Találatok a következő kifejezésre: Naponta mennyi van (117 db)

34-40 hét közötti kismamik! Akinek többedik baba, mikor kezdődtek nálatok azok az "igazi jóslók" amik 40mpsek kb. és naponta mennyi van?

36 hetes vagyok, az elsőnál nem is voltak jóslóim. A másodiknál nagyon sok, azt sem tudtam mikor igazi már, mert vele már a 34ik héttől voltak jóslók 35ik héten volt 12 órán keresztül 5 percenként... :D majd leállt, aztán későbbiekben is volt mikor több órán át rendszertelenül jöttek, de a sok-sok keményedés ellenére 40+3ra szültem. Kíváncsi vagyok másnál mennyi a "napi adag" ? Tudom h a napi 10 normális, de nekem van h 3 óra alatt megvan ennyi :D :P és a második babával is sok volt mégsem jött korábban.

Legjobb válasz: Nekem a fiamnal nem voltak josloim, a kislanyomnal, aki masodik baba, csak kozvetlen a szules elotti este voltak kb. 3 oran at, de elozo nap levalasztotta a burkot a doki, ami oxitocint szabadit fel. Szerintem attol voltak. Erdekes, hogy nem is nagyon kemenyedtem, megig szules elott harom nappal mar 3 ujjnyira voltam nyitva.

Nekem a fiamnal nem voltak josloim, a kislanyomnal, aki masodik baba, csak kozvetlen a szules elotti este voltak kb. 3 oran at, de elozo nap levalasztotta a burkot a doki, ami oxitocint szabadit fel. Szerintem attol voltak. Erdekes, hogy nem is nagyon kemenyedtem, megig szules elott harom nappal mar 3 ujjnyira voltam nyitva.
Elsõ gyerekem kisfiú nála nem voltak jóslók, másodiknál a lányomnál már nagyon korán 34-35.héttõl napi több órán keresztül, sose tudtam, hogy most mi van , indulnom kell-e négy óra jósló után vagy megint csak kamu?:) ) Lényeg, hogy mint kiderült rejtett vajúdásom volt:) szépen tágultam , nyíltam a hetek alatt, és 38+6-ra lett meg a lánykám úgy, hogy a jóslókon kívül csak a hasmenés és hányinger volt a jele, hogy szülünk, beértünk és fél órára rá már fogtam a kezembe, mint kiderült már jól ki voltam tágulva, szóval nálam sok jósló volt.

Naponta mennyi széklet a normális? Ha minden reggel folyós, vagy krémszerű székletem van az gond?

Legjobb válasz: Naponta egy a normális, de nem mindenkinél van így, van akinek kétnaponta... DE az nem normáis, hogy minden reggel ilyen: Neked egy nap hány székleted van?

Naponta egy a normális, de nem mindenkinél van így, van akinek kétnaponta... DE az nem normáis, hogy minden reggel ilyen: Neked egy nap hány székleted van?
Gond bizony. Ez nem normális. Nem szeretnék tippelgetni, mert sokminden okozhatja. Ki kellene vizsgáltatni, fõleg, ha hosszabb ideje fennáll a probléma.
NORMÁLIS SZÉKELÉS: 1. székelés gyakorisága: naponta 3x-i és heti 3x-i között 2. széklet mennyisége: 200 g / 24 óra 3. széklet víztartalma: kb 75 % 4. konzisztenciája: jól formált pépes HASMENÉS: MEGHATÁROZÁSA: Gyakori, nagy folyadéktartalmú, nem formált széklet ürítése. KRITÉRIUMAI: 1. székelés gyakorisága: > napi 3x 2. a széklet mennyisége: nagyobb mint 200 g/nap 3. a széklet víztartalma: Ê 90-95 %
A kérdező hozzászólása: Naponta minimum 3, reggel rögtön ébredés után, aztán van hogy megint. Érzem én is hogy ez nem jó. Háziorvoshoz kéne mennem? Mitõl lehet? Köszönöm .
lehet epeprobléma, vagy a bélflóra problémája.
lehet attól is, ha sok gyümölcsöt vagy zöldséget illetve túl sok rostos cuccot eszel.
Pé-tõl menzeszig 1-2 csészével naponta. Én is most kezdem inni. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Igen, peteéréstõl. Képzeljétek el, három hónapja ciklusvizsgálatra járok, ultrahanggal figyelik a peteérésem és a méhnyálkahártya méretét. Az elmúlt két honapban peteéréskor nagyon vékony, 6.5 mm volt. Múlt honapban egy nappal pé után elkezdtem inni a palástfû teát és ebben a hónapban pé-kor már majdnem 9 mm volt a nyálkahártyám. Lehet, hogy nem a teának tudható be a javulás..de azért én szeretném elhinni, hogy annak :) . Sok sikert!!

7 eves kisfiamnak naponta mennyi idot engedjek meg hogy jatszhasson a szamitogeppel? Naponta 1 ora sok vagy rendben van?

Mindenkinek kivancsi vagyok a velemenyere, es nagyon koszonom!

Legjobb válasz: Szerintem ez pont jó. :)

Szerintem ez pont jó. :)
Szerintem is jó a napi 1 óra de, az én fiam 9 éves és harmadikos, idén hoztuk be azt a szabályt hogy csak hétvégén játszhat mert hétköznap mindig sietett, elkapkodta a leckéit hogy minél elöbb játszhasson. azelött az 1 órát nem tudtuk mindig betertani, de így most hétvégén játszhat akár két órái is.
Véleményem szerint(remélem nem sértek meg senkit) én még 7 évesen nem engedném egyáltalán a számítógépet.Az én meglátásom szerint 9-10 évesen talán, de akkor is megnézném, hogy mivel játsszana.Inkább játsszon a levegõn, vagy a kortársaival. Persze szülõként majd lehet, hogy ez a vélemény megváltozik, de most így látom.Mert káros a szemre is, meg hát sok felnõtt is mániákus, és ha ilyen korán kezdi...
Én is kb ennyit fogok megengedni. Szerintem korrekt.
A kérdező hozzászólása: Koszi mindegyikotoknek hogy irtatok!
A kérdező hozzászólása: Koszi!

Mostmár naponta többször van keményedésem, és ettől különböző időpontokban menstruációhoz hasonló görcseim, akkor körülbelül mennyi időm lehet még a szülésig?

A szülészn? azt mondta, az igazi fájások olyanok lesznek, hogy a keményedés és a görcsölés együtt lesz érezhet?, és nem összevissza jönnek hanem rendszeres id?közönként...ezért kérdezem, hogy innent?l kb mennyi id?m lehet még a TI tapasztalataitok alapján.

Legjobb válasz: nem írtad, hogy mennyi idõs vagy. A jósló fájások, amik neked is vannak, azok hetekkel a szülés elõtt már jelentkezhetnek. Elsõ babámmal 1 hétig görcsöltem folyamatosan, és keményedtem is rendesen. azt figyed, hog milyen idõközzönként jönnek a fájások, és ha 10 percen belül jön, és rendszresen, akkor érdemes készülõdni

nem írtad, hogy mennyi idõs vagy. A jósló fájások, amik neked is vannak, azok hetekkel a szülés elõtt már jelentkezhetnek. Elsõ babámmal 1 hétig görcsöltem folyamatosan, és keményedtem is rendesen. azt figyed, hog milyen idõközzönként jönnek a fájások, és ha 10 percen belül jön, és rendszresen, akkor érdemes készülõdni
A kérdező hozzászólása: Tényleg, igazad van köszi. 37 hets + 3 napos vagyok, és már két hete két ujjnyira nyitva vagyok, részben elsimult méhszájjal. Ide úgy jutottunk, hogy ezt észre sem vettem ebbõl semmit. Azért is nem tudom mit gondoljak, mert ezek a jóslónak nevezett fájások nem fájan erõsen, szinte alig, és összevisszák...néha mikor egymás után többször van akkor mérhetném az idõt, de aztán 3-4 sûrûn követi egymást, aztán meg hosszú órákig semmi sem történik.
elsõ vagyok mikor voltál dokinál? mert olyan is van, akinek nincsenek erõs fájásai egyik barátnõmnek az infúzió ellenére sem jöttek a fájások ezért csak a gépre tudott hagyatkozni a doki, hogy az mit mutatott. azért nagyon figyelj oda, én 3 ujjnyi voltam, és azzal szültem a 38.héten

Mennyit van ébren egy 8 hetes babák étkezések között és hányszor kell ennie, mennyit naponta? Mikor fogja már érdekelni a csörgö vagy a játszoszönyeg és mikortol tud megfogni játékokat?

Legjobb válasz: szia!!!az én kislányom 9 hetes és van hogy ent van egész délután sõt 5-tõl este11-ig.de akkor délelõtt egyfolytába alszik.szerintem ez minden gyereknél váltoso. a csõrgõ most a játszoszõnyeg még nem érdekli...lesz majd még elég idõ hogy játszon...Sok boldogságot

szia!!!az én kislányom 9 hetes és van hogy ent van egész délután sõt 5-tõl este11-ig.de akkor délelõtt egyfolytába alszik.szerintem ez minden gyereknél váltoso. a csõrgõ most a játszoszõnyeg még nem érdekli...lesz majd még elég idõ hogy játszon...Sok boldogságot

Naponta mennyit hanyszor es mennyi hasizomgyakorlatra van szukseg kb ilyet hatas eleresere?

http://weheartit.com/entry/17670499 Persze gondolom a spotr mellet dietara is rakell kenyszerulnom.

Legjobb válasz: Bocsanat a kicsit huje megfogalmazasert:D!!

A kérdező hozzászólása: Bocsanat a kicsit huje megfogalmazasert:D!!
heti 2x elég 200 hasprés 100 lábemelés 100 homorítás ennyitõl fejlõdnie kell. és ahogy írtad is látszani meg a diétától az alacsony testzsírtól fog.
A kérdező hozzászólása: Koszonom:)

Mennyit van naponta ölben 6 hónapos babád?

Legjobb válasz: Mindig annyit, amennyit igényli. Nem félek attól, hogy elkapatom. Õszintén szólva nem mérem, hogy mennyit, de egyre kevesebbet, ahogy egyre jobban lekötik õt a játékok meg a forgolódás.

Mindig annyit, amennyit igényli. Nem félek attól, hogy elkapatom. Õszintén szólva nem mérem, hogy mennyit, de egyre kevesebbet, ahogy egyre jobban lekötik õt a játékok meg a forgolódás.
Nálunk szinte mindig, amikor sír. De szerencsére nem sokat igényli. Ha már érzi maga körül a társaságot és hallja a tesóját, megnyugszik.
Sokat volt ölben. Mvel hipotón volt, lassan ment a mozgásfejlõdés az elején, 8 hósan kezdett mászni, elõtte nem kúszott, csak hason feküdt, és azt bizony hamar megunta, akkor jött a nyüsznyüssz meg a hüpphüpp. legjobban azt szerette, ha ölben volt, vagy körbecipeltem. de nem romlott el tõle, most már 21 hónapos, és csak anynit van ölben, mint akármelyik másik 21 hónapos. :)
Ugyanúgy, mint az elsõ válaszolónál, amennyit igényli.
Szinte semennyit, nem egy sírós baba. Tök jókat játszunk úgy, hogy õ a földön fekszik én pedig mellette ülök, vagy én is fekszem mellette.
nagyon sokat.mert mindig sir
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! És hogy bírod, mert az én kisfiam is nagyon sokat van ölben, de a hátam, meg a derekam már úgy fáj, hogy alig bírom. Te hogy fogod leszokatni? Próbáltad már?
az én babám is nagyon sokat van kézben, ezen kívül szinte csak sétálva alszik el. ez a hasfájás átka, ami nálunk 5 hósan múlt el. az én hátam is majd szét szakad, le kell valahogy szoktatnom róla.most azzal próbálkozom, hogy zenét hallgatva altatom, ülve!, és énekelek közben (azt amit hallgatunk). babazenét nagyon szereti, már pocaklakó korában is sokat hallgatta.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nekem azért nem ölben alszik el, hanem a kiságyban, de így is sokat kell vele sétálgatni, mert mondanom sem kell ülve nem jó ölben lenni...

Amerikai bulldogom van (szuka), majd viszem kutyaiskolába, de előtte gondoltam kéne mozgatni is. A lényeg, hogy milyen időnként, vagy naponta mennyit/hányszor?

És a sz?re hullik... Anyukám szerint ez A vitaminhiány vagy mi (ami talán gyümölcsökbe/zöldségekbe van). Hogyan tudok neki adni, mert kis gyogyókban nincsen Csak minden más vitamin

Legjobb válasz: Nekem kettõ ambullom van az egyiknek hullik a szõre mint a barom a másiknak semmenyire. Annak amelyiknek hullik adhatok akármit nem múlik. Furminálom kap szõrhullásgátló tabit, lazac olajat semmi nem hat.. Bár mióta elkezdtem BARF-ozni azóta mintha javult volna valamennyit. A kutya milyen idõs? Kertesbe vagy panelba laktok? Ambullokal az a baj mint a pitekel hogy csak a mozgatás nagyon kevés. Én el akartam fárasztani. Elkezdtük barátnõmel 3alkalmanként mindig fél órával tovább bírta a labdázást futást akármit. Mindenképpen a szellemi fárasztás a kulcs. Ambulloknál kiemelten fontos a korai szocializáció. Úgyhogy kutyaovódába mindenképpen látogass el. A vitamin azt hiszem a sütõtökbe van sok de lehet hülyeség.

Nekem kettõ ambullom van az egyiknek hullik a szõre mint a barom a másiknak semmenyire. Annak amelyiknek hullik adhatok akármit nem múlik. Furminálom kap szõrhullásgátló tabit, lazac olajat semmi nem hat.. Bár mióta elkezdtem BARF-ozni azóta mintha javult volna valamennyit. A kutya milyen idõs? Kertesbe vagy panelba laktok? Ambullokal az a baj mint a pitekel hogy csak a mozgatás nagyon kevés. Én el akartam fárasztani. Elkezdtük barátnõmel 3alkalmanként mindig fél órával tovább bírta a labdázást futást akármit. Mindenképpen a szellemi fárasztás a kulcs. Ambulloknál kiemelten fontos a korai szocializáció. Úgyhogy kutyaovódába mindenképpen látogass el. A vitamin azt hiszem a sütõtökbe van sok de lehet hülyeség.
Amúgy is jót tesz minden kutyának, ha adsz neki gyümölcsöt és zöldséget. Plusz mindegyikben van sok vitamin. A szõrproblémától függetlenül szerintem adj neki rendszeresen. Enyém imádja az összeset. Ha nagyon zavar a szõrhullás, szerintem állatorvos ingyen is tud tipped adni. Vagy ad valami "receptet" rá. Teljesen megszûnni nyilván nem fog, mert a kutyáknak hullik a szõre.
Mennyi idõs, szobatiszta? Csak mert ha nem, akkor napi kb 3 óránként le kéne vinni sétálni, hogy pisi-kaki meglegyen lent. Ha már szobatiszta, akkor elég napi mondjuk 3x-4x de több idõre. Az okosok azt mondják, hogy egy átlag kutyának napi másfél óra sétának meg kell lennie. Persze nem egyszerre, fel lehet ezt osztani. Plusz szellemileg is fáraszd le. Tanítsd meg neki, hogy ül, fekszik, marad stb. Aztán szépen fog majd aludni. :D
A kérdező hozzászólása: Menhelyrõl van, 8 éves szuka (keverék). Azért kötött ki nálunk, mert verték a hajléktalanok. Jól bírja a sétákat, csak mondjuk milyen sûrûséggel vigyem és mennyi idõre? Napi egy sétánál a suli mellett nincs idõm...
Igazából attól függ, hogy milyen hosszú egy adott séta. Szerintem egy akkor is kevés, ha az másfél óra hossza. Legalább 3x le kéne vinni egy kutyát. Ha ez 3x 20 perc, akkor is. Ha csak napi egyszer viszed le, akkor a lakásba fog piszkítani. Tudom, ez kutyáknál picit máshogy megy, de gondolj bele, ha te csak egyszer mehetnél wc-re egy nap.
A kérdező hozzászólása: NEM szobakutya... elfelejtettem mondani
Attól még ugyan úgy érvényes, hogy legalább 2x vinni kéne sétára naponta. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!