
szerintem nem a kiejtés a kihívás, hanem jól értelmezni amit pl egy anyanyelvi beszélõ mond. nem?
Ne keresd, de úgyis fogod..
Ne keresd. Ne várj. Ha én ezt mondom egy nõnek, akkor 99%, hogy többé nem akarok tõle semmit.
"... azt mondta, hogy határozatlan ideig nem akar velem beszélni." Mit nem tudsz értelmezni ebben a mondatban?
Szóval határozatlan ideig... és aláírtad?
Nálam ilyen nincs. Vagy végleg szakítunk vagy nem szakítunk. De nekem ilyet senki ne mondjon, hogy határozatlan ideig. Ha nem talál "jobbat" akkor majd visszamegy hozzád? És te visszafogadod?
5-ös, szerintem félreérted: 1. Szakítottak pont. Már nem is a pasija. 2. Határozatlan ideig nem akarja látni a lányt.
De akkor mire vár a lány? Miért akarja keresni? :S

HAZUGSAG VAGY IGAZ? Nagyon nehez szituba vagyok de remelem kapok segito valaszt. A novereimrol van szo. Az eggyik hazassagba el 10eve a masik ozvegy 2 eve.

Tehat a tesom ferje azt altja h testi kapcsolatot letesitett az ozvegy noveremmel.A noverem megvan gyozodve arrol h igazat allit a ferje. Ki mond igaztat es ki hazudik [a tesom ferjebol ki nezem h hazudik mivel nagyon rafinalt ember] az oka h miert hazudjon? Mert 4honapig kulon voltak es a tesom ez ido alatt felre lepett .Talan csak a bosszu bol alitja ezt?

Legjobb válasz: hu!ez igy nehez de lehet nem csak hazudik hanem bosszubol megtette!

hu!ez igy nehez de lehet nem csak hazudik hanem bosszubol megtette!
40 e Ft a hazugságvizsgálat
Bosszúból azt állítani, hogy megdugta a felesége testvérét? Elég szegényes. HA meg félrelépett a felesége, annak oka is van. Vagy nem kéne már házasoknak lenniük és egy párt alkotniuk, vagy el kéne gondolkozni, hogy ki mit rontott el és hol, hogyan lehetne helyrehozni. De ha ez a megoldás, akkor váljanak el. Jobb az mindenkinek. De ez elég szánalom. Pofon a feleségnek mert félrekúrt, meg a férjnek, mert fatökû gyökér.
A kérdező hozzászólása: Igen am en is azt mondanam h valjanak el de ott van 4gyerek es az ozvegy tesom altig allitja h ez nem igaz!

Aki szavaz jövőre, az hogy fog tenni? Van konkrét pártod, vagy mindegy csak ne a Fidesz nyerjen?

Legjobb válasz: Inkább csak ne az MSZP-EGYÜT legyen. Amúgy Jobbikra szavazók.

Inkább csak ne az MSZP-EGYÜT legyen. Amúgy Jobbikra szavazók.
Amennyiben NEM szavazol, akkor szavazol a Fideszre. Minden ellenzéki pártra leadott szavazat számít.
Semmiképp sem az mszp, együtt meg a hasonló gyomorforgató bohócok. A Jobbikra szavazok.
Jaj, istenem, mennyire szégyellem magamat, istenverte fideszesként... Lássuk csak. Mütyüri, Együtt2014-hez vonzódó LMP és PM. Gyûlöletkeltõ, vezetésképtelen, hiteltelen, mellesleg politikai programot nélkülözõ Jobbik. Levitézlett, Hagyó-árvákból álló MSZP. Emberek körében inkább a kamerába nézõ (Nem vagy egyedül!) médiafinanszírozó Együtt 2014. DK-t már meg sem említem. Mindez pedig úgy, hogy igazából egymásból se kérnek, nem csak Orbánékból... Mennyi esélyük van? Semennyi. És mit csinálnának? Liberalizálnák Magyarországot, csinálj, amit akarsz. Hajrá Görögország, várjál, jövünk! EU-tompornyalogató kormányt akarunk? Megkapjuk. Ha rajtam múlik, nem két, hanem három harmadot kapna a Fidesz. De a kettõ alanyi jogon kéne, hogy dukáljon neki. Hogy bõvíthetné egy olyan kormány az országot szimbolizáló házat, ha elõbb a penészes, szétrohadt szobákat kellene felújítani? 80% államadóssággal mihez kezdenének?
Fidesz. Jobbik. És isten ments a KDNP-tõl, de sajnos olyanok, mint a bogáncs, jól belekapaszkodtak a fidesz bundájába. A balos mókus õrsök szót sem érdemelnek, még azt a minimális hitelüket is elvesztették.
Én 2010-ben pont a népszavazás után lettem 18. Akkor még a jobbikra szavaztam volna. Ma már úgy vagyok vele, hogy egyik párt sem érdekel! Érdekhajhász az összes!
Fidesz vagy Jobbik. Még nem tudom.
Amennyiben a Jobbikra szavazol, akkor a Fideszre voksolsz!
Ez a libsiõrület már komolyan a tetõfokára ág, 2002-2010 görögökhöz hasonló utat jártunk? nem jött egy világválság még jól is kijöttünk belõle a GDP is csak amiatt a hitel miatt emelkedett amit akkor felvettünk, és most mi van egy olyan hitelezõtõl akinek vizzafizetjük kis karamtra és nem szól bele (itt sosem szól bele úgy mint POR, GRE, ROM stb..) azt elûztük, helyette dollárban persze, 8% kamatra minden utolsó kínai milliárdos afrikai diktátor arab sah vehetett ktövény 8%-ra vár 1000 milliárdnyival 5-10 évet beváltja és államcsõd...na mind1 is addigra csak kitanulom magam innen
Ha az LMP nem csatlakozik az E2014-hez, akkor LMP. Ha csatlakozik, akkor szerintem Jobbik, trollkodásból.
Nincs NEO FM, megszûnt.
A kérdező hozzászólása: :( Kár érte köszi a választ

Csókoljam meg a lányt vagy ne a 2. "randin"?

Kedden megyünk valahova beülni egy lánnyal( lehet h neki nem randi de tudatára szeretném hozni)stb. és szerintetek hogyan éreztessem vele hogy szeretem stb. Csók vagy netán mondjam el neki h szerelmes vagyok belé? Szerintem ez nem jó ötlet. Végén egy szájra puszi ?? Ötletek akik már rutinosak ebben. 16 éves vagyok , nem hülye pisis gyerek és itt az ideje hogy változtassak.. a lány 15

Legjobb válasz: Már az elsõn meg kellett volna, azt viszont ne mondd neki, h szerelmes vagy belé!

Már az elsõn meg kellett volna, azt viszont ne mondd neki, h szerelmes vagy belé!
A kérdező hozzászólása: kösz, kedves vagy.... :S
Már rég meg kellett volna tenned, azóta már elkönyvelt egy puhapö csnek. De a lényeg, hogy úgyis el fogod b*szni, akkor meg minek egyáltalán megpróbálni? Égni fogsz mint a reistag ahhaha
A kérdező hozzászólása: hogy kezdjek enki?? soha nem csókóltam még....pl.ha sétállunk vagy nemtom megállunk és ugy vagy ülve avyg hogy...??
Akkor a végén vagy egy öleléls, vagy arcra puszi, vagy szájra :D
A kérdező hozzászólása: és ha mondjuk nem akarja? a randin mikor??? a végén mikor elbúcsúzunk vagy mikor?
bocs az 1. mehet szóért :D
Ha ott a pillanat, hogy majdnem megcsókolod mehet és õ is téged mehet :D
szerintem is mehet a szájra puszi! aztán lehet csók lesz belõle..:D de ne mond neki hogy szerelmes vagy belé... azt hagyd jóval késõbbre..:D
A kérdező hozzászólása: már többször találkoztunk szal ne 2. randi.. de vhogy haladni kéne :) ha értitek...
Ha nem hülye pisis lennék, akkor nem kérdezted volna. :-) Ha elhívod egy 3. randira, akkor tudni fogja, hogy akarsz valamit. Ne mondd még ki azt a szót! A szájra puszi lehet a következõ lépés. 35/F
Mondjuk leültök egy pandra, beszélgettek utána, egymásranéztek és elcsattan a csók :DD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!