Találatok a következő kifejezésre: Naponta 2-szer még, (12 db)

1 hónapja kezdtük a szobatisztaságra nevelést lányomnál. Levettük a pelust és 1-1.5 hét múlva már nem is nagyon volt baleset. Most 2 napja meg naponta 2-szer is bepisil. Most visszaesett vagy ez normális ilyenkor még?

Legjobb válasz: Lehet hogy még korai volt a peluslevétel, még várni kellett volna. Mennyi idõs egyébként? Ha még mondjuk korban közelebb áll a 2 évhez, akkor azt gondolom, hogy korai volt, nem érett még rá meg teljesen, ha közelebb van a 3 évhez, akkor meg megesik az ilyen. Amúgy nem gondolnám, hogy ez visszaesés lenne, teljesen normális dolog. Azért a szobatisztaságot sem úgy kell elképzelni, hogy hipp-hopp szobatiszta lett a gyerek és onnantól fogva soha egy baleset sem lesz. Mert lesz.

Lehet hogy még korai volt a peluslevétel, még várni kellett volna. Mennyi idõs egyébként? Ha még mondjuk korban közelebb áll a 2 évhez, akkor azt gondolom, hogy korai volt, nem érett még rá meg teljesen, ha közelebb van a 3 évhez, akkor meg megesik az ilyen. Amúgy nem gondolnám, hogy ez visszaesés lenne, teljesen normális dolog. Azért a szobatisztaságot sem úgy kell elképzelni, hogy hipp-hopp szobatiszta lett a gyerek és onnantól fogva soha egy baleset sem lesz. Mert lesz.
a bepisilések jelentenek lelki zaklatottságot is én tanúja voltam amikor vonaton kb mindenért leszidták a kislányukat a szülei, az egész úton!!!mert beleszólt valamibe, meg leejtette a játékát, meg stb az utolsó az volt, amikor a kalauz felajánlotta hogy megmutatja neki a vonatot, elment apukával, visszajöttek és apuka ezután egészen leszállásig szidta a kislányt, mert az bepisilt, anyuka meg csak magát védte (mert nem hozott másik nadrágot és csak ekkor emelt hangot apuka ellen, amikor õt támadta) de mindezt teljesen diplomatikusan, szerintem tanult párról van szó de én megkönnyeztem a vonaton egy idegen gyereket. nagyon érzékeny a gyermeklélek.

Naponta 2-szer szoptatok még, a menszeszem 3 hónapja állt be 25 naposra. Akkor már lehet peteérésem? Szeretnénk kistesót! Vagy miből tudom, hogy van?

Legjobb válasz: Elvileg van már peteérésed, a termékenységed meg majdnem tökéletes. Amíg az anyuka szoptat naponta legalább 3 óránként, akkor az majdnem 100%-os védelmet ad. Ahogy csökken a szoptatások száma úgy nõ a teherbeesés esélye. 7-8 hónapos kisbaba mellet elég sokan esnek már teherbe.

Elvileg van már peteérésed, a termékenységed meg majdnem tökéletes. Amíg az anyuka szoptat naponta legalább 3 óránként, akkor az majdnem 100%-os védelmet ad. Ahogy csökken a szoptatások száma úgy nõ a teherbeesés esélye. 7-8 hónapos kisbaba mellet elég sokan esnek már teherbe.

Naponta 2-szer 40ml-t tudok fejni a mellemből. Szerintetek fokozható még a tejcsim mennyisége? Szeretném újra kizárólag szoptatni a 3 hónapos babámat, mint az első hetekben. Lehetséges?

Legjobb válasz: Állítólag még évek múltán is visszaállítható. A mód: gyakori mellretétel és fejés. (Úgy legalább 2-3 óránként, de volt hogy óránként tettem.)

Állítólag még évek múltán is visszaállítható. A mód: gyakori mellretétel és fejés. (Úgy legalább 2-3 óránként, de volt hogy óránként tettem.)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen...A babám nagyon nagyétkû, és már két hetes kora után pótolni kellett neki tápszerrel. Eleinte tápi elõtt mindig mellre raktam, de valahogy nem lett több. Õszintén, kicsit belefáradtam, és néha bizony csak tápszert adtam neki napközben. Nem tudom, a tea és a homeos bogyó se nagyon hozott több tejcsit, egyszerre csak 90-100 ml-t tudtam fejni két mellbõl. Nincs valami jó tanácsod?
hát mi is 3 hósok vagyunk.estére elfogy a tejem és nem elég a fiam nak, vagyis nemhogy nem elég de nem is akarja elfogadni a mellem.igy muszály volt neki tápit adnom, már kb 1 hónapja van ez.én ittam a teát, volt h napi 6 csészével is megcsináltam, de semmi hatása sem volt.este 2 mellbõl, mivel nem szopizott 40-60 ml-t tudtam lefejni max.hát h vissza jön e még vagy már nem , azt nem tudom.persze jó lenne, ha csak szopizna, de mióta a fiam vacsira tápit kap azóta megszünt a 10 ig tartó ordítás, és ezt szó-szoros értelemben értem.
A kérdező hozzászólása: Holnap még irok neked, mert egy cipõben járunk :) ))
Szia! Igen, sikerülhet. Én az elmúlt pár hétben csak max 20ml tejet tudtam kifejni mindkét mellembõl összesen. Hát elég rendesen el voltam keseredve :-( Aztán helyre tettem az önbizalmamat, mindig azt mondogattam magamnak, hogy sikerülni fog, meg fogom csinálni! Elkezdtem szedni az Urtica urens 5ch-t (napi 3-4szer 5 golyó) és napközben másfél óránként fejtem a tejet, még akkor is, amikor 5 perc alatt csak 2 csepp jött ki. Ez mellé napi minimum 4liter vizet iszok. És 1 hét alatt meglett az eredménye! Mostmár rendezõdött a tej mennyisége, egy evésre akár 100-150ml is szokott lenni. Szóval ne add fel, hidd el sikerülni fog! Sok sikert kívánok!
Elsõ vagyok. Elõzõ jól írta. Homeos bogyó, Laktoherb vagy más szoptatóstea vagy 3-4 liter folyadék, sok fehérje, egészséges táplálkozás kell. Éhes sose legyél. A fejés jó módszer, amíg be nem áll a mennyiség, legalább két-három óránként. Éjjel is egy-két alkalommal érdemes, mert pihentebb vagy (elvileg) és termelõdik. Egy fejés legalább 5 perc legyen, de ha 10 még jobb. Mikor már sok jön, fél óráig is fejheted és tedd mellre. Tudom nagyon fárasztó dolog, nekem is 3 hét volt, mire beállt a mennyiség.


Igen, lehetséges.
persze hogy elszakadhat... a mûkorcsolya nagyon éles...

Ha naponta 2-szer nyújtok, azaz délelőtt 1 órát meg este edzés után egy órát, akkor nagyobb lesz a hatás? Vagy elegendő napi 1 óra nyújtás is?

Legjobb válasz: 1 óra nyújtás? :D Nemá. :D A hideg izmokat, izületeket nyújtogatod minden délelõtt?

1 óra nyújtás? :D Nemá. :D A hideg izmokat, izületeket nyújtogatod minden délelõtt?
Jó az elgondolás, hogy edzés után nyújtasz és egy külön idõpontban, de az idõtartama rengeteg. Egy izomcsoportot egyszer lehet hatékonyan lenyújtani, javasolt ideje a nyújtásnak 20-30 másodperc izomcsoportonként. Edzés után csak a megcélzott izmokat érdemes lenyújtani és az érintõleges izmokat. Tehát pl. egy testépítõ lábedzés után szerintem fölöslegesen kezdi el nyújtani a mellizmát pl. Értelemszerûen egy bicepsz edzés után is tök fölösleges lenyújtani a térdhajlítókat. Egy nyújtás is 5-10 perc, ha végigjárod az izomcsoportokat. Kétszer lenyújtani egy izmot a tanulmányok szerint nem hatékony, ráadásul sérülésveszélyes is. A különálló nyújtás lehet teljes testes, ilyenkor valóban lehet 20-25 perc is akár, de napi 2 órát csak nyújtással és nem tökölnék, értelmetlen.

Miért van egyre kevesebb tejem, ha 6 és fél hós babámat még 7-szer szoptatom naponta? (éjjel 2-szer, nappal 5-ször szopizik. )

Már elkezdtük a hozzátáplálást, de szopi után kapja a kajcsit, és fejek is az éjszaka kivételével, mégis egyre kevesebb tej termel?dik. Szoptatós teát is iszok. Nem értem, mit csinálok rosszul. Vagy ez törvényszer?, hogy ilyenkor már 1-re kevesebb tejcsi termel?dik?

Legjobb válasz: Mennyit eszik mellette a baba? Megeszik egy egész adagot? Szerintem pont annyi tejed van most is, amennyit a baba igényel. Különben többet szeretne szopizni, nem? Legalábbis nálunk így van, ha kevesebb neki, többször kéreckedik mellre, és máris több lesz. Hány étkezésre kap már szilárdat? Enyém 8.5 hónapos, de még csak most kezdek háromszor adni neki, és fél üveg kajcinál nem eszik meg többet egyszerre. Ha félsz hogy kevesebb a tejed, rakd mellre többször. Én pont most építem le a fejést, eddig fejtem én is.

Mennyit eszik mellette a baba? Megeszik egy egész adagot? Szerintem pont annyi tejed van most is, amennyit a baba igényel. Különben többet szeretne szopizni, nem? Legalábbis nálunk így van, ha kevesebb neki, többször kéreckedik mellre, és máris több lesz. Hány étkezésre kap már szilárdat? Enyém 8.5 hónapos, de még csak most kezdek háromszor adni neki, és fél üveg kajcinál nem eszik meg többet egyszerre. Ha félsz hogy kevesebb a tejed, rakd mellre többször. Én pont most építem le a fejést, eddig fejtem én is.
Természetes hogy most már kezd elapadni nem te csinálod rosszul de az idõ véges amit szoptatással tölthetsz.Ez is olyan dolog hogy van olyan nõ akinek a gyermek akár 2éves koráig is van teje de olyan is akinek eggyáltalán nincs.
ameddig megengeded neki...
Majd abbahagyja :) Lányom három éves és három hónapos volt mikor befejezte végre. Egyszerûen nem lehetett róla ledumálni. Mondjuk akkor már csak egyszer kérte a cicit, este elalváshoz, de ehhez foggal körömmel ragaszkodott. Aztán várandós lettem, és egyszercsak a lányom megszólalt, hogy neki már nem kell cici. Gondoltam na persze, majd este megyünk lefeküdni, és megint kérni fogja...de láss csodát, nem kérte, és másnap sem, és azóta egyszersem. Elötte meg ha nemadtam neki, képes volt órákon keresztül cirkuszolni, és nem hagyta abba, volt hogy már nem kapott levegõt annyira sírt. Ez nem hiszti volt a részérõl, hanem neki volt ilyen igénye. A hisztinél abbahagyja a sírást két percen belûl ha látja hogy nem kapja meg amit akar, de cicikérdésben nem ez volt. Most is úgy alszik el, hogy odabújik hozzám. De õ egyébként is bújós volt már babának is, átlagon felül igényli az ölelést, meg a testi kontaktust, pl ha garbó van rajtam, azért szól, mert akkor ha átöleli a nyakam, nem a bõrömhöz ér, hanem a pulcsihoz, és ezt mindíg szóvá is teszi, hogy ez nem jó. Ha nagyon unod már, megpróbálhatod azt hogy nem engeded neki, meg megbeszéled vele, talán bejön. Nálunk nem jött be semmi, de azért mert a lányomnak egész egyszerûen ilyen a személyisége. Meg kellett várnunk míg õ maga megérik rá, és amikor ez megvolt, nem is kellett neki többet.
Ha már csak 1x2x akkor hamarosan befejezi.
Nálunk sem vált be semmilyen módszer, úgy döntöttem hagyom amíg õ akarja.Most már csak hajnalban kéri, és elalváshoz.3 éves
En 2 es fel eves koraig birtam, aztan egy vetelesem utan dontottem, es megbeszeltem vele, hogy nincs tobb cici. Elso este sirt 10 percet, utana masnap meg kerte egy parszor, de siras nem volt mar, es harmadnap mar nem is kerte. Ennyi volt, viszonylag konnyen hagytuk abba, bar neha meg emlegeti, hogy amikor kicsi volt, akkor o kapott cicit. :)

Én 2-szer eszek naponta reggeli meg ebéd, mert nem akarok meghíni. Meg azért is mert azért is mert amikor délután eszek bűntudatom van és hogy ez baj? és ha ez baj akkor ez milyen betegség?

és vágdostam magam és hánytattam magam és még mindig nem vagyok elégedett a testemmel 15 éves 54kg 169cm

Legjobb válasz: bocsi a hibáért

A kérdező hozzászólása: bocsi a hibáért
169cm-el, és 54kg-val már rég sovány van, túl alacsony a testömeg indexed, uh. fejezd meg, mert ebbõl még jó nagy bajod lehet, fõleg, h 15éves vagy, és még javában fejlõdik a szervezeted. A hánytatásról meg annyit, h csináld csak, majd szétbaszod a gyomrod, meg felmaródik a nyelõcsöved, és befosol a fájdalomtól. Ezen kívül szét fognak rohadni a fogaid, és tönkremegy az egész emésztõrendszered. Szép leszel! A napi 2x-i evés meg egy baromság, ha egyszer is vennéd a fáradságot, h utánnaolvass, akkor kiderülne, h napi 5ször kell enni, de ha csak 3szor eszel az is jó, csak nem bezabálni kell, hanem figyelni az adagokra, és akkor nem fogsz elhízni. Ha nem vagy elégedett a testeddel, és nem akarsz elhízni, akkor meg menj el sportolni, vagy táncolni, vag úszni, vagy mit tudom én, amit szívesen csinálnál. Nézd csak meg, milyen szép teste van egy táncosnak, vagy annak, aki csak egy kicsit is odafigyel magára. Nem éhezni, sopánkodni, meg hányni kell. Ez szánalmas! Szedd már össze magad! A vagdosásról meg ne is beszéljünk, mert az már beteges. Csak egy jó nagy anyai tasli kéne, h kapj a fejedhez. Csak már ha arra gondolsz, h milyen undorító heg marad rajtad, se éri meg... Ennyiiii...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönom szépen de amugy konditerembe járok hetente 2X és mostanába nem hánytatom magam meg nem vágdasom magam de kösi szépen
Igen, lehetséges.
Lehet még várni kéne vele, majd ha lesz mivel lõni akkor azt észre fogod venni, addig meg verheted a falhoz is!
nem kell vele várni, sokan elõbb kezdik minthogy cucc jönne, nekem is igy volt, legalább nem kell takarítani
persze, sokaknál akik kisnövésûek van hogy késõn érõek is, de legkésõbb 16-16, 5 éves korodra kell hogy a szervezeted spermát termeljen, ha nem akkor endokrinologushoz kell menned.Szóval nyugi. De szõrõsõdsz már? ha igen akkor 1 éven belül lehet lesz spermád is.
A kérdező hozzászólása: Ja és hogy ez mitõl van nekem hogy hírtelen ez hogy kívánom a csokit?? Már nyár óta ez van nekem.
A kérdező hozzászólása: egy ideig sikerûlt abbahagyni, de aztán most kezdem megint...:( szerintem nincs még semmi bajom
A kérdező hozzászólása: Amugy Twix, Boci, Milka, Kinder pingu, Tibi csokit szoktam fõleg enni... Nem tudom hogy ez mennyire számít.
szégyelld =szégyenled
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Van amikor szopogatni is szoktam a csokit. Szerintem azok közül a hormonális probléma vagy ilyesmi... de ilyen még sose volt velem. 16/l
Nekem csoki evési rohamaim voltak. Ha megkívántam egy csokit és ez naponta sokszor volt, azonnal ennem kellett. És kiderült, hogy egy speciális anyagcsere zavarom van, amit terheléses vérvétellel mutattak ki.Kapok gyógyszert a cukromra és a pajzsmirigyemre, azóta nem kívánom a csokit, sõt, ha meglátom a bolt polcán, még rosszul is leszek. A gyógyszer szabályozza a cukor felhasználását a vérben és ha cukrosat eszem, akkor egyszer csak egyik pillanatról a másikra eltelek és úgy érzem ha még egy falatot eszek, rosszul leszek.Ha késõbb is ilyen tüneteid annak, érdemes belgyógyászhoz menned.
A kérdező hozzászólása: Igazából ha itthon vagyok fõleg akkor van ez a csokievési roham... Orvoshoz nem szeretnék menni.
A kérdező hozzászólása: nem bírom, mit tegyek???? mindig csak a csoki beteg meg nem akarok lenni.
Én is ugyanígy vagyok 1 hete. 3 napon belül most ettem meg a 4. tábla Milkát. Neked lett vmi gond belõle? :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!