Találatok a következő kifejezésre: Naponta 2-szer még, a (8 db)

1 hónapja kezdtük a szobatisztaságra nevelést lányomnál. Levettük a pelust és 1-1.5 hét múlva már nem is nagyon volt baleset. Most 2 napja meg naponta 2-szer is bepisil. Most visszaesett vagy ez normális ilyenkor még?

Legjobb válasz: Lehet hogy még korai volt a peluslevétel, még várni kellett volna. Mennyi idõs egyébként? Ha még mondjuk korban közelebb áll a 2 évhez, akkor azt gondolom, hogy korai volt, nem érett még rá meg teljesen, ha közelebb van a 3 évhez, akkor meg megesik az ilyen. Amúgy nem gondolnám, hogy ez visszaesés lenne, teljesen normális dolog. Azért a szobatisztaságot sem úgy kell elképzelni, hogy hipp-hopp szobatiszta lett a gyerek és onnantól fogva soha egy baleset sem lesz. Mert lesz.

Lehet hogy még korai volt a peluslevétel, még várni kellett volna. Mennyi idõs egyébként? Ha még mondjuk korban közelebb áll a 2 évhez, akkor azt gondolom, hogy korai volt, nem érett még rá meg teljesen, ha közelebb van a 3 évhez, akkor meg megesik az ilyen. Amúgy nem gondolnám, hogy ez visszaesés lenne, teljesen normális dolog. Azért a szobatisztaságot sem úgy kell elképzelni, hogy hipp-hopp szobatiszta lett a gyerek és onnantól fogva soha egy baleset sem lesz. Mert lesz.
a bepisilések jelentenek lelki zaklatottságot is én tanúja voltam amikor vonaton kb mindenért leszidták a kislányukat a szülei, az egész úton!!!mert beleszólt valamibe, meg leejtette a játékát, meg stb az utolsó az volt, amikor a kalauz felajánlotta hogy megmutatja neki a vonatot, elment apukával, visszajöttek és apuka ezután egészen leszállásig szidta a kislányt, mert az bepisilt, anyuka meg csak magát védte (mert nem hozott másik nadrágot és csak ekkor emelt hangot apuka ellen, amikor õt támadta) de mindezt teljesen diplomatikusan, szerintem tanult párról van szó de én megkönnyeztem a vonaton egy idegen gyereket. nagyon érzékeny a gyermeklélek.

Naponta 2-szer szoptatok még, a menszeszem 3 hónapja állt be 25 naposra. Akkor már lehet peteérésem? Szeretnénk kistesót! Vagy miből tudom, hogy van?

Legjobb válasz: Elvileg van már peteérésed, a termékenységed meg majdnem tökéletes. Amíg az anyuka szoptat naponta legalább 3 óránként, akkor az majdnem 100%-os védelmet ad. Ahogy csökken a szoptatások száma úgy nõ a teherbeesés esélye. 7-8 hónapos kisbaba mellet elég sokan esnek már teherbe.

Elvileg van már peteérésed, a termékenységed meg majdnem tökéletes. Amíg az anyuka szoptat naponta legalább 3 óránként, akkor az majdnem 100%-os védelmet ad. Ahogy csökken a szoptatások száma úgy nõ a teherbeesés esélye. 7-8 hónapos kisbaba mellet elég sokan esnek már teherbe.

Naponta 2-szer 40ml-t tudok fejni a mellemből. Szerintetek fokozható még a tejcsim mennyisége? Szeretném újra kizárólag szoptatni a 3 hónapos babámat, mint az első hetekben. Lehetséges?

Legjobb válasz: Állítólag még évek múltán is visszaállítható. A mód: gyakori mellretétel és fejés. (Úgy legalább 2-3 óránként, de volt hogy óránként tettem.)

Állítólag még évek múltán is visszaállítható. A mód: gyakori mellretétel és fejés. (Úgy legalább 2-3 óránként, de volt hogy óránként tettem.)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen...A babám nagyon nagyétkû, és már két hetes kora után pótolni kellett neki tápszerrel. Eleinte tápi elõtt mindig mellre raktam, de valahogy nem lett több. Õszintén, kicsit belefáradtam, és néha bizony csak tápszert adtam neki napközben. Nem tudom, a tea és a homeos bogyó se nagyon hozott több tejcsit, egyszerre csak 90-100 ml-t tudtam fejni két mellbõl. Nincs valami jó tanácsod?
hát mi is 3 hósok vagyunk.estére elfogy a tejem és nem elég a fiam nak, vagyis nemhogy nem elég de nem is akarja elfogadni a mellem.igy muszály volt neki tápit adnom, már kb 1 hónapja van ez.én ittam a teát, volt h napi 6 csészével is megcsináltam, de semmi hatása sem volt.este 2 mellbõl, mivel nem szopizott 40-60 ml-t tudtam lefejni max.hát h vissza jön e még vagy már nem , azt nem tudom.persze jó lenne, ha csak szopizna, de mióta a fiam vacsira tápit kap azóta megszünt a 10 ig tartó ordítás, és ezt szó-szoros értelemben értem.
A kérdező hozzászólása: Holnap még irok neked, mert egy cipõben járunk :) ))
Szia! Igen, sikerülhet. Én az elmúlt pár hétben csak max 20ml tejet tudtam kifejni mindkét mellembõl összesen. Hát elég rendesen el voltam keseredve :-( Aztán helyre tettem az önbizalmamat, mindig azt mondogattam magamnak, hogy sikerülni fog, meg fogom csinálni! Elkezdtem szedni az Urtica urens 5ch-t (napi 3-4szer 5 golyó) és napközben másfél óránként fejtem a tejet, még akkor is, amikor 5 perc alatt csak 2 csepp jött ki. Ez mellé napi minimum 4liter vizet iszok. És 1 hét alatt meglett az eredménye! Mostmár rendezõdött a tej mennyisége, egy evésre akár 100-150ml is szokott lenni. Szóval ne add fel, hidd el sikerülni fog! Sok sikert kívánok!
Elsõ vagyok. Elõzõ jól írta. Homeos bogyó, Laktoherb vagy más szoptatóstea vagy 3-4 liter folyadék, sok fehérje, egészséges táplálkozás kell. Éhes sose legyél. A fejés jó módszer, amíg be nem áll a mennyiség, legalább két-három óránként. Éjjel is egy-két alkalommal érdemes, mert pihentebb vagy (elvileg) és termelõdik. Egy fejés legalább 5 perc legyen, de ha 10 még jobb. Mikor már sok jön, fél óráig is fejheted és tedd mellre. Tudom nagyon fárasztó dolog, nekem is 3 hét volt, mire beállt a mennyiség.


Igen, lehetséges.
persze hogy elszakadhat... a mûkorcsolya nagyon éles...

Ha naponta 2-szer nyújtok, azaz délelőtt 1 órát meg este edzés után egy órát, akkor nagyobb lesz a hatás? Vagy elegendő napi 1 óra nyújtás is?

Legjobb válasz: 1 óra nyújtás? :D Nemá. :D A hideg izmokat, izületeket nyújtogatod minden délelõtt?

1 óra nyújtás? :D Nemá. :D A hideg izmokat, izületeket nyújtogatod minden délelõtt?
Jó az elgondolás, hogy edzés után nyújtasz és egy külön idõpontban, de az idõtartama rengeteg. Egy izomcsoportot egyszer lehet hatékonyan lenyújtani, javasolt ideje a nyújtásnak 20-30 másodperc izomcsoportonként. Edzés után csak a megcélzott izmokat érdemes lenyújtani és az érintõleges izmokat. Tehát pl. egy testépítõ lábedzés után szerintem fölöslegesen kezdi el nyújtani a mellizmát pl. Értelemszerûen egy bicepsz edzés után is tök fölösleges lenyújtani a térdhajlítókat. Egy nyújtás is 5-10 perc, ha végigjárod az izomcsoportokat. Kétszer lenyújtani egy izmot a tanulmányok szerint nem hatékony, ráadásul sérülésveszélyes is. A különálló nyújtás lehet teljes testes, ilyenkor valóban lehet 20-25 perc is akár, de napi 2 órát csak nyújtással és nem tökölnék, értelmetlen.
ameddig megengeded neki...
Majd abbahagyja :) Lányom három éves és három hónapos volt mikor befejezte végre. Egyszerûen nem lehetett róla ledumálni. Mondjuk akkor már csak egyszer kérte a cicit, este elalváshoz, de ehhez foggal körömmel ragaszkodott. Aztán várandós lettem, és egyszercsak a lányom megszólalt, hogy neki már nem kell cici. Gondoltam na persze, majd este megyünk lefeküdni, és megint kérni fogja...de láss csodát, nem kérte, és másnap sem, és azóta egyszersem. Elötte meg ha nemadtam neki, képes volt órákon keresztül cirkuszolni, és nem hagyta abba, volt hogy már nem kapott levegõt annyira sírt. Ez nem hiszti volt a részérõl, hanem neki volt ilyen igénye. A hisztinél abbahagyja a sírást két percen belûl ha látja hogy nem kapja meg amit akar, de cicikérdésben nem ez volt. Most is úgy alszik el, hogy odabújik hozzám. De õ egyébként is bújós volt már babának is, átlagon felül igényli az ölelést, meg a testi kontaktust, pl ha garbó van rajtam, azért szól, mert akkor ha átöleli a nyakam, nem a bõrömhöz ér, hanem a pulcsihoz, és ezt mindíg szóvá is teszi, hogy ez nem jó. Ha nagyon unod már, megpróbálhatod azt hogy nem engeded neki, meg megbeszéled vele, talán bejön. Nálunk nem jött be semmi, de azért mert a lányomnak egész egyszerûen ilyen a személyisége. Meg kellett várnunk míg õ maga megérik rá, és amikor ez megvolt, nem is kellett neki többet.
Ha már csak 1x2x akkor hamarosan befejezi.
Nálunk sem vált be semmilyen módszer, úgy döntöttem hagyom amíg õ akarja.Most már csak hajnalban kéri, és elalváshoz.3 éves
En 2 es fel eves koraig birtam, aztan egy vetelesem utan dontottem, es megbeszeltem vele, hogy nincs tobb cici. Elso este sirt 10 percet, utana masnap meg kerte egy parszor, de siras nem volt mar, es harmadnap mar nem is kerte. Ennyi volt, viszonylag konnyen hagytuk abba, bar neha meg emlegeti, hogy amikor kicsi volt, akkor o kapott cicit. :)

Már 2 éves a kisfiam, de még mindig szopizik, meddig vajon? (3-4-szer is naponta)

Legjobb válasz: Tutikizárt hogy igaz , amit írsz. 1 évesen még csak -csak....De a legádázabb szopiztatós anyukák is ilyenkor már csak napi 1-2x ciciztetnek. Annál is inkább, mert a fogak nagy része kinõ addigra....De ha igaz is, csak nem gondolod, hogy neki az anyatej még tápanyag??? (innivaló max)

A szoptatás nem idõigényes. Ja nem, csak rá kell tenni a babát....:) szoptattam én is, és nem olyan egyszerû. Harap rendesen fog nélkül is, erõs az ínye, a rágás pedig már refelexes. Nekem egyszerûbb elkészíteni mostmár a tápit és cumisüvegbe odaadni neki. Az elején kb. 20 perces folyamat ma már 3-4 perc -a rutin miatt, - ahogyan a szopiztatás is. Én nem vagyok anyatej ellenes félreértés ne legyen, immunanyagok, meg vitaminok...stb. De egy 2 éves ne napi 3-4 szer ne szopizzon már (ez nem meghatározás csupán eszmefutattás!) A ciciztetés érzelmi függõség így és ezért nehéz a leválasztás .(Nem is beszélve ha van éjjeli szopi! Elég nekem kajtatni a gyerekem után egész nap, nem tudnék félálomba cicit adni neki. Nekem meg ez lenne a nagy macera)
17 éves lány: a te megítélésednek tett volna jobbat, ha inkább nem írod le a 2. válaszodat.
Ne törõdj a bunkókkal én is elszúrtam az elsõ két lányomnál és igenis van ilyen, hogy szopizik 3-4 szer persze táplálás szempontjából semmi értelme. Csak egy módja van ha nem adsz neki többet ha begyullad a melled akkor sem inkább szívd ki mellszívóval, mert ha megsejti, hogy van esélye újból kezdheted. a középsõ lányom két évesen éjszaka 3 szor felkelt és ordítva követelte a cicit. Akkor már zombimódban voltam és úgydöntöttem vége, kb két napig tartott a bõgés.... harmadik kislányomnál már az elsõ jelnél 9 hónapos korban elválasztottam nem bántam meg és õ sem végigalussza az éjszakát és jókedvû.
Hû de gyors a moderálás. :)
Tutikizárt hogy igaz , amit írsz. 1 évesen még csak -csak....De a legádázabb szopiztatós anyukák is ilyenkor már csak napi 1-2x ciciztetnek. Annál is inkább, mert a fogak nagy része kinõ addigra....De ha igaz is, csak nem gondolod, hogy neki az anyatej még tápanyag??? (innivaló max)
Sokkal boldogabb babád van és egészségesebb mint annak aki kevesebbet szoptat. Ismerek olyat aki még4-5 évesen is ciczett bár nem hiszem h jött volna tej, inkább csak cuminak használta. Nincs igaza az elsõ 3-nak sem a 17 évesnek. Mert az én lányom magától hagyta abba a cicizést.Én adtam volna még neki. Fiam pedig 18 hósan. Most a pici fiam 9 hónapos, de még szopik ahányszor akar.Persze eszik is.
20 hónapos a kisfiam. Reggel, este, nappal elalvás elõtt, illetve éjjel 1-2 cicizik. 2 éves korára leakarom választani.Éjjel inkább csak cumizik rajta, megnyugszik és alszik tovább. Teát, vizet nem fogadja el, ordítani meg hagyom. Engem nem zavar. Egyébként meg nem harapnak, mint ahogy az egyik válaszadó írta. Legalább is kisfiam nem harap.
Kedves kérdezõ! Harmadik vagyok. Azért nem tudom "átérezni" a problémádat, mert egyedül magadnak köszönheted ezt a helyzetet. A 17 éves kislány érettebb gondolkodású, mint te, függetlenül attól, hogy gyereked van. Én már felneveltem a gyerekeimet, szoptattam õket, de pontosan tudtuk, mikor kell elválasztani, sõt az unokáimat is idejében elválasztotta az édesanyja. Persze, az is igaz, hogy mi táplálás céljából szoptattunk, és nem a mellünket használtuk cuminak. Attól, hogy nem cumizik egy gyerek az anyja mellén, még ugyanúgy lehet szeretgetni, magunkhoz ölelni. A rosszokásokat sokkal könnyebb kialakítani, mint eleve jól szoktatni egy gyereket. A leszoktatás pedig nagyon nehéz. De hogy ne panaszkodj, tanácsot is adok: A szuperdadus címû sorozat egyik epizódja éppen egy ilyen családnál tesz rendet, leszoktat egy az anyja mellén cumizó gyereket a rossz szokásokról. Nézd azt a sorozatot, sokat tanulhatsz belõle késõbb is.
Amíg odaadod a cicid! 17/L
Egyetértek az elõzõ hozzászólókkal.
jobban írva a rágást már gyakorolja "élesben is", miért pont a cicivel tenne kivételt? amúgy 2-3 anyukával beszéltem errõl és ez nem urband legend, hogy harap már a gyermek. Csak hát az intimitás, meghittség, közelség érzése elfedi a fájdalmat, nem koncentrál az anyuka rá.
Mint írtam, a harapásnak mindig oka van és általában lehet is ellene tenni. De szerintem akkor se az szokott lenni az elsõ gondolat, hogy rögtön elválasztom a gyerekem. Az meg, hogy csakis ebbõl a megfontolásból válasszam el hamarabb (így kivédve a jövõbeni fájdalmat), nekem szemszer megmagyarázásnak tûnik. Ha már itt tartunk, szoptasson mindenki csak 6 hónapig, mert utána már ígyis-úgyis harapni fog a gyerkõc, mert jön a foga és (értelmi kontroll híjján) bõszen gyakorol is anyán. Ha ez így lenne, akkor nem a 2-3 éves korig tartó szoptatás lenne a gond, hanem egyáltalán a fél éven túli se lenne már normális. De, a szoptatás is idõigényes, csak én mondjuk nem szeretek fölös kanyarokat tenni, amikor mehetek egyenesen is. A lassú leválasztódás pedig "sajnos" benne van a pakliban - ezért szoktam én mindig arra utalgatni, hogy a hosszú távú szoptatásnak akkor van "igazán értelme", ha az anyuka tudatosan csinálja azt, amit. Azaz, nem fogja az út 50-75%-ánál azt mondani, hogy "á, feladom, nem bírom tovább". Hanem képes, megtanul türelmesen várni és kivárni, amíg a gyerek kinövi ezt az igényt. Ez persze nagyon nem egyszerû, de ez lenne az ideális. Akinek sikerül, annak nemcsak a gyerkõce nyer ezzel sokat, hanem õ saját maga is (pl. sokat fejlõdött pozitív tulajdonságokat). De ma nem ezek a dolgok fontosak, trendik, úgyhogy nem csodálkozom, amikor általános negatív visszajelzéseket látok, olvasok mindenhol. Csak szimplán sajnálom, hogy az értékek ezen része is veszendõbe megy. :(
De Stefix, tudod mit? Az lesz a legjobb, ha én nem is vakkantok bele ebbe a tmába többet , mert a hozzáállásod azért tisztelendõ, hogy tanulod is, meg még ide is irkálsz. A szoptatós anyuknak próbálsz csak segítséget adni. Nekem más a nézetem, de ez legyen az én "hozzáállásom". Jó munkát, sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam, hogy ekkora vita keveredik a kérdésembõl! Csak azért írtam, hogy olyanok válaszoljanak akik hasonló helyzetben voltak, mint én, és biztatni tudnak valamivel.Köszi
Pedig kár ezt a 17 évest lenézni, hogy "na, mit tudhatsz Te??!" mert nem ír butaságot. A harcias szopiligásoknak is be kellene látniuk, hogy az anyatej 2 évesen nem táplálék; azért szopizik a kisgyerek, mert érzelmi függõsége van a cicitõl. Miért, Milyen gond lesz abból, ha anyuci lefeji a tejet és cumisüvegbõl adja neki oda, ha mééég annyi tejcsije van neki? És igen, 2 évesen majdnem minden fogacska kint van, a gyermek meg harapni tanul épp.
46 éves kolléganõm 3 éve szült, a mai napig szoptatja a kislányát, és esze ágában sincs leválasztani. Ha nekik így jó, úgy gondolom, másnak nincs hozzá köze. Nálunk sajna nem szopizik, fejve kapja, így azt kell mondanom: irigyellek:) Szerintem a két éves kor még nem gond egyáltalán. Jó babázást!
Szerintem se foglalkozza bunkókkal, magukat minõsítik. Én mindkét gyermekemet szoptattam két éven túl is. A lánykám a fiam születése elõtt egy héttel abbahagyta. A kisfiam most volt két éves, a hónap elején. Nyáron bizony volt, hogy csak cicin élt, semmi étvágya nem volt. Voltunk allergia vizsgálaton, ahol általános vérképet is néztek, és ott mondták, hogy kicsit vérszegény. Azóta adom a béres cseppet neki, és már pár hét alatt észrevehetõen javult az étvágya. Olyan dolgokat is megevett, és olyan mennyiségben, amit elõtte el se tudtam képzelni.Azzal párhuzamosan nem kérte olyan sûrûn a cicit, már csak alvás elõtt szokott szopni. Ha szomjas, akkor hajlamos még cici után kutatni, de mindig van valami csábító barackos ital, tea amivel meg lehet kínálni helyette. Lehet nektek is meg kéne a vasat nézetni, lehet az is oka nálatok is. Most mi ott tartunk, hogy mielõtt elaludna, de már teljesen lenyugodott, és hajlandó a dologra akkor el szoktam venni a cicit tõle, és szépen elalszik magától. Persze nehéz megtalálni azt a pillanatot, amikor már annyira félálomban van, hogy nem ragaszkodik a cicihez, de megéri. Ezen a héten volt az elsõ olyan nap, hogy nem kérte alvás elõtt a cicit, tegnap is este szépen elaludt nélküle, bár most délben alvás elõtt megint cicizett. Januárban születik a pici tesó, és már nekem kényelmetlen a szopizás, nomeg a kórházi napoktól is tartok, így addigra remélem valamilyen szinten elválasztja magát, bár tényleg ezen a héten nagyon sokat elaludt cici nélkül. Neki már inkább az alvás elõtti lenyugodás eszköze.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek (elsõ 3) hobbim kérdéseket kitalálni, és közreadni? Felfogtam én is, hogy nem ez a tápláléka, de szopizik.Olyanok válaszát várom (4. 5. akiknek köszönöm!!!)akik értik a kérdésemet, és át is érzik.
A hosszú távú szoptatás témája sajnos pont olyan vitaindító szokott lenni, mint pl. a tápszerezés szükségessége vagy az együttalvás témaköre... :(
Igen lesz mindenképp. Sok sikert :-) :-)
Igen!!!
ne akkor legyetek csak együtt amikor esélyes a dolog hanem amikor csak jol esik :) )))) ezt én is csak hallottam :)
A kérdező hozzászólása: Köszike a válaszokat heti 4-5 alkalom a minimum , a tegnap pont kimaradt..remélem nem azon múlik. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!