Találatok a következő kifejezésre: Naponta mennyi van szüksége a szervezetnek (2 db)

Kb mennyi kcal-ra van szüksége a szervezetemnek naponta?

15 éves vagyok,166 cm és 51 kg,szeretném tartani a súlyom.

Legjobb válasz: BMR kalkulátorból van rengeteg a neten. pl: http://body.builder.hu/prg_bmr.htm4 (Csak a nemed is kellene hozzá...)

BMR kalkulátorból van rengeteg a neten. pl: http://body.builder.hu/prg_bmr.htm4 (Csak a nemed is kellene hozzá...)
Tegnap csináltam szerintem elég pontos lett: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) amúgy lány vagyok

Naponta mennyi folyadékra van szüksége a szervezetnek? Lehet abból valamilyen probléma, ha nagyon keveset iszok?

Sajnos én nem iszok meg napi 1,5 liter vizet, amire azt mondják legalább ennyit meg kell inni. Lehet ebb?l valami baj?

Legjobb válasz: Ismerõsöm is keveset ivott,és kiszáradt.Besûrûsödött a vére.De a vérnyomásod is leeshet miatta.Kórházba került,és néhány napig infuzión tartották.Lédús gyümölcsök, levesek is folyadék bevitelnek számítanak,de tény,h nem csak 40 fok melegben kell sok folyadékot fogyasztani.Próbálj meg minél többet.olyan 2 óránként 2 deci az nem is olyan sok!

Ismerõsöm is keveset ivott, és kiszáradt.Besûrûsödött a vére.De a vérnyomásod is leeshet miatta.Kórházba került, és néhány napig infuzión tartották.Lédús gyümölcsök, levesek is folyadék bevitelnek számítanak, de tény, h nem csak 40 fok melegben kell sok folyadékot fogyasztani.Próbálj meg minél többet.olyan 2 óránként 2 deci az nem is olyan sok!
Igyál finom teákat. Ilyenkor télen kimondottan kellemes jó kis langyos vagy meleg tea. A folyadék nem csak a vérnyomáshoz kell. A vesék sem tudnak rendesen mûködni ha nagyon kevés a folyadék-bevitel.
pl. vesekövet
a bõröd is kiszáradhat és fejfájást okozhat
A felnõtt, egészséges ember napi folyadékszükséglete 35 ml / kg / nap. Pl. 70 kg esetén 2450 ml. Ebbe nem tartozik bele a folyadékok szárazanyaga.
Én egy indiai mondást idéznék:Egy pohár víz egy cseppnyi élet. Testünk 70-80 %-a vízbõl áll amit folyamatosan pótolni kell , a vízzel átmossuk szervezetünket kimossuk a méreganyagokat segítjük sejtjeinket a normális mûködésben.Víz nélkül 3 nap alatt meghalnánk.
1, 5 liter víz NAGYON kevés! Napi 2 liter/testsúlykilogramm vizet kell meginni! Ami pl egy 60 kilós embernél 3 liter! Ha nem iszol eleget, az rendkívül káros! Vesekövet okozhat, magas vérnyomást, rossz közérzetet, fejfájást stb.
én 50kiló vagyok és 7litert iszok naponta


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!