Találatok a következő kifejezésre: Napközben lehet és (118 db)

Egy újszülöttnek mi a jó hőmérséklet, napközbe, fürdetéskor, és alváskor? Etetés után mikor lehet neki teát adni?

Legjobb válasz: Szia. Nálunk napközben 22 fok van, fürdetéskor még ráadunk plussz egy fokot, és alváskor 20 fok van. Ez ideális neki.

Szia. Nálunk napközben 22 fok van, fürdetéskor még ráadunk plussz egy fokot, és alváskor 20 fok van. Ez ideális neki.
Nálunk nappal kb. 20-21 fok van, a fürdõszobában fürdetéskor 22 körül, de éjjel csak 18. Úgyis jól betakarjuk a babát. Így nagyon jókat alszik (és mi is)☺ Nem fog megfázni.
Ne adj Neki teát, nincs szüksége rá, ha van elég tejed, és rendesen szopizik.
Napközben a 21-22 fok ideális, fürcsihez 25 fok. Alváskor lehet 20 fok, de ha 21-22, az sem baj:-) etetés után szerintem legalább fél órát várj, de egy ujszülöttet nem kell itatni. Elég neki a tej, vagy a tápszer.

Napközben lehet gyümölcsöt és zöldséget enni bármelyik napon, ha megéhezek?

Legjobb válasz: Napközben csak így ehetsz: - délelõtt gyümölcs (12 óráig) -délután a napodnak megfelelõ étel (fehérje, szénhidrát..stb)és itt ehetsz salátát nyers zöldségbõl! Gyümölcsöt ne egyél csak akkor ha elõ van írva!!

Napközben csak így ehetsz: - délelõtt gyümölcs (12 óráig) -délután a napodnak megfelelõ étel (fehérje, szénhidrát..stb)és itt ehetsz salátát nyers zöldségbõl! Gyümölcsöt ne egyél csak akkor ha elõ van írva!!

Van egy hat hónapos Jack Russel Terrier keverék kutyám (fiú) reggel és este levisszük de még is van hogy napközben fogja magát és elvégzi a dolgát (pisilés) bent! Ez miért lehet és hogyan tudnám leszoktatni?

Legjobb válasz: Ez egyszerûen azért van, mert a két séta nagyon kevés! Kistermetû kölyök kis hólyaggal, hogy tudná egész nap visszatartani? Felnõtt kutyának is legalább 3 séta kell naponta, a kölyöknek inkább több. Ezenkívül a Jack Russeleket alaposan le is kell mozgatni.

Ez egyszerûen azért van, mert a két séta nagyon kevés! Kistermetû kölyök kis hólyaggal, hogy tudná egész nap visszatartani? Felnõtt kutyának is legalább 3 séta kell naponta, a kölyöknek inkább több. Ezenkívül a Jack Russeleket alaposan le is kell mozgatni.
még felnõttnek is 3 séta kell minimum, nemhogy 6 hónaposnak. Te hányszor pisilsz naponta? Próbáld ki, hogy csak reggel sé este mész pisilni
Egy fél éves kutyát nem elég napi kétszer levinni, 3-4 óránként kéne, és késõbb fokozatosan csökkentve az alkalmakat eljutni a napi kettõig.
Bocs, de minek tartassz kutyát, és miért pont jack russelt, ha nem tudod ellátni? egy 6 hónapos jack russelnek napi 4-5 séta kéne, ebbõl 3 legalább 1 órás! ennél kevesebb állatkínzás!
Azért lehet, mert pisilnie kell, a megoldás pedig az, hogy sûrûbben viszed le. Ha felnõttkorára rá is szokik a napi két pisire, visszaüthet öregkorában, vizelettartsi problémáktól kezdve a komoly vesebetegségig bármit okozhat, ha rendszeresen tartogatnia kell a pisit, aminek drága lesz a kezelése, vagy egész egyszerûen pelenkázhatod majd élete utolsó éveiben. Inkább vidd le sûrûbben.
Napi 2 séta, és csodálkozol, hogy bepisil? Ember! Én naponta 4x, de van, hogy 5x megyek le a kutyámmal...
A kérdező hozzászólása: Értem én de az a bajom h nem igazán tudom többször levinni! Mit tudnék még tenni???
Ha tényleg semmiféle módon nem tudod levinni többször, akkor a legjobb, ha továbbadod a kutyát olyannak, aki tudja neki biztosítani a megfelelõ életkörülményket. Ha nincs idõd többször levinni, akkor gondolom napi 12-14 órákat egyedül van a kutya, ami egyik kutyának sem jó, de a JR ráadásul hiperkatív fajta, elegendõ foglalkozás nélkül viselkedési problémákat fog felszedni, a séta miatti egészségügyi gondokról nem is beszélve.
már bocs de azt megnézném hogy egy ember hogy tud napi 4 sétát megtenni abból 3 egyórásat... tudtommal a normális emberek dolgoznak, most a reggeli séta az okés, napközben meg jóesetben 5re hazaér az ember (jóesetben!) és akk még 3 séta?


Újabban hajnalban 4-kor felébredek és nem tudok visszaaludni, pedig még álmos vagyok, aztán napközben szintén, és 9-kor már alig állok a lábamon, mit lehet ezzel tenni?

És egyre korábbra tolódik az id?pont amikor felébredek. Olyan, mintha jobb lenne nekem ha 20 órás lenne egy nap, nem 24. Délutáni sport, meleg kakaó, stb nem vált be.

Legjobb válasz: Próbálj meg estéig tevékenykedni és akkor úgy elfáradsz, hogy visszazökkensz a " normális" kerékvágásba.

Próbálj meg estéig tevékenykedni és akkor úgy elfáradsz, hogy visszazökkensz a " normális" kerékvágásba.
Én is ilyen vagyok:(. Nekem aztmondták , hogy túl sokat gondolkozok a múlton. lehet , hogy neked is ezért van.:) ).
A kérdező hozzászólása: hmmm, lehet...
Depressziós vagy?
A kérdező hozzászólása: nem
A kérdező hozzászólása: Most így végiggondolva, a napi tennivalók foglalkoztatnak, elkezd pörögni rajtuk az agyam, és nem tudok visszaaludni. De végül a felét sem tudom megcsinálni annak, amit akarok.

A 8 hetes babám napközben nagyon keveset alszik, és mostanában nem tudom bealtatni. Ahogy leteszem, pár perc múlva felébred és sír, pedig sokáig altatom be a karomon. Mi lehet a baj?

Napközben összesen csak 4 órát alszik (5 részletben), ami szerintem kevés. Ha a járkálok vele akkor alszik, de nem bírom több órán át cipelni (gerincsérvem van). Amint leteszem, felébred és sír. Majd minden kezd?dik elölr?l és látom rajta hogy fáradt, mert ásítozik. Már alapvet? dolgokat nem tudok itthon elvégezni. (enni, magamat rendbe szedni stb...)

Legjobb válasz: Szia! Én is hasfájásra gyanakodnék, vagy esetleg nem maradt éhes? Szomjas, melege van, fázik? Ha minden ilyesmit kizártál, akkor lehet, hogy csak anya kell neki. Az én kisfiam 10 hetes és õ is csak kézben tudott elaludni napközben, nekem is beállt a hátam, pedig nincs sérvem. Sajnos a türelmem is fogyott, mindig fáradt voltam, nem tudtam a dolgomat végezni én sem, így én babakocsiba raktam. Két ringatás és már aludt is. Túl fáradt volt ahhoz, hogy elaludjon. Altattam így napokig babakocsiban, persze éjjel az ágyában, aztán lassan kezdett jobban lenni a hátam, nem voltam nyûgös, kisfiam 1,5-2 órákat már ébren van egyhuzamban, sokat játszunk, így lefárasztom, ezért már csak pár perc ringatás, esetleg egy kis tea, kómásan berakom az ágyba és alszik. Próbálj ki minden lehetõséget.

Szia! Én is hasfájásra gyanakodnék, vagy esetleg nem maradt éhes? Szomjas, melege van, fázik? Ha minden ilyesmit kizártál, akkor lehet, hogy csak anya kell neki. Az én kisfiam 10 hetes és õ is csak kézben tudott elaludni napközben, nekem is beállt a hátam, pedig nincs sérvem. Sajnos a türelmem is fogyott, mindig fáradt voltam, nem tudtam a dolgomat végezni én sem, így én babakocsiba raktam. Két ringatás és már aludt is. Túl fáradt volt ahhoz, hogy elaludjon. Altattam így napokig babakocsiban, persze éjjel az ágyában, aztán lassan kezdett jobban lenni a hátam, nem voltam nyûgös, kisfiam 1, 5-2 órákat már ébren van egyhuzamban, sokat játszunk, így lefárasztom, ezért már csak pár perc ringatás, esetleg egy kis tea, kómásan berakom az ágyba és alszik. Próbálj ki minden lehetõséget.
Szia! a hasa nem fáj?
A kérdező hozzászólása: Az Infacolt adjuk neki 1 hónapja, szerencsére teljesen elmúltak a hasfájásai. Ha fájt a hasija, akkor másképp sírt.
Szia! Az én lánykám is ilyen volt, nálunk is a babakocsi vált be, de csak hason:)
A kérdező hozzászólása: Elvileg nem éhes, nem fázik, nincs melege stb... Szopizik rendesen, szerencsére van tejem elég. Én is arra gondolok, hogy csak rám van szüksége, de nem lehet egész nap a kezemben. Sokat szoktam vele játszani, mondókázni, bábozni, éneklek neki stb... De amikor látom, hogy álmos és ásítozik le szeretném tenni - de nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippet! A babakocsis ringatást ki fogom próbálni!
Szia! Én 7 htes ikrekkel jártam így. Kézhez szoktak és már csak ott voltak hajlandóak elaludni (két éber és nyûgös gyerektõl meg végképp nem lehet csinálni semmit). Én 2-3 nap alatt "rendet" teremtettem, mert már nem bítam tovább: délelõtt babakocsiban alszanak, kora délután a kiságyban, majd 17 óra körül egy kiadós babakocsis sétával zárom a napot. Természetesen elõször sírtak (hiszti volt), mert nem tetszett a megoldásom, de pár nap elteltével már elfogadták a változást. Most meg már mindenre van idõm. Neked is valami hasonló rend kialakítását javaslom, különben teljesen ki fogsz készülni... Ha bármiben tudok segíteni, nyugodtan írj privátba! 9 hetes ikrek anyukája
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget és a biztatást! Megfogadom a tanácsokat, remélem sikerrel járok. Az a baj, hogy ha sírni látom a kisfiamat az ágyba letéve, és nem veszem fel, csak simogatom, nyugtatgatom - ha nem hagyja abba a sírást egy idõ után én is elkezdek sírni, mert annyira megsajnálom. De tudom, hogy erõsnek kell lennem. Valahogy majd csak javulni fog a helyzet, õ megszokja az ágyban alvást, én pedig megedzõdök... :-)

Mikortól lehet a babát rászoktatni az éjszakai alvásra? És hogyan lehet? A kislányom (1 hónapos) napközben sokat alszik (4-5 órát), éjszaka, viszont felébred 2-3óránként. Jó lenne, ha ez felcserélődne.

Tudom, hogy még nagyon kicsi, van id?nk átszokni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy egy picit felcserélte az éjszakát és a nappalokat. Próbáld meg napközben 3 óránként felébreszteni megetetni, és etetés után ,ha többet nem is tudod, de legalább 5-10 percet ébren tartani. Éjszaka pedig ne tedd tisztába, csak,ha muszáj, és teljes hang-, vizuális inger kizárása mellett próbáld etetni, aztán rögtön irány az ágy! Jó babázást.

Lehet, hogy egy picit felcserélte az éjszakát és a nappalokat. Próbáld meg napközben 3 óránként felébreszteni megetetni, és etetés után , ha többet nem is tudod, de legalább 5-10 percet ébren tartani. Éjszaka pedig ne tedd tisztába, csak, ha muszáj, és teljes hang-, vizuális inger kizárása mellett próbáld etetni, aztán rögtön irány az ágy! Jó babázást.
nekem azóta alszik éjszaka a babóm, amióta kialakítottuk az esti rutint. Fürdés, öltözés, krémezés, hintõporozás, evés, egy estimese (egészen pici kortól), aztán babazene és éjszakai fény be, villany le és alvás. Éjszaka még felébred enni 1x, de alszik is vissza rögtön, én kimegyek inni valamit, mire visszamegyek a szobába már alszik is.
Szia! Az én fiam 1 hós kora óta vigigalussza az éjszakákat, azóta alszi hason.
Meg tenyleg nagyon pici a babad, meg nem kell neki ataludnia az ejszakat. A babak attol nonek es fejlodnek, hogy esznek es alszanak, az elso hetekben nem is kell, hogy mas dolguk legyen. A fiam het hetes lesz es most jutottunk el odaig, hogy napkozben tobbmeta van ebren, oramu pontossaggal 3 orankent enni ker, ejszaka is eszik, de mar negy orankent. Szoval tudom, hogy faraszto az ejszakazas, de oruljunk annak, hogy ket etetes kozott ejjel alszanak es nem ringatni kell oket, mert olyan is lesz. Szerintem en megvarom, amig a baba magatol eljut odaig, hogy ejszaka nem ker enni, hanem aludni szeretne. Legalabbis nehany honapig meg turelmes leszek es kitarto. Egyebkent egy baratnom egy hetes babajat sikeresen raszoktatta arra, hogy vegig aludja az ejszakat. O cukros teat itatott vele nehany napig ejjel, ha a baba enni kert. A kolyok hamar rajott szerintem, hogy feleslegesen ker enni es egy ido utan inkabb aludt. Egyebkent tapszeres baba es nem ertettem egyett ezzel a modszerrel (a gyermekorvosa sem), ugyanis kis sullyal szuletett (2200 gramm), szoval lett volna mit fejlodnie es nem is nagyon hozott be azota sem semmit ebbol a lemaradasbol. Mar fel eves es most akkora a baba, mint az en fiam. Hosszu, de vekony. Nem hiszem, hogy genetika, mert a szulok is eleg nagyok. A doki szerint koze van ennek ahhoz, hogy a nap feleben nem kap enni. Hat igen, a gyermekgondozasban nem nagyon ertunk egyet. Szoval turelmet es szep egeszseges fejlett babat kivanok!

3 hónapos babám eddig rendben aludt napközben 4-5 órát, és éjszaka is csak egyszer kelt fel. Most éjjel viszont már folymaatosan fent volt és napközben sem aludt semmit! Nem lázas, jokedvünek tünik, de fáradtnak is. Miért lehet ez? Mit tegyek?

egész nap rigattam, próbáltam elaltani de semmi. ha le is csukodtak a szemei 2 perc mulva már ujra fenn volt. Igy nem fogom sokáig birni. :( Tápszeres baba, már próbáltam neki többet adni, nem nem éhes, nem kell neki több. Segitsetek légyszi!

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy megköveznek a többiek, de én ebben az esetben magam mellé veszem az ágyban és együtt alszunk, akár egész éjszaka, ha kell. Nekem az a tapasztalatom, hogy nem érzik magukat biztonságban (máshol ébredt fel, mint ahol elaludt). Nálam is volt ilyen. Nyugtalan volt, mert elmentünk vásárolni, itthon aludt el és a forgalmas út mellet ébredt fel a hordozóban. Ennyit tudtam segíteni, nekem 10 hét alatt ez volt a tapasztalatom. Bár minden gyerek más. Szerintem ma éjjel már aludni fog! Ennyi ébrenlétet nem bírhat szerintem! Sok szerencsét és jó éjt! Üdv 10 hetes csaj anyukája

Szia! Lehet, hogy megköveznek a többiek, de én ebben az esetben magam mellé veszem az ágyban és együtt alszunk, akár egész éjszaka, ha kell. Nekem az a tapasztalatom, hogy nem érzik magukat biztonságban (máshol ébredt fel, mint ahol elaludt). Nálam is volt ilyen. Nyugtalan volt, mert elmentünk vásárolni, itthon aludt el és a forgalmas út mellet ébredt fel a hordozóban. Ennyit tudtam segíteni, nekem 10 hét alatt ez volt a tapasztalatom. Bár minden gyerek más. Szerintem ma éjjel már aludni fog! Ennyi ébrenlétet nem bírhat szerintem! Sok szerencsét és jó éjt! Üdv 10 hetes csaj anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Most én is magam mellé vettem, az ágyban alszik :)
Én is magamhoz veszem a nagyágyba. Én nem kövezlek meg, jó ötletet adtál a kérdezõnek :)

Kisfiam két hónapos múlt, és nem igazán hajlandó aludni napközben. Ennek az a vége, hogy délutánra már jó nyűgös, és sírdogál, nem lehet letenni. Mivel vehetném rá, hogy többet aludjon napközben?

Anyatejes, és nem cicin alszik el, el szoktam ringatni.

Legjobb válasz: A levegõztetés nálunk is megvan, délután mindig elviszem egy órára, lehet, hogy délelõtt is beiktatunk egy rövidebbet akkor. A komfortszopi miatt tartok egy kicsit, nem szeretném ha rászokna, hogy a cicimen alszik el. :(

A kérdező hozzászólása: A levegõztetés nálunk is megvan, délután mindig elviszem egy órára, lehet, hogy délelõtt is beiktatunk egy rövidebbet akkor. A komfortszopi miatt tartok egy kicsit, nem szeretném ha rászokna, hogy a cicimen alszik el. :(
Ha nagyon hisztis az enyém az álmosság miatt vagy hagyom a kiságyban elaludni magának vagy irány ki babakocsival.Nem csak sétálni van, hogy a teraszon vagy a bejárati ajtóban elrázom és ott alszik.
Ha nyugos probald cicire tenni, az en babam attol mindig megnyugszik, jobban is alszik tole, mert nem a sirasba alszik bele.
A levegõztetés nagyon jó ötlet. Vidd ki babakocsival, sétáljatok, a kocsi rugózása elringatja, a jó levegõ elnyomja, biztosan jót alszik. A cici is lehet hatásos, amikor abbahagyja a szopit, kicsit emeld fel, büfiztesd meg, aztán tedd vissza mellre. Egy kis komfortszopi nálunk mindig beválik.
Szia, én írtam a komfortszopit. Eleinte én is idegenkedtem a dologtól, de nálunk nagyon jól bevált.Jóllakik, aztán pár percig még elnyammog a cicin, és már alszik is. Csak le kell tenni. Elég kényelmes megoldás. Mondjuk nálunk játszócumi nincs, valami akkor mégiscsak kell. De teljesen jól bejött ez a szopidolog.
Sziasztok! Segítsetek nekem is: kisfiam sajnos már nem hajlandó szopni (kevés volt a tejem, és a táp ugye gyorsabban jön az üvegbõl), és kint a séta alatt vagy nézelõdik vagy sírdogál. Ha kézben alszik el, azonnal kipattan a szeme, amint letesszük. Ha cumi van a szájában, felébred, mikor kiesik. Mi lehet a megoldás? este is csak sírás után alszik el, napközben fél-1 órákat alszik 2 kajcsi közt.
Sziasztok! Én is pont így voltam és most 4 hónapos és kezdi megszeretni az alvást.Remélem nem kiabálom el!Én úgy csinálom, hogy amikor már jó ideje fönt van, akkor leteszem mindegy hogy az ágyába vagy a játszószõnyegre és odabújok közel hozzá és simizem a hátát, ettõl megnyugszik és dörzsölni kezdi a szemét, majd addig maradok így, amíg el nem alszik.

Miért van az, hogy napközben és éjszaka elég a tejem a kicsinek estére azonban pótlásra szorulunk? Fejéssel hogyan lehet növelni a mennyiséget?

El?ször mindig szopizunk de aztán elkezd csapkodni rugdosni és a fejét is rángatja. Innen tudom, hogy kiürült a cici és utána még megeszik 40-50ml-t.

Legjobb válasz: Mindenki így van ezzel. Állítólag az esti tej kevesebb, de zsírosabb. Fejéssel biztos lehet növelni, bár én nem azt csináltam. Ha este kevesebbnek gondoltam a tejet, akkor napközben sûrûbben tettem mellre, fõleg a nap második felében, ha kellett akár 2 óránként. Egy pár nap múlva kb. 3-4, meglett a hatása.Este is jött a tej, szopás közben többször is "elindult." A More Milk kapszula is nagyon hatásos. A fejés nekem nagyon macerás volt, sokkal egyszerûbb volt a babát "elõszedni", és mellre tenni. Jobb hatásfokkal is mûködött, mint a gép. Persze ehhez az is kell, hogy a baba szeressen cumizni a cicin, még akkor is ha nem éhes...

Mindenki így van ezzel. Állítólag az esti tej kevesebb, de zsírosabb. Fejéssel biztos lehet növelni, bár én nem azt csináltam. Ha este kevesebbnek gondoltam a tejet, akkor napközben sûrûbben tettem mellre, fõleg a nap második felében, ha kellett akár 2 óránként. Egy pár nap múlva kb. 3-4, meglett a hatása.Este is jött a tej, szopás közben többször is "elindult." A More Milk kapszula is nagyon hatásos. A fejés nekem nagyon macerás volt, sokkal egyszerûbb volt a babát "elõszedni", és mellre tenni. Jobb hatásfokkal is mûködött, mint a gép. Persze ehhez az is kell, hogy a baba szeressen cumizni a cicin, még akkor is ha nem éhes...
Én úgyan így vagyok ezzel. 5 hónapos a babám napközben elég 1 cici, az esti utolsó elõtti etetésnél már kell neki mindkettõ, az utolsónál pedig már a kettõ sem elég, megeszik 30-40 ml tápszert is. Hát én mindent kipróbáltam, 2 hete 1, 5-2 óránként is mellre teszem, homeopátiás bogyókat szedek, Laktoherbet iszom+alkohol mentes sört, sok folyadékot viszek be, pihenek, fejek...semmi, úgyanúgy kevés estére a tej. Én azt csinálom, hogy minden szopi után kifejem a mellem, még ha csak pár csepp marad az is aranyat ér este, összegyüjtögetem és a nap végén odaadom neki. Max. 30-40 ml szokott így összejönni, de az is jobb, mint a semmi, mert a tápszert utálja és csak nagyon keveset fogad el belõle.
Én is ugyanebben a cipõben járok. Éjjel, meg egészen délutánig elég a tej, délután már két cici, másfél óránként is, estére már a két cicibe is alig van. Pedig aztán szoptatok amikor csak igényli, éjjel is 2-3x, szopi után fejek, More Milk, homeos bogyók....stb, mégis mikor már végképp nagyon sír a babám jön a tápszeres pótlás.

Első randinak Budapesten milyen helyeket ajánlanátok? (napközben, és estére is) (szórakozóhely, kocsma is lehet)

Legjobb válasz: a szórakozóhelyet vagy kocsmát az estére értettem,napközben pedig,hogy milyen helyekre érdemes elmenni ahol lehet beszélgetni.

A kérdező hozzászólása: a szórakozóhelyet vagy kocsmát az estére értettem, napközben pedig, hogy milyen helyekre érdemes elmenni ahol lehet beszélgetni.
Esetleg a park. Üdvözlettel Legly
attól is függ hány éves, mi van a közelében. elsõre lehet inkább valami beülõs helyet, ahol lehet beszélgetni, de inni is valamit vagy parkot, margit-szigetet
A kérdező hozzászólása: 18 L vagyok, és ami a közelben van pl Budai vár, Gellért-hegy
pl a petõfi híd pesti hídfõjénél van egy burgerking, oda beülhetek, egyúttal látod, hogy a srác mennyire smucig, utána onnan át a hídon, fel as gellérthegyre egy kellemes séta, eldugott helyekkel, :-) de azt gondolom már ismered .-D
most jut eszembe: kálvinon van egy nagyon jó kávézó!!!! és onnan is lehet egyet sétálni, vagy villamossal hamar átértek a gellérthez
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a tippeket:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!