Találatok a következő kifejezésre: Naponta mennyi teát (55 db)

Ánizsmag teát szeretnék inni a tejképződés segítésére? Naponta mennyit kell inni belőle?

Legjobb válasz: A legjobb tejképzõdést serkentõ a GÖRÖGSZÉNAMAG TEA!!! Bioboltokban, gyógynövényboltokban kapható ez a mag, ebbõl fõzz teát a leírás szerint, naponta 2x 2dl-t igyál meg, pár nap múlva beindul a tejtermelés! Lehet kapni kapszulás változatban is, ha nem szereted az ízét...

A legjobb tejképzõdést serkentõ a GÖRÖGSZÉNAMAG TEA!!! Bioboltokban, gyógynövényboltokban kapható ez a mag, ebbõl fõzz teát a leírás szerint, naponta 2x 2dl-t igyál meg, pár nap múlva beindul a tejtermelés! Lehet kapni kapszulás változatban is, ha nem szereted az ízét...
Szia! A legjobb tejképzõ a gyakori szoptatás! Minél gyakrabban minél tovább csüng a ciciden annál több termelõdik -közben:)
Az ánizsmag nem neked kell, hanem a picinek, ha szélhajtásra van szüksége....egyébként aloe vera blossom tea fogyasztása mellett szoptat a lányom, 3 hetes a picikéje, és már van tejtestvérkéje, annyi a teje....pedig az elsõ napokban 10-20 gr volt csak. Ha érdekel, privi: [email protected]

Elevit, magne b6 és folsav mellé mennyi teát igyak naponta?

Cickafarkf? és palástf? teát szertnék inni, de nem tudom a mennyiséget. Segítenétek? Köszönöm el?re is.

Legjobb válasz: Igyad a teákat mindenképpen! Nekem is az segített, és a páromnak a lícium gyümölcs! (bioboltban kapható csak) A tea jó, naponta 2 csészével, többet ne, mert székrekedést okoz. Elevit mellé a folsavat én is fölöslegesnek tartom, de a magne b6 jó, én is szedtem Elevit mellé napi 2-3 szemet. Sok sikert!

Igyad a teákat mindenképpen! Nekem is az segített, és a páromnak a lícium gyümölcs! (bioboltban kapható csak) A tea jó, naponta 2 csészével, többet ne, mert székrekedést okoz. Elevit mellé a folsavat én is fölöslegesnek tartom, de a magne b6 jó, én is szedtem Elevit mellé napi 2-3 szemet. Sok sikert!
Nem lesz ez egy kicsit túl sok??? Elevit mellé még magne b6 és folsav is és a teák is??? Én nem próbálkoznék ennyi mindennel... Nem elég az elevit meg a tea? Vagy miért szeretnél enniy mindent szedni, inni? (én félnék nehogy összekavarjon valamit a ciklusomban... )
A kérdező hozzászólása: Ezeket a vitaminokat a doki mondta, hogy szedjem. A teát meg én gondoltam, hátha hamarabb összejönne a baba. De én is félek, hogy sok lesz így együtt, azért kérdeztem.
Hát ha a dokid javasolta az elevit mellé a többit akkor oké! de szerintem tea az sok lenne! Ha megkérdeznéd a dokid akkor szerintem neki se tettszene, habár dokija válogatja! Én a Te helyedben nem innám a teákat! Elég a vitamin! Sok sikert neked és mielõbbi babásodást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ. Akkor nem iszom mégsem.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak köszönöm.
Én innám a teákat.A vitaminokra a babának van nagy szüksége a fejlödéshez, a teák meg neked segitenek:A cickafark a ciklus elsö 14 napján a peteérésnél, a palástfü pedig a megtermékenyülés után a beágyazodásnál.

Engednétek a12-13-14éves lányotoknak, hogy sminkeljen és körömlakkozzon? Meg hogy hajatmosson 3 naponta? Ha te vagy a tini akkor neked mennyire engedik ezeket? És mennyire szeretnétek? Suliidőben és nyáron mennyire engeditek/engednek "csavarogni"?

Legjobb válasz: hát én 2 naponta mosok hajat:DD sminkelni nem szoktam csak korrektor ha pattanásom van és általában kivan festve a körmöm:D 14/L 8.os lány(ált suliba)

hát én 2 naponta mosok hajat:DD sminkelni nem szoktam csak korrektor ha pattanásom van és általában kivan festve a körmöm:D 14/L 8.os lány(ált suliba)
Azt, 3 naponta hajat mosson mindenképpen engedném. Sminket én nem helyeslem, mivel most iskola van a körömlakkot sem.
Én fiú vagyok, és 2 naponta mosok hajat, nekem ez tök normális, most akkor velem van a baj? 13
12 éves leszek, szóval pont érintett vagyok a témában. 1.: Sminkelni nem szeretnék, mert totál fölösleges, az se tudná felvinni az önbizalmamat, hogy nagyobbak a szempilláim a szempilla spiráltól. Na meg a 7-es lányok 11 éves koruk óta sminkelnek, és olyan nevetségesen néznek ki, hogy nekem elég elrettentésnek. Többször is mondta, hogy majd ha szeretnék sminkelni, akkor biot használjak, mert az gyémánt vagy nem tudom milyen porból van, és az nem károsítja (annyira) a bõrt, ergo akár most is engedné, hogy kihúzzam a szemem suliba. 2.:Körömlakkot engedi anyum, azt nem tudom, hogy a rikító színekhez mint szólna, mert én csak lilás gyöngyház és bronz színût használok. Annyi a kikötése, hogy márkás körömlakkot használjak, mert a noname-ek nem tesznek jót a körömnek. 3.: A hajmosásba nem igazán értem, miért kéne beleszólnia anyumnak. Én kétnaponta mosok hajat, mert nagyon gyorsan zsírosodik, 2 napja mostam meg, és így estére kezd összeállni, reggelre szörnyû lesz, úgyhogy kénytelen vagyok megmosni. (Ejj, szóismétlés.) 4.: A csavargásba sosem szól bele, mert sötétedés elõtt haza szoktam menni, ugyanis félek a sötétben.
Sminket és körömlakkot csak otthon engednék meg, játékból (talán még én is beszállnék a játékba). Ha a hajmosásra szüksége van, akkor engedném, h többször mosson hajat (nekem 16 éves koromban hormonprobléma miatt úgy el kezdett zsírosodni a hajam, h naponta kellett mosnom, ha nem mentem suliba, csak otthon ültem hétvégén v szünetben, akkor nem mostam minden nap - ma már jobb a helyzet). Egy 14 év alattit tanítási napok elõestéjén (fõleg téli napokon) csak 5-ig engednék ki. Péntek és szombat este téli idõszakban 6-ig, nyáriban 8-ig, de ha másik felnõtt felügyelete alatt van (amit én elõre megbeszélek az adott felnõttel), akkor tovább is maradhat azzal a feltétellel, h vagy a felelõs felnõtt kíséri v én megyek érte.
Nem.Sminket semmi képpen, körömlakkból esetleg a színtelent, ha törik a körme. A 3 naponkénti hajmosás nem túl jó, mert kiszárítja a fejbõrt és korpásodik tõle.De ehhez látni kéne a hajat. Csavargás csak este 8.ig, valamelyik barátnõvel és nem egyedül. Tanítási idõben csak lecke után.
A hajmosást indokolt esetben igen, a többit nem.
én körömlakkozni szoktam( minden nap), 2 naponta mosok hajat mert zsirosodik , sminkelni meg nem szoktam de nem szolnának érte 12/l
Vanank itt elég szigorú szülõk!Hajmosást megszabni? pff... Nekem a sminket, és a körömlakkot se szabják, sminkelni nem szoktam, max. néha szempillaspirál, körömlakkozni viszont elég sûrûn.Hajatmosni heti 1x szoktam, és télen 6-ig nyáron 8-9ig engednek 14/L
mennyi "erkölcsös", szigorú szülõ. nem ettõl fog elkurvulni a lányotok, hanem ha nincs erkölcsileg helyesen nevelve, bár sok esetben ez sem meghatározó, ha alapból hülye a gyerek. nekem 12 éves koromban még nem volt fejemben a smink, nem is tetszett, 13 évesen elkezdtem felé kacsingatni, akkor lett elõször piercingem is, körmöt festeni meg már 11 éves korom óta. 15 éves korom óta sminkelek intenzíven, és festem a hajam, mert így érzem jól magam. édesanyám kissé konzervatív és szigorú, de nem a külsõmet illetõen, 14 éves korom óta színes a hajam.. most 17 éves vagyok mégis max 2ig bulizhatok, 9re itthon kell lennem. jöhetnek az ócsárlások:)
# 28/51 2011-09-26 11:34 Azért a legtöbb követelmény ok, de hogy nem engeded meg neki a szõrtelenítést? Tudod milyen undorító, ha valaki nyáron felemeli a karját és ott az a sok szõr? pfújj Ha a haja 2 nap múlva már zsíros, muszály hajat mosnia
Sminket engedik, de csak a szememet szoktam kiemelni néha (spirál, szemceruza). Ha épp olyan kedvem van, hetekig nem sminkelem magam. Körömlakkot is engedik, kivétel a feketét, de azt nem is szeretnék. Néha kifestem a körmöm, de nem sokszor és szoktam pihentetni.2 naponta mosok hajat, ebbe abszolút nem szólnak bele. Hétköznap 7-8 körül érek haza (addig suliban vagy edzésen/különórán vagyok), hétvégén ha van program 6-7kor érek haza. Nyáron engednének csavarogni, de nem szoktam, bulikba se. 14L (mindjárt 15)
De ez most akkora egy hülye kérdés.Igaz egyszer már válaszoltam, de b*szki miért ne engednék meg nekünk? Hajmosást? Az olyan mint pl. nem engednék meg neked, hogy fürödj minden nap. :)
13 vagyok(lány) sminket engedik(tus, szempillaspirál) hajmosás heti 2(zsíros) körömlakk(persze, de nem használok)
Én tini vagyok és nem sminkelek és nem is körömlakkozom.2-szer egy héten szoktam hajat mosni.Csavarogni nem szoktam, de ha a barátnõimmel elmegyünk valahová, akkor elengednek (természetesen nem disco, csak sétálgatni a városban)
Haj mosást simán engedik.. sminket körömlakkot is szüleim, csak suli nem..
ez most komoly? 1.Igen sminkelem magam és a szüleim megengedik. 2.Körömlakkozom csak sajna a suliban az az idióta O.fõ nem engedi meg így akkor átlátszóval festem ki a körmeimet.de azon kívül meg mindenféle szinûre szoktam. 3.Mindennap mosom a hajamat. 4.szeretnék nagyon és meg is csinálom. 5.engednek csavarogni a szüleim. és 13/L
Szerintem a hajmosás a hajtól függ, és a csavargás pedig a társaságtól mert pl ha bulizni vagy inni akartok azt nem tanácsolnám :DD Én is 3 naponta mosok hajat és a smink.. szerintem nincs semmi baj egy kis szempillaspirállal és esetleg tussal mert az csak kiemeli a szemedet :) a lakkban pedig nincs semmi rossz ha nem rikító színû, mert nem szeretem amikor elvakít xD 15/l
Egy 12-15 évesnek felesleges a smink, a körömlakk.Nem engedném, tönkre tenné a bõrét, körmére csak körömerõsítõ lakk, vagy ha megy szülinapi buliba akár halvány körömlakk.Nyáron barátnõzhet 6-7ig, aludhat barátnõnél de csak szülõi felügyelettel, suliidõben max 5ig barátnõzhet ha van ideje a sport különóra mellett, hajmosás a hajtól függ, ekkora korban 4-5 napot is ki kéne birni.Este 9kor alvás, diszkó, ivós buli, éjszakázás, ivás nincs.Mehet szülinapi buliba ahol van szülõi felügyelet sulibuliba ha van tanár felügyelet, mehet barátnõhöz. egy édesanya
én szemceruzát használok, körmömet festem (suliba megengedik) és pont 3 naponta mosok hajat (bár a hajmosost kérdést nem nagyon értem, miért ne moshatna?). suliidõben kb. minden héten 1x megyek buliba kb. 9-10ig szoktam maradni általában mindenhéten 2x találkozom barátnõimmel 2-3órára.. nyáron ilyen fesztiválon éjfélig is maradhatok és kb. midnennap találkozombarátnõkkel de több idõt:) ) 13/L
én szemceruzát használok és koromlakkot 7.-es leszek
13 éves vagyok most.Nekem engedik a körömlakkot, nyáron és suliban is egyaránt, még feketét is.Szeretek körmöt festeni. Nem igazán sminkelek.Ha van kedvem akkor szempillaspirál és szájfény.Egyébként nem. Suliidõben a csavargás csak lecke után van. Nyáron bármikor.De max.este 8-9 óráig.
Én 14 leszek néhány hét múlva 2-3 naponta mosok hajat, de nem azért, mert megengedik, pont leszarják, mikor mosok hajat (hál' istennek) Festem magam, elég sok szemfestékkel, néha szájfény. A körmömet azért nem festem, mert elég könnyen letörik, és az meg nem néz ki túl jól :)
Nem akarok kotozkodni de.. Nem sminkelhwt egy 14 eves lany?! Szerintem nem egy prostisra gondolt, es nem festhet kormot? Hol elunk? Ennyi gyokeret b******k meg... 14! Ilyenkor mar az a csoda ha valaki meg szuz. Mi baj van azzal ha valaki hajatmos gyakran? Hat gratulalok...
én 13 éves lány vagyok..és anya soha nem szól a körömlakkért és a suliban sem.....csavarogni nem szoktam 1 mert a barátnöm mindig elfoglalt másokkal pedig annyira nem érzem magam jol..2.nem szeretek..de anyukám mindig szól a szempillaspirál miatt...de attól használok.és csak azt..a szájfényeket nem szeretem
Nekem szüleim megengedik hogy lakkozzam a körmöm nem tetszik nekik de nem tiltják meg.Suli idõbe viszont csak átlátszó vagy baba rózsaszín. Sminkelni nem szoktam minden nap csak ritkán akkor is csak egy kis tus meg szempillaspirál.Sulikor én is 3 naponta mostam a hajam sõt volt mikor 2 naponta és eszméletlenül hullott a hajam most nyáron egy héten 1x és kibírja.Suli idõbe 9 kor itthon kell lennem nyáron akár éjfélig is. 14/L
A sminket nem pártolják anyáék de ünnepi alkalmakkor nem szólnak bele, zongorázok szóval nem lakkozhatom a körmöm, hajatmosni mikor hogy szoktam, van hogy csak egy hét alatt zsírosodik viszont nyáron 2-3 naponta de anyáék nem nagyon örülnek. De amit nem tudnak az nem fáj xD. Amúgy semmi bajom a külsõmmel szóval nem is nagyon érdekelnek az ilyen dolgok. Csavarogni, hát nem szokásom, nincs kivel, néha egyedül elmegyek biciklizni vagy görkorizni, amúgy ha lenne kihez oda mennék ahová akarok csak vagy szóljak vagy legalább levelet hagyjak. Amúgy este nem nagyon engednek egyedül de nem is bánom mert egyetlen barátnõm van és hozzá a temetõ elõtt is el kell menni és elég ijesztõ. Szóval nem élek szigorba annyira. :)
Nemsokára 14 leszek. Suliidöben nem mászkálok naygon, max d.e. könyvtárba, rengeteget tanulok (önszorgalombó), nem is nagyon van idöm. Smink minimális: alapozó, kevés púder. Minden másnap mosom a hajam, mert zsírosodik. Körömlakkozni suliban nem szoktam, max halványabb kék vagy rózsaszín, gyöngyház. Szünetben sem sminkelek, csak ha koncertre (apa zenész), színházba megyek, akkor is csak alapotzó, szemceruza, szempillaspirál, szájfény. Körömlakkot nyáron szoktam pirosat, ez a kedvencem. :) Nyári szünetben elvagyok 8-8.30ig is, mert a szüleim megbíznak bennem, tudják, hova és kikkel megyek, és hogy mindig betartom a szabályokat.
13 leszek júliusban Sminkelni nem szoktam, csak korrektort, mert ragyás vagyok, de azt sem úgy, hogy ügy látszödjpn, homokba fúrtam a fejem, vagy éppen a Bahamákról érkeztem haza. Van néhány alsóbb évfolyamba járö lány, aki spirálozik, és durván kihúzza a szemét, de nekem az nem kicsit ijesztõ, egyáltalán nem érzek vágyat a sminkelésre. Körömlakkot nem, nem és nem akarok, mert tavaly nyáron kipróbáltam, de anya akkor sem engedte az erõsebb színeket, de most még a halvány sem kéne, bár valszeg idén már biztos szabadna :) Hajmosást meg miért ne engedné? Ez az általános higéniához tartozik én szerdán és vasárnap szoktam hajat mosni. Nem hiszem, hogy hagyná, hogy zsírgomböccal a fejemen járkáljak suliba. Csavarogni csak lecó megírása után szabad, sötétedésig :)
14éves vagyok. Sminkelni annyit szoktam hogy szájfény+szempillaspirál, mást nem. Hajatmosni sajnos két naponta szoktam mert nagyon hamar zsírosodik és azért zsíros hajjal nem megyek utcára..Ha itthon vagyok hétvégén/szünetekben akkor ritkábban.. A csavargás..Nekem annyira nem szokták megszabni, mert félek a sötétben és amúgy sem szoktam késõn hazamenni. Suli idõben max. 7-8 órakor hazamegyek, hétvégén/szünetben meg maximum fél 11.(: De az is nagyon ritkán van hogy hétvégén is 8ra otthonvagyok.
Én 14(15 leszek pár hónap múlva) a barátnom 14 és 3 naponta mos hajat Kormét festi de sminkelve a szulinapján karácsonykor és szilveszterkor láttam.Tél elején jotunk ossze de ilyenkor már hamar sotétedik így 7 re haza kellet vinnem.suliidoben nem nagyon találkozunk ugyanis elég messze lakik tolem (20 km) igy hétvégeként találkozunk csak.
14 vagyok, anyukám engedi a sminket (én magam NEM akarom használni), néha buzdít, hogy tegyek szájfényt:D TUdom, hogy jól áll rajtam, de nem szeretem. Körömlakkból akármilyen színt, akármikor. Kimehetek, amíg szeretnék csak elõtte mondjam meg neki (mellesleg max. 7ig mennék ki) hajat pedig nekem elég hetente 1x megmosni, így is szép marad.
Nekem még csak 2 pici lányom van, de úgy gondolom, hogy a hajmosást rábíznám, legfeljebb tanácsot adnék kirívó esetekben (hogy úgy tûnik, érdemes lenne ritkábban, gyakrabban mosni), de tényleg hajfüggõ a dolog. A sminket suliba feleslegesnek tartom, sulibuliba, házi buliba nem túl kirívóan mehet (szájfény, korrektor, szempillaspirál). Körömlakk suliba csak átlátszó, körömerõsítõ, vagy francia manikûr (akár apró, fehér, csillag-virág matricával - 2, 5 és 4, 5 éveseim nálam látva már most kibuliznak 1-2 matricát :) ) , buliba esetleg más is mehet. Csavargás: suliidõben leckeírás tanulás után max. 7-8-ig megbízható barátokkal, barátnõkkel (értelmes keretek közt :) ). Hétvégén, nyáron akár 9-10-ig is. De lehetõleg sötétedéskor már otthon. Bulinál menjen vki szülõ érte. Meg ne mindennaposak legyenek a csavargások.
én most végeztem el a nyolcadikos ozstályt de nekem már 7 osztályba megengeték szerintem minden lány ilyen szerintem nyugodtan
14éves vagyok..Szempillaspirál szinte mindig.. Ha városba megyek barátnõkkel akkor kicsit feltûnõbb sminket csinálunk egymásnak.Mivel van barátom aki koleszba jár, 7után van nekik kimenõ 9ig.. szóval 6-7ig tanulok 7kor találkozok vele 9ig vagyok vele :) Nyáron változó, vagy minden délután megyek csavarogni, vagy 2naponta .)
hát én szerdán meg csütörtökön mosom a hajamat!!! ha nagyon patanásos vagyok akkor alapózó pírosító mértékel meg néha szempillaspirál a körmömet meg ha megyek suli diszkóba akkor lilára de anyuék aszt se szeretik(köröm lakot) ... L/12
Hajat mosni mért ne? én szoktam fiu létemre 3 naponta halyat mosni.(bár nekem a hajam 3-5 cm tovább ér mind a vállam) sminkeljen csak ne tuloza el és ne sokat.
Sminkelni nem sminkeltem ennyi idõsen, és nem tudom, hogy a szüleim engedték volna e. Iskolában valószínûleg azt mondták volna, hogy ne, mert amúgy sem szabad. A körömlakkot megengedték, de azt is csak akkor használtam, ha hétvége vagy szünet volt, mivel azért is szóltak, és nem akartam, hogy a tanárok pikkeljenek rám. Sosem szóltak bele, hogy milyen gyakran mosok hajat, és ez változó is volt nálam. ( Ha már nagyon zsíros volt akkor amúgy szólt anya, de ez általában akkor fordult elõ, mikor otthon döglöttem több hétig.) Engem elengedtek, mert megbíztak bennem, bár azt mindig mondták, hogy sötétedés elõtt, ha lehet legyek otthon. Otthon voltam! Megvolt köztünk a bizalom, és ez sokat segített. ( egyébként nyáron tovább kiengedtek.) 16/L
Nekem anyukám nem szól bele ilyen dolgokba. Már 12 éves korom óta sminkelek : spirál, szemceruza, szájfény. Hajat én 5 naponta szoktam mosni, mert minél gyakrabban mosok hajat annál jobban zsírosodik. :) Csavarogni hétvégente max. 12 hétköznap meg max. 9. Ezekért cserébe sokat segítek otthon és majdnem kitûnõ tanuló vagyok. Szerintem ez így viszonylag korrekt. :) 14/L
14 éves vagyok és én is 6osztályosba járok (: Sminkelni is engednek bármit, és a körömlakkból is jöhet minden. Suliidõben általában 8-ra érek haza, (az otthonunktól 30.km.-re van a suli.) Nyáron pedig bármeddig. Hétvégén párommal (1, 5 éve vagyunk együtt) engedik hogy aludjak. 14/L
Nekem nem engedik...13 vagyok. Az osztályomban mindenki csavaroghat, sminkelhet, festheti a körmét...én nem. Amúgy szívesen csinálnám.
én most leszek 14 és hát nekem a körömfestést sosem tilotották, csak a suliban, de tavaly anyukám festette ki feketére, és másnap ugy mentem suliba szóval az nálunk nem gond, de a suliban nem engedik.a sminket sem tiltják, de nagyon-nagyon ritka ha kifestem magam, sõt kész csoda....a hajmosás meg nem túl egészzséges olyan sokszor hajat mosni, én többnyire hetente egyszer mosok hajat, mivel szerencsére még egy hét után sem zsiros a hajam...ennyi.
nem sminkelhet körömlakkozhat, max ha érzékeny a körme akkor körömerõsítõvel, a hajmosás nem gond, nyáron délután 2-3 órát barátnõzhet de csak ha tudom hol van kivel, elmehet szülinapi buliba ahol van felnõtt és tudom kik vannak, suliidõben max hétvégén ha minden lecke kész stb. este sehova semmikor, majd 17 évesen szabadabb lesz addig nem
a sminket engedi /szempillaspirál, korrektor, szájfény/ körömlakkból csak a nem túl rikító színûeket. és én naponta szoktam hajat mosni, mert tényleg nagyon hamar zsírosodik... sokszor próbáltam már hogy nem mostam meg, de következõ nap úgy nézett ki, mintha egy kiló zsírt rákentem volna, és többen be is szóltak rá, hogy nem ártana hajt mosni. nyáron kb 8-ig lehetek el, kivéve ha pl moziba megyek, mert az este szokott lenni. hétköznap pedig nem szoktam, csak suli után max 1-2 órát.
utolsó vagyok 12L
Sminkelni nem sminkelem magam enm is engednék de enm is akarom annyi h szájfényem van és azt rakok fel néha.A körmöm festhetem nyáron de anya inkább elvisz maniküröshöz és õ szépenmegcsinálja fest rá virágo meg ilyeneket.Hajat mosni 3 naponta mindek?Én 5-6 naponta szoktam de ha zsíros v kormás akkor elöbb!Nyáron max 8-fél9-ig maradhatok kinn!Discoba meg ilyenekbe még jó hogy enm engednek el!Csak falunapi bálba szoktam menni!
Hajat annyiszor mos, ahányszor csak akar, inkább sûrûbben, mint kevesebbszer. Smink nem érdekel, nem hiszem, hogy kellene, de ha így érzi jól magát? majd kinövi, én nem hadakoznék vele. Nyáron szabadon csavaroghat, suliidõben jöjjön haza a suliból, otthonról mehet, ha tanult vagy hívják a haverok, moziba vagy hasonló. csak érjen haza emberi idõben.
A kérdező hozzászólása: igen, korrektort, ha kell, én is szoktam.;)
A kérdező hozzászólása: szerintem a hajmosás egy alapvetõ higiéniás dolog. olyan mintha nem fürödnél.
Smink: Szemceruza felül vastagabban, alul nem, spirál, alapozó, korrektor Körömlakk: Sose értettem, miért nem szabad, szerintem semmi kirívó vagy istentelen nincs benne. Nekem szokott lenni piros, világos piros, fekete, türkiz, tigrismintás, lila, de tartok közte 1-1 hét pihenõt a körmömnek. Hajat 2 naponta mosok, szerintem ez alap higiénia. Suliidõben 7-8 között kell hazamennem, hétvégén szintúgy, nyáron is max. 9-ig, kivéve egy bizonyos hetet mikor egy bizonyos rendezvény van. 13L
sztem tök felesleges egy 14 év alati lányon smink a multkor olyat rihugtönk agy csajon a suliba pati szemiveg a fején xÐ meg ki volt spirélozva a szempilája meg kékel lefestve a szemhéje ugy hogy a homlokán is az volt xÐ meg aza cica nadrág és egy kuva nagy szörös kabát xÐÐÐÐÐÐ
ucsó vok csvargásrol mikor szürkülödök haza nék én xÐ 11/F
Hát én sminkelek..ami annyibóláll hogy szemceruza+szempillaspirál..néha alapozó, és szájfény :) Erre inkább apám ideges. Növesztem a körmömet, és festem is, igaz csak halványrózsaszínre, a lábujjam az erõsebb.Erre is csak apám ideges. 3 naponta mosok hajat, mert hamar zsírosodik..erre senki se ideges xD Suliidõben 9-ig kint lehettem.Most amikor az utcán felkapcsolódik a villany(amit szinte soha se veszek észre)akkor kell elindulnom haza..egyszer sem sikerült :D 14/l
15 éves vagyok (9.oszt) Minden nap mosok hajat és a szüleim kb. 11 éves korom óta nem szólnak bele hogy mikor teszem ezt. 13 éves korom óta szempilla spirálozok és 1 éve kezdtem el szemceruzával kihúzni a szemem.A körmöm a szivárvány bármely színében pompázhat 13 éves korom óta :D (általánosban a tanárok nekünk nem tiltották meg a körömfestést max. mondták hogy milyen csúnya színe van :D)
elõzõ: szerintem hajtípustól függ. Pl. az enyém gyorsabban zsírosodik.
1, 2 naponta mosok hajat. Hogy miért? Mert nagyon hamar zsírosodik. Amúgy szerintem hatalmas baromság, hogy a gyakori hajmosástól hamarabb zsírosodik a haj. 2, Smink: természetesen engedik. Persze nem viszem túlzásba, korrektor, púder, spirál és néha egy kis tus. 3, Körömlakkot is simán engedik. 4, Hétköznap is mindig kénytelen vagyok sokáig kint lenni, mert az edzéseim késõn érnek véget. Elõtte tanulok mindig. Hétvégenként meg 9-10ig maradhatok kint. 14/L (lassan 15)
1.aki sminkel stb ennyi idõsen rohadtul megjárja, azt hiszi felnõtt, vagy azt szebb lesz, 2. aki engedi nem figyel a gyerekére vagy maga is ilyen, késõig nem szabad kiengedni egy gyereket pláne hétköznap, sztem túl engedékenyek ebben, ennyi
A kérdező hozzászólása: köszönöma válaszokat!:) ÉS MIT GONDOLTOK AZ OLYANOKRÓL, AKIK EZT CSINÁLJÁK/ENGEDIK?
Én soha nem szoktam sminkelni és jól megvagyok nélküle..amúgy szerintem ha akarnám megengednék a szüleim de még nem is kérdeztem..Én is 3 naponta mosom a hajam mert nagyon gyorsan zsirosodik.Körömlakkot hát inkább nyáriszünetben szoktam meg hétvégéken..de amúgy ezt igen megengedik..suliba csak átlátszót, halványrózsaszínt, bézst.Hát nemigazán szoktam csavarogni..szomszéd kisvárosba járok át suliba és 3-kor már otthon vagyok álltalában.(kivétel amikor kéziedzésem van mert akkor 5-kor vagyok otthon.)13/L
13/L vagyok. Én 4 naponta mosom a hajam, sminkelni egyáltalán nem szoktam ( max. nagyon néha szemcerka), körömlakkot használok mindent kéket lilát feketét. És suliidõben maximum 8ig(ha mindent megtanultam mire elmegyek.Mondjuk eleve úgy nem mehetek el csavarogni ha nem tanultam elõtte), nyáron pedig maximum 10ig mehetek el.
11:34-es vagyok, csak véletlenül elküldtem. Szóval hétvégén 6-ig elmászkálhat, de éjszakázás nincs! Bulizás nincs! Maximum szülinapi bulizás, szigorúan délután, vagy mondjuk kora este szülõi felügyelettel(persze nem a nyakában lógós szülõvel, hanem a diszkrét, másik szobába átvonulós szülõvel, aki ha gond lenne, kéznél van, és nem utolsó sorban gyártja a szendvicseket:) ) Pasizás általános iskolában nincs...lehet ácsingózni, meg szerelmesnek lenni, felõlem még velem is megbeszélheti, de nem szeretném meglátni kézen fogva fiúval, amíg nem érte el a 16 éves kort!Egymásnál alvás pedig attól függ, hogy milyen régóta vannak együtt, és mennyire látszik komolynak a kapcsolatuk. És a védekezésrõl tuti felvilágosítanám. Nõgyógyászhoz is elvinném, és gumit is raknék a táskájába, mivel csinálni úgyis fogja, ha tiltom ha nem, de akkor legalább ésszel csinálja.. Ezek persze csak tervek, meglátjuk 12-13 év múlva mennyit változik a világ, mire ezek a dolgok nálunk esedékesek lesznek:) Nem szeretnék szigorú szülõ lenni, de úgy gondolom, hogy egy 12 éves kiskorú, még gyerek! 16-17 évesen felõlem aztán mehet. A dohányzást nem fogom pártolni, de nem fog zavarni, ha kipróbálja, én is megtettem, dohányoztam is egy évig, aztán magamtól leraktam, mert mi a fenének, drága, és értelme sincs. Sõt nyugodtan elmehet bulizni is majd, én is elmentem, söröztünk is, ez a kamaszkor velejárója, de nem 12-13-14 évesen!! 25/lány/3 hónapos kislány édesanyja
Ha túl gyakran mosod a hajad egy adott idõszakon belül, akkor meggyengül a hajad, és védekezésképp több "zsírt" fog termelni a fejbõröd, hogy védje a hajad. Smink semmiképp sem. Minek egy gyereknek festenie magát? A smink nem segít a bõrproblémán, de egy jó kozmetikus/bõrgyógyász igen. Suliidõben nincs csavargás, pénteken és szombaton viszont együtt lehetne a barátaival, de nem mászkálnak az éjszakában.
A kérdező hozzászólása: hát ha nem zsírosodna, én sem mosnám. mázlisták, ha csak hetente kell:P ízlesek és pofonok.:D köszönöm a válaszokat!:) de fura, tavaly még én sem akartam sminkelni (smink=szempillaspirál+korrektor ha kell), de most alap:DD meg hát mindenki is csinálja az osztályból.
mék
A kérdező hozzászólása: nekem 3 nap után már zsíros.:( nem szárítaná ki semmiképpen 8.-os vagyok, és nekem szempillaspirált engednek minden nap, mert az osztályból mindenki csinálja, de többet nem, de nem is szeretném. azért engedik a suliban, mert 6 osztályosba járok. átlátszó/halványrózsaszín lakkal lehet lakkoznom bármikor.:) 14/L


Mennyi teát vagy vizet kellene innia naponta egy tápszeres 2hós babának?

Legjobb válasz: Szia! Ezt nem tudom, hogy mennyit kell, én mindig kínálgattam/kínálgatom teával és hol ivott, hol nem. Volt olyan nap, hogy megivott 200 ml is, de volt, hogy csak 30-40et, szerintem tudják a babák, hogy mennyi folyadékra van szükségük. 4,5 hós kislány anyukája

Szia! Ezt nem tudom, hogy mennyit kell, én mindig kínálgattam/kínálgatom teával és hol ivott, hol nem. Volt olyan nap, hogy megivott 200 ml is, de volt, hogy csak 30-40et, szerintem tudják a babák, hogy mennyi folyadékra van szükségük. 4, 5 hós kislány anyukája
Nekünk a doki azt mondta ha tápos babának sem kell tea, de mi szoktunk enki adni, akkor maikor a 2 evés között nyüszög! Megkínálom és ált.elfogadja, annyit adok enki amennyit megiszik-ha nem kell több akkor úgyis elfordul! 5hós kislány anyukája

Milyen teakat ajanlotok fogyokura alatt kiegeszitonek? Es naponta mennyit igyak?

vizet azt meg tudok inni akar mennyit minnel tobbet annal jobb?

Legjobb válasz: Zöld tea, ananász tea, de nyilván nem a teákon van a hangsúly. 1-2 csésze elég. Persze jó, ha a sokat iszol, de nyilván nem kell napi 7 litert meginni fogyókúra mellett sem, mert akkor meg attól lesz bajod.

Zöld tea, ananász tea, de nyilván nem a teákon van a hangsúly. 1-2 csésze elég. Persze jó, ha a sokat iszol, de nyilván nem kell napi 7 litert meginni fogyókúra mellett sem, mert akkor meg attól lesz bajod.
A kérdező hozzászólása: oke..koszy:-)
Pé-tõl menzeszig 1-2 csészével naponta. Én is most kezdem inni. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Igen, peteéréstõl. Képzeljétek el, három hónapja ciklusvizsgálatra járok, ultrahanggal figyelik a peteérésem és a méhnyálkahártya méretét. Az elmúlt két honapban peteéréskor nagyon vékony, 6.5 mm volt. Múlt honapban egy nappal pé után elkezdtem inni a palástfû teát és ebben a hónapban pé-kor már majdnem 9 mm volt a nyálkahártyám. Lehet, hogy nem a teának tudható be a javulás..de azért én szeretném elhinni, hogy annak :) . Sok sikert!!

Naponta mennyi kamilla teát adhatok az 5 hetes fiamnak?

ja és filteresb?l hogy készitsem el??

Legjobb válasz: Szia! Milyen célból adsz neki kamillateát? Van egy kis hashajtó hatása... Szerintem másfél decinél ne adj neki többet naponta. Igazából a cukrot is mellõznöd kellene vagy ha teszel is bele, akkor is inkább patikában kapható kimért gyümölcscukrot tegyél bele egy kis kanállal.

Szia! Milyen célból adsz neki kamillateát? Van egy kis hashajtó hatása... Szerintem másfél decinél ne adj neki többet naponta. Igazából a cukrot is mellõznöd kellene vagy ha teszel is bele, akkor is inkább patikában kapható kimért gyümölcscukrot tegyél bele egy kis kanállal.
Ha a babód hasfájos, akkor 1 filter 1dcl víz. És nyugodtan adhatsz többet, én 2 hetes kora óta adom neki, õ nagyon hasfájós, és kb 4-5dcl fõzõk egy nap, nem mindig issza meg mind, mert azért kap forralt vízet ha nagy meleg van, mert azért azt tudjuk hogy a kamilla szárít.A dokim filterenként 1 kávéskanál cukrot mondott, ez is segít a hasfájos baboknak, de én a 4-5dcl-hez 2 kávéskanál cukrot teszek, és forrald bele a cukrot is.De ha jobb a patikába lévõ cukor vegyél azt én még nem próbáltam.
Szia! Miért akarod teáztatni? Az nem egészséges. Az én babóm 9 hetes. Õ is hasfájós és kap infacol cseppet. Nem lehet túl adagolni, és mégsem teát iszik. Két etetés között pedig babvizet kap! Õ tápszeres. Én ellenzem a teát, de te tudod. Jó babázást.
Nem mindenkinél elég az infacol. Én is adom neki az infacolt ráadásul a védõnõ javaslatára minden etetés elõtt, de a kamilla is kell hogy hígitsa a székletét, mert a táp bizony fog nem kicsit.És nem beszélve arról hogy az infacol pukizni segít neki össze gyûjti a pici buborékokat naggyá, és így tud pukizni, de kakilni sokat segít a kamilla.Görcsoldó, nyugtatja a hasát, és hígítja a székletet.
A kérdező hozzászólása: nem tud kakilni azert adom, de nem segit mit tegyek
Mióta nem kakilt? Legvégsõ eset a lázmérõ, vagy a glicerin kúp, de van egy olyan hogy levolac szirup hashajtó. Lehet adni a babáknak, én is adtam már, mert a kúphoz hozzá szokhat persze ha sokat adsz neki, a lázmérõ meg tönkre vágja a záró izmokat, de ahoz is sokszor kell használni.Én egyszer adtam neki kúpo, és egyszer lázmérõztem, azóta ha muszály inkább levolac szirup. Patikába vény nélkül kapsz
Sziasztok!A harmadik válaszadónak szeretném írni, hogy jobb lenne ha a vízet forralná fel a 9 hetes babájának.A baba vízet is adhatja neki, de csak forralva!(Rá is van írva)A babától nem szabad megvonni a teát nem azt mondom, hogy csak azt kell vele itatni vannak finom gyerek teák.A gyógyszert nem szabad állandóan adagólni neki, ez úgyanolyan lenne ha az anyúka is bevenne minden alkalómmal valamilyen gyógyszert na ez nem egészséges!A kamillateának nagyon jó székletlazító hatása van.

Naponta mennyi kecskerutafű teát kell inni a tejképződés elősegítésére?

Legjobb válasz: Napi 3-4 csészével, de vigyázz vele mert kesernyés ízû. Ha már magadnak fõzöd a teát, akkor kombinálhatod Lepkeszegmaggal ( görögszéna mag, na az igazán a tejserkentõ ), ánizsmaggal, ha nem hasfájós a babád akkor feltétlenül tegyél hozzá édesköménymagot is. Ha hasfájós akkor az édesköményt hagyd ki. Én a lepkeszegmagot ( igen kemény ) le szoktam darálni porrá ( kávédaráló klasszul megteszi ), az ánizsmagot és az édesköményt mozsárban töröm, azt nem porítom hanem csak hogy a magok kicsit megtörjenek. 1 liter vízbe minden hozzávalóból 1 evõkanálnyit készítek. Ha felforrt a víz bele a törött magokat, 3 percig lassú tûzön fõzöm, majd bele a kecskerutafû, rögtön elzárom mert a füvet csak forrázni kell, lefedem, és 10 perc múlva leszûröm. Igazából az ánizsnak remek az aromája így nem igényel a tea ízesítést. Mindegyiket be lehet szerezni drogériaboltban, esetleg gyógyszertárban is fellelhetõ.

Napi 3-4 csészével, de vigyázz vele mert kesernyés ízû. Ha már magadnak fõzöd a teát, akkor kombinálhatod Lepkeszegmaggal ( görögszéna mag, na az igazán a tejserkentõ ), ánizsmaggal, ha nem hasfájós a babád akkor feltétlenül tegyél hozzá édesköménymagot is. Ha hasfájós akkor az édesköményt hagyd ki. Én a lepkeszegmagot ( igen kemény ) le szoktam darálni porrá ( kávédaráló klasszul megteszi ), az ánizsmagot és az édesköményt mozsárban töröm, azt nem porítom hanem csak hogy a magok kicsit megtörjenek. 1 liter vízbe minden hozzávalóból 1 evõkanálnyit készítek. Ha felforrt a víz bele a törött magokat, 3 percig lassú tûzön fõzöm, majd bele a kecskerutafû, rögtön elzárom mert a füvet csak forrázni kell, lefedem, és 10 perc múlva leszûröm. Igazából az ánizsnak remek az aromája így nem igényel a tea ízesítést. Mindegyiket be lehet szerezni drogériaboltban, esetleg gyógyszertárban is fellelhetõ.

9 hetes terhes vagyok milyen gyógynövény teákat ihatok? Csipkebogyó teát ihatok és naponta mennyit? 28L

Legjobb válasz: Azt ihatsz nyugodtan,tele van C vitaminnal.Én is ittam. Azért ovatosan a gyógyteákkal,nagyon sokat nem szabad,fõleg ilyen korai terhességben. 30hkm

Azt ihatsz nyugodtan, tele van C vitaminnal.Én is ittam. Azért ovatosan a gyógyteákkal, nagyon sokat nem szabad, fõleg ilyen korai terhességben. 30hkm
Szia! Borsmentateat ihatsz, az elso harom honapban 2 csesze a megengedett, de en egy filtert hasznalok egy literhez, szoval ugy tuti nem lehet bajod!

11 hetes babátok mennyi teát vagy vizet iszik naponta?

Legjobb válasz: Semennyit. Ha kizárólag szoptatod, akkor nincs szüksége plusz folyadékra. Se teára, se vízre. Az anyatej elsõ része, amit kiszív, vízszerû, az pótolja a folyadékot. Az utána jövõ tej a magas zsírtartalmú, az a "fõétel" :) Ha tápszeres, akkor más a felállás. Abban nem tudok segíteni, mert nekem mindegyik lurkóm anyatejes volt.

Semennyit. Ha kizárólag szoptatod, akkor nincs szüksége plusz folyadékra. Se teára, se vízre. Az anyatej elsõ része, amit kiszív, vízszerû, az pótolja a folyadékot. Az utána jövõ tej a magas zsírtartalmú, az a "fõétel" :) Ha tápszeres, akkor más a felállás. Abban nem tudok segíteni, mert nekem mindegyik lurkóm anyatejes volt.
11 hetesen én csak szoptattam.Ha anyatejes baba, akkor nincsen másra szükse´ge, csak igény szerint szoptatni. Ha ta´pszeres, akkor azt sajna nem tudom.de szerintem a megfelelö mennyiségü tápszer mellé sem kell nekik.
Szia! Az én lányom hétfõn lesz 3 hónapos és sajnos 2 hetes kora óta tápszeres, mert nem volt hajlandó elfogadni a cicit és így egy idõ után elment a tejem. Nekem a doktornõ azt mondta, hogy a tápszer mellé itatni kell a gyereket, mert a tápszertõl keményebb a kakija. Eleinte babavizet adtam neki, de azt nem igazán fogadta el. Most mecsek teát vagy gyermek teát adok neki. Két étkezés között adom neki. valamikor megiszik napi 300-at valamikor csak napi 50-100-at.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!