Találatok a következő kifejezésre: Napok óta a menzeszem. Az (9 db)

Tolódhat e a menstruáció váltakozása és a peteérés időpontja, ha nekem az átlagos 5 napos menstruáció helyett évek óta 8 napig tart a menzeszem?

Egy általános menstruáció 28 naponként váltakozik, és 5 nap az időtartama. Viszont nekem már évek óta minden menstruációm 8 napos. Megszeretném kérdezni, hogy ebből kifolyólag azzal a +3 nappal, ami fennmarad lehetséges, hogy tolódik a peteérés időpontja, tehát 14. nap helyett 17. napon lenne a peteérésem... És még tolódik e a 28 napos ciklus 31 naposra? Nekem még egyszer sem jött meg rá 28 napra a menstruációm, szóval ezért lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Honnan számolod a 28 napot? Mert a mensi elsõ napja a ciklusod elsö napja! Egyáltalán nem kötelezõ 5 naposnak kell lennie sok nõnek 3 nap pl nekem is! Vérzése online naptárban és akkor automatikusan írja hány napos volt a ciklusod!

Honnan számolod a 28 napot? Mert a mensi elsõ napja a ciklusod elsö napja! Egyáltalán nem kötelezõ 5 naposnak kell lennie sok nõnek 3 nap pl nekem is! Vérzése online naptárban és akkor automatikusan írja hány napos volt a ciklusod!
A vérzés nem feltétlenül 5 napos, ez tök egyéni. Vkinek 3, vkinek 8. A ciklus hossza is változó. A 28 csak egy átlag, vkinek 21, vkinek meg 35 napos. Egyikkel sincsen gond. Az ovuláció meg ált. a következõ vérzés elõtt 14 nappal van.
Ez teljesen egyéni, hogy kinek hány napos a vérzése, nekem is 7-8 napig tart. Az ovuláció idõpontját nem a vérzés hossza határozza meg. A lényeg az, hogy a két menstruáció között eltelt idõ között nagyjából a közepén. A két menzesz közötti idõt meg úgy számoljuk, hogy menstruáció elsõ napjától a következõ menstruáció elsõ napja között hány nap telik el. Ha a két vérzés között 30 nap telik el akkor a 15. vagy 16. nap tájékán van az ovuláció normális esetben. 35 napos ciklus még normális, ez fölött érdemes nõgyógyászhoz menni vele.
Pár nap múlva tesztelj újra, ha nem jön meg!
Vegyél másikat, és REGGEL az elsõ vizelettel csináld meg.
Nekem mikor nem jött meg, már akkor tudtam, hogy terhes vagyok mivel mindig pontos volt. A biztonság kedvéért vártam egy hetet és akkor csináltam meg a tesztet. Pozitív lett. Szerintem várj pár napot és csinálj újat! Ha nem szokott késni akkor már biztos kimutatja. Aztán ha kimutatja utána menjél el dokihoz õ majd elküld uh-ra és ott mát látni fogod valószínûleg majd még csak a petezsákot aztán késõbbinél már a kis embriót. Türelem!
A reggeli elsõ vizeletbõl tesztelj, mert az tartalmazza a legnagyobb koncentrációban a HCG hormont! Ez akkor is nagyon fontos ha a doki küld majd laborvizsgálatra! Dokihoz pedig nem érdemes túl korán menni! Én akkor mentem amikor már 10 napja késett és nem látott semmit... Viszont a tesztjeim pozitívak!

3 napja késik a menzeszem. Folyásom szinte semmi, de néhány napja viszkető érzésem van ott lent, kenegetem. Olvastam, hogy terhesség alatt gyakrabban előjönnek az ilyen dolgok. Lehetséges, hogy baba?

A nem várt menzeszig megjön érzés, hasszurka, mellfájás volt.Ebb?l mostanra csak nagyon kevés maradt meg, a melleim még feszülnek, fájnak oldalt, ha hozzáérek, a mindjárt megjön érzés viszont ritkán van csak. Ma reggel teszteltem negatívat. Korai volt?

Legjobb válasz: Így van, okvetlen menj dokihoz, ha még nincs menzid, leheth. mintát is vesz, hogy mitõl lehet a fertõzés?! Aztán kapsz rá valamit! Sztem baba nincs a dologban, mert ha késik, a tesztnek mér pozitivat kellett volna mutatnia, és csak leheth. azért késik, mivel fertõzésed lehet! Sok sikert!

Így van, okvetlen menj dokihoz, ha még nincs menzid, leheth. mintát is vesz, hogy mitõl lehet a fertõzés?! Aztán kapsz rá valamit! Sztem baba nincs a dologban, mert ha késik, a tesztnek mér pozitivat kellett volna mutatnia, és csak leheth. azért késik, mivel fertõzésed lehet! Sok sikert!
Ha viszket, akkor az fertõzés. Menj nõgyógyászhoz, ír majd rá kúpot, és antibiotikumot. Terhességnél van folyás, de nem viszket.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy nekem sokszor volt már ilyen viszketõs dolgom, sokféle gyógyszert is kaptam már rá, de azt tapasztaltam, hogy egyik sem igazán segített, inkább spontán gyógyult, vagy ülõfürdõvel, vagy ha elmúlt a mensim utána nyoma sem volt, eddig nem tudtak semmit kitenyészteni. Volt már tejsavas injekció kúrám is, az segített. Aztán mióta megszületett a kisfiam talán egyszer jött elõ. Ez három éve volt. Aztán elmúlt ugyanúgy. Talán akkor jön elõ amikor gyengébb az immunrendszerem. Viszont soha nem befolyásolta a mensimet, csak ezért voltam kíváncsi, hogy mit gondoltok. Köszi a válaszokat!

Kideríthető bárhogy a terhesség az első menzesz elmaradta előtt? Még egy hetem van addig, de furcsán rosszul érzem magam napok óta, együtt voltunk a 11. -12. -13. és 14. napokon, de késve vettem be pont akkor a tabit.

Legjobb válasz: Nem deríthetõ ki. Még az orvosok sem tudják semmilyen módszerrel kideríteni. Ilyenkor még be sem ágyazódott a baba, azaz még teherbe sem estél... Leghamarabb a fogantatás után 12-14 nappal lehet kimutatni vizeletteszttel, illetve a vérzéskimaradás után kb egy héáttel ultrahanggal.

Nem deríthetõ ki. Még az orvosok sem tudják semmilyen módszerrel kideríteni. Ilyenkor még be sem ágyazódott a baba, azaz még teherbe sem estél... Leghamarabb a fogantatás után 12-14 nappal lehet kimutatni vizeletteszttel, illetve a vérzéskimaradás után kb egy héáttel ultrahanggal.
Ha kimarad, és a teszt is +, elõtte nem tudod biztosra.
Vegyél egy érzékeny tesztet, vagy párat :) és tesztelj. Ha "nagyon" terhes vagy, már a 10.napon kiderülhet... (a fogantatástól számított 10.nap, amennyiben egybe esik az ovulációval)
a legelsö vlaszolónak.hogy ne lehetne terhes, mi van ha pont 11.lett az azóta már rég beágyzódhatott mivel 7-10 nap és ma már 4.ke van.
Utolsónak: a kérdezõ nem december 11-re gondolt, hanem a ciklusa 11. napjára. Ez egy. Kettõ: "Leghamarabb a fogantatás után 12-14 nappal lehet kimutatni vizeletteszttel". Ezt írtam, és ez tény, valamint tapasztalat is. Ha viszont a kérdezõ épp középidõben hagyta ki a tablettát, és még egy hete van a nemvártig (ami a tabletta miatt pontosan szokott jönni, 28 naponként), akkor még egy hete van addig, hogy kiderüljön: megfogant és teherbe esett-e, vagy sem. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó látja át jól a helyzetem, valóban itt tartok. Éjszaka hányingerem volt, de még csak kedd van, és leghamarabb jövõ hétfõn tesztelhetek... megõrülök!!! Köszi a segítséget!
az utólsónak.oké igazad van.én csak a beágyazódásról irtam hogy 7-10 nap.nekem is volt már terhességem és ha ö terhes ilyen korán nem érezheti annyira rosszul magát, mert a rosszullétek a 4. 5. héttöl kezdödnek és ha ö már 4-5 hetes terhes a teszt már igencsak kimutatná.ez pedig nekem is tapasztalat.szereintem meg csak agyilag van hozzárögzödve hogy nem akar babát és fél!Anno mikor én is gyógyszereztem volt ugy hogy 3 napot kihagytam, mert elfelejktettem magammal vinni a bogyókat ami többször is elöfordult, és nem lettem terhes.ö meg késve vette be.oké hallottam már olyanról is aki gyógyszer mellett lett terhes.ha elmarad a mensese utánna a teszt szerintem már tuti.de egyik ismerösöm is terhes volt de nem tudta, elment a dokihoz csak egy vizsgálatra és ö mondta meg neki hogy hölgyem maga kb 3 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: Köszi még egyszer. De akkor tehát szerintetek nem vagyok terhes mert ilyen korán (1-másfél hét) nem érezhetek még belõle semmit, se rosszullét, hasfájás, émelygés, semmit?
tegnapi utolsó vagyok! Szerintem nem vagy terhes mivel késve de bevetted a tabit! A rosszulétek meg odébb vannak.Szerintem csak aggódsz azért érzed a terhes tüneteket.hányinger, émelygés, stb..a 4.5. héttöl kezdödnek és te még attól elég messze vagy.de ha mégsem jönne meg akkor tesztelj de kicsi az esély hogy terhes vagy.

A diane 35-öt elkezdhetem a menzesz 2. -ik napjan is? Mert az elsö nap csak olyan barnas volt a folyasom, bar ma is olyasmi, szerintem most ilyen a menzim.

emelem a gyogyszertöl helyrejön,egyebkent pcos ra irtak fel.elvileg elmulasztja.meddig szabad szedni ezt a gyogyszert?kb 1 evig?

Legjobb válasz: Elsõ nap kezdd el, amikor tényleges vér folyik. Én évekig szedtem, amikor babát akartam, abbahagytam.

Elsõ nap kezdd el, amikor tényleges vér folyik. Én évekig szedtem, amikor babát akartam, abbahagytam.
diane35, cypromix nem fogamzásgátló kimondottan , csak egy erõs hormongyógyszer, aminek fogamzásgátló mellékhatása van.És kúra szerûen max fél évig lehetne szedni, nem is értem, mért írja fel sok doki évekig.én cypromixet szedtem 2 évig amitõl aztán volt minden bajom, majd szóltam a dokimnak hogy szerintem a gyógyszertõl vagyok rosszul, már a trombózis veszélye is fenn állt, akkor váltottunk simiciára, ami valóban fog.gátló és jól vagyok azóta.Nem a semmiért olyan olcsó a diane meg a cypromix.mert ezek tb támogatott GYÓGYSZEREK és nem fog.gátlók.amúgy ez benne van a betegtájékoztatóban is...
A kérdező hozzászólása: mondjuk a diane, nem eppen olcsobb, mint egy hagyomanyos fogamzasgatlo.szlovakiabol vagyok 12, 5o euroert vettem.a hagyomanyos fog.gatlo olcsobbik fajtaja is kb 11-12 eu körul mozog.persze vannak dragabbak is.na meg a masik mi a garancia, hogy mindig a dragabb a jobb?mint gyogyszerbe, mint elelmiszerben stb?
Nem feltétlen a drágább a jobb.De mivel a Diane35 nem kimondottan fogamzásgátló, ezért itt M.o.-on tb támogatott és ezért olyan 2500ft körül van 3 havi adag.A fogamzásgátlók ezzel szemben 6-7ezer forintok 3 hónapra.Ez a különbség és az, amit már leírtam, ha figyeltél kicsit!
igen, a Diane mellékhatása a fogamzásgátlás, mondhatni két legyet egy csapásra. Ha rendszeresen jársz nõgyógyászhoz, félévente, évente meg laborvizsgálat, akkor nem lesz gond.

Napok óta kevés a tejem és ma meg is jött az első menzeszem, és tejem nem is volt ma, ha elmúlik visszajöhet még?

Amúgy sem volt már sok tejcim, mert 3x szopizott a fiam kb. 20-30ml-et alkalmanként.

Legjobb válasz: Fejni kell, meg igény szerint szoptatni, és akkor nincs olyan, hogy nincs.

Fejni kell, meg igény szerint szoptatni, és akkor nincs olyan, hogy nincs.
Szia, nekem szülés után 28 nappal jött meg a mecum, és azóta is 4 hetente jelentkezik. (szülés után 7 hétre fel is rakattam a spirált! :D Bizti, ami bizti...) A 7, 5 hónapos kisfiam mai napig 7-szer cicizik, + 1-szer fõzelék + 1-szer gyümölcsözünk. Tedd többször mellre, hogy a szervezeted érzékelje, még szükség van a tejtermelésre!! Persze enni és inni továbbra is fontos, és a torna is várhat még magára! Szurkolok Neked! Ne add fel! :)

Olyan lenne h: 29napra jött meg a menzesz de az óta csak alvadt vér jött . és ma meg ugymond teljesen elmult és ez a 3. napom. Van vmi baj?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül baj, de ha megismétlõdik, vagy egyéb tünetet észlelsz magadon menj el orvoshoz.

Nem feltétlenül baj, de ha megismétlõdik, vagy egyéb tünetet észlelsz magadon menj el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: nem észlelek semmit..mellette erõssen görcsöltem az elsõ napon..a másodikon nem ...ma meg jól vagyok csak kevésnek tartom ahhoz képest ami volt

Nov.30-án volt az utolsó menzeszem első napja(a hőm 36.7), dec.6-án már akcióztunk a párommal, menzesz előtt és után mindig volt hüvelyváladékom, de dec.6-a óta semmi nincs, egy csepp sem(hőm folyamatosan 35.6 vagy 7). Mi ez?

Ilyen még sosem volt.Vélemény?Ja,babát szeretnénk:) és 28 éve vagyok.

Legjobb válasz: ha 30-án volt a mensid elsõ napja akkor baromi korai a teszt,mivel ha 28napos a ciklusod akkor most lenne peteérésed.és a tesztek nem 3napos terhességet mutatnak ki hanem a beágyazódástól számított 3.nap,tehát 7-14nap után+3nap.nagyon ráérsz még a tesztel,legalábbis én értelmét nem látom.

ha 30-án volt a mensid elsõ napja akkor baromi korai a teszt, mivel ha 28napos a ciklusod akkor most lenne peteérésed.és a tesztek nem 3napos terhességet mutatnak ki hanem a beágyazódástól számított 3.nap, tehát 7-14nap után+3nap.nagyon ráérsz még a tesztel, legalábbis én értelmét nem látom.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm, hogy levezetted ezt nekem. Eltudnám viselni, ha újévkor tudnám meg, hogy baba lesz:)
Érdemes lenne venni egy terhességi tesztet. De ne éld bele magad a babavárásba, nem biztos, hogy várandós vagy.
A kérdező hozzászólása: Nem korai még a teszt?Nem élem bele magam, csak érdekes, mert soha nem volt velem ilyen.Sõt, inkább az zavart mindig, hogy soknak találtam a hüvelyváladékot.De most semmi.
Szerintem nem korai. A teszt három napos terhességet már kimutat. Jobb tudni, hogy mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Végül is pofon nem vág senki, ha megpróbálom:) Köszönöm a gyors reakciót:) Azért még várok véleményeket! Köszönöm
A kérdező hozzászólása: A ciklusom átlag 27 nap, elvileg 13-án van az ovuláció, de termékeny napok már dec.6-tól voltak(ciklus.hu-n vezetem)
peteéréskor kb. 12-14 nappal a következõ menzesz elõtt vannak a termékeny napok. ekkor megtermékenyül és egybeolvad a kiszabadult petesejt a hímivarsejttel a petevezetõben. innen számítva kb 4-10 nap amire beágyazódik a méhbe. és amikor ez megtörténik akkor kezd a nõi szervezet hct termelni ami a vizeletben is jelen van. ennek a hcg-nek a mennyisége napról napra növekszik terhesség esetén. a terhességi teszt ezt mutatja ki vizeletbõl, kb a nem várt menzesz napján, esetleg pár nappal elõbb vagy késõbb. nagyon korai még tesztleni.
remélem úgy lesz:)

Szept.23an volt az utolso menzeszem es kb. okt.5ere van az ovum, lanyt szeretnenk es hallottam h ovu elott par nappal kell sexelni a kerdesem meddig elnek a spermiumok ott benn?

Legjobb válasz: Mi peteérés elõtt voltunk együtt 2 naponta a párommal. Lányom született. Én azt javaslom, hogy ma és 4-én legyetek együtt. Persze nincs garancia rá, de hátha.

Mi peteérés elõtt voltunk együtt 2 naponta a párommal. Lányom született. Én azt javaslom, hogy ma és 4-én legyetek együtt. Persze nincs garancia rá, de hátha.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!