Találatok a következő kifejezésre: Naponta mennyi van szüksége a (11 db)

Kb mennyi kcal-ra van szüksége a szervezetemnek naponta?

15 éves vagyok,166 cm és 51 kg,szeretném tartani a súlyom.

Legjobb válasz: BMR kalkulátorból van rengeteg a neten. pl: http://body.builder.hu/prg_bmr.htm4 (Csak a nemed is kellene hozzá...)

BMR kalkulátorból van rengeteg a neten. pl: http://body.builder.hu/prg_bmr.htm4 (Csak a nemed is kellene hozzá...)
Tegnap csináltam szerintem elég pontos lett: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) amúgy lány vagyok

Naponta mennyi folyadékra van szüksége a szervezetnek? Lehet abból valamilyen probléma, ha nagyon keveset iszok?

Sajnos én nem iszok meg napi 1,5 liter vizet, amire azt mondják legalább ennyit meg kell inni. Lehet ebb?l valami baj?

Legjobb válasz: Ismerõsöm is keveset ivott,és kiszáradt.Besûrûsödött a vére.De a vérnyomásod is leeshet miatta.Kórházba került,és néhány napig infuzión tartották.Lédús gyümölcsök, levesek is folyadék bevitelnek számítanak,de tény,h nem csak 40 fok melegben kell sok folyadékot fogyasztani.Próbálj meg minél többet.olyan 2 óránként 2 deci az nem is olyan sok!

Ismerõsöm is keveset ivott, és kiszáradt.Besûrûsödött a vére.De a vérnyomásod is leeshet miatta.Kórházba került, és néhány napig infuzión tartották.Lédús gyümölcsök, levesek is folyadék bevitelnek számítanak, de tény, h nem csak 40 fok melegben kell sok folyadékot fogyasztani.Próbálj meg minél többet.olyan 2 óránként 2 deci az nem is olyan sok!
Igyál finom teákat. Ilyenkor télen kimondottan kellemes jó kis langyos vagy meleg tea. A folyadék nem csak a vérnyomáshoz kell. A vesék sem tudnak rendesen mûködni ha nagyon kevés a folyadék-bevitel.
pl. vesekövet
a bõröd is kiszáradhat és fejfájást okozhat
A felnõtt, egészséges ember napi folyadékszükséglete 35 ml / kg / nap. Pl. 70 kg esetén 2450 ml. Ebbe nem tartozik bele a folyadékok szárazanyaga.
Én egy indiai mondást idéznék:Egy pohár víz egy cseppnyi élet. Testünk 70-80 %-a vízbõl áll amit folyamatosan pótolni kell , a vízzel átmossuk szervezetünket kimossuk a méreganyagokat segítjük sejtjeinket a normális mûködésben.Víz nélkül 3 nap alatt meghalnánk.
1, 5 liter víz NAGYON kevés! Napi 2 liter/testsúlykilogramm vizet kell meginni! Ami pl egy 60 kilós embernél 3 liter! Ha nem iszol eleget, az rendkívül káros! Vesekövet okozhat, magas vérnyomást, rossz közérzetet, fejfájást stb.
én 50kiló vagyok és 7litert iszok naponta

Az aranyhörcsögöknek és a törpehörcsögöknek naponta hány gramm tápra van szükségük? Jobb minőségű tápból. És mennyi zöldséget, gyümölcsöt adhatok nekik mellette?

Legjobb válasz: ne grammra mérd hanem amennyit megeszik, bár nagyon keveset esznek szóval önts be neki amikor elfogy önts neki még.. ennyi a titok:D melette bármennyi zöldséget adhatsz neki, csak naponta cseréld

ne grammra mérd hanem amennyit megeszik, bár nagyon keveset esznek szóval önts be neki amikor elfogy önts neki még.. ennyi a titok:D melette bármennyi zöldséget adhatsz neki, csak naponta cseréld
Nyugodtan elõtte lehet mindig a táp. Ha elfogy, akkor újra töltöd. Zöldségbõl, gyümölcsbõl annyit érdemes, amennyit megeszik egybõl, és nem raktározza el, mert akkor csak megrohad és büdös lesz.

Lovat szeretnék venni de nem tudom mennyi zabot adjak neki naponta a ló heti 2x-3x járna terepre, félvér lóról lenne szó, kb 6-10 éves korig, és nincs legelő akkor kb mennyi zabra van szüksége? Napi hány kg-ra?

Legjobb válasz: Ha még nincs meg a konkrét ló,akkor nem igazán lehet megmondani. Akitõl veszed,kérdezd meg tõle,õ mennyit adott neki és neked mennyit javasol. http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lovak-takarmanyozasa/a..

Ha még nincs meg a konkrét ló, akkor nem igazán lehet megmondani. Akitõl veszed, kérdezd meg tõle, õ mennyit adott neki és neked mennyit javasol. http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lovak-takarmanyozasa/a..
Kb. 5 kiló naponta. De ez leginkább attól függ, hogy milyen tápanyagértékesítõ az adott egyed. Ha ilyen keveset mozog és nincs legelõ akkor azzal is érdemes játszani, hogy mennyire van tele energiával. Ha nagyon pörög és mellette jó formában van érdemes visszavenni az adagját.
5 kg zab??? Szerintem az igen sok, össz. abraktakarmányból kell annyi.
5 kiló? Attól függ, milyen lónak. :) Van amelyiknek sok, van amelyikben elveszik.
Ha nincs sokat dolgoztatva, akkor nem kell sok zab. Ha sokat kap, felpörög :D Kérdezõ, szénát is adj a lónak.

Vannak olyan oldalak amik kiszámítják, hogy mennyi kalóriára van szükségem naponta a fogyáshoz, ezek beleveszik azt is, hogy mozgom?

Vagy az már azon felül van? tehát ha ez az oldal kiír nekem mondjuk 1500kalóriát egy napra akkor ha itthon ülök egész nap akkor is fogok fogyni? Természetesen én nem ezt csinálom fogyókúra mellett heti 8-10óra bicajozás van csak érdekel a dolog

Legjobb válasz: nem, azt neked kell tudnod

Test tömeg kilónként 1 grammra azaz neked napi 60 g-re.
Azért ezt nem ilyen egyszerû elintézni, hogy 1g és kész :D Attól is függ, hogy mellette a fehérje/szénhidrát mennyiség milyen. Ha valaki könnyen hízékony és napi 4-5g szénhidrátot is betol, annak nem hiányzik még 1g-nyi zsír... Hardgainereknek viszont simán elfér az 5g szénhidrát mellé még az az 1g zsír, nekem még kevés is... Tehát étrend és anyagcsere függvénye is, hogy mennyire van szükséged.

Naponta hányszor és mennyi táplálékra van szüksége egy bettának és milyen időközönként kell cserélni a vizet, ha gömbakváriumban van?

Legjobb válasz: Hello! Napi egyszer elég neki annyi kaját adni neki amit 5 perc alatt meg tud enni. Túletetni nem tudod annyit eszik csak amennyi neki kell. Vizcserélés sok mindentõl függ (akvárium mérete, halak száma, növények, stb...) de ha látod hogy zavaros büdös a víz érdemes lecserélni.

Hello! Napi egyszer elég neki annyi kaját adni neki amit 5 perc alatt meg tud enni. Túletetni nem tudod annyit eszik csak amennyi neki kell. Vizcserélés sok mindentõl függ (akvárium mérete, halak száma, növények, stb...) de ha látod hogy zavaros büdös a víz érdemes lecserélni.
47 éves vagyok és gyerekkorom óta vannak halaim . Hidd el nekem, hogy a betta meghízik és abba döglik bele, ha túl sok kaját kap. A vizet meg nem szabad cserélni. Ha neked a kereskedésbe azt mondták, hogy 2 naponta cseréld le a vizet akkor azok nem értenek az akvarisztikához. A beért szûrt víz a legjobb és nem a csapvíz amiben különféle vegyületek még nyomokban is benne vannak. Az ásványvíz nem tudni pontosan milyen nyomelemeket tartalmaz. Magyarországon a csapvíz tökéletesen megfelel a legtöbb halfajnak. De lehet használni esõvizet is.
A kérdező hozzászólása: ...és még egy kérdés:a víz hõmérséklete nem állandó benne. Lehet, hogy rosszul érzi magát?
Hello! Az elõzõ válaszadóval nem értek teljesen egyet, mert meghízni nem fog a hal de azt viszont igaz, hogy a megmaradt kaja nagyon koszolja a vizet. Ásványvizet még soha nem tettem a vízbe errõl véleményt nem tudok mondani, ki kell kísérletezni de szerintem hígítva próbáld. Mint ahogy elõzõekben is írtam ki kell figyelni mennyit eszik meg egyszerre és csak annyit adni neki. Napi 1X elég etetni az én halaim se kapnak többször.
ja, és még valami. Ne lemezes tápot adjál neki, hanem próbálj élõ eledelt. Szunyoglárvát, egy kevés tubifexet kisebb gilisztálat esetleg vizibolhát...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hõmérõ nincs benne, de meg fogom mérni a vizet.Egyébként az állatkereskedésben tanácsolták, hogy 2 naponta kell vizet cserélni (jobb a szénsavmentes ásványvíz, mint a csapvíz), és reggel egy csipet kaját adni. Én úgy látom ez kevés, délután már nagyon éhes.
Csak nagyon kevés kaját adj neki, mert hajlamos az elhízásra. Így a vized se fog tul hamar elromlani. Nem jó a vizet gyakran cserélni. Ha mégis baj lenne, szívd le a genyát és csak fél adag vizet cserélj. Ügyelj arra, hogy ne legyen hõingadozás.
Hello! Egy bettának 5 liter elég de viszont maga az akvárium nagyon kicsi ebbõl kifolyólag gyorsabban hûl le illetve melegszik fel. A nagy hõingadozás nem tesz jót egyik halnak sem. Nem tudom van-e hõmérõ az akváriumba, ha van akkor próbáld meg 18-26 cfok között tartani. Érdemes a hõingadozás miatt nem a konvektor illetve az ablak közelébe rakni. Ha erre figyelsz biztos nem fogja rosszul érezni magát.
A kérdező hozzászólása: 5 literes, nincs szûrõ, 1 db.növény van benne.
Több gömbakvárium méret van.az elöttemszóló ezt kérdezi.5l-7l-10liter stb...Van e szûrõd stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Gömb akvárium, l növény van benne.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszi a választ!!!Ha még tudtok hasznosat írni, akkor várom!

A magyar vizslának mennyi mozgásra van szüksége naponta?

Nagyon tetszik a fajta, tudnék neki biztosítani napi 2-3 óra sétát + kinti-benti kutya lenne egy kertes házban, és persze minimum napi 1-1.5 óra agyi fárasztás. És nyáron szoktam menni hetente 4-5 alkalommal biciklizni, olyan 35km-t(oda-vissza). Szerintetek ennyi elég lenne neki?

Legjobb válasz: Ha ezt tudod tartani 10 éven keresztül, és a napi 2-3 óra séta nem csak pórázos baktatásból, hanem szabad futtatásból-játékból-úszásból áll, akkor tökéletes vizslagazdi lennél :)

Ha ezt tudod tartani 10 éven keresztül, és a napi 2-3 óra séta nem csak pórázos baktatásból, hanem szabad futtatásból-játékból-úszásból áll, akkor tökéletes vizslagazdi lennél :)
A kérdező hozzászólása: Oh, de jó:D Köszi. Esetleg vmi jó kennelt tudnátok linkelni? Ja és még egy kérdés: A szálkás szõrû és sima között van különbség? És te melyiket választanád és miért?
Ez szuper lenne egy magyar vizslának, boldog élete lenne. Én inkább a szálkásszõrût választanám, mert az nem annyira fázós, és én télen is szeretek sokat bóklászni. De pl. kutyaruhával a rövidszõrû is jó. Nagyon szeret a gazdi közelében lenni, így az is jó, hogy bemehet hozzátok. És tök jó, hogy magyar fajtát választasz:) Kennelt sajnos nem tudok.
Nem ismerem a drót szõrût, de azt olvastam, hogy testfelépítésre és talán jellemre is keményebb, robusztusabb, mint a "csupasz" változat. Mivel nem nagyon kedvelt-ismert változat, ezért a túltenyésztés sem fenyegeti, könnyebb jó kutyát találni, mint a rövid szõrûbõl...szerintem :)
Nem akarlak letörni, a kezdeti lelkesedés nagyon jó dolog, de szerintem nem fogod tudni hozni a vizsla mozgásigényének megfelelõ pörgést. Vadászkutya, az átlagnál jóval több mozgásra van szüksége és hát mivel állat, a szabadnap fogalmát sem igen ismeri. Az ugatása a leghangosabb, ezzel is számolj. Kicsit is zárt térben, visszhangos udvaron simán okozhat halláskárosodást is. Persze, ha normálisan nevelve és futtatva van, akkor ez nem játszik. Csak mondom.

A csincsilláknak naponta mennyi fürdésre van szükségük?

Van két csincsillám, és úgy alakítottam ki a ketrecüket, hogy alólra tettem be egy kis m?anyag tálkát nekik fürdet?homokkal. Amikor cserélem a homokot, mindig beleugranak, fürdenek vagy negyedóráig, aztán néhány óra múlva újra, meg amikor kedvük tartja. Én viszont gondolkodtam, hogy naponta egyszer beteszem nekik a homokot fél órára, hogy fürödjenek, aztán kiveszem, mert sokszor belepisilnak meg pelepiszkítanak. Nagy hülyeséget csinálnék? Mert így, ha bent hagyom, a pisis-kakis homokban is hemperegnek. Más csincsillatulajdonosok, ti hogy oldjátok meg az ilyet?

Legjobb válasz: Szia! Amikor nekem voltak csincsilláim, nem tálkába raktam be homokat, hanem vannak ezek a nagy befõttes üvegek, amibe üborkát szoktak elrakni, kb alkar hosszúságú. Abba raktam bele a homokot,oldalára fektettem az üveget, és abba ugye az üveg szájánál minimális homok szórodik ki, bele nem pisilnek, és kaki is csak pár db van benne, amit ki tudsz szedni, és nem kell az egész homokot kiöntened a szemétbe. És ne vedd ki nekik, mert sokat fürdenek 1 nap. 23/N

Szia! Amikor nekem voltak csincsilláim, nem tálkába raktam be homokat, hanem vannak ezek a nagy befõttes üvegek, amibe üborkát szoktak elrakni, kb alkar hosszúságú. Abba raktam bele a homokot, oldalára fektettem az üveget, és abba ugye az üveg szájánál minimális homok szórodik ki, bele nem pisilnek, és kaki is csak pár db van benne, amit ki tudsz szedni, és nem kell az egész homokot kiöntened a szemétbe. És ne vedd ki nekik, mert sokat fürdenek 1 nap. 23/N
Igazából nem okoznál nekik nagy lelki törést, ha kivennéd, megszoknák, hogy napi 1x van fürdés. Az enyémek kb. fél óra alatt kipancsolják a homokot a tálból, szóval nekik sincs bent egész nap. Régen én is raktam befõttesüvegbe, de ha bent hagytam, abba is ugyanúgy belepisiltek, meg sokszor összevesztek rajta, mert abban kényelmesen csak 1 csin fér el, úgyhogy azt inkább mellõzöm most már.
Én bent szoktam hagyni, de ha belepisiltek utána már nem fürdenek benne. A nagyok már nem olyan hülyék, hamar megtanulják, hogy nem jó ötlet abban fürdeni. Én úgy szoktam, hogy a wc-be kiöntöm a koszost, a csap alatt átöblítem a vödröt tisztára, és utána rakom be a friss homokot. Vagy ha van 2db kis vödör, az még jobb, mert azt lehet így felváltva berakni.
Használj egy 5 literes befõttes üveget, abból nem szóródik ki, de ha nem gond, hogy takarítanod kell, akkor a tálca is jó. Futtatásnál tedd ki, és ha akkor megfürdenek benne, annyi elég.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kezecske. :)
én ritkán szoktam fürdetni, lehet hogy ez baj de mos tkiraktam egy kérdést mennyi idõnként fürdessem...

Két hetes a babám . Mennyi gramm tejre van szüksége naponta?

Egész nap enni szeretne.És az öklét "eszi".

Legjobb válasz: Nincs grammozás, nincs méricskélés, szopi van! ;) Ha az öklét eszi, szopni szeretne. Vagy éhes (gyanúsabb) vagy a szopási igényét szeretné kielégíteni. Ha jót akarsz magatoknak és a szopinak, tedd ilyenkor mindig mellre. Mindkét esetben! Így valószínûleg mindig lesz elég tejed, õ is nyugodt lesz és állandósul a szoptatás. Ajánlom figyelmedbe ezt: http://www.lll.hu/gyik, illetve ugyanezen a honlapon a Cikkek, Szoptatós füzet és LLL-füzetek részeket. 2 éve szoptató anyuka

Nincs grammozás, nincs méricskélés, szopi van! ;) Ha az öklét eszi, szopni szeretne. Vagy éhes (gyanúsabb) vagy a szopási igényét szeretné kielégíteni. Ha jót akarsz magatoknak és a szopinak, tedd ilyenkor mindig mellre. Mindkét esetben! Így valószínûleg mindig lesz elég tejed, õ is nyugodt lesz és állandósul a szoptatás. Ajánlom figyelmedbe ezt: http://www.lll.hu/gyik, illetve ugyanezen a honlapon a Cikkek, Szoptatós füzet és LLL-füzetek részeket. 2 éve szoptató anyuka
Azt mondta a gyerekdokink, hogy az az ideális, ha a testsúlyuk 15%-át eszik meg egy nap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!