Találatok a következő kifejezésre: Napközben lehet tejjel (6 db)

Napközben lehet kávét tejjel inni?

A reggeli kávémat kevés tejjel és két db háztartási keksszel eszem mindennap, mert gyomorbeteg vagyok. Napközbeni kávét is lehetne tejjel inni, mert egyébként nagyon rosszul vagyok?

Legjobb válasz: Én is voltam gyomorfekélyes de két kávét azt megittam tejjel egy nap próbálld meg attól függ,hogy milyen a betegséged?Van akinek a kávé nem jó de van akinek a tej.Kíkell próbállnod melyikre érzékenyebb a gyomrod.Az igaz,hogy mind kettõ savat termel.Ha viszont sok a savad akkor tényleg csak egy két kávécskát igyál kis tejjel.

Én is voltam gyomorfekélyes de két kávét azt megittam tejjel egy nap próbálld meg attól függ, hogy milyen a betegséged?Van akinek a kávé nem jó de van akinek a tej.Kíkell próbállnod melyikre érzékenyebb a gyomrod.Az igaz, hogy mind kettõ savat termel.Ha viszont sok a savad akkor tényleg csak egy két kávécskát igyál kis tejjel.
Ha gyomorbeteg vagy, én egyáltalán nem javasolnám Neked a 90 napos diétát, nem hiszem, hogy pl. a gyümölcsnap, vagy a víznap jót tenne... Szóval elõször is szerintem beszélj orvossal errõl. Ha õ nem látja akadályát, csak akkor kezdj bele.

Miért van az, hogy napközben és éjszaka elég a tejem a kicsinek estére azonban pótlásra szorulunk? Fejéssel hogyan lehet növelni a mennyiséget?

El?ször mindig szopizunk de aztán elkezd csapkodni rugdosni és a fejét is rángatja. Innen tudom, hogy kiürült a cici és utána még megeszik 40-50ml-t.

Legjobb válasz: Mindenki így van ezzel. Állítólag az esti tej kevesebb, de zsírosabb. Fejéssel biztos lehet növelni, bár én nem azt csináltam. Ha este kevesebbnek gondoltam a tejet, akkor napközben sûrûbben tettem mellre, fõleg a nap második felében, ha kellett akár 2 óránként. Egy pár nap múlva kb. 3-4, meglett a hatása.Este is jött a tej, szopás közben többször is "elindult." A More Milk kapszula is nagyon hatásos. A fejés nekem nagyon macerás volt, sokkal egyszerûbb volt a babát "elõszedni", és mellre tenni. Jobb hatásfokkal is mûködött, mint a gép. Persze ehhez az is kell, hogy a baba szeressen cumizni a cicin, még akkor is ha nem éhes...

Mindenki így van ezzel. Állítólag az esti tej kevesebb, de zsírosabb. Fejéssel biztos lehet növelni, bár én nem azt csináltam. Ha este kevesebbnek gondoltam a tejet, akkor napközben sûrûbben tettem mellre, fõleg a nap második felében, ha kellett akár 2 óránként. Egy pár nap múlva kb. 3-4, meglett a hatása.Este is jött a tej, szopás közben többször is "elindult." A More Milk kapszula is nagyon hatásos. A fejés nekem nagyon macerás volt, sokkal egyszerûbb volt a babát "elõszedni", és mellre tenni. Jobb hatásfokkal is mûködött, mint a gép. Persze ehhez az is kell, hogy a baba szeressen cumizni a cicin, még akkor is ha nem éhes...
Én úgyan így vagyok ezzel. 5 hónapos a babám napközben elég 1 cici, az esti utolsó elõtti etetésnél már kell neki mindkettõ, az utolsónál pedig már a kettõ sem elég, megeszik 30-40 ml tápszert is. Hát én mindent kipróbáltam, 2 hete 1, 5-2 óránként is mellre teszem, homeopátiás bogyókat szedek, Laktoherbet iszom+alkohol mentes sört, sok folyadékot viszek be, pihenek, fejek...semmi, úgyanúgy kevés estére a tej. Én azt csinálom, hogy minden szopi után kifejem a mellem, még ha csak pár csepp marad az is aranyat ér este, összegyüjtögetem és a nap végén odaadom neki. Max. 30-40 ml szokott így összejönni, de az is jobb, mint a semmi, mert a tápszert utálja és csak nagyon keveset fogad el belõle.
Én is ugyanebben a cipõben járok. Éjjel, meg egészen délutánig elég a tej, délután már két cici, másfél óránként is, estére már a két cicibe is alig van. Pedig aztán szoptatok amikor csak igényli, éjjel is 2-3x, szopi után fejek, More Milk, homeos bogyók....stb, mégis mikor már végképp nagyon sír a babám jön a tápszeres pótlás.

Ez nem egy ördögi kör? -- Napközben már alig akar szopizni 10 hósom, ezért nekem muszáj fejni, ha nem akarok magamnak bajt. De ha fejek, akkor fenntartom a termelést és akkor sose fog elapadni? Hogy lehet így egyáltalán elapasztani a tejet?

Nem mintha már most teljesen el akarnám apasztani, szívesen szoptatnék még a baba érdekében, de sajnos nem mindig vehet? rá, és ez nem csak hogy elkeserít?, de a szervezetem is feleslegesen termeli a sok tejet és ez így nem egy értelmes dolog

Legjobb válasz: Köszi a választ, Stefi. Igen, én is így gondoltam, hogy így fogom csinálni. Meg hát valamikor többször hajlandó szopizni nappal (fõleg ha 2x megy aludni napközben, akkor elõtte), máskor szinte egyáltalán, és olyankor azért mégiscsak meg kell etetni ez esetben szilárd étellel. (fejni fõleg azért fejek, akkor, mikor már nagyon kemény a mellem, csomósodna, mert nagyon tele van)Remélem, nem szokik le még teljesen a nappali szopikról legalább addig az 1-2 hónapig.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, Stefi. Igen, én is így gondoltam, hogy így fogom csinálni. Meg hát valamikor többször hajlandó szopizni nappal (fõleg ha 2x megy aludni napközben, akkor elõtte), máskor szinte egyáltalán, és olyankor azért mégiscsak meg kell etetni ez esetben szilárd étellel. (fejni fõleg azért fejek, akkor, mikor már nagyon kemény a mellem, csomósodna, mert nagyon tele van)Remélem, nem szokik le még teljesen a nappali szopikról legalább addig az 1-2 hónapig.


Fehérjenapon napközben egy-egy falat sajtot, vagy tejet lehet inni?

Mármint az étkezések között gondoltam.

Legjobb válasz: Én minden fehérjenapon megiszom két liter tejet. Így legalább egy napra megszabadulok a víztõl... Amúgy a leírásban ottvan, hogy lehet.

Én minden fehérjenapon megiszom két liter tejet. Így legalább egy napra megszabadulok a víztõl... Amúgy a leírásban ottvan, hogy lehet.

Szerintetek lehet bármi gáz abból, ha 14 hós kisfiam minden este mézes tejet iszik, és napközben is kap még?

a napközbeni úgy néz ki,hogy ha vmilyen ennivalóba(túrókrém házi vagy tejbegríz)is teszek neki mert így sokkal jobban megeszi.van bármi káros hatása ennyi méznek?

Legjobb válasz: Személy szerint én a mézet annyira nem erõltetném a botulizmus miatt... még várnék vele pár hónapot

Személy szerint én a mézet annyira nem erõltetném a botulizmus miatt... még várnék vele pár hónapot
nem, esetleg csak arra szokik rá hogy mindent édesen egyen.. azért a méz is hízlal és hosszú távon a fogainak sem tesz jót.. ahogy a mondás is tartja: jóból is megárt a sok.
Nagyon nem egészséges, olyan mintha cukrot raknál bele.
méz=cukor.cukor=méreg.ha édesíteni akarod mindenáron, tegyél bele neki nyírfacukrot.
utolsónak igaza van, de nyírfa cukrot ilyen picinek még nem szabad adni, mert hasmenést okoz.
Hát mondjuk a méz és a tej is csak késõbb ajánlott.
Az enyémek is kaptak ennyi idõsen (sõt, sokkal hamarabb). A méz nagyon is egészséges, a tejjel sincs baj, hadd igya, ha szereti! :-) Három gyerkõcöm van, hat hónaposan már mind kapott tejet is, mézet is és még csak betegek sem szoktak lenni. Túl van lihegve minden a hozzátáplálással kapcsolatban. Ne foglalkozz vele. Évezredeken át jó volt az embereknek a tej is, a méz is, csak most kitalálták a tápszer- és bébiételgyártó cégek, hogy ezt ne meg azt ne, de semmi más nem áll mögötte, csak a profit iránti igény.
A kérdező hozzászólása: igazad van utolsó.picit "sok" hogy 14 hónapos gyerek ne igyon tejet meg ne kapjon mézet...a mennyiség miatt érdekelt, de azóta védõnõm is mondta, hogy semmi baj vele csak igazi termelõi legyen.ja és egyáltalán nem egyenlõ a cukorral, 100szor egészségesebb a méz, mint a cukor.mindenkinek köszönöm a válaszokat
A méz csak olyan szempontból jobb mint a cukor hogy vannak benne egészséges anyagok is, de a ch tartalma ugyan olyan magas és ártalmas mint a cukoré, ugyan úgy hízlal is.
Az anyatejes babák akár minden evéskor kakilhatnak.
Szia! Anyatejes babánál normális a sárga híg széklet mivel folyékony a tápláléka. A tejeddel biztos nincs semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Azért ijedtem meg, mert kutyorog a hasikája is mostanában, már szopi alatt is. Aztán utána max. fél órán belül kiteszi az egészet a pelusba. Holnaputántól lesz mérlegünk, addig meg itt idegeskedem, hogy gyarapszik-e.
A kérdező hozzászólása: De hasmenésük is lehet?
Teljesen normális amit a babád csinál! NE aggódj;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Mindenkinek!
Teljesen normális :) A szopi mindig beindítja a baba-pocit, így leginkább alatta-utána szokott tekergõzés majd kaki jönni, és mivel csak tejet iszik, híg lesz. Akár minden szoptatáskor is lehet kakis a pelus ilyen piciknél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!