Találatok a következő kifejezésre: Napok óta a menzeszem (21 db)

Lehet. Csinálj egy újabb tesztet .
Csinálj tesztet! Ha továbbra sem jön meg akkor pedig menj el dokihoz.

Tolódhat e a menstruáció váltakozása és a peteérés időpontja, ha nekem az átlagos 5 napos menstruáció helyett évek óta 8 napig tart a menzeszem?

Egy általános menstruáció 28 naponként váltakozik, és 5 nap az időtartama. Viszont nekem már évek óta minden menstruációm 8 napos. Megszeretném kérdezni, hogy ebből kifolyólag azzal a +3 nappal, ami fennmarad lehetséges, hogy tolódik a peteérés időpontja, tehát 14. nap helyett 17. napon lenne a peteérésem... És még tolódik e a 28 napos ciklus 31 naposra? Nekem még egyszer sem jött meg rá 28 napra a menstruációm, szóval ezért lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Honnan számolod a 28 napot? Mert a mensi elsõ napja a ciklusod elsö napja! Egyáltalán nem kötelezõ 5 naposnak kell lennie sok nõnek 3 nap pl nekem is! Vérzése online naptárban és akkor automatikusan írja hány napos volt a ciklusod!

Honnan számolod a 28 napot? Mert a mensi elsõ napja a ciklusod elsö napja! Egyáltalán nem kötelezõ 5 naposnak kell lennie sok nõnek 3 nap pl nekem is! Vérzése online naptárban és akkor automatikusan írja hány napos volt a ciklusod!
A vérzés nem feltétlenül 5 napos, ez tök egyéni. Vkinek 3, vkinek 8. A ciklus hossza is változó. A 28 csak egy átlag, vkinek 21, vkinek meg 35 napos. Egyikkel sincsen gond. Az ovuláció meg ált. a következõ vérzés elõtt 14 nappal van.
Ez teljesen egyéni, hogy kinek hány napos a vérzése, nekem is 7-8 napig tart. Az ovuláció idõpontját nem a vérzés hossza határozza meg. A lényeg az, hogy a két menstruáció között eltelt idõ között nagyjából a közepén. A két menzesz közötti idõt meg úgy számoljuk, hogy menstruáció elsõ napjától a következõ menstruáció elsõ napja között hány nap telik el. Ha a két vérzés között 30 nap telik el akkor a 15. vagy 16. nap tájékán van az ovuláció normális esetben. 35 napos ciklus még normális, ez fölött érdemes nõgyógyászhoz menni vele.

3 napja késik a menzeszem, de a mindjárt megjön érzés napok óta itt bújkál bennem. Ma reggel teszteltem, negatív lett. Tévedhet a teszt?

Van még esély a babára?

Legjobb válasz: Szerintem nem túl sok az esély,de azért ne keseredj el!Tesztelj még egy-két nap múlva is!

Szerintem nem túl sok az esély, de azért ne keseredj el!Tesztelj még egy-két nap múlva is!
Igen, van esély, Nekem elég késõn mutatta ki (5. héten utolsó menzitõl számolva). A negatív teszt tévedhet, a pozitív viszont nem igazán. Drukkolok Neked!

Óvszerrel védekeztünk, teszt negatív, mégis öt napja késik a menzesz. Túlparázom vagy lehetek terhes?

Március 17-én voltam együtt a párommal, az óvszer nem szakadt ki, nem esett le. Huszonegy nap múlva mentem dokihoz hüvelygyulladás miatt, arra antibiotikumot szedek. Ott volt uh, az nem mutatott semmit. Öt napja nem jön meg és semmi jelét nem érzem, hogy meg akarna jönni. Ráadásul az utóbbi két hétben állandóan ennék, főleg édességet, amit régen ritkán kívántam. Ma teszteltem, negatív. Kizárható a terhesség ezek alapján?

Legjobb válasz: Legyen Zsolt a kicsi neve, ma Zsolt nap van.

Legyen Zsolt a kicsi neve, ma Zsolt nap van.
Nem hiszem, hogy terhes vagy. Sztem az antibiotikumtól késik.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam én is, de két hónapja is volt egy hüvelygyulladásom és akkor pontosan megjött.
És akkor is kaptál rá gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: Igen, sõt, mivel egy másik orvosnál voltam, õ háromfélét is felírt. Most csak egyet kapok meg egy kúpot kéne elkezdenem, miután vége a menzeszemnek. Tehát ha normálisan megjött volna, akkor most kéne elkezdenem.

3 napja késik a menzeszem. Folyásom szinte semmi, de néhány napja viszkető érzésem van ott lent, kenegetem. Olvastam, hogy terhesség alatt gyakrabban előjönnek az ilyen dolgok. Lehetséges, hogy baba?

A nem várt menzeszig megjön érzés, hasszurka, mellfájás volt.Ebb?l mostanra csak nagyon kevés maradt meg, a melleim még feszülnek, fájnak oldalt, ha hozzáérek, a mindjárt megjön érzés viszont ritkán van csak. Ma reggel teszteltem negatívat. Korai volt?

Legjobb válasz: Így van, okvetlen menj dokihoz, ha még nincs menzid, leheth. mintát is vesz, hogy mitõl lehet a fertõzés?! Aztán kapsz rá valamit! Sztem baba nincs a dologban, mert ha késik, a tesztnek mér pozitivat kellett volna mutatnia, és csak leheth. azért késik, mivel fertõzésed lehet! Sok sikert!

Így van, okvetlen menj dokihoz, ha még nincs menzid, leheth. mintát is vesz, hogy mitõl lehet a fertõzés?! Aztán kapsz rá valamit! Sztem baba nincs a dologban, mert ha késik, a tesztnek mér pozitivat kellett volna mutatnia, és csak leheth. azért késik, mivel fertõzésed lehet! Sok sikert!
Ha viszket, akkor az fertõzés. Menj nõgyógyászhoz, ír majd rá kúpot, és antibiotikumot. Terhességnél van folyás, de nem viszket.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy nekem sokszor volt már ilyen viszketõs dolgom, sokféle gyógyszert is kaptam már rá, de azt tapasztaltam, hogy egyik sem igazán segített, inkább spontán gyógyult, vagy ülõfürdõvel, vagy ha elmúlt a mensim utána nyoma sem volt, eddig nem tudtak semmit kitenyészteni. Volt már tejsavas injekció kúrám is, az segített. Aztán mióta megszületett a kisfiam talán egyszer jött elõ. Ez három éve volt. Aztán elmúlt ugyanúgy. Talán akkor jön elõ amikor gyengébb az immunrendszerem. Viszont soha nem befolyásolta a mensimet, csak ezért voltam kíváncsi, hogy mit gondoltok. Köszi a válaszokat!

6 napja szedem a diane 35-öt. Azota nem akar elmulni a menzeszem, iszonyatosan fajnak a melleim, es 2 napja a fejem is. Hagyjam abba a szedest?

nöi orvost hivtam telen.szabizik,hetfön lesz csak ott.szedjem hetföig?vagy hagyjam abba siman.vagy csak idö kell hogy raalljon a szervezet?

Legjobb válasz: A menzesz még hagyján, az gyakori. A mellfájdalom is. Viszont a fejfájás azért nem a legjobb. Mennyire fáj? Migrénszerû? Aurád is van? Tabi elõtt volt migréned?

A menzesz még hagyján, az gyakori. A mellfájdalom is. Viszont a fejfájás azért nem a legjobb. Mennyire fáj? Migrénszerû? Aurád is van? Tabi elõtt volt migréned?
A kérdező hozzászólása: nemvolt migrenem.nincs auram.
Akkor azért annyira nem veszélyes. Elmúlhat a dolog. Ha második hónapban is problémák lesznek, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Vagy ha súlyosbodnak a problémák.
én is ezt a gyógyszert szedem. Szed végig nyugodtan azt az 1 levél gyógyszert. Aztán 1 hét szünet és a 8dik napon kezd el a másik levelet. Nyugi befogja állítani a menzeszed én is ugyan így voltam a legelején, de annak már 2éve. 18/L

Van egy két éves kislányom. Eddig 2-3 szor szopizott, de november óta csak reggelente. Észrevettem hogy jelentősen csökkent a tejem. A menzeszem eddig rendszeres volt, de most 10 napja késik. Csináltam tesztet, negatív lett. Mi lehet a bajom?

Történt már valakivel ilyen?

Legjobb válasz: Elõfordulhat sok minden mástól is, hogy késik vagy kimarad. Stressz, betegség, fogyókúra... Várhatsz még (türelmeden áll, meddig) vagy elmehetsz nõgyógyászhoz. Én nemrég voltam ugyanígy (szoptatás után egy évig rendszeres volt, majd kimaradt egy), azt mondta miután mindent rendben talált: "jah kérem, a menzesz nem svájci óra".

Elõfordulhat sok minden mástól is, hogy késik vagy kimarad. Stressz, betegség, fogyókúra... Várhatsz még (türelmeden áll, meddig) vagy elmehetsz nõgyógyászhoz. Én nemrég voltam ugyanígy (szoptatás után egy évig rendszeres volt, majd kimaradt egy), azt mondta miután mindent rendben talált: "jah kérem, a menzesz nem svájci óra".
Ez totál természetes, persze hogy csökken, sõt ha egy két nap szopizás kimarad teljesen el is apad. Ez a természet rendje. Te még jól jártál, hogy két évig volt tejed, van akinek fél évig sem tart ki.
A menszeszt nem tudom, lehet újra babát vársz.
A kérdező hozzászólása: Nem a tej csökkenésével van bajom, hanem az elmaradt menzesszel...
A szopi alatti terhességet nem mindig mutatja ki rögtön a teszt, ez tapasztalat. Az én lányom is így választotta végül el magát - viszont 2 hónapja történt, és nekem azóta is van tejem, csöpög éjjel, fõleg, ha ráfekszem, még a tejadó reflexet is érzem, ha idebújik. Szóval ettõl nem fog elapadni a tejed. ÉS simán lehetsz terhes is, csak lassabban termelõdik a prolaktin miatt a HCG. Én a helyedben 1 hét múlva megint tesztelnék.
Èn 2 hetehagytam abba aszoptatást, és már egyhete késik..nem értem miért.eddig rendszeres volt...görcsölök, de semmi más...remélem neked kiderül mitõl van...én még várok, hátha mégis megjön.de szerintem a tejcsökkenéssel, és akevesebb szopizással van összhangban...
Pár nap múlva tesztelj újra, ha nem jön meg!
Vegyél másikat, és REGGEL az elsõ vizelettel csináld meg.
Nekem mikor nem jött meg, már akkor tudtam, hogy terhes vagyok mivel mindig pontos volt. A biztonság kedvéért vártam egy hetet és akkor csináltam meg a tesztet. Pozitív lett. Szerintem várj pár napot és csinálj újat! Ha nem szokott késni akkor már biztos kimutatja. Aztán ha kimutatja utána menjél el dokihoz õ majd elküld uh-ra és ott mát látni fogod valószínûleg majd még csak a petezsákot aztán késõbbinél már a kis embriót. Türelem!
A reggeli elsõ vizeletbõl tesztelj, mert az tartalmazza a legnagyobb koncentrációban a HCG hormont! Ez akkor is nagyon fontos ha a doki küld majd laborvizsgálatra! Dokihoz pedig nem érdemes túl korán menni! Én akkor mentem amikor már 10 napja késett és nem látott semmit... Viszont a tesztjeim pozitívak!

November óta nem szedek gyógyszert, azóta többször kimaradt a menzeszem, ha pedig mehjött, akkor 30-64 nap között. Terhes sajnos még nem lettem, a doki uh-n nem talált semmit. Menjek el megint?

amikor már több mint 40 napja nem jött meg,voltam dokinál,nem talált semmit,azt mondta,ha 2 héten belül nem jön meg,menjek vissza,de megjött. lehet,hogy nincs is peteérésem? csak 2 évig szedtem yasminelle-t,nagyon szeretnénk babát,úgy voltunk vele,hogy ha ebben az évben nem jön össze,megyünk mindketten dokihoz.

Legjobb válasz: Milyen UH-n voltál? Petefészek? És ott nem talált semmit? Esetleg valami más problémád? Szõrõsödés, túlsúly, hajhullás? Javaslom a pcos-szindroma.hu oldalt ott van egy teszt, töltsd ki, olvasgasd az oldalt. Sok nõ nem is sejti hogy mi baja lehet, amikor teljesen egyértelmû. bármi kérdésed van írj, válaszolok. Sajnos nekem is ez a problémám :(

Milyen UH-n voltál? Petefészek? És ott nem talált semmit? Esetleg valami más problémád? Szõrõsödés, túlsúly, hajhullás? Javaslom a pcos-szindroma.hu oldalt ott van egy teszt, töltsd ki, olvasgasd az oldalt. Sok nõ nem is sejti hogy mi baja lehet, amikor teljesen egyértelmû. bármi kérdésed van írj, válaszolok. Sajnos nekem is ez a problémám :(
Egyelõre nõgyógyászhoz menj és kérj hüvelyi UH-t.
A kérdező hozzászólása: ja és nõgyógyászati uh-n voltam, de nem hüvelyin.
Nézd meg az oldalt amit mondtam. Ha tényleg PCOS-es vagy akkor ez endokrinológiai betegség. Inzulinterhelést csináltass, petefészek UH-t. Ha vannak cisztáid illetve a terhelésed magas, akkor tudok ajánlani lehetõségeket. Írok privát mailt ha gondolod. De a honlapon vannak fórumok is én is odajárok és minden hasznos infót megkaphatsz. A lényege a dolognak hogy ez anyagcserebetegség, nem nõgyógyászati és endokrinológushoz kell menned. Én most megyek elõször szerdán...kapok gyógyszert, amit általában cukorbetegek kapnak (ez a leghatásosabb) és ennek segítségével rendbe fogok jönni. Plusz diéta és mozgás. Mellõzni kell a cukrot és a fehérlisztet.....de mondom az oldalon minden fenn van. Olvasd el :)
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget, de elõbb nem kellene elmennem azért nõdokihoz is?
A kérdező hozzászólása: hajhullás, de az már mikor a yasminelle-t szedtem is volt, mikor abbahagytam pedig fõleg:(
Elõtte rendszeres volt? Mert akkor gondolom csak élvezed a tabi "áldásos" hatásait:( Dokinak meg mondjuk hüvelyi UH-t, hormonvizsgálatot kellene csinálnia. Ebbõl kiderülne a PCOS is. Ha az a probléma, akkor endokrinológushoz menj el inkább. Ha nem az a gond, akkor a nõgyógyász megoldja remélhetõleg.
A kérdező hozzászólása: igen, gyógyszer elõtt rendszeres vol, soha nem maradt ki egyszer sem! most akkor hova menjek elõször?! :(
én meg egy harmadikat mondok: próbáld ki az aviva tornát. többek között a rendszertelen ciklust teszi rendszeressé.
De elmehetsz, csináltass hüvelyi UH-t. Ha lát valamit úgyis mondani fogja. De sajnos a nõgyógyászok nem értenek ehhez a problémához, tehát bármit felír, vagy javasol(mûtét, átjárhatósági stb.)nem szabad. Ha cisztás a petefészked egyértelmû mi a bajod. onnan meg mehetsz tovább a honlapon leírtak szerint. Ja és egy jótanács. Fogamzásgátlót sem, ha tényleg ez a baj...

Én egy 12/Lány vagyok. Ma úgy tűnt, hogy: megjött a menzeszem ( elsőnek ) és a bugyim is koszos ( de már napok óta ). De amúgy meg du. : 4 óta nem jött vér. Elképzelhető, hogy: akkor csak egyszeri kis vérzés?

Vagy barna folyás? Vagy mi ez? Vagy el is múlt? Vagy mi? Ha törlöm a punci. Ma* akkor nem véres a WC Papír. Mi van akkor? :O

Legjobb válasz: Nekem is így volt elõször. nyugi, hamarosan minden rendben lesz. és igen, nagylány lettél.

Nekem is így volt elõször. nyugi, hamarosan minden rendben lesz. és igen, nagylány lettél.
Szerintem normális, de azért szólj Anyukádnak!
Az elsõ az ilyen szokott lenni, majd jön rendesen is ne aggódj
Ilyenkor felmerül bennem, hogy hol van a bensõséges szülõi kapcsolat, a bizalom. Miért van az hogy egy kislány elõbb idegenektõl kér segítséget mint a sajár szüleitõl. Olyan helyen megértem ahol csak apa van..lehet itt is ez a helyzet de azért fura. Azért a kérdésre is válaszolok.:) Igen nagylány lettél..egyáltalán nem korai. Kezdj el kisnaptárat vezetni írd fel az elsõ napot mikor "koszos "lett a bugyidés jegyezd mennyi ideig tartott így megfigyelheted hogyan áll be rendszeresre ez a dolog. Kitartás...sokszor kényelmetlen a dolog de meg kell tanulni együtt élni vele.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!