Találatok a következő kifejezésre: Naponta mennyi van szüksége (24 db)

Mennyi szénhidrátra van szüksége az embernek naponta?

Úgy tudom a fehérje, testkilogrammonként 2-3g a szénhidrátot is így lehet meghatározni?

Legjobb válasz: Attól függ hogy szálkásítasz, tömjegnövelsz, vagy esetleg súlyt tartasz, mindezekhez meg lehet határozni, bár alkatfüggõbb eleve. Ráadásul a szénhidrátra csak mint energiaforrásra van szükség, tehát van benne némi mozgás, pl. bevitt fehérjébõl is tudja fedezni a szervezet az energiát, csak akkor dobod ki az ablakon a pénzt amit fehérjére költesz... eközben a 2-3g fehérje az meg ugye az izmok miatt mindenképpen érdemes ( bár korrektebb zsírmentes testtömeg alapján számolni, nem testsúlykg-onként )

Attól függ hogy szálkásítasz, tömjegnövelsz, vagy esetleg súlyt tartasz, mindezekhez meg lehet határozni, bár alkatfüggõbb eleve. Ráadásul a szénhidrátra csak mint energiaforrásra van szükség, tehát van benne némi mozgás, pl. bevitt fehérjébõl is tudja fedezni a szervezet az energiát, csak akkor dobod ki az ablakon a pénzt amit fehérjére költesz... eközben a 2-3g fehérje az meg ugye az izmok miatt mindenképpen érdemes ( bár korrektebb zsírmentes testtömeg alapján számolni, nem testsúlykg-onként )
a futás most nem megy, mert már halálra unom magamat tõle, vettem egy komolyabb szobabringát és azzal tolom playstation elõtt:) néha ha van kedvem, csak akkor futok. amúgy mint már sokszor sokhelyen írtam kõmûvesként baromi nagy bajban lennék, ha épülnének le az izmaim, de szerencsére pont az ellenkezõjét tapasztalom...
Valahogy nem hiszem hogy hosszútávon egészséges megvonni a szénhidrátot... szerintem 1g/ttkg minimum kell belõle. Persze meg tudja oldani a szervezet nélküle is, de jó esély van pl. az izomvesztésre attól tartok. Mert a szervezet úgy fog hozzáállni az izmokhoz mint itt egyesek a szénhidráthoz, hogy minek az?:)
Sperseus, és így is megy ám a futás, ezek szerint? (egyébként gratulálok, szerintem már írtam ilyet a fórumon régebben is, de mikor nem értettünk egyet akkor is egy nem kis valakinek tartottalak. ezt szerintem írásba is foglaltam egyszer-egyszer) Szóval ezzel az étkezés móddal bizony egyet kell érteni, valójában ezt igen komoly vizsgálatok is jónak találnák, vagy hasonlóakat ajánlanának. Sportolóknak, nem sportolóknak, harcmûvészeknek stb.. betegeknek (!!!) Nagyon sok, különbözõ nézetû ember köt ki hasonló táplálkozás mellett, mert az ilyen felfogás általánosan véve jó, gyakorlatilag mindenkinek. Tápi.
ez vmi paleo diéta vagy mi??
természetesen szinte minden táplálékban van némi szénhidrát, nem is azt mondom, hogy ne egyél semmi ilyesmit, csak annyit, hogy olyan dolgokat, amik direkt a ch-ra vannak kihegyezve... cukrok, lisztek, rizs, tészta, stb... reggelente eszek 30g zabpelyhet, mert szeretem, de azon kívül már csak húst, rengeteg zöldséggel, néha gyümölcsök, tojás, hal, olajos magvak, az erõnlétem magamhoz képest kiváló, már 4. hónapja 50g alatt van a napi ch-m, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy tényleg teljesen felesleges... (illetve vasárnaponként eszem egy 1l fagyit, hogy valami bûnöm is legyen)
nekem volt olyan napom mikor 8-900 gramm is megvolt de lehet egy kiló is.
Sperseus +1 Kérdezõ, a zöldségekben lévõ rost.. nehogy túl sok szénhidrátterhelést okozzon.. Továbbiakban pedig: ha tömegelsz, akkor van szükséged gyors ch-ra, egyébként csak olcsóság miatt kényelmi kaja, de inkább elõnytelen semmint jó. Sportolóknak, gyakorlatilag pont azért mert segít hízni egy kis rizs.. mostanában én is tolok, de valójában nem lenne ajánlott. Átlag embereknek fõleg nem, akik ülõmunka után még komolyabb edzést sem végeznek, nekik lassú halált jelent az emelt ch fogyasztás (zöldségeken, gyümölcsökön kívüli szénhidrát). Tápi.
Attól függ, mi a célod. A magas fehérjebevitelrõl azóta folyik a vita, hogy van testépítés, mert a túl sok sem jó belõle, feleslegesen terheli a vesét. A 3 g fehérje már baromi sok. Tömegnövelésnél annyi ch kell, hogy tudj keményen edzeni, 5-6 g/ttkg, de ez sem szentírás, van, akinek elég a 3-4 is, egyénfüggõ. A mindennapi életvitelhez pedig valóban nem kell ch, a szervezeted pont annyit állít elõ zsírból, fehérjébõl, amennyi neki kell.
A kérdező hozzászólása: igen de elég nehéz olyan ételt enni amiben nincs szénhidrát, Hús kivételével, de az meg nem megy mindennap.
igazából semennyire, a szénhidrát nem eszenciális tápanyag, ha megfelelõ a zsír és fehérje bevitel, akkor a szervezet minden számára szükséges ch-t elõállít belõle.
A testépítés egy külön kategória, ezt nem szabad idevenni, mert õk irreálisan nagy izomtömeget pakolnak magukra, amit el kell látni energiával, a hasnyálmirigyünket és a májunkat sem arra találták ki, hogy egy 120 kg testépítõnek termeljenek cukrot. Egy átlag egészséges ember számára annyi ch-t képesek elõállítani, amennyi elég ahhoz, hogy ne veszítse el az izomzatát.

Mennyi vízre van szüksége egy 7 hónapos babának naponta?

7 hónapos a fiam, egy hónapja kezdtem meg a hozzátáplálást, szoptatok még napi kb 4szer. Mennyi vízre van szüksége még az anyatejen kív?l?

Legjobb válasz: A fürdõvízre :) Nincs konkrétan szüksége vízre, ha még ennyit szopizik :) Ha adsz neki és elfogadja rendben van, de ha nem az is!:) Az enyém 1 éves koráig nem ivott!

A fürdõvízre :) Nincs konkrétan szüksége vízre, ha még ennyit szopizik :) Ha adsz neki és elfogadja rendben van, de ha nem az is!:) Az enyém 1 éves koráig nem ivott!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!
Fiam, már napközben nem cicizik, ezért kb 2*260 ml iszik meg, de most 2 napja délben csak cicizve alszik el( jön a metszõ foga, meg 1 hete felült, 2 napja felállt tehát a mozgásfejlõdés eléggé bezavar ), és 1, 5 dl kevesebbet is ivott.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Lovat szeretnék venni de nem tudom mennyi zabot adjak neki naponta a ló heti 2x-3x járna terepre, félvér lóról lenne szó, kb 6-10 éves korig, és nincs legelő akkor kb mennyi zabra van szüksége? Napi hány kg-ra?

Legjobb válasz: Ha még nincs meg a konkrét ló,akkor nem igazán lehet megmondani. Akitõl veszed,kérdezd meg tõle,õ mennyit adott neki és neked mennyit javasol. http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lovak-takarmanyozasa/a..

Ha még nincs meg a konkrét ló, akkor nem igazán lehet megmondani. Akitõl veszed, kérdezd meg tõle, õ mennyit adott neki és neked mennyit javasol. http://www.haziallat.hu/lovak-lovasok/lovak-takarmanyozasa/a..
Kb. 5 kiló naponta. De ez leginkább attól függ, hogy milyen tápanyagértékesítõ az adott egyed. Ha ilyen keveset mozog és nincs legelõ akkor azzal is érdemes játszani, hogy mennyire van tele energiával. Ha nagyon pörög és mellette jó formában van érdemes visszavenni az adagját.
5 kg zab??? Szerintem az igen sok, össz. abraktakarmányból kell annyi.
5 kiló? Attól függ, milyen lónak. :) Van amelyiknek sok, van amelyikben elveszik.
Ha nincs sokat dolgoztatva, akkor nem kell sok zab. Ha sokat kap, felpörög :D Kérdezõ, szénát is adj a lónak.


Az aranyhörcsögöknek és a törpehörcsögöknek naponta hány gramm tápra van szükségük? Jobb minőségű tápból. És mennyi zöldséget, gyümölcsöt adhatok nekik mellette?

Legjobb válasz: ne grammra mérd hanem amennyit megeszik, bár nagyon keveset esznek szóval önts be neki amikor elfogy önts neki még.. ennyi a titok:D melette bármennyi zöldséget adhatsz neki, csak naponta cseréld

ne grammra mérd hanem amennyit megeszik, bár nagyon keveset esznek szóval önts be neki amikor elfogy önts neki még.. ennyi a titok:D melette bármennyi zöldséget adhatsz neki, csak naponta cseréld
Nyugodtan elõtte lehet mindig a táp. Ha elfogy, akkor újra töltöd. Zöldségbõl, gyümölcsbõl annyit érdemes, amennyit megeszik egybõl, és nem raktározza el, mert akkor csak megrohad és büdös lesz.

Naponta mennyit hanyszor es mennyi hasizomgyakorlatra van szukseg kb ilyet hatas eleresere?

http://weheartit.com/entry/17670499 Persze gondolom a spotr mellet dietara is rakell kenyszerulnom.

Legjobb válasz: Bocsanat a kicsit huje megfogalmazasert:D!!

A kérdező hozzászólása: Bocsanat a kicsit huje megfogalmazasert:D!!
heti 2x elég 200 hasprés 100 lábemelés 100 homorítás ennyitõl fejlõdnie kell. és ahogy írtad is látszani meg a diétától az alacsony testzsírtól fog.
A kérdező hozzászólása: Koszonom:)

Mennyi szénhidrátra van szüksége naponta egy egészségesen működő szervezetnek?

Áttérnék a marha egészségtelen étkezésr?l egy normális (nem nélkülöz?) egészséges étrendre, és fogyni szeretnék.

Legjobb válasz: A magyar (vagy inkább nyugati) étkezési szokásoknak köszönhetõen simán bevihetsz egy nap 500 gramm szénhidrátot úgy, hogy észre sem veszed. Reggeli egy szelet kenyér, tízórai egy zsemle, ebédre egy pizza uzsira valami kis süti, vacsorára meg belaksz valami "jó" kis tésztaételbõl. Tiszta szénhidrát az egész és úgy érzed, hogy nem ettél semmit egész nap, csak vacsoráztál. A szokásainkkal van baj igazából. Azzal, hogy minden étkezésnél amikor nem krumplit vagy tésztát eszünk, akkor kenyeret vagy más liszt alapú élelmiszert. Senki sem eszik reggelire salátákat hússal, vagy túrót és sajtot. Pedig azt kéne. Sokan félnek attól, hogy sokba kerül az egészséges táplálkozás, pedig hidd el, a sok kenyér, krumpli meg tészta is pénzbe kerül. Én már egy ideje egészségesen próbálok étkezni és még több pénzem van, mivel amit ma húsokra és zöldségre-gyümölcsre költök, régen édességekre, péksüteményekre stb. költöttem.

A magyar (vagy inkább nyugati) étkezési szokásoknak köszönhetõen simán bevihetsz egy nap 500 gramm szénhidrátot úgy, hogy észre sem veszed. Reggeli egy szelet kenyér, tízórai egy zsemle, ebédre egy pizza uzsira valami kis süti, vacsorára meg belaksz valami "jó" kis tésztaételbõl. Tiszta szénhidrát az egész és úgy érzed, hogy nem ettél semmit egész nap, csak vacsoráztál. A szokásainkkal van baj igazából. Azzal, hogy minden étkezésnél amikor nem krumplit vagy tésztát eszünk, akkor kenyeret vagy más liszt alapú élelmiszert. Senki sem eszik reggelire salátákat hússal, vagy túrót és sajtot. Pedig azt kéne. Sokan félnek attól, hogy sokba kerül az egészséges táplálkozás, pedig hidd el, a sok kenyér, krumpli meg tészta is pénzbe kerül. Én már egy ideje egészségesen próbálok étkezni és még több pénzem van, mivel amit ma húsokra és zöldségre-gyümölcsre költök, régen édességekre, péksüteményekre stb. költöttem.
Valójában semennyire. A szénhidrát az egyetlen makrotápanyag, amit elõ tudsz elõállítani :-). Nem kell számolgatnod, egyél sok zöldséget és húst, gyümölcsöt módjával, lakjál jól, és meglesz mindened, ami kell.
1-1, 5g / testsúlykg
1-2 g x testsúlykg
A kérdező hozzászólása: És milyen ételekkel lehet fedezni a napi szükségletet? Elég nehéz a dolgom, mert két kisgyermekem van és egy férjem, tõlük nem nagyon tudom megvonni a szénhidrátot, ráadásul a férjem olyan alkat, aki akármibõl akármennyit meg tud enni, mégsem hízik semmit, velem ellentétben. Bár én sem eszem sokat, csak nagyon rendszertelenül (egész nap semmit, aztán este magam elé veszek 2 szelet kenyeret (tk. rozs) felvágottal...stb.). Sok zöldséget, gyümölcsöt eszünk, de mellette Hogyan tudnék áttérni úgy, hogy ne kerüljön sokkal több pénzbe? Tudnátok esetleg recepteket írni? Megköszönném!
Receptekkel tele van az internet, ha 'paleó receptek' kifejezésre rákeresel, nyert ügyed van. Ahogy írták, valójában szénhidrátra nincs szükségünk, azt elõállítja a testünk. Egy elterjedt szokás, hogy keményítõt eszünk, de ezzel együtt elterjedt az is hogy elhízunk, megbetegszünk.. Egyébként rengeteg hagyományos magyar étel igen jó, ha kivesszük belõlük a kenyeret, tésztát, rizst, tejfölt. Jó zöldséges húsos ételeink vannak, spórolni úgy lehet, hogy több zöldséget eszünk, húst pedig belsõségekkel, például májjal pótoljuk.

Ha konzervel etetem mennyi kajára van szüksége egy 3 hónapos cicának naponta?

Legjobb válasz: Ha hallgatsz rám, ne konzervvel etesd, legalábbis ne az legyen a fõ kajája, max. egy kis nyami, és abból is jobb minõségû. A legtöbb konzervben alig van hús, ami van, az is inkább csak vágóhídi melléktermék (bõr, vér, bél, csontok stb.) Vegyél valami jó minõségû kölyökcica tápot állateledel boltban, a cat chow pl. viszonylag jó táp, és nem drága. A nagyobb állateledel boltokban vannak húsok is olcsón, vehetsz neki csirkehusit, májat stb. Kizárólag konzervvel ne etesd szegényt, alig van benne hasznosítható tápanyag, ellenben tele van nyomva egy rahedli mesterséges cuccal, ízfokozóval, hogy megegyék a macskák.

Ha hallgatsz rám, ne konzervvel etesd, legalábbis ne az legyen a fõ kajája, max. egy kis nyami, és abból is jobb minõségû. A legtöbb konzervben alig van hús, ami van, az is inkább csak vágóhídi melléktermék (bõr, vér, bél, csontok stb.) Vegyél valami jó minõségû kölyökcica tápot állateledel boltban, a cat chow pl. viszonylag jó táp, és nem drága. A nagyobb állateledel boltokban vannak húsok is olcsón, vehetsz neki csirkehusit, májat stb. Kizárólag konzervvel ne etesd szegényt, alig van benne hasznosítható tápanyag, ellenben tele van nyomva egy rahedli mesterséges cuccal, ízfokozóval, hogy megegyék a macskák.
ajánlom a figyelmedbe ezt: tápokról, egészségrõl: http://rockingcooncats.com/hu/wordpress/?p=11 10 legnagyobb tévedés a macskák táplálásában: http://rockingcooncats.com/hu/wordpress/?p=35

A csincsilláknak naponta mennyi fürdésre van szükségük?

Van két csincsillám, és úgy alakítottam ki a ketrecüket, hogy alólra tettem be egy kis m?anyag tálkát nekik fürdet?homokkal. Amikor cserélem a homokot, mindig beleugranak, fürdenek vagy negyedóráig, aztán néhány óra múlva újra, meg amikor kedvük tartja. Én viszont gondolkodtam, hogy naponta egyszer beteszem nekik a homokot fél órára, hogy fürödjenek, aztán kiveszem, mert sokszor belepisilnak meg pelepiszkítanak. Nagy hülyeséget csinálnék? Mert így, ha bent hagyom, a pisis-kakis homokban is hemperegnek. Más csincsillatulajdonosok, ti hogy oldjátok meg az ilyet?

Legjobb válasz: Szia! Amikor nekem voltak csincsilláim, nem tálkába raktam be homokat, hanem vannak ezek a nagy befõttes üvegek, amibe üborkát szoktak elrakni, kb alkar hosszúságú. Abba raktam bele a homokot,oldalára fektettem az üveget, és abba ugye az üveg szájánál minimális homok szórodik ki, bele nem pisilnek, és kaki is csak pár db van benne, amit ki tudsz szedni, és nem kell az egész homokot kiöntened a szemétbe. És ne vedd ki nekik, mert sokat fürdenek 1 nap. 23/N

Szia! Amikor nekem voltak csincsilláim, nem tálkába raktam be homokat, hanem vannak ezek a nagy befõttes üvegek, amibe üborkát szoktak elrakni, kb alkar hosszúságú. Abba raktam bele a homokot, oldalára fektettem az üveget, és abba ugye az üveg szájánál minimális homok szórodik ki, bele nem pisilnek, és kaki is csak pár db van benne, amit ki tudsz szedni, és nem kell az egész homokot kiöntened a szemétbe. És ne vedd ki nekik, mert sokat fürdenek 1 nap. 23/N
Igazából nem okoznál nekik nagy lelki törést, ha kivennéd, megszoknák, hogy napi 1x van fürdés. Az enyémek kb. fél óra alatt kipancsolják a homokot a tálból, szóval nekik sincs bent egész nap. Régen én is raktam befõttesüvegbe, de ha bent hagytam, abba is ugyanúgy belepisiltek, meg sokszor összevesztek rajta, mert abban kényelmesen csak 1 csin fér el, úgyhogy azt inkább mellõzöm most már.
Én bent szoktam hagyni, de ha belepisiltek utána már nem fürdenek benne. A nagyok már nem olyan hülyék, hamar megtanulják, hogy nem jó ötlet abban fürdeni. Én úgy szoktam, hogy a wc-be kiöntöm a koszost, a csap alatt átöblítem a vödröt tisztára, és utána rakom be a friss homokot. Vagy ha van 2db kis vödör, az még jobb, mert azt lehet így felváltva berakni.
Használj egy 5 literes befõttes üveget, abból nem szóródik ki, de ha nem gond, hogy takarítanod kell, akkor a tálca is jó. Futtatásnál tedd ki, és ha akkor megfürdenek benne, annyi elég.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kezecske. :)
én ritkán szoktam fürdetni, lehet hogy ez baj de mos tkiraktam egy kérdést mennyi idõnként fürdessem...

Vannak olyan oldalak amik kiszámítják, hogy mennyi kalóriára van szükségem naponta a fogyáshoz, ezek beleveszik azt is, hogy mozgom?

Vagy az már azon felül van? tehát ha ez az oldal kiír nekem mondjuk 1500kalóriát egy napra akkor ha itthon ülök egész nap akkor is fogok fogyni? Természetesen én nem ezt csinálom fogyókúra mellett heti 8-10óra bicajozás van csak érdekel a dolog

Legjobb válasz: nem, azt neked kell tudnod

Mennyi ételre/tápra van szüksége egy csau-csaunak? (naponta, felnőttnek)

Legjobb válasz: A tápokra rá van írva az etetési útmutatóra, mi az ajánlott. Ez nagyon eltérõ, táponként változik. A fõtt kajákra pedig szerintem senki nem tudja megmondani, az csak úgy látszik a kutyán, hogy kevés-e neki, vagy sok vagy éppen teljesen jó.

A tápokra rá van írva az etetési útmutatóra, mi az ajánlott. Ez nagyon eltérõ, táponként változik. A fõtt kajákra pedig szerintem senki nem tudja megmondani, az csak úgy látszik a kutyán, hogy kevés-e neki, vagy sok vagy éppen teljesen jó.
Itt találsz némi információt: http://www.peritichow.hu/?modul=oldal&tartalom=1167773 A tápnál, ahogy már írták a csomagoláson van etetési útmutató. Gondosan összeállított házikosztnál a következõ lehet az irányadó: http://kepfeltoltes.hu/120221/233038152n_vtelen_www.kepfelto.. (A Mit egyen a kutyám c. könyvben vannak receptek, ez az etetési útmutató is onnan van. néhány recept megtalálható belõle itt is: http://www.mezokovesdiallatorvos.hu/pdf/Beteg_kutyak_takarma..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!