Találatok a következő kifejezésre: Nappali tagozaton tanulok (21 db)

Vannak itt olyanok, akik nappali tagozaton tanulnak, de nem a családjuk tartja el őket, hanem diákmunkából, vagy hasonló munkából élnek?

Hogy tudjátok megoldani, mennyire nehéz összeegyeztetni a munkát és a tanulást és mennyire tudjátok magatokat eltartani így?

Legjobb válasz: 18 évesen költöztem el otthonról mert nem bírtam a folyamatos feszültséget! Immáron 22 éves vagyok, 4 évvel ezelõtt költöztem el otthonról, és 4 éve tartom el magam. Nappali tagozaton tanulok és mellette vállaltam be diákmunkákat és jelenleg is diákmunkából élek. Nem mondom, hogy könnyû. De legalább a magam ura vagyok, és itt vagyok élõ példának, hogy nem lehetetlen, nappali tanulás mellett dolgozni és eltartani magad. Bár jövõre befejezem a sulit, és attól viszont tartok, hogy nem találok egybõl munkát, akkor megyek a hídalá, szóval lehet, hogy az utolsó évet estin fejezem be és fõállásban folytatom a munkát. Majd kiderül. Vagy végre megnyerhetném a lottót is.... Max ha nem jön össze, vissza költözöl... kipróbálod milyen a nagybetûs élet!

18 évesen költöztem el otthonról mert nem bírtam a folyamatos feszültséget! Immáron 22 éves vagyok, 4 évvel ezelõtt költöztem el otthonról, és 4 éve tartom el magam. Nappali tagozaton tanulok és mellette vállaltam be diákmunkákat és jelenleg is diákmunkából élek. Nem mondom, hogy könnyû. De legalább a magam ura vagyok, és itt vagyok élõ példának, hogy nem lehetetlen, nappali tanulás mellett dolgozni és eltartani magad. Bár jövõre befejezem a sulit, és attól viszont tartok, hogy nem találok egybõl munkát, akkor megyek a hídalá, szóval lehet, hogy az utolsó évet estin fejezem be és fõállásban folytatom a munkát. Majd kiderül. Vagy végre megnyerhetném a lottót is.... Max ha nem jön össze, vissza költözöl... kipróbálod milyen a nagybetûs élet!
Gyakornoki munkát rengeteget hirdetnek, nem szoktál álláshirdetéseket nézegetni? Milyen területen tanulsz?
18, 5 évesen költöztem el, 2 évig koli-nyáron is-, mellette diákmunka, szociális ösztöndij, tanulmányi ösztöndij, megoldható.
Azért írtam a gyakornoki munkát. Ha továbbtanulsz nappali tagozaton, akkor gyakornokként el tudsz helyezkedni. http://www.profession.hu/allasok/szakmai-gyakorlat/1, 24, 0, 0, .. Egyébként ha most 1 évet kihagysz, akkor én a helyedbe addig külföldre mennék és spórolnék ezerrel.
Azért nem mindegy milyen az a nappali, pl orvosi mellett nem hiszem, hogy bárki tud annyit dolgozni, hogy abból fenn is tudja tartani magát...
A kérdező hozzászólása: És minden mellett tudsz valamennyit félretenni? Most lesz meg a diplomám, 1 évet mindenképp dolgozom, utána szeretnék mesterre menni, de csak nappali van, nekem viszont szükségem van mellette a munkára, így nem tudom be merjem-e jövõre vállalni, mert szeretném már elkezdeni az életemet élni, ugyanakkor nagy álmom, hogy ezt a szakot elvégezhessem.
A kérdező hozzászólása: Nemzetközi tanulmányok szakos vagyok, de nem ebbe az irányba szeretnék tovább menni. De arra az 1 évre ami most jön lényegében bárhová elmennék dolgozni, csak utána nem tudom hogyan legyen tovább.
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon jó, köszönöm, meg is nézem a hirdetéseket!
Bocs, 1-es de az szak amibõl van esti is, nem lehet valami nagy eresztés...Érdekes módon kutatószakokon, orvosin stb nincs esti képzés:) Birom az ilyen nappali tagozatos büfészak mellett dolgozom, és erre verem a mellem embereket...:-/

Hétvégi munka? Sehol nem találok.20éves vagyok, nappali tagozaton tanulok, és jó lenne egy kis pénzt gyűjteni.

Legjobb válasz: Ha nappalin vagy megpróbálhatod esetleg a Mind-Diáknál. Jobbat én se tudok.

Ha nappalin vagy megpróbálhatod esetleg a Mind-Diáknál. Jobbat én se tudok.

Ha most nappali tagozaton tanulok államilag finanszírozottan, és jövőre levelezőn szeretném folytatni. Fizetnem kell?

Szeretnék egyetem mellett fels?fokú OKJ-s papírt szerezni és azt mondják, nehezebb mint a "büfészakom". Nappali rendben szeretném csinálni a szakmát, az egyetemet pedig levelez?n.

Legjobb válasz: Én is így csinálom. Nappalin okj, levelezõn egyetem. Nem kell fizetnem egyikért sem.

Én is így csinálom. Nappalin okj, levelezõn egyetem. Nem kell fizetnem egyikért sem.
A kérdező hozzászólása: Hmm, remek :) Köszi!


Ha bejelentett munkaviszonyod van, akkor nem jár a családi.
Nem jár. Mitõl járna?
A kérdező hozzászólása: és ha mikor már tanulok nincs bejelentett munkahelyem? akkor sem jár? egyébként szakmát szeretnék nappalin.. köszönöm a válaszokat :)
Ha nem vagy cigány, akkor nem semmi.
Jogában áll munkát vállalni, és nem az adófizetõk vérét szívni.
A cigányoknak miért nem áll jogában munkát vállalni?
A kérdező hozzászólása: Itt nem a cigányokról van szó, hanem egy olyan családról akiknél rendesen dolgozó szülõk vannak, és elvesztették az édesapjukat aki a kenyérkeresõ volt. Igen, jogában áll dolgozni az tény. Kíváncsi lennék kedves válaszoló, hogy minimálbérbõl te hogy oldanád meg az életedet egy ilyen családi veszteség után.
Ha az egyik szülõ meghalt akkor árvasági, más nem nagyon. Hol tanulnak, ha egyetemen szociális.
A két hallgatót rendszeres szociális segély. Illetve, 2014-ben a rendkívüli segélyt váltotta fel az ún. önkormányzati segély, ahol a gyermek/gyermekek felsõoktatási többletkiadásaira lehet meghatározott összeget igényelni (önkormányzatonként eltérõ összegben). Adott önkormányzathoz kell elmenni, szociális irodára.
*bocsánat, a két hallgatót rendszeres szociális ösztöndíj

Ha az apa nem tartja a gyerekkel a kapcsolatot és nem a gyerek hibája, hogy nincs kapcsolat akkor kell gyerektartást fizetnie amíg nappali tagozaton tanulok?

És mi számít érdemtelenségnek?

Legjobb válasz: Szia! Ha betöltöd a 18 életévedet, de érdemtelen vagy arra, hogy fizessen gyerektartást, akkor külön bírósági üggyel ezt megszakíthatja. "A nagykorú gyermek érdemtelen a tartásra, ha a tartásra kötelezettel kellõ indok nélkül nem tart kapcsolatot, azaz az a szülõ, akivel gyermeke egyáltalán nem tart kapcsolatot, nem lesz tartásra kötelezett. "

Szia! Ha betöltöd a 18 életévedet, de érdemtelen vagy arra, hogy fizessen gyerektartást, akkor külön bírósági üggyel ezt megszakíthatja. "A nagykorú gyermek érdemtelen a tartásra, ha a tartásra kötelezettel kellõ indok nélkül nem tart kapcsolatot, azaz az a szülõ, akivel gyermeke egyáltalán nem tart kapcsolatot, nem lesz tartásra kötelezett. "
Gyerektartás nincs kapcsolathoz kötve, azt fizetnie kell. Rokontartás van ilyen feltétele ha elmúltál 18, ha van róla látlelet akkor biztos, de az nem hogy csak mondjátok.
Kérdezõ - feltételezve, hogy ma 18+ éves vagy, különben nem értelmes a kérdés - az nem nyomós ok a mai kapcsolat hiányára, hogy hogyan viselkedett az apád tizenévvel ezelõtt... nyomos okot a mostani viselkedése szolgáltatna. Az sem ok, hogy õ nem keresett - ha Te sem kerested, semmi nem írja elõ, hogy a kapcsolatot kinek kellene kezdeményeznie. Viszont nyomós ok lenne, ha Te többször kerested, de õ nem állt szóba veled, például.
Azért ez nem egészen így van.A kolléganõm két éve volt ebben a helyzetben, a legnagyobb lánya fõsulira ment, az apja meg be akarta szüntetni a tartást arra hivatkozva, hogy nem tartja vele a kapcsolatot a lánya. Aztán a bírónõ elhajtotta a fenébe, mert a lányára EGY!! éves korában volt kíváncsi utoljára, azóta nem kereste. Az viszont nem elvárás, hogy egy gyerek kezdeményezze a kapcsolatot azzal a szülõvel, aki egész életében az ajtót rá sem nyitotta, hiszen itt az apa volt az, aki miatt nem alakult ki közöttük semmiféle kötõdés. Emiatt pedig ugye nem a gyerek a hibás, tehát a késõbbiekben sem lehet a terhére róni, hogy nem keresi azt a szülõt, akit sosem érdekelt és nem törekedett arra, hogy a saját gyerekével bármilyen érzelmi kapcsolata legyen. Tehát itt nem a gyerek a hunyó, és emiatt nem lehet azt mondani, hogy érdemtelen.
Nemrég volt a gyerekelhelyezési perünk, exférjem direkt rákérdezett h meddig kell fizetni, a bírónõ kihangsúlyozta h szakmát adó végzettségig, szó sem volt arról h ez idõ alatt hogyan KELL alakulnia a láthatásnak.Csupán arra tértek ki hogy a gyerek sem élhet ezzel vissza, pl 7évig végzi a fõsulit.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves #5, akkor a t. bíró elfelejtette, hogy változik a Ptk, az idén márc. 15-e utáni szabály: A kiskorú gyermek tartásra való rászorultságát vélelmezni kell. Ez a vélelem a gyermek nagykorúságának betöltése után is - legfeljebb a huszadik életévének betöltéséig - érvényesül, ha a gyermek középfokú iskolai tanulmányokat folytat. azután a következõ él majd: 4:220. § [A továbbtanuló nagykorú gyermek tartásra való jogosultsága] (1) A továbbtanuló nagykorú, munkaképes gyermek a rászorultsági vélelem esetén kívül is jogosult a tartásra, ha szükséges tanulmányai indokolt idõn belüli folytatása érdekében arra rászorul. A gyermeknek a szülõt a továbbtanulási szándékáról késedelem nélkül tájékoztatnia kell. (2) Az (1) bekezdés szerinti tanulmánynak minõsül az életpályára elõkészítõ szakképzettség megszerzéséhez szükséges képzés vagy tanfolyam, a felsõfokú végzettségi szintet biztosító alap- és mesterképzésben, valamint a felsõfokú szakképzésben folytatott tanulmányok folyamatos végzése. Nem érinti a tanulmányok folyamatosságát az a megszakítás, amely a jogosultnak nem róható fel. (3) A szülõ nem köteles nagykorú, továbbtanuló gyermekét eltartani, ha a) a gyermek a tartásra érdemtelen; b) a gyermek tanulmányi és vizsgakötelezettségének rendszeresen, önhibájából nem tesz eleget; vagy c) ezáltal a szülõ saját szükséges tartását vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné. (4) A nagykorú gyermek érdemtelen a tartásra akkor is, ha a tartásra kötelezettel kellõ indok nélkül nem tart kapcsolatot. (5) A szülõ a huszonötödik életévét betöltött, továbbtanuló gyermekének tartására rendkívül indokolt esetben kötelezhetõ.
Jó tudni, köszönöm!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); , , Az elég nyomos indok, hogy nem szeret, vagy hogy mikor kisgyerek voltam testileg bántalmazott, és szinte nap mint nap azt kellett néznem, hogy ordít édesanyámmal, és párszor is próbálta ölni?'' A joghoz nem értek, viszont a kérdés második felében felmerül egy olyan szempont, ami eddig nem hangzott el, és szerintem fontos. Kisgyerek testi bántalmazása, valószínûleg maradandó tüneteket okoz, aminek nyoma van a késõbb életvitelben is (tanulási nehézségek, emlékbetörések, szorongásos zavarok). Ugyanez voatkozik arra is, ha kisgyerek jelenlétében felnõtt embert súlyos bántalmaznak. A két körülmény még külön-külön önmagában is okozhat súlyos poszttraumás tünetegyüttest a gyerekben, akár évtizedekig tartó következményekkel a teljes további életútra. Szóval mind a közvetlen, mind a közvetett súlyos bántalmazás nagyon komoly kockázati tényezõ, itt pedig, ahogy a leírásban szerepel, mind a kettõ megtörtént, gyerek bántalmazása is, és az anya gyerek jelenlétében történ õ bántalmazása is. A poszttraumás stressz -- ha kialakul -- magától nem mindig múlik el, sokszor okoz hosszú évtizedekig tartó életminõség-romlást az áldozatban. Lehet kezelni, viszont a gyógyítása ma még nem triviális dolog. Inkább különbözõ kézben tartási, kísérleti terápiák vannak (többnyire beszélgetéses vagy egyéb feldolgozó jellegû pszichoterápiák), de gyors és biztos gyógymódja nincs, az , , elmulasztását'' nem lehet számon kérni. Ha objektív módon bizonyítható, hogy ez történt a gyerekkorodban (és valószínûleg igen, van ennek valamiféle nyoma, bizonyítható következménye, hiszen az ilyesmi csak az esetek egy részében gyógyul meg csak úgy magától, de inkább az a jellemzõ, hogy hosszantartó nyomot hagy), akkor szerintem kérdezzetek rá szakembernél, hogy milyen súlyú a dolog, milyen mértékig lehet bizonyítani vagy legalábbis életszerûen valószínûsíteni. Számomra életszerûtlennek tûnik, hogy a gyereket ilyen esetben érdemtelennek minõsítsék, ma ugyanis még nem létezik a posztraumás stressz gyógyítására biztos módszer, ezért szerintem szakmailag erõsen életszerûtlen lenne, ha poszttraumás tünetekkel együttélõ gyereket kapcsolattartásra köteleznének a korábbi bántalmazóval. A bántalmazás okozta szorongásoknak valószínûleg van valami felmutatható bizonyítéka (gyerekpszichológus, tanár, esetleges egyéb tanúk vagy tárgyi bizonyságok), szerintem ennek nézzetek utána. Én sem tudnék kapcsolatot tartani egy súlyos bûncselekmény áldozataként az elkövetõvel, ha a bûncselek miatt hosszú évtizedes poszttraumás tüneteim alakultak ki.

Nappali tagozaton tanulok ösztöndíjat kapok 13800. -majd emelés után 25000. - az édesanyámnál dolgoztam három napot melyre alkalmanként kaptam 3000. - készítenem kell adóbevallást? köszönettel Kiss

Legjobb válasz: Kérdeznék. Az "édesanyámnál dolgoztam három napot" dolgot hogyan kell érteni? Hogyan dolgoztál? Egyszerûsített foglalkoztatás keretén belül? munkaszerzõdéssel? megbízási jogviszonyban? vagy segítõ családtagként? Milyen minõségben "foglalkoztató" az édesanyád? Cége van, egyéni vállalkozó? Az ösztöndíj adómentes jövedelem, azt nem kell bevallani. Az anyukánál dolgozást attól függ, hogy mit válaszolsz...

Kérdeznék. Az "édesanyámnál dolgoztam három napot" dolgot hogyan kell érteni? Hogyan dolgoztál? Egyszerûsített foglalkoztatás keretén belül? munkaszerzõdéssel? megbízási jogviszonyban? vagy segítõ családtagként? Milyen minõségben "foglalkoztató" az édesanyád? Cége van, egyéni vállalkozó? Az ösztöndíj adómentes jövedelem, azt nem kell bevallani. Az anyukánál dolgozást attól függ, hogy mit válaszolsz...
Az elsõnek igaza van, nem mindegy, hogyan dolgoztál anyukáddal. Ha be voltál jelentve, akármilyen keveset is kerestél, kell adóbevallást készítened természetesen. Az ösztöndíjról csak nyilatkozni kell, ha más jövedelmed nincsen, ezt az iskola szokta intézni. Nekünk legalábbis így volt: kaptunk postán egy papírt, azt alá kellett írni, és visszavinni. Ennyi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!