Találatok a következő kifejezésre: Napok óta sír baba (2 db)

Napok óta egyfolytában sír baba csak ha felveszem akkor hallgat el általában, de akkor se mindig, miért lehet ez?

Legjobb válasz: 10hetes. :O) honnan tudjam, h nem éhes-e? mérni se tudom, m sír és így nem mér a digitális mérleg mégcsak hozzávetõlegesen sem, mert 30-50az eltérés egy-egy mérés alkalmával, amikor próbáljuk es ez nem hiteles igy sztem

A kérdező hozzászólása: 10hetes. :O) honnan tudjam, h nem éhes-e? mérni se tudom, m sír és így nem mér a digitális mérleg mégcsak hozzávetõlegesen sem, mert 30-50az eltérés egy-egy mérés alkalmával, amikor próbáljuk es ez nem hiteles igy sztem
Nekem sem azért nem használ a játszószõnyeg, mert hagyom rajta sírni a babámat, ennyire nem vagyok hülye.... Ezek szerint Nektek nyugodtabb a babátok. Az enyémet nem kötik le a figurák, max. 1-2 percig, még akkor is, ha piszkálgatom és közben pedig beszélek a lányomhoz. Szóval sajna az enyémnél nem megy az, hogy leteszem és elvan magában. :(
Én úgy gondolom, hogy ha a baba érzi, hogy felvevõdik mikor baj van, vagyis számíthat a szüleire akkor nem használ ki minden alkalmat, hogy felkérezkedjen. Legtöbbször nem is szükséges felvenni csak odamenni hozzá, és kicsit foglalkozni vele. Nem mondom mi is hagyjuk közbe sírdogálni, de ha nagyon keservesen sír felvesszük és megnyugtatjuk, nem kapkodjuk fel ha kell ha nem. Én megvártam míg három hónapos lett, addig legtöbbször felvettük. Arra már aztán elmaradt a hasfájás is, a program is nagyjából kialakult. A játszószõnyeg nálunk úgy mûködik, hogy van játszóhídja és lekötik az arra felakasztott állatfigurák, játékok. Lehet nálunk azért mûködik mert fokozatosan hagytuk több ideig rajta. Az elején sokat foglalkoztunk vele mikor rátettük, és ahogy nõtt a baba és fejlõdtek a képességei is (pl.meg tudja már fogni a tigrist), úgy hagytuk több és több ideig egyedül játszani. Sokszor mikor a játék után nyúlt észrevette a kezecskéjét és azzal is nagyon jól el tudott szórakozni elég sokáig. Szóval szerintem mivel foglalkoztunk is vele a játszószõnyegen, kellemesen emlékezett az ott töltött idõre és azért nem sír mikor rátesszük. Most mikor ráteszem, bekapcsolom a zenét is. elsõ válaszoló
Azok a babák, akik fél-egyéves korukig mindig megkapják anyát, amikor csak szeretnék, tehát kézben vannak, kevesebbet kéredzkednek nagyobb korukba ölbe. kialakul egy nagyon bizalmas viszony ezáltal, az õsbizalmon túl. Egy csöpp babót nem lehet elkényeztetni, azzal, ha mindig rendelkezésére állsz. Az anyaság az elsõ idõkben szolgálat. Ezt el kell fogadni.
5. válaszoló vagyok. Igenis nagyon okosak ám ilyenkor már a babák. Az enyém 11 hetes és látom nap mint nap, hogy mennyire okos. Tudják manipulálni az embert. Nálunk pedig sajna sem a játszószõnyeg sem a hordozó nem mûködik, bárhová leteszem, szinte még a fejecskéje nem érte a "talajt" már elkezdi a sírást.
Szerintem ebben a korban még nem lehet elkapatni egy babát. Valamiért biztos szüksége van rád. Olvastam, hogy fél éves korig nem is lehet elkapatni egy babaát, aztán a tévében hallottam, hogy akár 1 éves korig kitolódik ez a határ. Szerintem hallgass az ösztöneidre. A mi kisbabánk is sokat volt ölben, amikor nem sírt hagytuk játszani, nézelõdni, de nem hagytuk soha sírni, olyankor mindig felvettük. És kialakult, hogy nagyon ritkán sír csak azért, hogy ölben legyen. Most 16 hetes és este elalszik egyedül, sõt legtöbbször nappal is, néha kell csak megnyugtatni. Mikor felébred sokszor nem is vesszük észre, eljátszik egyedül a kiságyban. Az biztos az elején nehéz volt, hogy sokat volt kézben, de nem rontottunk el semmit, mert azóta is kiegyensúlyozott, nyugodt baba és játszik egyedül is, már haladok a házi teendõkkel is. Addig nehéz míg kialakítják a napi rutint. Legalábbis kb.re, mert egy nap sem egyforma. Nekünk is volt olyan, hogy 3-4 napig végig csak ordított, de elmúlt. Akkor az idõjárásváltozásra fogtuk, mert espumisannal sem hallgatott, amúgy hasfájós baba volt. Ha nincs segítséged biza nehezebb, de akkor próbáld meg hordozóba tenni és legyen ott veled amíg teszel-veszel a lakásban. Nálunk jól mûködik a játszószõnyeg is, és a helyváltoztatás. Vagyis más szobába tedd le ne a gyerekszobába, ne a kiságyba ha nem kell aludjon. Akkor a sok újdonságra felfigyel, elkezd nézelõdni. Én minden második szopikor hagyok neki játszóidõt, majd foglalkozom én is vele, aztán jöhet az alvás. És szerencsére mûködik. Ha több napot is csak átsír, kérdezd meg a védõnõt/gyerekorovost. Sok szerencsét, jó babázást! Elsõ válaszoló Nyilván kell szoktatni arra is, hogy egyedül ellegyen, de azt már észre fogod venni mikor sír azért, hogy felvegyék és mikor van szüksége babusgatásra.
Én max. 10 percig hagyom sírni aztán öt perc szeretgetés megnyugtatás. Mondjuk õ nagyon nyugis baba és szerencsénk van ilyen szempontból, de egyszer kétszer volt hogy egy órán át ezt csináltuk. Aztán álomba síta magát, kipihente magát és semmi baja nem volt. Tehát a lényeg hogy nem szabad sokáig hagyni sírni de sokáig mondjuk fél órákig abajgatni sem kell. Amúgy én vagyok a harmadik válaszoló. Tehát a mértékletesség itt is fontos. Nekem is majd meg szakad a szívem ha sírdogál, de nekik már most nagy öntudatuk van, és nagyon hamar rájönnek, hogy kinél meddig "mehetnek" el. Nem könnyû de nekünk bevállt így és igazából mindenki csak dícsér amiért következetesek vagyunk. Ehhez azonban az is hozzátartozik, hogy nálunk nincsenek nagyszülõk, semmi segítségünk nincs, magunkara vagyunk utalva, és bizony ha hagynám a fejemre nõni a babót akkor még wc-re sem jutnék ki. Sok sikert
A kérdező hozzászólása: köszönöm! szerintetek hol van a határ a megnyugtatás és a nehogy elkapassuk között?
A kérdező hozzászólása: köszönöm, de nem ez szegénynél a gond :( nem is csinálj ugy, mint amikor a hasa fáj és kap angol vizet is es espumisanja is van ha kell, de nem a hasfájás az ok :O(
Mindent "zongorázz" végig. Elõször nézd meg a pelust, fáj e a pocija, éhes e? Rakd cicire ha éhes úgyis enni fog, kínáld meg babavízzel (és ne teával!), mérd meg a lázát. Ha mindennel meg vagy és minden rendben, tehát minden lehetõséget kizártál, akkor nyugtasd meg és tedd vissza az ágyába. Ha se poci fájás se más akkor hiszti. Vigyázz mert most lehet elrontani azzal hogy folyton kikapkodod kétpercenként az ágyóból és észre sem veszed már el is kapatod. Meg kell tanulnia lefoglalni magát a kis kezével vagy a játszó cumijával. De csakis akkor ha tényleg minden más lehetõséget kizártál. Ha a közelségedre vágyik akkor meg kell nyugodnia amíg nálad van. Sok sikert.
Lehet, hogy csak a közelségedet akarja. Mindig legyél ott neki, amikor kell.
Lehet fáj a pocija, görcsöl. Húzogatja a lábát? Mindenképpen ha sír vedd fel és nyugtasd meg. Ebben a korban a hasfájás lehet az ilyen jellegû sírást leginkább kiváltó ok.
Szia én a sírásra probálnék tanácsot addni.Probáld cicire rakni, ha nem kér enni vagy csak egy kis ideig nyugszik meg fejd le a tejed, egy igazi nagy adagot és add ugy a babának.Nálunk az volt a baj hogy éhes volt a babám, nehezen jött ki a tej a cicibõl és a végén behiztizett mert nem tudta szívni.Hiába adtam oda neki ellökte.Kiprobáltam így és bevált.

Most akkor mi baja van? 5 hetes lányom napok óta folyamatosan sír. Szinte semmit nem alszik nappal.

Nem hiszem, hogy fáj a hasa, mert ha kínálom, eszik. De közben elalszik, ha leteszem, akkor üvölt. Már mindent kipróbáltam, szoptattam, hagytam sírni, felvettem, letettem, tisztába raktam, felöltöztettem, levetk?ztettem, de semmi nem jó. Kézben egy ideig elvan, de aztán megunja és megint sír. Mit?l lehet? Az egyetlen, ami bejön, ha fekve szoptatom, és úgy alszik el, de akkor sem kelhetek fel, mert akkor megint kezdi. El lenne kényeztetve? Eddig olyan szépen elvolt egyedül, pár napja csinálja ezt.

Legjobb válasz: :)) Húúh, hát ez konkrétan szerintem anya-hiány lesz. :) Az enyém 3 hónapos koráig csinálta ezt!!! :(( De utána már ritkul, ahogy ülni, forogni tud majd, akkor ez nagyon lecsökken majd. (mármint a sírás és az anya keresése). Kösd magadra egy hordozókendõben, ha tudod.

:) ) Húúh, hát ez konkrétan szerintem anya-hiány lesz. :) Az enyém 3 hónapos koráig csinálta ezt!!! :(( De utána már ritkul, ahogy ülni, forogni tud majd, akkor ez nagyon lecsökken majd. (mármint a sírás és az anya keresése). Kösd magadra egy hordozókendõben, ha tudod.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi, most nem nyugtattál meg :) )
Attól is fájhat a hasa, ha sokat eszik, és ha fáj a hasa, akkor is kér még enni, ha kínálod. De sztem sem ez a baja.Amúgy 5 hetesen még nem tudtad elkényeztetni.
1. vagyok. Nem tudom, hogy mi számít megnyugtatásnak, :) , de tény, hogy életem legnehezebb idõszaka a picivel itthon töltött elsõ 3 hónap volt. Mostmár másfél éves, nincs vele semmi bajunk, egy kis tündér :) )
kedden leszünk 3hetesek és az én kislámnyomnál 2napja van ez nekem a frontot mondták befolyásolja állitolagez a meleg front!hát ki tudja!este azért már alszik de nappal is felvan elég sürün alig alszik nemtudok vele mit kezdeni én se és hozzáteszem nincs elkényeztettve
Az én babám nagyon nyugodt, jó alvó baba.Viszont napok óta alig alszik, és ha bekum egy kicsit, akkor is kiabál álmában.Most reggel fél 7-kor aludt el, de csak másfél órára.Tegnap napközben is csak kétszer kb fél órát aludt.Ha elmegy ez a bolond szél, akkor lehet, hogy a Te babád is máshogy fog viselkedni.Az enyém nagyon megérzi a szelet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én is gondoltam az idõjárásra, remélem, elmúlik :)
szia!Szerintem is az idõjárás.Az én kislányom 2 hónapos de ma õ sem nagyon szundizott napközben.Nálunk is van olyan amikor semmi nem jó neki.Akkor felveszem és magamhoz ölelem.Dumcsizom neki, szeretgetem és megnyugszik.A tested melege hiányozhat neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!